Gott nytt år på er!

Gott nytt år allihopa!

95949-2152

En rak höger från bäbisen

Fy vad jag nog ser väldigt slö ut just nu. Halvliggandes med benen på vardagsrumsbordet och datorn i mitt knä. Min nacke vilar fint på ryggstödet (som är ganska lågt). Väldigt skönt är det iallafall och jag undrar om jag verkligen kommer att orka flytta på mig.

Elvis sov med oss natten till idag eftersom han vaknade igårkväll (och somnade inte om) och vi tänkte att han nog sov bättre i vår säng eftersom han hostade så för jäkligt och vi visste ju inte hur det skulle gå med läppen. Vid fyra-tiden vaknade jag av att det luktade illa som aldrig förr och inser att han lagt världens hundspya (såg verkligen ut som om en hund lagt en spya) i vår säng. Antagligen var det en massa slem som orsakade kräkan. Jag låg och höll tummarna för att det var slemmets fel och inte någon jäkla vinterkräksjuka. Mina tummar fungerade finfint och han har inte kräkits något idag.

Idag var vi in till Bollnäs för att inhandla lite blodförtunning till David på apoteket och handlade lite att äta till middag. Det roliga var väl att vi gav upp att handla mat på hemköp eftersom vi inte kom fram till något båda ville äta. När vi senare kom till Hällbo gjorde vi ett nytt försök och det gick väl lite bättre. Det blev tacos! Det gillade vi alla tre!

Jag har bestämt mig för att införa en taco-dag på fredagar. Ungefär som när jag var liten, fast då var det spagetti och köttfärssås. Var det fredag så behövde jag inte fråga mina föräldrar vad det skulle lagas för middag för då visste jag att det var spagetti och köttfärssås, gött!

Imorgon ska vi iväg till Amanda en sväng för att fira Elin (som är i stan). Tänkte först att vi skulle ta en hemmadag eftersom detta typ är den enda dag vi har för oss själva bara men vi tar en sväng till Arbrå iallafall! Ska bli skoj att träffa tjejerna!

Jag tror tusan att jag blir tvungen att masa mig upp för trapporna om en stund för att lägga mig i sängen istället. Det är nog skönast.

David kände bäbisen sparka i förrgår. Jag tänkte precis säga att "vilken dag som helst så känner nog du med" för sparkarna har blivit mycket starkare. Han kände på magen och poff så fick han sig en (rak höger?) buff på handen. Härligt när det var första försöket så där. Det syndes utanpå också. Just nu är det full fart på rackaren i magen. Kanske övar på volter, vad vet jag! Mysigt värre iallafall!

Jag är i v.22 nu och jag var ju iväg till barnmorskan igår. Fick höra hjärtslagen som började dunka på så fort hon satte dit apparaten på magen. Hon berättade att de har i åtanke att Elvis kom två veckor innan beräknad födsel när de sätter tid för snittet. Det är ju 10-14 dagar innan beräknad förlossning och jag hoppas på 14 dagar innan. Frågan om när vi får reda på snittdatumet ploppade också ur munnen min eftersom jag är väldigt nyfiken och det vore skönt att veta det i tid och svaret blev
- v.35 - 36.
Lite trist!  Det är ju typ två veckor innan snittet. Om man ändå ska få en datum så vill man ju få det lite tidigare, haha!


95949-2126
Davids syster, Tova, och hennes pojkväns ena kattunge!

ett år sedan!

Elvis vaknade för ett tag sedan bara grät. Så han fick följa med ned till vardagsrummet istället. Stackarn hostar och har fläskläpp. Jag klandrar då honom inte för att vara vaken!

Räkningarna är betalda och jag är riktigt less på ocr-nummer!

Just ja! Jag och David kom på att vi har varit förlovade i ett år nu. Den 17/12, på Davids födelsedag, firade vi ett år. Inget vi tänkte på eftersom David var i Malmö och jag tänkte bara på att han fyllde år, haha! Så det var ett år sedan detta --> 
http://kaisasturesson.blogg.se/2006/december/im-engaged.html <-- hände!

Elvis sitter invirad i ett täcke i Davids knä. Vi borde nog gå upp och lägga oss så han får någon sömn.

Godnatt gott folk!

Ajaj..

Uff denna dag har inte varit allt för toppen för Elvis. Jag kan inte längre räkna på fingrarna hur många gånger han har ramlat och slagit sig idag. Nu alldeles innan det blev läggdags så halkade han och slog i munnen i vardagsrumsbordet och bet sig i läppen. Två stora bitmärken lämnade tänderna i läppen som framkallade massor med blod. Nu sover han och jag hör honom i "barnvakten", hostar till lite då och då. Han har hostat väldigt mycket idag så jag undrar hur det blir inatt.

Det återstår att se.

Räkningsbetalning är det som gäller nu, fya!

städtanter

Medan Elvis sover lite sen middag ska vi nu försöka ta tag i städningen. Vi har mest stökat ned när i varit hemma och inte alls tänkt på att plocka undan. Elvis julklappar ligger utspridda överallt, speciellt duplot. Räkningar ska betalas ikväll också, HUALIGEN! Vi har massor med extra denna månad.

Nu ska vi försöka lyfta på våra fina arslen för att köra igång.

Julen

Ja men tjenare! Dags för en uppdatering? Kanske till och med komma igång med bloggandet på riktigt igen? Jag tänkte det iallafall.


Det har varit full fart varje dag sedan David kom hem och det märks verkligen på Elvis. Han är helt slut stackarn. Inte en enda dag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Inga riktiga rutiner alls.


Julafton har nu rusat förbi oss och jag hann knappt med. Dagen började med att vi var till Davids farmor och farfar på lite fika och julklappsbyte på förmiddagen. Vi for sedan till Davids föräldrar. Där åt vi julmat, umgicks och delade ut julklappar. Hela Davids familj, vissa respektive och en vän till Martin (hans bror). Riktigt trevligt! Tack för alla fina julklappar!

Efter lite ris á la malta som avslutning för vår del begav vi oss till nästa ställe - Fågelholken! (Mina föräldrars hus)

De hade precis ätit färdigt då vi ramlade in genom dörren (det var faktiskt halt och det var nära att jag halkade utanför) och det blev snart julklappsutdelning. Julklapparna uppskattades även där av både oss och Elvis! Tack och bock allihop! Tomten var dit och hälsade på. Elvis blev inte rädd men han var mest i min famn eftersom han var lite trött och hungrig för tillfället. Så fort han fick lite mat i magen så blev han go och glad igen! Han fingrade med fingrarna i munnen hela tiden och jag antog att tänderna som är på väg kliade så han fick ha napp och det brukar han inte ha på dagarna annars. Det är så ovanligt att se bilder på honom med napp i munnen.

Resten av kvällen umgicks vi och hade det trevligt tills det blev dags att fara hemåt. Väl hemma så slocknade vi ganska på en gång. Elvis somnade så fort han satt i bilstolen och sussade sött till klockan nio dagen morgonen efter.


Så, vad fick Elvis i julklapp?

  • En pulka
  • stor Lastbil
  • Duplo
  • Bonddjur
  • trumset
  • afrikansk trumma
  • En bilratt som låter och grejar (Riktig favorit faktiskt)
  • kläder
  • Två filmer
  • en bok
  • leksakslera
  • påslakan-set
  • ficklampa
  • leksaksbuss som låter, med gubbar i.
  • Ett set med bakgrejer (visp, kavel osv)
Nu har jag säkert glömt att skriva något men hur lätt är det att komma ihåg då?



Julafton


Tråkigt nog så blev det inte så roliga bilder. Mitt "fotohumör" var helt borta och det var folk överallt så det blev inte så mycket. Alla kom inte med på bild heller, riktigt trist! Vissa bilder har jag inte lagt ut eftersom jag inte vet om de blir arg ifall jag lägger ut bilder på dem.




Juldagen tillbringade vi hos Davids farmor och farfar där vi åt julmat.


Dagen idag tog vi en tur till Gävle för att hälsa på Davids kusin Jenny. På vägen dit såg vi en bil som tagit eld och det brann jäkligt mycket faktiskt. Jag hann få upp kameran i all hast och fick någon dålig bild men jag tänkte lägga in dem ändå!



"Lokalt Gävle
Polisbil i kollision
Strax efter att bärgningsarbetet med den utbrända bilen på E4 vid Hagsta var avslutat blev polisbilen som fanns på plats påkörd bakifrån. Enligt uppgift är det en personbil som kört in i polisbilen trots att man stått med tända blåljus. Det finns inga uppgifter om några personskador i samband med olyckan. (http://www.larm-soderhamn.se/lokala.php)"



Lyckat? Hahaha!



Det var roligt att träffa Jenny, det var ju ett tag sedan sist! Elvis var dock väldigt grinig och trött (efter helgen?). Att riva Jennys lägenhet var någon han hade i skallen också, haha! Julgranen var väl det största offret.


Elvis har ätit väldigt mycket onyttigt nu under julen och nu får det minsann vara slut med det. Någon gång ibland räcker, haha! Det blev väldigt mycket julmust för honom och det har märkts på stackars magen.


Imorgon ska jag till mödravårdscentralen för att träffa barnmorskan. Jag har inte träffat henne sedan inskrivningen så det ska bli spännande att se vad som ska göras denna gång. Hjärtljud kanske? Usch då måste hon titta på magen och se valkarna dallra. Besiktiga bilen är något som också står på schemat. Jag hoppas innerligt att det blir lugnt efter imorgon. Jag vill vara hemma och ta det lugnt lite iallafall!


Måste bara lägga in denna bild på Elvis!


Ett charmtroll

95949-2120

Eftersom jag är lika seg som snigeln på grusvägen så hinner jag inte köra en full uppdatering idag heller, attans! Men jag tänkte att jag skulle vara snäll och lägga in en bild på min/vår gofis! Detta är taget på julaftonsmorgonen innan vi begav oss iväg på alla ställen som skulle besökas den dagen. Är han inte go så säg? Charmtrollet.

Jag lovar att försöka knåpa ihop något imorgon. Det ska jag väl klara av? Håll tummarna!



Julkort



Här kommer julkortet! Från oss till alla som läser!
De få som inte fått kortet ännu ska få det imorgon så det går nog bra att lägga ut julkortet här redan nu. Jag hade trots allt nästan lovat att lägga ut det igår så jag får allt göra så.

Jag har inte bloggat riktigt på någon dag nu och hinner väl inte det nu heller, tyvärr. Det får allt bli på tisdag! Massor med bilder får vi hoppas på.

Ha en riktigt god jul nu allihop!

Magnus Betnér!








Magnus Betnér!

Internet har krånglat lite ikväll så jag har inte uppdaterat något tidigare. Tänkte bara lägga in att jag kollar på reprisen på Magnus Betnér - Ingenting är heligt just nu. Jag var bara tvungen att kika igen och jag missade ju första delen förra gången. Han är så jäkla härlig! Den DVD'n kommer jag att köpa iallafall!

Godnatt!

Julklappshandling, panik?

95949-2115

Nu har vi lämnat Elvis och skall snart bege oss mot Bollnäs för att fixa och trixa lite under dagen.



Räkmacka!

Pappa David är hemma igen och Elvis blev överlycklig när han såg vem det var som kom hem. Han ropade "hejhejhej" och räckte armarna åt sin pappa. Så mysigt!

David öppnade sin present som var en GPS och den blev han glad för. Den var från både mig, mina föräldrar, syskon och min mormor. De gick med på min present så det inte skulle behöva bli så dyrt för mig. Jag betalade mest men det blev mycket billigare än vad det skulle blivit om jag köpt den själv. Roligt att alla var med på den också eftersom han behöver en sådan, speciellt när han åker iväg på jobb och ska hitta till olika ställen.

Vi ska strax gå upp och lägga oss eftersom vi ska upp tidigt imorgon för att lämna Elvis hos dagmamman. Som jag tidigare skrivit ska vi handla sista julklapparna imorgon och lämna julkort till folk. Annars har jag ingen aning om vad vi ska hitta på i helgen.

Jag fick förresten en RIKTIG räkmacka igårkväll hos mina föräldrar! Den både smakade och luktade som en riktig räkmacka ska göra. Konstigt att det är godare med räkmackor från Matmagasinet (eller ja, de har ju bytt namn) än Mr. Bean.

Vad föredrar ni?

Räkmacka =
  • Torrt bröd, sallad och torra räkor (någon konstig dressing var det till också)
Eller...
  • Polarbröd, ägg, majonäs, räkor, citronskiva och sallad?
Även om det nog är ganska uppenbart så kan jag berätta att jag föredrar det sistnämnda (sistskrivna?). Visst, jag kan hålla med om att det första alternativet nog är mer fettsnålt än det andra men ska det vara räkmacka så ska det vara räkmacka!

Tack hörrni!




Här är sötnosen som äter fil och flingor för första gången.
Konstigt att han aldrig fått prova det innan. Kan ju i och för sig bero på att vi aldrig har det hemma.


Kladdigt?



Nej nu ska jag försöka lyfta på min tunga rumpa och låta fettet dallra upp för trapporna till övervåningen.

God natt gott folk!

Tack för pussen

Jag har världens goaste son! Han kom fram till mig alldeles precis och tog tag i min tröja med sina händer och drog ned mig till hans höjd (jag sitter på soffan och han stod nedanför) och gav mig en puss.
Jisses vad jag älskar dig min gofis!

Och nu stod han i soffan och tittade ut genom fönstret. Ena garagedörren är öppen så man ser att bilen står där (jag lyckades tydligen inte stänga dörren) och då skriker Elvis
- PAPPA!!!!!!
Tyvärr så kommer han inte riktigt än men snart! Runt halvsju så Elvis hinner ju med att busa med honom innan det blir läggdags och besök av John Blund.

Barnavårdscentralen

Nu är vi hemma i Hällbo igen! Vi for ju till Bollnäs igår för att inhandla en present till David, en present han faktiskt behöver. Vi stannade sedan i Bollnäs över natten, hos mina föräldrar, eftersom vi skulle till bvc tidigt idag.

Så imorse begav vi oss till vår sköterska på barnavårdscentralen för att väga och mäta Elvis. Han väger nu så mycket som 10 300 g och är 76cm lång. När vi satt där och pratade så tittade jag på sköterskans anslagstavla som var full med bilder på söta barn, som vanligt. Det som var annorlunda denna gång var att det satt en massa julkort där och då påmindes jag om att jag glömt att ta med vårat julkort på Elvis! Rackarns! Vi får ta och svänga in till henne imorgon och lämna av julkortet då. Det är så roligt att gå till barnavårdscentralen när vi har en bra sköterska som tar emot oss. Fy, vill inte tänka tanken på hur det skulle vara om det hade varit någon vi inte trivts med. Ibland har man tur!


David har riktat bilen mot norr och är på väg hemmåt igen så ikväll dyker han in hit. Det är lite synd att Elvis ska till dagmamman imorgon, första dagen David är hemma, men tomten ska ju komma och de ska få ett varsit paket och det vill nog inte Elvis missa.Han tycker ju att det är riktigt skoj att vara där också. Förra gången David kom hem skulle det också blivit så men då lät vi honom stanna hemma. Vi får passa på att handla sista julklapparna och dela ut julkorten istället. Om vi lyckas med att få ut alla julkort imorgon så dyker nog kortet upp på bloggen på lördagen också. Då får ju alla ett julkort från oss på något vis, haha!


Ja just det ja! Då vi var på Bvc så påminnde Anneli (sköterskan) mig om att ha en reservplan inför förlossningen osv. Jag ska ju ha snitt och kan därför planera in så att David är hemma då och det är ju bra. Men om det startar tidigare och David är borta? Det kan ju lätt bli lite panik om förlossningen startar tidigare än snittet och David är 80 mil bort, 10 timmar från oss. Det är omöjligt för honom att hinna om de inte lyckas fördröja det på något vis. Usch, vill inte tänka tanken på att David kan missa sitt andra barns födelse. Jag måste alltså fixa en reservplan.

Jag sprang precis in till köket för att se efter vad Elvis höll på med för bus. Och vad gör han? Jo han har öppnat skafferiet och kastat ut hälften av spagettin i paketet. Ibland är det svårt att hålla sig för skratt, haha! Det blev till att plocka spagetti från golvet.


Nu tänkte jag att vi ska gå upp för att kolla om Elvis vill sova lite middag. Han somnade på väg hem från Bollnäs så jag vet inte om han är trött ännu. Ibland kan han se hur pigg ut som helst men slocknar på en gång då jag bäddar ned honom i sängen. Jag själv tänkte unna mig lite middagssovning för det är så jäkla skönt och dagen rusar ju iväg om det sovs lite.


Fler inlägg under dagen och kvällen kommer! Någon bild blir det nog också, på Elvis såklart!


Have a nice day and gör inget dumt!


95949-2089

Ett litet tack!

Tack för alla kommentarer och snälla ord förresten! Jättekul med kommentarer!
Tacksamt!

Klarsotat

Nu har sotaren varit här och allt såg bra ut. Jag visste dock inte att han skulle upp på övervåningen och kika på skorstenen också, alltså i Elvis rum och i vårt sovrum. I Garderoberna var han och kikade på skorstenen och upp på vinden var han och kikade också.

Elvis vaknade inte av att han var in och trixade i hans rum, skönt. Han hade ju bara sovit i en halvtimma och det vore ju synd om han vaknade då.

Nu försöker jag packa ned allt som skall med till Bollnäs. Jag glömmer alltid något.



95949-2111


Undra om Elvis vaknar snart eller om han kör en 2-3timmars idag.. Han har sovit i 1,5 timme nu iallafall.

Sotaren

Godmorgon gott folk!
Det är nog tur att jag inte har någon utomhus-termometer ännu. Om jag känner mig själv skulle jag aldrig gå ut om jag visste hur kallt det är.

Idag kommer sotaren hit för att göra någon slags brandskyddskontroll. Mellan kl.12,00 och 14,00 ska jag hålla mig hemma. På lappen stod det vilken sotare som vi får besök av och det är grannen mitt i mot mina föräldrar. Jag brukade leka med deras barn som liten, då åldersskillnaden inte gjorde något.

Innan han dyker upp ska vi försöka städa lite och jag behöver verkligen duscha. Så Elvis får roa sig själv i matstolen inne i badrummet medan jag duschar. Vid Elva blir det lunch och sedan ska Elvis sova lite middag medan jag packar väskan och går ut med soptunnan till vägen.

Vi ska nämligen till Bollnäs efter att sotaren gjort sitt. Vi ska köpa present till David. Han kommer ju hem imorgonkväll! Han blir antagligen hemma i två hela veckor också, lyx! Vi ska tydligen till bvc imorgon också så vi får se om jag stannar kvar i Bollnäs över natten eftersom det är så tidigt jag ska dit imorgon.

Nej nu blir det duschen!

Förklaring

Jag kom på att jag kanske borde förklara varför jag kände mig dumförklarad igår. Det kanske inte var lika farligt som ni tror men jag tar åt mig som tusan iallafall, vad det än gäller.

Jag sa till snubben på stadshuset att jag ville köra på distans och att det var ju bra eftersom jag ska ha barn i April. Då kan jag ju fortsätta med studierna ändå eftersom jag kör på distans. (Jag tänkte att man var tvungen att köra en hel termin). Då skakar han på huvudet och tittar konstigt på mig samtidigt som han säger
- Tycker du att det låter vettigt? *tittar på mig en stund* Att få barn och sedan bara fortsätta plugga?
"eeh.. nä, tydligen inte....."

Han tittade på mig som att han tänkte " Hon är 20 år, ska få sitt första barn och tror att det är hur enkelt som helst". Jisses, jag HAR barn. Jag vet hur det är. Men var bara sättet han sa det på och hans min som fick mig att känna mig riktigt dum.

Vi satte iallafall 11:e april som slutdatum för studierna. Man kunde tydligen göra så. Så mellan 7/1 och 11/4 ska jag plugga. Får se hur det blir med dessa redovisningar. Jag har fått höra att man kan få göra dem bara inför en lärare och det är ju bättre iallafall.

mina barn



Måste bara lägga in dessa tre bilder på min tok!


Det är mysigt att åter igen få känna hur det känns när någon rör sig i magen. En helt underbar känsla!

Fasiken?

Jahapp, då vet jag inte hur det blir med komvux längre. Jag trodde att jag skulle slippa muntliga redovisningar om jag körde på distans och det gör man tydligen inte. Vägra göra sådant. Och jag är inte en person som vågar säga till om att jag inte klarar av det heller.  SKIT.

Mat, mat och mat..

Det som är bra när Elvis är hos dagmamman är att jag slipper försöka komma på vad som ska lagas till både lunch och middag. Jag slipper ju laga lunch då. Nu sitter jag som vanligt och funderar på vad jag ska göra för lunch. Efter lunchen är det bara att börja klura ut vad middagen skall bestå av. Trök! Ge mig en färdig matlista och en frys som innehåller allt jag behöver.

Åter till lunchklurandet!

sötnos

95949-2100

Jag tycker fortfarande att denna bild är lite smårolig!

Grattis honey!


Grattis honey! ( i efterskott blir det nu)
95949-2107
Ja igår fyllde David 26år och firade den själv med att jobba 80 mil bort, lite trist. Vi får ta igen det när du kommer hem! Jag hade tänkt lägga in ett inlägg om det igår men det fungerade inte att logga in på blogg.se igår och när det väl gjorde det så hade jag tröttnat. Grattis igen!



Igår tog jag bussen in till Bollnäs för att halvt frysa ihjäl vägen från brotorget till stadshuset. Inte lång bit alls att gå men kylan attackerade mig så vägen kändes mycket längre. Väl framme pratade jag med en snubbe om komvuxkurser. Jag blev lite dumförklarad och sedan kändes det inte alls lika roligt längre men det slutade med att jag ansökte om lite kurser. Religion, Naturkunskap (jag fick ju IG i dessa ämnen trots att jag skulle få Godkänt) och Svenska B (Jag hade mycket frånvaro och fick bara G, jag kan mycket bättre). För att få ihop det till heltid så lade han till kursen "inför högskoleprovet" och någon till som hette first class. De tre förstnämnda ska jag köra på distans och de andra får jag allt pallra mig dit för. Känns dock inte lika bra alls som innan. Jag hatar att bli dumförklarad. Det är därför jag inte gör vissa saker utan att ta med mig sällskap - Just för att inte bli dumförklarad eller göra bort mig. Varför händer allt sådant när man väl gör saker utan att tänka på att det är jobbigt?

Efter stadshuset letade jag mig till ett gömställe från kylan och lyckligtsvis hittade jag in till "gamla prix-huset". Där tänkte jag äta lite frukost och bestämde mig för en räkmacka på Mr. Bean. Jag blev väldigt besviken då mackan serverades. När jag tänker på räkmacka så menar jag räkor, majonäs, ägg och sallad. Bröd också såklart. Det jag fick var torrt bröd, torra räkor och lite sallad. Fy vad töööört. Jag åt inte mycket av det där. Vad tänker ni på när det gäller räkmacka? Ganska skönt att bara sitta där själv iallafall.

Jag gick in och hälsade på Jan på biggans en sväng innan jag gick ut på stadens torg för att kika lite i affärer. Tittade om jag kunde hitta några julklappar som vi kan köpa på fredag när David är hemma igen. Affärerna var ganska snabbt avklarade och jag besökte Jan på biggans än en gång innan jag gick till bussen för att åka hem. Jag var den enda människan på bussen, hela vägen till Hällbo.

Jag kröp till sängs när jag kommit innanför dörren här hemma och sov i 1,5 timme innan Elvis kom hem. Det finns inget bättre än middagssovning!

Just nu busar jag med Elvis som står bakom mig i soffan. När han hittar något annat att titta på i två minuter så passar jag på att skriva något snabbt i inlägget. Ska duka fram lite frukost alldeles strax även fast det känns onödigt när jag mår illa efter en macka. Jag vill ha två, det är standard ju!

Jag har förresten gått upp två kg av de 5,5kg jag gått ned. Det dröjer nog inte länge innan jag gått upp det jag gått ned, plus massa till. Men det som är bra är ju att jag egentligen inte gått upp något sedan jag blev gravid än. Usch, vill inte när jag redan har kvar från förra gången. Jag rullar som en boll redan nu ju.

Nej nu blir det frukost. Eftersom detta inlägg skrivs så tidigt idag så kan jag lova fler inlägg idag.

Ha en bra dag!

Ge mig en räkmacka, en riktig en!





Inget inlägg ikväll förutom detta

Tänkte att jag skulle skriva något nu ikväll men det blev aldrig av. Jag uppdaterar imorgon förmiddag istället.
godnatt!

God morgon!

Nu har Anneli precis hämtat Elvis och jag skall gå ut till bussen om en kvart för att åka till Bollnäs. Tänkte gå in till stadshuset för att prata med en studievägledare om komvux, möjligen söka kurser på en gång.

Ha det bra, hej!


örongodis

John Fogerty's nya skiva är så jäkla skön. Jag och Elvis diggar för fullt just nu!

Gustav Svensson - Tha man!

Svensson Svensson måste vara höjdpunkten på hela veckan när det gäller television. Jag skrattar högt för mig själv här i Hällbo och det är nog tur att ingen ser mig. Om någon såg mig skulle de nog undra vad för sjukdom som spökar i min skalle som gör att jag skrattar för mig själv så där. Riktigt synd att det bara är 30 minuter som bjuds med familjen Svensson. Ge mig alla avsnitt och jag sitter här, garvandes, hela natten.

Just nu är det Babben och det programmet är lite sådär. Det beror på vilka som är med. Komikerna är inte alltid roliga, mest konstiga, men ibland har de väl någon höjdpunkt. Jag hoppas att de skänker lite roliga stunder ikväll.

Idag drog vi på oss ytterkläderna vid tio-tiden på morgonsidan för att gå till Hällboboa (affären här i byn). Frimärken och blöjor skulle inhandlas. Det var tydligen julmarknad där idag och det märktes när vi kom in - fullt med folk i ingången. Jag vi traskade på rakt in till affären eftersom jag inte hade en aning om vad som pågick. Handlade det som skulle handlas och på vägen ut pratade vi med Anneli (dagmamman) med flera. Det bjöds på glögg och pepparkaka. Jag gillar inte glögg så jag tackade nej men Elvis fick gärna en pepparkaka.

På vägen tillbaka till vårt röda hus stannade vi vid postlådorna för att kolla om det kommit något till oss och sedan lade jag vi julkorten i den gula lådan. Skönt att ha det gjort! Nu är det bara att lämna till de som bor nära som måste göras. När jag ändå skriver om julkort så kan jag svara på en kommentar som jag fick på förra inlägget. Det var en förfrågan om jag inte kan lägga ut julkortet här på bloggen och jo det kan jag minsann men jag väntar gärna med det tills alla fått julkortet. De flesta som vi skickar till läser ju min blogg och det vore ju lite tråkigt om de fick se kortet här innan. Den som väntar på något gott......


Hahaha... babben och gänget är faktiskt lite roliga idag.

Vi var ute på gården en sväng innan vi gick in för att göra lunch. Det blev potatis, köttbullar och brunsås som fick mätta våra magar innan vi sov lite middag. Elvis somnade vid tjugoöver tolv och vaknade vid halvtre. Jag somnade vid ett och fick mig lite sömn jag med. Skönt!

Äta bör man annars dör man - Gäller det snö också?



Sweetie



Vad ska jag hitta på nu tro?



Haha fy vad jag garvade åt denna bild!











Elvis på pottan. Vad tittar han på tro?


Jag tog av Elvis blöjan och lät honom springa runt blöjfri i sina mysbrallor. Efter en stund frågade jag om han ville sitta på pottan och då sprang han före mig till toaletten. Vi tog med den in till vardagsrummet och där satt han en lång stund. Jag tyckte att han kunde "råka" göra något i pottan så han förstår vad den är till för. Det gjorde han dock inte och han fick springa runt blöjfri ändå. Jag bara väntade på att olyckan skulle ske. Det gjorde den också. Han byxor var dyngsura och en stor pöl hade bildats på golvet. Tänkt vad skönt det ska vara för honom att få ha byxor på sig utan någon dum blöja. Vi får allt börja pott-träna lite oftare så han slipper blöjorna. Nu brukar han bara sitta där någon gång ibland när jag kommer på det. Men jag fick två söta bilder iallafall!


Till middag blev det potatisgratäng och bogfläsk. Riktigt gött! Det kändes lite tragiskt att göra potatisgratäng när David är borta men Elvis är ju hemmma. Varför inte lyxa till det lite ändå? Vi brukar ju äta tacos, bara vi två, också. Vi kan ju inte äta makaroner och köttbullar hela tiden bara för att David är borta. Elvis gillar tacos förresten. Har jag nämnt det? Han älskar ju grönsaker, och köttfärs är inte heller helt fel. Gärna med en klick Crème fraîche också. Ibland får han mjukt bröd till som pappa David äter och ibland blir det chips, lika som mamma!

Elvis ramlade och slog sig idag och har återigen en bula och ett blåmärke i pannan. OVANLIGT, haha. Han ställde sig i sin fotölj och snubblade, rakt ned med pannan i golvet. Gick bra trots allt och efter några tårar så var allt bra igen.

Nu var det slut på babben och jag inser att jag har knåpat med detta inlägg väldigt länge. Det blir lätt så när det är något på televisionen samtidigt.

Kanske borde jag uppdatera? Jag får helt enkelt skriva ett nytt om jag kommer på något mer att skriva.

Go´kväll!

Plugga?

Jag har kommit på att jag nog ska plugga på komvux efter jul. Mest på distans tror jag. Känns skönt att göra något vettigt istället för att bara gå omkring och vara arbetslös fram tills barnet kommer. Det som är bra är ju att jag kan plugga distanskurserna samtidigt som jag har föräldrapenning också. Så på Måndag, när Elvis är hos dagmamman, ska jag nog till bollnäs och kolla vad det finns för kurser att läsa på distans och möjligen skicka in ansökan.

Idag har jag skrivit ut julkorten som jag gjort. YES, jag har äntligen valt ett av alla jag börjat på. Så imorgon ska jag skicka iväg de som ska resa långt och de andra lämnar vi nog själva i brevlådorna som de ska till. Första gången som jag skickar julkort tror jag, om jag inte gjorde något som liten och gav till någon? Julkortet har jag trixat ihop i photoshop och ja, Elvis är på kortet, haha. Oväntat?


Det är så roligt att se hur mycket Elvis egentligen förstår. Jag brukar testa det ibland för jag tror att de förstår mer än vad man egentligen tror. Om jag säger åt honom att knäppa på tvn så går han fram och gör det, brukar dock stänga av den på en gång men ändå! Om jag frågar honom om han kan stänga kylskåpet så gör han det. Ja, listan kan göras lång. Så sött att se.

Eftersom jag sov bort dagen idag så blev det inget "ut och leka med nya objektivet" men det kommer väl det med. Jag kan iallafall bjuda på två bilder på Elvis.. Tagna med det nya objektivet inomhus. Känns kul att kunna komma så nära fastän man sitter så långt bort. Och Elvis slipper ha kameran rätt i nyllet. Men som skrivet, ut och leka lite snart! Det är iallafall ett Sigma 70-300mm.




Jag skulle verkligen vilja utbilda mig och bli en fotograf. Bli bra på det och kunna göra något med det. Det får bli efter mammaledigheten eftersom jag nog inte hinner göra det innan. Det dumma är väl att alla sådana utbildningar ligger långt bort och jag vill ju vara kvar här med sambo, barn och hus.


Just ja! Idag när jag precis börjat gå in på vår gård så såg jag att lampan, som tänds när någon går på tomten, lyste och jag undrade varför. Jag såg sedan ett djur och jag trodde först att det var en räv. "räven" började dock gå rakt emot oss på vägen och jag fick sedan för mig att det var en grävling, det såg ut som en sådan. Jag tänkte att grävlingar är ju elaka och denna gick rakt emot mig! Kan tillägga att det var mörkt ute, haha. När djuret sedan gick förbi mig såg jag att det var en stor och fet katt med en råtta i munnen som glatt traskade förbi oss ut mot vägen för att gå hem och smaska.  Tja, ibland ser jag inte så bra tror jag, haha!

Nu ringde David och jag ska prata med honom..

Sov gott!

Tröttast?

Varför lyckas jag alltid med att sova för länge? Jag skulle sova i en timme, inte tre....
Det betyder att jag inte hinner testa nya objektivet utomhus och städningen blir snabbstädning som vanligt. FASEN. jag ska hämta Elvis senast fyra. Förstår inte varför jag är så trött. 8 timmar hade jag lätt kunnat sovit.


Jaja nu är det bråttom! Ciao!

Gofisen Elvis

Tänk att kvällen kan bli så förstörd bara på några få minuter, tackar!


Jaja tänkte väl från börjar skriva ett glatt och roligt inlägg men det är ganska kört nu eftersom mitt humör ligger och skrapar botten. Försöker knåpa ihop något iallafall.





Detta är Elvis favoritsyssla om dagarna nu för tiden. Han står sådär mest hela tiden, sötnos.



Elvis var trött på eftermiddagen och somnade i min famn. Han fick ligga på golvet en sväng och sova lite. Vi sov middag så tidigt, innan lunch, så han var riktigt trött stackarn.




Det känns som att det inte finns så mycket mer att skriva ikväll. Det blir bara en massa strunt som ingen vill läsa ändå och då bespar jag er hellre det. Jag vill ju inte mista er läsare! Det är ju ni som gör bloggen värd att skriva i.




Vår långhåriga pojk som behöver klippa luggen igen. Men bra söt är han iallafall!
 

En snabbis

Om några få minuter har jag planerat in en liten dusch. Elvis får sitta i matstolen utanför duschkabinen och leka med något samtidigt. Efter att jag duschat blir det nog en dusch för honom också. Vore roligt om båda kunde göra det samtidigt men det blir ju så jäkla trångt och är nog inte så roligt för honom att få vatten över huvudet hela tiden när jag duschar och han sitter på "golvet".

Efter en snabbis med duschen blir det nog lunch. Frågan är dock bara vad. Det brukar jag bestämma när jag går in i köket och kikar i frysen/kylen. Förhoppningsvis något som går någorlunda snabbt och smaka bra ska det göra. Vad är annars poängen? Att bli mätt förstås men vem blir mätt på något som smakar illa?

Ytterkläderna skall sedan slängas på och vi ska gå ut till garaget för att ta ut vagnen ur bilen. Traska till andra sidan gatan för att kolla posten och sedan ta en tur till Hällboboa för att handla lite på samma gång.

Enligt sidan jag beställde objektivet ifrån så ska paketet ha kommit till spelbutiken igår vid halvtre så jag hoppas att ett AVI hittas i brevlådan idag (om inte David får sms-avi förstås). Isåfall kanske vi tar bussen till Bollnäs för att hämta paketet. Blir antagligen nästa buss tillbaka isåfall. Vill ha objektivet typ nyss!

Nej nu ska vi hälsa på herr dusch!


Lite mat i kistan vore inte fel

Jag åt inget när Elvis åt middag ikväll och nu börjar det kurra riktigt rejält i magen. Kanske ska jag köra igång en kycklingklubba och lite strips? Det vore ju inte helt fel må jag skriva! Får göra det om en stund så det är klart lagomt tills han lagt sig.

Det är förresten ingen idé alls att ha tvn på under dagarna längre. Jag har en liten filur som går och stänger av den hela tiden. Jag får vänta tills han vill knäppa på den och det händer väl ibland men ändå, haha!



Gone

Vid elva idag klev David ut genom dörren för att hoppa in i sin arbetskamrats bil för att åka till Malmö, trist. Det var verkligen jobbigt idag eftersom David verkligen inte kände för att åka iväg nu. Elvis vinkade glatt i början men när David skulle stänga ytterdörren och gå, började Elvis gråta. Uffa. Efter en liten stund var allt bra igen iallafall.

Nu har Elvis sovit i två timmar snart och jag har inte gjort någonting.. Då hade jag lika gärna kunnat sova jag med ju. Duscha skulle jag ha gjort och nu är det ingen idé eftersom han kan vakna närsomhelst. Jag får allt köra en snabbis med duschen ikväll istället.

Ska försöka städa lite nu, redan jättestökigt. Vad gör vi egentligen?

Charmtroll

95949-206695949-2065



















Vår tokis!

Julklappsletande

Just nu sitter jag och klurar på julklappar. Det är så himla svårt att hitta på något skoj eller riktigt bra. Letar runt överallt men hittar inget som riktigt klickar (eller vad man nu ska skriva). Förhoppningsvis poppar det upp massor med kanonidéer snart, det vore ju lite trist om vi inte hittade något. " Nä men vi hittade ingen julklapp till dig, sorry!" Haha!

*letar vidare*


Lorttvätt

Nu är Elvis lagd i sitt rum och det gick väl sådär. Blev lite sent eftersom han vi körde på igår var hit mitt i läggdags och Elvis var trött redan när vi hämtade honom hos dagmamman. Så vi har ganska precis lagt honom. Övertrötthet och ett nytt rum gjorde att det krånglade lite men efter en stund så slocknade han, helt utmattad.

Nu ska vi gå ned till tvättstugan för att lägga i lite tvätt så att vi får några rena kläder att ha på oss. David måste ju ha rena kläder med sig han också.

Vi hämtade iallafall två låga bokhyllor ikväll, eller ja, David gjorde det. Jag har alltså lite att pyssla med när David är borta, mysigt! Samtidigt som Elvis lever rövare i sitt rum kan jag försöka fixa i ordning det lite grann.

Nu skriker lorttvätten efter en omgång i maskinen så det är bäst att jag skyndar mig. Måste hinna hänga den innan vi lägger oss också.

Ciao!

Dinner

Nu är det matlagning som pågår! Potatisgratäng och helstekt fläskfilé är det som skall mätta våra magar idag, gött!
Väntar bara på att det ska bli klart så vi får gotta lite.


Elvis rum

Vi håller på att fixa lite med Elvis rum nu. Var iväg till Bollnäs för att handla lite grejer till rummet men det blev bara en bilmatta och en taklampa. Ska hämta två bokhyllor hos Davids föräldrar också. Sängen är inflyttad också så det blir hans första kväll i sitt rum nu. Usch, det känns jobbigt för mig ju! Hade varit lättare om vi gjort det när han var mindre.

Jag vet exakt hur jag skulle vilja ha det i hans rum men det får bli ett senare projekt, det blir jättefint isåfall! Kanske vi kan fixa det i vår? Måla om lite och trixa. Så just nu får det bli som det blir.

Elvis är med dagmammorna och barnen i en lokal på västansjö skola där de brukar hålla hus på Måndagar. Alla tre dagmammor slår ihop då. Stortrivs gör han verkligen! Vi hinner knappt komma in där så springer han iväg för att leka med de andra barnen. Runt halvfyra ska vi brumma dit för att hämta honom.

David smiter till Malmö imorgon också. Har det redan gått en vecka? Han kommer iallafall hem lagomt till julafton och förhoppningsvis är han hemma över nyår också. Förra året var han i Norge på jobb när det var nyårsafton, trist! Fast hellre att han är borta på nyår än under julen.


Nej nu ska vi städa lite innan det blir dags för att hämta Elvis. Vi väntar på att han som vi körde in i igår ska ringa eller komma hit så vi kan skriva skadeanmälan till försäkringsbolaget innan David åker imorgon.


Just ja! Vi kom på idag att vi beställde objektivet i Davids namn och han åker ju imorgon! Hm.. hur går det om jag vill hämta ut det då? Om det kommer till videohallen så är det väl ganska lugnt om David pratar med Jonas som jobbar där men annars då? VÄGRA hämta ut objektivet när David kommit hem igen, långt as hell dit ju. De hade skickat paketet idag iallafall.

aja nu blir det städning! God eftermiddag!


Otursföljda?

Igår begav vi oss till Uppsala. Med oss i bilen hade vi Davids syster Moa och bror Johan. Vi skulle möta upp Davids föräldrar som var i uppsala för att luncha med Davids syster Tova (och hennes pojkvän Markus) som bor i där. Hans bror Martin kom också för att göra oss sällskap.

Vi mötte upp allihop när vi kom fram och gick direkt till en restaurang med buffé. Riktigt gott och trevligt sällskap. En trevlig dag helt enkelt. Efter att vi käkat och blivit mätta så kikade vi runt lite i affärer och begav oss sedan hem till Tova och Markus för att kolla in lägenheten.

När vi var på väg hem igen och precis åkt in på E4an så kör David in till kanten av vägen och stannar. Det visar sig att det är slut på vatten. Jahapp, då var man sittandes där och behövde vatten. Ingen mack i närheten och Tova kände ingen med körkort som kunde komma med det. Så vad gör vi? jo vi ringer en bärgningsfirma som får komma med vatten. Jäkligt dyrt vatten må jag säga. 1200 spänn fick vi betala i självrisk för att de kom dit med det och det fick vi minsann betala på en gång där också. David upptäckte att det var hål på en slang under bilen som gjorde att vattnen sprutade ut så vi fick ju lite tejp av gubben också för dessa jäkla 1200 kronor. fy! Så efter 1,5 - 2 timmar stillasittandes i bilen kunde vi åka igen. Snacka om surt!





Idag var det ettårskalas som gällde och man kan ju säga att oturen från igår följde med oss hem för att hälsa på lite idag också. Vi var på väg till Bollnäs när en bil framför oss stannat mitt i vägen, mitt i en kurva och David bromsade för fullt. Det räckte dock inte för vi körde rakt in i bilen. Snacka om skakis vi blev! Det visade sig att det var någon korkad idiot som hade kört om mitt i kurvan som kom från motsatt håll och då blev bilen framför oss tvungen att stanna för att inte bli påkörd och då kom vi. Vem förväntar sig att en bil ska stå parkerad mitt i vägen i en kurva? Jisses. Han som vi körde på ska komma hit imorgon och då ska vi skriva en skadeanmälan till försäkringsbolaget. Frågan är vem de tycker är ansvarig. Själv så anser jag att det är personen som körde om mitt i en kurva som orsakade allt. Dessutom bara körde iväg utan att stanna också. Det blev inte så mycket på vår bil som tur var. Bilen som vi körde in i fick en liten buckla.

Elvis vaknade inte ens, han sov vidare tills vi kom till Bollnäs.

Det blev iallafall kalasande efter det och det var riktigt trevligt. Anton har blivit en riktig storkille nu!





Nu lade jag bara in några bilder från idag. Var så jäkla många. David fick för sig att fota massor så det var mest han som knäppte kort. Vågade inte lägga in på alla heller eftersom jag inte har tillåtelse från alla..

Tomteland

Det blev inte så mycket bilder tagna idag faktiskt. Det berodde nog mest på att vädret drog ned humöret, kallt och blött. Kan också bero på att det inte var så mycket att fota. Ska jag vara ärlig så är nog tomteland lite överskattat. Det fanns inte mycket alls att göra eller titta på. Hade självklart varit roligare om Elvis varit äldre men kändes ändå som att det inte bara var jag som var lite besviken. Var rätt trevligt ändå trots att fötterna dog av kyla (självförvållat). Lägger in några av de få bilder jag tog iallafall.





När vår dagmamma varit till tomteland en sommar förr så hade det tydligen varit mycket bättre. Massor med nissar som sprang omkring och pratade med barnen och alla restauranger var öppna. Idag fick vi välja mellan att äta på Restaurang Rudolf där man betalade 140 kronor för en buffé (bestående av pyttipanna, potatisgratäng och skinkstek) eller panpizza/pannkaka på ett café. Detta borde ju vara högsäsongen för tomteland? Men vi hade, som skrivet, ändå en rätt trevlig dag!



Väl innanför dörrarna här hemma hittade David en död råtta i ena fällan. Tur att den var död iallafall, vore ju hemskt om den skulle ligga där och plågas.. usch!


Nu väntar jag på att idol ska börja igen. Är riktigt trött och vill bara sova, John blund lurar här i krokarna. Jag kan ju alltid hoppas på att han hänger kvar här i närheten till halvelva iallafall.

Ursäkta om inlägget blir riktigt uruselt och tråkigt ikväll, jag må skylla på tröttheten! Om jag är smart så slutar jag skriva nu för att inte trötta ut er också.


Jag är smart.



Snabba jäklar!

image2058

Detta lektält beställde vi till Elvis rum igår. Jag är väldigt glad över att vi hittat en riktigt bra sida att beställa ifrån
 -
http://www.giraffo.se/
Anledningen till att jag är så tacksam för att vi hittat just den sidan är helt enkelt för att den dök upp i brevlådan IDAG, vi beställde den igår? Jisses vad snabb de är!

Vi handlade julklappar idag. Inte alla förstås, som vi egentligen tänkt. Det gör trots allt ingenting eftersom vi ska till uppsala på lördag för att hälsa på Davids syster och kan därför handla lite julklappar där också, suveränt!


Jag har hittat ett objektiv som jag funderar på att beställa också.. vill verkligen! Ska klura lite till och se vad som händer i skallen. Många små tomtar som surrar omkring där inne och ingen verkar kunna ta ett beslut, typiskt.


Imorgon far vi iväg till Tomteland. Kvart över sju förväntas vi stå och huttra i väntan på bussen här i Hällbo, fy tusan! Jag hoppas verkligen att vi inte sover över, hur trist vore inte det? Batteriet till kameran ska laddas över natten för att kunna ge kameran kraft att låta mig ta massor med bilder imorgon.


Sov gott!


Rackarns

Jahapp, det sket sig visst med fotografskola över internet.  Jag fick ett svar just precis:

Hej Kaisa och tack för brev.
För närvarande finns endast kursen Ljuset i Fotografskolan.

Fotografskolan berättigar inte till någon form av studiebidrag.
Är endast tänkt att vara som ett bollplank med givna uppgifter att lösa och samtal med lärare och elever emellan.

Hälsningar XXXXXXX


Det var inte riktigt som jag tänkt mig. Riktigt tråkigt! Vill ju gå någon kurs som jag kan använda mig av senare, visa upp på papper att jag verkligen kan något. Känns så meningslöst alltihop.

Råttjakt igen

Nu såg vi en råtta igen. Den sprang dock under ett skåp vi har och sedan var h*n puts väck borta!
Det är lite spännande ändå tycker jag!

väga valkar

Vi är ju bra roliga vi. Ja vi kan faktiskt vara det!
David ville bums åka till Bollnäs idag för att han inte hade ro att sitta hemma och glo bara.  Han är alldeles rastlös när han kommer hem från att ha jobbat 12 timmar om dagen, varje dag i två veckor och sedan bara komma hem för att inte göra något alls. Så vi åkte till Bollnäs vid tvåtiden och vi insåg på en gång att vi inte hade något alls att göra. Så vad gjorde vi? Jo vi åkte runt, runt, runt,runt och runt i Bollnäs bara. I TVÅ långa jäkla timmar tills vi skulle hämta upp Davids bror. Jisses..

Vid fyra hämtade vi upp Johan och for till dollarstore. Kikade runt och handlade lite smått och gott!

Tänkte att vi skulle visa Jan vår bil eftersom han inte sett den ännu så vi bestämde oss för att hälsa på mina föräldrar en sväng. Blev kvar där ett tag.  Jag vill ta hem deras gamla våg så nu kan jag väga valkarna hur ofta jag vill, uscha! Det som är bra med den vågen är att den stämmer med mödravårdscentralens våg. Då slipper jag få en chock när vågen hemma visar XXkg och den på MVC visar några kg extra, haha! För hur ofta händer det att man ställer sig på en annan våg och den visar många kg mindre?


Fy vad jag verkligen vill köpa grejer som vi inte kommer att ha råd med på väldigt länge. En videokamera hade varit bra, vill ju filma Elvis. Vi kunde filma med vår gamla digitalkamera men den är ju trasig så det går ju inte. Riktigt trökigt! Den billigaste på Elgiganten kostar nittonhundra kronor, inte så farligt för att vara en videokamera. Jag behöver ju inte den värsta på marknaden, bara det går att filma så är ju det bra.

Har spanat in ett objektiv på elgiganten som precis sjunkit lite i pris som jag är rejält sugen på. Den har gått på över tvåtusen kronor och nu ligger den på fjortonhundra "bara".

Ett stativ till kameran skulle också sitta fint. 

Ge mig massor med pengar och jag köper alltihop! Helst igår!

Tänkt vad roligt att filma Elvis första riktiga jul. När han får syn på tomten. Kommer han att skrika av rädsla eller kommer han glatt springa fram?


Elvis är bara för rolig förresten. Han babblar på hela tiden på sitt eget lilla språk. Han är varken tyst eller stilla i en endaste liten sekund. Riktig fart på grabben. Imorgon är det dags för honom att vara hos dagmamman igen och då tänkte vi passa på att handla julklappar. Det gäller att passa på nu när David är hemma. Nästa gång han kommer hem igen är det jul och jag vill inte panikhandla.


Jag har förresten hittat en fotoskola på internet som jag är lite sugen på. Den är helt över internet och kostar 1600 kronor. Ska försöka ta reda på om jag kan få studiebidrag under de 4 månader som kursen håller på (lagomt tills jag ska ha barn igen). Jag har mailat fotoskolan och frågat om man får något slags diplom eller något liknande så man kan söka jobb inom det senare. Så vi får se hur det blir. Vore skoj iallafall!

Nu börjar det bra på tv....trodde jag. Såg att det inte var Gray's anatomy, attans! Det blir nog till att kasta ett öga (eller två) på top model sverige istället.

God kväll!

råttjakt

Vi var på råttjakt en sväng ikväll. Jag såg något i ögonvrån och satte mig därför med ögonen åt det hållet en sväng och vad får jag inte se om en råtta? Kan dock ha varit en mus också, man vet aldrig.. hann inte se. Vi hittade den dock inte och tur var väl det för David var på mörda-råttor-humör tror jag, haha. Usch, stackarn letar mat bara ju!

Vi har försökt luska ut var de tar sig in men hittar inget ställe, weird.

Skumt

Igår hälsade vi på bäbisen i magen en sväng. Yes, ultraljud! Datumet för beräknad födsel flyttades fram med en vecka, så istället för 30/4 är det 7/5 som gäller. Det blir dock en aprilbäbis iallafall eftersom jag ska snittas 10-14 dagar innan BF-datumet. Var mysigt att få se den lilla igen även fast h*n verkade sova mest och rörde sig ytterst lite för tillfället. Inte ens lite buffar på magen fick honom/henne att flytta lite på sig. En trött liten jäkel! Ska lägga in bilder från ultraljudet någon dag framöver.


David kom hem igårkväll också. Det läskiga var att jag hörde när han låste upp dörren försiktigt och ställde ned väskan i hallen men sedan så kom han aldrig in till vardagsrummet. Jag skickade ett sms och frågade vad han gjorde för något för att avslöja att han var här hemma.  Jag ringer sedan David och frågar vad han håller på med.
Han:
- Kör bil?
Jag:
- Nu hoppas jag att du skojar??
Han:
- Nä vadårå?
Jag:
- Ja men jag hörde ju att du kom in nyss!

Där blev jag lite skraj kan jag säga. Jag är helt säker på vad jag hörde. Jag hörde till och med en pillerburk som skramlade.. tänkte att David skulle ta medicin eller något. Skumt!

Något mer som är skumt är att "någon" stänger av hall-lyset på övervåningen. Det har hänt två gånger och jag är säker på att jag inte gjort det eftersom jag alltid låter den vara på. Den är till och med på på nätterna så att jag ser något om jag måste upp mitt i natta.

David dök iallafall upp några minuter senare och allt var frid och fröjd! Skönt att ha honom hemma igen. Så nu blir vi tre stycken här hemma tills på söndag/måndag. Han brummade hem med vår "nya" bil som han köpte av en jobbarkompis där nere i Malmö. En mitsubishi space gear, 96:a. MYCKET bättre än vår lilla tvådörrars suzuki. Jag har en EGEN dörr. En skjutdörr också. 6 säten och mycket bättre med plats. Det känns bra eftersom vi ska ha en till liten i vår.

Här är en bild på bilen:


De två säten som är längst bak är uppfällda på bilden och det är de som syns längst bak.





Mina sötisar när Elvis åt välling ikväll.




He's home!

När klockan slår halvåtta på fredag morgon så riktar sig bussen mot Tomteland och vi sitter (förhoppningsvis) i den. Alla dagbarn med föräldrar, dagmammorna också såklart! Det ska bli både roligt och spännande. Det är tydligen en upplevelse för vuxna också. Så det blir nog många bilder att bjuda på i helgen!


Nu är det bra på TV (desperate housewifes) och jag tänkte glo lite på det en stund.

God kväll!


Bloggdesign

Jag provade just att göra om bloggdesignen lite. Vet inte riktigt hur jag ska ha den men låter den vara så för tillfället. Syns det inte att jag har ändrat så kan du trycka på tangenten F5 så uppdateras webbläsaren! Syndes inte att jag hade gjort om när jag tittade på sidan förrän jag klickade på F5.

Ska nog göra om den till det bättre senare.

Nu blir det frukost!

Varning - Fjantkaisa

Snacka om att jag är en stor jäkla fjant!
Vaknade av att Elvis vaknat och kollade på klockan på en gång. Vad ser jag då? Jo att vi sovit över och klockan inte alls ringt som den skulle. PANIK! Fem ynka minuter innan dagmamman skulle hämta Elvis. Skulle jag då hinna ge honom välling, klä på honom, packa väskan (som jag glömde igårkväll) och fixa allt? ICKE. Jag hann inte ens byta blöja på honom. Det enda jag hann med var att byta tröja på honom och lägga ned fleecekläderna och sedan knackade det på dörren. Anneli sa att hon skulle ge honom vällingen där istället och hon började klä på honom overallen medan jag letade efter hans andra strumpa, hittade dock inga strumpor alls. Till slut fick jag tag i en annan strumpa så han går med olika idag. Jag hann knappt se på Elvis idag innan han försvann ut genom dörren.

Så fort Anneli stängde dörren så la sig paniken över mig helt och hållet - jag börjar tokböla och kan knappt andas. Panik, panik, panik.. Jag skämdes något så otroligt också.

Nu har det gått en halvtimma och jag sitter fortfarande här med mitt dåliga samvete.

Vilken fjant jag kan vara ibland.

Usch, jobbig morgon...helt FEL morgon att sova över på. Vad hände?



Grattis syster!

95949-2047
Gofisen!



Morbror Gabbes mössa



Kikar ner från trappen



Elvis tyckte att han kunde stå i matskålen


95949-2042
Elvis mormor skulle fylla på i glaset han bums skulle dricka ur men han tyckte att han kunde dricka direkt ur flaskan och gapade för fullt.



Lånar mammas tandborste




Snö, årstiden till ära!


95949-2038



Elvis med sin morfar!



Yes, där har ni lite bilder på vår gofis! Kanske inte lika roligt för er som för mig men iallafall!


Igår var det ,som i tidigare inlägg skrivet, 80årskalas och det var trevligt. Elvis var jätteduktig hela tiden. Vi sov kvar i Bollnäs istället för att åka hem till Hällbo eftersom väglaget inte var det bästa och Elvis skulle ändå slockna i bilen, det var ju trots allt läggdags för honom. Vem kan motstå lite sällskap på kvällen? Så vi stannade hos mina föräldrar över natten! Vi tillbringade alltså dagen idag i Bollnäs också och fick skjuts hem till Hällbo ikväll.

Mina föräldrar skulle tända ljus på Monikas grav i kilafors och tog denna väg förbi för att släppa av mig innan. Vem Monika är kan ju någon undra och det ska jag förklara. Det är min äldsta syster som dog när hon var 3 (?) månader gammal och hon skulle ha fyllt 30 år idag egentligen. Monika dog på grund av att hon drabbades av magsjuka som hon inte klarade av eftersom hon inte hade något immunförsvar. Eller hon hade någon slags immunbristsjukdom. Det fanns iallafall bara 2-3 till kända fall som dött av det på den tiden. Idag hade hon kanske kunnat överleva med en benmärgstransplantation.

Grattis på 30årsdagen syster!

95949-2049
Monikas grav. Mamma tog bilden idag med mobilen och skickade till mig.

Imorgon är det ultraljud igen som gäller och det ska bli spännande att se vad hon sätter för datum. Enligt sista mens är det ju 30:e April men man vet ju aldrig. Antagligen kommer jag att backas en vecka, iallafall enligt förra ultraljudet. Jag ska ha snitt två veckor innan beräknad födsel så det blir ändå i April, om de inte "känner" för att backa mig ännu mer i hur långt gången jag är. Just nu är jag i v.19 enligt sista mens iallafall.. Annars i v.18 om det stämmer med förra ultraljudet. I let you know tomorrow!

Elvis ska till dagmamman imorgon också. På måndagar är de i en lokal på västansjöskolan och han har aldrig varit dit. Vi tänkte att han kunde få vara där på måndagar när David är hemma eftersom jag inte har körkort men David kommer ju hem imorgonkväll så hon tänkte hämta Elvis här istället eftersom det ändå är på vägen dit. Så kvart i åtta imorgonbitti ska vi stå redo i hallen.


David bror Martin fyller år idag också, grattis hörru! Hoppas att dagen var bra. Nu vet jag ju inte om han läser detta men jag kan ju skriva det ändå!

Nu blir det surfa runt lite tills jag orkar stiga upp ur soffan för att springa upp till sängen.

God natt!