Masjävlar

Nu blev det visst en tripp till Mora. Kommer hem imorgon, tjohej!

Gaaapa stort!

Oh my god!
Jag tog mig upp iallafall. Jag hann inte dyka ned i den djupa sömnen riktigt tror jag. Somnade nog vid två tiden och har nu legat vaken sedan klockan sex. Hem och sova 'förmiddag'  efter  att jag har gjort min plikt och gapat stort?Dentists are incapable of asking questions that require a simple yes or no answer

nittonårskontroll

Det blev ingen träff med sandra på stadens torg idag, hon hade inte fått någon sömn inatt så vi fick ta det en annan dag istället. Jättesynd men väldigt förståerligt! Hon har ju en lite Kevin att ta hand om nu för tiden, jag längtar tills jag får träffa honom. Jag undrar om jag har blivit mamma också då när vi ses?

Imorgon ska jag till tandläkaren klockan halv åtta på morgonen, 7.30, fy tusan! David lär ju tycka att det är jätteroligt att vara sambo med mig nu, när han blir tvungen att skjutsa mig. ;) Men det gör dock inte så mycket - han ska ju iväg och göra pk-prov på morgonen iallafall. Även om han hade kunnat gjort det vid halv elva eller så också. Det ska iallafall bli skönt att kolla tänderna lite, checka läget liksom. Det är ju trots allt sista gången gratis, uscha. Hur ska jag ha råd med sådant?


Jag tror att jag ska göra en check-lista tills det är dags att åka in till förlossningen, som vi kan ha i hallen för att snabbt innan vi åker kolla igenom att vi har det viktigaste. Ja, det ska jag minsann göra, vilken bra idé. Vad smart du är Kaisa(-Marie).


Vad ska jag föresten göra efter att jag varit mammaledig? Jag har då ingen aning. Jag måste ta mig en riktigt funderare.


Nej nu ska jag bädda ned både mig och David i sängen för att invänta John blund, som förhoppningsvis kommer väldigt snart. Jag vill hinna sova lite iallafall innan det blir tandläkarbesök.Varken kärlek eller hosta kan döljas.

I saw my baby today!

tjockis


Här ovanför visas en bild på mig där du väldigt enkelt ser hur STOR jag blivit från topp till tå. Generöst av mig va? Den bilden togs idag innan vi for iväg till barnmorskan.

På kerstins rum på mödravårdscentralen pratade vi idag om hur graviditeten varit och hur vi tänker inför förlossningen, för att skriva en sammanfattning. Då skrev vi upp att jag mått bra under hela graviditeten, att vi deltagit på föräldrautbildning och våra önskemål inför förlossningen. Det som skrevs som önskemål blev att vi hoppas på att David skall kunna medverka vid förlossningen och det skrevs även upp att jag funderar på lustgas och tar förlossningen som den kommer, känner jag att det behövs mer smärtlindring så får jag ta det då. Men som jag vill ha det nu är det bara lustgas.

Kerstin mätte magen till 36 centimeter vilket betyder att den växt nästan två centimeter sedan sist vi var dit. Vi fick lyssna på hjärtljuden och det skiftade mellan 136 och 145 slag i minuten.

Hon försökte känna efter om huvudet var fixerat, var dock inte säker på om det var huvudet hon kände. Så hon föreslog att vi skulle gå in i ett annat rum för att kolla genom ultraljud (jippi!). Sagt och gjort. Vi fick se våran bäbis och det var så underbart. Denna gång såg vi allt mer tydligt, näsan och allt, så mycket mer detaljer. Man brukar ju bara få se på ultraljud en gång och då är den ju mycket mindre.  Så häftigt och så underbart! H*n låg med huvudet nedåt precis som det skall vara men den var inte fixerad vilket betyder att h*n fortfarande kan röra på huvudet. När den fixerat sig sjunker den ned i bäckenet och kan icke röra på sig. Jag trodde då inte att vi skulle lyckas titta genom ultraljud igen, vilken tur vi hade. I saw my angel today!

Blodtrycket låg på 130/70 vilket är helt normalt och som det skall vara.
Eftersom blodvärdet hade sjunkit till 111 förra gången kollade vi för säkerhetsskull igen, vilket var tur eftersom det hade sjunkit till 91. Så istället för att äta en järntablett per dag, ökas dosen till två.
Jag säger då bara det att inte undra på att jag varit så himla trött och grinig de senaste dagarna. Nu fick det sin förklaring också, skönt.

Om två veckor ska vi iväg och kolla allt igen. Den 11/9 klockan 13.00.
Förhoppningsvis har vi redan fått bäbis då, för den elfte är det ju bara tre dagar kvar tills David lämnar oss/mig i två veckor. "/


Symfys-fundusmått (magen)= 36cm
Blodtgryck= 130/70
Huvud: rörligt, alltså inte fixerat ännu.
Hjärtljud= 136
mitt blodvärde= Endast 91 så jag fick öka på järntabletterna. (det låg på 132 vid första besöket i jan.)
Det finns en möjlighet att jag skriver ett till inlägg senare ikväll om lusten fortfarande sitter i.
Det är sådant som märks antar jag. : )

Hur omsorgsfullt man än försöker uppfostra barn, bär de sig ändå åt som vuxna.
Gösta RybrantÅret 2006 fortsätter som det gjort..

Det är precis som rubriken säger det, detta år fortsätter på samma vis. Davids mormor ramlade och bröt lårbenshalsen och fick därför opereras igårmorse. Operationen och allt gick bra. Men sedan blev hon medvetslös!? Och läkarna vet inte varför. Davids föräldrar var dit idag på eftermiddagen och efter att ha pratat med dem så sov hon väldigt tungt nu istället. Men det är så himla typiskt att allt ska fortsätta så här. Det är jättesvårt att glädja sig åt de två saker som faktiskt är positivt och roligt (David har fått jobb och vi ska bli föräldrar) när detta år bara bringar olycka.

 • David blev sjuk och opererade hjärtat (infektion på hjärtklaffen - fick byta till mekanisk). Hade han väntat en vecka med att åka in till sjukan hade han nog inte levt idag.
 • Mitt hjärtas morföräldrar har åkt in och ut på sjukhus hela våren.
 • Hans Morfar gick bort nu under sommaren.
 • Och nu ligger hans mormor på sjukhus, blir dock förhoppningsvis bra.

Jag hoppas så innerligt att detta år avslutas med de två bra sakerna som skall hända - vårat barn skall födas och David ska iväg till Norge för jobb. Det ska väl inte behöva hända något mer tråkigt? Fast i och för sig så är väl året 2006 det "rätta" året eftersom det verkar vara ett sådant förbannat år.
Idag ringde min mobil och det var dolt nummer.
Vem kan det tänkas vara? Tänkte jag och svarade undrande.

- aa, det är kaisa?
- ja, hejsan det var från folktandvården det här.
- Jamen hejsan! Säger jag med min supertrevliga röst.
- Det är så att du skall på nittonårskontroll, det är ju sista gången som du går gratis. Så du ska till en tandhygienist som heter Ingrid.
- Ja, just det ja. Vad bra!
- På torsdag blir det isåfall.
- Ja men det blir bra det! (fjäskar på med den jätteglada rösten) När då?
- Ja det blir ju på morgonen det.
- Ja men det passar bra det (fortsätter med min superglada röst)
- jo det blir ju halvåtta.
- Det blir jättebra det! (låter jätteglad)
- Alltså 7.30 blir det. På torsdag den 31/8
- det blir jättebra det!
- Då är du välkommen då.
- Tack så mycket, hejhej!

Samtalet bryts..

- 7.30?!?!?!?!?!?!? !#/&%"#¤¤% SHIT hur ska jag ta mig upp då? Skriker jag och är inte lika glad och fjäskig som i telefonen. Fast ändå road utav mitt fjäskande i telefonen.


Hahaha. Det är säkert någon som ringt och avbokat sin tid just på grund av att det var så tidigt. Säkert därför de ringde med så kort varsel också.Imorgon är det barnmorskan som nog är höjdpunkten denna vecka. Ska bli roligt att se om den fixerat sig och hur mycket hjärtljuden ligger på. Att mäta magen är också något som är skoj. Efter att ha varit på MVC brukar det kännas som att man är ett steg närmare förlossningen och det är alltid en skön känsla.
Efter att vi varit hos vår barnmorska har jag bestämt träff med Sandra på stan. Ska bli jätteroligt att träffa både henne och Kevin (hennes nyfödde son). Det dumma är väl att jag antagligen kommer att pressa henne på alla frågor som jag har om allt. Det gjorde jag på msn idag när vi pratades vid. Stackars jänta! Men det ska som sagt bli trevligt att träffa henne en sväng.

Nu är David officiellt far till mitt barn ;) Vi var och skrev på faderskapsintyg idag. Det kändes bäst att få det gjort nu innan förlossningen så slipper vi tänka på det då vi helst av allt vill snusa bäbis.

Efter att vi varit iväg och skrivit papper for vi till fågelholken för att hälsa på mina föräldrar. De hade hämtat madrassen till spjälsängen som de snällt betalat åt oss, tack det betyder mycket!  Vi fick även ett blöjpaket, vilket var väldigt bra eftersom vi har tänkt att köpa hem ett paket så vi slipper handla direkt efter BB. Tack så jättemycket må jag säga, ni är så snälla!Mycket få människor lever idag - de flesta förbereder sig för att leva i morgon.
Jonathan SwiftPäron

mamma och jan
Här är mina föräldrar och så har jag trixat in alla djuren som de har i den rosa fågelholken
 (husen på den gatan ser ut som fågelholkar och deras är rosa).


De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel,
 utan de som levt varje minut.

Colette

tvättmaskinerna skriker "FÄÄÄÄÄÄÄRDIG"

Attans räkor! Jag har ljugit och jag ber om ursäkt. Jag tror mig minnas att jag lovade i ord att uppdatera bloggen igår. Problemet med det var väl att jag inte hade någon ork eller vilja alls att skriva. Det händer ju inte så mycket så det finns inte mycket att skriva om.

Så vad har hänt under helgen?

På fredagen fick vi ett samtal från en sjuk Tova (syster till David) som var strandsatt i Flugbo och hade abstinens efter människor och sällskap. Vi gjorde inget viktigt (som vanligt) och begav oss därför ut till Flugbo med lite pizza och film.  Efter vistelsen i skogen bestämmer vi oss för att handla ingredienser till Lasagne för att laga det till middag. När vi handlat färdigt och precis kommit hem med varorna ringer telefonen. Det var min kära mor som hade mat  till övers och bjöd över oss. Det tackade vi inte nej till, vi var ändå för trötta för att göra lasagne. Vi sprang i rask takt till bilen för att lata oss och åka BIL till dem (vi bor väldigt nära).  Resten av kvällen tillbringades framför datorerna. Det var en smula datorspel som förgyllde Davids kväll och jag bara satt och satt utan att göra något speciellt.


Igår (lördag) städade vi ytterst lite eftersom vi snart gav upp. Vi gjorde oss istället färdiga för att hälsa på i flugbo en sväng. Därefter var det lasagne för fulla muggar. Och en kväll av att inte göra något alls. Det var beräknad förlossning enligt sista mens igår, konstigt för jag sitter ju fortfarande här barnlös. Eller barnet är på fel sida av magen, jag hade hellre sett den lilla utanför magen just nu. Så nu får vi se vad som stämmer, om jag lyckas få bäbis innan David åker eller om jag blir tvungen att gå över tiden (18 september) 10 dagar för att David ska hinna vara med. Sådant som vi får se då. Men jag vill inte att han missar, hualigen.


Idag håller vi på och tvättar. Vi skall strax slinka ner till tvättstugan för att lägga över kläderna i torktumlaren och hänga lite i torkskåpen. När vi gjort det hade jag tänkt att det är disk och städning som väntar. Iallafall fram tills vi ska hämta kläderna igen, vilket bara är en timme efteråt.

Anki (syster) och jim (hennes man) har kommit hem från kroatien idag. De är säkert jättebruna och fina, rackarns bananer!  Ängla och Julia (deras barn, mina systerdöttrar) blev säkert jätteglada av att träffa mamma och pappa efter att ha sovit så snällt hos mormor och morfar i en hel vecka. Efter att vi har gjort det som ska göras här hemma skall också vi dyka över till mina föräldrar för att grilla med familjen. Det är synd att Lotta, Patrik och Noah inte är här. Då hade vi varit alla syskon med respektive. Och det är ju alltid lika mysigt.

Jag har nog glömt hälften av de sakerna vi gjort dessa dagar.


Och hur gick det med BB-väskan då?
Jo det skall jag tala om..

Jag har åtminstonde kastat ned kläder till bäbisen, journalen, legitimation, patienbricka, mobil- och kameraladdare, amningsinlägg, kläder till mig och underkläder till oss båda. Tror dock att jag måste tänka över vad jag ska lägga ned för kläder till mig egentligen. Frågorna är många. Vad kan jag tänkas tycka är skönt att ha på mig och vad kan vara  mysigt att åka hem i? Det är mycket som fattas i denna BB-väska. Förhoppningsvis skall allt ändå tillslut lyckas följa med till förlossningen. När den nu tänker ske. Det viktigaste är nog Kamera, kläder till bäbisen och journalen iallafall.
Jag vill träffa vårat mirakel nu på en gång.. nu nu nu..

Ojsan nu hör jag nästan tvättmaskinerna skrika "FÄÄÄÄÄÄÄRDIG", så det är nog bäst att springa ned och byta till tumlare.  Jag ska även sätta i mobilen på laddning för den ligger och gör ett irriterande ljud stup i kvarten. Så om jag inte vill få psykbryt och kasta den i väggen skall jag nog sätta i den stackarn på laddning.Jag skulle vilja bli så rik att jag hade råd med min nuvarande levnadsstandard.

Henrik Tikkanen


räääger

raggare


Det var en gång en Kaisa som hade tråkigt och vips så fanns denna underliga figur på datorn. Dessa "figurer" eller vad man ska kalla dem brukar dyka upp då det finns en stund över och Kaisa inte har något annat för sig än att sitta och "rita" på datorn. En liten paus i det tråkiga, sådär en fem minuter eller så.

Jag hade tänkt att skriva massor, väntar dock med det tills imorgon då jag har något vettigare att skriva, förutom detta.

Så det blir bara bilden som får fastna här nu och lite tråkig text som råkade sippra ur fingrarna. Sorry för det! Helt meningslös.

(Beräknad förlossning enligt sista mens idag/imorgon (lördag) by the way. Och 23 dagar kvar tills BF enligt ultraljudet. Någonstans därimellan hoppas vi väl på iallafall, helst innan den fjortonde september.
kom, kom , kom nuuu!)

Godnatt och sov gott, för det skall jag göra. =)


Större är inte nödvändigtvis detsamma som bättre.
En solros är inte bättre än en viol.

Färdigutbildad

Jajjamensan! Då är man "färdigutbildad" och klar. Nästa gång vi i gruppen träffas är ungefär en månad efter att den sista bäbisen kikat ut. Det vi har gått igenom är väl:

 • förlossningen
 • smärtlindring
 • andning
 • avvikande saker
 • amning
 • hur det är att ha barn
 • sexlivet under och efter graviditet

Det var fler saker som togs upp också men detta var väl det viktigaste. Vi bytte telefonnummer och önskade varandra lycka till. Nästa gång vi ses har vi bäbisarna med oss.

Det händer inte så mycket om dagarna nu. Det som är planerat är väl

 • Tvättid på Söndag
 • Faderskapsintyg på tisdag
 • barnmorskan på Onsdag
 • David ska testa pk-prov på torsdag
Annars så händer det väl ingenting. Vi går mest hemma och latar oss eller så hälsar vi på någon. Ska försöka ta en storstädning i helgen också. Dammsuga ur barnvagnen som vi tagit hem nu och möjligen testa att bädda den. Mysigt värre. Kanske borde jag springa i trappor, städa, äta ananas, dricka hallonbladste, ha sex och göra andra skrocksaker för att få bäbisen att vilja titta ut.  Fast färdknäppen (samlag) skall fungera enligt barnmorskan på föräldrautbildningen. Fast jag vet ju inte vilket datum som stämmer, eftersom jag går efter båda uträkningarna. Det hade jag inte gjort om det inte var för att det är sådan stor skillnad på datumen.

Nog om det.

Johnnyboy (John Blund)  kom och slängde en stänk sovstoft på mig ikväll också vilket slutade med att jag sov middag. Jag hoppas att han kommer i tid ikväll och inte tror att jag vill vara vaken länge bara för att jag sovit middag sent ikväll. Men ack så skönt det var att slumra till en sväng (runt en och en halv timma).
Jag läste lite i min blogg på lunar. Jag hittade ett gammalt inlägg från den sjätte januari -06 :

"Imorgon är det en hel vecka sedan jag snusade, börjar gå bättre nu iallafall. Var ju hemskt första och andra dagen. Känns bra att ha slutat med det också iallafall. Fast jag saknar att ha en snus under läppen massa. Jag kommer att vara väldigt duktig nu framöver. Känns riktigt bra!"

Oj oj, en heeeel vecka!? Haha. Fast  första veckan/dagarna var väl svårast. Men här sitter man nu och har varit utan snus i snart åtta månader, det ni! Men fy så jag saknar dessa jäkla portioner. "En grov portion, tack"  Det händer fortfarande att suget kommer tillbaka. Samma jäkla känsla i tänderna och munnen. Men måste berömma mig själv som faktiskt lyckades med att sluta. Jag hade aldrig klarat det om jag inte varit Gravid, fast då hade väl tanken på att sluta varit långt borta. Jag sa alltid innan att jag skulle sluta när och om jag blev gravid någongång. Och jag höll det jag lovade.

Men det skulle inte sitta fel med en grov portion nu...eller jo fel skulle det vara, barnet får ju i sig. Men det vore gott.
Allt rykte är farligt; gott bringar avund, dåligt skam.

Jag mår illa..

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,876148,00.html

FYFAN! Stackars tjej. Jag finner inga ord till hur arg jag blir av att läsa om sådant. Dessa jäkla pedofiler.
Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur jag känner och tycker om sådant skit, men jag bespar er det. Ni ska inte behöva läsa så många svordomar på en och samma gång. Det är varken bra för hälsan eller världen överhuvudtaget.


Nu ska jag göra mig klar och sedan dra iväg i jettan till föräldrautbildningen. Det är sista gången idag.
Vi har beställt tid för faderskapsintyg också, vad duktiga vi är! Jag uppdaterar väl senare ikväll skulle jag  tro.Man kan inte lära sig åka skridskor utan att göra sig löjlig.
 George Bernhard Shaw
I'm in a whole new world with you

Jag och David är på väg in i en helt ny värld. Och det känns som att vi kommer varandra ännu närmare nu på vägen till den nya tillvaron.  Vi är gladare och bråkar inte alls lika mycket. Vi skojas och mår jättebra med varandra. Vi går på föräldrautbildning och båda är lika intresserad av vad som komma skall.
Allt känns så himla bra.

Jag hoppas så innerligt att våran bäbis ska vilja titta ut innan den 14/9 då David far iväg. Jag vill ju inte att våra släktingar ska träffa bäbisen innan David gör det. De ska inte behöva prata med honom i telefonen och beskriva  hans son/dotter ser ut. Det känns så himla tråkigt. Och David vill absolut inte att det ska bli så.

Men det känns också viktigt att han åker iväg eftersom han äntligen fått ett jobb nu efter att ha varit arbetslös och han  verkligen vill jobba. Det hade varit skillnad om han hade haft massor med jobb att välja mellan här i Bollnäs eller om han redan hade åkt iväg till Norge och jobbat innan, men nu är det första rotationen (stavning?).  Hur många mår bra av att behöva tigga soc på pengar? Vi har gjort det tillräckligt nu och jag vet en person som vill till Norge som verkligen inte mår bra av att vara arbetslös.

Enligt sista mens så är jag beräknad att föda på lördag. Enligt det förbannade ultraljudet är jag beräknad att föda den artonde september. Jag tror och hoppas på att vårat mirakel vill titta ut innan pappa åker iväg.
Annars vet  jag inte vad jag gör! Jag får väl knipa tills han kommer hem då och gå över två veckor ;)
Kom när du är redo, men helst igår! =)

Vi väntar tills det börjar närma sig dagen han skall bege sig, så får vi se om det hänt något då. Annars får vi diskutera det då. Prata om vad vi ska göra. Det löser sig, som David brukar säga.

Någon som kan tänka sig att hålla tummarna för vår skull? : )


Borta bra men hemma bäst.

David far iväg till Norge..

Idag fick vi äntligen beskedet! - David fick jobbet i Norge.
Stort grattis älskling! Detta är du verkligen värd.

Den 14e september far han iväg första svängen till oljeplattformen i två veckor för att sedan komma hem och vara ledig i tre. Jag hoppas verkligen att jag har klämt ut bäbisen innan. Men det tror jag att jag gör. Han är så glad David och det gör mig glad. Han har ju varit arbetslös nu efter sjukhustiden och softcom är ju inte direkt ett ställe man vill tillbaka till och jobba för. Och han tjänar mycket mer i norge. Så länge det fungerar för mig att vara ensam med en liten nyfödd i två veckor, så ska det nog fungera med att han jobbar borta. Visst kommer jag att sakna honom obeskrivligt mycket men jag får ju ha honom hos mig dygnet runt i tre veckor sedan istället. Och tänk vad mycket tid han kommer att få med lillbäbisen om han är ledig 3 veckor i streck. Vi båda hoppas på att det ska fungera och hoppas vi tillräckligt så kanske det gör det också.

Goooooooood! : )

Vi var på föräldrautbildning igår.  Vi ska även dit imorgon och på torsdag, sedan är det färdigutbildat innan förlossningen. Gruppen ska träffas några gånger efter att vi fått barn också. Igår gick barnmorskan (som by the way var med och förlöste mig) igenom smärtlindring. Det var intressant att få veta allt om smärtlindringen, även fast jag läst massor om det innan.

På slutet fick varje par för sig följa med Inga-lena (som barnmorskan heter) till ett litet rum, för att få prova lite förlossningsställningar. Jag fick stå på knä i sängen med huvudet mot huvudändan, halvligga i sängen och sedan fick jag prova pallen. Jag måste säga att pallen verkar vara det som tilltalar mig mest. Då kan David sitta bakom och hålla om mig samtidigt som jag inte känner att jag fläker ut mig och visar allt för alla. Det är det som oroar mig mest, inte smärtan, utan att visa hela mig "där nere". Det tycker jag inte om! Jag kan nog slappna av mer i pallen.

Sandra ringde igår också. Jag har inte vågat ringt henne på grund av att jag inte velat störa de nya föräldrarna - Hon fick en son vid namn Kevin förra Måndagen. Jättesöt! (fick en bild skickad till mig)
Det var härligt att höra henne berätta massa eftersom jag också snart ska gå igenom samma sak. Grattis till sonen Sandra och klas! Och hon sa att det inte gjorde så ont som hon trodde att det skulle göra. Vi får se hur det går för mig.

Han är så glad hjärtat mitt. Och det gör mig glad. Jag älskar dig så otroligt obeskrivligt mycket.

Jag sov middag tidigare, finns det något skönare? Jag somnar aldrig lika skönt och fort som när jag sover middag. Hur trött jag än är på natten så somnar jag inte på samma sätt som på dagen. Det dumma är dock att jag alltid är hungrig när jag vaknar, det spelar ingen roll om jag ätit precis innan jag slumrar till.
Så nu sitter jag här och har världens sug på massa ätbara saker. Och jag är mäkta uttråkad. Jag ska gå och försöka göra något åt den saken nu.


Kärlek är det enda som blir större när man slösar med det.
Richarda Huch

pööönker

95949-22
© Kaisa Stureson

Tänka sig vad skönt det kan vara att kissa ibland.

http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=12703&CID=38665

Där finns en liten videosnutt på min mage, kika vettja!
Jag hade först tänkt lägga in filmen direkt här men det visade sig inte gå nu,  funktionen var tagen ur drift för tillfället. Tråkigt värre. Jag hoppas att länken fungerar.


Att människor är fulla och kommer hem från krogen mitt i natten, det kan jag förstå och stå ut med att höra på natten. Stå ut med att det är lite högljutt, så är man ju själv det är partaj. Men att stå ut med att någon klockan tre på morgonen ställer sig och skriker rakt ut flera gånger bara för skoj är väl lite väl mycket? Jag blev mäkta irriterad. Lite mer vett i skallen har man ju...

Igår (fredag) mötte jag upp Amanda och Elin på stadens torg för att inhandla present till Hanna som fyllde 19 år. Vi hittade present och tog sedan en promenad till Hannas lägenhet på hedhamre. Där var det tårta, saft och massa trevligt sällskap. Jag måste "komma ut" lite oftare tror jag, inte sitta hemma jämt. Fast lite sent att börja tänka på det nu, kanske? Eller nej föresten, klart jag kan hitta på en massa sedan när bäbisen kommit också. Så det ska väl bli ett mål iallafall, att inte bara sitta hemma och slöa.

Hos Hanna spelade vi spel en sväng, vilket faktiskt var roligt trots min ångest innan. Jag gillar inte sådana spel där det är som upplagt för att göra bort sig. Spelet gick ut på att den ene ritar och den andra i laget skall gissa vilket ord det är. Men det gick bra iallafall, det var roligt trots att jag sög ganska brutalt på det.  Det var trevligt att träffas flickor! Måste även nämna att jag fick en sen födelsedagspresent som faktiskt kom väldigt lägligt. En bok om att föda, en bok om jag faktiskt spanat in tidigare. Den ska jag verkligen försöka hinna läsa innan jag föder, för den verkar vara riktigt bra faktiskt. Tar upp bra saker och sådant som kan vara bra att veta. Det är bra att vara förberedd. Tacktack, den uppskattas! : ) Jag har er att tacka om förlossningen går bra för att jag är förberedd. ;P

Efter påhälsningen hos Hanna begav vi (jag och David som hämtade upp mig hos Hanna) oss till familjen Sturesson för att släpa med oss Lotta och Patrik till vår lägenhet. Det var så himla längesedan de kikade in i den så det var dags nu tyckte vi. De har länge velat komma och titta då de hälsat på, då vi haft stökigt och totalvägrat.

Vi måste bege oss till Mora snart för att hälsa på Lotta, Patrik och Noah i deras nya hem. Det hänger ju på soppapengar, men det skall väl gå att ordna tycker jag. Vi dyker nog upp snart. Det gör ju inget om det skulle bli dags att föda, Mora BB finns ju ;)

Imorgon har vi tvättid mellan 11 och 14, det ska bli skönt att tvätta lite. Jag undrar om vi ska passa på att städa också? Vi måste börja hålla efter noggrannt. Det är något vi varit urusla på, skärpning! Vi ska ju bli föräldrar.


Nu måste jag banne mig kissa...


Tänka sig vad skönt det kan vara att kissa ibland.

På måndag, onsdag och torsdag är det föräldrautbildning. Intensivkurs på hög nivå kan man kalla det. Det blev en sen och hastig utbildning för våran grupp, på grund av semestrar osv. Så snabbkurs kan man kalla det.

Endast en vecka kvar enligt sista mens.. (kan inte låta bli att tänka på det) och enligt ultraljudet är det på måndag bara fyra veckor kvar tills beräknad förlossning. Spännande och nervöst! Fast jag längtar mest, konstigt nog. Iallafall tills förlossningen är över och vi får se vårat under. Bara känslan att förstå att vi faktiskt ska bli/är föräldrar borde vara enorm. För det är nog något man inte förstår förrän efter förlossningen.

Nej, nu skall jag göra David sällskap i soffan och försöka hålla honom vaken - han är fyllechaffis ikväll.
Om två timmar ska kavla och gänget hämtas i söderhamn.

Hepp.. Nu kom han till datorn för att fördriva tiden med lite datorspel, typiskt då. Jag får väl sitta kvar och hitta på någon rolig sida eller så att surfa runt på. Tips på tidsfördriv?

huj då!De enklaste frågorna är de svåraste att besvara.
Northrop Frye

Middag i skogen

Så här såg jag ut idag. Innan vi for iväg någonstans fångades en magbild i farten. v.36 (35+3)
Jag är enooooooooooorm överallt. Finns snart inte ett ställe där jag inte har bristningar.
95949-17Vi vaknade så sent som halvtolv idag. John Blund gav oss extra mycket sömn och hur skönt var inte det? På eftermiddagen hämtade vi upp Johan (Davids lillebror) och gav oss iväg i den vita jettan mot Flugbo, två mil ut i skogen. Där vankades middag med hela Davids familj och diverse bihang (som david brukar säga). Davids bror Martin har en flickvän som heter Karine och kommer från Frankrike och de har bott hos Malms i Flugbo under några veckor. Karines föräldrar är här och hälsar på i veckan och därför var det middag där ikväll. De pratar ingen engelska och vi pratar inte franska, komiskt! Så Karine har fått prata mycket. Inga (Davids mor) kan dock lite franska. Och det gick ju bra ändå! Karines föräldrar har bott i flugbo nu i veckan men beger sig till Stockholm med Martin och Karine imorgon över helgen och sedan far de hemåt. Här nedanför har jag lagt in en bild på Karine och Martin, visst är hon fin? Så avundsjuk! Jättevacker! Under den bilden finns en bild på allihopa förutom Karine som fick agera fotograf.


95949-19

95949-18
från vänster; Karines föräldrar, Tova , Moa(Davids systrar), Markus (moas pojkvän), David, Kaisa, Inga (Davids mamma), Johan (D's broder), Pappa Pelle och till sist broder Martin.
När vi ätit middag och umgåts en sväng åkte vi tillbaka till Bollnäs. Vi släppte av Johan på Bonden och slog sedan en signal till mina föräldrar för att kolla att de var hemma. Min syster Lotta med familj är i Bollnäs och hälsar på, så vi for dit för att säga Hej. Så då träffade vi på denna lilla filur som heter Noah.
Så otroligt söt.

95949-20
Han fick mig att längta ännu mer tills våran kikar ut. Och det är ju inte alls långt kvar tills dess, pirrigt. 31 eller 8 dagar kvar, tror jag, herrejösses!  Och vilken tur jag har haft som mått jättebra under hela graviditeten, iallafall om jag bortser från lite ont i fötter/ben och att ha svettats ihjäl i sommar. Det finns ju människor som mår illa under hela graviditeten, hemska tanke.

Vi har allt klart iallafall, det viktigaste. Ska köpa hem lite blöjor och sådant som behövs till skötbordet, så vi slipper köpa det direkt efter BB.
BB-väskan skall packas. "det ska jag göra imorgon" tänker jag varje dag.  Känner jag oss rätt så står vi där när vi är på väg in och kastar in allt vi tror att vi behöver i bilen och glömmer ungefär hälften?

Det som behövs är väl;

 • Journalen
 • patientbricka
 • Legitimation
 • Kamera + laddare
 • Kläder till bäbisen, mig och David.
 • Bilbarnstolen
 • Telefonkort + mobilerna
 • Pengar
 • hygienartiklar
 • Amningsinlägg osv.


Det är väl det viktigaste antar jag. Så det får vi nog ned i väskan innan vi far till förlossningen, hoppas jag.

Nog om det! Nu ska jag försöka dra mig mot sängen och låta John Blund göra sitt nattliga jobb! Men innan jag avslutar måste jag gratulera Hanna som fyller 19 år idag, GRATTIS! : )Jag har tappat skrivkänslan. Inget intressant som sipprar ur fingrarna och överförs till bokstäver på skärmen från tangentbordet. Det kanske dyker upp igen snart? Hoppas.Bakom molnen är himlen alltid blå.
Hoppas att du får en ny kille någongång

Min syster hittade ett kort som hon fått av mig och lillebror Gabbe, för drygt tio år sedan. På kortet stod det något i stil med "Hej syster. Vi tycker synd om dig. Hoppas att du får en ny kille någongång. från Gabbe och Kaisa". Det gav vi tydligen till henne då hennes dåvarande pojkvän gjort slut med henne. Rackarns vilka snälla syskon! Jag tror att jag var runt åtta eller nio år gammal och Gabbe måste ha varit sex eller sju.

Tänk om alla hade sådana omtänksamma syskon. ; )

Jag minns att jag tyckte väldigt synd om Anki (min systers namn) då den gamla pojkvännen gjorde slut. Hon var runt 16-17 år gammal då och blev ju såklart ledsen, det blir man ju. Men det var som hon sa idag, att klart hon blev ledsen då men nu är hon ju inte ledsen för hon träffade ju Jim (hennes man), tack vare det.


Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka.
 Marguerite Blessington
Ångerns verk

Gör det till en regel att aldrig ångra dig och att aldrig se tillbaka. Ångern är ett förfärligt slöseri med energi - man kan inte bygga något på den, den duger bara att vältra sig i.
Katherine Mansfield

Det där stämmer så himla bra. All min energi går åt till att ångra saker jag sagt och gjort. Alltid gör jag bort mig och jag ångrar att jag ens öppnade luckan till talets gåva. Att det ska vara så svårt att bara gå vidare och inte blicka tillbaka på saker som sagt och gjorts, att blicken alltid vänder sig bakåt. Visst det är klart att ångern ska dyka upp då du gjort något dumt och då sitter en ursäkt fint, det är ju bara mänskligt. Men att alltid ångra att du öppnat munnen överhuvudtaget då du träffat någon för att du sagt fel enligt dig eller något liknande, är bara slöseri med energi. Jag skulle vilja få bort min onödiga ånger, som ständigt finns där. Det krävs dock väldigt mycket träning. Kanske försvinner den en dag. Det finns så mycket inom oss som slösar förfärligt på energin.
Jag måste bättra mig.


Ingen kan hjälpa den som inte hjälper sig själv.

Sno en bil?

Javisst! Vi var till Statoil igår för att köpa den dagliga snusen till David. När vi varit in och handlat åt oss det så ställer jag mig vid bilen och håller i handtaget i väntan på att David ska låsa upp. Efter en liten stunds fipplande med nycklarna hör jag David säga - Ojdå, det här är ju inte vår bil!, varpå vi springer till våran bil i hopp och tron om att ingen sett oss.
Ingen av oss kollade överhuvudtaget på bilen vi försökte sätta oss i, klantjäklar. Den enda likheten på den bilen och våran var att båda var vita.  Och vilken tur att ägarna inte såg oss, för det gjorde de inte, eller? Pinsamt värre iallafall!  Hädanefter kollar jag vilken bil jag försöker mig in i innan jag rycker i handtaget.

Fem veckor kvar enligt ultraljudet och endast två om jag skulle gå efter  sista mens.
Jag har väldigt svårt för att släppa det, just för att jag blev framflyttad tre hela veckor och därför tar jag jämt upp båda uträkningarna.  Är ju inte säkert att ultraljudet stämmer. Men jag räknar ju att jag är i v.36 (35 fullgånga veckor) som är enligt ultraljudet, annars vore jag ju i v.39 (38 fullgångna veckor) Den lilla tittar väl ut när h*n är redo..  Jag längtar.

På onsdag ska vi till barnmorskan klockan elva och senare den dagen ska vi på föräldrautbildning för första gången. Vi får se om det är något man vill fortsätta med men antagligen är det intressant.

Det är så overkligt att det faktiskt är ett litet barn som rör sig där inne. Helt ofattbart!


Adjö adjö, nu blir det nog lite tv-tittande med min sambo.Den som talar illa om andra i din närvaro talar illa om dig i din frånvaro
Hon tordes inte hoppa

95949-13
Hälsa på min kaisa-har-haft-tråkigt-och-lekt-i-illustrator-bild! Ser den inte glad ut så säg?95949-1695949-15


.


Här visas två bilder till som kom till under en av mina tråkiga stunder framför datorn.
(jag har tråkigt rätt ofta)


Efter dessa väldigt upptagna dagar har jag tänkt att jag ska klåpa ihop några ord och meningar här. Det har varit fullt upp de senaste dagarna, inte mycket datorsittande. Igårkväll tänkte jag att -nu är det dags att uppdatera bloggen! Men icke sa nicke, det gick inte. Det verkade som att blogg.se's server krånglade måttligt. Så nu sitter jag här igen och tänker börja med att skriva...

..... GRATTIS käre lillebror på sjuttonårsdagen! Jag hoppas att din dag blir jättebra!
Vi dyker in med present och snor lite smörgåstårta senare idag ;)

I Lördags blev det kräftkväll med familjen Ström (syster med familj) och Sturesson. Vi åt kräftor och slaskade som en helt vanlig svensson. Efter att alla vuxna förutom jag (som inte alls är så vuxen egentligen) hoppat på studsmattan med de små och vi ätit våra kräftor så spelade vi lite sällskapsspel. Studsat på mattan hade nog den gravida kvinnan också viljat göra, men hon tordes inte för hon var rädd om bäbisen i magen.

Så det kan låta och ett annat spel (namnet på spelet har flytt från mitt huvud) som faktiskt var helt okej!
Kvällen var riktigt trevlig och snart ska vi göra om det igen, tycker jag. Tyvärr har jag inte fått någon bild från kvällen ännu, förutom denna skrattattack på mig och David: 

kaisa o david

Det är ju inte bara LITE rund i ansiktet jag blivit heller, men det hör ju till! Förhoppningsvis är jag lika söt ändå?

Nej, vet ni vad.. jag tror att jag uppdaterar här igen senare ikväll. Jag har ingen skrivkänsla alls idag, vad konstigt. Här har man suttit med "bloggabstinens"  i några dagar och när tiden väl faller rätt har känslan för att skriva något, tagit sitt pick & pack och försvunnit.

Nu blir det lunch, duschning och en timmes "åh jag har inga kläder att ha på mig"-stund för att sedan bege oss till Gabriel Sturesson och fira honom. GrattisGrattis återigen!Du är välkommen ut när du än är redo (fast helst nuuuuuuuu)


Idag har föresten jag och David varit tillsammans i två och ett halvt år. Och många, många fler år och halvor blir det! Det kan jag banne mig sätta ganska mycket på, men det gör jag inte.. Kan ju inte spela på vårat  förhållande ;) Det jag kan göra är att säga/skriva att jag älskar dig David!


 Vackert är egentligen allt som ses genom kärlekens ögon
Kristian Morgenstern

En blå renault till valbo

Städdagen byttes glatt ut mot en valbo-tripp. Det var jag, David, lillebror Gabbe, mamma och Jan som begav oss till valbo i den blå renaulten. Ingen av oss hade ätit så vårat första stopp blev Mcdonalds och en El maco-meny fick mätta min mage. Därefter blev det dags för Ikea. Det som inhandlades från Ikea var en badbalja till bäbisen, en nattlampa att ha vid spjälsängen, en svart 190cm's hylla, tre värmeljushållare och slutligen en "stekpincett", jag tror att det var allt? Det blev inte många kronor iallafall..

Vi var in på lite andra affärer också och där hittade jag en fontäntavla, jättefin!

Eftersom dagen idag blev en valbo-tripp istället för städdag så förflyttas städningen till morgondagen. Vi ska försöka kliva upp tidigt och börja i tid. Vid 17 har vi tvättid och vi har massor med tvätt.

Jag må tacka herr och fru Sturesson för dagen! Det var jätteskoj att följa med, det gör vi om!

Nu börjar Ghost whisperer strax och jag skall sätta mig i soffan för att kika. Have a nice day and gör inget dumt.

Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat.

Färgresultat

95949-995949-8Jag sa ju att jag skulle uppdatera senare och mig kan man minsann lita på för här sitter jag och klåpar ihop några ord som skall förevigas på denna sida.
Färgen blev helt OK enligt mig iallafall, någon som vill säga något annat? Kommentera isåfall! Det syns nog inte exakt hur färgen ser ut på bilden, men det skymtas lite iallafall. Möjligen skulle jag ha tagit en bild då jag var utomhus. Jag blev nöjd iallafall, det är inte ofta jag blir det. Försök att bortse från att jag tagit bilden på mig själv, det är så tråkigt med sådana bilder.  Och när jag lade in bilden på mig här så tyckte jag att det såg så ensamt ut och vad skulle inte passa bättre vid min sina om inte David? Så en nytagen bild på honom fick ta plats vid tronen. Han är så fin på kortet! Alldeles nyfriserad på både ansikte och huvud ;).  Vackrast utav alla!

Oj, nu ringde Davids bror och sa att vi skulle med ner på stan..Måste skynda.

I en liten kropp bor ofta en stor själFärg i skallen

Jag sitter här med färg i skallen. Vanligtsvis brukar jag färga håret själv men denna gång tog jag David till hjälp. Färgen är röd som sist. Utväxten var så hemsk och färgen hade blivit väldigt solblekt, så det var bara att färga igen. Vi får se om det blir som det ska. Annars får jag väl ta och göra något annat med håret. Skulle vilja hitta en frisyr som jag gillar och skulle kunna passa i också. Men antagligen så hittar jag ingen frisyr av alla de 375 eller vad det nu var i frisyrtidningen.  Jag uppdaterar nog här senare och blev det bra så dyker det nog med en bild också. Fast blev det jättefult så måste jag nog visa det också, haha!

Jag och David ska laga lasagne ikväll, mums! Jag hoppas att det blir gott och ätbart.

Vi ska iväg och skjutsa Tova till sjukhuset strax och när vi ändå är där på sjukhuset så passar vi på att hämta ut Davids friskintyg, som han ska skicka till norge. Förhoppningsvis så får han jobb där. Jobba borta två veckor på en oljeplattform och sedan vara hemma och ledig i tre veckor. Bara det fungerar de två veckor han är borta så vore det ju helt okej. Hoppas att vi får en lugn bäbis som vill vara ensam med mig i två veckor och sedan umgås massa med pappa när han kommer hem. Vi får se hur allt blir, det blir nog bra hursomhelst!

åh jag bara längtar till ögonblicket då man får ringa till våra föräldrar för att berätta att de blivit far- och morföräldrar!  Mina föräldrar är ju redan mormor och morfar, men det är ju lika roligt att ringa och berätta iallalfall, är ju ett "nytt" barnbarn. Davids föräldrar blir farmor och farfar för första gången så det blir roligt att höra David stolt ringa sina föräldrar! Men själva känslan att ringa och berätta att vi blivit föräldrar längtar jag till.


Nu ska jag skölja ur färgen i skallen och sedan skynda mig att göra mig klar.


Ingen kan vara nere med en ballong!
Nalle Puh
Flicka slog annan flicka med gjutjärnspanna

Haha, det är så sant som det är skrivet i rubriken!
Det var i lördags, då jag umgicks med Amanda och Elin som skulle förpartajja lite innan tranan. Var så längesedan jag träffade dem riktigt så det var riktigt trevligt faktiskt. David kom senare strax innan tio för att skjutsa oss till Bollnäs. I bilen gör Amanda ett fynd - hon hittade en gjutjärnspanna. Varpå hon stolt och sött med sin fulla röst ska visa elin sitt stora fynd.

"Elin, titta vad jag hittade" sa Amanda glatt och höll upp gjutjärnspannan.
*pofff*
En olyckshändelse var inträffad. Amanda råkade svänga lite väl med pannan så Elin fick den i ansiktet, haha. Förlåt Elin för att jag skrattar men det såg så himla roligt ut. Ingen skada skedd, det gick bra med Elin. Fast jag var lite orolig där ett tag, hon satt tyst och sa inget på en liten stund först. Jag måste iallafall tacka för att ni åkte med i bilen till Bollnäs för det var då längesedan jag skrattade så mycket. Ni är så go och roliga! Och snygga i håret, avundsjuk.

Sedan kan man kanske undra varför man i helsike har en gjutjärnspanna i bilen... ja, det kan man ju undra! Skämtosido! Vi har fått den av min syster och inte orkat tagit in den till lägenheten ännu, vi brukar glömma den jämt.

Efter att vi släppt av jäntorna på stadens torg så stannade vi till hos mina föräldrar. De satt utanför stugan sin som de har på gården och vi slog oss ned. Pia och Mattias (grannarna) kom också förbi och gjorde oss sällskap. Vi blev sittandes där till tvåtiden på natta. Jättetrevligt och mysigt.

Och över till det dagliga samtalsämnet - bäbisen i magen:
Idag gick jag in i v.35 eller v.38..Det beror på vad man litar på för något. Enligt ultraljudet är det 6 veckor kvar och enligt sista mens så är det 3 veckor. Men hos barnmorskan går de ju efter ultraljudet eftersom det är så man gör. Så skulle det bli enligt sista mens så får jag 3 veckor för tidigt enligt dem. Jaja, nog tjatat om det. H*n kommer ut när h*n vill!  Jag vill helst att det ska vara nuuu nuuu nuuu bara.

Jag upptäckte ett till ställe där jag har fått bristningar också.. jag har verkligen fått ÖVERALLT nu, typiskt. På alla tänkbara och konstiga ställen. Jag hoppas att David inte glömmer bort hur jag såg ut innan, han kanske bara minns mig som stor, fet och randig. Haha! Magen tycker jag massor om.. det är resten av kroppen som blivit enorm som jag inte tål. Fett och valkar överallt blandat med bristningar. Just snyggt!

95949-5

Visst ser han riktigt faderlig ut? ;) Han blir världens bästa pappa!
Här sitter han med min systers son Noah.


Anledningen till att män ger sina könsorgan smeknamn
är att de inte gillar att en främling fattar 90% av deras beslut.


Spädbarnsutrustning

95949-2
Idag vaknade jag av att David sa åt mig att min mobil ringde. Klockan var då elva och jag hade ställt mobilen på att väcka mig i det ögonblicket. Så efter att ha gäspat X antal gånger så klev jag ur sängen och begav mig mot toaletten för att uträtta lite morgonbehov, jag kissade som om jag inte gjort det hela natta redan. Intresseklubben antecknar förstår jag?

Senare på dagen var vi (Jag och David) på stan med mina föräldrar och min lillebror. Vi inhandlade det sista (tror jag) som vi behöver innan bäbisen kommer dvs babysitter, skötbädd och lite kläder som vi kan ha i början. Vi har ju redan köpt bilbarnstol, skötbord, startpaket (täcke,kudde, påslakan, örngott och spjälskydd) och så har vi syrrans barnvagn och spjälsäng. Är lite smågrejer som behöver köpas nu bara.

Jag köpte mig även ett par skor på rea.95949-3 De hade kostat 600 och så var det 30% på det! Mamma tyckte att jag skulle köpa mig ett par andra skor att ha nu, så att det inte gör ont när fötterna är svällda. Skorna jag hittade var jättesköna och jag kan ställa in hur åtdragna de ska vara osv. Kanonbra!

Efter att vi varit på stan så for vi på max och åt maxmål. Smakade riktigt bra och drickan gjorde susen i detta soliga väder. Svetten bara rinner och det spelar ingen roll vad man gör. Då är det alltid gott med något drickbart.

När maten var uppäten, vi  mätta och belåtna så for vi till flugbo. När vi väl är där så bestämmer vi oss för att ge oss ut på sjön för att fiska lite. Sagt och gjort! Ute på båten var det helt underbart. Så tyst, så lugnt och så avslappnande. Det var inte mycket till fisk vi fick, men det var skönt att sitta där i lugn och ro iallafall.

Och nu är vi hemma. Vi äter chips och dricker coca cola (David dricker öl). Det verkar inte vara så mycket roligt på TV. Men jag ska ta och göra David sällskap i soffan iallafall. Och senare sussa sött.

Jag längtar tills vi får träffa den lille rackare som sparkar mig inifrån just nu. Väldigt mycket liv i magen ikväll. h*n rör sig överallt känns det som. En så obeskrivlig känsla att det inte är sant!Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

 Jevgenij Jevtusjenko

plötsligt börjar Ängla skrika

Hjärtljud: 155
SFmått: 32


Jag var till barnmorskan idag och allt verkade vara bra. Det är så spännande att gå dit nu för tiden tycker jag, ett steg närmare förlossningen känns det som. Jag vill att förlossningsdagen ska vara här NU samtidigt som jag vill att den ska vara så långt borta som möjligt. Det är konstigt, men det är så jag känner. Lite blandade känslor sådär. Pirrigt. Magen är livlig ikväll..mysigt.

Jag fick brev om föräldrautbildning också. Så den 16/8 är det första gången. Det ska bli skoj.

Efter att vi varit hos barmorskan släppte David av mig hos min syster Anki. Vi hade bestämt oss för att åka till skajet med barnen och bada. Fika och hela fadderullan. Det var mysigt och väldigt skönt att sitta ute i solen en dag. Fast då vi skulle åka hem märkte jag att jag måste ha fått väldigt mycket vätska i benen/fötterna för mina skor som brukar vara för stora var nästan för små. Drygt att svälla men kanske har jag bara mig själv att skylla som sitter ute i solen en hel dag? Trots att barnmorskan sagt att man inte ska vara ute i solen så mycket om man inte vill bli svälld och samla på sig en massa vätska?

Efter badningen följde jag med hem till syster och barnen. Vi var ute på gården en sväng innan jag gick hem. Och helt plötsligt börjar Ängla skrika och vad har hon inte på sin fot som vägrar släppa om inte denna? (tryck på bilden för förstoring)

Den var jättekonstig och vägrade släppa Ankis finger  också då hon  tog  upp den för att se vad det var för konstigt. Ängla förstod snart att det inte var något att vara rädd för. Jag passade på att fotografera den då Anki lyckats ta bort den. David visste vad det var för något men kom inte på vad den kallas för. Aja, det är väl säkert något vanligt, men ändå. Jag fick för mig att lägga in bilden här bara för roligt sådär. Skoj va?

Nej, usch vad jag är trött nu. Vaknade flera gånger inatt av att jag var törstig, kissnödig och en massa sådant. Det blir nog säng tidigt ikväll. Och förhoppningsvis så ska vi väl se till att städa imorgon? Beror väl på vädret antar jag. Jag har så svårt för att vara inomhus när det är fint väder ute. Vi får se vad som händer.

Just ja! Anki frågade om jag skulle med på stan en sväng imorgon och är det fint väder så följer jag nog med. Annars tror jag att jag måste hålla mig inomhus för städning och städa tills allt är klart. Nej, nu är det Slutbloggat för idag.. det är ju aldrig något intressant som dyker upp i texten, förlåt.


*gääääääääääääääääääääääääääsp*
Gäddmat

Just det.. Gäddmat.
David blev biten av en gädda när vi var ute på sjön och fiskade. Ajaj! Och han blöder ju så mycket för minsta lilla nu när han äter waran (blodförtunnande), illa. David blev alldeles hämndlysten och slängde i alla spön vi hade, i tron om att få upp gäddjäkeln som han tappade då han blev biten. Jag kan tala om att vi inte fick någon gädda, inte en liten ynklig ens.

Innan vi var ut på sjön satt vi på en varsin stol på bryggan och metade tillsammans. Det var jättemysigt och avslappnande. Det sprack upp och solen dök upp också. Det kallar jag livet!

Vi har varit så glada idag tycker jag, både jag och David. Skrattat tillsammans hela dagen. Det märks att jag börjar sköta mig med järntabletterna. Mitt blodvärde är så lågt när jag inte ätit dem och mitt humör skall vi inte prata om. Nu i veckan har jag tagit dem varje dag och mitt humör är tipptopp!

Imorgon ska vi till barnmorskan på kontroll klockan halvelva. Det ska bli roligt att se hur måttet på magen är till skillnad mot sist. Och att höra hjärtslagen är mysigt det med. Kanske kommer hon att informera lite mer om föräldrautbildning?


"David, gäddan bet dig..snacka om att du blev ägd!"


Min mage är en allmän plats

Direkt efter att jag hade testat positivt på graviditetstestet så blev min mage en allmän plats. Inget mig emot! Det är bara roligt att folk vill känna på magen. Inte trodde jag att okända människor skulle våga sig fram och känna på magen också, läskigt värre, läskigt men ändå roligt. Det händer ju inte så himla ofta att främlingar kommer fram men det har hänt. Jag blir bara mer och mer stolt över att bli mamma. Och längtar mer och mer gör jag minsann.

Det är så mysigt att sitta och kika på magen som går i vågor för att h*n rör sig där inne. Man skulle nästan kunna tro att h*n gör kullibyttor där inne. Det är tur att tiden går så fort, snart är du här! Går inte att beskriva hur mycket vi längtar. Fast pirrigt är det ju.. jättepirrigt!

Över till det tråkiga;
Det är tydligen en mänsklig rättighet att glo på mig helt öppet nu också.
Det räcker inte med att smygkika på mig och tänka dumma tankar om mig utan det ska stirras så att ögonen nästan trillar ut på fötterna mina.  Det skiftar mellan ”herregud, ska HON ha barn?”-  och ”åh, så gulligt”-blicken. Det skiftas mellan besvikna-på-dagens-ungdomar-blicken och stackars-barn-blicken. Det kan bero på att jag är så kort och folk verkligen tror att jag är en liten tolvåring som ska föda barn. Äsch, jag vet ju inte vad de tänker! Men en sak är jag säker på - de ser då inte glada ut när de glor. Det ser mer ut som om de skulle vilja säga mig några väl valda ord. Det är synd att de måste stirra så ofantligt mycket och helt öppet istället för att kanske smyga med det och ha sina åsikter ifred. Jag blir ju inte direkt glad av att behöva glo tillbaks eller kolla bort för att låta mitt hjärta få vila från sådant. Det är mest äldre människor som tittar snett på mig, de som inte förstår sig på dagens samhälle och lever kvar i sin egen tid. Till och med David har märkt att folk glor. Men det är väl sådant man får ta, antar jag?


När jag ändå är i farten så skulle jag även vilja klaga lite på folk som måste yttra sig om namn som blivande föräldrar vill att  barnet/barnen ska få heta. Om du frågar mig  - Vad har ni för namnförslag? och jag snällt svarar att jag har dessa namn som förslag till mitt barn. Vad har du då för rätt att komma med åsikter som ”Stackars barn, så kan den ju inte heta” osv. Är det någon som frågat vad du tycker om namnförslagen? Det är vi som ger vårat barn det namn vi vill att den ska ha. Det hade varit skillnad om jag snällt frågat dig ”Vad tycker du om dessa namn”, då hade det ju varit helt OK om du berättat vad du tycker och tänker. Det sårar ju oss blivande föräldrar som tycker att vi valt det finaste namnet till blivande dottern/sonen att någon fullständigt spyr galla över det.. Kan man inte hålla sådant för sig själv? Oftast gäller det när det är ett ovanligt namn. När det är ett ovanligt namn så verkar det plötsligt handla om en allmän klagomur. Skulle jag berätta för någon att jag valt t.ex Maria och Anders (de är väl nästan vanligast) som namnförslag då skulle den andra personen bara nicka och prata vidare, även om hon/han inte skulle gilla det. MEN när det kommer till ovanliga namn då är det PANG på och berätta att så kan man minsann inte alls heta och herrejisses vad synd det ska bli om barnet som blir ett mobboffer!  Jag blir så förbannad på detta.. Det är föräldrarna själva som väljer namnet och ingen annan. Vänta tills du blir tillfrågad om vad du tycker om namnet istället. Vad spelar det för roll om vad du tycker?  Det är ju klart att alla får ha sin egen åsikt, men det är inte alltid folk behöver höra den.

Så, nu fick jag ur mig vad jag tycker om det också. Jag ber om ursäkt ifall det verkar som att jag är jättearg, det är jag verkligen inte. Jag är bara så less på mycket just nu. Och jag vill ha den här bloggen till att tömma bägaren då den är på väg att rinna över, så vad gör man inte denna tisdagskväll? Jo, just det! Tömmer bägaren.


Det regnade hela dagen idag, jisses vad mysigt! Ingen ångest för att man måste ut i solen och mumsa sol hela dagen, inga måsten alls idag.  Jag tillbringade dagen med att göra inget alls. Väldigt långtråkigt och långsamt men hur skönt har det inte varit ändå? Jo helt fantastiskt!

Nej, nu väntar soffan för lite TV-tittande och möjligen lite kvällsfika. Efter det så ska John Blund och sängen för göra sitt jobb - söva mig.

 ”Det är ju en dag imorgon också”