Blottare?


Sötisbilder!

Här sitter jag och blottar magen. Jag småkikar lite på när bäbisen sparkar och det känns verkligen att det blir trängre och trängre för bäbisen där inne nu. Det är inte samma slags rörelser som förut utan det känns verkligen trångt. Mysigt att låta händerna vila på den guppande magen.

Mina ögonlock stannar ibland stängda mycket längre än vad de ska göra och det kan vara för att jag är så otroligt trött ikväll. Jag förutspår att jag lägger mig tidigt ikväll om lillen i magen lugnar ned sig liiiiite. Brukar dock lugna ned sig när jag ska sova nu för tiden, som tur är!

Ikväll var vi till Flugbo för att äta middag med Moa och Marcus (Davids syster och hennes pojkvän). Spaghetti med köttfärssås blev vi serverade och det var riktigt gott! Jag tror att David fick med sig tre matlådor hem också, haha! Elvis somnade i bilen på vägen hem och sov så sött vidare när vi bar in honom och bytte blöja, skönt. Oftast gör han ju det men om han skulle råka vakna och har sovit i 10-15 minuter så är det kört med att få honom att somna om.

Jag har faktiskt lite chips kvar i en påse som ligger i köket och om jag orkar lyfta på mitt söta arsel så kanske det slinker ned lite sådant. Frågan är ju om jag ska orka... Jo, så får det bli! Sourcream and peppar, riktigt goda!


95949-2808
Denna lilla busunge gör våra dagar.. Snart har du ett syskon att busa med och jag förutspår att ni springer åt olika håll om lite mer än ett år och då jäklar får mamma motion!


Vi fick en pojk

Häromveckan drömde jag att vi fick en flicka och inatt fick vi en pojk. Det trista med inatt var att av någon anledning så överlevde inte pojken. Ett dygn var det bara som vi fick ha honom och han växte väldigt fort under det dygnet eftersom han såg ut som Elvis tillslut. Från början var han väldigt liten och rymdes i en hand. Snacka om konstiga drömmar!


Idag ska vi försöka städa och göra det fint här i huset. Det är leksaker överallt och jag ångrar att vi tog ned duplolådan från Elvis rum, haha! Hade det bara varit leksaker överallt så hade det inte gjort så mycket men det är stökigt på grund av oss också och det är dags att ta tag i detta.

Senare idag ska vi till Flugbo för att bli bjuden på mat av Davids syster Moa som är hus- och djurvakt medan deras föräldrar är i Madagaskar.

Fy vad jag längtar till sommaren. Vi har ju inte bott i huset på sommaren eftersom vi flyttade in i oktober och vi blev ju anfallna av snön nästan på en gång. Vi måste köpa gungställning till barnen också. Och en liten pool att ha här på gården till Elvis. Fast vi har ju badplats alldeles här i närheten också men kan ju vara mysigt med en sån där liten pool som han kan sitta och plaska i.

Snacka om skönt att kunna grilla när man vill! Slippa behöva vara bortbjuden för att få i sig grillat. Det blir mycket sådant i sommar ska ni veta! Iallafall om jag får som jag vill, haha! Vi får köra en premiärgrillning snart tycker jag, att det är snö ute gör ju ingenting om man äter inomhus.

Ha en bra dag hörrni!

Ängla och Elvis
95949-2786

Så ska det låta

95949-2806
Charmtroll..

Godkväll! Det är Så ska det låta på televisionen och det som underhåller oss i denna röda kåk ikväll. Elvis är vaken och diggar han också. Det syns verkligen när han gillar en låt.. han stampar i takt, klappar händerna eller dansar på ett roligt vis. Han ser dock riktigt trött ut nu och som David just sa - Han ser berusad ut pojken våran.

Imorgon ska jag försöka ta tag i att packa BB-väskan men om jag känner mig själv rätt så blir det nog inte av. Jag är ganska kass på att göra som jag tänkt, åtminstone när det är något jag måste göra.

På torsdag bär det av till Gävle för att träffa läkaren inför snittet och få fram ett datum. Mina föräldrar ska passa på att åka till Ikea den dagen så det blir både snittdatum och Ikea, riktigt nice! Jag hoppas verkligen att läkaren tänker på att Elvis dök ut i v.37+5 och tar med det i beräkning av datum, som barnmorskan sa att de brukar göra. Känns så trist om det ska behöva starta innan när jag ändå inte får slutföra en vaginal förlossning. Jag har redan gått igenom en hel förlossning och snubblat på mållinjen, det var i och för sig bra för då fick jag känna på det också förutom själva utpluppet!

Jag ska låta ögonen vila mot så ska det låta nu så slipper de bli alldeles snurriga av att zappa mellan datorn och tv'n hela tiden. Det slutar i och för sig alldeles strax, trist.


Uppdatering 30 min senare:
Vi har precis fått en övertrött Elvis att somna. Och ja, ni som har barn vet hur det är med övertrötta barn.. omöjligt att ha dem vakna och nästintill omöjligt att få dem att somna. Kastar sig runt i sängen och bara gråter. Vi låg i våran säng och försökte få honom att slappna av. Efter en stunds gnäll tar han tag i sin kudde, som låg mellan våra kuddar, och drämmer ned den i sängen igen lite argt för att sedan lägga sig ned och tvärslockna.. Det såg lite roligt ut.

Dryga reklamer

- Kostar kakorna fäm kroner?

Jisses vad jag är less på den reklamen nu..



Jag kom just in från en väldigt uppfriskande och kort promenad till dagmamman. Det är så himla skönt att få den där promenaden och just då känns det jäkligt skönt att inte ha körkort. Jag tvivlar på att jag skulle gå dit om jag hade bil, körkort och vågade köra, haha! Det är ju inte långt alls, för mig tar det ca 7-10 minuter att ta mig till dagmamman så för andra tar det nog bara fem minuter. Men en kortispromenad på sammanlagt 20 minuter är ju bättre än ingenting och INNAN frukost.


Nördig som jag är tänkte jag kika på våra bästa år nu och sedan sätta igång med pluggningen fram tills David slutar vid tvåtiden. Han ramlar nog in här vid halvtre. Då hämtar vi Elvis och sedan får vi se hur dagen artar sig!


Ha en bra dag hörrni!

95949-2731

Blackout?

Elvis är lagd och tvättmaskinen har precis fått en däng av lortkläder att jobba med. David kommer nog hem från träningen alldeles strax han också.

Elvis och jag hade en riktig hemmadag idag
och trots det gjorde vi ingen nytta alls. Jag kände mer för att sitta och umgås med honom istället, även om han är duktig på att leka själv. Att sova middag när han gör det är också ett måste, gäller att passa på nu innan bäbisen kommer och det är ju hur skönt som helst att sova på dagen.

Imorgon ska Elvis iväg till dagmamman och jag måste ta tag i pluggningen.


Förresten, är det bara jag som ibland kan få lite blackouter? När jag tittar på tv och det blir reklam så kan jag ibland sitta under hela reklamen och försöka komma på vad tusan det var jag tittade på, haha. Jag brukar inte vilja kolla upp vad det är heller utan jag sitter där och hoppas på att komma på det innan det börjar igen, haha! Någon mer?


Nu ska jag koppla ihop kameran med datorn för att se om jag har någon bild att lägga ut. Det har varit lite dåligt med fotograferande på slutet tror jag. Någon bild på Elvis finns det nog!

Utbilda mig

Hur kommer man på vad man vill arbeta med i framtiden? Hur granskar jag mig själv för att förstå vad jag vill göra?  Vad kan få mig att inse vilken slags utbildning jag vill satsa på?

Tips någon?

Jag vet i och för sig att jag tycker om att fotografera och skulle mer än gärna utbilda mig till fotograf men det finns ju inte mycket jobb utan då måste jag frilansa eller starta eget. Och grejen är väl att hitta en bra distansutbildning inom det. Det finns något som heter projektår i Forsa då man efter ett år har en utställning, det är väl det själva projektåret går ut på. "Målsättningen är att kursen ska resultera i en större utställning, där varje deltagare finns representerad. " (
http://www.distansutbildningar.se/Projektaar_foto_17959.htm)

Annars tycker jag om att skriva men vill inte bli journalist...
Att pilla i Photoshop och illustrator ligger också i mitt intresse.
Jaja ni ser, det blir inte mycket av mig inte, haha!


Till att börja med ska jag ju vara mammaledig igen nu men tiden går fort.



Vad hände?

Usch helt plötsligt dök det upp en våg av nedstämdhet och den silade av sig allt negativt på mig när den ändå drog förbi. Så här sitter jag och suckar över ingenting? - SUCK!

Kanske bäst jag lägger mig, som David just gick upp och gjorde, för att sova bort detta trista humör?

1,5årskontroll

Som jag skrev tidigare idag, imorse för att vara korrekt, var det ett besök hos bvc-sköterskan som stod på schemat idag. Elvis skulle dit på 1,5årskontroll och han verkade inte ha något alls emot att gå dit för han traskade rakt in till henne innan hon hunnit komma ut för att hämta in oss. Läkarkontrollen visade inget konstigt och allt såg bra ut.

Efter att läkaren gjort sitt blev det dags för sköterskan att väga och mäta Elvis. Sist vi var dit, för ungefär tre månader sedan, var han 76cm lång och nu hade han växt tre centimeter sedan dess, alltså visade måttbandet nu 79cm. Vågen stannade på 10600 (minns inte exakt och har ingen lust att springa till hallen för att kolla i bvc-boken, haha) och då hade han gått upp ca 300g tror jag.

Vaccination var det dags för också och den var mot mässling, påssjuka och någonting mer som jag inte riktigt minns, han tog iallafall emot sprutan utan ett ynka litet knyst.

Nästa gång vi träffar vår bvc-sköterska  är när hon gör hembesök då bäbisen kommit!

15-16timmars sömn

Morrnmorrn!

Elvis kände för att kliva upp redan halvsju idag och det var ju bara att leka följa John och låtsas vara lika pigg som honom. Just idag hade jag velat ha tillbaka Elvis period som han hade när han var en liten bäbis då han sov 15-16 timmar i streck om natten, utan att vakna för mat osv. Snacka om att jag var bortskämd då, haha! Jag kunde lägga honom vid sju-tiden och han sov gott ända fram till halvelva morgonen efter. Jag fick rejält med egentid på kvällarna och kunde gott lägga mig sent utan att mista massor med timmars sömn. Han sover ju fortfarande bra men under den perioden var han ju en extrem sjusovare! Jag minns att jag frågade bvc-sköterskan om det verkligen var normalt att de sov så mycket, haha! Han var runt 5 månader när han körde sin 15-timmarsperiod om nätterna.

Idag blir det 1,5 års-kontroll på bvc och det ska bli spännande att se hur mycket han växt och lagt på sig (oj vad fel det lät, är ju bra om att han gått upp i vikt). Sköterskan kommer säkert att titta på vad han kan och inte kan.

Nästa gång vi träffar bvc-sköterskan (efter denna) så blir det nog med lillbäbisen i magen som blivit vräkt med hjälp av kejsarsnitt.

Om en vecka (+1 dag) får vi reda på datumet. Efter en färd till Gävle och lite prat med läkaren så vet vi nog. Kvart över elva nästa torsdag sitter jag där och är pirrig. Jag hoppas verkligen att jag får snitt i v.38 eftersom Elvis dök ut två veckor innan beräknad datum. Vill inte att det ska starta själv för då blir det ju akutsnitt igen och man vet ju aldrig hur fort det går, jag kan ju inte föda normalt eftersom bäckenet är för trångt!

Eftersom David jobbar blir det mina föräldrar som ska skjutsa mig till Gävle och det blir även Valbo och Ikea när vi ändå är där, nice!

Nu ska jag och Elvis dricka lite O´boy och äta en varsin gurk- och ostmacka, gött!

95949-2775

Pics

Ljusnanbilden en vecka efter att Elvis föddes!
95949-2805


Längesedan?



kille var otrogen - hon tvingade honom gå till jobbet i kjol!

Jag måste bara visa detta som jag läste i ett forum!

ur tråden:
"Anonym

Är jag en elak, ond människa?

Nu ska ni få höra vad jag har gjort! Jag fick höra att min sambo var otrogen och det stämde! Jag lämnade honom tvärt. Flyttade till min syster! Han bönade och bad att få mig tillbaka men jag vägrade. Var så sjukt kränkt och sårad. Jag som litat på honom till 100 procent.

Till slut efter en veckas grin och blombud och allt vad man kan tänka sig för överraskningar så sa jag till honom - jag vill att du ska må riktigt dåligt och skämmas över vad du gjort. så om du går till jobbet med en tröja där det står "otroget svin" på och en kjol så tar jag tillbaka dig.. Han sa att det kunde han väl inte göra, han skulle ju bli ihjälskrattad. -Ja men hur mycket ångrar du dig igentligen sa jag. Hur jävla mycket tror du inte jag har blivit utskrattad när alla i våran bekanskapskrets vetat att du satt på **** utom jag?? Men han älskade inte henne och skulle aldrig mer träffa henne.. bla bla bla.. Men till min stora förvåning så går han med på det (trodde jag inte), så jag åkte efter honom med min bil så att jag skulle se att han verkligen gjorde det.. sen ser jag han gå in till jobbet så då vinkar jag hejdå till han. Och sen det ultimata var att han var tvungen att skicka ett mms när han knäppte ett kort när han satt på sin kontors stol (så jag verkligen skulle se att han inte fick kalla fötter och vände) när jag fick mms:et stod det -nu har jag skämt ut mig för livet, är du nöjd nu då? Då skrev jag bara tillbaka -Nu är jag nöjd. Hoppas du nu blir av med jobbet så du både är utan flickvän och jobb! För jag kommer aldrig ta tillbaka dig, men så du lär dig en läxa till nästa tjej.. Ville bara dela med mig lite vad jag har gjort, och att jag INTE har dåligt samvete... ;) "

Länk till tråden:
http://www.familjeliv.se/Forum-4-51/m30972096.html


Jag tycker faktiskt att det var rätt klockrent gjort av henne, haha! David tycker dock att hon enbart borde ha lämnat den otrogne jäkeln istället för att larva sig först och visst, det hade hon kunnat göra. Men varför inte ge igen lite när man har chansen? Haha...

Han hade ju faktiskt varit otrogen i flera månader... Stackars tjej, usch.

Tacksam!

Godkväll gott folk!
För att inte verka otacksam så måste jag faktiskt börja detta inlägg med att tacka för alla kommentarer om min nya hårfärg, vad snälla ni är! Tack!! Så skönt att folk faktiskt svarar när man frågar något. Trivs än så länge riktigt bra med hårfärgen.

Elvis sussar sött i sin säng och jag själv har precis slagit mig ned i ena fotöljen. David sitter i en annan fotölj här i vardagsrummet med ögonen riktade mot televisionen.

Imorse tog jag en uppfriskande promenad till dagmamman med Elvis. Solen sken och det var riktigt skönt utomhus. Vad hände med vädret efter det? Någon slags schizofreni skulle jag gissa på. Först sol och sedan snö, hagel, snö, sol, mulet, snö. Det var ju en jäkla tur att det var skönt när jag var ute på iallafall. När jag sedan hämtade Elvis lyckades jag även då pricka in då det var uppehåll från snöeri, som tur var.

Ikväll gjorde jag en kasslersås/gryta som faktiskt blev lyckad om jag ska lita på David.

Grannfejden har ganska precis börjat och det är det som underhåller ikväll samtidigt som jag dippar lite gurka och morot, gött! Jag ska titta på det nu så kanske jag kan uppdatera med ett nytt inlägg lite senare.


Elvis var lite trött igår efter att han ätit lunch.


Vad tycker ni?

95949-2795

Håret är färgat och jag är faktiskt nöjd! Det blev lite ljusa slingor kvar men det blev faktiskt snyggt att ha det så. Vad tycker ni? Om ni ska vara helt ärliga?





Magbilder v.34 (33+4)

Jag ser konstig ut, jag vet! Men vad ska man säga.. Det bjuder jag på!

Kaisa avslöjar

Jag tänkte avslöja redan nu att jag har färgat håret idag.
Vad tror ni att det blev? Ni som vet behöver ju inte gissa, haha!
Lägger ut bilder senare ikväll!

Vårat lilla charmtroll!

Elvis somnade i min famn tjugo över sju. Han hade precis ätit välling och jag satte honom i min famn för att vänta i 15 minuter tills En värsting till syster 2 slutade på tv. Han tvärslocknade på en gång, trött liten rackare!

När jag gjorde iordning vällingen åt honom och räknade matskedarna så hörde jag honom säga efter mig "ett tå tjee" (ett två tre) två gånger, sötnos. Fast sedan vägrade han att säga det något mer. Klart man inte ska säga saker på "kommando", haha!

Tidigare under filmen en värsting till syster 2 så värmde de upp kören och sjöng "la la la la laaaa" och då började Elvis göra likadant. Jag och David fick oss ett varsit gott skratt!

Idag har vi haft besök här i huset. Davids systrar och den enes pojkvän var hit först och sedan blev det Monika och Zekes tur att hälsa på. Riktigt trevligt med besök. Vi hann med att städa på förmiddagen innan besökandet började också, skönt! En riktig hemmadag.

Ja just ja! När Elvis somnat i min famn så låg bäbisen i magen och sparkade på honom, synd att han inte var vaken. I och för sig kanske han inte förstår att någon sparkar där inne ändå men det hade ju varit roligt att se reaktionen!

Charmtrollet!

95949-2794

fått markeringen "Betald"

Rackarns vad härligt att vakna upp när solen skiner på som bara den! Vågar jag hoppas på att den tänker fortsätta med att göra det resten av denna lördag? Vi får allt se.

Strax ska vi sätta oss vid köksbordet för att få i oss lite frukost så vi orkar med att städa nu på förmiddagen. Det ser verkligen ut som att en tornado dansat sig igenom vårat hus och gjort allt för att det inte ska vara städat någonstans. Så det blir storstädning, om vi hinner! Vi ska ju få besök idag också, frågan är bara när. Davids systrar ska kika förbi och sedan tror jag David sa något om att Zeke och Monika är hemma och tänkte hälsa på oss.

Fy, ge mig silverschampoo nu! På momangen.. helst igår. Det tog slut för ett tag sedan och den där jäkla flaskan kostar ju multum! Det känns som att håret blir mer och mer orange för varje dag, visst det var inte så jäkla blondt innan heller men iallafall.

Jag tror att jag har bestämt mig för att ge håret en omgång blekning, behövs verkligen med min decimeterlånga utväxt, och sedan fundera på om jag ska färga håret mörkare eller inte. Känns så dumt att hastigt färga det mörkt utan att tänka igenom det ett tag och sedan ångra mig, det vore så typiskt mig. Det dumma är ju att jag måste klippa till en frippa också men jag vägrar att gå till en frisörsalong eftersom de lär stå och skratta i en kvart (minst!) när de ser min hemblekta hår, usch! Måste dock vänta med allt tills senare i veckan då pengarna rullat in och räkningarna fått markeringen "Betald".

Någon som känner sig manad att komma och ge mitt hår en omgång?

Uppdatering senare: Nu är jag osäker igen! Jisses.. ska jag någonsin bestämma mig? Färga lite mörkare så jag slipper hålla på att bleka sönder håret eller fortsätta med att försöka se lite blond ut? Baaah.


En av bilderna från Moratrippen igår (se inlägget nedanför)
95949-2775
Charmtroll!

En drös med bilder

Som jag tidigare skrivit tillbringades denna långfredag i Mora hos min syster och hennes familj (fästmannen Patrik och sonen Noah). Vi åt riktigt god mat och umgicks hela familjen (Mina föräldrar, min mormor och syskon med familjer. Lottas Patriks mamma var också med). Tack för denna dag allihopa!

Vid det här laget vet ni säkert detta men jag skriver det ändå - Jag är urusel på att bara lägga in någon enda bild från dagen! Så ni får ta del av en hel drös med bilder som vanligt, jag lägger ju inte in allihop iallafall, haha! Jag får bättra mig någon gång i framtiden.








Elvis krävde pengar av gammelmormor!

95949-2785

Barnmorskebesök

Glad påsk på er allihopa! Jag vet inte om det bara är jag men känns det inte lite konstigt med påsk i mars?

Jag var till min barnmorska idag och allt såg bra ut. Bäbisen ligger med huvudet nedåt men det är fortfarande rörligt. Det finns tre stadier.. Först rörligt, sedan ruckbart och tillslut så har bäbisen fixerat sig och bara väntar på att kika ut. För omföderskor kan bäbisen dock vänta med att fixera sig ända in i det sista.

SF-Måttet (symfys-fundus) var 32,5 ( barnmorskan mäter avståndet mellan blygdbenet (symfysen) och livmoderns överkant (fundus)) och hjärtslagen låg på 148. Blodsockret och blodtrycket såg också bra ut.

Efter denna kontroll for jag hem till mina föräldrar eftersom det dröjde någon timma innan bussen gick. Följde med min
kära mor till stadens torg men det var inte så mycket att kika på där.

Tjugoöver två steg jag på bussen hem för att hämta min lilla påskkärring! Försökte fotografera honom här utanför när vi kommit hem men det var så mycket snö att han ramlade mest hela tiden och var ingen vidare modell, haha! Men fick någon bild iallafall.




Imorgon brummar vi iväg till Mora och min syster med familj. Där blir det påskmiddag och umgänge med familjen, mysigt. Det blir nog roligt för kusinerna att ses igen. Det skiljer ju bara två månader mellan Noah och Elvis.
 

Här är lite bilder från gårdagen då vi firade min kära mor.
Jag tog tyvärr inte många bilder och de få jag tog blev ju som de blev!







Nej usch, nu är jag riktigt trött och känner att sängen ropar på mig. Det trista är väl att tvättmaskinen ropar ännu högre eftersom den är färdigkörd och väntar på att bli av med all blöt tvätt. Plikten kallar? Nä, David får allt ta upp den eftersom jag gick ned och satte igång maskinen!

Godnatt och ha en trevlig påskhelg!

Tre bitar

Nu är vi hemma efter en kväll hos mina föräldrar. Vi firade min kära mor och presenten verkade vara uppskattad, roligt! Vi köpte en väska till hennes laptop. Smörgåstårtan var riktigt god också. Elvis åt tre bitar, haha!

Jag hinner tyvärr inte lägga in några bilder (tog inte många heller tyvärr) men det blir imorgon istället. Antagligen bilder på Elvis som påskkärring också, haha! Om jag lyckas ta någon bild när jag hämtar honom från dagmamman.

Jag ska iväg till barnmorskan imorgon också så jag lämnar Elvis hos dagmamman vid åtta och hoppar på bussen vid halvnio till Bollnäs.

Min röst är helt opålitlig just nu och jag låter som en... ja jag vet inte vad! Hes som bara den.

Nej nu ska jag göra som David - gå och lägga mig! Sängen måste ju få jobba lite den också.

Godnatt gott folk och dröm om något bra! Gör inte som jag och dröm om en 4000kronors telefonräkning, haha! Hualigen!


Grattiskortet till mamma!

image2746

Grattiskortet till Pelle (Davids pappa)

image2747

Gjorde dessa lite snabbt samma dag som de fyllde så de är ju inte värsta avancerade direkt men blev ju bra ändå! =)

GRATTIS!

GRATTIS på födelsedagen kära mor!
image2745
Hoppas att dagen blir bra så ses vi ikväll!
Gå in på hennes blogg och skriv grattis ni med vettja! Det uppskattar hon nog.



Vid fem-tiden imorse hörde jag Elvis ljuva stämma och han ville komma in till oss. Det är ju bara mysigt och han slocknar om på en gång så jag hämtade honom. Det dumma var väl att han vaknade av Davids jäkla mobil-larm som ringde i evigheter. Och ja, det känns lite trist att kliva upp så tidigt när Elvis faktiskt är hemma och inte ska iväg någonstans idag. Vi får sova middag länge senare, hoppas jag! Jag sover alltid middag med Elvis, iallafall när David inte är hemma. Annars håller jag honom sällskap såklart!

Nu ska jag och Elvis leka i några timmar fram tills det är dags för lunch och sedan middagssovning. Ska försöka att inte bara leka utan också göra lite nytta. Kanske det går att få ihop dem? Städning är ett måste!

Jag ska göra ett grattiskort på datorn också som jag måste komma ihåg att skriva ut på fotoskrivaren innan vi far iväg till mina föräldrar ikväll. Det har liksom råkat bli så att vi aldrig köper grattiskort längre utan det är jag som gör dem, haha! Roligt iallafall även om det kanske inte är vrålsnygga!

Godmorgon!

Du blir bara större och större

Godkväll! Det är tur att jag bara behöver skriva här i bloggen för min röst är inte att lita på idag. Ena stunden fungerar den prima men i nästa så sviker den totalt, snacka om opålitlig! Samtidigt som jag är hes ibland har jag även lite ont i halsen men man vet aldrig med mig, jag kan få lite ont ibland men det är över dagen efter. Jag antar att immunförsvaret oftast brukar vinna fighten! Vi får se hur matchen slutar denna gång.

Imorse fick jag inviga syskonvagnen eftersom David råkade brumma iväg med den vanliga till jobbet. Det vräkte ned snö och jag var dyngsur redan då jag kommit till dagmamman. Jag lämnade vagnen hos henne idag och sprang direkt till bussen som skulle ta mig till Bollnäs och religionslektionen. Ett toalettbesök innan jag skulle träffa läraren var bra eftersom jag hade lite smink utsmetat och det är ju inte roligt att sitta så utan att veta om det, haha!

- Du blir bara större och större varje gång man träffar dig!
Fick jag som kommentar idag av en kille i religionsklassen, haha! Och ja, det är nog bara som gravid man accepterar en sådan kommentar, haha! Och det är väl tur att jag är gravid.. Jobbigt om man hade fått en sådan kommentar annars, haha!

Sprang runt lite på stadens torg för att handla present till
min kära mor som fyller år imorgon. Var även till till biggans där Jan jobbar för att fördriva tiden lite. Tjugo över två var det dags att hoppa på bussen igen för att fara hem till Hällbo igen. Jag hämtade Elvis och sedan väntade vi på att Pappa David skulle komma så vi kunde fara till Bollnäs igen. Han skulle träna och sedan var vi bjudna på mat hos mina föräldrar. Riktigt gott, tack och bock!


Elvis och min konversation idag på väg till dagmamman..

E: Mammaaa..?
Jag: Jaa?
E: Mamma......
Jag: Jaa?
E: Mammaa?
Jag: Mmm....??

Haha rolig min lillegrabb! Han brukar ju inte åka framåtvänd annars heller så han kollade bara så att jag hängde med antar jag. Och det där var den korta versionen! Han var inte ledsen eller så utan sa det glatt.


Snö är gott?
95949-2742

Damn it!

Attans! Davd råkade få med sig vagnen till jobbet och nu sitter jag här utan. Det vräker ned snö och att dra Elvis i pulkan känns inte lockande eftersom jag lär dö då (typ). Det enda alternativet är att ta tvillingvagnen, hmm.. Är det bara jag som tycker att det känns lite pinsamt när bäbisen fortfarande ligger i magen?

Jaja, får inviga syskon/tvillingvagnen. Det hade ju faktiskt kunnat vara så att vi sålt den andra vagnen och då hade jag ju bara kunnat använda den nya, men vad tusan...nu är det ju inte så, haha!

Fy vad det snöar. Jag kommer att vara dyngsur när jag kommer till Bollnäs. Ser ni ett vandrande snömonster så kan ni vara lugna, det är bara jag som är ute på!


Gått upp 1,5kg

Sitter och klurar lite på vad min kära mor kan tänkas behöva. Hon fyller nämligen år på Onsdag och det är väldigt svårt att hitta på något som hon inte har, haha! Nu har vi nog kommit på något iallafall, som tur är! Någonting hon INTE har och antagligen behöver hon det vi klurar på att köpa också.

Idag har jag torkat golvet i köket och vardagsrummet, det behövdes verkligen. Speciellt i köket kan jag snällt berätta. Usch så lortigt det kan bli!

Imorgon ska jag till skolan för att ha en genomgång av kristendomen. Jag ska dock till min lärare ungefär en timme innan den långa lektionen börjar. Vi ska prata lite om hur jag ska lägga upp allt eftersom jag bara ska plugga fram tills 11e april. Shit, hur ska jag hinna? Jag har "tagit bort" en kurs men jag är så jäkla lat så det blir nog väldigt stressigt ändå, haha. Skärpning Kaisa!
 
Graviditetssnack
När jag blev gravid denna gång så hade jag 10kg kvar till det jag vägde innan jag blev gravid med Elvis. Jag gick ju upp 23 kg med honom och de sista satt kvar på mig som blodiglar, antagligen pga för mycket skräpmat. Oron över att behöva gå upp 23kg igen med dessa 10kg kvar snurrade såklart runt i min skalle i början av denna graviditet. Som tur var gick jag istället ned 5,5 kg och har nu gått upp så jag väger 1,5 kg mer än vad jag gjorde i höstas då jag fick ett plus på graviditetstestet! Så jag har ju inte behövt gå upp så mycket ännu och förhoppningsvis blir det inte mycket mer heller eftersom det bara är cirka fem och en halv vecka kvar tills bäbisen blir vräkt.

Känns faktiskt bra att inte gå upp så jäkla mycket eftersom jag hade mycket fett på kroppen redan, haha!
Hm, vad svamligt det blev?

Jag ska iallafall till barnmorskan på torsdag. Den dagen ska Elvis vara påskkärring hos dagmamman, haha! Sötnosen. Måste försöka lyckas få en bild på honom då när jag hämtar honom.



Nu ska jag försöka få religionsarbetet gjort och sedan blir det sussa i tid. Vi kliver nog upp när David gör det för jag ska lämna Elvis hos dagmamman innan jag åker med bussen halv nio.


Godnatt och ursäkta detta tråkiga inlägg!


95949-2732

Vi och tuppen!

Uppe med tuppen (David) och han drog iväg till jobbet för en stund sedan för att arbeta lite. Om en timme ska Elvis vara påklädd och stå i hallen i väntan på Anneli, dagmamman, som ska hämta honom. De ska vara i lokalen i västansjö idag alla dagmammor i Hällbo så då hämtar hon Elvis här. Till och med lämnar honom när de åker hemåt igen vid kvart i fyra! Skönt, faktiskt.

Det är något hemskt och vitt som ramlar ned från himlen och jag funderar starkt på om någon glömt att sätta i proppen där uppe, för det ska väl inte ramla ned sådant strunt nu när jag vill ha vår?

Jag förstår faktiskt inte hur det kan vara påsk denna vecka? Det är ju för tusan mars... MARS! Det ska ju vara april för att det ska kännas som påsk, tycker jag iallafall. Vi ska till Mora, till min syster och familj, för att käka påskmiddag och greja på fredag och det blir ju mysigt!

Nu ska jag packa Elvis ryggsäck med lite blöjor och sådant som behövs.

Godmorgon gott folk!


Tuppen
95949-2739

Fly me to the moon!


Fly me to the moon!
Tog en bild på månen idag och beskar den så man fick en närmare bild!


Idag var vi, som jag tidigare skrev, en snabb vända till Bollnäs. Efter det gjorde vi mest ingenting och det var väl ganska skönt det med. Lite senare på eftermiddagen slängde vi på oss ytterkläderna för att vara ute en stund i friska luften. Elvis blev överlycklig som vanligt och tackade absolut inte nej till lite utelek! Davids föräldrar kom förbi en snabbis också eftersom han skulle visa hans far något som hade med vedspisen i uthuset att göra.

Vi tände en lite brasa i eldkorgen och Elvis visade vad han lärt sig. Han blåste så det blev lite liv i elden, haha!

Imorgon är det exakt två år sedan David blev inlagd på sjukhus och slutade med en hjärtoperation. Han fick en infektion i hjärtklaffen och därför bytte de ut den till en mekanisk. Så han tickar på (det låter faktiskt som en klocka) med den och den 10e april har det gått två år sedan operationen. Usch, en hemskt tid! Jag var gravid och David låg på sjukhus i flera veckor. De hade ju ingen aning om vad det var från början och funderade först på om det var leukemi men det var ju "bara" ett hjärtfel.  Hade han väntat en vecka med att åka in till hälsocentralen hade han antagligen inte funnits här idag, hemsk tanke! Det gick som tur var bra och han är världens bästa pappa och sambo/fästman!



Bilder på grabbarna grus!




Jag tänker återigen be er att hjälpa mig. Ska jag fortsätta att försöka bli blond (haha) eller ska jag färga håret till någon annan färg? T.ex nära min naturliga hårfärg (ljusbrunt?) eller någon annan slags brun? Svart igen? Svåååårt! Behöver lite tips och trix! Jag skulle aldrig kunna bestämma något själv, haha! Är dags att bleka utväxten iallafall så måste bestämma mig innan jag slösar pengar på det om jag nu ska färga det till något mörkare.

Help, plz?


Andfådd

Fasen nu är det så igen. Känner mig andfådd och som om hjärtat bankar på som bara den, trots att det inte gör det. Sluuuuta!

Man känner sig uppstressad som få ju. Fastän jag bara sitter lugnt. Graviditetsspöken.


När vi har ätit lunch blir det nog en snabbis till Bollnäs. Annars tar vi det lugnt sista dagen på helgen.


95949-2702

Kusin Noah!

Idag var vi hem till mina föräldrar för att hälsa på. Elvis kusin Noah är ju där i helgen eftersom hans föräldrar (syster och fästman) for till Stockholm idag för att mysa lite tills imorgon! Roligt att träffa sötnosen! Elvis kusiner Ängla och Julia kom också dit med sina föräldrar (min syster och hennes man). Till och med min mormor, Elvis gammelmormor dök upp så det var fullt hus i fågelholken idag, haha!





Ja just ja, min långhåriga karl var också med ju!




Vid tre-tiden for vi till Davids föräldrar i Flugbo för att fira Elvis farfar som fyllde år i torsdags.
Fullt hus även där, trevligt!







95949-2727
Vadå får jag inte låna datorn?


Har kollat på melodifestivalen ikväll och det slutade precis. Jag tyckte att det var jättesvårt för det var många låtar som var bra. Så länge Christer Sjögren inte vann så tyckte jag att det var lugnt, haha! Hade han vunnit så hade jag totalvägrat att titta på Eurovision song contest, helt seriöst! Tror banne mig att jag faktiskt gillade alla låtar förutom I love europe då, haha.

Idag har jag mått väldigt konstigt. Fått attacker med andnöd (kändes som det trots att jag fick luft) flera gånger och kändes ungefär som om jag hade hjärtklappning, trots att jag inte hade det. Svårt att beskriva men konstigt var det iallafall. Jag insåg att jag inte ätit järntabletter på en vecka eller två så jag tyckte att det var bäst att göra det ikväll. Kanske var det därför jag mådde konstigt idag.

Nej, nu blir det annat! Natti gott folk!


Hjälp!

David tycker att jag ska färga håret brunt eller ungefär som min naturliga hårfärg. Vad tycker ni? Tipsa gärna om ni tycker att jag ska klippa till en frilla också.


Namnförslag

Elvis sussar sött i sin säng och jag sitter i rena rama bastun till vardagsrum. David eldar på som bara den och jag sitter alldeles framför kaminen, idiotiskt! Vi försöker göra slut på de pellets som ligger i eftersom de är 8mm och kaminen har krånglat lite med dem. Så nu har det eldats konstant sedan kl 15 eller så, hualigen! 6 mm åker det i den sedan och då ska den förhoppningsvis fungera finfint igen. Annars kör vi kaminen på termostat och den kör igång av sig själv när det behövs, lämpligt. Usch  vad det hettar i mitt ansikte, kanske borde jag flytta på mig? Sist jag tittade på termometern var det 23,5 grader och jag sitter ju precis rakt framför kaminen och värmen sprutar rakt på mig. Någon som vill övertala David att stänga av kaminen?


Så ska det låta är det på televisionen och det är lika underhållande som vanligt! Synd att det inte är något intressant att kika på efter dess slut bara.

Sitter och funderar lite på namnförslag till bäbisen i magen. Ett tjejnamn har vi som vi har haft hela tiden och pojknamn har vi äntligen lyckats komma på ett förslag till iallafall. Skulle kännas bra om vi hade några namn att välja på eftersom det inte är alls säkert barnet passar att heta det man har som förslag, om man bara har ett. Jag vill verkligen inte sitta där och ha en 3 veckors bäbis utan namn, haha!

De förslag vi hade på Elvis var Cornelia, Elvis och Anton. Cornelia var ju bara att utesluta på en gång, haha! Och det var absolut ingen Anton som kikade ut, det var en Elvis! Vi har inget av dessa namn som förslag på Elvis syskon eftersom det känns som att de var "ämnade" för honom. Alltså att det var den graviditetens namnförslag. Vi vill ha andra namnförslag till denna bäbis.

Nu ska jag försöka tänka lite i denna värmen och fortsätta med tv-tittandet!


95949-2628

skruva med pappa

David skruvade just upp "tröskeln" in till köket för att titta om en nyckel (som är försvunnen) ramlat ned där. Tyvärr hittade han ingen nyckel men vi insåg att vi hittat stället som råttan tog sig in på förut. När han skruvade tillbaka skruvarna så hjälpte Elvis mer än gärna till.

Han pekade på ett hål och sa:
- Häär..
Pappa David frågade då: - Ska jag skruva här?
- jaa...

Och sedan skulle Elvis minsann prova skruva själv också.




byta bajsblöja

Fy vad skönt med helg!
David slutade kl 14 idag så vi är hemma alla tre nu och ska bara mysa. Tacos har vi tänkt låta magen bli mätt på och ikväll är det så ska det låta som underhåller!

Nu har Elvis bajsat och jag hörde just David påminna mig om att det är min tur att byta bajsblöja, haha! Vi kör lite varannan gång sådär, oftast iallafall.

Återkommer senare!

Pics


Syns det att vi har haft besök av skator?
Synd för oss att vi hade en soppåse utställd utanför dörren (soptunnan stod ute vid vägen för tömning).







Elvis fick hjälpa till när det var dags för Stej (mormor och morfars vovve) att kissa och sedan traskade han runt en sväng inomhus med honom.





Jag och Elvis hälsade på mina föräldrar när David var och tränade ikväll. Elvis älskar deras dammsugare och städar åt dem varje gång vi är där, haha.

Skrivarlusten har gått och gömt sig ikväll, tyvärr. Känns som att det bara blir ett trist inlägg om jag försöker mig på att skriva något långt inlägg också så jag bespar er det! Återkom imorgon istället!

Godmorgon!

Läs och häpna, jag skriver ett inlägg på morgonen! Det händer inte allt för ofta. Mina inlägg brukar ju vanligtsvis uppdateras vid kl. 22-23, som igår ,men idag tänkte jag ändra lite på mig!

Jag hade just skrivit klart ett inlägg och skulle uppdatera men denna rackarns datorn bestämde sig för att starta om sig utan att jag märkte det. Det var någon uppdatering som krävde en omstart, attans! Jaja, vad ska jag göra om inte skriva om alltihop? Det var i och för sig inte så viktigt men det känns ju trist när man skrivit.

Igår somnade jag med tanken om att snön snart var helt borta och det bara var lite is kvar som behövde smältas bort. Idag vaknar jag dock av att det är kritvitt ute och snön bara fortsätter att falla från himlen. Hallå! Sluta skämta nu, det är inte roligt alls..

David for iväg till jobbet för en halvtimma sedan. Elvis springer runt och leker samtidigt som han ibland tittar/lyssnar på Vakna med The Voice. Nu bytte han dock kanal, Eurosport verkar det som. Fast TV-shop (som de visar just nu) vill inte jag titta på ju! Inte han heller tydligen för nu gav han mig dosan.

Om två timmar ska Elvis till sin dagmamma och tillbringa dagen där fram till klockan tre. Lite trist att vi klev upp kvart över sex, samtidigt som David. Men denne lille herre ville kliva upp samtidigt som sin pappa och då får jag snällt lyda!


Inatt kom jag på vad jag under förra graviditeten längtade till. Vet ni vad det var? Jo det var att kunna sova en hel natt utan att behöva kissa! Det längtar jag efter nu också. Mitt i natta får jag välja mellan att fortsätta sova med en helt sprängfylld urinblåsa med risken att kissa på mig eller gå ned till nedervåningen för att tömma den. Jag brukar oftast ha tur och somna om direkt så det är ju skönt det iallafall!

Nu ska jag gå och göra iordning lite frukost till mig och min busunge!

95949-2682

Visst finns mirakel!



Elvis och jag tog en promenad till affären idag och när vi kom tillbaka så stannade vi ute en stund. Att åka spark var inget som gick och det upptäckte Elvis ganska snabbt.



Ikväll hittade vi honom i skafferiet då han åt vällingspulver. Det syndes tydliga spår efter hans fötter också, haha! Han blev dock lite ledsen över att inte få fortsätta sitt bus. På bilden hade jag dock hunnit ta bort det mesta pulvret ur ansiktet iallafall, haha!



Elvis slocknade i pappas famn ikväll, helt slut.


Jag har börjat inse att vi måste börja packa en BB-väska eftersom det faktiskt kan starta tidigare och det vore ju trist att vara helt oförberedd. Vi måste bestämma oss för om vi ska låna Davids föräldrars spjälsäng till bäbisen och låta Elvis fortsätta att sova i sin spjälis eller om vi ska testa oss på en växa-säng redan. Det är frågan det och vi måste nog bestämma oss ganska snart, haha! Bvc-sköterskan rekommenderade att låta Elvis sova i spjälsängen tills han själv kan klättra ur den. Jaja, vi får se hur vi gör. Vi lär aldrig kunna bestämma oss!

Det är inte lång tid alls kvar tills bäbisen kommer men samtidigt känns det väldigt långt bort, weird! Svårt att förstå att vi ska bli fyra i familjen. Hur kommer Elvis att reagera? Vad blir det för en liten filur som kikar ut? Det återstår att se, spännande!

Det trista är att jag inte kommer att få bära Elvis något den första tiden efter snittet. Egentligen handlar det väl om veckor till och med. Han är i och för sig rätt stor och behöver inte bäras så mycket men det är ju mysigt ibland. Jag får sitta ned och kramas massor istället. Det enda jag får bära efter snittet är bäbisen (tur det iallafall!).  Skönt att David jobbar hemma och kan hjälpa mig att bära annat.

Vi kommer att ha barnvakt till Elvis första natten och sedan åker David hem  och är med Elvis. De kommer ju självklart att komma till BB men de sover hemma. Hoppas att jag slipper ligga flera dagar, man vet ju aldrig med snitt. Sist var det 4 dygn och då stod det "tidig hemgång" i journalen. Vill ju vara tillsammans med hela familjen. Läskigt  att sova där själv, haha! Och fy så ont jag kommer att ha. Minns att det gjorde skitont att försöka ta sig ur sängen varje gång på BB sist. Och att hosta/nysa är något jag helst vill undvika, jag minns första nysningen efter snittet sist, då skrek jag kan jag ju berätta! Inte beredd alls!

Nej nu måste jag nog uppdatera detta. Ska försöka lägga mig i tid om Elvis lillebror/lilleasyster vill lugna ner sig, haha!


Snart har vi två mirakel, snacka om lyckligt lottad!

Nya ord!

"Gör du ting?" lät det som att Elvis frågade mig idag när jag var inne i badrummet och han ropade på mig. Jag brukar fråga honom "Vad gör du för någonting?" om han är i köket och jag i vardagsrummet t.ex. Sötnosen!

95949-2624

Efterlysa Elvis

Tjenamors!
Dagen har rusat förbi mig med raketfart och jag undrar om jag någonsin kommer att lyckas hålla farten den den där raketen? Jag pustar och flåsar långt efter.. jag hinner inte med!

Idag när jag stod och lagade mat (som jag alltid gör när David kommer hem från jobbet) så fick jag syn på David och visade Elvis att Pappa minsann var hemma nu. Jag sade åt honom att gå och knacka på ytterdörren eftersom David skulle gå in vilken sekund som helst. Jag hör dörren öppnas och antar att det var David som öppnade den. Det roliga var väl att David trodde att det var jag som öppnat dörren för ut gick Elvis och mötte David, haha!

Så han har lärt sig att öppna ytterdörren nu också. Farligt, farligt! Nu gäller det att hålla koll och alltid låsa dörren. Annars får vi nog efterlysa Elvis, vore ju lite trist!


Lite senare ikväll frågade vi Elvis om han kunde öppna dörren och det kunde han minsann!
image2679



Graviditetssnack

Full fart i magen som vanligt och häromnatten födde jag en flicka förtidigt. I drömmen hade jag tydligen inte varit på ultraljud än och trots att jag hade bäbisen i famnen så skulle vi iväg och titta vad det blev för kön, haha! Davids syster Moa påminnde oss om att det bara var att dra av blöjan och titta efter vad det var för kön.
- Ahaaaaaa.. just det ja!
Det var visst en flicka och såg ut exakt som Elvis. Jag skulle berätta för David vad det blev för kön också men innan jag sa något så sa han:
- Det spelar ingen roll vilket kön du säger att det är, jag kommer att gråta i vilket fall som helst!
hahaha....

Jag är i v.32 nu och på torsdag går jag in i v.33... tre veckor kvar tills vi får åka till Gävle för att prata med läkaren om snitt-datum. Spännande!


Vecka 32 -
Kroppen:
Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Vecka 33 -
Kroppen:
De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.





Kändisfrillor

Jag var bara tvungen att uppdatera en gång till efter att ha provat detta!

Före


95949-2678

Efter


Jag testade detta på veckorevyns hemsida. Haha så ja, vad tycks?

Med hammaren i näven

image2667
Ja, jag tänkte börja med att gratulera mina föräldrar på deras 19åriga bröllopsdag!


Jag drömde imorse att mina föräldrars bil-larm tjöt och jag försökte få stopp på det men när jag sedan vaknade så insåg jag att det inte alls var bilen i drömmen som larmade utan det var brandvarnaren i vardagsrummet som pep så in i helvete. Elvis sov fortfarande (vaknade inte av att David klev upp tidigare och när larmet tjöt var kl 07,30).  Jag sprang ned och insåg direkt att det inte brann någonstans utan brandvarnaren bara jävlades med mig.

Jag hämtade en stol i köket och nådde precis upp till varnaren (tur det!) men hur jag än försökte så gick det inte att stänga av den. Istället försökte jag ta ner hela varnaren från taket men det gick inte heller. Det stod att man skulle vrida den åt vänster och tro mig, jag försökte! Jag tänkte att om jag tar i mer än så här så ramlar jag ned för stolen om den lossnar (bäbis snabbare än kvickt), och då tog jag verkligen i också. Efter en stund hörde jag ett "Hallå! Mamma!" uppifrån så det var bara att springa upp och hämta  Elvis. Pratade med David i telefonen men han sa åt mig att slå ned den istället om den inte lossnade på annat vis. Sagt och gjort! Fram med hammaren, haha! Jag slog och slog tills det gick att vrida på den som det stod att man skulle göra. När jag väl fått ned den lät jag batteriet till varnaren få en ledig dag.. hualigen! Pip..pip...pip..pip...pip..pip........PIIIIIIIIIIIP!

Slängde in mig i duschen och gjorde oss sedan klara för att traska iväg till dagmamman. Nu sitter jag här och ska precis ta tag i pluggningen.


Lägger in en länk till ett inslag på svt om att Livsmedelsverket ändrar sina rekommendationer till ammande kvinnor: det är ofarligt att dricka 1-2 glas vin ett par gånger i veckan. Intressant att kika på! Efter en stund så kommer hela inslaget. Klicka
HÄR för att kika!


Pasta- och falukorvsgratäng a´la Kaisa

Elvis sov ju ingen middag igår, vilket resulterade i att han somnade i matstolen precis efter att vi ätit klart (tjugo över fem). Vi hoppades innerligt på att han skulle sova hela natten från dess. Jag skrev ju sedan igårkväll att han vaknade vid tjugoöver nio och bara grät. Han blev dock glad när han fick leka lite och somnade sedan om vid tjugo i elva så det gjorde inte så mycket. Imorse förstod vi dock varför han bara grät/skrek och slängde sig bakåt hela tiden och det var antagligen pga magknip för han hade bajsat rejält när vi vaknade imorse.



Här är Elvis i matstolen när han håller på att somna.
Stackarn var helt slut! Inte ens en kaka kunde hålla honom vaken.
95949-2640









Ikväll gjorde jag en Pasta- och falukorvsgratäng a´la Kaisa som faktiskt blev god! Jag tycker att det är roligt att exprimentera lite!



Bild 1 - Innan jag lade på ost
Bild 2 - med osten
Bild 3 - Efter en stund i ugnen och faktiskt ätbar!


Vad har hänt idag då? Inte mycket alls faktiskt. Elvis blev hämtad av dagmamman strax innan åtta och David stack ju till jobbet vid halv sju. Jag var så otroligt trött så jag slocknade och vaknade vid 13-tiden.

Började kolla runt lite vad vi hade hemma och exprimenterade ihop en gratäng som vi mumsade i oss när David kommit hem. Han stack iväg på träning strax efter maten så jag och Elvis fick mysa lite själva innan det var läggdags för honom. Elvis fick bada lite och det tackar han aldrig nej till. Strax efter klockan sju blev det läggdags och när John Blund gjort sitt så körde jag igång en maskin med tvätt.

Nu sitter David i soffan bredvid mig med ögonen riktade mot tv:n och jag skriver här samtidigt som jag småkikar lite jag också.


Måste bara säga det att jag trivs så otroligt bra just nu, med ett riktigt familjeliv! Det är så underbart härligt. Obeskrivligt.. Lyckan är total osv ;) :D Att David kommer hem varje kväll gör mycket.

Nu blir det till att hänga tvätt och sedan försöka dunka huvudet i kudden i tid! Elvis ska till dagmamman och jag ska plugga här hemma imorgon. Han lär dock vakna när David kliver upp ändå så vi får nog kliva upp jäkligt tidigt ändå, trots att vi inte ska iväg förrän kl 9. Det är så roligt att se honom på morgonen för han ligger och sover in i det sista. Och precis när David går ut ur rummet (Om elvis kommit till oss på morgonen och ligger i vår säng alltså) så slänger han sig ur sängen och följer med David ned.

Nattinatti!

Hallelujah!

Nu är designen ändrad igen så tryck på F5 om det inte skulle synas! Jag måste alltid trycka på den tangenten för att se den nya designen (Iallafall min egen eller om jag gör om någon annans), antar att det är mozilla firefox som spökar. Vad tycks?

Idag var det fullt hus här i Hällbo! Min syster och hennes barn tog med sig Nini och hennes son Fredrik för att hälsa på oss. Trevligt värre! Mina föräldrar kom också hit en stund efter och det var lika trevligt!

Elvis var dock lite trött eftersom han inte sovit någon middag och när alla lämnat oss gjorde vi middag och försökte hålla honom vaken till åtminstone kl 18. Tji fick vi och han somnade i matstolen tjugoöver fem, haha! Han har iallafall sovit sedan dess och vi hoppas innerligt på att han fortsätter att sova tills vi ska kliva upp imorgonbitti. Lite trist om han skulle få för sig att vakna vid tolv och leka sig genom hela natten. Han ropade dock "Hallå" för en stund sedan och jag trodde att han skulle vara helpigg när jag kom upp men han slocknade om på en gång.


Att Elvis härmar en massa nya ord är det ingen tvekan om! Idag när
mormor vinkade hejdå så skojade hon lite med Elvis och sa Hallelujah. Vad tror ni att Elvis säger då? Jominsann du tänker helt rätt! - Hallelujah! Sötnosen...


En massa bilder blev till men jag har inte haft någon ork att lägga in dem på datorn ännu och tror minsann att jag väntar tills imorgon.

**springer upp till Elvis***

Jahapp nu är Elvis vaken. Han bara grät och grät vad vi än gjorde. Välling eller vatten, det spelade ingen roll vad det var han skulle ändå inte ha något. Han slängde sig bara bakåt hela tiden. Nu leker David med honom i hans rum och jag ska bara stänga av datorn så får vi försöka lägga oss med honom. Verkade dock som om han hade ont någonstans först. Ville inte ens ha nappen först. Jag tänkte på halsont men nu verkar han vara glad så jag vet inte. Det återstår att se!

Godnatt!


Elvis i TVn



David trixade lite med videokameran och den trådlösa överföringen imorse. Vi satte videokameran i Elvis rum och kunde se honom på tv'n i vardagsrummet, haha. Det hela började med att han slog i bakhuvudet och fick en rejäl bula så vi ville hålla lite koll på honom när han sov. David var ju riktigt smart iallafall, haha! Vanligtsvis brukar vi använda den trådlösa överföringen till boxern så vi kan se på tv i sovrummet också.

Min svärmor, som var här på besök när vi tittade på Elvis som sov på tvn, sa att hon nog aldrig vill sova över hos oss, haha! Undra varför?


95949-2612
En banan efter lunchen smakade fint!




När Davids föräldrar fått skjuts hem (de promenerade hit) åt vi lunch för att sedan sätta oss i bilen och rikta den mot Bollnäshållet.




I Bollnäs hälsade vi på morfar som jobbar på godisaffären. Mormor (http://evasturesson.blogg.se) var också där!
Vi var även till Åhléns en sväng för att köpa strumpor åt Elvis.




Träffade på två par från föräldragruppen på stan och när vi träffade på de sista paret så fick vi jättesöta bilder på Elvis och deras dotter Ida, speciellt pussbilden! Det dumma var väl att Elvis tyckte att han skulle putta Ida hela tiden. Stackars Ida ramlade i backen några gånger, det är ju svårt att hinna med ibland. Han försökte ju krama henne också så lite snäll var han allt!




Vi brummade sedan hemåt igen och Elvis fick vara ute en liten stund innan vi gick in.




Lite soffmys och duplo-byggande blev det när vi kom in.



Bus med pappa under matlagningen. Korv och makaroner blev det ikväll.



Att hjälpa pappa att duka är riktigt skoj!


Elvis var på kramhumör idag iallafall. Först så såg han mormor som kom gåendes på stan och gick emot henne för att kramas lite. När hon sedan frågade om han kände igen henne eftersom han kramade henne så svarade han "nej", haha! Och när vi träffade på Eva (Idas mamma) så gick han direkt fram och kramade henne trots att han antagligen inte minns henne eftersom det var så längesedan vi träffade dem.


Och jag fick ju frukost på sängen imorse! Snacka om att jag blev förvånad. Lyxigt värre och David hade ingen aning om att det är internationella kvinnordagen idag. Det hade dock inte jag heller... men han prickade ju in det rätt bra. Tack honey, uppskattat!

Sussa sött!



Lyxmorgon!

Snacka om lyxig morgon!!
 Varför då? Jo för jag fick frukost på sängen av världens bästa David!

Tack honey!

95949-7
David sommaren 2006.
Snacka om att han har olika hår- och skäggfrisyrer på alla bilder jag tittat på, haha! Ena bilden är han helrakad och på nästa är det Tomtefar nästa! Måste nästan göra ett kollage av Davids alla olika skäggfristyrer, haha!


sympatikrypa

Fredagkväll och så ska det låta har underhållit oss ikväll.

Dagmamman skulle haft åtta barn idag men det var bara två som var friska (+ hennes dotter). Alla var hemma för hosta och feber. Så hon hade bara Morgan (En kille som är tre månader yngre än Elvis och brukar vara hos en annan dagmamma annars) och Elvis. Vår lillkis hade tydligen sympatikrypit med honom, haha! Han går inte riktigt än och Elvis ville väl göra lika han också.  Att försöka lyfta honom i huvudet var något som han försökte med också, haha!


David ringde mig precis innan jag skulle iväg på lektion och berättade att han skulle sluta vid två eftersom han jobbat in lite i veckan. Det tyckte jag lät jättebra eftersom han då kunde plocka upp mig på vägen och vi kunde hämta Elvis tillsammans. Jag slapp alltså att åka buss!


Efter det har vi bara varit hemma. Fått i oss både tacos och glass! Elvis somnade i sin säng ikväll också, riktigt skönt att han är "sig själv" igen för han somnar mycket fortare i sin säng.


Davids syster Moa var med när vi hämtade Elvis och han tog upp någon sten som han räckte till Moa samtidigt som han sa
-Håll i!
 och hon frågade då om hon skulle hålla i den.
- Ja...sa han då.

haha sötnos. Varje dag dyker det ut nya ord ur hans lilla mun. Och han förstår ju så mycket mer än man tror.  Frågar jag honom om han kan hämta en blöja så går han och gör det. Imorse frågade jag om han kunde ställa skorna i hallen och då gick han till hallen med dem. Han vet vad det mesta är och det är så roligt att se.


95949-2528

Pust & stånk

Om en halvtimma ska vi skutta iväg med vagnen och Elvis ska få roa sig med de andra småttingarna hos dagmamman medan jag far iväg till Bollnäs.

Ska få oss klara nu för Elvis verkar vilja iväg så fort som möjligt eftersom han står i hallen och försöker få på sig skorna igen nu. Jag hör hur han pustar och stånkar, låter jobbigt haha! Och nu kom han in hit med ena skon på sig så jag får väl skynda mig jag också innan han blir klar innan mig.

ha en bra dag!

95949-2608

Elvis busade på toaletten idag

Godkväll gott folk!
Idag fick jag det lite städat iallafall och jag sov faktiskt ingen middag, det ni! Gjorde en korvgryta till middag och den blev faktiskt bra. Den bestod av Potatis, morötter, lök, paprika, buljong, vatten, peppar och salt. Och falukorv förstås, det får jag inte glömma! Det räckte finfint för att det skulle mätta våra magar. Jag hade dock tänkt ha lite mer ingredienser men eftersom Davids mage skrek efter mat så fort han kom innanför dörren så fick det duga med det!

Elvis busade på toaletten idag, första gången på ett tag faktiskt. Här är lite bilder från det!



Imorse när jag traskade iväg med Elvis till dagmamman så var det helt underbart ute. Solen sken och det var så skönt att vara utomhus. Riktigt bra start på dagen.




Lite blandade bilder. På någon av bilderna har han en sko på sig och det har han för att han tagit på sig den själv, haha! Och på en annan så försöker han ta på sig den andra skon.




Elvis somnade i sin säng ikväll, inga problem alls. Så vi kan ju hoppas på att det bara var en period och att det går lika bra i fortsättningen. Vore ju trist om han började vägra sin säng nu efter att ha somnat så lätt i den själv sedan han var nyfödd. Han har ju inte velat somna där på kvällen sedan David kom hem för två veckor sedan så kan ju ha något med det att göra också. Men förhoppningsvis är han sig själv igen nu! Gofisen!

David gick precis upp och la sig i sängen för att titta på tv där istället innan han somnar och jag ska nog göra så jag också. Ska ju upp tidigt jag också. Elvis ska till dagmamman klockan åtta och jag ska hoppa på bussen halvnio eftersom jag ska på "inför högskoleprovet" klockan ett.  Elvis lär ju ska råka vakna av att David kliver upp och det är ju bra eftersom vi då kommer upp i tid!

Jag har säkerligen glömt något som jag tänkt skriva men det får vänta tills imorgon isåfall, haha!

Sov gott och dröm om något bra!



Korvgryta

Tack för alla tips om korvrätter. Jag kan behöva dem i framtiden! Det var mycket som lät gott.

Det blev korvgryta till middag och den blev faktiskt god! Jag trodde att den skulle smaka riktigt illa men som tur var gick den att äta. Vi hade ju en middagsgäst också och då vill man ju inte att denne människa (Davids syster Moa) ska behöva uppsöka läkare på grund av min matlagning, haha!

Jag kan berätta vad grytan bestod av senare ikväll. Jag hade dock planerat att ha i fler grejer än vad som blev men David var hungrig när han kom hem och det fick bli som det blev, haha!

Tips på korvrätter?

Nu har vi varit vakna sedan David klev upp klockan sex imorse och denna dag är mitt humör betydligt bättre. Nu har vi duschat och badat så vi är rena. Om en timme ska vi traska iväg till dagmamman och Elvis ska tillbringa dagen där fram till tretiden.

Jag själv ska plugga lite religion och städa hela huset. Det blev inte av igår, tyvärr. Jag skyller på mitt humör som inte var det allra bästa igår, haha!

Elvis är inte lika trotsig alls nu när det gäller påklädning och sådant. Han försöker till och med att ta på sig kläderna själv och det dröjer nog inte länge alls innan han själv kan göra det. Han har tagit på sig sina skor själv några gånger iallafall då han försökt få med oss ut.

 Istället för att trotsa när vi ska klä på oss om dagarna nu så hjälper han gärna till, lyfter på foten om han står upp när vi ska ta på strumpor osv. Skönt! Blöjan får vi ta på honom utan gnäll nu också, även om han helst står upp.


Iförrgår när vi var hos mina föräldrar så skulle vi skrämma mormor och han gjorde en skrämmande min. Jag började säga "ett, två och tre" och skrämde sedan mormor. Och nu när han gör det så säger han "å teeee" (å tre) när han skrämmer, haha. Har hänt att han försökt säga alltihop också, sötnos!

Han lär sig nya saker varje dag och det är så roligt att se. "gör dudå?" låter det som han säger också ibland. Jag brukar iallafall svara på det, haha!
"ä du?" betyder nog "var är du?" iallafall. Han babblar ju på sitt eget språk väldigt mycket också och det kan ju vara lite intressant att lyssna på.... haha!


Om min telefon ringer så springer han och hämtar den, ropar "mammaaa!" och räcker den sedan till mig. "ska du inte svaaara????" ser ansiktsminen ut som..

Nej nu måste jag göra mig klar så vi kan komma iväg i tid.

95949-2595



Någon som har tips på vad man kan göra för olika rätter med korv? Alltså istället för det vanliga "korv och makaroner". Vill ha massor med tips!

Hjälp mig!

Dagen startade ju bra som jag skrev tidigare men sedan vände det. Från början var det för att jag fick reda på resultatet på provet  i grammatik och ordbildning, och jag var ju helt säker på att jag skulle få VG, minst. Jag fick bara G, ett "bra G" som läraren sa det. Och jag blev så jäkla besviken och kände mig så dum som trott att jag fått mer. Var någon poäng ifrån VG bara men jag trodde ju att jag skulle ha ett "bra vG".  Det kändes ju så bra.. Konstigt.


Sedan så har vi insett att David kanske inte får lön i mars ändå. Månadslön brukar ju i vanliga fall betyda att man får lön samma månad men Davids arbetskamrater sa att den första är innestående, skitkul! Hur ska detta gå?


Detta samtidigt som jag funderar på hur jag ska göra med skolan(komvux). Funderar starkt på att bara köra på religionen (som känns bra) och strunta i Svenska B (har redan G där) och naturkunskapen. Jag känner att jag inte riktigt hinner göra hela svenska B-kursen utan att bara lämna in stressgjorda uppgifter och då känns det totalt meningslöst.
Grejen är väl att känslan av att ha "misslyckat" kommer att ta död på mig. Jag ska aldrig mer bestämma mig för att köra kurser på kortare tid än vad som egentligen är utsatt. Iallafall inte som gravid. Jag är så jäkla trött och orkar inte med dagen om jag inte sover middag, vilket betyder att jag sover bort pluggningen.

Konsekvenser som följer om jag slutar att plugga (förutom religionen) redan nu istället för 11/4:
  • Elvis får redan nu, istället för om en månad, bara vara hos dagmamman 15 timmar i veckan (det tycker jag iofs räcker gott och väl. Han tycker ju att det är roligt och då är två dagar i veckan lagomt)
  • Jag får inga pengar förrän jag börjar ta ut föräldrapenning
  • Kanske måste börja ta ut föräldrapenning nu och då får jag ju vara hemma mindre sedan när bäbisen kommer och det känns ju konstigt att ta ut föräldrapenning för en bäbis som är i magen!
Rackarns..

Ångest på hög nivå och jag funderar så det knakar.

Hjälp mig!

Det skiftar snabbt

Det är ju jätteroligt att en dag som kändes så bra från början kan tryckas ned till botten på 20 sekunder. Jag blir så less, på mig själv. Aldrig blir något riktigt. Aldrig kan något lyckas som jag vill.

det är såååååå mysigt

Elvis ville sova med oss vid fyra-tiden imorse, han brukar vilja det varje morgon just nu. Det är så mysigt så det gör ingenting om han sover sista timmarna hos oss ibland. David började ju kliva upp kl 06 på morgonen i Måndags och både den morgonen och i tisdags så vaknade Elvis också när Davids klocka sa åt honom att kliva upp. Idag sov han dock vidare och det var skönt eftersom Elvis är ledig idag. Det roliga var väl att när han vaknade kvart i sju (tidigt för att vara Elvis ändå som vaknar halvnio när ingen klocka ringer) så satte han sig upp, sa något och lyfte sedan på Davids täcke och tittade under. Haha! Var är du pappa?


Ända sedan David kom hem igen så har Elvis vägrat att somna i sin säng på kvällarna. Han som alltid, från att han föddes, sovit i sin säng och somnat fort om kvällarna. Trist att det ska börja krångla nu men det kan vara en närhetsperiod också eller så lägger han in en protest bara för att pappa David kommit och gått (åkt iväg på jobb i två veckor) som han viljat. Kanske rädd att pappa ska åka iväg? Det går nog över om några dagar förhoppningsvis! Och om det är en närhetsperiod som han går igenom så tycker jag att han ska få närhet. Vägra att låta honom ligga och skrika eller gråta sig till sömns bara för att få honom att somna i sin säng. Det har ju alltid fungerat innan så måste vara en sådan period bara.


Efter denna vecka förstår nog Elvis att hans pappa kommer att vara hemma jämt och alltid komma hem på kvällarna. Och det är såååååå mysigt att han gör det!


Två nya tänder har dykt upp också (Den ena har iofs inte spruckit fram ännu) och nu har han minst 16 stycken iallafall. Det är lite svårt att hålla koll nu för tiden. Jag stoppar inte in mina fingrar i hans mun om jag kan undvika det, haha!




Idag ska Elvis och jag;

  • Städa - Det ser riktigt hemskt ut här och idag ska vi göra något åt saken!
  • Tvätta - Tvättmaskinen ska få jobba lite.
  • Bada - Elvis ska bada och jag måste nog ta mig en dusch!
Och..

  • Plugga - Om jag inte råkar somna när Elvis sover middag, hmmm....

David undrade igår om jag var ute efter något. Anledningen till detta var att jag frågade honom om han ville ha kaffe efter maten (jag dricker inte kaffe och han brukar få göra det själv jämt). Han satt i vardagsrummet och jag plockade ihop lite i köket efter att vi ätit middag.

Jag - Ska du ha kaffe, David?
Han- Öhm.. brygger du??
Jag - Ja..
Han - oj, jaha... jaaa..


När jag sedan kom in med kaffe i koppen och mjölktetran (visste inte hur mkt mjölk han ville ha) så undrade han om jag var ute efter något, haha!

Jag gör mer än gärna Kaffe till honom varje dag så länge han kommer hem varje eftermiddag. Jag stortrivs!


95949-2592

När blir bäbisen "vräkt" ?

Den 3:e April får vi reda på när vi ska vräka bäbisen ur dess bostad (magen). Förhoppningsvis är det exakt tre veckor kvar då om jag får snitt i precis 38 fulla veckor, vilket jag antagligen får eftersom Elvis kikade ut två veckor innan. Så det blir en Gävleresa om en månad för att prata med läkaren och bestämma datum!

SF-måttet var 30 och hjärtljuden låg på 145-150 när jag var hos barnmorskan igår.

Nu ska vi göra oss klara!


Far & son!
95949-2589

Härligt!

Provet kändes faktiskt ganska bra ändå, trots att jag bara pluggade inatt och idag på förmiddagen. Jag lyckades nog få ut ganska mycket sågspån ändå, vilken tur va? Håll tummarna för att det gick lika bra som det kändes!

Hinner tyvärr inte skriva mer än så. Jag är så otroligt trött och ska upp imorgonbitti igen så jag får uppdatera lite imorgon istället.

En bild på plutten!
95949-2593

Tragiskt

Kan någon komma och gräva ur all sågspån i min skalle? Det är alldeles för fullt med sådant för att något vettigt ska kunna fastna i min skalle. Misslyckad? YEAH! Jag ogillar starkt att få bevisa för mig själv att jag är lika korkad som jag trott. Tragiskt men jäkligt sant.

David börjar på sitt nya jobb imorgon och drar iväg hemifrån innan sju eftersom han börjar jobba vid sju. Elvis dagmamma hämtar honom vid kvart i åtta eftersom de ska till lokalen imorgon och jag själv drar iväg med bussen halvnio. Jag ska ju ha prov kl.13,00. Och klockan två ska jag vara hos barnmorskan, snacka om smart! Så det är bäst för mig att jag kan det där provet och kan springa därifrån strax innan två.

Det känns riktigt skönt att David faktiskt kommer hem samma kväll som han dragit iväg och jobbat, lyxigt och ovanligt!


Här är bilder på magen, med ränder kvar från graviditeten med Elvis. V.31 (30+3)


Jag vet att den ser lite rolig ut men ja.. vad ska man göra! Hängmagen har inte riktigt fyllts ut heller men det kommer väl.




Nu ska jag leta fram en spade och gräva ur lite sågspån! Håll tummarna för att det inte bara fylls på med nya sågspån innan jag hinner trycka in lite ordbildning och grammatik till provet imorgon! Smart att börja plugga kvällen innan..


Söndagens påhitt

95949-2575
Smile for me!

Detta händer idag
  • Hälsa på och luncha hos Davids föräldrar
  • Hälsa på hos mina föräldrar. Vi skulle visst få äta middag med dem också, snällt!
  • TOKPLUGGA ikväll! (prov i ordbildning och grammatik imorgon. Redovisning av Slang och inlämning av barns språkutveckling på tisdag)

Vagnshopping!

Godkväll!
Idag tog vi en lång sovmorgon och sedan gjorde vi oss klara för att åka iväg till Söderhamn. Vi hade nämligen planerat in att åka till Barnens hus för att kolla in två vagnar som vi kikat på en snabbis tidigare. Sagt och gjort, vid ett brummade vi iväg.

Väl framme tittade vi på vagnarna och bestämde oss för att köpa den ena direkt. Väldigt billig för att vara ny  (2495) och den verkar vara bra. Kändes som det och bekanta har berättat att den fungerar jättebra. Så när bäbisen kommer har vi en lift till henne/honom på ena "sätet" och Elvis i den andra. Det dumma är dock att det inte går att vända på handtaget och köra dem bakåtvända. Jag som till och med kör Elvis bakåtvänd fortfarande i våran andra vagn, haha!




Vi svängde förbi hos mina föräldrar (http://evasturesson.blogg.se) för att visa vilken vagn vi köpte och sedan blev det Flugbo för att hälsa på Davids föräldrar en sväng. Var ute och kikade på getterna lite. I vår får de killingar också, mysigt!






Det känns så himla konstigt att det redan är Mars månad. Vad kommer efter Mars? Jo, April! Och vad händer i April? Elvis blir storebror! Vilket även betyder att jag ska vara klar med pluggeriet i början av April, vilket inte lär hända som det känns nu. Jag ångrar att jag började med pluggandet nu, faktiskt. Jag vill inte lämna in halvdana grejer och det känns som att det kommer att bli det nu och det blir aldrig något pluggande.  Mestadels för att jag går omkring och har ångest inför redovisningarna som jag absolut inte vill göra. USCH! Ska försöka ta tag i det nu innan jag lägger mig.

Sov gott!


Pics

Elvis äter tacos




Elvis var övertrött och ville inte somna igårkväll. Vid halvtio slocknade han i soffan, haha!

95949-2572


Oj, jag blev lite chockad nyss när jag insåg att det är 1:a mars idag, jisses!