Feberjäkel!

Febern lyckades hålla sig kvar på Elvis idag med. Så det har inte blivit mycket gjort idag heller eftersom han helst av allt vill sitta i mammas knä i soffan. Men fy vad mysigt!

Igår var det något knas med länsförsäkringars (vår bank) hemsida och därför kunde jag inte betala några räkningar. Jag måste erkänna att jag blev lite smått putt då eftersom jag ställt in mig på att ta tag i dem. Och vad betyder det? Jo, jag fick såklart ägna en liten stund åt alla dessa jäkla ocr-nummer idag istället, attans! Nu är det iallafall gjort och det dröjer en månad till nästa gång.

Eftersom Elvis feber var kvar idag så blir han hemma från dagmamman imorgon. Det är ju bäst om han är feberfri en hel dag innan han går dit igen. Ibland kan de ju vara feberfria på morgonen men sedan smyger sig den tillbaka under dagen. Imorse när han vaknade visade tempen på 39 grader men ikväll hade den gått ner så kanske blir han feberfri imorgon? Hoppas det.

Han härmar förresten allt man säger nu. Så det är flera nya ord per dag och det är så roligt att höra. Fast det är ju fortfarande väldigt mycket eget språk som han rabblar flera meningar av, haha!


Vad gör du, storebror?




Feber

Godkväller.
Elvis har feber, stackarn. Han var alldeles kokhet imorse och det har suttit i under dagen. När han sovit middag så ville han inte kliva ur sängen. Istället låg han kvar och myste bara. Så då fick mamma Kaisa springa ned efter vatten och Alvedon. Jag passade på att titta på hur det stod till med febern också och den låg på 39,6 °C.  Och ikväll slocknade han i Davids famn strax innan klockan sju. Vi fick dock väcka honom så han fick i sig någon alvedon och kollade febern igen som fortfarande låg på 39,6. Vi får hoppas på att gofisen är bättre imorgon, han är ju inte förkyld eller något sådant.

Nu vaknade han till alldeles nyss och var dyngsur av svett, stackarn. Men somnade om på en gång.


Nu måste vi hänga lite tvätt och sedan betala räkningar, usch & tvi!




feberkillen




lillskruttan

5 månader


foto:
Eva Sturesson

Idag är det fem månader sedan denna lilla skrutta tog sin första titt på världen utanför mammas mage!

Vikingafest

Då var det lördag och det vankas Vikingafest här i byn ikväll. Lusten finns väl inte riktigt än men vi får hoppas på att den dyker upp. Elvis och Ella får vara hemma hos mina föräldrar och det går förhoppningsvis lika bra som vanligt. Ella säger ju inte ett knyst efter att hon lagt sig för natten förrän hon vaknar morgonen efter. Elvis brukar ju kunna vakna ibland och komma in till oss men hos dem sover han i deras säng och så sover han nog hela natten.

Nu ska jag försöka komma på något att kasta i oss till lunch och sedan måste vi hämta ut en paket i Bollnäs innan klockan två. Vi har besällt vikingahjälmar som vi inte ens provat.

Hoppas på en trevlig kväll!

Gissa vem?

Jag och småtrollen satt och busade lite ikväll!
Försök att tänka bort min dubbelhaka osv... så blir det nog bra.




Ella, Algot och Linda.


Gissa vem som sitter bredvid mig i soffan just nu och kikar på Magnus Betnér? Javisst, det är lilleman (Elvis alltså). Jag hörde att hans napp dunkade i golvet för ett tag sedan och efter en stund hör jag honom ropa "Kaisaaaa!". Därefter var det rätt kört eftersom han vaknade när jag gick ut ur hans rum. Så nu sitter han här en stund så får vi lägg oss tillsammans snart. Frågan är bara om han somnar efter fyra timmars sömn, LITE pigg.

Appropå "Kaisaaaaa" så kan jag ju berätta att 1 gång av 10 säger han mamma till mig. Annars är det bara "Kasaaa"  eller "kaisa" som gäller, haha!

David är i granngaraget och kommer väl hem om en stund. Han försökte få dit mig också, men nja det låter inte så lockande faktiskt!

Mina axlar muttrar och skäller på mig just nu. De verkar inte alls gilla min fina lutning fram till datorn som just nu står på vardagsrumsbordet. Och bara för att jag inte är snäll nog att lyssna så jävlas de tillbaka med att ge mig smärta, vilken stil va!

Sov gott hörrni och dröm om något bra!

Bed of roses


En ros i vår trädgård!

Puss-race

Rackarns vad skönt det är med fredag! Så skönt när David är hemma och umgås med oss på helgerna. Idag slutar han vid två och då drar vi iväg till Linda och Micke för att hälsa på lite. Så kan Elvis leka lite med Algot (deras yngsta son) också.

Annars så blir det nog myskväll ikväll bara. David tyckte att vi kunde grilla korv med ett par grannar och umgås men jag har ingen lust alls med det eftersom vi ska iväg på vikingafest imorgon. Så vi får allt hoppas på att det blir som jag vill, haha!

Imorse körde Elvis med puss-race och körde varannan puss till mig och varannan till Ella. Vi har det så mysigt på mornarna i soffan, vi tre. Just nu sover den gossen och Ella vaknade precis när han somnat. Jag som alltid brukade få dem att somna samtidigt förut. Men Ella sover ju bara en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen nu och då somnar hon ganska tidigt på morgonen.

Nu ska jag ladda in bilder från kameran och se om jag har något att bjuda på idag. Lite synd att det inte blir så mycket fotande, vill ta en massa höst bilder ju.


Nu ringde David och sa att han var på väg hem redan, wooho! Så det dröjer nog inte så jättelänge innan han ramlar in för dörren här hemma.

Ha en bra dag!

Ge upp!!

Det är så underbart jäkla skönt utomhus just nu. Ett perfekt höstväder med en enda nackdel som förstör alltihop - MYGGJÄVLAR! Fy.. två timmar utomhus och 1500 myggbett får banne mig räcka för idag.

Sitter vid köksbordet just nu och tittar ut genom fönstret och utan att överdriva så ser jag nog flera tusen av dem... var kommer de ifrån?

Hamburgare

Småtrollen ligger och sover middag just nu och jag förbereder lite lunch. Fast jag är ganska lat och fixar hamburgare med bröd bara. Vi hade dock inget hamburgebröd men skivad franska får agera bröd istället, går ju lika bra det.

Linda var hit och hälsade på för ett tag sedan. Trevligt! Hon skulle dra till Bollnäs för att fixa lite ärenden så då skickade jag med henne ett extra - att köpa minifom (droppar som gör att Ella inte får magknip). Snällt av henne att fråga om jag behövde något från stan!

Nej, nu är det dags att slänga i burgarna. Ha en bra dag hörrni!


Bloggdesign

Jag glömde att skriva att jag gjorde om Lindas blogg som hon skaffat sig. Vad tycks? Jag ska fixa lite smågrejer imorgon tänkte jag.

Dags att ta tag i min egen design snart också. Det trista är väl att jag börjat på hur många olika designer som helst men jag avslutar ingen eftersom jag aldrig blir nöjd.

1 KG

Godkväll!
Idag blev det ett besök på barnavårdscentralen eftersom Ella skulle dit på läkarkontroll. Allt verkade se finemang ut så det var bra. Vet ni förresten vad lillskruttan hade gått upp? Sedan den första september? Det ska jag minsann berätta för er! - 1kg! Jisses.. läste ni? 1KG! Snacka om att ta igen månaden då hon inte gick upp något alls och istället gick ned 10 gram. Det gjorde hon mellan två och tre månader.

Hon hade iallafall växt en och en halv centimeter, både runt huvudet och på längden.

Jag är lite osäker på om det var tänder som jag kände när hon just blivit fyra månader också. Det var ju ingen tvekan som saker då för jag kände ju att det var vasst och hade spruckit fram. Nu känns det dock inte lika längre, skitskumt! Jag ska försöka undersöka saken lite mer noggrannare imorgon.

Det är dags att börja med smakportioner av grönsaker och sådant nu också. Hon slukar ju gröt redan så nu är det dags med det också. Skittrökigt! Alltså, missförstå mig inte nu, det blir ju roligt att hon kan äta vanligt.. MEN hur drygt är det inte att sitta och prova alla sorter i flera dagar, en sort åt gången? Uff, längtar inte! Testandet är inte roligt alls.


Johnny-boy!

Jag har blivit utmanad av Therese , Helen , Catta , Liza , Linda , Sara .....Så nu läre jag väl ta tag i denna jäkla lista, haha! Det kanske var någon mer som utmanade mig också? Sorry isåfall!

Först reglerna: Svara på alla frågor, Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
- Nu i sommar blev det grillat kött väldigt ofta men annars är det pasta det blir allt för ofta av!
2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?
- Det beror helt på vem jag är hos. Jag är ganska rädd för att göra något fel och låter därför hellre folk tro att jag är lat, haha! Men som skrivet - Det beror på hos vem kalaset är hos!
3. Var sitter du helst när du bloggar?
- Jag sitter alltid i vardagsrummet. Endera i soffan eller vid ett litet datorbord i fotöljen.
4. Köper du ofta Triss?
- Nej, inte ofta alls. Och sedan undrar man varför man aldrig vinner något? Inte för att jag tror att jag skulle vinna något om jag köpte.. men chanserna ökar väl iallafall.
5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
- Om man snackar inom Sverige så är det nog Lofsdalen. Vi brukade åka dit varje sommar med husvagnen, när jag var yngre. Det är så himla mysigt där! Om vi ska snacka om utland så vet jag inte vilken som var bäst för jag var väldigt liten då och minns inte riktigt om jag gillade Spanien eller Grekland bäst?
6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest?
- Väldigt svårt att säga bara en.. Så jag säger två! - Trean och femman. Fast det blir ju ganska mycket fyran nu när idol går också.

Jag orkar inte utmana någon.......måste jag?


Elvis två år och Ella snart 5 månader.

Det är inte ofta man hinner på att ta en bild när båda är i närheten av varandra. Elvis brukar hinna tröttna, så nu var jag rackarns snabb och bilden blev som den blev. Motiven är ju söta iallafall! Elvis kisar jättelite för att han vet vad som komma skall - blixten!

Haha, såg nu att det ser ut som om Ellas ögonbryn går rakt över hela pannan.. Men det gör de inte annars. Eller? Läre kolla upp det här imorgon, haha!


John Blund verkar stå och lura runt hörnet, attans. Jag som skulle skriva en riktigt inlägg här men det är rätt svårt när man bara gäspar hela tiden, hualigen. Jag får ta det imorgon istället, som vanligt!

Natti

Ekorre



Jag fick syn på denne lille rackare igår. Så jag pinade mig genom brännässlor för att kunna fotografera. H*n satt där bra länge och tillslut gick jag därifrån eftersom jag blev en aning rädd för att den kanske satt där och tänkte hoppa på mig, haha! Man vet ju aldrig, h*n kunde ju ha tröttnat på mig. Men fy vad charmigt söta de är!


Terry Evans var iallafall bra igår. Så himla intressant att se/lyssna på honom!


Ruska liv

Nu har Elvis blivit hämtad och är snart på väg till Järvsö för att kika på djuren. Jag fick, bokstavligttalat, ruska liv i honom för att han skulle öppna ögonen. Det är ju typiskt att han alltid vill sova längre då vi ska upp tidigt men när vi bara ska vara hemma så kliver han mer än gärna upp samtidigt som sin far.

Ella sover än hon och vi får se när hon vaknar, nu när Elvis inte är hemma och väcker henne.

GRATTIS Jan!


Ella med sin morfar





Idag blev det lite födelsedagsfirande i Bollnäs. Det är Elvis morfar som fyller 48 år idag så vi var dit och åt en rackarns god smörgåstårta som slank ned fint i magen.

Gårdagskvällen blev lika trevlig som förra helgen också. Det är så himla mysigt att sitta runt eldkorgen och umgås med trevligt folk. Vi har verkligen hittat till rätt område! Det var iallafall vi och två till par (och ett till par en liten stund) som satt här utanför och umgicks. Tack för en trevlig kväll hörrni!

Imorgon ska Elvis iväg till Järvzoo med dagmammorna och alla barn. Vid halvsju imorgonbitti hämtar Elvis dagmamma upp honom här och sedan hämtar vi honom runt fem-tiden i Kilafors. Så det blir verkligen en heldag för honom.

Och när vi hämtat dem lille rackaren så skjutsar David och barnen ned mig till Bollnäs. Varför? Jo det är ju som så att Terry Evans kommer till Bollnäs då och ska ha storseans. Så då ska jag dit och lyssna lite. Riktigt spännande må jag skriva, jag har aldrig varit på en storseans förut. En gruppseans har jag dock varit på och det var också intressant.

Nu ska jag springa iväg och packa Elvis väska och sedan försöka slänga mig i säng i skaplig tid. Fast det lär ju inte hända.. men ändå.

Repris

Nu är det helg och det är ju faktiskt jäkligt skönt må jag skriva. Just nu är David och leker med de andra pojkarna, i ett granngarage, och ungarna har jag "slängt" i säng för över en timme sedan.

Imorgon är det tänkt att vi ska köra en repris från förra helgen. Vi satt ju runt eldkorgen här ute och hade det myspys då så vi kör en likadan kväll imorgon, trevligt!


Det är trist att det blivit så kyligt utomhus nu. Det blir ju nästan inga bilder tagna alls eftersom man inte orkar sitta ute lika mycket som på sommaren.



Jag tycker att den här bilden blev rätt mysig, vad tycker ni? Gör det något att armbandet bara är skarp längst fram? Fotade den så med flit men det kanske bara är jag som tycker att det fungerar ändå? Ge mig din åsikt! Vad kunde jag gjort bättre?

som "vuxna" män



Godkväll gott folk!
Dagen har rusat förbi oss, som vanligt, och imorgon är det redan fredag.
Idag hände det inte så mycket. Elvis lekte av sig lite hos dagmamman och Ella sov under tiden. När David dök upp efter jobbet sprang vi över till affären för att fixa lite ingredienser till tacos. Det var alltså det som fick mätta våra magar ikväll och det uppskattades enormt! När vi var mätta och belåtna så fick vi besök av Anna och hennes son Liam, trevligt! Liam är ett halvår yngre än Elvis och Elvis brukar kalla honom för "niam", haha! Vissa stunder lekte de på bra men ibland dök de upp saker som absolut båda skulle leka med och då slogs de som "vuxna" män, haha!

Ella fick prova att sitta lite i vagnen idag, både i babyliften och på "riktigt". Det verkade uppskattas då denna lilla nyfikna flicka sovit hela dagen och absolut inte hade någon lust att ligga ned något mer. Fast hon satt bara där när vi var ute på gården.

Just nu sitter jag och latar mig, som varje kväll, och tänker fortsätta med det tills jag orkar ta mig upp till sängen. Det dröjer nog ett bra tag med tanke på att jag brukar lägga mig en aning sent. Men det är mysigt att bara sitta för sig själv också.

Nej, nu ska jag nörda mig lite med att läsa bloggar.

Sov gott hörrni!



Tomt i huset

Elvis är och leker hos dagmamman och det märks verkligen. Det är så himla tyst och tomt i huset när den lilla filuren inte springer runt här och är på bushumör. Hans sötnos till lillasyster ligger här i soffan, bredvid mig, och sussar sött. Det ser jäkligt fridfullt ut och jag kan inte låta bli att bli sugen på att sova middag jag med! Fast jag tror att jag struntar i det ändå och försöker mig på lite nytta om en stund istället.  Jag som alltid "sov middag" med barnen för någon vecka sedan och nu gör jag det helt plötsligt aldrig.

En vovve?

Elvis låtsades vara en hund flera gånger idag. Kröp på alla fyra, skällde och sedan hängde han ut tungan och flåsade.. Haha, gofisen.

Och låtsassova tycker han är roligt. På dagarna alltså.. då ska man helst bli helt förtvivlad och ropa åt honom att han ska vakna. Då brukar han titta upp och  förväntar sig att man ropar "heeeeeeeeeeeej", haha!


Fotografering

Den här dagen rusade förbi oss med en väldans fart den med!

Så, vad har vi roat oss med idag då? Det blev minsann till att fotografera både
Linda och hennes smycken. Det blev några bra bilder iallafall men själva fotograferingen gick inte alls som jag tänkt mig egentligen. Jag kan bättre! Skärpan hamnade helt konstigt på några bilder, vad hände?

Jag brände mig på brännässlor när jag skulle fotografera Linda, haha! Det blev som så att jag skulle bums stå på ett visst ställe och där var det förstås brännnässlor, typiskt! Men det gick ju över på en gång så det är ju inget att klaga över egentligen.


Jag lärde känna Linda för typ en vecka sedan förresten men det känns som om vi kännt varandra länge. Det är lite roligt när det klickar sådär! Roligt att lära känna nytt folk också. Och att hon vill att jag tar bilderna åt henne är bara roligt. Då får jag lite erfarenhet och lär mig samtidigt mer.

Jag lägger in några bilder på smyckena och två bilder på Linda. Jag är så rackarns trött nu så jag lär väl stånka upp för trapporna för att snarka lite jag med, kanske lägger in fler imorgon.


Några smycken:


Linda:


Fjant

Även idag blev det lite fotografering! Kanske inte så lyckat som jag tänkt det men det är ju inget att göra åt nu. Varför ska jag bli så jäklarns rädd för att göra fel? Det resulterar bara i att allt blir fel och jag glömmer allt jag kan. Men det blev några bra bilder iallafall.

Nu ska jag försöka hålla humöret uppe och göra köttgryta!

Besök


Ett av våra två charmtroll!



Denna dag gick otroligt fort. Det kan i och för sig bero på att jag haft två besök idag med och annars brukar jag oftast bara vara ensam med barnen hela dagarna.

Det började med att Linda dök över vid halvelva och umgicks lite med oss fram till klockan slagit två och det var hur trevligt som helst. Sedan brummade Amanda hit vid halvtre eftersom jag skulle fotografera henne lite och det var ju inte helt fel att träffa henne två dagar på raken heller!



Här är några av bilderna som jag tog på Mandy idag:



Ruuuuuunt....ruuuunt!

Elvis åker runt i en ring med elmotorcykeln i vardagsrummet just nu och Ella ligger glatt i babygymet och tittar på. Det är nog roligt för henne att ha någon som underhåller hela tiden.

Skrämmande

Det blev banne mig inget fotande idag heller. Det hanns inte riktigt med men det kommer fler dagar. Imorgon ska jag fotografera Amanda iallafall, hon ville ha lite bilder som hon kunde bifoga när hon söker jobb. Och så tänkte hon på mig, snällt! Jag tycker bara att det är roligt! Det är ju på det viset man utvecklas..

Idag fick vi besök av mina föräldrar strax efter lunch. Jag fick testa ett par jeans som hon hade beställt och inte ville ha, snällt! Jag trängde ned hängmagen så mycket som det gick och låtsades som att den inte fanns. Tack för byxorna!

När de brummat iväg till Bollnäs igen for vi iväg vi med. Fixade medicin till David på apoteket och sedan hemåt igen för att få besök. Denna gång var det två damer, vid namn Amanda och Elin, som hälsade på. Vi träffas så sällan och det var roligt att ses.


Fy vad Elvis och Ella växer fort.. det är nästan skrämmande att bara se på när de utvecklas i 200 km/h.


Här upptäckte Elvis att han hade mat i håret.
 Tänka sig, blir det så när man doppar huvudet i tallriken?



Och denna lilla jänta dregglar som få och biter i allt och alla. Stackarn får kindtänder först. Minst tre tänder är det som spruckit fram och det verkar vara fler på gång. Det är konstigt att hon är så glad som hon är, jag skulle absolut inte klandra henne om hon gråtit hela dagarna. Kindtänderna brukar väl göra ondast?

Sov gott hörrni!

Fotografera



Godkväll gott folk!
Det är lördagkväll men det känns mer som söndag faktiskt, konstigt. Fast då blir ju helgen lite längre iallafall när man, i huvudet, ligger en dag före. Nu är ju klockan i och för sig över tolv och därmed är det ju söndag, men ändå.

Igår grillade vi tillsammans med lite grannar hemma hos oss. En riktigt trevlig kväll. Vi satt ute runt eldkorgen och hade det varmt och skönt medan barnen låg inne och sov. Drack gott (vin) och umgicks med härliga människor, nice!

Idag har vi bara varit hemma. Gosade en massa med barnen och bara njöt av att inte göra någonting. Eller ja, jag torkade golvet i köket och badrummet iallafall, så lite nytta gjorde jag allt.

Just nu pratar jag med Linda på msn och ska väl strax springa upp för att låta sängen göra sitt jobb ( = söva mig).

Imorgon ska jag banne mig ut och fotografera iallafall. Blir ju mycket roligare att uppdatera om man kan slänga in lite bilder samtidigt också. Egentligen var det hur mycket som helst som skulle skrivas i detta inlägg men så fort fingrarna nuddar tangentbordet så försvinner orden och jag lyckas inte hitta dem. Kanske skulle man ha ett anteckningsblock med sig på dagarna och skriva ned saker att blogga om?

Sov gott hörrni!

Ella och jag


Ella 4,5 månad

Medan Elvis är hos dagmamman kör jag och Ella med lite egentid, bara hon och jag. Fast det är nog roligare när Elvis är med och kutar runt. Det gillar hon.  Och Elvis berättar glatt var hennes panna, kind, ögon osv är någonstans, haha!

Nu somnade hon dock..




Tänka sig..

Jag har precis kikat på idol och det är lika roligt som vanligt. Vissa har ingen självinsikt överhuvudtaget samtidigt som de med riktigt stora röster knappt vet om det själv, tänka sig!

Det trista med att titta på det programmet är att jag blir så jäkla avundsjuk varje gång. Jag vill också kunna sjunga.
Ibland brukar jag testa för att se om jag kanske helt plötsligt fått världens sångröst, men icke.

Jag måste förresten ta tag i fotandet snart. Det sker inget fotande alls från min sida just nu, inte ens på barnen och då är det illa. Jag brukar ju ta flera hundra bilder varje dag, nästan.

Skärpning!

Han dök in i duschen!

Jag tog mig en dusch imorse. Ella låg och sov i vardagsrummet så jag tog med mig Elvis in till badrummet. Då hade jag bra koll på honom eftersom jag lämnade dörrarna till duschkabinen öppen. Men vad tror ni händer då? Jo, helt plötsligt dyker han in i duschen..med blöja och tröja, haha! Det blev till att dra av honom den dyngsura tröjan och ta av blöjan som han hade bajsat i också. Ganska lätt blöjbyte iallafall - Bara att skölja av rumpen!


Han åker runt...runt...runt...runt...mest hela tiden.


Just nu åker han rutschkana som han fick av mina föräldrar och syskon (med respektive) i födelsedagspresent. Han verkar tycka om att han egen sådan här hemma. Och den är alldeles lagom. Inte den minsta, den växer de ur så fort. Men det är inte den största heller så det är väl en mittimellan?



Smycken

Tänk vad skönt det kan vara att bara kunna åka iväg så här på kvällen. Jag brukar ju inte göra det men ikväll så hängde jag på en tjej härifrån till Bollnäs, så här på kvällskvisten. Hon skulle iväg och handla eftersom hennes ena son behövde ha med sig fika till skolan imorgon. Jag sa att det bara var att säga till om hon ville ha sällskap och hon sa att jag kunde säga till om jag hade det tråkigt. Så ja, jag hängde på. Passade på att handla lite jag med och sedan for vi till hennes kompis för att hämta kläder en sväng.

Det kändes väldigt konstigt att bara kunna åka hemifrån faktiskt, utan barn. Skum känsla. Varför gör jag inte sådant annars? Möjligen för att jag inte har körkort och busstiderna är knasiga.. men det är en annan diskussion! Jag tycker att det är skönt att bara sitta hemma också, faktiskt. Jag har väl inte behovet riktigt heller.. men skönt när man väl gör någonting ensam.

Vi har lärt känna väldigt många Hällbobor (och runtomkring) nu på sistone och det är både trevligt och skönt. Lite trist att inte känna någon?


Jag kan ju passa på att tipsa om den här tjejens smyckesshop också (hon som jag åkte in till Bollnäs med) när jag ändå är på gång! Hon gör egna (Jättefina!) smycken och säljer på sin hemsida. Fina herrsmycken också. Klicka
HÄR för att kika in dit!


(Klicka på bilden så kommer du till hennes hemsida)

Tänk om man var sådär duktig på att göra smycken! Hon Designar utifrån dina egna idéer också, för samma pris.

Klippa navelsträng


Här klipper David navelsträngen på Ella.
Om ni är känsliga eller något så ska ni nog skippa att klicka på bilden.

Jag satt precis och tittade igenom bilderna från när Ella föddes, myspys. Fast såg en bild på mig och Ella när jag håller henne första gången, när de syr ihop mig (kejsarsnitt), och jag förstår varför jag inte har lagt ut den, haha! Värsta grejen uppkörd i näsan och ser helt sliten ut överhuvudtaget! Men fy vad Ella växt! Hon var ju en liten plupp där bara..

Dreggla kudde

Barnen ligger och dregglar kudde i sina sängar och vi "vuxna" kör med lite egentid fram till läggdags. Det dumma med mig är väl att jag alltid sitter i soffan, vid datorn och tvn, hela kvällarna. Ingen nytta alls försöker jag mig på. Det finns ju massor som jag borde göra på kvällarna egentligen men här sitter jag. Ganska skönt faktiskt men Fru Ångest dyker upp lite då och då för att påminna om att jag är latast i världen.

Mina ögon pendlar just nu mellan detta blogginlägg och televisionen. Det är kristallen som underhåller just nu.

Hm, jag hade en massa tankar att låta fingrarna dansa ur sig men nu försvann de, bara sådär poff.

Jag får återkomma!

Pics

Tårtan, vad tycks? Vi brukar inte göra tårtor så ha inga höga förväntningar nu, haha!





Okej, nu orkade jag inte lägga in fler bilder. Och det är ju så svårt när det är andra människor med på bilderna. Anki & Mamma: ni får säga till om ni vill att jag tar bort bilderna!

Lyckat!

Här sitter jag och hade tänkt lägga in bilder från idag. Tyvärr så går inte det eftersom det krånglar just nu, typiskt! Fast om jag ska vara ärligt så tänkte jag bara slänga in en bild på traktortårtan och sedan lägga in några andra imorgon. Så det gjorde ju inte så jättemycket egentligen.

Imorgon, om uppladdning av bilder fungerar, dyker traktortårtan upp på bild! Den blev ganska lyckad faktiskt, tror jag. Det verkade så iallafall.

 Elvis hade iallafall en riktigt bra dag, det märktes tydligt! Ett leende på läpparna hela tiden och han hade inte tid alls för att öppna presenter. Han tyckte att det var mycket roligare att det kom en massa folk och barn så han ville bara leka. Men tillslut så hade han öppnat alla presenter och verkade väldigt nöjd. Tack allihopa!

Lägger in bilder imorgon och skriver lite mer då istället.

Söv gött!


Traktortårta

Klockan på datorn berättar att den är halvtolv nu och jag borde springa upp för trapporna för att slänga mig i sängen på en gång. Vi har precis trixat till en (liggande) traktortårta med släp och den planeras att ätas upp imorgon då vi ska fira Elvis, han fyllde ju två år i onsdags! Garneringen ger vi oss på imorgonbitti så det blir väl efter det som jag kan uttala mig något om hur den ser ut (och senare smakar). Förhoppningsvis blir det lite bra iallafall, haha!

Vi ska försöka ta oss ur sängen så fort som möjligt imorgon. Vi måste hinna med att städa lite, duscha, äta lunch och sätta upp ballonger. Och garneringen av tårtorna förstås. Elvis måste sova middag innan folket dyker upp också. Det "dumma" med barn är väl att de brukar känna på sig när vi föräldrar verkligen vill att de ska sova middag, för annars "skiter" sig allt,  och så vägrar de att sova. Elvis blir ju så himla trött om han inte sover middag och det vore väl jäkligt trist om han lyckades somna precis när de kommer och sover i två timmar? Efter klockan ett är det väl "öppet hus" eller vad man säger och det brukar bli bäst så. Det blir ju så rackarns trångt om alla dyker upp samtidigt.

Längtar efter att få se Elvis öppna presenter!

Lägger in bilder imorgonkväll eller på måndagmorgon. Kanske får ni se tårtan också?




Avsluta konto på blogg.se


Jahapp.. Då var det mitt i natta och här sitter jag. Jag försöker klura ut var blogg.se har gömt funktionen "avsluta konto" men utan något lyckat resultat. Det har ju alltid funnits direkt när man loggar in, längst upp på sidan. Det går att avsluta bloggar men det är ju hela kontot jag vill få bort.


... Blev du "orolig" nu? isåfall kan jag berätta att det inte är min blogg jag ska få bort, haha! Det är så att jag hjälper en vän som vill avsluta för att göra en ny eftersom adressen blev fel. Konstigt nog finns inte den funktionen? Så har du skaffat dig en blogg så är du fast för alltid! Eller?

Nu har jag iallafal sagt åt henne att maila blogg.se så får de hjälpa henne. Vad krångligt det ska behöva vara!


Eftersom varenda jäkel är sjuk just nu så ville inte David vara sämre så han var hemma både igår och idag med förkylning och halsont, stackarn. Verkar dock vara på bättringsvägen och det är ju tur eftersom vi ska fira Elvis på söndag. Det ska bli så roligt att se när han får presenter. Våran present bor han på om dagarna fortfarande och det är så himla roligt att se honom åka runt,runt,runt och runt i huset på motorcykeln, haha!

Nej, nu strejkar mina axlar och hotar med att ge upp helt och hållet om jag inte skubbar upp till sängen nu. Bäst att lyda!

Natti

Tvåsiffrigt?

Jag måste bara dela med mig av mitt korkade jag, haha:

- Tänk att Elvis två år nu....tvåsiffrigt liksom...........eller nä, vänta...oj!

och sedan skrattade jag lite åt mig själv.
Vet inte riktigt alls vad jag tänkte med där!

Fel

Fel av mig! Det är nog tre tänder till och med! Såg att en kindtand längre in som nog också spruckit fram. Jisses.. snart har nog hela munnen full av huggtänder! Bäst att passa sig..

Två tänder och pink i pottan





Igår var det dags att slänga i Ella lite gröt för första gången. När man bara har ammat innan ska man börja försiktigt så magen vänjer sig men hon har ju ätit ersättning så det var visst bara att köra på. Inget börja smått utan det var bara att tuta och köra! Alltså fick hon äta så mycket hon ville med andra ord.

Elvis åt ju också ersättning men då visste inte vi att man kunde ge mycket på en gång så vi skulle börja smått men råkade ge fem skedar och trodde att vi råkade ge för mycket. Men tydligen så hade han ju fått äta mycket mer om han bara fått för oss, haha!

Bvc-sköterskan sa till oss att vi skulle vara glada om vi fick i henne två-tre skedar men vi antog att hon skulle vara lika matglad som sin bror och vad rätt vi hade - Hon svalde en jäkla massa skedar med gröt. Elvis hjälpte till också. Ella blev dock lite putt till slut och gav ifrån sig en tjut för att markera att hon inte gillade en sked långt ned i halsen!

Och idag upptäckte jag ju att hon fått två tänder (!!)? Jisses.. jag har inte ens tänkt på att hon skulle kunna få nu, hon är ju bara 4 månader. Elvis fick ju också tänder tidigt (5 månader) och vid åtta månader hade han åtta tänder, vid tolv månader så hade han tolv stycken. Nu har han nog 18 (eller var det 16?) om han inte fått de sista redan. Vanligtsvis eller "normalt" brukar framtänderna dyka upp först men på Ella verkar det ploppa upp kindtänder. Det såg ut som att det skulle spricka fram åtminstonde en till, om jag såg rätt. Det var rätt svårt att se eftersom hon försökta sluka hela min hand när jag var där och grävde, haha!

Tror ni förresten att det är ärftligt att få tänder tidigt? Jag fick också tänder runt 5 månader..


Och födelsedagsbarnet har bott på motorcykeln idag. Jag blev mäkta förvånad när vi lyckades få honom att somna utan att ta med sig den i sängen, haha! Vad han än har gjort idag så har han suttit på den. Den fungerade väldigt bra att vila på när han kikade på Mora träsk också. När han hade badat så sprang han rakt förbi mig och satte sig naken med sin blöta kropp på motorcykeln också. Snacka om lyckad present!

Han kissade på pottan idag också. Han skulle precis bada och jag upptäckte att han inte hade kissat något i blöjan så jag sa åt honom att han nog skulle kissa på pottan först så det inte blev sånt i vattnet. Och vad gjorde han då? Jo han satte sig på pottan och kissade! Han har kissat där en gång förr och till och med bajsat men då råkade han nog bara göra det och förstod säkert inte lika mycket som nu.


Kikade på Mora träsk



åker lite!

Första tänderna

Oj, Ella har fått tänder!?

Skriver mer om det ikväll.. och om hennes första grötintag!


GRATTIS ELVIS!

GRATTIS Elvis på tvåårsdagen!!




Slog precis upp ögonen när vi sjöng för honom. Nyvaket födelsedagsbarn.



Present fick han också. Behöver jag skriva att han gillade den? Haha!




Och glass till frukost fick födelsedagsbarnet!


Ja idag är det två år sedan Elvis föddes. Vid den här tiden var vi nog på väg till Gävle och ikväll (kl. 21,52) så tog Elvis sitt första andetag. Det var alltså DETTA som hände för två år sedan.

Vi ska fira honom riktigt med tårta och sånt på söndag. De flesta jobbar ju idag (till och med David) så då passar det bättre med det på söndag. Så då får släkt och vänner dyka upp på lite tårta!

Ni kanske ser på bilderna att han fick en Elmotorcykeln? Det gillade han starkt! Har åkt runt på den nu på morgonen och är i extas, haha!



Elvis fyller år imorgon!

Elvis fyller 2 år imorgon. Har det redan gått sådan lång tid?


BB-bilden




Nästan två år!

Mora träsk



Elvis tokgillar att kika på Mora träsk.