En liten kis

Snart har vi en sådan här liten kis i hemmet igen (se bilden). Undra om de blir nå lik varandra?
Det är inte så långt kvar alls faktiskt tills snittet och det enda jag gruvar mig för är katetern, haha! Usch, vill inte veta om när de sätter i den. Vill inte ligga där utfläkt och visa puppan för någon okänd. Förra gången var det annorlunda eftersom jag hade värkar samtidigt och då tänkte man inte så mycket på att någon kikade där på grund av det. Eller ja, man sket väl i det, haha!

Elvis sussar sött och David kikar på TV. Tänkte att jag ska göra David sällskap i soffan för en gångs skull fast känner jag mig rätt blir det väl rätt mycket tid vid datorn också, kika runt lite.

Mina ögon håller redan på att stänga butiken men jag kan ju inte lägga mig nu heller. Får försöka hålla mig vaken och kanske för en gångs skull lägga mig samtidigt som David? Han lägger sig alltid vid tio eftersom han ska upp och jobba. Fast återigen - Känner jag mig själv rätt så blir det nog en sen kväll som vanligt, haha!

Elvis, någon vecka gammal bara.
95949-52

Varma mackor och varm O´boy!


95949-2953

Nu har Elvis åkt iväg till dagmamman
och jag tänkte att jag ska käka lite frukost nu.
Varma mackor och varm o´boy?
Yes, så får det bli!
Fast jag känner mig lite illamående
och känner på mig att jag säkert inte
får i mig någon macka, damn it.
Att detta morgonillamående har
hållt i sig under hela graviditeten?
Äh, jag testar!







Bajsch.. som Elvis säger!














Bajs

Idag blev det storhandling av mat i Bollnäs. Det känns som att det är bra att ha det gjort ,innan det är dags att vräka bäbisen ur mammas trygga mage,så slipper vi göra det när vi precis blivit tvåbarnsföräldrar.

Vi hälsade även på mina föräldrar och Elvis stannade där medan vi handlade. Vi blev kvar där på middag och de skulle grilla så det tackade vi absolut inte nej till! Premiär för i år och det var riktigt gott!

Deklarerat via internet har vi gjort ikväll också så nu slipper vi tänka på det. Annars hade vi säkert glömt att göra det mitt i allt nytt som kommer med bäbisen. Vi var ju tvungna att ändra lite för att vi har köpt hus och då trodde vi att det var omöjligt att få pengar innan midsommar eftersom vi inte kunde deklarera via telefon eller SMS. Vi hade dock fel eftersom det gäller om man deklarerar via internet också ju! Så antagligen får vi skattepengar innan midsommar vi också, hoppas!

David gick upp för trapporna till övervåningen för att lägga sig i sängen och låta John Blund besöka honom, för en stund sedan. Ikväll ska jag också försöka lägga mig i tid, om en liten stund. Elvis ska ju till dagmamman och hon hämtar honom vid kvart i åtta eftersom de ska till lokalen i Västansjö. Det dumma är väl att Elvis har en tendens att råka vakna när Davids klocka ringer vid 06.....


Fy vilka tråkiga inlägg det blir nu för tiden. Jag kan ju inte skriva om vissa saker för då avslöjar jag säkert något om snittet osv och det ska ju vara lite hemligt tills bäbisen kommit ut iallafall. Så det blir väl lite mer intressanta inlägg när h*n är född och jag kan skriva lite om allt.

Jag kan ju berätta att Elvis nya ord som flyger ur munnen rätt ofta om dagarna är Bajs, haha! Och något han älskar är att få duka när vi äter. Från början brukade han sitta i sin stol och jag gav honom grejer som han ställde på bordet men nu för tiden så går han själv och ställer allt på sin plats på bordet, sötnosen! Jag brukar säga t.ex "ställ denna på mammas plats.." osv.

Nej nu ska jag kika runt en snabbis innan även jag stånkar upp för trapporna!

Sussa sött!







Att hjälpa mormor att kissa med vovven Stej är alltid skoj!




- Mamma! Du glömde locket!

Pics

Lite bilder från förmiddagen!



Elvis har vaknat från sin middagssovning och David har slutat att smida så nu ska vi käka korv med bröd och sedan göra oss klara för att storhandla mat.

Illamående

Inatt blev jag sådär konstig igen, som förra helgen. Jag började tokfrysa och må illa. Det sitter i idag också och jag bara väntar på att kroppen ska skjuta ut en massa skit genom min mun, huuuua. Jag har insett varför jag mår illa och varför jag gjorde det förra helgen iallafall. Jag åt köttfärslimpa med soltorkade tomater och fetaost förra helgen, vilket resulterade i att jag mådde illa och det gjorde jag ju igår också. Så det lär ju ha något med fetaosten att göra?

Jag kommer aldrig mer att våga äta det. Vill inte kräkas!!

Just nu känns det som att jag bara sitter här och väntar på att det förhoppningsvis ska gå över, men förra helgen blev jag bra efter att kroppen bestämt sig för att jag skulle kräkas först. Vill verkligen inte..


Elvis sover middag och David står ute på gården och smider, väldigt tyst i huset.  Storhandling är det som gäller i eftermiddag iallafall, hoppas att illamåendet har gått över tills dess.

Middag i Flugbo




Idag var det middag i Flugbo (hos Davids föräldrar) och alldeles innan vi skulle bege oss dit så kom davids syskon (tre av dem) hit för att lämna lite grejer till Elvis. Tova och Moa (systrarna) hade köpt ett par pilotbrillor till Elvis, skitsöta! Och Davids föräldrar hade köpt lite sandlåde grejer som de också lämnade här. Elvis var toknöjd! Tack så mycket! Han premiärlekte i sandlådan en sväng innan vi for iväg och åt middag. Just ja, ett par trädgårdshandskar fick han också, haha! De syns på bilderna, lite stora dock!

Middagen var god och umgänget var trevligt! Vi var ute en stund också och Elvis klagade inte på det kan jag ju säga.


Just nu sitter jag och funderar på om jag ska göra om designen här på bloggen. Den jag har nu känns så himla vintrig, jag får allt göra en vårig!



Vårjackan & babymössan

image2946
Bild från Lindex Shop Online

Det var förresten den här vårjackan vi köpte till Elvis. Vi får allt hoppas på att den är bra och att vi inte är helt fel ute, haha!







image2947
Bild från http://www.ahlens.se
Den här babymössan var det vi köpte på Åhléns förra veckan. Jag hittade den på deras hemsida nu så kan ju lika gärna visa den! (ekologisk)

Telefonkonversation

Elvis sätter handen mot örat och pratar i "telefonen".
- Hallååå
- mmm..
- mm..
- aaaa..

Det låter och ser så sött ut när han låtsas prata i telefonen. Fast oftast brukar han använda en telefon eller något annat som kan vikariera för en telefon iallafall, haha.


Gooofis!
95949-2943


Pojknamn

Vad tusan! Här har jag gått och trott att David inte gillar ett visst pojknamn som jag absolut vill ha på förslagslistan... men så gillar han det också! Han har ju bara sagt "Jag vet inte.." till allting jag sagt innan men nu så fick jag reda på att han gillar det namnet. Goood! Man vill ju helst ta ett namn som båda gillar.

Onyttigt

Godkväller (ovanligt att jag skriver det....icke)!
Jag mår mycket bättre ikväll än vad jag gjorde imorse så det känns riktigt skönt. Har iofs alvedon i kroppen som nog alldeles strax går ur så vi får se om det fortsätter att vara bra.

David slutade jobba tidigare idag (kl 14) så därför passade vi på att åka in till Bollnäs vid fyratiden för att leta reda på en vårjacka till Elvis. Vi hittade en och jag hoppas att den är bra nudå. Skitsvårt att veta vad som är bra och inte när man inte vet så mycket, haha! Köpte en keps och solbrillor till honom också.

Efter det besökte vi max och åt lite onyttigt, gött!
Brummade sedan hemåt och stannade utomhus i två timmar innan det var dags för Elvis att sussa sött.


Vi måste iväg och köpa gungställning något tag också, ett måste ju! Jag såg en i reklambladet för barnenshus så vi får allt rikta bilen åt söderhamn något tag.


Inte långt kvar tills vi är tvåbarnsföräldrar, jisses.. Det känns overkligt! Jag ska iallafall försöka att åka hem från BB så fort som möjligt. Så länge bäbisen och jag mår bra så kan jag lika gärna åka hem och ha ont i snittet här hemma. Vill inte vara kvar i 4 dygn som sist iallafall. Men vi får se hur allt går.






Fint väder idag också!


Sjuklingar

En stund efter inlägget igår hade febern ökat till 38,6 och jag hoppade i säng strax efter att jag svalt en alvedon. Fy vad jag frös! Jag klarade inte av att klä av mig heller så nästa gång jag vaknade svettades jag ihjäl nästan istället. Den är kvar idag och det känns så himla trökigt och typiskt att jag blir sjuk nu. Konstigt att jag blivit så tagen när jag inte har så mycket feber egentligen.

Jag har ingen lust att gå iväg med Elvis till dagmamman när jag mår piss och han är ju fortfarande lite hostig och rosslig så han får stanna hemma och kurera sig med mig idag. Det är ju som dagmamman sa när jag ringde - Bra om vi blir friska innan bäbis kommer!

För ett tag sedan frös jag som tusan och nu efter en alvedon så svettas jag som om jag skulle kört ett hårt jäkla träningspass. Jag måste erkänna att det är jobbigt att bäbisen samtidigt trycker på som tusan nedåt lite då och då.

Jag hoppas att Elvis vill sova middag tidigt idag, det vore nice.


Feber? - försvinn!

Nu är räkningarna betalda och jag har precis satt över pengar till huskontot där huslånen dras ifrån. Det känns riktigt skönt att ha det gjort i tid och innan bäbisen kommer. Det är väl inte det första man tänker på, ocr-nummer och räkningar, då man precis fått barn igen? Uscha!

David gick och lade sig för en stund sedan och jag ska väl göra lika jag med hade jag tänkt, om en stund. Det dumma är väl att jag är ganska säker på att jag nog sitter kvar här om en timme ändå. Självdiciplin? ICKE!


Oj, helt plötsligt började jag tokfrysa nu. Jag sprang och kollade hur många grader det är här inne och det är ju 22 och då borde man inte frysa som jag gör. Jag gick och tittade om jag fått feber (har känts som att jag haft det hela dagen) men har bara 37,6 och det är ju bara febergräns. Iofs brukar man frysa när den stiger tror jag? Sitter här och skakar av att jag fryser iallafall, huvva! Jag är ju en lågtempare annars också så jag känner väl av ganska lätt tror jag. Typiskt att bli sjuk NU! Räcker det inte med att jag hostat och grejat idag? Måtte detta gå över rätt fort!
- Herr Feber! Jag ber om ursäkt men jag måste "tyvärr" be dig gå hem på en gång!
Kan ju hoppas på att det fungerar.....hm!

Tydligen inte! Jag kunde inte hålla mig så jag tittade igen nu om den stiger och nu ligger den på 37,7 så vi får se hur roligt detta blir, haha! Än så länge har jag ju bara pyttelite feber så stannar det på det så gör det ju inget alls.


Jag ska nog krypa ned under täcket och frysa där istället, mycket mysigare. Hoppas att ni har en bra kväll allihop!

Elvis spelar fotboll!

image2940

Jag ber om ursäkt!




Hallå! Ursäkta förvirringen på grund av noll blogginlägg idag! Jag förstår att folk kanske tror att vi åkt in om jag inte skriver något eftersom vi inte berättat datumet för snittet. Vi är dock hemma ännu som ni nu nog förstår.

Ikväll ska vi betala räkningarna så vi har sådant gjort innan bäbisen kommer. David fick ju sin lön tidigare (idag) och även jag fick föräldrapenning idag. Jag får föräldrapenning denna månad eftersom jag tog ut tidigare, annars skulle det ha blivit knapert denna månad.  David får ju mindre lön nu i några månader eftersom han fick förskott första månaden och jag skulle inte fått något alls denna månad annars.

Idag var Elvis hos dagmamman och jag tänkte passa på att städa. Det blev liksom inte riktigt av igår så då skulle det ske idag istället. Jag var dock riktigt trött och mådde inge bra alls så jag sov i 1,5 timme mitt på dagen men jag hann med att städa i en timme iallafall innan jag hämtade Elvis. Jag har ju lyckats få lite hosta och mår riktigt konstigt, typiskt! Astman har jag känt av hela dagen också, som jag annars bara känner av om jag träffar katter, så jag fick ta Elvis astmamedicin ikväll eftersom min är borta. Elvis hade ju förkylningsastma när han var mindre så vi har en mask som han kan andas i om det skulle bli något.

När jag hämtat
Elvis gick vi till affären för att handla lite och sedan hem för att göra fläskkarré, klyftpotatis och bea.
David var hem bara och käkade lite snabbt för att sedan åka iväg på träning. Jag och Elvis passade då på att vara ute i en timma fram tills läggdags. Så jäkla skönt att bara kunna gå ut!

Nu ska jag betala räkningar så jag får nog återkomma senare om jag kommer på något mer att skriva.



"råkat" pluppa ut

Lite bilder innan jag ska hänga tvätt och sedan lägga lite tyngd på min sida av sängen?


Elvis fick syn på grannens vovve som spelade fotboll med sin husse.




Lite rådjurs(?)bajs på vår gård.
Det går ju rådjur här rätt ofta så det lär ju vara de som "råkat" pluppa ut lite på vår gård.

Godnatt gott folk!

Utforska världen

95949-2934
Sötnosen utforskar allt som går!


Vilka härliga dagar vädret bjuder på! Det är så himla skönt att bo i hus och bara kunna gå ut med Elvis när som helst utan att behöva gå iväg någonstans. Idag var vi ute på eftermiddagen en sväng och sparkade lite boll.

Nu känner jag mig febrig och är torr i halsen. Har dock ingen feber men tempen visade på högre än vad jag brukar ligga på normalt när jag är feberfri så kanske är något på gång? Jag tror att jag känner av feber väldigt tidigt eller vad man säger men oftast brukar det gå över innan det blir något. Hoppas verkligen att jag inte blir tokförkyld med nysningar och hostattacker nu inför snittet, då dör jag ju varje gång jag hostar.

Tänk att bäbisen i magen är som när Elvis föddes, overkligt. Det är ju svårt att förstå att det är en fullgången bäbis som rullar runt där i magen. Inte långt kvar nu tills h*n tar sitt första andetag!

Idag fick jag reda på att de ändrat reglerna för mobiltelefoner på BB i Gävle. Sist vi var där så fick man inte använda mobiltelefonerna men nu så ska det vara ändrat, skönt!

Alldeles strax börjar programmet Barnmorskorna på ettan och det tänker jag vila mina ögon mot en stund.
Ha en trevlig kväll!

Pics


Dagens utvalda bilder.






"hahahahah.." Var väl min tanke då jag såg denna bild...Vad säger ni?

Middagssovning

Oj, Elvis sov middag väldigt länge och det resulterade ju i att jag också sov så länge. Han somnade vid kvart över tio och jag la mig en halvtimme senare. Tio över ett slog han upp ögonen, strax efter att mina just öppnat sig. Snacka om att jag verkligen passar på att sova nu innan bäbisen kommer, ganska bra, eller? Vi ska äta en sen lunch alldelels strax och det blir rester från middagen igår - Köttgryta med ris!

Gå ut en stund måste vi också göra. Jag ska försöka städa lite sen också, det blir stökigt så jäkla fort.

Ha en trevlig dag i vårvädret eller vilket väder ni nu har!


Mitt troll med sitt långa hår.
95949-2922

Kvartalsräkningar

Nu har jag precis pratat med Bollnäs kommun om att vi vill ha vattenräkningen varje månad istället för var tredje och det gick finfint! Jag ringde till sophämtningen innan också men då fick man inte ändra till varje månad men det gjorde inte så mycket för jag trodde att man fick den var tredje månad men det var ju bara två gånger per år så då är det inte så farligt.

Jag är så himla less på kvartalsräkningar som alltid lyckas komma samtidigt allihopa och just dessa månader blir det tomt i plånboken bara för att vi är riktigt kassa på att räkna ut och lägga undan pengar till dessa månader.

Vattenräkningen är ju ändå på 1300 kronor. Jag ska försöka klura ut om det är någon mer vi skulle kunna ta varje månad på också. Möjligen våra abonnemang på telia, vi har ett varsitt sedan vi köpte mobiler förr någon gång. Det är ju 700 per kvartal på båda men som tur är brukar de komma olika månader.

Det vore ju bra om vi fixade så att alla kvartalsräkningar kommer varje månad, inga chockmånader!


Sista barnmorskebesöket!

God afton!
Idag var vi, som jag skrev imorse, till barnmorskan. Allt såg bra ut som vanligt och det var ju bra. Blodvärdet hade till och med ökat trots att jag strular med järntabletterna, haha! Nu var det sista gången jag var dit så nästa gång jag träffar henne blir nog på efterkontrollen. Med Elvis hann jag inte gå sista gången/gångerna eftersom han föddes i v.37+5 (så långt gången är jag imorgon, tisdag). Jag skulle ju föda "normalt" den gången var det tänkt så då hade jag ju hunnit med en eller två gånger till egentligen om jag inte fått två veckor tidigare än beräknat!

Jag hade inte gått upp något sedan förra gången jag vägde mig där (två veckor sedan) så hittills väger jag 5 kg mer än när jag blev gravid. Jag gick dock ner 5,5 kg i början så det är väl 10kg jag gått upp om man räknar så men det är ju inget alls mot mina 23kg som jag gick upp förra gången, haha! Det var en jäkla tur att 5,5 kg, av de 10 jag hade kvar från den graviditeten, försvann i början av denna graviditet.

Ja just det ja! Barnmorskan bekräftade att det nog var graviditeten som fick mig att må illa och kräkas igår. Det är tydligen vanligt att man kan bli illamående och kräkas så här på slutet också. Jag har ju i och för sig mått illa på morgonen under hela graviditeten, aldrig kräks dock, förrän igår.


Min
kära mor passade Elvis medan jag var och gjorde min sista kontroll. Vi for sedan hem till henne/dem för att få i oss korv med bröd innan vi skulle hämta upp min syster Anki och sedan besöka stadens torg.

Väl på stan så letade jag upp en liten babymössa (jättesöt ekologisk som var grön,vit och gul. Kanske brun också?) och ett litet gosedjur att ge till bäbisen på BB. Elvis fick sig ett par badbyxor också. Det blev ett par badshorts men jag har tänkt köpa sånna där små, tajta också. Vad heter de egentligen? Badbyxor? Det kan ju vara bra att ha två par att växla mellan i sommar och de tajta är väl bättre ifall han skulle råka bajsa, haha!

Min lillebror (som inte är så liten, 18 år) dök upp på stan också och han gick omkring med Elvis i vagnen. Antagligen trodde alla som inte känner oss att han var pappan till barnet (Elvis), haha!

Elvis hade förresten ingen feber under dagen idag men ikväll så hade han 38 grader och det är väl typ febergräns för små barn (Kanske 37,8 eller något är febergräns?) så det var inte farligt alls. Vi får se hur det blir under natten.


Nej, nu ska jag och valkarna ta oss till köket för att göra lite varm O´boy! Möjligen en macka till det?




Vi hälsade på hos morfar på biggans!


Där fick Elvis slush av sin morfar och det tackar han inte nej till!


Mormor och moster Anki (hon syns dock inte på bilden) var också med!



En stund ute på eftermiddagen gjorde oss gott!

Skum dag

God morgon gott folk!
Igår var det en riktigt skum dag må jag säga.
Jag började må illa när jag gick och la mig, natten till igår, så illa att jag tog med mig en hink upp till sovrummet ifall jag (hemska tanke) skulle behöva kräkas. Det behövde jag som tur var inte och jag sov väl rätt gott trots illamåendet. Vaknade sedan igårmorse och illamåendet var fortfarande kvar och jag frös något enormt! Det satt i fram till lunch och sedan försvann det en sväng. Tyvärr kom det tillbaka och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag är nog en av de sista människorna som sätter fingrarna i halsen för att kräkas också, hualigen, klarar verkligen inte av det! Så jag bara gick och väntade, höll tummarna för att det skulle försvinna. Till slut kände jag att det var på väg och poff så hade jag kräkits, första gången på flera år. Jisses vad skönt det var efteråt och jag mådde bra direkt och det fortsatte vara så. Inte ens dålig i magen! Fast det dök upp senare så jag fick göra nummer två några gånger också igårkväll men har mått bra sedan dess.

Jag ska till barnmorskan idag iallafall så ska höra om det kan ha med graviditeten att göra. Jag har hört att bäbisen kan trycka mot något så man blir illamående. Och sedan så blir ju vissa "dålig i magen" innan förlossningen.

Inatt vaknade jag av att David var lite orolig över Elvis. Han frågade mig om jag tyckte att Elvis var varm och han betedde sig konstigt tyckte David. Vi hämtade tempen och insåg att han hade feber så vi försåg honom med alvedon och vatten. Så skönt att han alltid är duktig på att dricka vatten. Stackarn var jättevarm och andfådd när han pratade.Vi somnade om vid tvåtiden och imorse hade han ingen feber. Alvedonen satt nog i fortfarande för nu verkar den vara på väg uppåt igen. Hostig är han också.

Så Elvis får nog följa med till barnmorskan idag. Det är sista gången jag ska dit idag innan snittet, läskigt!

Jag kom förresten att tänka på att jag knappt vågade ta i Elvis på BB förra gången, jag var rädd att ha sönder honom, haha! David fick hjälpa mig att vända på honom när han skulle från ena bröstet till det andra. Hmm.. hur ska det gå denna gång då? Även fast jag vet att de inte är så ömtåliga som man tror så lär jag ju inte våga vrida och vända på honom/henne. Jollig jag är!


David rakade bort sitt skägg för någon dag sedan
och igår bestämde han sig för att det var dags att klippa av
sig det vildvuxna håret! Här är resultatet!
95949-2917

Tradition

95949-2914
Jag hittade ett snöre på vår gård och det låg faktiskt såhär, sött!
Var tvungen att ta en bild på det.


I torsdags, den 17e April, skulle jag egentligen ha tagit årets första dopp. Det har blivit lite av en tradition men eftersom jag nu är höggravid så undviker jag att hoppa ned i iskallt vatten, haha! När jag var gravid med Elvis -06 så struntade jag också i traditionen den dagen.

Det började iallafall med att vi hade grillfest hos Davids föräldrar den 17e April -04 när de var utomlands och efter några öl så kände vissa av oss för att bada. Och sedan har det fortsatt så. Det är iofs bara tre gånger av fem som jag badat så det kanske inte räknas som tradition ännu. En sak är jag dock säker på - Hade jag inte varit gravid de två gånger jag skippat så hade jag lätt tagit mig ett iskallt dopp!

Förra året/sommaren blev det bara ett dopp för mig på hela året och det var på "traditionsdagen". Jag kände inte alls för att visa mig i bikini i somras och ja, det gjorde jag inte heller. Tur var väl det!

95949-2915
Förra året!






Gruvar mig lite

Usch jag har börjat gruva mig inför att vara ifrån Elvis i flera dagar under BB-vistelsen. Visst, han hälsar ju på och så med David men ändå! Fy vad jag ska sakna honom. David sover en natt på BB med oss och sedan far han hemåt och sover hemma med Elvis så han slipper sova borta i flera dagar, man vet ju aldrig hur länge jag/vi måste stanna på BB. Vid snitt brukar det vara längre också, rackarns! Jag hoppas på att kunna åka hem så fort som möjligt iallafall. Jag kommer säkert att ha fullt upp med att tänka på bäbisen men jag kommer ju att sakna Elvis hela tiden ändå.

Det trista med att David inte kommer att vara där efter första natten är ju att jag måste ringa på barnmorskorna varje gång jag ska upp ur sängen från liggande läge. Iallafall i början, gör ju ont i snittet. Hoppas verkligen att jag slipper att hosta/nysa någongång under första veckan då det gör som ondast. Förra gången skrek jag rakt ut när jag råkade nysa första gången, jag var inte beredd alls att det skulle kännas som om något stack en kniv i magen på mig.

Nä, fy! Nu låter det inte alls som att jag längtar tills bäbisen kommer och det gör jag ju såklart! Inte långt kvar nu!


Ikväll fick jag reda på att Elvis
hade ringt till Musse (vän till oss) och pratat in ett meddelande på hans telefonsvar, haha! Det hade jag ingen aning om men när jag sedan kikade på senast uppringda fick jag se att Musse stod med där. Han hade tydligen babblat på där i 50 sekunder innan han lade på.. Vilket resulterade i att mina två ynka kronor på mobilen försvann, rackarns!

Busungen!
95949-2887

Elvis hår växer som ogräs och vi har ingen aning om vad vi ska göra med det. Vill inte klippa av honom det heller! Jag ska fotografera honom bakifrån någon dag så ska ni få se hur långt det verkligen är bak, slutar långt nedanför axlarna för tusan. Luggen klipper vi med jämna mellanrum eftersom det blir lite jobbigt för honom annars. Ni som har barn, hur gör ni? Eller vad skulle ni gjort? Och om man ska klippa.. hur tusan ska man tänka då? Vad för frisyr klipper man? Vill INTE klippa någon pottfrilla, våga vägra. Jag kan inte tänka mig vår lillkille i kort hår heller, ovant och svårt att föreställa sig, haha!



R.I.P Venus

95949-2913

Sorg..

Jag tänker på dig mamma!

Lyssna på kroppen?

95949-2907Hallå och godkväll!
Jag tänkte att jag snabbt skulle slänga in några ord här innan sömnen ska få kasta sig över mig.

Dagen idag bestod av pluggning från min sida och lek hos dagmamman för Elvis del. David jobbade och slet som vanligt. När han skulle dra iväg på träning ikväll så följde jag och Elvis med till Bollnäs för att hälsa på mina föräldrar en sväng, skoj!

Om bäbisen fortsätter med sina "rutiner" som h*n har i magen nu så vet jag minsann vad jag gör vid denna tid om kvällarna om ett visst antal dagar. Det är vid denna tid som det är livligast i magen. Nu är det hicka på gång, tror jag, samtidigt som h*n bildar stora gupp på magen lite då och då, haha.

Nej fy, mina ögon försöker få mig i säng genom att inte låta sig öppnas ibland. Väääldigt långa blinkningar och skulle jag blunda i två sekunder till så snarkar jag nog snart. Kanske bäst att lyssna på kroppen?

Jag har förresten fortfarande ingen aning om vad det är för en liten kis som tittar ut. Många som tror att vi får en flicka denna gång. Och om man tänker på att jag både ser annorlunda ut och har mått lite annorlunda än förra graviditeten så skulle det ju kunna vara så. Jag mår ju fortfarande illa om jag äter för tidigt på morgonen men på kvällen kan jag sitta och vräka i mig mat i timmar utan att få mättnadskänsla ens, weird. Fast jag kunde äta mycket förra gången också. Graviditeten med Elvis kände jag knappt av.. Inget illamående, sammandragningar eller något sådant.  POFF så kom det en lite bäbis bara. Eller ja, PLASK/splash sa det och allt var på gång. Jag har mått otroligt bra under denna graviditet också iofs, lite illamående bara och halsbränna EN gång (aldrig haft det innan) Vi får allt se vad som tittar ut.. Spelar ingen roll alls känns det som. Roligt med en av varje men också roligt med en lillebror till Elvis.

Okej, NU ska jag låta örat ta in vad kroppen säger och faktiskt lägga mig för att sova. Sov gott hörrni och ursäkta detta svamliga inlägg!




Tre timmars frisk luft!

Idag var det ett helt underbart väder! Efter att Elvis och jag varit två sömntutor och sovit middag i tre timmar på förmiddagen så tog vi oss ut vid halvtre och stannade minsann utomhus till halvsex. Vi fick oss allt ganska mycket frisk luft och det var riktigt härligt. Jag köpte lite Mariekex och festis när vi var till affären som vi fikade på när vi var här utanför också, myspys! När David kom hem begav vi oss in efter att vi pratat med hans far och syster. Elvis fick sitta i bilen med sin faster en sväng också och det är ju något han tokgillar.


Grabben vår!



Härligt väder!





För någon dag sedan upptäckte vi hur duktig Elvis är på att dricka ur PET-flaskor. Han fick smaka från min Loka och han stoppade inte in hela i munnen utan han drack riktigt och helt själv. Glas/mugg brukar han oftast dricka ur annars när vi äter middag nu för tiden och det går också bra, om han inte känner för att fjanta sig och hälla ur.

När jag var till affären och handlade idag så hittade jag på en stor påse med fläskkarré på 2,5 kg för 85 kronor. Bitarna är inte så tjocka så det är väldigt många i den påsen, härligt! Smakade bra också, vi åt det till middag tillsammans med pommes frites och bearnaise-sås!

Efter att vi ätit middag ikväll tog jag tag i köket. Det var så rackarns stökigt och jag kände att det var dags för städning. Torkade golvet också, vilket verkligen behövdes. Min stackars svank höll på att ha ihjäl mig efter att jag torkat golvet och jag har nog inte rest mig upp efter det. David var uppe och lade Elvis när jag torkade och sedan har jag bara suttit här i fotöljen framför datorn och televisionen. Det var ju barnmorskorna på ettan nyss och det är något jag följer. Det är inte lång tid kvar tills vi har ett litet syskon till Elvis och det är verkligen svårt att förstå fortfarande.

David sprang just upp
för att låta sängen göra sitt jobb. Vi lägger oss aldrig samtidigt, det måste vi ändra på. Vi får mötas halvvägs på något vis. Jag får lägga mig liiiiiiiite tidigare och han mycket senare? Nja, lite rättvis får jag nog vara och låta honom sova i ganska bra tid, haha!

Idag visslade jag lite när vi var ute eftersom jag fjantade mig lite och sjöng sången från Snövit, den som dvärgarna sjunger (Hej hå, hej hå osv..), och när jag visslade så plutade Elvis med munnen och försökte han också, sötnöt!

Jag skulle plugga ikväll men nu har all tid gått åt till att lägga in bilder här och att titta på tv, attans!


Ett sms lite väl sent?

Jag sov faktiskt ingen middag idag, duktigt va? Jag pluggade istället och fick lite sådant gjort. Tiden gick dock väldigt fort och poff så var det dags att hämta Elvis igen.

Det dök upp en massa nya ord idag som han inte sagt förut, som till exempel bil, hemma och pippi (fågel?). Dagmamman berättade att Elvis hade lyft på tröjan och tittat på sin mage flera gånger  igår samtidigt som han sagt "bäbis..mage" eller något sådant. Hans första tvåords"mening" eller vad det heter! Fast det är ju inte han som har en bäbis i magen, haha!

Det är väldigt trångt i magen nu och det märks verkligen på bäbisens rörelser. Det känns också! Det är nästan lite jobbigt ibland. H*n har lugnat ned sig lite på sistonde iallafall men just nu är det kullerbyttor (minns inte hur det stavas) på gång. Det rör sig verkligen överallt hela tiden tycker jag. Inga små buffar här inte utan det är verkligen hela havet stormar om man iaktar min mage. Väldigt mysigt också!

Jag skulle ha fått ett paket till videohallen idag klockan tre men jag fick inget SMS om det så jag kunde ju inte be David hämta ut den utan koden. Gissa vilka jäklar som skickar sms till mig nu för en liten stund sedan? mjo, ELLOS! Videohallen stängde liksom för en timme sedan, lyckat! Jag får minsann hämta ut det imorgon. Ett par mysbyxor ligger där i som jag gärna vill packa ned i bb-väskan. Jag hoppas bara på att jag kan ha dem på BB och att de inte skaver på snittet.


Nu ska jag springa upp till sängen och soooooooova! Jag kommer att slocka så fort jag lagt huvudet på kudden känner jag.

Sjukligt trött

Att jag inte är en morgonmänniska har jag nog alltid vetat. Det har nog alla som känner mig nog också alltid vetat eftersom jag sov över varje morgon under högstadiet och gymnasiet, men att jag är så här sjukligt trött har jag inte tänkt på. Så fort jag vaknar så räknar jag ned timmarna till att jag får krypa ned i sängen igen. Oftast "råkar" jag sova middag men idag får jag verkligen inte göra det eftersom jag ska göra klart det sista till skolan idag tänkte jag, det mesta iallafall. Det konstiga är dock att jag aldrig lägger mig i tid på kvällarna men det är nog för att jag behöver varva ned några timmar på kvällarna och ha lite egentid, bara sitta och göra ingenting alls.

Strax innan kl 08 traskar jag iväg till dagmamman med Elvis och sedan är det bara att inse att jag måste få iväg allt. Jag har skjutit upp typ all naturkunskap fram tills nu och det är verkligen inte bra! Har en uppgift kvar på religionen bara men svenskan (b-kursen) måste jag också skicka in två uppgifter till, trots att jag tänker "ta" ett Ig i den kursen. Jag har ju redan godkänt i den kursen sedan innan men hade tänkt att höja det men att göra den kursen på tre månader var ingen höjdare så jag bestämde mig för att strunta i den. Hur motiverad är man då att skicka in arbeten för att man vill ha IG, haha! Jag kan snällt berätta att motivationen är som bortblåst....

varning för surpuppa

Mitt humör är inte det bästa ikväll och eftersom jag vill bespara er alla suckar och uppstressning så bjuder jag på två busbilder istället! Är det inte snällt så säg!


image2883

image2884

Jag rår inte för det....

95949-2808Ny vecka och jag är tröttare än ett övertröttat barn. Nästan så! Jag kröp ned under täcket lite väl sent inatt och vi skulle ju upp samtidigt som David imorse, dvs kl 06. Fast David vaknade vid halvsju så lite extra sömn än väntat blev det iallafall! Vid halvtvå stängde jag ögonlocken och slocknade ganska på en gång, tror jag.

Elvis dagmamma hämtade honom för en stund sedan. Hon gör ju det på måndagar då de ska till lokalen i Västansjö med de andra dagmammorna och barnen. Jättesnällt att Elvis får åka med henne!

Alldeles innan hon dök upp så gick Elvis och ropade på hennes hund Nalle men jag tror inte att han fick något vidare till svar, haha! Han bor förhoppningsvis inte här? Isåfall vore det en väldigt tyst och snäll vovve som inte låter överhuvudtaget. "Anli" (Anneli) ropade han och sprang mot dörren när jag berättade att hon var här utanför. Det känns otroligt skönt att Elvis trivs hos dagmamman och aldrig har varit ledsen över att bli lämnad. Annars hade han nog fått vara hemma jämt eftersom jag är väldigt lätt får dåligt samvete och verkligen gräver ned mig i det också. Jag rår inte för det....

Sova, plugga, tvätta & städa.. Here I come!

startat ett krig

Idag var det, som jag tidigare idag skrev, ettårskalas hos Tommie och Greta för deras Loke. Hans kära föräldrar hävdade att vi minsann startat ett krig när Loke öppnat sin present - ett trumset! Haha, Elvis fick ju ett trumset i julklapp av sin morbror så jag vet inte riktigt hur de ska kunna hämnas! Det var iallafall trevligt att träffa dem.

Vi var på Barnens hus i Söderhamn innan och då hittade vi en skruvdragare till Elvis som ser exakt likadan ut som Pappa Davids och märket var samma så den slog vi till på. Nu kan de jobba tillsammans istället för att dela på Davids, haha.

Elvis charmade de flesta vi mötte idag tror jag. Han är ju inte blyg alls utan han hejar på alla han. Och hejjar de tillbaka så är det kört och han slutar aldrig. Hej! Hej! Hej! Hej! Gofisen..
När vi var inne på Åhléns skulle han lämna fram Davids kontokort och klädesplaggen till bäbisen i magen, till kassörskan. Han var riktigt stolt efter det och han sa hejdå till tjejen i kassan hela vägen ut.




Det blev tyvärr ingen "drös" med bilder som jag tidigare idag utlovade men fyra bilder är ju bättre än inga alls, eller hur? Det är nog första gången som jag lagt in bilder från kameran utan att Elvis varit med på en bild... Eller jo! En bild var han med på men den var riktigt suddig..

Ettårskalas!

95949-2869


Idag blir det ettårskalas hos Tommie och Greta
för deras Loke och en sväng till Söderhamn innan.
Ska göra mig klar nu så vi kan åka om en liten stund. Vi ska även inhandla ett plagg till bäbisen som är just för honom/henne. Har ju kläder från Elvis som vi ska ha med också men vill ha ett plagg som är nytt och köpt för denna bäbis till BB.

Återkommer med bilder ikväll, en hel drös som vanligt antar jag, haha!
Ha en bra söndag!







Äta ostbågar med stil!

Godkväller!
Kanske det blir fler ord i detta inlägg än vad som skrevs på hela dagen igår? Jag har nog redan lyckats men jag fortsätter en sväng till!

Idag på eftermiddagen satte vi oss i bilen och for till Bollnäs för att äta middag tillsammans med Davids bror Johan på Take Off. Riktigt gott och denna gång blev det ingen pizza utan det blev Entrecôte för mig, grillkorv med strips för Elvis och något jugoslaviskt (minns inte vad det var för något) för David och Johan. Riktigt gott!

Efter det begav vi oss hem till mina föräldrar för att hämta babysittern som min
kära mor gjort ren åt oss. Vi tog fram den häromdagen och insåg att den inte var fräsch alls. Vi har ju inte använt den till Elvis sedan han var liten men den fungerar ju som en liten fotölj nu nästan så frågan är ju varför vi inte har haft den framme. Antagligen för att den var så skitig! Var iallafall hos dem och hälsade på en stund. Elvis kusiner, Ängla och julia, var också där och Elvis gillade inte alls att de var och busade på hans pappa.

Uff, jag vet aldrig vad jag ska skriva om längre. Det blir mest trista saker som tas upp. Vad vill ni läsa om? Jag tänkte ifall någon har något önskemål om att jag ska skriva mer om något...eller mindre?




Graviditetssnack!
Det är inte så jäkla långt kvar till snittet och många börjar bli jäkligt nyfikna på när vi har datum men vi fortsätter med att hålla det hemligt! Det känns ju mer som att det är som vanligt då, att det blir en överraskning eller vad man ska säga.

Min kära mor tog en bild på min mage framifrån och ja vill ni se på lite bristningar så kan ni ju trycka HÄR Jag har inte fått några nya iallafall och det är väl tur!

Jag har fått frågan om jag gruvar mig inför snittet och jag tror inte att jag gör det iallafall. Det kommer väl samma dag antar jag, oron över om bedövningen kommer att ta riktigt eller hålla i sig hela tiden osv. Men det går nog så bra så!

Vecka 37 - 10 apr - 16 apr 2008

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34. Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
(familjeliv.se)





Pappa David satte Elvis i babysittern när vi skulle
åka hem och Elvis vinkade glatt hejdå, haha!
Denna bild tog mamma!


Väntar på mig?




Äta ostbågar med stil hos mormor och morfar!







image2875

Godnatt!

Trollet!
image2868
Jag har inte något roligt att skriva så jag tänkte att jag åtminstone kunde bjussa på ett litet troll!
Sov gott och dröm om något bra!

Fel buss?

Nu är jag hemma igen efter att ha varit i Bollnäs. Jag och David skulle på banken klockan elva för att fixa lite och sedan åt vi lunch tillsammans på Take off, riktigt gott!

När jag väntade på att bussen skulle ta mig till Hällbo så kikade jag runt lite i affärer. Hittade en Bok till Elvis på Åhléns och det var bra för jag behövde växla pengar så att jag skulle kunna åka buss utan att chauffören tittar snett på mig om jag har för stora sedlar. Var sedan in på Lindex och kikade. Såg ett par Galonbyxor och slog till på dem eftersom vi bara lånat ett par till Elvis av min syster och de är lite slitna, måste ju ändå ha ett par till nästa bäbis och dessa passar nog hösten -09. Galonisarna från syrran var ju också i rätt bra skick men banden under fötterna var för utslitna och axelbanden var lite slitna de med. Jag tänkte först att jag kunde sy om banden men det lär jag aldrig göra så vad tusan!

Hoppade på bussen vid kvart i ett och jag måste ha tänkt på något hela vägen för helt plötsligt var vi i kilafors och jag insåg att jag hoppat på fel buss. Jag som tyckte att det stod 75 på bussen men det var 70:in. Som tur är så går ju den bussen också till Hällbo men det blir ju att åka runt, haha. Det tog ju dubbelt så lång tid att åka. Grannen Anna hoppade på i Kilafors och då kändes det mycket bättre eftersom jag inte alls skulle ha vetat var man ska plinga för att hoppa av vid oss när man kommer från fel håll, haha! Surr-Kaisa!

Jag var in på Ewes dam-mode (enda stället i stan som jag kan köpa bhar i min storlek)  också för att höra om de har amnings-bh:ar med bygel och det fick jag se att de har, vilken tur! Jag trodde att jag skulle behöva beställa från internet. Jag tyckte att det var jobbigt att ha amnings-bh utan bygel sist men jag trodde att det var total"förbjudet" att ha med bygel när man ammar. Så när filuren har kikat ut ska jag minsann springa in dit igen för att köpa en! Vill veta vilken storlek jag måste ha först, kan ju använda de gamla först.

Klockan tre ska jag bege mig ut i snön igen för att hämta Elvis så jag ska försöka göra någon nytta nu. Plugga lite om jag hinner?




Uppe med tuppen (David)

Nu är iallafall inte jag vaken! Eller jovisst, vaken är jag nog.. men i skallen sover jag fortfarande sött som ett barn. Det tar ju en stund att vakna. David åkte iväg för en stund sedan för att hinna med att tanka innan jobbet och vi väckte Elvis när vi klev upp. Jag ska med bussen till Bollnäs så jag måste lämna Elvis till klockan åtta men med tanke på vädret så måste jag nog gå lite tidigare så att det inte gör något ifall det blir något på vägen på grund av all snö överallt, haha!


Den blomstertid nu kommer...*sjunga* Känner ni också så när ni tittar ut genom fönstret? Hmmm inte jag heller....faktiskt.

Nu blir det frukost för oss!


Så här mycket orkar iallafall inte jag le på morgonen, gör du?

Fastklistrad och nördig

Elvis söver och här sitter jag. Inte ett dugg förvånade va? Jag bor vid denna dator varje kväll. Fastklistrad och nördig!
David är kvar på jobbet även fast han egentligen skulle ha slutat kl 16 men vi får se när de slutar. Han gissade på att de skulle vara klar vid kl.22. Jag som hade tänkt att han kunde köpa med sig en pizza hem till mig (han fick ju!) men jag vet inte vilka som har öppet då? Milano sa min
kära mor och det stämmer nog.

Ja just det ja! Jag har gjort några pytteförändringar på designen på bloggen. Tog bort färgen bakom rubriken, ändrat storlek på rubriken och ändrat storlek på texten i varje inlägg. Så tryck på tangenten F5 om det inte syns!

Vad har hänt idag då?
Inte mycket alls faktiskt. Jag och Elvis sov middag mellan tio och halvett (Elvis somnade dock kvart i tio) och sedan blev det lunch när vi vaknat. Senare på eftermiddagen efter att vi gjort ingenting alls blev det en dusch för mig och bad för Elvis. Vi har väl mest gosat och suckat över det hemska vädret här ute. Jag har iallafall kört igång tvätt ikväll så någon nytta har jag lyckats med!

Alldeles strax börjar programmet Barnmorskorna och det är väl det och Top model jag tänkt kika på ikväll. Det dumma är väl att de börjar kl.21 båda två men jag får se slutet av Top model iallafall då.


Jag kände för svartvitt idag!

95949-2863


FUSK!

David ringde ju imorse för att berätta att de måste jobba över ikväll. Senare berättade han att de skulle få pizza också, FUSK! Jag vill också! Snacka om att jag är avundsjuk nu. Vem vill sitta och äta makaroner när man vet att sambon/fästmannen sitter och smaskar i sig pizza?

Jobba över

Igår när jag skulle låta fingrarna göra sitt jobb och knåpa ihop det dagliga innan-läggdags-inlägget så gick det inte bra alls. Det krånglade bra nog och jag gav upp efter en stunds försök.


Igår fick vi besök på eftermiddagen av min syster och hennes familj, trevligt värre!



Det ringde alldeles nyss och det var David som ville berätta att han måste jobba över ikväll, riktigt trist. Det enda jag och Elvis gör idag är ju i princip att vänta på att herrn ska komma hem. Han kommer när han kommer sa han och visste inte riktigt hur länge det skulle bli, rackarns. Vad ska vi hitta på då? Sova middag när Elvis gör det är redan planerat men annars då? Möjligen städa, som vanligt! Tvätta kanske?

När David slutade arbeta som projektanställd (typ aldrig hemma) för ungefär 1,5 månad sedan så började Elvis vilja komma in till oss på natten/morgonen och sova vidare med oss. Jag har tänkt som så att det är en närhetsperiod och då ska han få närhet också. Nu verkar det dock ha gått över för han har sovit hela nätterna i sitt rum nu, i två nätter åtminstone. Kanske är perioden över nu? Mig har det inte gjort något alls att han kommit in till oss för jag tycker bara att det är mysigt.

Imorse smög David ned eftersom jag bett honom att försöka med att inte väcka Elvis (Det knarrar mycket i golvet på övervåningen och i trappan ned) och det gick bra.. ända tills David smällde igen ytterdörren då han gick och Elvis vaknade. Så det blev tidigt idag..

Nu ska jag leka vidare med Elvis!

svartsjuka

Att bryta traditionen vore ju helt fel så jag får allt ta och knåpa ihop ett litet inlägg innan läggdags, eller vad säger du?

Allt såg bra ut hos barnmorskan idag och nu är det bara en gång till jag hinner dit innan det blir vräkningsdags av den lilla filuren i magen. EN gång, jisses. Om en månad är det 7e maj och då är bäbisen beräknad att komma men jag vet med säkerhet att h*n kommer innan (eftersom jag snittas innan), så vi är fyra i familjen om en månad. Det ska bli spännande att se vad det är för en liten rackare.

Lite orolig är jag såklart över hur allt blir. Tänk om Elvis blir svartsjuk? usch vilket dåligt samvete jag lär ska ha dygnet runt isåfall. Jag kommer att räkna sekunder som jag är med barnen enskilt och ja, usch. Jag tror och hoppas dock på att om Elvis är svartsjuk i början så går det nog över efter någon dag eftersom han nog ganska lätt glömmer hur det var att vara ensam med mamma och pappa. Det är väl det som är positivt med att få så här tätt - Elvis kommer inte att minnas att han fick all uppmärksamhet för sig själv dygnet runt.  Men har vi tur så är han inte svartsjuk alls.



Barnmorskan:
- Äter du järntabletterna ibland?
Jag:
- Jaa......IBLAND..........


Som jag skrev igår - Dags att lägga lite tyngd på min sida av sängen också.
Om en stund iallafall!

slask och blask

Jag ska alldeles strax bege mig ut i slasket (se föregående inlägg) för att gå till bussen. Lite snabba ärenden på stan och vid kvart över tre tar jag bussen tillbaka igen. Förhoppningsvis är det inte allt för blött ute men om mina misstankar stämmer så lär jag bada i slask.

  • Försäkringskassan - fixa med lite papper eftersom jag vill ta ut föräldrapenning så jag får det redan i april
  • Barnmorskan - Mäta mage och lyssna på hjärtljud.
  • Biblioteket - lämna in försenade böcker (ooops...)

Gofisen, snart storebror!
95949-2848

Det ska inte vara vitt ute nu!


Snön är tillbaka, rackarns! Kan det bli mer deprimerande än så?
Jovisst, klart det kan men iallafall.. FY vad deprimerande!

David hade hört att det skulle bli snö i norrland igår och jag kände mig riktigt nöjd igårkväll då jag insett att snön inte lyckades landa här. Yeah right, tji fick jag och den damp ned här inatt istället. Nu hoppas jag verkligen att regnet vinner denna match och får bort snön på en gång! Helst nyss.

Det blir en slaskig dag idag...
"WOOHO.................."

lägga tyngd på sängen


Gofisen vår!


Idag hände det inte speciellt mycket förutom att vi for till Bollnäs på eftermiddagen för att handla. När vi ändå var där så hälsade vi på familjen Sturesson i Fågelholken. Mellan handlingen och fågelholken hann vi även med att  lämna av affischer till familjen Ström som de ska sätta upp i hopp om att någon sett deras försvunna katt. Jag fixade ihop en liten "efterlysning" i photoshop och skrev ut med våran fotoskrivare.

Imorgon blir det att ta bussen in till Bollnäs eftersom jag ska till barnmorskan. Ett besök hos försäkringskassan borde jag hinna med också, innan det är dags att fara hemåt med bussen igen.

Elvis var feberfri både igår och idag så det kändes skönt. Febern var hos Elvis på snabbvisit bara (två dagar) och det var ju tur, kanske hade den flera att hälsa på?


Näe, nu är det dags att lägga lite tyngd på min sida av sängen också!
Sov gott och dröm om något bra!




Ett leende

95949-2839
Smile for me!
(Snacka om att ge mig ett leende när jag stod där med kameran, så snällt!)

Pics

Några bilder är det som bjuds ikväll! Hoppas att det ska smaka!





Elvis nya kläder från Afrika (Madagaskar) som han fått av sina farföräldrar. Fint va?


Pappa David får kramen av Elvis!

Matlagning

Skinksteken står i ugnen och jag väntar på att det ska ha gått tillräckligt lång tid för att kunna börja med resten. Vet inte riktigt vad det ska bli till det bara. Strips, snabbt och enkelt, eller hasselbackspotatis som inte heller tar sådan jäkla lång tid egentligen. Det sistnämnda är ju klart godast! Vi får se om jag lyckas bestämma mig. David tyckte strips när jag sa att han fick hjälpa mig med hasselbackspotatisen om vi skulle göra det, haha! Men han vill nog egentligen helst ha H-potatis. Den enda pulversås vi hade hemma var bearnaise och eftersom jag inte orkar göra någon egen så får de allt bli det! Gött ju. Det enda som fattas är nog grönsaker, rackarns!


95949-2509
Detta är skinksteken som jag gjorde förra gången. Hade ju aldrig gjort det innan!

Feber

Halloj! Ett inlägg innan läggdags ikväll också? Mjo ett litet iallafall!

Elvis är väldigt känslig när David åker bort just nu. För att ge ett exempel så vaknade han till (i vår säng eftersom han dyker in till oss runt 5 på morgonen) vid kvart i sju imorse och upptäckte att David var borta. Han blev helt förstörd och bara grät men det blev bättre efter att vi ringt till honom. Lite pappasjuk just nu tror jag! Vi somnade iallafall om och sov till tio.
Det märktes att han inte var riktigt pigg idag för han somnade och sov middag två och en halv timme senare, i två och en halv timma!

Han var nästan feberfri idag på dagen men ikväll hade han 39,1 igen så vi får se hur länge febern sitter i. Han har ju inte varit sjuk någonting sedan han började hos dagmamman och det är väl ovanligt? De brukar ju få alla slags sjukdomar när de börjat på dagis/hos dagmamma. Han har varit hemma en gång innan och det var för att jag inte visste om han hade magsjuka eftersom han var så lös i magen. De flesta av de andra barnen som är hos dagmammorna är också hemma med feber så det är väl någonting som går just nu, pigg i övrigt iallafall.

Ikväll har vi varit hos Davids föräldrar som kommit hem från Madagaskar. De hade hittat en lapp i kylskåpet på deras västerbottenost, som David skrivit när vi var och hälsade på hans syster som var husvakt ,och på den stod det att han gärna också ville ha paj när de skulle äta det, haha! Så vi fick lite västerbottenpaj ikväll, gott!

En kvällsmacka innan sängen? Ja, tack!

image2823



Snittdatum, 40-graders feber och efterlysning!

Godkväll!
Nu är dagen förbi och snart kallar sängen. Innan dess tänkte jag knåpa ihop ett snabbt inlägg om dagen idag.

Dagen började väl vid tre imorse/inatt då Elvis vaknade och var pigg. Han låg och pussade mig hela tiden och var allmänt gullig. Vid kvart över fyra gick vi ned och åt en varsin macka eftersom jag var less på att ligga där uppe i sängen och ville inte att David skulle behöva störas (han sov dock som en stock). Strax innan fem gick vi upp igen och Elvis slocknade på en gång, vilket inte jag gjorde för jag var pigg och höll mig vaken till klockan sex. Nästa gång jag vaknade var klockan halvåtta och jag berättade snällt för David att han sovit över, stackarn! Han sprang, bokstavligt talat, upp ur sängen och kastade sig ut till bilen.

Vid tio-tiden imorse satt även jag och Elvis i en bil, på väg till Gävle. Förutom vi var det mina föräldrar, min syster och hennes man som brummade iväg till barnmorskemottagningen i Gävle.

Där träffade jag läkaren och pratade lite om snittet.
Det konstiga var dock att jag inte alls skulle ha fått reda på datumet idag, de hade tydligen ändrat rutiner eller något. "Hade du velat få reda på datumet idag du?" Hm.. mjo det hade varit roligt. Själva anledningen till att jag åkte dit var ju för att få reda på snitt-datumet!  Snäll som hon var så fixade hon det ändå och vi har ett datum. Det var tydligen min barnmorska som skulle boka in det senare annars. Det dumma var väl att jag inte fick tid då jag hade tänkt mig. Min barnmorska har sagt till mig att de sätter planerat snitt ungefär 10 till 14 dagar innan beräknad förlossning och det stämde inte alls med vad läkaren i Gävle sa - 7 till 10 dagar innan.  Min barnmorska har även sagt att de tar med i beräkningen av datum att Elvis föddes förtidigt men icke, det gör de inte. Datumet håller vi dock hemligt så blir det mer som en vanlig förlossning eller vad man säger!

Efter lite läkarsnack drog vi iväg till Valbo för att kika på Ikea och i andra affärer. Vi började med att luncha och det var ju riktigt gött! Elvis var så duktig hela dagen! Vem skulle gilla att sitta i en kundvagn en hel dag? Uscha! Jag blev ännu mer imponerad då vi kommit hem och insett att han har 40graders feber, jisses. Stackarn har suttit med 40graders feber en hel dag i Valbo. Vi kom ju till Ikea vid tolv och vid fyra for vi hemåt igen.

Inte undra på att han vaknade inatt? Jag tyckte att han kändes varm i kroppen men han var inte varm i pannan så jag tänkte inte så mycket mer på det då. Mäkta imponerad över att han ändå stod ut med denna dag. Visst, han kanske inte orkade med så mycket annat men inte ens grinig?

Jag ber om ursäkt ifall detta inlägg blev väldigt svamligt men jag var tvungen att skriva det snabbt. Annars hade jag mer än gärna skrivit dagen i detalj, haha!






Efterlysning:
95949-2837


Ge duschen en omgång

95949-2824
David och Elvis på väg till affären


Det blev inte mycket gjort idag trots mina planer på att städa. Jag gosade med Elvis istället och hade ingen ork alls till att vara duktig. Fixade iordning Potatis, köttbullar och sås tills David kom hem från jobbet iallafall. Det var riktigt gott med potatis eftersom vi ätit pasta hur mycket som helst på slutet.

Vi tog en kort promenad (tvärs över gatan) för att gå till postlådan och affären efter middagen. Det är så mysigt att promenera med Elvis för han är så duktig med att hålla oss i handen istället för att bara springa ifrån oss, oftast iallafall.

Jag ska alldeles strax ge duschen en omgång så jag slipper göra det imorgonbitti innan vi drar iväg till Gävle för att prata om kejsarsnittet. Jag ska försöka ta mig i kragen och fotografera en magbild också. Jag har varit väldigt dålig på det under denna graviditet men förra gången var det nästan för många bilder. En ny magbild varje vecka, haha! Men det var ju första graviditeten också. Imorgon går jag in i v.36 (35+0) och tiden går jäkligt fort! Förra graviditeten gick inte alls så snabbt. Kanske är en annan grej när man har en liten kis att ta hand om samtidigt?

Elvis slocknade vid sex-tiden ikväll i Davids famn så det blev till att göra välling redan då och lägga honom. Han var helt slut stackarn. Han vaknade ju imorse när david klev upp men somnade om vid halvåtta och sov till strax innan elva och han brukar ju sova middag vid tolvtiden annars. Så det blev lite för tidig sovning för honom.




Jag hade tråkigt en sväng när Elvis somnade så tidigt.

Fotografera

Även fast det snart är eftermiddag tänker jag nu skriva Godmorgon!
Vi klev upp väldigt sent idag, Elvis och jag. Först vaknade Elvis när David skulle upp och jobba, vilket kändes riktigt typiskt när vi inte ska iväg någonstans tidigt idag. Alla andra dagar får vi "tvinga" upp honom. Vi låg kvar i sängen iallafall och vid halvåtta slocknade vi båda två för att vakna igen strax innan elva. Jisses! Det blir nog ingen middagssovning för Elvis idag, haha.

Fy vad jag skulle vilja gå ut och fotografera. Jag vill ju öva och öva massor, hur ska jag annars kunna bli bättre om jag inte testar och trixar? Vi får se om det blir en fotograferingsdag i helgen kanske. Då kan Elvis umgås med sin kära far och jag smita iväg en stund? Jag vill verkligen bli bättre! Synd att jag inte är så pigg på att gå ut tidigt på morgonen för isåfall hade jag kunnat försöka få till lite vackra morgonsbilder. Ge mig ett stativ och jag kan öva på lite fina kvällsbilder också.


Idag ska jag försöka ta tag i lite städning tänkte jag. Speciellt i köket eftersom det ser ut som ett bombnedslag. Elvis får hjälpa till han också. Att sopa brukar vara något han gillar.


Hm.. Det börjar lukta lite illa här. Kan det vara någon som står och gör nummer två tro? Bäst att kika efter!


95949-2821

Har det kliat i dina fingrar?

image2823






Efter att ha läst ganska många av de bloggar jag dagligen läser så kan jag förstå att det inte bara kliat i mina bloggfingrar dessa dagar då blogg.se försökt fixa och trixa lite? Synd att blogg.se inte lyckades med flytten som de hade tänkt men bättre lycka nästa gång! Det är ju bättre att de låter allt vara som det var än att flytta allt när de vet att det finns brister. De flesta bloggar som jag har besökt att iallafall nämnt något om det!

Bilderna som jag lagt in här ovanför tog jag på Elvis idag då vi var ute en stund efter att jag hämtat honom hos dagmamman. Jag kände absolut inte för att gå in på en gång då det var ett sådant underbart vårväder och Elvis vill ju aldrig gå in, väder kvittar, så det var skönt att låta honom vara ute ännu längre. Vi drack lite festis och hade det mysigt.

När vi väl tagit oss in så gjorde jag en köttgryta som faktiskt smakade som mammas och det var riktigt bra. Det brukar ju aldrig smaka som mammas när man gör någon maträtt som hon brukar göra. Denna gång lyckades jag dock förutom att riset inte var på topp!

På torsdag ska jag träffa läkaren och prata inför kejsarsnittet. Få fram ett datum och lite sådant. Spännande! David jobbar ju och därför passar mina föräldrar på att ta en tur till Ikea den dagen och det passar bra för vi ska köpa en skötbord där. Min syster och hennes man bestämde sig för att följa med de också så vi blir full bil till Gävle!

Så på torsdag vet vi vilket datum det är dags att låta den lilla i magen ta sin första titt på världen och ta sitt första andetag! Om inte Elvis lillebror/lillesyster bestämmer sig för att kika ut tidigare då.


Nu uppdaterar jag detta innan jag stirrar mig blind på texten, i hopp om att komma på något roligt att skriva!