Besviken

Jag vill amma. FAN... Kunde inte bvc sagt åt mig att amma oftare och på såvis öka produktionen och se om hon ökar genom det? Kunde de inte låtit mig väga Ella före och efter amning för att se om hon får i sig från mig. Tänk om hon får i sig men inte går upp ändå? Då har jag ju gett ersättning "i onödan" och nu är hon redan van vid flaska och snart kommer hon bara att vilja ha det.

Varför var de tvungen att säga att jag skulle ge ersättning? Jag vill amma..Det finns ju andra alternativ än att bara ge ersättning på en gång.

Och jag är ju en sådan som inte vågar göra något annat än någon säger åt mig. För om jag struntar i ersättning och istället ammar oftare och hon ändå inte går upp så lär de ju bli sur för att jag inte gett ersättning.

Fy vad besviken jag är. Visst, om hon inte klarar sig på min mjölk så ger jag självklart ersättning för att hon ska bli mätt. Men jag vill ju veta säkert.

Jag ville ju att det skulle fungera denna gång, riktigt.

Ta inte detta som att jag är emot flaskmatning! Elvis är ju uppfödd på flaska för tusan.. jag är bara besviken. Huvudsaken att hon får i sig förstås. Frågan är ju om det behövs ersättning för det?

(För er som inte läst det så hade hon inte gått upp något på en månad, dock växt 2,5 cm. Hon är 3 mån. Och nu skulle jag ge henne ersättning efter 3 måltider om dagen)

Åkte utför bron

Ursäkta att alla mina inlägg skrivs sent på kvällarna!
 Det är väl mest då tiden finns för att blogga.





Efter att lunchen hittat ned till våra magar så bestämde vi oss för att dra till Lillvik (badstället) idag. Jag tänkte att jag skulle sola riktigt, första gången sedan Elvis föddes, men jag gick hem lika vit som innan. Det var en massa moln som kom på besök och solen tittade bara fram lite då och då. Otippat att solen kom fram för att stanna när vi börjat vandra hemåt igen. Så det blev mest att sitta i skugga idag.

När vi kom hem drog vi ihop en pastasallad med rostbiff och slängde i oss för att sedan hänga på David till Bollnäs. Han skulle träna på långnäs (de gör det på somrarna) och jag tyckte att vi lika gärna kunde följa med vi också. Vi gick på en promenad in till stadens torg för att säga hej till mina föräldrar innan de drog hemåt och sedan lekte vi lite i lekparken.

Innan vi begav oss hem till Hällbo igen stannade vi till hos mina föräldrar en snabbis. Det blev en snabbvisit eftersom David skulle ut och fiska mört till kräftfisket när vi kom hem. Så nu är han och grannarna mittimot ute i mörkret och hoppas på fisk.







Eftersom Elvis höll sig vaken ikväll när vi åkte hemåt så var jag bara tvungen att ta ett kort då man verkligen ser hur hans ansikte ser ut just nu:


Varför? Jo det var så att han råkade åka utför vår bro och altan med sin bobbycar. Stackarn! Rakt ned i backen med ansiktet först. Det lyckades han med strax innan vi for till Bollnäs.

Nu ska jag kika vidare på Sex and the city!

Ella - tre månader

Ja just ja! Ella vände sig från rygg till mage igår (måndag).. dagen innan tre månader. Elvis var banne mig 5 månader innan han vände sig åt något håll men han började också med rygg till mage först. Och så blev hon 3 månader idag (igår, tisdag, blir det väl eftersom kl är över tolv). Bara så ni vet, typ? :)


Uppdatering

Fredagskvällen bestod av förfest med grannar här i Hällbo och sedan parken och Björn Rosentröm. En riktigt rolig och lyckad kväll som slutade runt 5-6 på lördagsmorgonen, haha! Jag sjöng karaoke med min bror på parken och det lär ju ska ha låtit hemskt, hualigen. Men roligt var det. Jag kan ju berätta att jag har blåmärken i svanken efter att ha hoppat på en studsmatta när vi kommit till Hällbo igen och mitt knä är skrubbat eftersom Freddie och David råkade dra ned mig när de skojbrottades, de rackarna!





i lördags:


På lördagen hämtade vi hem barnen som sovit hos farmor och farfar medan vi varit ute och tjoat dagen innan. Allt hade gått bra och de hade varit så "snälla".

På kvällen var det brännboll och grillning här i Hällbo så vi slog följe med grannarna mittimot dit.



i söndags:


I söndags var vi iväg och kikade på ank-racet här i Hällbo. Vi hade köpt oss en Anka och tyckte att 10 000 kronor skulle sitta fint i plånboken. Tyvärr var vår anka seg och tog sig inte över mål först, rackarns! Innan racet åt vi thai-mat vid fotbollsplanen där det var lite loppis och sådant.

På kvällen grillade vi med grannarna mittimot och det var riktigt trevligt. Blev kvar där tills halvett på natten och Elvis höll sig vaken till dess, den rackaren. Han hade det jätteroligt med deras barn som skojar och leker med honom. De är förresten hans fyrmänningar eftersom jag är tremänning med pappan i familjen. Det visste jag inte om innan vi flyttade hit. Roligt att vi är släkt! Barnen är 4, 9 och 11 år. Jag vågar dock inte lägga ut några bilder när deras barn är med på bilden eftersom jag inte vet om de tar illa upp.


Igår:

David och Elvis klippte gräset igår.






Igår fick vi besök av min (ena) syster och familj som annars bor i Mora. Riktigt trevligt! Och de hade min bror med sig också.



Idag:

Elvis är jättetrött på de första två bilderna från ikväll, syns det?

Idag var vi till bvc för att väga, mäta och vaccinera Ella. När vi lade henne på vågen så blev jag riktigt förvånad - Hon hade inte gått upp något alls på en månad. Hon hade till och med gått ned 10g, hm! Hon väger alltså bara 4510 gram. Så jag måste börja ge ersättning tre måltider om dagen, efter att hon ätit från mig. Det känns så himla trist om det inte ska fungera med amningen. Jag som tyckte att det var skönt att det fungerade riktigt denna gång. Vi får allt se hur det går. Nästa vecka ska vi dit igen för att se om det hänt något. Hon hade iallafall växt på längden och är nu 59cm lång (56,5cm sist för en månad sedan).

När vi kom hem igen drog vi iväg till badstället här i Hällbo för att svalka av oss lite.




Nu blev detta ett väldigt snabbt skrivet inlägg eftersom det tog en sådan tid med bilderna och egentligen borde jag lagt in ännu fler men det ska ju finnas ork också?

En liten tjuv

Det kommer en uppdatering imorgon, promise! Jag tänkte faktiskt uppdatera ikväll men det blev inte riktigt så. Fy, det var ju flera dagar sedan det skrevs någonting här. Skärpning!

En bild slänger jag in iallafall:

Elvis snor popcorn ur våra grannars vagn när vi var och kikade på brännboll i lördags

Björn Rosenström

Igår badade jag för första gången  sedan Elvis föddes, jisses. Jag som alltid varit en badmänniska innan. Det var iallafall lika hemskt som jag trott att visa sig i bikini och jag plågades varje sekund men det var helt klart värt det. Det var så mysigt att få bada tillsammans med Elvis och hur skönt är det inte att svalka sig? Jag struntade förresten i bikinin som var för liten och körde på svart BH och svarta trosor istället.

Ikväll ska barnen sova hos deras farmor och farfar medan vi är på parken och Björn Rosenström ikväll. Så därför sitter jag här med lite ångest just nu men det går väl över när jag fått reda på att de sover senare ikväll. Vi ska åka iväg och lämna dem vid halvsex och sedan blir det att sitta med grannarna tills vi delar på taxibussar till Bollnäs. Hoppas på en trevlig kväll!

Nu måste jag hänga lite tvätt och packa allt som barnen ska ha med sig. Uppdaterar med lite bilder i helgen! Kameran får dock stanna hemma ikväll, tråkigt nog.

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Sent..

Jag hade faktiskt tänkt blogga ikväll... fast vi kom hem nu, haha! Vi gick iväg för att bada vid sju-tiden eftersom Elvis ändå hade sovit väldigt sen middag och det var ju fortfarande varmt och fint. Grannarna mitt i mot oss hängde också på, trevligt! Vi blev kvar och badade ett bra tag och sedan blev vi stående hemma hos dem fram tills nyss.

Elvis hade jätteroligt och lekte med deras dotter som är 9 år (tror jag?).

Nu ska vi lägga oss så jag får uppdatera mer imorgon om jag hinner!

Kan ju berätta att jag faktiskt, läs och häpna, visade mig i bikini idag.. hualigen! Men det var skönt att bada.

Godnatt!

Elvis och Ella


Lillflickan vår.. Snart 3 månader gammal (29:e).


När man har barn så märks det tydligt att tiden går väldigt fort. Jag vet att jag tjatar om det ganska ofta men den rusar faktiskt förbi oss. Är det egentligen möjligt att hänga med i svängarna? Ella är snart tre månader gammal och Elvis fyller två år om en månad och tio dagar, jisses.

Allt går så mycket bättre med Elvis och Ella nu. Om det kommer ett annat barn och vill titta på Ella så blir han lite vrång dock. Endera åker Ella på en smäll eller så gör han allt för att barnet inte ska få titta på Ella, för det är ju hans lillasyster. Annars är det nästan aldrig något smäll-försök längre. Han pussar på henne och visar saker. "titta Ella, traktor!" och "en pyss!"  som han säger när han har pussat henne, eller om han ska. Han brukar lägga händerna på hennes kinder och ge världens sötaste puss. Och om hon gråter så sitter han och säger "Ellaaa....Ellaaaa...Elllaaaaaa...Ellaaaaaaaaaaaa.." och försöker lugna henne på något vis och slutar hon inte gråta så brukar han bli lite putt och skrika "ELLA!!", haha.

Ella är förresten väldigt stadig och har varit det länge nu. Det var ju flera veckor sedan hon började vägra att ligga ned i famnen, det är sitta eller stå som gäller, haha! Hon har inte behövt stöd bakom nacken på länge heller men vi brukar ha en hand redo ifall hon slänger sig.

Barn gör inte som du säger, de gör som du gör - Det är väl så man säger? Det stämmer väl ganska bra att de är extremt bra på att ta efter. Om något inte går som Elvis vill så säger han "meeen!"  eller "men!" och suckar. Kan det vara från mig, tro? Haha!





Bilder?

Barnen sover och David ramlar nog snart in genom dörren. Han har varit iväg på träning så vi har roat oss själva sedan han drog vid fem-tiden.

Jag tänkte att jag ska köra in lite bilder från kameran och se om det finns något att lägga ut här i bloggen nu. Så det dyker nog upp ett inlägg lite senare. Då kan jag skriva lite mer och få till ett lite roligare inlägg med hjälp av bilder.

Tummen

Någon hittade tummen när hon tappat nappen.


Bäst att stoppa dit nappen istället! Mycket bättre med den för det är lättare att få barn att sluta med napp för den kan man ju ta bort Jag själv sög på tummen tills jag var runt sju år. Jag somnade utan tum i mun men under natten slank den in av sig själv och var där när jag vaknade.

Varning - Gnällspik!

Att det ska vara så svårt att klara av att slänga av sig kläderna och visa sig i bikini. Ångest..jag vill också bada.
Jag klarar bara inte av det. Det spelar ingen roll att folk berättar för mig att ingen bryr sig om mitt fett hänger och dallrar...JAG bryr mig och får ångest bara jag råkar se mig i spegeln.

Vi skulle gå och bada precis. Jag bestämde mig för att återigen testa bikinin, kanske ser det bättre ut idag? Icke.. och här sitter jag med dåligt humör och är lite osams med David. "Det är ju bara att bada.." Yeah right. Kom tillbaka när du ser ut som mig.

Nu försöker han dock komma på lösningar men inget hjälper och är jag svarar bara surt eftersom mitt humör är på botten och kravlar.

Stegräknaren kom idag iallafall.

Stegräknare

Igår var jag sådär motiverad att börja ta tag i denna eländiga kropp och bestämde mig för att jag borde ha en stegräknare. Sagt och gjort, den dyker nog upp vilken dag som helst! Det trista var väl att Herr Ångest dök upp direkt efter att jag genomfört beställningen. Jag började fundera på att de kanske fanns någon bättre i samma prisklass. Tänk om den jag beställde är skitkass och det finns någon mycket bättre för samma pris? Den bara måste vara bra.. orka ångra sig?

Jag tänkte i varje fall att det kan vara lite roligare att promenera och göra av med valkar om jag har ett visst antal steg per dag att nå upp till. Och öka på eftersom. Tävla lite mot mig själv osv. Minst 10. 000 steg per dag iallafall, det är ju det man bör gå varje dag, minst, enligt Folkhälsoinstitutet. Direkt på morgonen åker stegräknaren på och får hänga med tills läggdags. För det är ju viktigt att ta vara på varje tillfälle till vardagsmotion, som t.ex ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet (jag har ju inget iofs, haha) eller stiga av några hållplatser för tidigt. Så om jag har en stegräknare och visst många steg att nå upp till varje dag så kanske jag skippar att ta hissen någonstans för att få in lite extra steg osv. Skitbra!

För att göra promenaderna roligare att traska så har jag lagt in lite musik på mobilen som kan vara skönt att lyssna på.
Jag la även in en ljudbok. Det kanske kan vara intressant att lyssna på en sån under tiden och tiden kanske går en aning fortare om tankarna är någon annanstans än just på gångvägen. Det blev mig äger ingen av Åsa Linderborg. Någon som har läst eller lyssnat på den?

Jag ska väga mig imorgon och låta måttbandet avslöja den hemska sanningen. Måste ju ha koll och se om det händer någonting. Jag tänker dock inte köra med någon speciell diet utan det blir att äta som vanligt men att göra av med mer än jag tar in.

Snälla låt motivationen stanna denna gång! Det går banne mig inte utan motivation och det är dags att jag tar tag i detta nu för i vinter lär jag knappast gå utanför dörren..brrrrrr!

Syskonkärlek

Slänger in tre bilder på gofisarna och uppdaterar bättre senare/ikväll!


Denna bild blev så mysig eftersom man kan se att hon ler, trots att skärpan ligger på fötterna (det var meningen).


Syskonkärlek

I sängen





Några bilder som jag tagit på barnen idag, charmtrollen!

Jag har precis tagit med mig datorn in till sovrummet och har placerat den här i sängen. Annars brukar jag alltid sitta nere i tv-rummet och nörda om kvällarna men nu är jag ensam hemma med barnen. Det är ju enklast om jag redan är uppe om Elvis vaknar.

David är i Bollnäs och umgås med en kompis som han aldrig träffar, lite öl slinker nog i dem också, haha! Det som är bra med det är väl att jag har en gång till godo, att gå ut alltså. Så kan David vara hemma den gången och jag hitta på något. Kanske en tjejkväll? På det viset slipper man ju ha barnvakt. Men det får dröja ett tag.

Fast nästa helg funderar vi på om vi ska hänga på grannarna. De ska sitta här i Hällbo först och sedan ned på Björn rosenström på parken. Vi har dock inte riktigt bestämt oss än, beror väl lite på min seperationsångest, haha! Om vi går ut då så vägrar jag att ha barnvakt något mer på flera månder, just eftersom vi alldeles nyss varit på bröllopsfest och haft barnvakt.

Nu ska jag kika runt lite och sen får vi se när det blir dags att sova. En fördel med att sitta med datorn i sovrummet är ju att jag slipper "gå upp och lägga mig"... Det är ju bara att ställa ned datorn bredvid sängen och luta huvudet mot kudden.

Natti!


Funderingar

Nu är det kväller igen och alla i huset snarkar på, förutom jag. Fast det är inte så ovanligt. Det är ju alltid jag som lägger mig sent och sist. Jag vet inte varför men jag tycker om att sitta här och bara göra ingenting. Läsa lite bloggar och se vad som händer i "alla" andras liv och kika runt på lite forum som handlar om foto eller familjeliv.se's forum där man kan läsa om det mesta. Det är skönt att bara vara..

Många funderingar om vad jag ska hitta på efter mammaledigheten brukar dyka upp men jag kommer aldrig fram till någonting. Det finns ingenting som jag kan. Och jag är för dum för att lära mig. Jag skulle vilja utbilda mig och bli BRA på något.. Frågan är vad. Någon med tips eller någon tanke om vad jag skulle kunna tänkas "bli" ? Vad passar mig?



Jag vet inte varför men jag bara gillar den här bilden ändå. Tog den när vi tog en promenad imorse. På bilden håller David på att laga vagen som gick sönder. Framhjulet lossnade på grund av alla rötter som dök upp mitt i stigen efter halvavägen. Vi vände och var ganska less på vagnen som man nog inte ska gå på skogspromenader med, haha!



Elvis fick lite blåbär i skogen.


Stooorebroor.

Lillebror flyttar hemifrån

Dagen är över och natten har gett sig på oss. Vi tillbringade den ljusa(ste) tiden på dygnet i Bollnäs för att hjälpa min bror som flyttade hemifrån idag. Han bor numera i en jättefin tvåa på hedhamre och han verkar redan trivas fint! Vad tomt det måste kännas för våra föräldrar nu när deras fjärde och sista barn har flyttat. Usch, tiden går ju så fort och snart är det jag och David som sitter här hemma med (minst) två utflyttade barn, haha! Som tack för hjälpen blev vi bjudna på max-mat och det satt inte helt fel må jag skriva.

Ella, stackarn, satt och tittade på hela tiden utan att säga ett knyst. Eller jo, hon gnällde till lite då hungern smygit sig fram. Annars var hon en nöjd liten tjej, som alltid. Elvis var mest gnällig. Mest för att han är väldigt pappig just nu och blir helt förstörd så fort pappa David försvinner. Och David försvann ju lite då och då när han skulle bära möbler osv.
"pappa!? Pappa....??? paaaaaapppaaaaaaaa....buuhu!" typ. Min gofis iallafall, såklart!

Vid sex-tiden begav vi oss hem mot Hällbo igen men lämnade av hästtransporten hos Davids föräldrar en sväng innan också. Vi lånade den för att köra möbler under dagen.


Får det lov att vara lite bilder?



Ella i bilen



Jag och lillebror. Hittade denna bild hemma hos min bror och blev tvungen att fotografera bilden. Är vi inte söta?




Jag "råkade" flytta på denna lilla snigel för att fotografera den men då protesterade den lille rackaren och vägran över att vara med på bild uppstod. Rackarns!





taaaktooor! / Elvis




Massa skoj att sitta på farmor och farfars traktor.

Myggjävlar

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder som vi ( David och jag) tagit idag på barnen, snällt va? Fast det sitter säkert någon och suckar just nu och undrar när jag ska sluta lägga in hundratals bilder på mina (våra) barn, haha! Äsch, blunda!


Foto: Kaisa Sturesson



Foto: Kaisa Sturesson



Foto: Kaisa Sturesson



Foto: David Malm



Foto: David Malm



Foto: David Malm



Foto: Kaisa Sturesson
Elvis snodde Ellas napp och la sig i gräset för att vila en sväng.




Foto: David Malm


Vet ni förresten vad jag helst skulle vilja slippa? Alla rackarns mygg, broms och knott! De är på mig hela tiden och jag kliar sönder alla bett, riktigt snyggt....eller inte. Och hur irriterande är det inte när man ligger och ska sova när en mygga kommer och låter hemskt med sitta lilla ljud. Jag brukar ligga och försöka lokalisera ljudet och vara beredd.. Våga vägra bli biten! Det jobbigaste är nog att Elvis och Ella blir attackerade av de små jävlarna. Myggnät på vagn fungerar ju inte. Jag testade det en gång men då var det fullt med knott som var instängda där med Ella i vagnen istället, jisses. De tar sig in på något konstigt vis.


Städning

Vi har lyckats hitta en seg liten städ-gnutta i våra kroppar och sakta men säkert blir det mindre och mindre stökigt i vårat hus idag. Barnen sover och när vi städat klart blir det nog att vi hittar på någonting utomhus. Kanske gå iväg och plaska lite, om vädret tillåter? Vädret är ju lika skumt som igår! Det ser ut att kunna bli regn när som helst, samtidigt som solen lyser fint. Hur varmt som helst iallafall. Dörren står öppen här hela dagarna och Elvis tycker om att han kan springa ut och in "som han vill".

Vi ska nog grilla lite innan David drar iväg på träning ikväll och det tackar nog inte magen nej till. Riktigt gött.

Nu ska vi fortsätta tror jag.


En av bilderna som jag tog på Ella igår, sötnosan!


Elvis och David tog sig ett dopp igår.

Pedantisk?


Mina gofisar!

Godkväll gott folk!
Mitt humör tog sig upp från botten senare under dagen och allt var som vanligt igen, skönt. Vi gjorde dock ingen nytta alls idag ändå. Vi bara satt och gjorde ingenting. När vi insåg att det var väldigt tråkigt så drog vi iväg till badplatsen för att låta David och Elvis plaska lite. Jag var faktiskt lite avundsjuk och svor åt mig själv för att jag inte tagit med bikinin dit - Det var ju inga andra där! Eller ja, två stycken men det räknas knappt! Så det hade ju inte spelat någon roll om mina valkar hade fått hänga fritt. Att bikinin är lite liten hade inte heller varit något problem.

Davids andra semestervecka har just börjat och efter denna så återstår det två till, riktigt skönt. Och jag klagar absolut inte över att David ofta kliver upp med Elvis och låter mig och Ella sova vidare.

Imorgon måste vi hitta pedanterna inom oss och verkligen storstäda här hemma. Frågan är hur mycket vi får gräva runt i oss själva innan vi hittar på någon pendantisk gnutta? Hm, pedantisk kanske är fel ord egentligen.. Men ja.. ni förstår! Vi började på med städningen idag men jag vet inte riktigt vad som hände, städ-humöret smet iväg på eget äventyr. Så vi latade oss istället.

Jag satt precis och läste vad jag skrivit tidigare i bloggen och jag har insett att min blogg var mycket intressantare och roligare -06 och -07. Jag skrev mer då. Nu skriver jag aldrig något roligt. Kanske skulle jag ta och läsa igenom bloggen och lära mig själv lite?

Nu ska fingrarna få vila lite efter dagens motionsrunda på tangentbordet.

Dåligt humör?

Hur tråkigt är det inte att inte kunna bada, trots nyinköpt bikini i rätt storlek? Eller nja, storleken stämde inte riktigt ändå och den är lite för liten, säkert på grund av amningen. Den liksom sitter åt och lite av ena bröstet pluppar ut, haha! Det är bara på ena bröstet eftersom den är mycket större än den andra, trökigt nog. Oj, vilken info ni får!

Idag är det mesta trökigt och vi måste verkligen städa. Vi hade tänkt städa nu efter lunchen eftersom det är stökigare än stökigast. Vad tror ni händer då? Jo folk hälsar på innan vi hunnit börja, haha! Fy vad pinsamt.. Jag skämdes som aldrig förr. Leksaker, kläder och våra grejer ÖVERALLT. Och det som är ännu tristare är väl att när vi faktiskt har det fint och städat så är det aldrig någon som hälsar på, haha..

Ja, idag är allt bara fel.. så fel.. och mitt humör ligger och skravlar på botten.



De bästa!

Pics

Några bilder som togs idag:





Just nu ser vår altan ut så här:

Vi funderar dock på att fixa den lite så den ser ut så här istället:


Vad tror ni?


Två bilder från i lördags (den ena har jag iofs redan lagt ut en gång)

Sandra och jag på första bilden och på den andra är Magnus med också.



Jag tänkte precis lägga in lite bilder från festen i lördags, insåg dock att det var riktigt drygt att välja ut bilder så det får nog allt räcka med dessa två ikväll. Kanske en annan dag istället? Och jag är ju lite rädd att någon ska bli arg på mig för att jag lagt ut bilder på dem också, haha!

Det var iallafall riktigt skoj! Verkligen en lyckad kväll! Det känns så roligt att det var roligt eftersom vi inte är ut så ofta. Vi måste umgås oftare Sandra, varför gör vi inte det egentligen? Det är ju ett plus att David och Sandras Klas faktiskt verkar gå ihop också. Inte bara för vår skull utan för att de faktiskt kommer överens och "gillar" varandra, som Sandra sa.

På söndagen var det dags för släktträff och jag var verkligen inte upplagd för att träffa 40 personer sådär dagen efter, haha. Men det gick det också och det var en trevlig dag med Davids släktingar. David skötte allt fotande och tur var väl det för jag hade liksom ingen lust med något den dagen, haha. LITE seg var jag.

Ja just ja! Allt hade gått bra med Elvis och Ella också. Mina föräldrar var ju barnvakt i lördags. Ella hade ätit vid halvnio på kvällen och sov sedan till halvsex för att äta en sväng. Hon äter aldrig nattmål längre och det är väldigt skönt kan jag ju berätta.

Nu är det nog dags för mig att uppdatera detta innan klockan blir allt för mycket, mina inlägg brukar ju alltid bli sena. Jag får helt enkelt skriva mer imorgon.

God natt!


Bilder på gång!

När Elvis och Ella har lagt sig för natten tänkte jag ta tag i alla dessa jäkla bilder från helgen. Det blir nog bara bilder från bröllopsfesten och idag, vågar inte lägga ut från släktträffen eftersom jag inte vet om jag får. Det vore ju synd om hela Davids släkt skulle bli arga på mig, haha!

Sandra sa iallafall åt mig att lägga ut bilder från festen så då får folk säga till om de inte vill vara med på bild här så tar jag bort dem på en gång!

Det kan hända att bilderna dyker in här ganska sent ikväll, som vanligt.


Uppdaterar bättre imorgon

Eftersom jag inte orkar välja och vraka bland 262 bilder från igår (bröllopsfest) och idag (släktträff) så struntar jag i det och tar det imorgon istället.


En bild från igår kan jag iallafall bjuda på ikväll:

Jag gör någonting med munnen som gör att hakan ser konstig ut, usch.


Sov gott!

Packning

Sitter här och funderar på vad som ska packas. Jag har packat ned litegrann iallafall men tänkte skriva upp vad som måste med så att jag inte glömmer någonting!


Till barnen:

 • Blöjor
 • Ombyten
 • Välling till Elvis + flaska (gör iofs inget om vi skulle glömma det, han kan ju äta macka eller något annars)
 • Ersättning + flaska till Ella (blir ju inge bröstmjölk för henne ikväll)
 • Minifom (mot magknip) till Ella
 • Elvis gosedjur + kudde
 • nappar
 • Tandborste och tandkräm till Elvis

Har jag glömt något nu, tro? Måste försöka packa ihop det här nu så att jag inte glömmer något om det blir stresspackning senare, haha! "Har vi glömt något nu? Nej, nu åker vi! ooooops.. kanske skulle packat blöjor!" Drygt om vi skulle behöva köpa nya blöjor till båda barnen för att vi inte orkar åka tillbaka (hem) 1,5 mil, haha!

Till oss är det ju lättare:
 • kläder
 • Tandborstar
 • Smink?
 • Kameran
 • bröllopspresenten

Båda barnen sover just nu så det är väldigt lugnt och stilla här i huset för tillfället.

Med kudden i näven

Elvis brukar komma in till oss på natten ibland och han ser så himla söt ut när han gör det. Han kommer med kudden i ena näven och sitt gosedjur i andra. Det gjorde han inatt också och man kan ju inte göra annat än att le!


Gofisen vår!

Idag har vi pantat


David har smygfotograferat mig, den rackaren! Vi har hemma hos mina föräldrar på bilden iallafall! Ser ni förresten att Ellas hår har nötts bort av allt liggande? Det ser nästan ut som om vi skulle ha klippt rakt av där, haha!



Idag pantade vi resten av all pant som befann sig i vår källare. Och ja, det var ganska mycket pant! Det blev 250 kronor och då var det flaskor för kanske 50 kronor och resten av pengarna kom från burkarna. Jisses, 400 burkar? Vi fick ju ihop 80 kronor häromdagen också men då var det "bara" 40 kronor på burkarna. Ibland är jag ganska glad över att vi typ pantar en gång per år för nu är vi ganska panka och behöver pengar, haha!

Imorgon är det ju, som tidigare skrivet, bröllopsfest som gäller och barnen ska sova hos mina föräldrar. Jag och David kommer också att dyka in dit på natten och sova kvar där, skönt. Då får jag träffa mina snuttar på morgonen! Fy, jag är alldeles uppstressad inför morgondagen. Jag vet inte om det är för att vi måste packa ihop allt som måste med (och säkert glömma någonting viktigt) eller om det är för att vi ska vara borta från barnen? Kanske lite både och. Men jag tror iallafall att det kommer att gå bra. Mamma får dock ringa mig när barnen sover, så att jag kan slappna av.

Det ska iallafall bli skoj att få partajja litegrann och fira Sandra och Klas! Snart är ni Herr och Fru!



Tiden rusar förbi

Oj, är det verkligen redan fredag? Dagarna går minsann bra mycket fortare nu när David har semester. Det är ju synd eftersom semestern gärna får traska på hur långsamt den vill!

David är ute och ger gräsklipparen en omgång medan Elvis sover middag i vagnen. Ella slocknade precis i babysittern hon också. Jag tänkte att jag skulle ta och fixa ihop lite lunch snart. Funderar på att försöka slippa undan makaroner, som vi ätit hur mycket som helst de senaste dagarna, och istället steka potatis till falukorven. Och inte steka falukorven som vanligt utan steka strimlade, tjocka bitar (eller vad man skriver, som i korvstroganoff?) tillsammans med potatisen. Det brukar bli gött, speciellt med lite grillkrydda!

Imorgon är det bröllopsfest som gäller! Jag ska försöka att koppla av och inte ringa allt för många gånger för att "höra om de sover". Barnen alltså, fast det förstod ni nog! Det går nog bra...

Sms

Idag fick jag mig ett sms som berättade att mitt paket från La redoute hade kommit till Spelbutiken i Bollnäs. När Davids syster senare idag kikade förbi så erbjöd hon sig snällt att skjutsa mig för att hämta det, snällt!

Jag kunde konstigt nog ha allt jag beställde men allt sitter så himla konstigt på mig och framhäver allt som inte borde synas över huvudtaget. Jag har ju tusan flera falukorvsringar runt magen och en riktigt konstig kroppsform. När ska jag ta tag i det här egentligen? Ut och rör på dig istället för att klaga här!


Här är iallafall länkarna till tunikorna:
Tunika 1(Den mönstrade)
Tunika 2(den mönstrade)

Den lila sitter tyvärr konstigt på mig. Den får mig att se större ut än vad jag är, hur nu det går till. Jättefina tunikor annars iallafall!

Köpte ju en bikini också. Om man bara visade sig från midjan och uppåt skulle jag gärna visa mig i bikini på stranden men det blir nog inte riktigt så i år, synd! Någon som vill bli min personliga tränare? Helst gratis? Haha!


Nu har inte Ella ätit sedan halv fyra eller något och om hon inte vaknar för att äta snart så blir jag nog tvungen att väcka henne. Hon måste ju äta innan hon sover för natten, lilljäntan!


Bada!

Vi var iväg och badade en liten sväng innan lunch och nu när vi har fått ned korvarna i magen så ska vi nog gå tillbaka till badplatsen igen. Fast jag ser förjäklig ut idag. Jag har inte ens borstat håret för tusan, kanske dags att göra det nu innan?

Jag vill också bada!! Jag beställde en bikini i fredags men den har inte kommit ännu så vi får se när jag kan bada. Då får vi dock åka iväg till något ställe där det inte är några andra som badar - våga vägra visa sig i bikini.....typ? Vi får se! Just nu får jag sitta påklädd och låta kroppen vara så kritvit som den är, hualigen.

Slaktar-Erik

Vilka snälla människor det finns! Jag fick just ett mail från Slaktar-Eriks barn och barnbarn! Vem är Slaktar-Erik undrar väl ni nu, kanske? Jo det är en herre som bott i huset förr med sin familj, vår gård kallas till och med för Slaktar-Eriks än idag. Hans barn och barnbarn har hittat till min blogg och brukar kommentera lite då och då, vilket är riktigt roligt. I mailet fanns bilder på huset som det såg ut förr och det var jäkligt roligt att få se. Och nu har vi fått se hur Erik såg ut också, bilden var tagen 1937 och då var han 28 år. Så nu sitter jag här och är lite glad för att de tänkte på oss och skickade iväg lite bilder. Verkligen uppskattat må jag skriva!

Så, vad har hänt idag då?
- Vi packade in barn och en liten del av all jäkla pant, som fyller hela vår källare, och brummade iväg till Bollnäs.

Stack in till Biggans (godisaffären) och hämtade en protestlista mot de nya 15timmarsreglerna (för förskolebarn), den var full och jag lämnade två nya. Det känns lite bra att jag försöker få ihop lite namn och faktiskt har försökt göra någonting iallafall. Så jag ska skicka iväg listorna senast den 28e (tror jag) till de som har startat protesten, eller vad man säger/skriver. Jag ska försöka få ihop lite namn på egen hand också och jag har lämnat en lista hos vår dagmamma.

Medan David och barnen satt i bilen sprang jag in på Apoteket för att köpa Minifom (mot magknip) till Ella och den fjuttiga lilla flaskan kostar hela 89 svenska rikstaler, vilket jag skulle beskriva som ett rån!

En påhälsning hos mina föräldrar blev det också och där fick vi stanna på middag. Pannbiff var det som bjöds och det var riktigt gott. Vi träffade på Familjen Ström (min syster och hennes familj) utanför mina föräldrar också. Julia (Elvis äldsta kusin, 6år) lärde sig att cykla utan stödhjul och hela hennes ansikte lyste av stolthet.

Ja just ja! Vi pantade också.. 40kronor blev det från burkarna och 40 kronor från flaskorna. Och det var bara ungefär en fjärdedel av all pant, om jag ska lita på vad David säger. Jag själv har inte vågat titta efter, haha! Så ja, vår källare får agera sparbössa. Vi har inte pantat något sedan vi flyttade in i huset....

Ella sover hela nätter varje natt nu och det klagar jag absolut inte över. Oftast äter hon sista gången vid nio och vaknar för att äta vid halvsju. Hon somnar om i sängen med oss, med tutten i munnen och sedan är det upp till Elvis när vi vaknar. Hon gillar absolut inte att ligga ned i famnen på oss, istället vill hon sitta upp och titta runt på allt. Det spelar ingen roll om man lägger ned henne mot sig för hon spänner sig och försöker sätta upp sig, sweetie.

Elvis har verkligen gått in i rollen som storebror. Iallafall ibland. Han pratar med Ella och berättar vad saker är för något, haha!
- Ella! Titta! Ella! Bil!

Här är lite bilder från idag:





Jag uppdaterade bilderna först och skrev hit texten nu efteråt. Så nu är klockan kvart i tolv. Dags att sova snart.
Sov gott!


Den lille rackaren


Elvis bestämde sig för att sätta tillbaka linslocket på kameran
just när jag tog ett kort på honom.

Lillvik

Jag slänger in några bilder från plaskandet ikväll. Syns det att Elvis badbrallor är ganska mycket för stora? Vi borde köpa ett par nya till honom. Stackarn visar ju rumpan hela tiden eftersom de åker ned. Och de ser mer ut som långbyxor än shors,haha! Det fanns fler bilder på badandet men jag orkar inte lägga in allihopa.



Dags för en dejt med Johnnyboy!
(John Blund - så ni inte missförstår mig och får för er något konstigt, haha)

Bada

Middagen har nu hamnat i våra magar och Ella har vaknat för att äta. Så fort hon ätit klart ska vi iväg till Lillvik (badstället i hällbo) för att låta Elvis plaska lite.

Kyckling och ris

Riset kokar och kycklingen hälsar på ugnen så snart blir det middag. Fast egentligen är vi ganska mätta redan, vi har nämligen ätit lunch två gånger idag, haha!

Vi åt först makaroner och falukorv här hemma och sedan hälsade vi på Davids föräldrar som undrade om vi hade ätit lunch och tyckte att man inte äter lunch innan man kommer till dom, haha! Det slutade iallafall med att vi klämde i oss lite soppa där också, gött. Det var ändå ganska tidigt så vi måste ju äta middag också och Elvis åt nästan ingen soppa.

Nu ska jag titta till riset och sedan ropa in grabbarna när det börjar bli klart. De är ute och rensar lite ogräs. Ella sover i vagnen och har sovit hela dagen. Hon åt vid halvtolv sist och nu är klockan sex, så om hon inte vaknat när vi ätit är det nog dags att berätta  för henne att hon borde vara hungrig, eller? Känns dumt att väcka barn.. Hon borde ju vakna när hon är hungrig.

Skriver mer senare!

Bröllopsfest






Ovanligt att jag skriver inlägg här i bloggen vid denna tid? Njae! Jag måste tusan bättra mig och skriva lite inlägg på dagen också.

Ikväll hittade jag en utbildning som jag genast blev intresserad av. Till min besvikelse såg jag att anmälningsdatumet redan var varit och att Matematik B var något förväntades, rackarns. Jag skickade iväg ett mail för att se om det fanns några platser kvar och hur noga de isåfall var med denna dumma Matte B. Det är en webbdesigner-utbildning på distans och den börjar i augusti, så vi får allt se hur det går. Den är säkert redan överfull eller så totalvägrar de att anta någon som "bara" har matte A, haha!

David har semester nu, har jag nämnt det? Skönt att ha någon hemma här om dagarna men jag är så himla rastlös hela tiden. Jag vill hitta på någonting hela tiden men det finns inte mycket att göra. Om det fina vädret hade stannat kvar hos oss, istället för att dra vidare, hade man ju kunnat roa Elvis med att gå iväg till badstället här i Hällbo iallafall.

På lördag ska vi iväg på bröllopsfest! Våra vänner, Sandra och Klas, ska gifta sig. De ska gifta sig borgerligt och bara inför sina föräldrar (tror jag?) så vi får inte vara med under vigseln men vi är bjudna på festen, riktigt roligt. Vi har dock inte bestämt oss riktigt än för hur vi ska göra med Elvis och Ella. Vi funderar på om vi ska ha barnvakt och "festa" lite på festen eller om vi ska ta med oss dem. Sandra sa att vi fick göra som vi ville men att det vore roligt om vi ville partajja lite. Beslutsångest som aldrig förr! Det är ju alltid jobbigt att vara ifrån sina barn, speciellt första gången. Ångestladdat! Och jag är ju en sådan person som är rädd för vad folk tycker och tänker om mig.

Jag hade barnvakt till Elvis när han var 5 månader första gången eftersom David jobbade borta och då tyckte jag att det kändes tidigt, haha! Jag var ut en gång till efter två veckor eftersom jag fyllde 20 och då var jag noga med att berätta för alla som jag träffade att jag bara var ut igen för att jag fyllde år, haha! Ville inte att folk skulle tycka något dumt om mig.

Jag tänkte att vi skulle vänta med att bestämma oss tills nu för att se hur Ella är osv men hon sover och äter bra så det är ju inga problem där iallafall.

Dagen efter bröllopsfesten ska vi iväg till Davids föräldrar eftersom det är släktträff där. Hela Davids pappas sida. Så det blir ju att ta det lugnt på lördagen om man ska orka vara trevlig dagen efter, haha!



Design

Jag har precis gjort om min syster Lottas blogg och skall strax bege mig upp till sovrummet. Jag hoppas att John Blund inte har gett upp hoppet om mig!

Jag ska fortsätta fixa till lite smågrejer till hennes design imorgon. Ni vet sådant där småtjafs som jag inte ens har orkat fixa på min blogg än, blev dock jättesugen på att fixa och trixa nu. Ändra grejer i menyn och fixa om det som står nedanför inläggena osv. Jag vet hur man gör men har bara inte orkat göra sådant innan, haha. Lite lat får man faktiskt vara!


Kanske dags för en ny design på min blogg också...

Jag får allt sova på saken.

Jag har ingen rolig bild på lager....

....så man tager vad man haver!

Fontänspya



Vi tog en kort promenad idag




myspys..



i skogen en sväng



Tog en bild på huset när vi kom hem igen.. hade dock teleobjektivet och fick inte med hela gården på bilden, haha!


Vi har två hostiga barn här i huset just nu. Elvis och Ella är tokförkylda med febern hängandes i brallorna, i väntan på att bryta ut helt (?). Det är inte mycket feber alls än så länge iallafall, skönt. Fast nu tog vi tempen på Elvis (som vaknade för ett tag sedan) och den verkar vara på väg uppåt, den ligger på 38,6 just nu. Han slocknade i soffan halvsju och tog nog det som middagssovning för han sitter i soffan här nere nu.

Idag har vi inte haft så mycket alls för oss. Varit ut på en kort promenad, torkat golvet i köket och slappat. Det roliga med köksgolvet var väl att det var fler lortiga fläckar än rena, haha! Så det behövdes verkligen en ordentlig rengöring!

Elvis råkade förresten sätta pyttipanna i halsen (säkert för allt slem?) när vi åt tidigare och sedan flög allt upp i en fontänspya på pappa Davids tallrik. USCH! Det var ju tur att David hade hunnit käka klart iallafall, haha! Det hade inte jag och direkt när fontänen dök upp så fick jag kväljningar. Jag tål inte att se eller höra någon kräkas. Ellas kräk är ju en annan grej iallafall, som tur är.

Vi ska strutta upp till sovrummet, hela familjen, alldeles snart. Elvis får nog sova med oss inatt eftersom han säkert vägrar att sova i sitt rum och då kan vi ju hålla koll på honom (hostan) också. Han brukar vägra att somna om i sitt rum om han vaknar några timmar efter att han har lagt sig.

Ja, jag ska väl bege mig till badrummet och ge tandborsten en omgång nu.

Kanske blir det en tidig kväll för en gångs skull?

Sov så gott och dröm om något bra hörrni!



men usch..nu kräktes Elvis på mig.. Hostade som en tok och sedan körde han på fontänspya igen.. på min arm och mina brallor, attans..... Jag sa åt Elvis att hämta papper och det gjorde han... fast en pytteliten bit och sedan började han torka på mitt ben. Nu sprang han iväg och skulle hämta mer iallafall så vi får hoppas på att det är lite mer papper, annars får jag minsann ta tag i saken själv, haha.

28 grader

Nä, fy.. det är alldeles för varmt för att lägga in fler bilder ikväll. Jag tar det imorgon isåfall! Vi har 28 grader här inne, hur har ni det?

Nu vaknade Elvis när David skulle lägga sig och David ropade just att jag skulle komma upp med ett glas vatten, febertermometer och blöja.. Så det är bäst att jag stänger av datorn nu och knallar upp jag med. Kanske har Elvis redan blivit smittad av mitt och Ellas förkylnings-race? Han lät lite hostig tidigare ikväll.

Sov gott!

Uppdatering några minuter senare: Han hade inte feber men svettas floder, stackarn. Är nog mycket varmare på övervåningen.

ä hä då?


Godkväll!
Fy vad varmt det är i huset nu när det är soligt hela dagarna. Jag svettas som om jag just kommit in från att ha kutat 15 varv runt Hällbo, eller något. Det är jäkligt varmt i sovrummet också och jag gillar inte alls när det är för varmt då man försöker få ihop lite skönhetssömn, haha! Hellre lite för kallt så att man får värma sig med täcket än att det är för varmt. Kudden får väldigt gärna vara iskall! Jag brukar vända på den jämt så jag får ligga på det svala.

Ella och jag kör med ett gemensamt förkylnings-race och Elvis är nog på väg att göra oss sällskap han med. Stackars lilljäntan kunde knappt "skrika" tidigare idag, tokhes! Hon sov hela dagen igår förutom när hon åt, då var hon halvvaken iallafall och idag har hon också sovit hela tiden. Jag fick till och med väcka henne vid tre-tiden för att få henne att förstå att hon tappat bort sin hunger, hon hade ju inte ätit på 6 timmar då. Så idag åt hon bara tre gånger, fy.. Väldigt lite.

Ella sover bra om nätterna iallafall, det har hon i och för sig gjort hela tiden men nu sover hon hela nätter ibland. Vissa nätter vaknar hon vid fyra och vill äta (ätit en gång per natt har hon gjort hela tiden) men vissa nätter sover hon nio eller tio timmar utan att äta. Igår åt hon sista gången vid åtta och vaknade sedan vid halvsex imorse för att äta och sov sedan vidare tills hennes storebror slog upp sina ögon vid nio.

Jag undrar om hon blir som sin storebror senare? Han sov ju 16 timmar i streck  (utan att äta) när han var 5 månader gammal, lyx! Det var ju nästan så att man undrade om det var något fel - Han sov "för mycket".

Elvis har förresten aldrig gillat att bli kladdig om händerna. Han brukar alltid komma och gnälla om det blivit kladdigt, och nu har han börjat ropa på "papper!!" varje gång han får händerna fulla med mat under måltiderna, haha! Han säger förresten Kaisa till mig ofta nu, den jäkeln! Jag vill ju höra lite mer Mamma! Fast han säger ju det också, men ändå. David säger han ibland också. Det låter så himla roligt när han säger våra namn. Det är mycket nya ord och det är lika spännande varje dag! Fast hans "meningar" låter än så länge ganska roliga.. t.ex:
- ä hä då? = vad är det här då?
- ä den då? = Var är den då?
- sätt dä! = Sätt dig eller sitt där.
osv.. haha.

Nu ska jag kika på vad det låg för bilder i kameran. Kanske lägger jag in någon här? Vi får se om jag lägger in bilderna här eller om det blir ett helt nytt inlägg, bjuder dock på tre andra bilder:




Sköt om er!

Sorry

Fy, nu är jag dålig på att uppdatera! Jag ska bättra mig..........ikväll!

Syns det?

Ser ni likheten mellan David och hans farfar?




(kvalitén blev lite knas!)
Bilden på oss är från när vi fotograferade oss hos bildmakarna till Ljusnan (lokaltidningen) när Elvis var nyfödd (2006). Bilden på Davids farmor och farfar är från när de gifte sig (tror jag) 1951.

15-timmarsregler


Försökte få till en skarp bild på en humla men det gick väl sådär, någorlunda skarpa iallafall? Förutom den tredje bilden förstås men den blev lite rolig!






Elin hälsade på en sväng idag, trevligt!





En trött Ella i söndags då vi var hos Davids föräldrar.

Kvart i sju i morse upptäckte Elvis att hans far inte var kvar i sängen längre och då kan ju inte han ligga kvar heller så det blev till att hålla ögonlocken uppe med tandpetare, nästan iallafall. Vi kikade lite på televisionen fram tills klockan blev nio och då sov vi bort tiden i två timmar. Vaknade och åt lunch. Dammsög lite eftersom det är grusigt överallt, som vanligt!

Och sedan ringde Elin och undrade om hon fick kika förbi och det fick hon såklart! Hon är ju hemma hos sin mamma här i Hällbo under hennes semester, riktigt roligt! Synd att jag inte bodde här då vi gick gymnasiet.

Det blev ju finväder lagomt tills Elin dök upp så vi satt ute. Elvis var inte nå blyg alls och spelade gärna fotboll med henne. Han hittade såklart våra fina vattenpölan på vägen och skulle bums springa rakt igenom dem så det blev till att byta till stövlar på en gång. Egentligen skulle han nog haft på sig galonbyxor för till slut var hela han blöt, haha!


Imorgon ska jag och Ella iväg till hörcentralen för att se om hon hör något medan Elvis är hos dagmamman för sista gången på ett tag. David får ju semester och Elvis ska inte dit något förrän i augusti tror jag. Det är ju då de nya DUMMA 15-timmarsreglerna ska börja, fy tusan!

Det är ju så att om man är föräldraledig för ett annat barn, är arbetslös eller sjuk så får man ha barnet på dagis eller hos dagmamma 15 timmar i veckan. Hittills har man fått dela upp dem som man vill, till exempel: fem timmar per dag, tre dagar i veckan. Nu så har de bestämt att man måste ha barnet där tre timmar om dagen, fem dagar i veckan. Och INGEN mat ska de få. Så gör de för att de ska spara pengar. Frågan är då var de sparar pengar ifrån eftersom de samtidigt sänker avgiften med en tredjedel för oss föräldrar? Skumt. Jag betalar gärna både mat och den vanliga avgiften om det bara kan fortsätta som vanligt. Det känns inge roligt alls måste jag säga. Det finns många nackdelar med dessa nya regler, jag kan räkna upp några som jag känner:

 1. Elvis hinner knappt vara med på någonting under dessa tre timmar.
 2. Det enda jag hinner med är ju att gå hem och amma en gång och sedan är det bara att gå tillbaka för att hämta honom igen, stress?
 3. Jag som inte har körkort och bor 1,5 mil utanför Bollnäs hinner inte ens dit (bvc eller läkarkontroller med Ella) och tillbaka på dessa tre timmar. Ni vet, man kan inte åka från Hällbo alls mellan kl. 7 och 13.30... Och tiden Elvis ska få vara där isåfall är ju mellan kl. 8 och 11. Förstår ni? På hösten är det iofs en buss som går halvnio men det går ändå inte ihop.
 4. Stress?
 5. Det var tusan något mer som skulle skrivas här men det försvann.
Jag som tyckt att det varit så himla bra nu. Vi har kört med två dagar i veckan mellan nio och tre. Jag brukar passa på att låta honom vara där då vi ska iväg till barnavårdscentralen eller något annat med Ella. Bollnäs Kommun....vad håller ni på med?