100 kronor är alltid något

Läste nyss en artikel i Bollnäs Nytt om Föreningen VSFB (vi som förlorat barn) och jag kan bara säga det att jag lider med alla som förlorat sitt/sina barn. Samtidigt blir jag rädd för tanken att det verkligen kan hända vem som helst. Jag försöker att ta vara på all tid med Elvis, varenda sekund är värdefull. Bara det att sitta och titta på när han leker snällt på golvet är viktigt, alla stunder - Varje sekund. Jag är så rädd för att mista. Jag önskar att det inte behövde hända någon alls.



Idag har vi haft besök av min kära mor och det var trevligt. Hon hjälpte mig att sätta upp lite gardiner också. Vi har ju röda panellängder i vardagsrummet och i rummet mellan köket och v-rummet och nu satte vi upp de svarta som vi tänkt ha bakom de röda, skitsnyggt!

Elvis låtsades ge mamma något idag och hon tog emot det. Hon låtsades äta upp det hon fick och Elvis blev förbannad och började slå henne i knät, haha. Mormor Eva fick ju inte äta upp det! Undrar vad det var? Låtsaskompis? Han gjorde så några gånger och vissa gånger så tog han "den" från axeln. Kanske har han en liten pyssling eller en tomte som sitter på hans axel? Who knows!

Han fick prata med min bror i telefonen också och han gick upp i extas! 
- Hej hej hej hej hej! Abbe! Abbe! (fast han börjar säga Gabbe lite mer likt "Gabbe" nu)
Han gillar verkligen sin morbror!


Vi var till Hällbo-boa en sväng också och där charmade han de som var i butiken. Hejar på alla han ser och ger dem ett stort smile.  Han sprider glädje min lilla pojk! Fast det gör väl de flesta barn men ändå, MIN (VÅR) gofis!
De tyckte att han var lätthanterlig, haha. Lätt att säga när man ser honom i typ två minuter varje gång men de har faktiskt rätt, han är så glad jämt så.

Humöret är mycket bättre idag och det kan mycket väl vara som min mor sade till mig ikväll - Graviditeten som spökar. Vid tredje, fjärde månaden kan man bli deppig så det kanske var därför. Även fast jag har blivit så någon gång innan också. Jag går in i v.15 imorgon och i slutet av november är det ultraljud som gäller. Då får vi se om det är en liten krabat där inne eller om det skulle råka vara flera, skoj! Känns fortfarande inte verkligt och det är nog efter ultraljudet som det känns mer på riktigt.

Alldeles nyss ringde jag och skänkte hundra kronor till rosabandet, lite pengar men alltid något! De fick nästan in 56 miljoner kronor, shit. Jag hoppas verkligen att det blir som de hoppades på att det skulle bli
 - Senast 2015 skall 90% överleva bröstcancern.

G o d n a t t gott folk och njut av sömnen!

Konstigt humör

Mitt humör just nu är inget att hänga i julgranen eller vad man ska säga/skriva. Jag känner mig bara helt nere utan att egentligen veta varför. Hur irriterande är det inte att vara på dåligt humör utan att ens veta anledningen, jisses.

Idag var vi och hälsade på dagmammorna som var i skogen här i närheten med dagbarnen. Vi var där och pratade ett bra tag faktiskt och det var jättetrevligt. Ett besök på Hällbo-boa passade fint på vägen hem och där handlade vi hem lite varor som fattades i kylen/skafferiet.

Annars har vi bara lekt eller gosat. Det konstiga på kvällen är att först känns det skönt att det är läggdags för Elvis och jag får ha lite egentid så här på kvällen men direkt efter att jag har lagt honom så vill jag bara väcka honom. Får dåligt samvete för att jag lagt honom och vill bara att han ska sitta och gosa med mig.

Just nu sitter jag och gråter en skvätt till låten "jag fick låna en ängel" med Shirley Clamp. Jag är så jäkla svag för den låten. Jag tänker på hur det skulle vara att mista Elvis. Eller ja, vem som helst i min närhet för den delen. Tårarna rinner så fort jag hör första orden i låten.

Nu fick jag hejda mig för David ringde men mottagningen var sådär kass så att det bröts. Han ringde dock upp igen nu och jag ska vara social.


. . . . . . . . . . pratar med David . . . . . . . . . . . . . . .



Sådär då har jag pratat med David en stund och nu skulle han sussa sött. Han kommer nog hem på Tisdag igen och det är ju bara en vecka dit så det känns bra.

Imorgon ska en tjej som bor här i Hällbo komma och hälsa på. Hon har tre barn och den minsta är 7 månader. Hon har faktiskt inte heller körkort, så jag är inte ensam om det. Och om hon har klarat sig utan körkort här i 6 år så borde väl jag också göra det en stund nu innan jag skaffar det? Haha..

Jag köpte en coca-colaburk på Hällboboa och nu ångrar jag att jag bara köpte en, damn it.


Nu ska jag  kolla på 2 ½ män!





bloggdesign

Nu gjorde jag om min design på bloggen lite snabbt men orkar inte fixa något mer så nu får det vara som det är. Om det inte syns någon förändring så kan du trycka på f5 på ditt tangentbord så uppdateras din webbläsare! Ska försöka trixa om den till det bättre imorgon för så här kan den ju inte se ut.

Natti!

härmapa

Det är lördag och Svensson Svensson-avsnittet är precis avklarat och Babbens program har precis startat. Jag tänkte att jag skulle skriva lite om vad vi gjorde igår och hur dagen idag har varit.

Igår började dagen med att vi var på stan vid halvtio för att gå på Banken klockan tio och David skulle åka iväg till Mamlö för att jobba. När Banken var avklarad och David farit iväg så gick jag och Elvis omkring på stadens torg mest i väntan på att det skulle bli lunch-tid och vi skulle äta lunch på krokanen. Min syster Lotta, Patrik och Noah, som var i Bollnäs för att hälsa på, bestämde sig för att följa med på en matbit och även mina föräldrar blev sugen på lite lunch på stan. Elvis somnade i vagnen vid halvelva och vaknade lagomt till de andra kom till Café symfoni och vi beställde vår mat. Jag var sugen på hamburgetallrik och så gick det bli. Elvis tycker ju om Pannkaka och då tyckte jag att det passade bra eftersom vi aldrig gör det hemma. Efter att vi käkat klart så tog vi oss en runda på stan och shoppade lite. Jacka till Elvis, ett par tights till mig, långkallingar till Elvis och fyra pocketböcker till mig.

Sedan blev det dags att fara hem till mina föräldrar där vi skulle träffas allihopa, syskon med respektive (dock fattades David och charlotta), föräldrar och mormor. Käka lite gott och umgås, riktigt trevligt! Det var så roligt att se Noah också eftersom han inte gick sist vi sågs och därför var det så konstigt att se honom s p r i n g a omkring nu, sött!

Vi kikade på idol och när det var "halvlek" så skjutsade min kära mor hem mig och vi kollade på utröstningen här i Hällbo eftersom den började när vi kom hit. Elvis somnade till vällingen vid niotiden, helt utslagen stackarn. Han sov när jag klädde och bar ut honom i bilen. I bilen kollade han upp en sväng men somnade snabbt om och sov sedan till kvart över åtta imorse.

Så vi klev upp vid halvnio efter att vi gosat lite och Elvis åt lite välling. Frukosten ramlade ner i våra magar vid halvtio och sedan var det väl lek och tv som gällde fram till halvelva då vi gick upp för att kolla om Elvis ville sova lite middag. Tjugo i elva slocknade han och runt elva slocknade även jag. Vid tvåtiden slår jag upp ögonen och inser att vi sovit väldigt länge, strax efter vaknar även Elvis. Jag fick lite panik ett tag där eftersom jag hade tänkt duscha och städa medan Elvis sov eftersom Davids systrar Moa och Tova och Tovas pojkvän Markus skulle komma. Så det blev snabbdusch och snabbt in med maten i ugnen (kyckling) och försöka äta innan de kom. Städning hann jag dock inte med men det gjorde inte så mycket.

Trevligt att få besök och Elvis gillade det nog också. Jag upptäckte förresten att Elvis härmar mig ibland och låter som när jag "skäller" på honom och säger åt honom att han inte får göra något. Det låter skitroligt! Han härmar i och för sig det mesta vi säger nu för tiden.



Nu ska jag kika på film och slöa lite...




Hem till Hällbo

Nu har jag ganska precis kommit hem till Hällbo efter en dag i Bollnäs. Eller ja det var väl inte precis nu utan det var för ungefär 40 minuter sedan. Jag ska strax bege mig mot sängen, utan David, för att sova. Känns riktigt trist att han redan åkt igen eftersom vi knappt fått någon tid alls för att bara vara. Det enda vi gjorde nu var att fixa klart med lägenheten och massa annat strunt. En enda dag var vi hemma och då hade vi besök och gjorde inte mycket då heller. Nästa gång han kommer hem, då jäklar! Då blir det bara att vara hemma och pyssla med huset så vi får någon ordning någon gång!

Berättar om dagen idag imorgon. Jag kan nästan lova att det blir lite bilder också!

Jag har förresten åtta lotter i drömchansen-lotteriet! Tänk om jag skulle vinna, hur skulle det gå? Jag med min beslutsångest om a l l t . Och jag skulle antagligen köpa något i varje affär som deltar i lotteriet för att slippa det dåliga samvetet, haha! Sådan är jag, fy! Chansen att jag vinner är nog inte så stor, men ändå.

Godnatt, hörs och störs imorgon..

5 kg försvann

Jag önskar att jag hade haft fel.
Om vad? Jo jag kände på mig igårkväll att jag skulle bli sjuk, det riktigt kändes i kroppen. När jag vaknade i morse insåg jag att jag hade rätt. Dunderförkyld är bara förnamnet! Elvis smittade mig rejält denna gång, rackarns! Jag som lyckats hålla mig från att vara sjuk alla andra gånger han varit förkyld.

Det var iallafall helt fel dag att vara förkyld på och jag tyckte mest synd om mig själv hela dagen. Vi fixade det sista i lägenheten och nu är den TOM! Den känslan kan då inte beskrivas, jisses. Städfirman ska ge lägenheten en omgång imorgon och på torsdag och efter det så är det BYEBYE till lägenheten.

Just ja tusan! Jag ställde mig på vågen hos mina föräldrar igår för att se om jag gått ner något mer eller om det börjar gå uppåt nu. Och vet ni vad? Jag hade gått ner 1kg till!! Så nu har jag gått ner 5 kg sedan jag fick reda på att jag var gravid vilket var runt den 10-12e september! De första 4 kilona försvann på tre veckor. Det är så skönt att det går neråt nu i början eftersom jag startade denna graviditet med 10kg kvar från förra graviditeten. Nu är det dock "bara" 5kg kvar och det vore bra om de försvann också. Trist att de inte försvunnit något från magen bara, sista stället det tar på?

Elvis går jättemycket nu och det är så roligt att se. Känns skönt att han kommit över rädslan. Vår gofis!

Nu ska jag och förkylningen bege oss till sängen. Jag antar att "den" vill dela säng med mig och inte antar mitt erbjudande om att sova på golvet. Usch vilken natt det kommer att bli!  David håller på att fixa med modemet och allt just nu så vi får se om han också kryper till kojs eller hur det blir.

Sov gott och önska mig lycka till med kampen mot förkylningen inatt!






Jäkla firefox

Eftersom det förra inlägget försvann så tänkte jag lista upp vad jag skrev om. Kort och gott!

Så, vad skrev jag om?

  1. Aldrig mera flytt - Nej jag vägrar att någonsin flytta igen. Det spelar ingen roll om vi så skulle få 10 barn och få trängas i vårat lilla hus. NO WAY!
  2. Fåglarnas himmel - Yes, idag insåg jag var fåglarna tar vägen när de dör - De hamnar i fågelhimlen! Var kan den tänkas vara då? Ja exakt, på soptippen såklart! Det måste vara så, alla fåglar som dör hamnar där och lever som kungar och drottningar med alla sopor de kan äta.
  3. Barnavårdscentralen - Yes jag skrev om att Elvis ska få sin sista vaccination mot hjärnhinneinflammation imorgon. Frågan är bara om han får någon spruta. Varför, undrar ni? Läs punkt 4.
  4. Förkylning - Elvis blev sjuk igår kväll. Han vaknade tre timmar efter läggdags och var helt förstörd. Blundade och grät, vägrade nappen och välling, allt var bara fel. Han somnade om när vi la oss vid tolvtiden och vaknade sedan klockan halv nio och vi insåg att snoret gör sitt jobb och han är förkyld.
  5. Banken - Efter bvc ska vi till banken för att fixa det sista och sedan får de avsluta våra konton hos swedbank och nordea. Vi byter till länsförsäkringar eftersom vi tog lånet där och det kan vara bra att båda har samma bank.
  6. Lägenhetshelvetet - Vi sa ge lägenheten en sista omgång innan vi överlåter den till städfirman som skall städa lägenheten onsdag och torsdag, sedan är vi FRIA!
  7. Dagmamma - Jag skrev även om att barnomsorgen i kilafors ringde oss i morse för att berätta att Elvis får börja hos dagmamman den 5e november. Jag visste dock redan att han får plats hos dagmamman vi hade som första alternativ eftersom vi träffade henne när vi promenerade i Hällbo förra veckan.
  8. Körkortet - Eftersom Elvis är hos dagmamman 15 timmar i veckan sedan så ska jag nog plugga till körkortet dessa timmar om jag inte får något jobb. Jag tar dock inte körkort för att jag känner behovet eller för att jag vill utan det är mest för att folk ska sluta tjata och fråga om när jag ska ta körkort. För hur ska jag klara mig utan körkort i Hällbo, det går ju inte? Busshållsplats utanför huset och mataffär snett mitt i mot, hur ska jag klara mig? JISSES! Trist att inte få bli motiverad själv.. Hur lätt är det att bli motiverad när folk bara tjatar?
  9. Han går igen - som jag tidigare skrivit har Elvis inte velat gå något sedan han ramlade och bet sig i tungan, han som nästan gick fullt ut vid 12 månader. Nu har han dock kommit över rädslan och går nog fullt ut vilken dag som helst. Släppte möblerna hela dagen idag och gick långt själv. Kul!
  10. bloggar sällan - Jag skrev även att det är svårt att få med allt när jag bloggar så sällan nu förtiden men jag tyckte att jag skrivit om det mesta nu. Typiskt att allt skulle försvinna då. Som jag nog skrivit många gånger förr så ska jag bättra mig med skriveriet framöver!
  11. Stackars David - Han får aldrig vila. Sist kom han hem från jobb och då var det bara flytt som gällde och denna gång blir ganska lika. Jag hoppas att han får ta det lugnt efter imorgon. Han åker ju igen på fredag, trist. Egentligen skulle han åka på Måndagen men de ville ha dit honom tidigare. Helst hade de velat att han skulle stanna kvar nu sist han var där.
  12. Strömavbrott - Det blev strömavbrott i hela Hällbo i fredags när David skulle komma hem senare på kvällen. Jag hade tur eftersom det inte var så mörkt ute och Davids föräldrar var här då. Vi har ju inga ficklampor. Det blev dock ett till strömavbrott när David kommit hem och det blev verkligen kolsvart och vi såg inget alls, varade som tur var inte så länge. Mobiltelefonerna fick hjälpa oss att hitta till värmeljusen. Jag började tänka på att det faktiskt kan bli så där när David är borta och USCH den tanken gillar inte jag.
  13. Nu minns jag inte mer vad jag skrev om förutom:


Jag räknade upp vilka ord som gäller just nu för Elvis och det är;
  • Hej
  • Julia (Hans kusin heter det men jag vet inte varför han säger det när hon inte är där? )
  • abbe = Gabbe (min bror)
  • häär (så säger han när han ger oss något)
  • där (och så pekar han på något)
  • äh dä då (vi tror att det betyder "vad är det där då?")
  • Stej (mamma och Jans vovve)
  • Papá, papa = pappa (låter så roligt)
  • mama mama = mamma (han säger det dock bara när han vill ha något, haha då duger man!)
Sorry för att det blev så trist men jag är så jäkla less nu, haha!

GODNATT!

Snodde denna bild av Moa, Davids syster. (ebajs.blogg.se)
image1915

less

Nä att sätta sig ner och böla vore en bra idé just nu. Satt just och skrev på världens längsta inlägg och så POFF så måste firefox avslutas och allt försvann innan jag hann trycka på uppdatera. Vad hände egentligen med funktionen som blogg.se hade, den så det automatiskt sparades ett utkast? DAMN IT!

Ge blod

Idag fick vi besök av Cissi och Linn. Supertrevligt att hitta lite nya vänner som till och med bor i Hällbo! Linn var ju jätteliten och Elvis blev genast riktigt stor, han som är så liten i mina ögon annars. På eftermiddagen tog vi oss en tur till Hällbo-boa för att handla lite småtjafs och det är ju tur att det ligger så nära, jag hade ärligt talat dött av blåsten annars. Resten av eftermiddagen bestod av att leka med Elvis och det är alltid lika kul. När han borstade sina små tänder passade han på att se till att mina tandtroll försvann också.

Igår skulle jag ha gett blod för första gången men fick tyvärr avboka den tiden eftersom jag inte får ge blod nu under graviditeten. Jag måste till och med vänta 9 månader efter förlossningen. Det var ju det jag gjorde sist och nu skulle jag äntligen få ge, men icke! Jag får allt vänta till december 2008 eller Januari 2009 och DET känns långt bort.

Imorgon kommer äntligen David hem och jag längtar massor. Ska bli skönt med lite sällskap om kvällarna. Bara att ha någon som sitter i den andra fotöljen eller bredvid mig i soffan, bara närvaron. Fast det blir såklart myspys också! ;)


Inatt blev jag paranoid och fick för mig att det var någon som tänkte göra inbrott här. Jag visste dock samtidigt att det nog inte var så men ändå tog det väldigt lång tid innan jag somnade. Anledningen till att jag blev lite skraj var att det lät något konstig ljud flera gånger. Som det låter när man har spolat på toaletten eller som det låter när någon spolar vatten i rummet bredvid. Och det blev ju inte bättre av att den stora lampan som vi har på uthuset tändes hela tiden. Antagligen på grund av någon katt men ja, det var mörkt och jag blev lite paranoid! Varenda gång det där ljudet dök upp så satte jag mig upp och försökte förstå vad det var men jag lyckades aldrig. Och att gå ner för att kolla var inget som jag ville göra.

Nu blir det lite mer television innan jag lägger mig. Jag hoppas att det inte blåser mycket inatt för det ogillar jag starkt.. Alla ljud som uppstår.

ciao!


Hur underbart fin är inte denna låt?


nya boots

Idag kom mina boots som jag beställt! Eller det var igår de kom men fick dem idag. Mamma och jag beställde tillsammans och idag när hon var hit med Jan och mormor så hämtade hon ut paketet innan. Nu kan jag ÄNTLIGEN skippa sommarskorna.




Mammas boots var också riktigt snygga!





Igår tog vi oss en promenad här i Hällbo, jag och Elvis. Riktigt skönt väder och en härlig men inte allt för lång promenad. Till middag lagade jag pannbiff för första gången och det gick ganska bra för att vara första gången tror jag. Vill lära mig mer maträtter eftersom det är lättare att variera då. Pannbiff är ju hur gott som helst och inte svårt heller.

Fick besök av Amanda, Hanna och Pelle på kvällssidan och det var trevligt. Elvis åt massor med ballerinakakor och satte på Elvis-charmen.


Nu blir det Grey's anatomy och weddingsinger, samtidigt. Snacka om att bli yr i bollen av att bläddra mellan kanalerna.

Förhoppningsvis kommer David hem på fredag, längtar som en tok!



En drös med bilder kommer lastat


I lördags hängde jag på syrran Anki, Jim och Nini ut. Tråkigt att vara nykter men det var skoj iallafall! Det finns för- och nackdelar med att vara nykter. Det negativa är väl att man inte är på samma nivå som de som är berusad men man får sig några goda skratt iallafall, dock inte MED dem utan snarare ÅT dem, haha! Eller jo, lite MED också. Kvällen var skoj! Tack till mina föräldrar som föreslog att de kunde passa Elvis så att jag kunde följa med. Jag hade inte tänkt tanken annars! Vi var till sportbaren först iallafall men det var så mycket folk där och vi bestämde oss för att besöka citykrogen istället. Krister Fridh eller vad han heter (trubaduren) spelade och det var mysigt. Jag gillar trubadurer, härlig musik!  Brorsan och hans vänner kom dit senare också, kul!




Här är lite andra bilder:





Här lekte Elvis med mormor och morfars dammsugare. Han tryckte upp den i munnen och tyckte att det var jäkligt roligt. Jag tyckte synd om hans lilla mun och stängde till slut av dammsugaren.




Jag stannade i Bollnäs ända tills idag eftersom jag skulle till mödravårdscentralen tidigt imorse för att kolla levervärden och sådant. Ska kolla upp om jag har graviditetsklåda eftersom jag har haft klåda på kroppen sedan i onsdags. Fast barnmorskan tyckte att det verkade tidigt med graviditetsklåda. Vi får se hur det går!

I veckan händer det ingenting. Hoppas på att David kommer hem i slutet av veckan iallafall. Hälsa på mig?








Hon är nöjd

Godkväll och trevlig helg gott folk!
Här sitter jag i den ena fåtöljen och ser mig omkring i vardagsrummet, i vårt hus. Den svarta soffan är jag otroligt nöjd med och den passar så bra till de svarta fåtöljerna som vi köpte strax innan. Jag ser lyktan som jag hängt i kroken som satt i taket ovanför pelletskaminen och känner att jag gjorde ett bra köp igår på Albert & Herbert. Gardinerna är upphängda och det passar så fint med den röda färgen. Det ser fint ut helt enkelt, mycket bättre än i lägenheten då inget alls passade ihop. Det ska dock hänga svarta panellängder bakom de röda också men vi måste köpa fler panelvagnar. Från början hade vi tänkt ha de röda bakom och bara stack fram en bit men nu när jag sett att det röda gör sig så fint blir det svart bakom. Vi får se vad David tycker när han kommer hem. Måste sätta upp en tavla bara och fixa lite på fönsterbrädorna så är det kanoners! Fast senare någongång ska vi måla om också och då ska vi även måla om rummet som är öppet mellan vardagsrummet och köket så det blir samma färg som vardagsrummet. Enhetligt på något vis, om det heter så.

Jag vill bara få klart allt i huset så jag kan lägga ut lite bilder här. Känns lite trist att fotografera något som är halvklart.

Idag var det hit en snubbe från försäkringsbolaget som skulle kika lite på våtutrymmen och sådant. Allt verkade se bra ut iallafall. När han frågade om tvättstugan och jag sa att den var nere i källaren och började traska nedåt så sa han:
- Ska du lura ner mig i källaren, höhöhö.
Lät lite roligt.

Vi fick iallafall 10% rabatt för att vi har jordfelsbrytare (nu blev jag fundersam om det heter så men ja..), good!


Elvis säger hej till alla han möter nu för tiden. "hej hej hej" är det som tungan formulerar åt honom hela tiden nu.
Riktigt sött! Han trivs bra i huset, vad det verkar som iallafall. Det dumma är dock att jag ibland glömmer att fälla ned grinden till trappan. Idag trodde jag att han var i köket men förstod efter ett tag att han inte var där och fick då syn på trappan och grinden som inte var nerfälld. Och vart var Elvis tror ni? Jo på övervåningen! KLANT! Tänk om han bara hade vänt sig om och tänkt gå ned igen? ajajaj.. skärpning!

Fy vad barn kan kladda vid måltiderna egentligen. Det känns som att man storstädar efter varje måltid. Mat på golvet, hela bordet och på honom själv. Det blir väl så när de ska äta själva. Så det är väl det jag fördriver dagarna med, haha. Göra frukost, äta, göra rent golvet och bordet, äta lunch, göra rent golvet och bordet, äta middag, göra rent golvet och bordet... haha. Nä men det blir kladdigt!

Tänk vilken tur jag har. Jag har en fästman som är världens bästa, en charmtroll till son, en till liten bäbis på väg (även om jag har svårt för att inse att det är en bäbis där i magen) och ett hus. Kan det bli bättre?

Det är svårt att låta bli att tänka på om det verkligen går att älska nästa bäbis lika mycket som vi älskar Elvis.
Fast vad jag förstått så är det väldigt många som undrar det innan barn nummer två kommer och då är det ingen frågan om saken. Klart man älskar dem lika mycket! Men som skrivet, det är svårt att sätta sig in i situationen innan. Jag kommer dock att klocka tiden jag umgås med dem båda så att det inte blir orättvist för då får jag dåligt samvete. Nä okej, jag kommer inte klocka tiden men ni förstår poängen? Jag får dåligt samvete för minsta lilla.

Jag hade helt glömt bort att det var Idol på TV ikväll. Jag suckade högt för mig själv över att det aldrig är något bra på TV på helgerna. Senare pratade jag med mamma och frågade om det var nå bra att kika på och då nämnde hon Idol och jag sken upp, DET hade jag glömt. Jag ska strax gå upp och lägga mig i sängen för att kolla klart och sedan blir det till att snarka på till Elvis vaknar.

Han sover fortfarande med oss eftersom han måste få vänja sig vid att vi flyttat till ett nytt ställe. Måste fixa till hans rum också så det inte känns tomt där när han flyttar in dit helt.

Nej nu ska jag flytta tillbaks datorn från mitt knä till vardagsrumsbordet där den annars står och skräpar just nu.

Sov gott och sköt om er!




att sova ensam

David struntade i att fixa ihop routern och allt innan han åkte. Jag tyckte att han kunde göra det så jag slipper krångla med det och istället bara kunnat kolla om vi fått internet. Vi har säkert fått det men jag vill inte på upp på övervåningen och hålla på och väsnas när Elvis sover och på dagarna går det inte att sitta där när Elvis är vaken eftersom vi inte har någon grind där uppe ännu. Det är ju svårt att försöka fixa med alla sladdar samtidigt som jag ska hålla koll på Elvis, datorn är ju precis vid trappan. Så jag sitter på det mobila bredbandet som jag lånat av min kära mor och ja, det är ju inte världens snabbaste uppkoppling direkt, haha! Iallafall inte när man ska lägga in biler annars är det helt ok. Jag vill så gärna lägga in lite nya bilder på gofisen vår men det skulle ta flera år så jag får minsann vänta, trist. Om jag inte tar tag i sladdarna och routern såklart.

Det var inte så läskigt att sova "ensam" (elvis är ju också här) i ett "nytt" hus som jag trodde att det skulle vara. Huset är inte läskigt alls på något vis.

Så, vad har hänt hittills i veckan? Tjadu, i måndags kom syster Anki hit med sina döttrar Ängla och Julia för att hälsa på och det var trevligt. På tisdagen dök Davids syster Moa upp och var här under eftermiddagen och mot kvällningen kom även mina föräldrar för att hjälpa mig med lite grejer.

Dagen idag har inte bjudit på så mycket. Vi tog en väldigt kort promenad till Hällboboa för att handla lite och sedan hem för att göra våfflor. Elvis sa Hej till alla han såg tror jag, sötnos!

Imorgon ska vi in till bollnäs för att hämta ett paket på videohallen. Jag har beställt gardiner och stänger till vardagsrummet och rummet mellan köket och vardagsrummet.


Här är iallafall en bild på Elvis! Han hjälpte till att torka av byrån.



Det känns som att jag egentligen har massor med saker att skriva om men det är så svårt att komma på nu när jag skriver så sällan, damn it. Vill ju skriva massor om Elvis och allt. Nu får jag skärpa mig och ta tag i bloggandet igen. Jag är så jäkla trött på kvällarna eftersom jag har slutat med att sova då Elvis sover på dagen för det är så jäkla skönt att lägga sig på kvällen och bara slockna på en gång då.

Ni får gärna tipsa om vad ni tycker att jag ska skriva om, min fantasi har tagit semester.

Direkt från Hällbo-city

Första inlägget skrivet av mig från Hällbo tänkte jag formulera ihop alldeles nu, spännande va?

I torsdags skrev vi på sista papperna för huset och sedan dess har vi varit husägare, fatta HUSÄGARE! Vi äger detta hus, det är vårat!

Vi trivs så jäkla bra i huset, nästan så att det inte skulle kunna vara sant. Vi känner oss verkligen hemma här redan. Elvis verkar trivas riktigt bra han också, kanoners!

En sak säger jag då bara - Aldrig mera flytta! Fy tusan, hur mycket saker vi än plockade ur lägenheten så var det fullpackat med junk iallafall, usch! Det kändes som om någon stod bakom hörnet och drev med oss, typ flyttade tillbaka saker hela tiden så att det aldrig blev tomt.

 David åker iväg på jobb imorgon så vi får fortsätta med det lilla som är kvar då han kommer hem. Det är inte mycket alls utan det är mest sådant som ska slängas. Inga möbler eller så. Eller jo, i förrådet är det lite möbler. Vi ska ju inte vara ute ur lägenheten förrän 1a november så det är ingen brådska men känns ju som att vi hade velat vara ute ur den helst igår.


Lägger in lite bilder på huset utifrån. Vi tog dessa bilder då vi var och kollade på huset i somras och eftersom jag inte fotat några nya så lägger jag in dem. Så det är inte våra grejer. Bilder från insidan får dyka upp senare då vi har fixat klart allt!




Jag har inte orkat leta reda på usb-sladden till kameran så några nya bilder blir det inte idag, kanske imorgon eller så. Internet har vi inte fått ännu så jag fick låna mammas mobila bredband och kan därför surfa lite på kvällarna och helger för då är det gratis, nice!

En sak som är förjäkla härligt med att bo i hus är att man slipper dessa jäkla halva frysar och kylar och kan istället fylla kyl och frys med hur mycket som helst utan att behöva slå in sakerna för att de ska få plats. Stor kyl och frys är bra, sådetså. Vi ska banne mig grilla i oktober också. Tänk att kunna göra det när man vill. Och egen gård! Skulle kunna räkna upp en lång lista men jag struntar i det för jag tror att ni förstår poängen! LYCKA!

Det var allt från Hällbo för ikväll, godnatt!

Det går neråt

Måste bara snika in med att jag har gått ner 4 kg sedan jag testade positivt på graviditetstestet! Tror att jag vägde mig runt den 12e september eftersom jag testade mig den 10e. Har gått ner 2,5kg från den 27e september då jag var på mödravårdscentralen! Ville bara dela med mig av glädjen! :D Jag har ju liksom inte gjort något för att gå ner heller, haha! Äter väl mindre nu för tiden pga illamående ibland.

Så nu är jag på väg nedåt till det jag vägde innan jag blev gravid, är dock några kilon kvar men iallafall! Jag kommer i och för sig gå upp lite sen också antagligen men det gör inget så länge jag har gått ner först, haha!

Sov i huset inatt och det var myspys! Är i lägenheten lite snabbt nu innan vi ska ner till banken och skriva sista på papperna! Så efter idag är vi husägare!

Ha det bra!

Adjö för ett tag

Jag kommer antagligen inte att skriva något mer här nu förrän vi fått internet i huset. Förhoppningsvis nästa vecka! Sover där första natten imorgon, spännande! Så imorgon och resten av veckan är det fullt upp. Panikpackning pågår just nu och ja, det är lite stressigt. Tänk vad skönt det ska kännas när detta är över!

Ha det bra så länge!

Sista magbilden

OH MY GOD! Vilken mage jag hade..
v.37 + 5

95949-41

Stress upp i öronen

Finns det något jag ogillar starkt så är det STRESS! Och det är svårt att inte bli stressad när det är stressigt!

flyttsnack

Godkväll gott folk!
Det börjar pirra lite i magen inför flytten, faktiskt. Fast det är en bra känsla. Pirr blandat med förväntan och längtan. Gruvar mig dock för själva flyttningen, fy. Det kan jag helst hoppa över, vem skulle inte vilja det? Snart är vi där!

Idag var vi till jysk och bokade två fåtöljer som vi ska hämta på onsdag. De hade inga soffor hemma och det kändes ju trist eftersom vi skulle behöva en nu. Vi vill inte flytta med hörnsoffan för att sedan flytta ut den igen efter någon vecka. Vi ska ringa Söderhamns jysk imorgon och kolla om de har soffan vi vill ha hemma. Har de inte det så beställer vi en och låter de köra hem den eftersom vi inte vet om David är hemma eller inte när den kommer. Blir nog bra till slut!

Imorgon är det packning hela dagen som gäller, allt ska ned i kartonger! Från och med Onsdag kör vi så det ryker!


Charmtrollet Elvis

95949-1869



 

Jag var bara tvungen att lägga in denna bild!
kolla Elvis fingrar, haha!