Gravidbilder

v.36



Vi tog egentligen fler bilder då, en massa olika. Väldigt många när pappan i familjen var med också men de bilderna läggs inte ut på bloggen eftersom jag respekterar hans vilja om att de inte ska publiceras på internet.


V.40


Anki ute i kylan och skuttar lite (bild nr 2 som ni nog ser).



Höggravida Anki hoppar glatt på den sista bilderna. Syns det att hon är i luften på den näst sista bilden?




Jag har tagit väldigt många fler egentligen men nu har min syster godkänt dessa bilder iallafall så dessa bjuder jag på.

Säg gärna vad ni tycker och tänker, ris och/eller ros?



gravid

Nu ska jag sätta igång och lägga in lite magbilder som jag har tagit på min syster. Jag har fått tillåtelse att lägga in vissa bilder om hon får godkänna dem först och det köper jag! Så himla svårt att veta vilka jag ska välja bara så vi får se vilken tid inlägget blir utlagt, haha.

Håll utkik vettja!

Sorry

Ursäkta min dåliga uppdatering. Jag ska skärpa mig på momangen.... Eller lite senare idag!

Underkläder

God kväll!
Är precis på väg att springa upp till sängen. Har inte varit trött alls förrän nu och det beror förmodligen på att jag sov middag med barnen idag. Och som alltid när även jag sover så sover de extra länge, så vi snarkade på mellan kvart över tolv och klockan tre. Eller ja, jag slocknade vid ett-tiden. Jag hade ställt klockan på två så att vi inte skulle sova för länge men Elvis ville sova vidare och jag var fortfarande trött så jag bara stängde ögonen igen, en sväng.

Jag trodde att det skulle vara omöjligt att få Elvis i säng i tid ikväll på grund av den långa middagssovningen men det gick faktiskt bra. Halvnio slocknade han och det tog bara någon minut att lägga honom, skönt!

Imorgon kommer ena systern hit och ska bli fotat. Om nu inte bäbisen tänker dyka ut inatt då, det är ju faktiskt möjligt. Hon har BF den 4e Mars (tror jag) så det är ju verkligen när som helst det kan hända. Vi ska iallafall fotografera magen igen, både inom- och utomhus. Tänkte ta en snöbild. Jag tror att vi skulle köra på bara underkläder då med, plus kofta, mössa och skor. Fast jag är inte riktigt säker på hur det blir.

Nej nu är det dags att lägga tyngd på min sida av sängen med!




Nini och Fredrik.
Tycker att denna bild blev så himla mysig!

Ella


Första stegen!


Ella - 10 månader den 29/2..
 det dumma är väl dock att det inte är 29 dagar denna månad, haha!

Så endera den 28e februari eller den 1a mars då.


Vet ni vad denna lilla dam gjorde idag? Det ska jag minsann berätta för er! Hon tog sitt första steg, två till och med! Efter att hon gjort det några gånger så lessnade hon och satte sig varje gång. Så vi får se om hon vill ta några fler steg imorgon, gofisan!


Tack för alla kommentarer om bilderna i föregående inlägg, väldigt uppskattat!

Pics

Några bilder som togs idag:





































Orkar inte lägga in fler än dessa, haha! Suttit hela kvällen och lagt in bilder så nu får det vara nog. Internet är så segt just nu och bilderna stora. Hade det gått fortare så hade jag lätt lagt ut flera!

Vad tycks? :)


Fotografering

Nu ska jag lägga in bilderna från idag på datorn och jag har fått tillåtelse att lägga upp dem här på bloggen också, kul va? Så då kan jag visa er lite bilder ikväll! De ville, lika som min systers familj, ha svartvita bilder. Jag tog dem dock med färg och gör om till svartvitt i datorn, så lägger ut både färg och svartvitt. Det känns som att det är bra att ta dem i färg så bilderna finns i både och, ifall någon skulle ångra sig.

Så ikväll dyker det upp bilder från dagens fotograferingar!

Dreggla kudde


Elvis, innan vi gick iväg imorse. Kikar såklart på Svampbob ;)


Elvis är lämnad och Ella slocknade på vägen hem så hon dregglar kudde i sin säng just nu. Så nu ska jag försöka göra något åt det stökiga och sedan blir det fotografering vid tolv-tiden.

Håll tummarna för att det blir bra bilder!


Bilstolarna tog slut









Godkväll!
Idag riktade vi bilen mot Söderhamn och Barnens hus. Innan vi drog iväg stannade vi till på max och käkade lite lunch i bilen. Elvis passade då på att sitta i sin pappas knä och leka lite med ratten och alla knappar som han lyckades komma över.

När vi kom till Barnens hus så såg vi att det bara fanns två bilstolar kvar av de som kostade 1000 kronor mindre än vanligtsvis. Ett annat par stod och tittade på dem också. Kort och gott - Vi röck åt oss en varsin (paret och vi alltså) och sedan var de slut. Vilken tur att vi åkte dit idag!

Vi bestämde oss för att det var dags att köpa en spis åt Elvis (och Ella) också. Vi tog den billigaste eftersom vi inte har råd att lägga ut 700 spänn på en spis bara för att de är snyggare. Barnen bryr ju sig inte om vilken färg eller form (eller märke) den har, huvudsaken är ju att det är en spis. Visst hade jag gärna köpt en snyggare men då ska man orka lägga ut 400 kronor mer på en spis som bara jag bryr mig om att den är snyggare, haha! Den svarta (snyggare) spisen i samma märke kostade 100 kronor mer än den röda, synd. Den svarta kanske håller bättre än den röda, vad vet jag haha! Men då är dessa ändå mycket billigare än andra som jag har tittat på tidigare. Någon som har erfarenhet om barnspisar? Håller de svindyra mycket bättre än de billigare? Brio vs Micki t.ex ? Det är i och för sig lite mer plast på den vi köpte kanske. Jaja, gjort är gjort! Visst hade vi kunnat väntat och köpa en dyrare senare men jag kände att han behövde en nu.


Elvis blev iallafall glad över spisen och kaffepannan som vi köpte och det är ju huvudsaken!

Uppdaterat senare: Jäkla skit! Nu såg jag på internet att vita brio-spisar inte var mycket dyrare än den vi köpte. De är ju helt i trä också, de kanske håller bättre? Rackarns! Jag trodde att de var dyrare så jag kollade säkert inte ens på priset på barnenshus. Jag får alltid ångest om upptäcker att jag kunde köpt något mer hållbart för ungefär lika pris...


Innan vi for hemåt igen drog vi iväg till Davids föräldrar och hälsade på dem. Även Davids farföräldrar så det var trevligt!








Imorgon kommer Nini, hennes arbetskompis Lina och deras barn hit för att bli fotograferade. Det trökiga är att jag har glömt att fixa ett svart lakan att ha på golvet så att man kan ta helkroppsbilder. Och jag skulle vilja kunna fota med vår lilla barnsoffa utan att behöva pilla dit svart på golvet i photoshop, haha! Fast det går ju det med.

Innan de dyker upp ska jag springa iväg med Elvis till dagmamman. Synd att han ska dit eftersom han missar att träffa Fredrik (Ninis son) och de andra barnen. Men å andra sidan så är det nog lättare att fotografera om jag bara har ett barn att ta hand om. Och det bestämds ju redan förra veckan att Elvis ska dit imorgon.

Jag måste även ta hand om bombnedslaget som har bildats under helgen. Fast vi har ju alltid ett bombnedslag här så det är inget ovanligt, haha.

Håll tummarna för att bilderna blir bra!

Ståbräda

Det blir nog barnens hus idag och jag kom precis på att vi borde titta på en ståbräda till lilla vagnen också. Vet någon hur mycket de ligger på i pris? Och någon som har erfarenhet om det fungerar med en 2,5åring?

Barnens Hus


Elvis och Ella


Fy vad svårt det ska vara att knåpa ihop en ny design till bloggen. Först har man en riktigt bra idé och sedan slutar det med världens flopp och så läggs "projektet" ned. Jäkla skit!

Ella var feberfri idag men är fortfarande förkyld som tusan. Jag kan inte förstå hur denna lilla flicka kan producera så mycket snor som vi torkar bort hela dagarna. Förkylningen gör henne rätt gnällig och hon vill helst bli buren för det mesta. När hon körde med endast feber så var hon lika glad som annars.

Vi funderar på att åka iväg till barnens hus imorgon för att köpa en ny bilstol till Ella. Det blir en likadan som Elvis har - Acta graco duoflex. Egentligen så hade vi tänkt köpa den för några månader sedan men bilen blev trasig och de gånger vi har lånat bil så har vi "tryckt" ned henne i den andra, lilla. Men nu är det verkligen dags att hon får sig en större! Man får knappt igen bältet på den hon har nu.

Vattnet forsade



Vi slängde på oss och barnen ytterkläderna för att sedan dra iväg till affären. Vi kom dit precis när de stängde egentligen och vi blev sånna där kunder som man nog egentligen skulle ogilla starkt om det var vi som ägde affären. Usch för oss som försenar stängningstiden!

Efter det tog vi oss en promenad med hoppet om att barnen skulle slockna. Ella sov i och för sig redan så det var bara Elvis kvar och han var riktigt övertrött så det tog en stund. Men nu står vagnen på bron och har två sovande barn i sig så det gick prima till slut. Skönt att de får sova ute, det händer inte så ofta hos oss tyvärr.

Ja just ja.. David duschade tidigare och när han kom ut från badrummet så gick Elvis in dit. Efter några sekunder hör vi hur vattnet börjar forsa och vi springer dit med tanken om en dyngsur unge med blöjan på (han hade bara det på sig som tur var) men han hade varit duktig och tagit av sig den och till och med stängt duschdörrarna!

Vi kände faktiskt att vi inte kunde skälla på honom för att han ville ta sig en dusch, haha! Det får ju absolut inte bli något negativt med det och han behövde ju duscha. Lite annorlunda hade det nog varit om han klivit in där med alla kläder på sig men nu tog han ju av sig blöjan och körde igång.

Så han stod där och duschade en stund innan det blev dags för lunch.

webbisar


Ellas "webbis"-bild. Född 29/4 -08



Elvis "webbis"-bild. Född 3/9-06

Pics


Elvis käkar piggelin och tittar på tv




(ursäkta den kassa bilden, haha)
Febriga och snoriga Ella fick också en piggelin men hon föredrog att tugga på pinnen efter att storebror fått äta upp glassen åt henne, haha! Jag tänkte att hon också skulle få smaka eftersom hon numera alltid ska ha lika som Elvis. Hon ser på en gång om han äter något och då försöker ju hon sno det av honom.  Man ser på bilden att hon är sjuk också, ögonen är lite annorlunda eller hur man nu ska förklara det.


Race


13/8 - 08 Sjön

Morrn!
Elvis är lämnad hos dagmamman och här sitter jag i soffan. Funderar lite på om inte David och Ella borde komma ner snart? Ella är nog vaken, jag hörde henne tidigare, men hon verkar sitta där snällt och vänta på pappa David. Kanske somnade hon om?

Uff, jag måste försöka ta mig ut och fotografera lite. Just nu kör jag ett race med "gamla" bilder i varje inlägg, som ni säkert märkt. Förhoppningsvis blir det inte allt för tråkigt? Bättre det än inga bilder alls. Men visst har jag väl blivit rätt duktig på att uppdatera ofta nu?

God natt!


Denna bild tog jag i november - 2008 och med den säger jag godnatt för mig.


Jag tänkte att den bilden passar fint nu när jag säger godnatt för mig och undrar vad tusan jag gör vaken fortfarande, jag var ju faktiskt trött redan vid halvnio? Jisses, skärpning Kaisa!

David har redan slängt sig i säng och barnen har ju sovit i några timmar nu så det är väl dags för mig att lägga lite tyngd på min sida av sängen med.

Nu hör jag Elvis små steg på övervåningen, ropandes på sin far och nu gick han in i vårat sovrum. Jag har hört honom hosta ganska länge nu och det är nog därför han kommer in till oss så tidigt. Annars brukar det vara senare, mot morgonsidan. Oftast varje natt, fast det är bara mysigt! Huvudsaken att han somnar och sover mestadelen av natten i sitt rum.

Ska stånka upp för trappan jag med. Synd att Sex and the city började nu bara, känner jag mig själv rätt så fastnar jag väl framför det innan jag lägger mig.

Sov gott!

Frisk och kry!


14/12 - 08



Av någon konstig anledning så är mina ögonlock väldigt tunga och vill helst vila i ett läge jag absolut inte gillar - helt stängda. Visst, det går väl att skriva ett inlägg när jag blundar också men det resulterar ju i att en igenomgång av inlägget är ett måste eftersom jag inte kan rätta felen på en gång. Ni vet sådana är slarvfel när man snubblar över tangenterna?

Det roliga med att jag är trött tidigt är ju att jag oftast ändå lägger mig sent. På något vis brukar jag lyckas med att hålla mig vaken bra nog länge för att möta ett morgontrött monster i spegeln dagen efter. Inte trevligt alls må jag skriva!

Jag tror förresten bestämt att (nästan) varenda jäkel jag känner är tokförkylda just nu och här sitter jag utan en minsta gnutta snor i min näsa. Känns nästan lite elakt, faktiskt! Fast jag lär väl ligga helt däckad när ni andra blivit friska, haha! Jag har ju tre filurer här hemma som attackerar mig med baciller men än så länge står jag emot. Frågan är bara hur länge och hur däckad jag blir då.

Nej, nu ska jag gå och vara frisk och KRY! ;)
(fy vad jag lär få ångra detta när det är jag som blir offret.....)


Sjukling


Ella 3 månader 30/7 - 08

Nu på eftermiddagen upptäckte vi att febern har attackerat Ella igen och hade antagligen bara tagit semester en stund. Vi kollade tempen på henne igår, mitt på dagen, och då hade hon ingen alls. Nu på eftermiddagen hade hon 39 grader så den kanske kom tillbaka igår kväll? Eller så dök den helt enkelt upp idag.

Nu dregglar hon kudde en sväng efter en stunds gnäll. Allt var fel och inget jag gjorde hjälpte, övertrött som tusan.


Det är dags att fixa ihop en middag nu också och då är det kanske bäst att jag försöker komma på vad det ska bli för något också. Ska diskutera fram något med David nu så får vi se vad vi hittar på.

Ciao!

Dagmamman

13/1 - 09  tog jag denna bild.

God morgon, gott folk!
Elvis är hos dagmamman och det känns bra att han får göra någonting. Vi har ju varit inomhus hela veckan och knappt gjort någonting alls. Nu får han leka av sig lite och hitta på något annat. Han tyckte att det var jätteroligt att få åka i hans gamla enkelvagn nu när Ella var hemma med pappa (de är tokförkylda). På den vagnen har han ju en ratt som han kan köra med och den har han saknat!

Ella snorar ner hela huset fortfarande men är feberfri, så det är skönt.

Usch jag har fått världens ångest för att vi aldrig läser för våra barn. Har knappt några barnböcker och glömmer alltid att köpa det också. Så nu måste jag försöka ta tag i detta så vi kan ha lite sagostunder här hemma också. Har tänkt på detta länge och idag när jag och dagmamman pratade om böcker så påmindes jag om att vi måste köpa fler böcker! Usch, vilket dåligt samvete jag har.

Ska jag söka?


Storebror Elvis träffar sin lillasyster Ella för första gången 30/4 -08


Då var det kväller igen och det är lugnt i huset. Barnen sover och David sitter vid den stationära datorn på övervåningen. Själv så sitter jag i soffan med laptopen i knät. Ögonen skiftar mellan detta inlägg och Grey's anatomy som har säsongspremiär ikväll.

Sitter fortfarande och funderar på om jag ska söka det
HÄR eller inte. Det är alltså ett projektår i foto och det är på distans.

"Utbildningen" håller på i ett år och då är det bara 6 gånger man ska dit. Det går ut på att genomföra ett projektarbete (eller vad man säger) i foto, ägna ett HELT ÅR åt foto. Målsättningen är att det ska resultera i en större utställning där alla som gått denna kurs finns med i. Egentligen är det ju ingen utbilning eftersom man arbetar med ett eget projekt som man ska berätta om redan i ansökan. Det som är bra är väl att jag säkert kommer att utvecklas mycket och jag kommer att ha kontakt med en handledare hela tiden. OM jag skulle komma in. Och om jag nu söker så måste jag komma på ett bra fotoprojekt, någon som har tips?

Detta är den enda fotografutbildningen på distans som jag hittar och tyvärr så är det ju ingen utbildning egentligen. Den berättigar iallafall studiestöd och jag har ju det som krävs - gick Foto A och B på gymnasiet.  I ansökan ska man även skicka in 10 bilder som man själv tagit. Någon som har sett någon bild som jag tagit, som jag kan skicka med? Tacksam för hjälp!

Tror ni att det är värt att söka?


14/7 -08 Ella (2,5 månad )  har fått en puss av sin bror Elvis.
När jag först såg bilden nu så trodde jag att Elvis var på väg att pussa henne men sedan såg jag den lilla dreggelsträngen mellan dem och insåg att hon redan hade fått en puss, haha!

Nära


Den här bilden som jag tog den 10/10 -08 får mig att längta tills hösten!
Fast en låååååång sommar först vore jäkligt nice det med.



Det är tur att vi bor väldigt nära en mataffär måste jag säga (skriva). Vi hade precis gjort klar middagen som bestod av tacos och när jag skulle ta fram taco-"brödet" så inser jag att jag har glömt att köpa det. Klockan var tio minuter över sex och affären stänger klockan sex. David kastar sig (bokstavligt talat) över telefonen och ringer dem, hon är kvar och jag springer dit! Så efter några minuter var jag tillbaka och vi kunde äta vår middag.


Det
HÄR funderar jag förresten att söka till.  Vad tror ni om det?

Pics


Kallt. 17/1 - 09



Varmt 25/9 - 08

Busig


Elvis skvätte vatten på sin faster. 23/2 - 08

PUCKO!!

Men JISSES!!! Nu är jag inloggad med firefox ( det har inte fungerat att logga in här med det innan på ett tag) och det är ju bara för löjligt. Vet ni hur jag kom in? Jag tog ett annat av mina lösenord och POFF så kom jag in. Så nu sitter jag här som ett stort frågetecken! Jag har ju haft samma lösenord sparat hela tiden och bara tryckt på logga in, haha. Någon gång måste jag alltså ha skrivit in fel lösenord och råkat spara det, vilket gjorde att jag inte kunde logga in. Jag trodde däremot att alla sidor på internet berättar när man skriver in fel lösenord? Istället för att bara stå still när man trycker på logga in. Jag hade ju såklart skrivit om lösenordet om blogg.se skrivit att det var fel, haha! Jag fick ju använda explorer istället och där var ju rätt lösenord sparat.

Grejen är den att jag har två lösenord som jag brukar använda mig av och de är ungefär lika förutom att det en bokstav. Har i och för sig ännu ett nästan likadant också, där har jag dock lagt till några bokstäver/siffror. Haha ja,  något komplicerad jag är.


Tänka sig, kan även jag uppdatera på morgonen? Har bara blivit kvällar på sistonde..



En bild jag tog för någon vecka sedan.



Missa inte den fina bilder på Elvis med ketshup i hela ansiktet i inlägget nedanför nudå, haha! ;)

40 grader

Igår, när jag och David gick och lade oss, så möttes vi av en vaken och glad liten jänta i sovrummet. Riktigt pigg var hon och skrattade när hon såg oss. Vi tog över henne till oss och passade på att kolla hur det låg till med febern, när alvedonen nog gått ur också. Hon hade 40 grader, lika som innan hon fick alvedon innan läggdags. Frågan är bara hur man kan vara så pigg och glad när man borde må så kasst? Haha.

Idag hade hon 39,6 som mest. Tråkigt nog har hon blivit riktigt förkyld nu också, näsan rinner konstant och dregglet verkar aldrig ta slut. Så idag var det lite värre, hon såg så himla dålig ut. Men det är faktiskt första gången som hon är riktigt sjuk, med feber och allt. Eller ja, hon har ju varit förkyld en gång tidigare.

Davids körde med febergräns idag men förkylningen och allt är kvar. Och Elvis har feber men inte så mycket alls. Och jag själv är frisk och kry! Hoppas verkligen att jag klarar mig helt och hållet.

Rådjuren dyker förresten upp här utanför varje dag. Igår eftermiddag, när jag sprang ut genom dörren för att gå till affärren, så stod de där. Fyra stycken var de och de står och äter vid något. Vet inte riktigt om grannarna har mat åt dem där för det ser nästan ut lite så. Så himla mysigt!!

Jag måste försöka gå ut mer och fotografera också. Vi har varit inne hela veckan och är inte ute speciellt mycket annars heller. Måste bli ändring på det! För visst märks det väl en stor skillnad på bilder i bloggen nu motför i somras? då var det en hel drös nästan varje dag. Jag ogillar vintern....




Trökigt med blixtbilder, men vad gör man?
1. Elvis med Ketshup i hela ansiktet.
 2. En glad, febrig och snorig Ella.
3. Ella äter själv. Elvis snodde hennes gaffel så hon fick låna min, haha.
4. Elvis tittar på pappa som visar hur man flinar.




En bild på sjuklingarna som David tog idag.
Elvis ligger rätt ofta sådär på soffkanten med ögonen riktade mot televisionen.

Rånad


Elvis med en tofs mitt på skallen, haha! Hemma hos farmor och farfar i söndags när vi skulle hämta barnen och fira Davids bror.


Jag hörde precis att BK-kiosken (Gamla Butik Svanen) blev
rånad av tre maskerade män ikväll, usch! Tänk att vara personal när något sådant händer, fy..

Jag brukar förresten alltid använda Firefox som webbläsare eftersom jag tycker att det är bra mycket bättre än explorer. Men nu har jag inte kunnat logga in på min blogg genom det på hur länge som helst och måste därför använda explorer. Det konstiga då är att om jag har centrerat en text så går det inte att vänsterjustera en annan del i inlägget, jisses. Bara knasar sig!´

Efter en lång fundering över vad jag ska skriva mer, ger jag upp. Jag har inget roligt att skriva om, haha! Visst finns det mycket att skriva om barnen egentligen men det är så himla svårt att komma på vad.

Sov gött!

Bara jag kvar

God dag!
Imorse upptäckte vi att även Ella har feber så jag antar att hela familjen ligger snart. Elvis hade 39,6 imorse så det blev till att ge honom Alvedon. Han blev dock jättearg/ledsen när han inte fick mer än den lilla slurk han fick, haha.

Just nu sitter jag och funderar lite. Mest på om jag ska föröka fixa en hemsida och ha som en slags portfolio med mina bilder. Det trökiga är att jag inte minns något från webbdesign-lektionerna så jag vet inte om jag orkar försöka knåpa ihop en egen. Frågan är ju hur jag annars ska göra. En till blogg, fast en fotoblogg? Och om jag isåfall ska göra det så är ju frågan om jag ska göra en underblogg till denna eller en helt ny adress. Hm.. det lär ju dröja ett tag innan jag bestämt mig.

Måste göra en ny design till den här bloggen också. Jag har ju inte gjort något med den på jättelänge så borde ta tag i det ikväll.

Nu ska jag springa iväg och hämta kameran. Kanske har jag något i den att bjuda på? Det återstår att se!

Uppdaterat 15,40 : Stackars Ella är uppe i 40 grader nu.


Grattis Julia!


Grattis på 7-årsdagen Julia!!



Godkväll gott folk!
Gårdagskvällen var helt okej och vi hade det trevligt. Imorse var det det däremot inte lika roligt för David som vaknade med både bakfylla och nästan 40 graders feber, stackarn. Så det blev inget kalas för oss och Elvis kusin Julia får sin present en annan dag istället.

Nu ikväll upptäckte jag att även Elvis har feber så just nu hoppas jag att åtminstone Ella och jag kan klara oss.

Imorgon får minsann jag och Ella ta hand herrarna i huset. David kollade vad han hade i feber utan Alvedon nu och den ligger på 39,8 och Elvis hade 38,7 tidigare och den stiger nog nu under natten. För visst brukar man väl frysa när febern stiger? Elvis såg ut att frysa rejält mycket iallafall så den blir nog högre på honom med.

Håll tummarna för att vi inte blir sängliggandes allihopa. Vore ju lite trist om både jag och David skulle ha 40graders feber och samtidigt ta ha hand om lika sjuka barn.

Nu blir det sängen nästa! Funderar starkt på att flytta över Elvis till oss också, vill helst ha honom hos oss nu när jag inte hann ge honom alvedon heller. Då märker jag ju om han vaknar och är klen.

God natt med er!

Kaisa & David


 


Vi blev väl inte så nöjda med bilderna men nu blev det bråttom och vi orkar inte ta om, haha.
Ha en bra kväll!

Lämnat bort barnen

Nu har vi precis lämnat barnen hos deras farföräldrar. Så nu ska vi plocka ihop lite här och sedan fixa ordning lite middag för att fira vår 5årsdag litegrann. Senare, efter sju någongång, blir det karaoke-fest hos ett par grannar.

Saknar mina små skruttar redan. Elvis vinkade glatt hejdå som tur var och det känns så himla mycket bättra då. Han försökte till och med lyfta upp mig när jag hade kramat honom hejdå, haha!

Jag ska ställa David framför kameran och köra igång timern också så att vi har ett kort på oss två tillsammans. Så det lägger jag ut här på bloggen innan vi drar iväg på party, snällt va?

5 år tillsammans

Idag har jag och David varit tillsammans i 5 år.
Och jag kan ju säga det att för fem år sedan så kunde vi nog aldrig gissa att vi skulle ha två barn tillsammans och bo i hus i Hällbo nu. 

Har ju tagit bort nästan alla bilder från datorn så jag har inga roliga bilder på oss tillsammans men jag ska försöka få till en på oss två med studiosetet nu på eftermiddagen och lägga in. 

David ska kleta i lite färg i mitt hår nu så min utväxt får fara och flyga någon annanstans, haha!

Älskar dig mitt hjärta, fem år och fler ska det bli!

Sju rådjur


En Elvis som tokskrattar!










Jag slapp stirra i taket i flera timmar innan jag somnade igår, skönt! Jag var helt säker på att jag skulle behöva ligga och grubbla på länge innan det blev dags för Johhnyboy att dyka upp men jag slocknade fint strax efter Elvis.

Imorse när jag precis stoppat in Ellas välling i micron så fick jag syn på tva rådjur utanför här. Jag glömde totalt bort micron och vällingen när jag istället letade upp kameran, bytte objektiv och sedan öppnade dörren. Försökte få till någon bra bild innan de stack iväg men det gick ju inge vidare, som ni ser på bilderna. Jättesuddigt eftersom ljuset inte var det bästa och autofokusen krånglade. Sedan upptäckte jag att Ellas välling kokat över, rackarns........

Förra vintern så vaknade jag en natt och tittade ut genom sovrumsfönstret och såg sju stycken rådjur alldeles utanför huset, så himla vacker. Allt stämde liksom (ljuset, snön, allt!) och jag önskar att jag hade haft kameran med dig där uppe. Eller någon i skallen som kunde ha sagt åt mig att hämta kameran, nyvaken ni vet och det var väl rätt mörkt.

Nu tänkte jag lägga lite tyngd på min sida av sängen. Måste ju låta sängen göra sitt jobb!
God natt gott folk!

Sovit hela dagen



Fy, varken jag eller Elvis har någon gnutta trötthet i kroppen. Jag råkade nämligen slockna jag med och det resulterade i att både jag, Elvis och Ella dregglade kudde mellan klockan ett och fyra. Så jag har inte ens försökt få Elvis att somna än eftersom han nog ändå inte lär kunna somna. Ella slocknade dock vanlig tid eftersom det inte är någon fara för henne att sova så sen middag. Elvis får istället lägga sig samtidigt som oss.


Så hela dagen försvann idag och jag lär få ligga och stirra i taket några timmar innan John blund dyker upp.

Nu sprang David in hit, till vardagsrummet, och berättade att han minsann ska lägga sig. Så då är det bäst att jag och Elvis hänger på. Hoppas nu att han somnar så att han orkar upp till dagmamman imorgon. Han tycker att det är så himla roligt där och blir jätteledsen varje gång han ska hem. Ibland har han gråtit hela vägen hem, fast det är nog mest att han är trött.


Sov gott hörrni!

Lägg av!

Godkväll!
Nu var det verkligen ett tag sedan jag lät fingrarna motioneras lite över tangentbordet här. Jag har ingen aning om varför jag inte har uppdaterat. Ena kvällen har det varit fullt upp och nästa så har inte lusten riktigt funnits där.

Kan ju börja med att skriva att Ella går jättebra när man bara håller henne i en hand nu. Och hon står längre och längre stunder själv. Hon har sagt mamma, och pappa tror jag. Häromdagen när jag pekade på lampan så sa hon Bampa, fast bara en gång.  Just ja.. Hon säger ju "där" också. Det är en jäkla fart på henne och hon är så himla go!

Elvis sa åt mig att lägga av igår när jag tänkte kittla honom, haha. Det har han verkligen tagit från sin far, han brukar nämligen använda de orden ibland. Det är full fart på honom också och även han är skitgo, förstås!


Men jag kan ju berätta att det är ett jäkla stressmoment att gå till affären här i Hällbo och handla med barnen själv. Elvis ska ju gå runt och hjälpa mig, väldigt duktig på det iofs.  Det dumma är väl att även Ella vill hoppa ur vagnen och tokvägrar att sitta i den då. Så Elvis brukar få packa påsen åt mig medan jag håller upp den samtidigt som jag bär Ella. Men usch så stressigt det kan bli ifall Elvis springer iväg och man ska håll koll på både honom, bära Ella och matkorgen. Fast det är ju skönt att Elvis faktiskt blivit duktig på att gå omkring snällt i butiken. Skulle han hitta någon chokladbit så lägger han tillbaka den när jag säger till.

I söndags så hade vi kalas här hemma eftersom jag fyllde i förra måndagen. Pengar till att betala studiosetet fick jag av mina föräldrar, syskon (med respektive) och min mormor, så nu är det bara ungefär halva jag behöver betala själv! Och av Davids föräldrar fick jag presentkort på expert och lär nog spring ner dit någon dag och titta på lite grejer till kameran! Och present kort på samma ställe som jag köpte studiosetet fick jag av Davids två systrar. Tack allihopa!


Jag vägde mig igår också och tyvärr så hade jag gått upp ett halvt kilo, så nu är jag tillbaka där jag började för två veckor sedan. Jisses!!  Men jag cyklade bara på motionscykeln måndag, tisdag och onsdag också. Och åt chips hela helgen + smörgåstårta på söndagen. Så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Motivationen är inte riktigt lika hög som första veckan. Det som är bra är väl att jag har minskat 3-4 cm runt magen, om jag har mätt rätt! Men nu cyklade jag inte igår och det enda jag gick idag var när jag lämnade och hämtade Elvis. Måste försöka hitta den där riktiga motivationen igen!

 

På lördag firar jag och David 5 år tillsammans. Vi hade tänkt ha barnvakt då och sedan fick vi höra att en granne ska ha karaoke-fest så då kör vi två flugor i en smäll - både fira och fest! Vi får käka något gott och fira lite själva först och sedan springa iväg för att parta lite.


Har inte fotografera så mycket på slutet men dessa bilder tog jag idag, dessa få sekunder som mina "modeller" hade lust att vara med på bild:



Nu är det dags för sängen. Ska försöka bli duktigare på att uppdatera igen nu, det får allt vara nog med latheten tycker jag! Ni får gärna berätta vad jag ska skriva om barnen, eller vad som helst. Om ni undrar något alltså. Jag glömmer allt som jag ska skriva när jag väl börjar knåpa ihop något.

Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel



Det går knappt att lyssna på denna låt utan att behöva hålla tillbaka tårarna!

Jobbansökan

Nu har jag suttit exakt hela kvällen med en jäkla jobbansökan. Jätteroligt att söka jobb men värre med att försöka komma på något positivt med sig själv. Jag tycker att sådant är riktigt svårt. Så det blev inget riktigt inlägg ikväll ändå. Ansökan skulle vara inne senast den 6e februari och jag hade tänkt skicka in innan klockan slagit tolv och därmed blivit 7e februari. Tji fick jag och mitt dumma jag lyckades med att skicka det en sekund över tolv och därmed den 7e, haha!

Ska försöka springa upp och lägga mig strax, man vet ju aldrig när barnen vaknar. Endera kör de med sovmorgon eller så vaknar de tidigt. Fast de brukar ta sovmorgon om davids klocka inte ringer så jag hoppas på det. För om Davids klocka ringer så hör vi nog inte den från Ljusdal, eller hur?

Ni får gärna ge mig ett jobb, ett hemifrån vore perfekt just nu!

God natt hörrni!

Bilder som togs igår

















Här får ni kika på några bilder på Elvis och Ellas kusiner, Julia och Ängla!
Tog dessa igår när jag fotade deras mammas mage osv.
Finns några till men tog dessa nu och bjuder på fler i nästa inlägg som förmodligen görs ikväll.
 
David åker direkt från jobbet till en vän i ljusdal och blir där till imorgoneftermiddag så jag och barnen får mysa själva. Blir nog myskväll för mig och Elvis! Ella slocknar ju klockan sju hon, haha. Elvis brukar lägga sig en timme efteråt iallafall men om han får så är han vaken längre.

Nu ska jag fixa lite innan barnen vaknar.





Fotografering

Fy vad skönt att ha en massa plats på datorn igen!

Nu ska vi strax traska iväg till Elvis dagmamma för att lämna honom där och sedan blir det hem för att skissa lite i skallen över hur man skulle kunna fotografera Anki (äldsta systern) och hennes familj. Hon är ju gravid och vill ha lite fina gravidbilder tillsammans med familjen så det blir lite övande med studiosetet idag! Håll tummarna för att bilderna blir bra nu! Man vill ju inte misslyckas med sådana här bilder, speciellt inte nu när hon är i v.36 (?) och kan få när som helst. Svårt att ta om bilderna då.

Måste försöka plocka lite här hemma innan också, ser ut som ett bombnedslag som vanligt. Jag kan inte förstå hur fort det går....

Nu är det bäst att jag klär på gofisarna så vi hinner dit till klockan åtta.

Ha en bra dag!

51 GB bilder

Nu har jag börjat överföra 51GB bilder från min dator till den externa hårddisken som vi skaffat oss. 2008-mappen bestod av 44gb och den innehöll 14371 filer, jisses. Så nu ska jag låta datorn stå på över natten och imorgon ligger de på den externa hårddisken! Riktigt skönt! Då kan jag ju bränna ut på skivor lite eftersom också. Måste beställa lite bilder också, har ju inte gjort det sedan elvis var ett halvår tror jag och då blev det 300 bilder som jag fyllde ett album med. Usch och sedan dess har jag inte gjort något mer med albumet, jobbigt att ta tag i det.

Undra om datorn mår lite bättre av att jag iallafall tar bort 2007- och 2008mapparna? Men då gäller det att jag bränner ut dem  på skivor snart också så man har de dubbelt.

Om tre timmar ligger de på externa, woho!

Sov gott!

Motionera mera

Barnen sover och jag skall strax sätta mig på cykeln framför våra bästa år. Inge taggad alls egentligen men vad gör man!
Måste skynda mig ut och hämta en pelletssäck och fylla på kaminen också, riktigt kallt här inne nu.

Grattis till mig!


Sötnosarna. Synd att Elvis inte ville titta mot kameran bara.
 Och ljussättningen är inte så bra på någon av bilderna men det struntar jag i nu!






Lyckades ta tre bilder på Ella innan hon satte sig igen.
Blir längre och längre små stunder som hon kan stå själv nu.




Jag skulle ta en bild på Elvis och Ella men då lyckades Elvis spilla lite.
 När han torkade så råkade han spilla lite till, vilket syns på bilden, haha!





Lägger in en annan bild på Elvis eftersom han inte riktigt ville vara med på bild när jag testade lite med studiosetet.


Idag blev jag 22 år, tänka sig vad tiden går fort. Undra hur många gånger jag har skrivit det i denna blogg egentligen, haha! David och jag firar fem år tillsammans snart också. Vem kunde, för fem år sedan, tro att jag skulle ha två barn, sambo och hus vid detta laget? Lycka!

Vi har inte gjort något speciellt idag. Stressade iväg med Elvis imorse och allt som kunde gå fel gjorde nog det också. Det var ju så himla kallt så jag bestämde mig för att ta bussen ändå men insåg att jag bara hade 18 kronor och det brukar ju kosta 24. Ringde tillslut grannen och frågade hon hade en femma att låna ut, vilket hon hade och gav till sin dotter som också skulle med bussen.Ella skulle såklart bajsa precis när vi skulle gå så det var bara att börja om från början, lite stressad! När vi kom ut så hade bussen kommit så vi sprang till granntjejen som väntade på oss och jag lyckades till och med ramla (med ella i bärselen) men bara ned på knät så det gick bra. Vi fick stå i bussen eftersom det var fullt med barn och det är ingen idé att försöka leta plats längst bak när man har en Ella på magen och ryggsäck på ryggen och Elvis i famnen, haha.

Resten av dagen bestod av en massa latandet och lite snabbstädning stunden innan jag skulle iväg igen.

Jaaaa... jag vet. Jag skulle allt ha haft ett körkort. Men som tidigare skrivet, det krävs både pengar, mod och bil som fungerar. Jag är en av dem som tycker att det är en jobbig grej, får ångest bara jag tänker på att JAG skulle köra bil. Brukar till och med drömma att jag kör bil ibland och tror att det går jättebra, tills jag tappar kontrollen helt och hållet.
Plus att man måste bli dumförklarad när man gör helt fel, av någon okänd människa. Det är rätt komplicerat men jag tar nog mitt körkort när jag är redo, när det nu blir. Och ja, man får tycka att jag är dum..


Elvis och Ella leker så himla bra med varandra. Elvis brukar krypa och jaga Ella och hon älskar det. Hon brukar stanna upp och titta bakåt så att han fortfarande är med, för att sedan krypspringa igen. Visst kan båda reta varandra men oftast är de så goa med varandra!

Och nu är det som vanligt - Jag har helt glömt bort vad jag egentligen skulle skriva. Var det något om barnen tro? Jag får allt sova på saken och skriva det imorgon isåfall.

Eller.. Just det ja. Jag hade bara gått ned ett halvt kilo på en vecka, skittrist och motivationen fick sig en smäll. Men försöker få den att hänga kvar en sväng till iallafall. Jag tjuvmätte mig lite också fastän det är på onsdag egentligen, mest för att jag letade efter något att trösta mig med, haha. Och jag hade minskat 2 cm runt magen sedan i onsdags iallafall, så det kanske händer något på centimetrarna till att börja med.

Sov gott hörrni!



Rusat förbi




Godkväll!
Helgen har rusat förbi oss som vanligt och själv hänger jag inte riktigt med. Är det verkligen redan måndag imorgon? För mig så kunde helgerna gärna få vara lika långa som veckorna, det vore något det.

Vi var iväg och firade min ena syster som har fyllt 30 i lördags, god mat och trevligt umgänge! Efter det for vi hem för att kika på körslaget och röstade massor på den bästa kören, som också vann! Fy vad bra ni var, Team Hanna!

Idag blev det ett till kalas och det var Davids ena farbror som också fyllde år i veckan.

Imorgon ska Elvis iväg till västansjöskolan eftersom dagmammorna är där på måndagar och jag funderar på att ta en promenad dit istället för att ta bussen. Det känns som att det vore skönare med en promenad än att trängas med alla skolbarnen på bussen och behöva ha Ella i bärselen samtidigt som man ska hålla koll på Elvis. Och det är ju inte så långt heller - två kilometer eller något. Det vore väl en ganska okej morgonpromenad att traska dit och tillbaka! Fast om det snöar så föredrar jag nog skolungarna.....

Jag ska väga mig imorgon också. Så får vi se om det hänt någonting på en vecka. Det är ju inte alls säkert men jag hoppas det iallafall, lättare för motivationen att hänga kvar om det får lite klister att hänga i (typ? haha). Nä, men alltså motivationen stannar ju kvar lättare om det har hänt något.


Nu hör jag tvättmaskinen ropa "fääääääääääääääääääääärdig!" så det är väl dags att vi knatar ned och hänger den. Elvis är vaken än också. David var uppe och försökte lägga honom i 45 minuter men han bara grät. Så nu sitter han och kikar på Beck som började precis. Så tvätten får minsann vänta en liten stund till.