Grattis!

Grattis syster Anki på 31-årsdagen!!

Vi ses senare :)

 


Grattis!!

Tänkte börja med att säga grattis till min syster Lotta som fyller år idag!

GRATTIS!!! :)

Foto: Kaisa Sturesson

 

Och så avslutar jag med några bilder på mina gofisar :)

Semlor är rätt stora för sånna små munnar :)

 

 

 

 

 

På lördag ska jag till min syster Anki på tjejfest eftersom hon fyller år på fredag. Ska bli himla roligt! Min andra syster, Lotta, kommer också och henne har jag nog bara varit ut med en gång (kan bero på att vi inte bor i samma stad, haha) och det var för fem år sedan. Så det ska bli kul att göra något med dem och förhoppningsvis träffar vi på vår lillebror på tranan också. Så just nu längtar man lite till helgens bravader :)


Måste skryta lite också. För liiiiite kan man väl få skryta ibland?
Tänkte iallafall berätta att Elvis är så himla duktig och går och lägger sig själv väldigt ofta. Kommer och säger god natt och får kramen för att sedan gå upp och lägga sig för att sova. Såååå duktig! :)

Och Ella kissar och bajsar oftast på toaletten. Hon kommer och säger till även fast hon har blöja på sig. Om hon går utan så händer det såklart olyckor ibland men oftast är det pottan eller toaletten som gäller. Så snart har vi  två blöjfria små rackarungar, skönt!

För alltså... det måste vara fler än jag som tycker att det är bra mycket lämpligare att torka bajs på ett barn som har gjort det på toaletten och inte i blöjan ;)


Ja just ja! I lördags var vi på fest, både jag och David, här i byn och det var riktigt roligt faktiskt. Vad trevligt det kan vara med hemmafester. Det är ju mycket roligare än att gå ut på krogen tycker jag. Så fort man ramlar in på krogen så tappar man bort varandra och det är så himla trist! Men är ju såklart rätt kul att gå ut också :)

 

Nej nu ska jag minsann vrida ögonen mot televisionen istället och om en stund låta sängen göra sitt jobb.


Ha det fint!

typiskt!!

Det blev inget fotograferat idag, tyvärr. Tänkte ju ta några bilder på barnen med blixtarna och lägga ut här.

Vi åkte lite spark istället och sedan bakade vi lite lchf-vänligt. Chokladbollarna ratade till och med barnen så de var ingen hit direkt. Och kladdkakan stod inne i två minuter för länge så den blev lite torr men det gick bra ändå. Fast David och barnen sockrade på grädden så att det blev lite sötare, haha!  Man fick iallafall ta väldigt mycket grädde till eftersom det var mörk choklad och kakao, mastigt!

Vet ni vad min son har börjat säga (eller har sagt ett tag men nu oftare) ?
- ÅÅÅH TYPISKT!!

Haha.. lillkillen :)

Och Ellas språkutveckling sker med en jäkla fart nu! De blir så stora :)


syskonkärlek!

Haltar

Elvis med kusin Livia :)




Igår var vi iväg till barnavårdscentralen så att Ella kunde få den andra influensavaccin-sprutan. Gick jättebra att ta sprutan, hon till och med skrattade till när hon fick det, gofisan.

Det trista var väl att när Ella gnällde till lite när David tänkte ta av henne tröjan så sa sköterskan att det gick lika bra i benet. Sagt och gjort! När vi sedan märkte att Ella haltade (alltså senare) så insåg vi hur himla dumt det var att ta den i benet. Många får ju jäkligt ont i armen och Ella måste ju GÅ med benet, stackarn. Annars så fick hon feber men den försvann idag iallafall. Får hoppas på att hon slipper ha ont imorgon iallafall.


I måndags körde jag igång med LCHF igen med noll tolerans, inge fusk alls med andra ord. Vilket även betyder att jag inte får äta chips imorgon. Förjäkla tråkigt fredagsmys utan chips och sådant tycker jag. Men... vill man vara fin så får man lida pin, förstås.

Tänkte att jag ska köra noll tolerans i några veckor och gå ned det sista. Och efter det unna mig ibland istället. Vi får se om det håller. Egentligen körde jag igång förra veckan men då blev det fusk hela helgen eftersom jag åt både chips en kväll och smörgåstårta nästa dag på dop. Men då blev det nya tag i måndags, jag och valkarna. Det här klarar vi!! Var jag utan fusk i nästan 7 veckor i början så ska jag banne mig klara av det nu också. Får belöna mig med en stor chipskväll när jag gått ner en massa. Skulle helst vilja släppa av mig 8 kg fett men om kroppen bara vill släppa av sig 6 kg så duger det bra det med. Bara jag slipper några kilon till! Vi får se om det går.


Känner att det är dags att fotografera barnen lite med studioblixtarna igen. Om jag gör det imorgon så har jag ju något att uppdatera om igen och det är ju inte helt fel! Jag är alldeles för lat när det gäller uppdateringar nu för tiden som jag alltid tjatar om i de få inläggen som skrivs ;)


Jag googlade, tidigare ikväll, fram ett recept på lchf-chokladbollar och det bara måste jag testa. Kanske jag skulle ta och göra det imorgon och ha som fredagsgötta? Den som har tips på annat roligt att ha istället för chips och sådant får ju gärna kommentera ;) Dippa gurka (egengjord dipp) är det enda jag har på schemat för morgonkvällen, fast det duger ju det med!


Okey men då säger vi såhär;
- Jag fotar barnen med blixtarna och uppdaterar imorgon igen. Så ska ni få se på charmtroll!
Kanske kan kasta in några  bilder från Elvis kamera också :)


 

Den här bilden togs den 3e oktober och jag kan ju säga det att Elvis och Ellas hår är dubbelt så långt nu ju.

Det växer ju i en rackarns fart med andra ord.


Uppdatering

Tänkte bara flika in med att jag ska uppdatera här alldeles snart. Förhoppningsvis ikväll! :)

Tack!

Vi ringde till sjukvårdsrådgivningen imorse för att vara på den säkra sidan. Och det var som vi trodde - Bara att lägga om armen med förband så det inte blir infekterat :) På Ella alltså.


Måste bara skriva att vi har faktiskt två väldigt artiga barn. De säger alltid tack om det får något eller om vi hjälper dem med något. Och om Elvis inte vill ha något så säger han "nej tack, det är bra" och om han vill ha mer så säger han "Mer saft, tack".  Och Ella hänger på hon med. Om vi har hjälpt Elvis med något så säger han oftast " Tack för att du hjälpte mig!".  Känns ju himla bra att vi har uppfostrat dem rätt på det viset! Eller man kanske inte säger uppfostrat om det? Ja jag vet inte riktigt. Ni får gärna rätta mig om jag har fel.


Nu sitter vi i vardagsrummet. Barnen tittar på Bamse och äter en varsin rostad macka. Man blir ju inte nååå frestad, hmmm!! Luktar så  gott!

Brännsår









Idag när det "bara" var -15° utomhus så tog vi tillfället i akt och begav oss ut för att leka av oss litegranna. De hade hemma-dag idag och då behövs det verkligen att man går ut en sväng för att det inte ska bli allt för långtråkigt. De åkte lite spark och jag satte ihop pulkorna och motionerade valkarna lite genom att springa samtidigt som jag drog pulkorna. Såg säkert jäkligt roligt ut när jag sprang men det bjuder jag på. Jag är ju rätt generös sådär ;)

Det där med syskon är förresten lite roligt. Ena stunden är de så himla snälla och goa med varandra för att i nästa halvt ha ihjäl varandra. Idag när de hade en sådan där go stund och kramade varandra hela tiden så skedde det en liten olycka. De råkade ramla mitt i kramen och rakt in i kaminen. Ella brände sig på armen, stackarn. Så vi rusade in till badrummet för att spola kallvatten på den och sedan fick hon gå omkring och badda armen. Hoppas att det hjälpte lite iallafall. Först såg det ut att bara vara ett brännmärke men efter en stund blev hon jätteröd och två till märken dök upp. Så det lär ju svida ett tag det där. Kan visa en bild på hur det såg ut tidigare. David var upp nyss och då hade en blåsa spruckit så vi får nog förvänta oss att det dyker upp en ledsen Ella in till vårat sovrum inatt. UFFA!! Måste kolla upp vad man ska göra åt det där..





appropå komma in till oss på natten... Det blir himla trångt de nätter då båda barnen kommer in till oss. Man kanske skulle skaffa en större säng? Haha! Eller kanske bli av med några valkar... Det sistnämnda provar jag först ;) När man sover helt själv i sängen (och David förstås) så känns ju sängen tokstor när man kan bresa ut sig hur som helst :D


De blir så himla stora, båda två. Växer så att det ekar i huset av knaken, haha!


Vad svårt att veta vad man ska blogga om nu för tiden när man bloggar så sällan. Vore så mycket lättare att uppdatera varje dag, som förr. Skärpning!! Då berättade jag ju varje dag om allt bus som barnen hittade på. Minns ni mina uppdateringar om allt som Elvis stoppade ner i toaletten när han var mindre? Ella tog över den rollen ett tag och doppade våra toa-rullar där. Inte alls roligt, tyckte vi. Hon tyckte däremot att det var riktigt roligt..

Nu ska jag kolla upp vad man kan göra åt Ellas arm. Ska  börja med att titta på rådgivningens hemsida och se om det står något. David var precis upp och tittade för han kom hem för ett tag sedan. Och jag måste nog upp och kika igen jag med.

Sov gott och dröm om något bra! :)


Update: Det röda verkade ha försvunnit av vad vi såg och det var bara blåsor nu. Vi får se hur det ser ut imorgon :) Ska ringa och kolla med rådgivningen då också om man ska lägga om armen så att det inte blir infekterat eftersom en blåsa redan hade spruckit.


Beach 2015

Nu har vi repat oss från sjukdomar och sådant så det kanske är dags att jag skriver en truddelutt!

Ella har haft magsjuka. Det började med att hon var dålig i magen förra helgen och inte åt någon mat alls. När hon till och med nekade glass så förstod vi att det var någon på gång. Hur ofta nekar barn glass??  På måndagskvällen hörde vi henne skrika när hon innan låg så sött och sov. David sprang upp och möttes av en säng full av kräk. Han tog ned Ella och hon somnade om på en gång i soffan. Vi kände dock att det var bäst att duscha av henne riktigt så vi väckte henne. Trots att vi väckte henne och hon duschade så tvärslocknade hon direkt efter. Helt slut stackarn! Men efter det så kräktes hon inget mer och hon mår bra nu. Himla skönt att det blev lindrigt och ingen annan av oss behövde bli magsjuka. USCH & tvi, vägra spy. Hur roligt är det liksom??

Själv behövde jag bara ha hög feber i ett par dagar och lite ont i halsen. Men det är också över och det är skönt! För att slå läger vid kaminen eller bosätta sig under ett täcke i soffan håller faktiskt inte i längden, hur skönt det än må vara.

Idag kom vi iallafall på att det skulle vara roligt att hitta på något imorgon så vi fixade barnvakt och ska nog sitta hemma hos oss några stycken. Lyssna på bra musik, snacka skit och ha det kul! Och någon öl blir det nog, blir så himla full av vin så blir tvungen att fuska med öl.

Fuska? Jo det är ju så att jag har kört igång med LCHF igen. Hade två-tre veckors julpaus och åt helt som vanligt, plus en massa chips. Gick som tur var inte upp något av det och har nu kört igång igen. Tänkte att jag inte ska fuska alls nu första tiden.. måste ju bli av med valkarna någon gång! Fast nu blir det ju öl då. Men jag tror att det är bättre att jag dricker några öl än att jag dricker vin en hel kväll.. det tål inte "lilla" jag.


Hur som helst, BEACH 2015 - here i come! ;)


Ikväll har jag iallafall ätit fläsksvål. Det finns bland chipsen på COOP i Bollnäs och det var helt OK faktiskt. Inga kolhydrater alls. David har gått och påminnt mig om att det är grishud och han vägrar smaka, haha. Men vad ska man göra? Gör mitt yttersta för att inte tänka på vad det är. Ungefär som med blodpudding. Hur gott är det egentligen om man hela tiden sitter och tänker på vad det är? Om man inte tänker på det är det riktigt gött med lite keso och lingonsylt till ;) Blodpuddningen alltså...


Ella har förresten också fått prova att åka skidor! Gick faktiskt bra. Visst gick det jäkligt sakta men framåt kom hon! :) Återkommer med bilder!


Nu ska jag fortsätta med att lata mig en stund.. himla värt!


Dass

Elvis gjorde till sig när jag fotade honom häromdagen.

Nästan så att man skulle haft den på dass, haha! ;)

 

Var tänkt att jag skulle skriva något roligt och intressant också.. det är ju tanken som räknas, eller hur? Är nog alldeles för trött för att gräva fram något som skulle kunna vara läsbart. Mest svammel skulle jag tro!

 

Jag sover på saken så kanske jag hittar på något tokroligt att dela med mig av, vad sägs? :)

 

Nu är det dags för sängen att göra sitt jobb - Söva mig!


Gott nytt år!!

Gott nytt år från oss! :)

 

 

 

De käkade godis samtidigt som jag tog bilderna.

Det är alltså därför det ser ut som att Elvis har något i munnen ;)