Kaisa avslöjar

Jag tänkte att jag skulle berätta var tv-dosan låg.

Okej.. Här kommer det....*trumvirvel*........ - Jag hade slängt den!

Hahaha.. Samma kväll som den försvann hade jag plockat ihop lite papper och tidningar som vi samlat på oss och efter att jag var klar ställde jag den bredvid soffan för att vi skulle käka lite mat framför tv'n. Tydligen tyckte jag att dosa platsade där i också för David letade där i också då vi hade en "leta-efter-dosa-stund".  Vilken jäkla tur att jag hade ställt den så att man glömde bort och inte såg den för annars hade vi ju gått ut och slängt den i sopcontainern. Jisses vad surrig man kan vara! Haha!

Det var faktiskt inte första gången. Då Elvis var runt 2 månader så matade jag honom med flaskan och sedan ställde jag undan den någonstans. Nästa gång jag skulle ha den så hittade jag den inte utan tog vår andra flaska istället.  Senare den kvällen frågar David mig varför flaskan ligger i soporna.... hahaha..

Snacka om helt snurrig i bollen!

Plask



Bilder från badet.





Plask i badkaret

Trevlig valborg allihop!
Jag och Elvis badade precis. Det är så himla roligt att bada med honom eftersom han älskar det! Han plaskar och har sig och har ett leende på läpparna som inte går att beskriva. Jag ska därför lägga in bilder från det ikväll.

En annan sak jag också ska göra ikväll är att avslöja var en förbannade tv-dosan låg, haha. Jag glömde bort att  vi hade en dosa idag och gick därför fram till TV'n och bytte kanal. Strax efter insåg jag att dosan låg bredvid mig. Ingen har gissat rätt hittills iallafall, det kan jag avslöja.

Jag och David som inte haft nå planer inför ikväll har nu bestämt oss för att ha myskväll. Beställa mat och hyra film. Elvis lägger ju sig klockan sju så det går jättebra.

Nu ska jag dyka ned på golvet jag också.


Tv-dosan

Jahaja.. Nu har vi hittat dosan, haha! Någon som vill gissa på var den var?
jisses....

Men fy vad skönt att kunna byta kanal från soffan igen.

Scrappat

Jag gjorde ett till försök ikväll och det gick sådär. Lägger in en bild här under. Tyvärr blev det jättekonstigt med bokstäverna och de var de enda jag hade.

Första Andetaget


image906

Talang 2007

Duktig tjej!


Lördagar = tråkiga

Hej och godkväll!
Nu har jag vaknat till lite och är lite piggare efter min korta sovstund i soffan. Jag har till och med orkat knäppa på tv-apparaten, duktigt va? Eller egentligen är det väldigt dåligt kanske.

Jag ogillar lördagar väldigt starkt! Usch så tråkiga! Söndagar är mycket roligare. Det är iallafall mycket bättre på TV på söndagar än lördagar. Det enda som är sevärt ikväll är sing-a-long. Hallå, lördagar ska det väl vara bra TV? Eller just ja... De förlorar väl massa tittare som är ute på krogen och tittar på intressantare "grejer". Men vi andra då? Som inte är ute? Hallå...finns inte vi? *frågar ynkligt*



Om vi (Jag och David) inte går ner till Herr torkskåp och Fru tumlare så kommer de nog inflygande här och kastar ut tvätten på oss. I och för sig vore det helt okej eftersom vi då skulle slippa att gå och hämta den. Vi väntar nog en liten stund till för att se vad som händer.

Jag lägger in lite bilder just nu och såg att vi hade en bild på Davids faster Anna och Elvis tillsammans. Jag lägger in den här och hoppas på att det är Okej och om det inte är det får du gärna höra av dig om du ser detta. Jag tar bort den på en gång isåfall! Jag får fråga henne imorgon då jag antagligen träffar henne, bara jag kommer ihåg det.


Här kommer lite bilder från de senaste dagarna;



Vår lilla gofis!


Nu ska jag kika runt en sväng och sedan hämta den jäkla tvätten som inte klarar av att gå själv. Efter ett blir det godnatt! John Blund har ju redan hälsat på mig en gång och tackar förhoppningsvis inte nej till att göra två besök på samma kväll.


Natti


Hon slocknade

Inte långt efter jag skrev inlägget sist somnade jag till i soffan. Med bena på soffan och datorn i knät lutade jag huvudet någon sekund för länge mot ryggstödet och jag var borta. David kom in hit, till vardagsrummet, och sa att vi skulle gå ner till tvättstugan igen. Fy vad trött jag är. Måste hålla ut en timme till iallafall.

Men jäklar vad skönt det var att blunda till lite.


Ge mig sömn

Fy vad trött jag är. Helt slut. Som om jag skulle ansträngt mig både fysiskt och psykiskt hela dagen men det har jag ju inte gjort. Alldeles trött i skallen och skulle gärna vilja lägga mig ned i sängen och krama kudde hela natten. Saken är den att jag inte sover hela natten om jag somnar nu. Jag vaknar istället vid tolv och vänder totalt på dygnet. Kl 22.00 är tidigaste läggdagstiden för mig.

Vi håller på att tvätta just nu. Vi ska kasta över kläderna till tumlare och torkskåp om 40 minuter och sedan är det bara till att vänta på att det ska bli torrt.

Lägger nog in lite bilder här ikväll och skriver några ord innan läggdags.

En till tand

Elvis fjärde tand har spruckit upp nu och denna "där uppe", kul!

kladd överallt

Vet ni vad som är drygt?
Då mascaran precis kladdats på och just då ser man sig själv ladda upp för en nysning. Självklart försöker man hindra den men det är ju inte alltid det går. Poff och mascaran har kladdats ut både ovanför och under ögonen...

Uscha!

Tidig morgon

Godmorgon!
Inatt la vi oss vid tolv men inte somnade jag för det inte. Jag bara vred och vände på mig hela natten och tittade på klockan varje timme. Då jag sovit i en timme och sedan vaknat igen pigg, vaknade Elvis. David bytte blöjan på honom som var jättefull. Elvis låg och gnällde då David lagt ned honom i sängen igen och jag lät honom ligga i vår säng istället. Efter en liten stund så insåg jag att jag var för pigg för att sova och Elvis låg bara och tittade runt. Så jag tänkte att varför inte kliva upp redan då? Det var då mycket skönare än att ligga där och bli galen av att tänka sönder sig. Så jag gjorde inget större försök i att få Elvis att somna om.

Det har nog aldrig hänt att Elvis vaknat klockan 5. Eller jo, det har ju hänt. Typ första månaden då han vaknade klockan 5 för att äta. Fast det var bara under en kort period för han ökade sovtimmarna väldigt snabbt.

Vi måste börja byta blöja på honom då vi lägger oss istället för att byta då han gnäller för att den är full mitt i natta. Hellre att riskera att han vaknar då vi ska sova än när vi redan sover? Vi har bytt på honom förr utan att han vaknat så det fungerar nog.

Klockan åtta somnade han i min famn och han sover just nu. Hans far ligger och sussar gott han också. Det konstiga är att jag inte är så jäkla trött heller. Eller jag börjar väl bli. Jag får allt hålla mig till ikväll och lägga mig tidigt. Det är ändå aldrig något bra på TV på lördagar.


Ikväll ska vi till tvättstugan för att tvätta. Det behövs VERKLIGEN! Jag tvättade i badkaret för att jag skulle kunna ha något att ha på mig igår. Då är det illa.



Vid tolvtiden idag ska vi ner till stan för att fika med Tina och Anton. David följer nog också med. Nice,nice!
Efter det måste vi nog till Mamma och Jan för att kolla in Jans nygjorda tatuering.

Nu börjar simpsons!

Trollkarlsmagi

Har ni tänkt på att typ alla trollkarlar ser lika mystisk ut? Tänk dig en trollkarl som uppträder och ser helt vanlig ut? Vad förvånad man skulle bli!

Och jag vill veta hur de gör. Hur de gör alla trick som verkligen verkligen ser ut som trolleri. 

Tänk vad pissigt det vore  för alla trollkarlar om en före detta arg trollkarl skulle komma och avslöja alla trick, haha. Då vore det kanske inte så roligt längre.

Jojo

åh jag vill ha en Jojo! Minns inte om man skriver det så. Men hur kul hade man inte med sånna då man var liten? Fy vad roligt! En kille som uppträdde med en sådan nyss på talang 2007.

Robotmannen

Tittar på Talang 2007 just nu. Nyss var det en person som "låtsades" vara en robot, det var hans talang. Saken är den att jag verkligen trodde att han var en robot i början. Jag tänkte liksom
" Hallå.. Tror de att de går vidare för att de byggt en robot??" Haha!

sömntuta

Jag vaknade för tjugo minuter sedan.. illa...

De & Dem

http://familjeliv.se/Forum-5-98/m20008793.html

http://familjeliv.se/Forum-5-176/m19640136.html

morgondagens påhitt

Jahaja.. Här sitter jag, igen...som vanligt.
Jag tänker på en viss person, en vän, som har det så himla svårt. Jag vill rädda dig, får jag det? Det är inte så det ska vara och det vet du. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur du har det. Det känns som om jag står och tittar på och bara väntar på att det ska hända något. Jag känner mig så maktlös.


Imorgon ska vi till min mormor (äntligen! Vi är aldrig dit) och hälsa på. Efter det blir det skattekontoret eftersom David inte kunde deklarera för att något hade ändrats sedan papperna skickades ut. Efter det ska vi nog städa, storstädning av lägenheten.

Just ja, Jimmie som vi jobbade med på softcom tyckte att vi skulle komma dit och hälsa på. Fast det har jag förstås glömt att berätta för David, haha! Så får se om vi ska dit och hälsa på. Saknar INTE jobbet men vissa arbetskamrater. De flesta har dock slutat eller flyttat sig till kundtjänst. Men blir nog en tur dit också.

Nä nu måste jag ta bort datorn från knät för att GÅ fram till tv'n och byta kanal för våran fjärrkontroll är fortfarande på rymmen....



Högre upp än till knäna!

Idag testade jag mina gamla jeans som jag inte fått upp högre än till knäna nu efter graviditeten. Alla få gångerna jag vågat testa dem har slutat med en total deppdag. Men inte denna gång! Jag fick upp dem!!! Ett par kunde jag till och med knäppa! Fast de satt lite tajt, men vad tusan. Jag fick upp dem högre än till knäna! Även fast jag inte gått ner något (inte gjort något större försök heller, dum som man är) så har det väl omfördelats så jag kommer i dem, wooho.

Måste hämta motionscykeln som jag ska låna så jag kan köra igång och cykla varje kväll framför Televisionen.


Vi såg en björn

Idag hälsade vi på Davids farmor och farfar på granbergshöjden. Hans faster Anna var också där. Jättetrevligt att träffa dem, det blir ju så sällan.

Efter det så ville David till Flugbo för att hälsa på sina föräldrar så vi for iväg dit med. Efter att ha varit där ikväll och sedan börjat åka hemåt vid 20 så får vi syn på något man inte ser varje dag. Vi åkte på skogsvägen och vad ser vi inte framför oss som springer åt samma håll som vi kör, mitt i vägen? Jo en Björn! En björnunge, eller ja, en större björnunge som kanske var född ifjol? Var ingen bamsebjörn iallafall. Upp med kameran på en gång och trycker igång den. Jäkla sega kamera till att vara seg! Precis då jag är redo att fotografera detta "under" så slank den in i skogen. Darn!

Jag har alltid med mig kameran - ÖVERALLT! Jag vill ha med den ifall något händer, som idag t.ex. Men vad händer då? Jo den var ju självklart avstängd och tog lite tid på sig för att vara redo att fotografera.


Men men, kul att se en björn iallafall. Kanske var hans/hennes mamma i närheten också? Alltså då jag säger björnunge menar jag inte en sån där pytteliten utan mer som en jättestor hund och det är ju litet för att vara björn.


Jag var ju såååååååååååååååååååååå nära att få ett foto :(

Svar från BVC

Imorse skickade jag ett mail till min BVC-sköterska eftersom jag missade telefontiden och nu har jag fått svar.

Så här skrev jag:

Hej XXXXXX!
Jag missade dig precis på telefontiden och tänkte försöka här istället.

Är det normalt att ett barn (snart 8 månader) äter 560ml välling på en och samma gång? Elvis gjorde det igårkväll och nu på morgonen. Igår gick det bra men idag resulterade det i en fontänspya över hela mig.

Ska jag fortsätta att ge honom så mycket?


Tack på förhand!

/Kaisa Sturesson, Elvis mamma.


Och hon svarade:

Hej.
Nej. Om du har välling från 8 månader får han 220 ml.Det är ett mål.Sen kan man ibland ge en flaska till om 1 timme men sedan är det slut.Det kan vara så att han inte känner att han är mätt så ge han en flaska och avled honom sedan
mvh XXXXXX



Vad förvånad jag blev då hon skrev att han bara ska äta 220ml, att det är ett mål. Måtten på paketet går bara till 220ml men jag trodde att man sedan fick  räkna ut själv om man skulle ha mer. Han har ju ätit 330ml ett tag nu och innan det 280ml. Hm, han kommer ju att bli jättesur om jag bara ger honom 220ml.

Jag ska nog åka in till henne idag och prata lite. Fråga om man kan ge 300ml åtminstonde.

Nu var det ett jäkla tjat om välling och nu får det vara nog, bra va?




välling

Det var någon som undrade vad Elvis äter för välling och eftersom att det inte gick att svara till den personen och jag inte vet vem det är, så svarar jag här - Han äter mild fullkornsvälling från 8 månader..

Byter ut skådespelare

Fy vad jag ogillar när de byter ut en skådespelare i en serie. Slutar skådespelaren kan de hellre slopa just den personen i serien, tycker jag. Hellre det än att byta ut..

Storätarn!

Jag har insett att det nog var 570ml Elvis åt i välling igår (ingen större skillnad egentligen) ,  herrejösses. Och idag så åt han 560ml vilket resulterade i en fontänspya över hela mig direkt efteråt. Vad tusan ska man göra då? Han måste ju få äta tills han är mätt. Det känns ju lite dumt det här.. Att här har vi suttit och gett honom 330ml och han kanske velat haft mer och vi trott annat? Aja.. Får nog rådfråga med någon, haha.

BVC, hjälp? Haha!

Är nog som vissa sagt - en tillväxtperiod.



En glad liten pojk




Fan ta dig dosa

Faaaaaaasen... Jag kom just på att dosjäveln (till tv'n) fortfarande är borta och orka springa till Tv'n och zappa hela tiden.. DARN! Haha, vad gör man...

560 ml välling, oh my god!

Jisses.. Elvis brukar äta mycket välling men detta är ju MYCKET!

Han brukar äta 320ml då det är färdigblandat. Den senaste tiden har han blivit sur då det tagit slut men vi har bara tänkt att han blivit sur för att han inte fick "suga" mer och han blivit glad igen då han fått nappen på en gång.

Ikväll blev han jätteledsen då det tog slut och jag tänkte att jag måste ju göra mer ifall han är hungrig. Sagt och gjort, en till flaska var gjord. Han slukade nästan hela den också, han sparade 60 ml av 300 (!). Så sammanlagt åt han 560ml välling.

Jisses, vilken storätare.

Han har sovit lite dåligt den senaste tiden och det kanske för att han inte blivit riktigt mätt? Vaknat lite mer och så. Men jag undrar jag om han fortsätter äta så här mycket? Vi får se om han slukar lika mycket imorgonbitti Visst har han alltid ätit väldigt mycket men SÅ mycket har aldrig hänt.

Men han är väl inne i en tillväxtperiod antar jag. Så nu får vi se inatt om han bara har ont i magen eller om han sover bra eftersom han är riktigt mätt.

Middagssovning på hög nivå

Godkväll!
Just i detta nu ligger Elvis på golvet och leker. Jag själv sitter och kikar på Vänner.
Elvis var jättetrött tidigare eftersom han inte sovit nå riktigt efter lunchen och det blev så sent som halvfem. Efter en timme kände jag mig lite sömnig också och gjorde därför Elvis sällskap i sängen. Då klockan stod på 18,37 vaknade Elvis och väckte därmed mig. Rackarns, 20 minuter innan läggdags? Aja.. han får vara vaken lite längre ikväll då, haha!

David är i söderhamn och tränar. Han ramlar nog in genom dörren vid nio.

Just ja, det är Onsdag idag ja... Det är då det är två bra program samtidigt - Gray's anatomy och Top model.
Det brukar bli så att jag skiftar mellan kanalerna och tittar på båda. Det dumma med den metoden är att jag oftast glömmer att byta tillbaks till en kanal och missar det mesta av den serien. Oftast är det Gray's anatomy som jag går miste om. Ska försöka att titta lika mycket på båda ikväll.

Nu ska jag lyfta på min fläskiga rumpa för att sätta den på golvet med Elvis istället.

Uppdaterar här senare med lite bilder mm.


Busungen

Jag kan ju ta och berätta att Elvis tycker att det är jättekul att öppna skåpluckor och lådor nu för tiden. En liten busunge är han. Han springer bokstavligt talat i sin gåstol och kastar sig mot sina offer, haha. Sååå söt och go.

Måste bara lägga in en gammal bild på honom. Han är 1 månad gammal.image878




Här är han nästan två månader.





Vad tiden går fort och vad han växer! Titta så liten han var..



Provscrappat

Jag kunde inte sova inatt. Hur pigg som helst tvingade jag mig mot sängen iallafall vid tvåtiden. Låg och vred på mig tills fyra då Elvis vaknade. Han blev pigg för att jag var på dåligt humör och pratade högt då jag muttrade över att han vaknat precis då det kom en lite gnutta trötthet. Han somnade med mig i sängen och vid sex vaknade han igen. WOHO, en och en halv timmas sömn och så var det dags att kliva upp. Elvis vaknade så tidigt för att han i princip sovit sedan halvsex. Så han sov ju i tolv timmar som vanligt men blev lite tidigare alltihopa.

Det dröjde innan han ville sova förmiddag men vid halvnio så slocknade vi båda två. Vid halvtolv vaknade Elvis och David som precis klivit upp fick ta hand om Elvis. Själv så snarkade jag vidare till halvtre (!). Snacka om att ha sovit bort dagen.

David var jättesduktig och snäll idag iallafall. Han städade och pyglade i köket han. Jag gjorde däremot inget alls. Men imorgon ska vi ta och städa iallafall



Ikväll testade jag att scrappa lite snabbt och här är resultatet.
 Själv vet jag inte vad jag tycker faktiskt. Man stirrar ju sig blind.


95949-876

Jag tycker om den här bilden på David och Elvis.
Elvis är 9 dagar på bilden.

Jag vände på dygnet

Jag sov bort hela dagen. Väldigt smart.... Missat det fina vädret, rackarns.

Somnade i famnen

Klockan var snart ett då vi svängde in på Familjecentrets parkering. Sandra var redan är och väntade på oss. Ut ur bilen och hejdå till David. Sandra, Jag, Kevin och Elvis traskade in till öppna förskolan. Eller ja, Kevin och Elvis fick väl snålskjuts av oss. Inne på öppna förskolan var det inte alls så mycket folk som det brukar vara, skönt! Vi gick in till lekrummet och placerade oss på golvet. Vi satt där en stund och pratade medan pojkarna ålade sig runt på golvet och lekte. Jättetrevligt att träffa Sandra eftersom vi har så mycket gemensamt. Det är lite svårt att prata barn med någon som inte har barn, eller ja, det går väl men det är väl inte lika roligt för den andra personen. Vi var väl där i lite mer än en timma och sedan begav vi oss.

Sandra brummade iväg i sin svarta Volvo och jag tog Elvis i varnvagnen för att gå till Matmagasinet. Jag hade nämligen ett paket att hämta ut där, wooho! Jag beställde lite Scrapbooking-prylar för några dagar sedan och idag levererades paketet till Bollnäs.

Efter svängen till MM blev det till att gå en runda - så himla skönt väder!
Vi traskade ned mot stadens torg och David ringde ganska precis då vi var framme. Han kom och gjorde oss sällskap. Riktigt varmt och skönt väder idag som förhoppningsvis är här för att stanna?


Här är lite bilder på Kevin och Elvis från idag:










Jag har kommit fram till att jag nog vill gå skrivarlinjen efter att jag varit mammaledig. Skulle helst vilja gå någon fotografskola men skrivarlinje är också mycket intressant. Då skulle jag kunna lära mig att skriva och det kanske kunde bli några vettiga och intressanta inlägg. Jag tycker ju om att skriva, så varför inte? Men vad man blir för något det vettetusan.


Hm, jag mår så konstigt på kvällarna.. Sitter här i soffan och har det lugnt och skönt men ändå så slår hjärtat 15 gånger fortare känns det som. Eller det slår nog inte så fort men det känns som om den skulle gjort det. Weird!
Konstig känsla iallafall.

Elvis var jättetrött iikväll eftersom han inte sovit något riktigt länge tidigare idag. Han somnade i min famn då jag skulle hålla honom vaken i en timme till iallfall, så han somnade vid halv sex. Jag la ned honom på ett täcke som låg på golvet så fick han sova en stund. Nästan en timme senare väckte jag honom och för lite välling. Han somnade direkt efter det också. Så man skulle kunna säga att han la sig halvsex ikväll och det känns ju inte så bra. När han vaknar han då imorgon? Uff, det är Davids sovmorgon...ATTANS! haha. Jag ska nog krypa ned i sängen lite tidigare ikväll.......


Natti

ge mig en sångröst

Jag är så avundsjuk på människor som kan sjunga. Jag önskar att jag också kunde.

Landet ingenstans?

Är det någon som är synsk som läser detta inlägg?
Det vore bra med en sådan människa just nu eftersom vår Tv-dosa är på rymmen. Jag förstår inte vad vi gjort för ont. Jag har försökt att inte trycka för hårt på knapparna och inte slänga den i golvet. Varför har du rymt? Fjärrkontrollen måste ha varit väldigt snabb på fötterna (?) eftersom vi alldeles precis hade använt den igår innan den for iväg till landet ingenstans.

Jag är faktiskt för lat för att gå fram till TV'n hela tiden för att byta kanal. Jag skulle se ut som en jäkla hamster i ett springhjul. Stackarn hamster, jag lider med dig. Fast å andra sidan kanske hamstern skulle sluta springa om det inte vore roligt och nyttigt. Kanske måste den springa där för att övertyga sig själv om att den lever "fritt". Aja, vad vet jag.

Jäkla fjärrkontroll till att försvinna, kom tillbaks. Jag lovar att vara jättesnäll och kolla på samma kanal väldigt länge utan att byta kanal?

Kanske är det en ande, en släkting från andra sidan, som tror sig vara lustig genom att gömma den? hm.. Jag ska minsann hitta den. Frågan är ju var jag ska leta - Det är få ställen som vi inte letat på.


Tv-dosan kanske bara tagit semester för vem har rätt att bestämma att de inte har rätt till sådant?

hmm......

gått över fetmagränsen

Nu har vi varit på kalas, 1års-kalas!
Jättetrevligt och speciellt roligt för Elvis. Han fick smaka på sockerkaka och sedan fick han kladda på bäst han ville med en egen tårtbit som var mjölk- och sockerfri. Finns bilder på det längre ned i inlägget.

Tiden rusade iväg och det kändes som att innan jag hann säga ordet grattis så var klockan fem. Vi kom dit vid två så vi var där en stund iallafall. God tårta och trevligt folk.

Det märktes att det var längesedan vi träffade Linus, jisses vad stor han blivit. Och jag kan nu, efter att ha sett Linus, se mig Elvis framför mig då han riktigt springkryper och klättrar överallt. Sött men vilket motion man ska få, haha! Låter välb






Jag kollade på Snygg naken på Kanal 5 ikvälll och jag förstår hur den tjejen kände. Hur hon alltid har tänkt. Jag är glad för hennes skull över att hon insett att hon inte har en ful kropp, för det hade nog ju verkligen inte. Jag trodde att det skulle vara tjejer med i programmet som typ ser ut som jag och förbättra deras självförtroende.. Det är ju sådär en tjej ska se ut tycker jag, som tjejen från idag. Precis lagom. Ingen pinnsmal modell och ingen person som gått över fetmagränsen och kan riskera att dö pga sin övervikt. Så skulle jag vilja se ut. Alltså helt lagom.



kalasande

Nu ska vi till Söderhamn på kalas. Uppdaterar igen senare med bilder osv!

Öppna förskolan

95949-808Idag är det kalas i Söderhamn och vi har planer på att kalasa lite. Det är Göran och hans son Linus som fyller år.

Elvis och David ligger och sussar just nu. Elvis sover förmiddag efter att ha ätit frukost och sprungit runt i sin gåstol och David han har sovit sedan han la sig inatt. Riktiga sömntutor!

Så fort pojkarna vaknar så ska vi göra oss klara för att fara iväg. Det blir antagligen då Elvis har ätit sin lunch vid 12.00.

Sandra skickade ett sms tidigare denna morgon och frågade om vi skulle hitta på något imorgon och självklart tyckte jag att det var en bra idé. Vi har nu bestämt att gå till öppna förskolan. Det blir nog mycket roligare för pojkarna nu eftersom de kan sitta på golvet och leka nu. Jag har varit på öppna förskolan tre gånger.



Och dessa gånger var :
  • Då Elvis var 3 veckor och ja, var väl bara att sitta där det. Så inte så lyckat kanske.
  • När barnen var runt 4 månader provade jag och Sandra än en gång på att gå dit och denna gång på en onsdag då de större barnen också är där och det var inte heller så roligt.
  • Sedan var jag dit med Tina en gång, på en Måndag då det är för 0-12 månader. Vi hann dock bara vara där i en halvtimma eftersom jag kom dit lite senare än bestämt och då hann vi bara med att sitta vid matborden.
Så nej, det har inte blivit så lyckat hittills.
Så nu tänkte vi gå dit imorgon, på en Måndag då det är för bäbisar, för att ge det en till chans. Är nog hur roligt som helst bara man kommer dit i tid och rätt dag. Så nu ska vi dit imorgon, skoj. Mycket roligare nu också då våra pojkar är större och förstår hur man gör då man leker.


Elvis vaknade vid 5 imorse och tittade argt upp över spjälskyddet. Jag tog över honom i vår säng och trodde först att klockan var runt 7-8 som vanligt. Förvånad som jag blev då jag såg hur mycket klockan var undrade jag varför i helskotta han var vaken då? Jag märkte sedan att blöjan var full av urin och det är ju inte det bekvämaste man kan sova i direkt. Så jag bytte den och vi sov tillsammans i sängen. Det tog dock en jäkla stund innan Elvis slocknade igen.

Nu ska jag ta bort datorn från knät och sedan slänga av mig denna morgonrock för en lååååång, skön och behövlig dusch.

söv gött

Godnatt skriver jag återigen för nu ska jag gå och lägga mig.

95949-830
Jag älskar dig och din far!

tårarna var nära

Sedan jag fick denna dator så har jag lagt in 629 bilder. Första gången jag la in bilder på den var den 10e april så på 11 dagar har jag lagt in ganska mycket bilder, haha!

Ikväll innan Elvis skulle sova så satt vi i soffan och bara myste. När jag satt där och överöste honom med kärlek kom jag att tänka på barn som inte får någon kärlek alls. Tårarna var nära att komma då jag tänkte på att ett litet barn som Elvis sitter någonstans i världen utan mat, kläder eller ens en förälder. Fy tusan vad hemskt. Åh, tänk om man kunde rädda hela världen?



Här är det ännu mer bilder på min vackra son och hans underbara pappa!






Just nu kikar jag på som man bäddar... och den är bra, tycker jag.

Mår lite konstigt, väldigt svårt att förklara. Det känns jättekonstigt precis innanför pannan på vänster sida, knasigt.


Fy, orkar inte skriva mer..

Godnatt och sussa sött i era sängar eller vad ni nu sover i!

Jäkla fobi

Är det så här det ska vara?
Ska det verkligen vara så svårt att våga tro på sig själv och ha lite självförtroende? Lite självkänsla i skallen vore inte heller fel.

Att inte våga ta körkort, jobba eller plugga är få av de många saker som jag verkligen inte klarar av. Jag kan inte ge mig in i situationer då jag inte vet redan innan hur det kommer att se ut, gå till och vara. Att ge mig in i situationer då jag måste improvisera är helt enkelt omöjligt. Hamnar jag i sådana tillfällen minns jag knappt efteråt vad som hände, jag blir helt konstig.

Hur ska jag kunna klara av livet utan klara av att jobba. Det är ju så enkelt att skaffa körkort, jomenhejsan! Vissa har svårare för sådana situationer än andra.

Jag går till exempel inte och klipper mig på drop-in själv. Ändra så får jag ta med mig någon eller beställa en tid.


Så alla situationer då man måste improvisera (och liknande) undviker jag helt. Ska jag göra något måste jag helt enkelt veta exakt hur situationen (fasen vad det ordet dyker upp hela tiden nu) kommer att se ut och vara.


Jag skulle kunna sitta här och radda upp en jäkla massa saker jag inte gör men jag bespar er det.

Nu ska jag lägga in bilder och sedan uppdatera med ett nytt inlägg.


Ciao!

förvandlas till en isskulptur

Igår bestämde vi oss för att sova i Davids mormor och morfars hus i Flugdammen, alldeles i närheten till Davids föräldrar i Flugbo. Vi packade ihop oss och for iväg. Det var tomt i hans föräldrars hus men vi stannade där för att vänta på att de skulle komma hem. Efter en timme dök Frun i huset upp och det dröjde inte länge till Herrn också kom hem, Elvis farmor och farfar med andra ord. Var hos dem hela kvällen och blev bjudna på oxfile och potatisgratäng. Riktigt gott och trevligt. Satt hos dem tills klockan var runt 21-22.00 och begav oss sedan ut med barnvagnen i mörkret för att gå mot flugdammen.

Det var mörkt och blåste väldigt mycket. Jag hade varit livrädd om jag gått där mitt i natta alldeles ensammen, skog och mörker tillsammans gillar jag absolut INTE. Det är väldigt konstigt det där att jag blivit mycket mer mörkrädd nu på senare år än då jag var liten och inte var rädd för något.

Det kändes som om vi skulle blåsa bort. Väl framme var det skönt att få komma in trots att det var väldigt kallt där inne, 14 grader för att vara exakt, Brrrrrr...

Vi stoppade ner Elvis och han slocknade på en gång efter att ha somnat i vagnen på vägen dit.

Det kändes väldigt konstigt och läskigt att gå omkring i huset utan att Davids mormor och morfar var där. Erik, hans morfar, gick bort i somras och Mona, hans mormor, gick bort under allhelgona-helgen. Världens snällaste människor, så himla tråkigt.

Jag stod vid ingången till vardagsrummet och bilden av att hon satt vid öppna spisen och rökte målades upp. Hon brukade sitta där då hon rökte. Det kändes tomt.

Jag var väldigt paranoid och satt bara och väntade på att de skulle visa sig.


Vi tände en brasa och satte oss med en varsin tidning och bara myste. Jag tror att det är bra för oss att komma bort från Dator, TV och mobil. Där satt vi en bra stund och det var hur skönt som helst. Det dumma var att om man gick utanför brasans område så blev det svinkallt och jag var nära på att förvandlas till en isskulptur. Vid tolvslaget bäddade vi ner oss i den iskalla sängen som snart blev varm. Jag tyckte mig se Mona men jag insåg snart att jag bara inbillade mig, paranoid som man är. Hade varit trevligt att få se en skymt av dem.


Då vi sov hörde vi vattnet i sjön slå mot stenar och vågorna som vinden formade fint brusade också.

Elvis låg mellan oss och där sov vi gott. Sängen var mycket skönare än våra dumma madrasser.


Vi åt frukost hos Davids föräldrar och for sedan ner till stan för att handla presenter till Göran och hans son Linus. Linus blir ett år imorgon, redan (!). Tiden bara rullar iväg och det känns som att man bara sitter bredvid och ser på. Eller som om man tittar på en video och har tryckt på snabbspolning.


Det är så roligt att se Elvis leka. Han ligger inte still en sekund och har han siktat in sig på något så går det väldigt fort. Att skrattar och är glad mest hela tiden. Gnäller han till är det oftast för att han vill ha nappen eller är trött.

Vi pratade om det igår. Att vi aldrig någonsin skulle kunna byta ut detta liv mot något annat. Det ska vara vi tre. I framtiden blir vi säkert fler men i detta nu är det vi som gäller.

Lägger in bilder senare och skriver något mer!

Ingen har större kupa än C?

Jag blir alltid lika besviken då jag tittar på bikinin till sommarens bad. Jag tänkte att ifall jag någongång i sommar vågar flaxa med valkarna och visa fettet på kroppen så måste jag ha en bikini. Det tycker tydligen ingen affär eller butik på varken internet eller på stan. Alla bikinin går till kupan C och sedan var det hej och adjö för de som behöver en större storlek. Så jag ska behöva gå till en specialbutik med BH-ar och bikinisar som är svindyra och inte speciellt snygga heller för den delen.

Jag förstår inte varför de bara går till Ckupa. Ibland finns det någon D men då är det verkligen "tantbehåar". Alltså detta kallar jag för diskriminering. Om klädstorlekarna går upp till jättestora storlekar borde väl Behåarna också göra det, eller?

Kul att aldrig kunna beställa eller köpa en BH på en vanlig butik. Varför ska jag behöva betala flera hundra kronor för en bikini då jag hade kunnat köpt en för en hundring på en butik på nätet?

Det är ju många som har större bröst så jag förstår inte varför. Det måste ju vara väldigt efterfrågat? Iallafall av mig.

Jäkla trist må jag skriva.

Min eller andras stil?

Jag läste precis på Expessen och där gavs lite tips om bloggande. Efter att jag läst det så har jag insett att jag skriver tok för långa inlägg och om för många ämnen i samma. I och för sig funkar det bra för mig men det är kanske inte lika roigt att läsa då. Så nu vill jag ha lite tips om hur jag ska göra. Ska jag korta ner inläggen och bara hålla mig till ett ämne i varje inlägg eller ska jag köra på som vanligt?

Det är lite blandade känslor från min sida faktiskt. Det är jätteskönt att få skriva av sig en kväll men ändå kanske roligare att  skriva små inlägg  då och då under hela dagen? Då är ju frågan om jag har något intressant att skriva om ens.

Det stod även att det är dötrist med en blogg om allt möjligt, att det är bättre med en t.ex "Blom-blogg" eller något annat ämne. Jag vill skriva om allt ju.

Så ska jag gå efter sådana "regler" eller bara köra mig egen grej?

Vad ska jag egentligen göra för att det ska underlätta för andra som läser....?

Tankar i farten

Klockan är nu snart halvett och jag borde verkligen ligga i sängen och snarka vid detta laget. Det är min tur att kliva upp imorgon efter att jag idag sov till halvtolv, skönt som fasiken.  Jag ska bara se klart Sex and the city som är på TV'n just nu.  Jag gillar Sex and the city starkt.

David gick och lade sig för ungefär en timme sedan och Elvis har sovit sött sedan vi la honom vid åtta.

Nu visar klockan på datorn att den just blivit halvett vilket jag även märkte på TV'n eftersom Sex and the city just gick och lade sig. Kanske borde jag också göra det?

Jag gör nog det. Det jag gör här vid datorn kan jag lika gärna göra i sängen också. Det enda jag har för mig just nu, förutom att blogga, är att tänka.  Bara tänker. Allt och inget flyger förbi och jag bara sitter stilla och njuter av tanken att jag har två herrar i sovrummet som finns där för mig. Jag tänker också på att jag  har helt underbara föräldrar, syskon och vänner. Jag vet att jag är väldigt dålig på att höra av mig till folk och det beklagar jag. Jag är väldigt osocial av mig tror jag.

Jag har väldigt dåligt samvete för att vi aldrig hälsar på min mormor eller Davids farmor och farfar. Det borde vara standar ju. Eller ja, det är standard för alla andra människor.. Men Jag och David är nog lite av det dåliga folket. Vi tänker inte så långt. Vi ska bättra oss har jag bestämt mig för.

Tänk vad mina föräldrar fick stå ut med då jag var yngre, fy. Synd att man inte kan ta tillbaka idiotiska grejer som är gjorda. Det enda jag kan göra är att be om ursäkt och hoppas på att det inte blivit för stora men av det. Jag kan tacka och buga. Ni vet den tiden då man just fått reda på att  alkohol är roligt och att festa är det som gäller. Det dumma som man gör då man druckit för mycket och inte insett att man inte är en människa som tål att dricka all alkohol i världen på samma kväll. Jag gjorde många sådana kvällar. Sorry!

Nej, nu var det en stund sedan jag skulle ha lagt mig.

Natti Natti och godmorgon till er som läser detta imorgonbitti. Eller vad tusan - Godmorgon, godmiddag och godkväll!


Fotomissbrukare?

Okej, jag erkänner! Jag är helt beroende av att fotografera Elvis varje dag. Det går ju inte att sluta fotografera det charmtrollet. Det är viktigt med bilder, väldigt viktigt, tycker jag. Minnen och att sedan finna glädje i att se tillbaks på det förflutna. Och tänk om det någon gång skulle hända en person något och det inte fanns några bilder eller minnen alls på den personen? Det går inte. Det är viktigt med bilder, minnen. Jag älskar att sitta och titta i vårat första fulla album på Elvis första 6 månader (MASSA bilder) och titta tillbaka på BBbilderna, bästa dagen i vårat liv.

Jag ska beställa fler bilder snart så det inte hinner bli för många igen. Alla andra bilder på alla vi andra måste också beställas och det blir ju inte lite kort det inte. Flera hundra. Jag måste sätta mig ned vid datorn i helgen för att gå igenom alla bilder och lägga de som ska beställas i en mapp, de bästa bilderna. Tänk om datorn skulle krascha? Då skulle allt försvinna och jag skulle bryta ihop. Vi har bränt ut bilderna från 2004/2005 iallafall.

Så ja, jag ÄLSKAR att fotografera och bevara stunden. De flesta stunder faktiskt.


Jag tog ut mitt löshår idag också. Jag har ju haft det på högra sidan för att det skulle vara längre där men nu så hade det växt ut så mycket och syndes tyckte jag. Så bort med det och nu är det bara mitt hår.

Okej, här kommer dagens utvalda drös med bilder:





Alla som läser tycker säkert  att jag är jättedryg som bara öser in bilder i bloggen varje dag. Saken är den att det är så himla mysigt och kul med bilder att jag inte kan sluta. Så ja, ni får stå ut med det ;-)





en sur en!

Attans vad synd att det inte går att lägga in videoklipp här. Hade det gått så hade ni fått se en Elvis som gör en väldigt sur min efter att ha smakat på citron. SÅÅ sött och fy vad jag skrattade. Trots den sura minen provade han igen.

Ciao!

Rullar ned för halsen

Nej, jag kan stå emot!
När ögonlocken stängs känns allt fridfullt och på en gång känner jag att John blund är där och försöker att lura mig. Direkt så håller jag på att somna. Icke sa nicke (Oj, så klassiskt som det kan bli), jag håller ut!

Det blev ingen runda på stan idag eftersom Fru vind (Ja, det måste väl vara en hon eftersom alla stormar och orkaner döps till kvinnonamn?) la i den kalla växeln idag. Istället träffades vi (Tommie, Greta, Loke, Jag, David och Elvis) på picasso för att äta hemsk och onyttig mat. David fick övertala mig eftersom jag är så himla trött på snabbmat nu.

Efter att vi kastat i oss mat så hälsade jag på familjen i fågelholken (huset ser ut som en fågelholk) medan David for till söderhamn för att träna. Så jag och Elvis var där och umgicks lite. Vid åtta gick vi hemåt eftersom det var läggdags för Elvis.


Usch vad jag plötsligt började frysa. Det är tur att jag har datorn i knät, varmt och skönt. Jag har den på en bricka för att det blev för varmt annars.


Det är väldigt synd om David. Han får ta så mycket skit av mig varje dag och jag förstår inte varför jag blir så sur och irriterad hela tiden. Det känns så hemskt. Till och med då jag är sur så har jag dåligt samvete för att jag är det. Jag älskar ju honom, varför beteer jag mig så här hela tiden? Jag är en hemsk människa. När jag åt p-piller blev jag också så här och det blev mycket bättre när jag slutade. Nu är det minipiller som rullar ned för halsen och det har jag ju använt mig av förut.

Vi hittade ett hus som verkar intressant iallafall när vi kikade lite på internet. Hoppas att vi kan kolla på det och att det inte är så många som är intresserade. Fast först måste vi självklart fixa lånelöfte osv. Vore himla mysigt om vi gillar det huset för det gör vi nu, av det vi läst och sett på bilder. Lagomt lång in till stan och buss som går i närheten.

Nu ska jag lägga in bilder som jag strax uppdaterar i detta inlägg. Jag kör tvärtemot än vad jag brukar göra. Annars blir det alltid så att jag sitter en hel kväll med att ladda in bilder och SEDAN blir det skriva och uppdatera.


Ikväll blir det Gray's anatomy och Top model. Jag brukar sitta och kolla på båda programmen efterom de sänds samtidigt. Det blir ett jäkla tryckande på fjärrkontrollen kan jag ju berätta!


Haha, nu är reklamen igen. Jäkligt skön, sitter och diggar lite... CYKEL PÅ KÖPET!
Skriver något mer sen!
Ska lägga in bilderna nu.


Här kommer bilderna. Fasen vad bilder jag tar varje dag. Kanske borde jag minska lite på det? Det är så himla roligt med foton ju, minnen för livet!





hosta, svälja, hosta, svälja..

Jag la mig strax efter mitt inlägg vid midnatt och ändå fick jag inte somna föränn vid tvåtiden tror jag. Elvis hostade konstant i två timmar och det var väldigt jobbigt för honom.

Hosta upp släm, svälja ned slemmet igen, hosta upp slem, svälja, hosta, svälja..... och så fortsatte det så, usch! Stackarn. Barn borde ha en spottreflex redan från de föds, då vore slemmet inte ett sådant problem. Jag hoppades  för tusan att han skulle kräkas så att slemmet antagligen skulle rinna ut. Han blev ju självklart pigg av att vi gav honom nässpray (som ska vara slemlösande) och höll på med honom. Han somnade tillslut och då sov han som en stock till klockan åtta iallafall, riktigt skönt. Annars så brukar Elvis vara lite så att om man lägger honom senare än sju så vaknar han tidigare än vad han skulle gjort om han lagt sig normal tid.

Igår fick ju stackarn inte komma i säng föränn halvnio eftersom vi var och hälsade på Tommie och Greta.


Idag ska vi antagligen trippa ned till Bollnäs "stora" centrum och kika runt lite med Tommie, Greta och Loke.
Jag tycker att det är så skönt att gå runt på stan för man vet aldrig vem man träffar. Hur kul är det inte att träffa på människor som det var år och dar sedan man såg dem?


Och nu är det lika bra TV som vanligt. Det börjar med TVSHOP,  "woooho" och sedan blir det ricki lake som pratar om unga tjejer som säljer sin kropp.

När man är hemma och är mammaledig så är det lätt för att fastna i dåliga såpor och det är just vad jag har gjort. Jag är helt inne i våra bästa år, haha. Vad har hänt med mig? Den serien som jag totaldissade förut. Den serien kommer ALDRIG att ta slut. Skådespelarna kommer att ha kvar det där jobbet tills de knappt kan gå och så fortsätter deras barn och barnbarn att spela.


CYKEL PÅ KÖPET! Vill du ha en cykel? Ja men då är det bara att köpa en plattTV så får du ju en CYKEL PÅ KÖPET. haha. Köp en mobil för en krona och få EN CYKEL PÅ KÖPET *får reklammelodin i skallen* För er som missat detta så är det Elgigantens reklam.


Elvis somnade just och sover förmiddag. Pappa David sussar sött än och det kan han gott göra för jag sov ju fasen till halvtolv igår, illa. Innan klockan slagit elva måste David ha varit och tagit PKprov på sjukhuset iallafall för att se hur mycket Waran (blodförtunning) han ska ta varje dag. Han ska äta sådan medicin livet ut nu eftersom han har en mekanisk hjärtklaff.

Jag har bestämt mig för att låna mina föräldrars motionscykel och cykla varje kväll till se program och serier jag tittar på. Det är ju mycket skönare att ha något att se på och att tänka på annat än att motionera då.

Attans, nu har det börjat på TV'n. Våra bästa år allså. Eller nähä, nu blev det reklam.


Fy vad hungrig jag är. David får handla hem frukost då han åker till sjukhuset för vi har nog ingen frukost hemma.

Jag undrar om jag ska lämna kameran hemma idag... Det blir ju så rackarns mycket bilder att lägga in här ikväll annars. Fast jag klarar mig nog inte utan kameran så den får nog följa. Jag måste vara beredd med kamera jämt ifall det händer något.


Nu börjar det igen..


CYKEL PÅ KÖPET!




Pytteliten goding

Idag blev året första dopp, kallt och förjäkligt men skönt att ha det gjort. Det är ett MÅSTE att bada den 17e april första gången, det har blivit tradition. Så nu är det gjort!

Efter det fina badet hälsade vi på min mamma och Gabbe, dit kom även lilla Ängla (min systers dotter som också dök upp med sin man senare). Har lagt in riktigt söta bilder på Ängla och Elvis där min lille pojk tar tag i änglas händer.

Synd att jag väntade med att skriva tills alla bilder var inlagda - skrivhumöret gick och la sig.

Efter att vi hälsat på min kära mor och bror så for vi iväg till Tommie och Greta. Jag såg Loke, deras son som är 5 dagar gammal, första gången. Han är otroligt söt! Det som inte går ihop för mig är att Elvis vägde ett kilo mindre då han föddes, shit vad liten han var. Loke som var pytteliten nu och ett kilo mindre på det, oj oj. Så fort man glömmer!

Jag är för trött för att skriva, blir nog sängen nu. Det är min tur att kliva upp imorgon. Ska kika på lite hus innan jag låter sängen göra sitt jobb.

Natti!


Nej det var inte han nu heller

Alltså tusan.. Det måste finnas en bäbis till i ändra i vår uppgång eller bredvid. Både jag och David hör en ledsen bäbis lite då och då. Vi brukar springa in till Elvis men han ligger ju snällt och sover han, haha. Det kanske spökar? Nä det är säkert en annan liten sötnos här någonstans.

Nu hörde jag det igen! Fast lät mer som en katt nu.. hm...

En liten keps

Godnatt allihop!
Snart dags för att John Blund ska få göra sitt nattliga jobb och tro mig - han har varit på mig flera gånger ikväll.!
Jag har dock inte gett mig och snart dyker han väl upp igen.

Idag var vi ned på stadens torg för att leta fram en keps till Elvis. Sagt och gjort, minuter efter att vi kommit ned på stan hade Elvis en kepa på sitt lilla huvud. Sötnosen.

Jag kom just på att det är min sovmorgon också, härligt! För er som inte vet så kör vi varannan morgon = sovmorgon.

David ska ringa företaget han jobbar åt imorgon för att höra om de har nå jobb på gång snart. Egentligen skulle han åkt i onsdags men eftersom projektet där var slut så är han hemma, skööönt!


Nu slår det precis över till midnatt och jag tackar för mig.
Sussa sött och dröm för tusan inte nå snuskigt! Eller ja, lite går väl för sig.
Okej, okej! Alla får drömma om vad de vill. Får man inte bestämma något här? =P








Goodnight sweetheart!

Nu har ängeln min precis somnat och blivit nerbäddad i sin säng. Stackarn var så trött att han somnade i min famn då vi satt och kramades lite. Innan han somnade lekte vi massa på golvet och bara satt i soffan för att mysa.

(Den riktiga tiden bloggen skrevs : 18,58 - ifall blogg.se fortfarande skriver fel tid)

Damn it, det stämmer ju inte

Hm jag tittade just på mitt förra inlägg och det stod att jag uppdaterat den kl 06,49 och det stämmer ju inte alls. Det var ju vid halvnio eller något därikring. Då jag upptäckte det så tittade jag på de andra inläggen som jag skrivit senast och tiden stämmer inte alls. De andra var också fel med en två timmar bakåt, konstigt! Hoppas att de kan rätta till det, tiden vill ja ska stämma ju.

Skärpning nu blogg.se!

TVshop, jisses

Godmorgon gott folk.
Med min fina morgonfrisyr och alldeles för trötta ansikte sitter jag här och tänkte knåpa ihop ett morgoninlägg. Sonen min ligger på golvet och roar sig själv. Han har nyss ätit välling och om inte allt för länge ska han få sova lite igen men vi får se när han blir trött.

Det som är väldigt irriterande med att vakna innan nio på en vardagsmorgon, vet ni vad det är? Det tror jag! Någon människa, förutom jag, måste ha märkt att det inte är något annat på TV än TVshop och nyhetsmorgon. Vid 8.55 då får vi äran att se ricky lake, wohoo (?). Varför tror de att jag vill köpa något det första jag gör på morgonen? Jomenvisst, första tanken då jag vaknar är ju självklart "oooh, lite tvshopping behövs nog idag".

Nä, mindre TVSHOP och mer bra tv. Det spelar faktiskt nästan ingen roll vad det är för något bara inte någon som berättar för mig att jag kan köpa hårborttagning, världensbästa hårborste eller en hudkräm som gör att jag blir världens snyggaste. INGET hjälper nog på morgonen, haha.

Nyhetsmorgon, visst det fungerar väl. Just nu ska de skrapa trisslott. En man har precis börjat skrapa. så nu ska vi se hur mycket han vinner, tänk om det där vore jag? DET vore ju kul. Två på 200.000,  två på en miljon, två på hundratusen, två på 50.000... och det blev............. *trumvirvel*...... 50.000kr. Han hade säkert hoppats på mer men han är förhoppningsvis glad för det med?

Nu ska jag leka lite med Elvis-pelvis på golvet.

Goooooooooodmorning allihop.


Tille ska bli storebror

Imorse for David iväg till sina föräldrar i Flugbo igen och jag stannade hemma i Bollnäs Denna gång. Istället tog jag och Elvis en promenad till mina föräldrar som bor alldeles i närheten av vår lägenhet. Vi bestämde oss för att gå upp till min syster och hennes familj som var ute i trädgården. Det var jätteskönt eftersom vädret var lika bra idag med. Barnen hoppade på  den gigantiska studsmattan och mormor eva (min mamma) hängde på hon också, som även visas på bild nedanför. Ungarna tyckte att det var jättekul att mormor också ville leka.

Efter ett tag gick vi in till dem för att fika lite och kort därefter dök David och hans lillebror upp också.

Sedan var det  dags för att inhandla lite mat till Elvis så vi for iväg med bilen till hemköp efter att vi skjutsat hem Davids bror. Utan för Hemköp fick vi den fina idén om att vi kunde ringa mina föräldrar och fråga ifall de ville grilla om vi kom med kött och grillkol och det var väl nästan inget snack om saken. Vi sprang in och handlade och for sedan iväg till Mamma och Jan. Precis då vi skulle parkera utanför deras hus insåg vi att vi glömt att handla det som vi åkt dit för att göra. Det blev till att vända och åka tillbaka igen. Denna gång sprang David in själv, snällt!

Nu så blev det grillning och fy vad gott! Årets första grillning är avklarad och det tackar vi mina föräldrar för!

Så vi som grillade var Jag, David, Elvis, Mamma, jan och Gabbe (min bror). Nice!



Imorgon borde vi ta tag i städningen och försöka få ihop ett system som fungerar och gör så att vi håller det städat. Elvis far ju omkring överallt han och det är svårt att hinna med. En städad lägenhet skulle verkligen underlätta. Han är så go så, gofisen vår! Han har helt plötsligt förvandlats till en vilde och sitter inte still en sekund, kul att se. Han har inte börjat krypa än men det händer nog närsomhelst. Han står i krypställning och gungar fram och tillbaks. Fast han behöver inte krypa - han tar sig dit han vill ändå.



Vi måste försöka hitta någon fin keps åt lillemannen också. Det är LITE varmt med mössa, dagar som denna. Snart är det ju sommar också, går ju jättefort detta. Snart sitter vi och öppnar julklappar för tusan. Detta kommer nog att bli den bästa sommaren någonsin. Jag, David och Elvis, sicket gäng! + all familj och släkt!


Jag läste precis på aftonbladet att Tilles mamma har ett nytt litet liv i magen, kul! Glad för hennes skull! Om ni inte läst eller minns vad det handlar om lägger jag in en länk här nedanför :
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,803791,00.html
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,810507,00.html

Usch vad sorgligt. Tänk att sådant händer varje dag. Någon dör.. Någon mister en anhörig. Nä, fyfan.. Nu går jag till min säng och bäddar ned mig. Det sista jag ska göra innan jag lägger mig är att önska att något sådant aldrig händer mig eller någon jag känner. Ingen alls för den delen!

Sov gott allesammans!







brills

Kaisa provar Tovas (Davids systers) solbrillor

95949-687

Fy rackarns vad du är bra



BBbilden. Världens vackraste nyfödde son.

image726

Nu 7 månader och du är fortfarande vackrast. Kommer alltid att vara.

image727

                        Det var den vackraste dagen i mitt liv
Den morgonen du såg på mig
Och jag kände mig så stolt som en människa kan bli
Den morgonen du såg på mig... och jag på dig

Jag lyssna´efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg till himmelen, som en ängel har du vandrat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Allt känns så skört, som trädens första blad
när våren ännu tvekar, och slår tillbaks
du stannar väl, du lovar att va kvar
som en del utav min morgondag, vår morgondag

Jag lyssna´efter dina andetag
Så lätta som en fjärils vingeslag,
jag ska alltid minnas den dag, jag ska alltid finnas här för dig

Du é välkommen till jorden, välkommen min vän
Må lyckan följa med dig på din väg till himmelen, som en ängel har du vandrat här i vårat hem
Välkommen till jorden min vän
Välkommen hem

Välkommen hem, välkommen hem

( Lotta ahlin - välkommen till jorden)


Tunnbröd och getost

Hej och hallå gott folk.
Jag kan med säkerhet berätta att detta inlägg inte blir lika dystert som det som skrevs igårkväll, bra va?

Igår var vi som sagt i Flugbo hela långa dagen. David höll på med sitt smide som vanligt och Elvis fick sitta ute med mig och leka. Vi lämnade honom för att sova där och resten vet ni ju om ni läst inlägget innan detta.

Det var meningen att vi skulle åka dit idag igen rätt tidigt, hade vi tänkt iallafall. Vi vaknade av att telefonen ringde vid halvtolv idag och vi kastade oss ut i bilen. Innan vi tog siktet till Flugbo så fixade vi lite ärenden och hämtade Davids bror, Johan.

Väl framme hos Davids föräldrar hittade jag Elvis lekande med lego på en filt med Martin, Davids bror som var hemma för att hälsa på. Och jisses så glad man kan bli av att träffa en sådan liten människa, min Elvis! Jag satte mig med honom på filten och där satt vi bra länge. Efter den långa stunden så tröttnade jag och tog Elvis på en promenad i vagnen. Vi gick bort till flugdammen där Elvis Farfar och två farbröder höll på att tjära båten. Det märket tydligt på Elvis att han trivdes mycket bättre i vagnen utan jacka. Det blev inte alls lika stelt och han kunde röra sig som vanligt och sitta upp bättre. Han trivdes överhuvudtaget att få vara mindre klädd. I och för sig har han alltid tyckt om att vara lätt klädd, helst naken.

David kom förbi en stund också, i samma veva som Jon också dök upp. Jon är Davids mammas kusin trots att han är i ungefär samma ålder som sina kusinbarn.

Därefter drog vi oss tillbaka till Davids föräldrars hus. Satt och gjorde mest ingenting utomhus. Vilket jäkla skönt väder! Elvis sov en bra stund ute i vagnen.

Senare på eftermiddagen satte vi oss vid trädgårdsmöblerna, under parasollet och åt lite gott. Tunnbrödrulle med getost, grönsaker och pepparotsgrädde. MUMS! Efterätten blev ostkaka och grädde, götta. Efter det så gjordes det inte så mycket, väntade på att David skulle bli klar.

Vid kvart över sju drog vi oss hemåt. Elvis började bli trött och jag ville hem så David fick ge med sig.

Han tänker åka dit imorgon också för att fortsätta med sitt smide. Jag tror att jag hellre stannar i bollnäs imorgon.



Fy jäklarns vad jag var sugen på att ta ett dopp idag. Två saker fick mig att hållas borta från vattnet:

  1. Jag skäms över kroppen och vill inte visa
  2. Jag har som tradition att bada den 17e april första gången. (förra året kunde jag dock inte pga graviditeten)



Jag tror att vår lampa har epilepsi eller något liknande. Den blinkar sådär irriterande som om den har en kramp som håller i för evigt. Damn it. SLUTA KRAMPA LAMPA!



Elvis ställer sig i krypställning jätteofta nu och liksom gungar fram och tillbaks, skoj! Han är så söt så!


Just ja, vi träffade Parne och lilla Lova idag också. Trevligt! Hon är så söt så!


Här kommer lite bilder:











separationsångest

Usch vad jag mår riktigt piss just nu. Smyggråtit och fjantat mig.

Det var så att vi var hos Davids föräldrar hela dagen. Elvis åt middag vid fem och vid sju la vi honom där och hade tänkt att ge honom välling då vi kom hem. Vid niotiden ikväll började David och hans föräldrar prata om att Elvis kunde ju stanna kvar där, så slapp han bli väckt. Och jag sa att det var lugnt trots att jag egentligen absolut ville ha med honom hem. Jag har inget emot Davids föräldrar, de är jättebra med Elvis och jag gillar ju dem! Men jag måste vara förberedd i minst en vecka annars mår jag dåligt. Vi kom på sen att han var ju ändå tvungen att bli väckt eftersom han måste äta innan han sover för natten. Jag vågade inte säga något för det kändes ju taskigt mot dem som blev så glada. Strax efter vaknade Elvis och åt välling. Usch vilken seperationsånget jag fick. Det spelar ingen roll vilka som ska ha honom, hade kunnat vara mina föräldrar också men jag fick kämpa mot tårarna hela tiden.

Att se sin son i ögonen och bara gå iväg känns så fel, så himla fel. Speciellt nu då vi bara skulle hem och han lika gärna kunde sovit hemma. De andra gångerna har vi varit förberedd och sedan gjort något på kvällen, t.ex gått ut på krogen och då koncentrerar man sig på annat. Vill än en gång säga att jag inte har något emot Elvis farmor och farfar utan det är jag och min seperationsångest som är hemsk.

Direkt då jag kom ut i bilen började tårarna rinna och och jag försökte smyga med det så mycket som det gick. Jag fick en sådan ångest, det gjorde så ont. Då vi kommit hem gick jag in på toaletten och lät allt komma. Så tyst som möjligt.

Jag mår verkligen inte bra utan Elvis. Jag är inte hel utan honom.

Jag ville inte säga något heller eftersom de blev så glada över att han fick stanna och klart att de borde få ha honom där. Kan dock inte rå för denna hemska ångest.

Jag får träffa honom imorgon, jag vet.. Det känns ändå som att man överger honom, trots att det är hos nära släktingar som han tycker om.

Var bara tvungen att få ur mig detta.

Natti




Kan ju även tillägga att jag kämpar mot tårarna de andra gångerna med fast då går det oftast bra.

Vad är mitt dubbelnamn?

Vet ni vad jag tycker är väldigt irriterande? Det ska jag minsann berätta hörrni..
Om man är inne och kikar på någon sida och det är små miniatyrbilder som visas så finns ju oftast en liten förstorningslänk som man kan klicka på. Där klickar ju människor antagligen för att de vill se bilden i ett större format, right? Det irriterande är ju att på många sidor är bilderna som ska föreställa en förstoring av bilden exakt lika liten som den andra lilla. Enda skillnaden är att den nya lilla kommer upp i ett annat fönster, gaah! Vad är då meningen med en förstoringslänk? Detta ser jag på många ställen...


Så, vad har hänt med denna dag? NOTHING! Lagade spagetti och köttfärssås bara.. Har inte tagit tag i atkins-dieten igen efter påskens paus. Vet inte om jag ska göra det heller, vet inget alls. Jag lär väl alltid se ut så här ändå. Hade jag pengarna skulle jag rusa till någon som kunde suga lite fett. Tänk om man kunde ha en sådan hemma? Fettsugarmaskin - gör det själv. Jag argumenterar fortfarande med att jag vore mycket mer motiverad till att motionera och äta rätt om jag hade en kropp att BEHÅLLA, istället för att SEGT få en sådan kropp.. Aja, nog om det!

Mitt kära barn ligger och sussar sött fortfarande och är så söt som man kan bli. Fy vad jag älskar den pojken! För den som inte har barn - Det går inte att förstå känslan över att vara mamma!
Om jag kunde skulle jag aldrig ändra på att jag blev gravid, never! Så mycket gott som den lille pojken fört med sig. Mitt lilla charmtroll. VÅRT charmtroll ska jag ju skriva, vad dum jag är. David, Jag och Elvis - det slår inget! Fy vad lycklig man kan vara på den fronten! Så glad över att ha er.. Mina pöjkar. Malmspöjkarna.

Tittar på "jakten på en mördare - efterlyst special" just nu och de pratar om en tjej som hette Cajsa jonsson, som blev mördad. DET känns ju lite mysko efterom jag egentligen heter Kaisa jonsson från början. Jag ville byta till sturesson när jag var mindre (eftersom mamma heter så och har ingen kontakt med pappa) men min "kära" far tyckte inte så och eftersom jag var minderårig så gick det inte. Det blev istället automatiskt båda namnen och det blev ju lite jobbigt efter som jag har ett dubbelförnamn också. I skolan sa jag alltid till lärarna - " Det långa namnet som sticker ut är jag". När jag fyllt 18 tog jag direkt bort jonsson och heter numera bara Sturesson.

Hur många vet vad mitt dubbelnamn är då? Spännande och se vilka som vet, använder ju inte det så ofta. Fast de som känner mig vet ju såklart men kul och se vilka som snappat upp det.. Så, Kaisa - ? ...
Skriv en kommentar vettja!


Måste ju lägga in lite bilder på Elvis också, det är ju standard!




Surkärring

Nu har jag precis lagt Elvis, vad ska man göra nudå? David kommer nog hem från träningen snart iallafall. Jag är väldigt uttråkad må jag skriva, fy! Hela denna dag har spenderats inomhus och vad har jag gjort då? INGET, eller jo, surat för att det  var/är så tråkigt. Det var inte så att jag kunde dra igång med en storstädning eller så? NJE.

Värdelös är vad jag är, jisses!

Ditt sanna jag

Ibland är det svårt att förstå sig på sig själv. Varför man väljer att göra eller säga saker och varför man är som man är. Bittert.

Vart är världen påväg?

http://aftonbladet.se/vss/karleksex/story/0,2789,1043006,00.html

Kan det bli sjukare än så här eller?

Oh my god, don't laugh!

Vi "fick" inte åka in me Elvis igår. De tyckte att vi skulle köra lite egenvård istället och om det blev värre kunde vi åka in. Han verkar lite bättre iallafall, febern var borta igår kväll. Om en stund ska jag kika om den kommit tillbaks eller om vi ska slå bort den med lite alvedon. Han verkar lite piggare iallafall, hostar inte lika mycket.

Igår gick vi in på handarbetsboden och inhandlade lite startgrejer till scrapbooking. Jag köpte bara papper för att göra en, eller vad man säger. Så igårkväll/natt provade jag lite snabbt och jag hade en idé. Tyvärr blev det inte som idén och allt blev misslyckat, haha. Jag var nog lite för trött. Frågan är ju om jag lär mig att bli bra eller om jag ska strunta i det, haha. Känns ju fel att ge upp nu, verkar skitkul ju! Att köpa lim hade jag glömt också, dumfan.


Funderar på att lägga in den misslyckade här så ni får ta del av det hemska, haha. Måste beställa bilder som jag kan scrappa också, igår fick jag bara ta två kort som jag hade dubbelt av. Jag vill inte röra de som redan är insatt i album. Så den misslyckade struntar jag i att göra klar men ni får ta del av den iallafall. Ska göra ett nytt försök en annan dag med mera material och med färg på pappret som passar ihop med bilderna.

Den är lite konstigt fotat och med blixt så blir lite konstigt. Är en utan blixt som är suddig också. Känns som att det inte är någon idé att fota något bra, då motiver är dåligt. Hade nästan inge batteri i kameran och orkade inte vänta. Så här kommer den, usch skratta inte haha.... Jag vet själv att den är dålig.. så tro inte att jag lägger ut den för att jag tror att jag gjort en snygg första, hahaha.. Själva idén som var från början var snygg i skallen iallafall men sen blev det annat.

Ska nog åka ner idag och inhandla något bättre..




Usch nu börjar jag tvivla på om man ska lägga ut bilderna ens.. Blotta sitt dåliga jag är ju inte direkt kul.
aja, skitsamma.. :P

förvandlades till en fontän

Just i detta nu sitter vi och väntar på att rådgivningen ska ringa upp oss igen efter att hon pratat med hälsocentralen då lunchen vandrat förbi.

Elvis har feber, hosta och svårt för att andas. Han tar i med hela magen då luften kör sin naturliga vandring. Vid lunch ville han inte ha någon puré alls och det lilla vi fick i honom fick golvet ta del av då Elvis kräktes som om han vore en fontän. Första gången var för att han satte i halsen tror jag och vilken panik vi fick men han hostade till slut till och en flod av mat dök upp. En stund senare förvandlades han till en fontän igen.

Hoppas att vi får komma till hälsocentralen och kolla vad det är. Han sov nästan inget alls inatt på grund av hostan och andningen. Annars åker vi tilll akuten. Han som inte gnäller ofta alls gnäller nu hela tiden istället. Det var lite läskigt inatt då han hostade för efter varje hostning så väntade han några sekunder med att andas igen och då låg man ju är och höll koll på att han andades hela natten.

Han åt vällingen istället för lunchen iallafall, fast bara halva flaskan. Han som är ett matvrak annars.

Nu är klockan fem över ett och antagligen pratar rådgivningen med hälsocentralen i detta nu.


Jag fick ett tips om en hobby efter mitt inlägg i förrgår och det var att jag kan ju börja scrappa (scrapbooking) och det har jag ju funderat på länge. Och nu har jag nog bestämt mig för att göra det, kul! Måste inhandla lite grejer först bara. Tack för tipset föressten!


Usch vad vi måste städa! Varför har vi så svårt för att hålla det städat? Det blir alltid stökigt efter en dag och då har man ingen lust att städa då det ser ut som ett bombnedslag IGEN.

Nu hoppas jag att rådgivningen ringer hit och säger att vi fått en tid på hälsocentralen.



Ciao gott folk!

titta och njut





ett år sedan du lagades honey

Idag är det ett år sedan David, mitt allt, genomgick sin hjärtoperation.
Den dagen var inte att leka med, vilket en försäljare gjorde. Jag satt och väntade på att kirurgen skulle ringa för att (förhoppningsvis) berätta att allt går galant. En försäljare satt på sitt jobb och fick oturligt nog upp vårat hemnummer och jag kastar mig på telefonen i hopp om att det skulle vara kirurgen.

- Hej! Jag ringer ifrån XXXXX och söker David.

Besviket svarar jag lite småsurt att han låg allt på sjukhus.

En timme senare ringde telefonen igen och det var personen jag hoppats på som var på andra sidan luren. Allt hade gått bra och antagligen skulle David inte ha ork till att ringa samma dag. Någon timma senare skramlar det i telefonen igen och jag har aldrig varit så glad över att få höra en röst innan. Det var David och även fast jag knappt hörde vad han sa för den hesa rösten (antagligen av slangar osv?) så var jag så lycklig. Barnet i magen skulle inte
behöva växa upp utan en far. Man vet ju aldrig hur det kan gå men jag var positiv hela tiden och var enbart inställd på att det skulle gå bra. Den envisa jäkeln som knappt orkade hålla ögonen öppna ringde direkt då han vaknat och det var helt underbart.

Så nu har han haft sin mekaniska hjärtklaff i ett år och han tickar på som vanligt (den tickar högt så man hör om det är tyst, t.ex då vi ska sova).


Jag är oerhört glad över att vi är tre som bor i denna lägenhet. Jag älskar dessa pojkar
och vore inget utan dem!

Tiden innan och efter operationen var inte heller rolig. Han låg på sjukhus i nästan 6 veckor
och det var väldigt tomt här hemma. Jag tyckte så synd om David som fick ligga där alldeles
ensammen. Grannarna som han fick dela rum med var ju inte direkt mysiga heller. Bara gamlingar
som inte kunde hålla tätt. En gubbe hade tån ruttnat på, hualigen.


Jag är glad över att kunna säga att det var ett år sedan och han lever ännu! Usch, vill inte tänka på vad som hade hänt om vi väntat en vecka med att åka in på hälsocentralen, vi hade nog inte hunnit dit ens då. Men han lever ju och mår bra nu!


Det tog någon dag innan läkarna insåg vad det var för fel. Först trodde de att han hade leukemi och det kändes ju inte roligt men jag bet ihop tills de var säkra och det var ju "bara" ett hjärtfel, infektion på hjärtklaffen. Det är ju inte bara och bara men det gick att operera.


Så ni kanske förstår att jag är tacksam över att jag har honom!


Mitt hjärta, min kärlek.

Taaadaaaa!

ÅÅÅÅ ÄÄÄÄÄ ÖÖÖ

Titta vad jag kan!  Nu har vi fixat ett engelskt XP och till en början fungerade det inte att skriva å ä och ö då heller, konstigt nog. Kaisa lyfter på luren och slår numret till Davids mobil för att klaga på att det inte fungerar nu heller. Svaret han gav mig blev:
- Jag ska kolla på det där då jag kommit hem.
Det svaret blev jag inte nöjd med och började därför försöka fixa det själv och titta nu - ÅÅÅÅ ÄÄÄ ÖÖÖ!

Man kunde antagligen fixa det då vi hade på hebreiska också, dock väldigt svårt då språket inte kan läsas av oss.

Jag ska hämta kameran om en stund och lägga in bilder, sitter för tillfället för skönt i soffan för att ställa mig upp



Okej....

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 160cm.
[x] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar (pa sommaren iaf)

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[x] Jag har genomgått en allvarlig operation. (bara snittats men det ar ju ocksa operation)
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit på Cyper.

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.

[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[x] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[x] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[ ] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka
[ ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.

Det ar underligt att vara liten

Hej hallo. Jag tankte bara borja med att beratta nagot ni redan markt - Jag sitter just nu vid datorn med hebreisk XP. Jag kan darfor inte skriva bokstaverna med prickar over och det ar ju lite trist men vad gor man? Jo, fixar svenskt saklart! Ska fixa det imorgon.

Jag sitter just nu i soffan med datorn i knat och bara myser. Tittar runt pa de vanliga sidorna som ar standard och skriver in nagra rader har. Och hur trevligt ar inte det?

Elvis kan stalla sig i krypstallning nu. Han har gjort det nagra ganger nu och det drojer nog inte manga dagar innan han gor sa hela tiden. Sedan far vi se hur lang tid det tar innan han forstar sig pa hur man tar sig framat. Kul att se var lillepojk utvecklas. Han ar sa otroligt go och snall var grabb, underbar!

Jag sitter och funderar pa om jag inte skulle ha skaffat mig en hobby jag med. David smider och haller pa med sitt roliga i Flugbo och det far mig att vilja gora nagot med. Fragan ar ju VAD. Jag tycker om att skriva, teckna och fotografera men vad ska jag gora av det liksom? Tips, nagon?

Jag kom att tanka pa en sak idag. De fa ganger vi traffade var pappa och akte bil med honom till markmyra, dar han bor, sa tyckte jag att det var lite roligt. Forst var jag for liten for att sitta i baksatet med mina systrar och det tyckte jag var trakigt. Efter en tid vand det plotsligt och jag var for liten for att sitta i framsatet, haha! Jag tyckte da att det var riktigt konstigt haha. Man ar for liten for allt nar man ar liten, haha.

Jisses vad jag saknar att sitta och halla pa att fixa med mediauppgifter. Illustrera, designa, fotografera och photoshoppa. Jag har i och for sig programmen hemma ocksa men det var roligare att fa betyg och se sig sjalv utvecklas och bli battre. Visst, vissa amnen kunde garna fa skippas men iallafall.

Jag forstar att det blir drygt att lasa nu sa jag slutar att skriva nu, snallt va?

Finns en mojlighet att jag lagger in bilder senare men blir det inte ikvall sa dyker de opp imorgon.


CIAO!


man kan ändra ställning

Här sitter jag i mina föräldrars säng och lånar den bärbara datorn. Eller ja, halvligger gör jag nog. De ha sånna där bra madrasser som man kan ändra ställning på och det är ju nice att halvligga här framför datorn.

Igår var vi ut och det var helt okej! Men nu får det dröja länge tills nästa gång. Mysigare hemma med Elvis! Fy vad man kan sakna honom då han sover borta, uscha!

Vi är hos mina föräldrar för att vi erbjöd oss att vara deras chaffis ikväll då de är iväg och badar i badtunna och bastar, skönt. Så Elvis ligger spjälsängen på övervåningen och har haft besök av John Blund och sussar sött för natten. Vi ska sova här ikväl, tror jag iallafall, eftersom det blir synd om Elvis om vi måste rycka upp honom mitt i natten för att åka hem. Då vi åker iväg och hämtar Mamma och Jan så får Gabbe (lillebror som inte är så liten längre)  se till Elvis, gå dit med nappen ifall han vaknar till.


Här är lite bilder på sötnosarna! Har fler bilder på min kamera och lägger in dem imorgon. Dessa snodde jag av min kära mor.




Nu tror jag att jag ska ta och vara social med min sambo/fästman/snutt/snygging.... Ja, listan kan göras lång!

Trist att jag aldrig har någon roligt att skriva om nu för tiden, annat var det förr! Då var det lite tanke i meningarna iallafall, haha!

Hörs och störs!

Weird?

Hur konstigt det än låter så föredrar jag svensk/engelsk XP och sitter just nu på den andra datorn. Grabbarna sover och jag har gjort mig klar. Måste hinna ned på stan innan vi ska till mina föräldrar för att käka lite påskmat med hela familjen. Tänkte att jag skulle försöka hitta något snyggt linne eller så, annars är det väl rätt kört för min del och jag får se ut som jag gör, attans.

Här är min gofis på 7 månaders dagen, han badar lite med pappa David.

image647


Ikväll så stannar Elvis hos sin mormor och morfar då jag och David drar till Hanna på inflyttningsfest och därefter tranan. Usch blir jobbigt att lämna honom. Det är ju som att lämna kvar en kroppsdel, tomt! Men det går så bra så!

Nej nu ska jag se om de vaknar någon gång, gräääbsen mina.


Glad påsk på er!

dags att lara sig hebreiska

Okej, det har ar ju lite smaroligt. Jag sitter i detta nu vid en dator med xp, inte sa konstigt - nej. Det roliga ar att det ar ett hebreiskt XP.........
Det ar sa att vi sku.lle installera om xp pa en dator som slutat fungera och hade ingen skivam forutom en hebreisk, fraga mig inte varfor! Sa vi provade att kora den skivan for att se om det fungerade, ifall det skulle vara vart att fixa en skiva. Yes, det fungerade men den andra skivan fungerade inte sen. Sa har sitter jag med allt bakafram och pa hebreiska, haha! Ska fixa en annan XPskiva sen. Fan, START ar pa hoger sida, weird!

Jaja, jag kan sitta vid en dator iallafall... Kanns valdigt mysko att se klockan pa vanster sida. Men vem vet, hebreiska kanske jag lar mig...hahaha.. Tur att nan kanner igen ikonerna..


Som ni nog markt kan jag tydligen inte anvanda mig av bokstaver med prickar over trots att de finns pa tangentboret,illa!

färg och kläder i skallen

Här sitter jag med färg i håret.
David har precis kladdat en massa färg på min skalle
så nu är det bara till att vänta till klockan elva då det ska sköljas ut.

Funderar på vad jag ska ha på mig imorgon, skitsvårt nu förtiden ju.
 Allt är för litet och inget i affärerna ser bra ut heller. Hoppas att jag kommer på något.



Brääällls

Långfredag idag, som nog de flestas rubriker berättar.

Vi ska iväg till flubo men innan det ska jag färga håret och försöka
töja ut ett par byxor som är väldigt tight som vanligt då de är
nyköpta. Det dryga är att de är skittight först och sen blir de
förstora istället, typiskt.



Köpte brallor igår - exakt likadana som jag har, haha!



Dock en storlek mindre..



Nej nu ska jag göra mig klar och fixa hårfärg.



Glad påsk!!

Bajs i blöjan kvart över sex

Oj oj oj, idag är jag verkligen uppe med tuppen! Elvis vaknade runt kvart över sex för det var bajs i blöjan, det var inte lite heller! Så det blev till att kliva upp och byta blöja och då blev han pigg. Så då fick han lite välling och vi gosade i soffan. Nu har han precis somnat igen efter att ha varit vaken en timme. Så medan grabbarna sussar sött i sina sängar så passar jag på att sätta mig här en stund. Jag sitter ju aldrig vid datorn på grund av en av grabbarnas datorspelsberoende om kvällarna. Jag nämner inga namn men jag kan ju berätta att det inte är Elvis, haha!
Det känns lite ovant att vara vaken nu eftersom Elvis vanligtsvis vaknar vid åtta. Att kliva upp kvart över sex är inget som brukar hända och det är väl tur.

Igår var vi på barnmottagningen med Elvis och pratade med läkaren. Antagligen har han inte astma eftersom han är mycket bättre nu så vi blev bara glada och det blev ett snabbt besök. Skulle det bli något så kan vi bara ring dit, känns skönt.

Idag är det skärtorsdag och jag tycker att tiden går så himla fort. Snart sitter jag är och skriver att det är midsommarafton, oj oj. Idag ska vi göra lite ärenden på stan och annars ta det lugnt.

Imorgon blir det äta mat hos Davids föräldrar och umgås med dem. Sedan är det lördag och det blir mat och sådant tillsammans med Hela familjen på min sida. Ska bli riktigt trevligt. Senare på kvällen ska vi till Hanna på inflyttningsfest och sedan blir det nog tranan. Jag tror att det nog blir jätteroligt eftersom det verkar vara många som ska ut och det kan vara trevligt att träffa på människor som inte träffats på länge. Det tråkiga är att nu har känslorna om att det känns fel börjat komma , vet inte varför. Elvis lider ju inte direkt av det. Det går jättebra då han sover borta och det spelar ju ingen roll om jag går ut eller bara sitter hemma - det märker ju inte han. Men iallafall, det dåliga samvetet dyker upp lite här och där.

Jag har gått ner 1kg sammanlagt på en vecka med Atkins.  Fast då har jag fuskat väldigt mycket nu på slutet och inte varit ut och gått på promenader. Vet inte riktit hur jag ska göra. Jag ska nog fortsätta som jag gjort nu, inte strikt atkins utan lite kolhydrater ibland. Är ju bra att jag minskat med kolhydrater så mycket som jag gjort och dricker ju inget dricka som innehåller socker osv. Vi får se hur allt blir. Det slutar nog med att min sommar är förstörd iallafall. Badrock får vara min outfit i sommar, trist!


Nej nu måste jag uppdatera detta tror jag. Jag börjat titta på andra sidor hela tiden och glömmer bort denna.

Ha en bra dag för det ska jag ha!




pics





Later!

Jag uppdaterar med lite bilder senare ikväll, förhoppningsvis.. Kom på att det är bra tv nu så jag fortsätter senare istället.

Ha det niiice!

Min snygga kropp syns inte för allt fett


Okej, jag ska ALDRIG mer försöka shoppa kläder till mig själv, HOPPLÖST! Min kropp är inte gjord för snygga kläder, helst ska den nog gå naken och gömma sig hemma. Fy. Jag var riktigt glad över att få shoppa lite kläder och tänkte försöka hitta något som kunde passa på lördag då vi gick ut också. Det slutade med att mitt självförtroende och min syn på mig själv var långt under botten och mitt humör sjönk också ganska rejält. Så BESVIKEN! Fy.......Jisses har aldrig varit med om värre kropp.. Inget passar ihop och allt hänger. Stor jäkla fettbomb bara. Aja, nu är det ur min skalle.

Annars så var vi på BVC idag och Elvis fick spruta. Innan han fick sprutan så vägdes och mättes han och han är nu 68 cm och väger 7900g.

Vi fikade även med föräldragruppen och det var jättetrevligt! Att se alla söta bäbisar är alltid roligt. Ida, Alex, Elisia, Saga, Mathias, Clara och Signe - Alla är så söta! Supergooa! Fast Alex var inte där idag.




Min lille Elvis en dag innan 7månaders Dagen!
95949-626



http://www.youtube.com/watch?v=7iwXVaw1eu8
Jag ryser......





Jag insåg igår då vi var hos mina föräldrar och hälsade på att jag glömt att väga mig, då jag började med atkins. Men jag minns hur mycket jag vägde sist jag vägde mig där iallafall.. Och jag har gått ner 1kg iallafall sedan sist jag vägde mig där.. var väl två veckor sedan.. Men måste ha gått ned det sedan i torsdags eftersom jag innan BARA åt dålig mat och mycket snabbmat (vilket också passar in på "dålig mat" ). Så det är väl bra, ska väga mig på torsdag igen och se hur mycket det blir på en vecka.


Nu ska ta mina fötter och dra mig mot soffan så får vi se om valkarna hänger på, kanske tappar dem på vägen. Man kan ju alltid hoppas, fy vad jag skulle hoppa på dem och skrika svordomar åt dem.


Min snygga kropp syns inte för allt fett ju, damnt it! =D
(ganska smart sagt av mig tycker jag...)



grabbarna grus

Vi valde att åka till söderhamn för att köpa bilbarnstolen igår så det blev inge shopping för mig igår heller, rackarns! Men det känns jättebra att vi köpt bilstolen nu eftersom den snart behövs och det var ju ett jättebra pris. Elvis fötter hänger ju utanför i den han har nu, babyskyddet (som det så fint heter, jag trodde att båda sorterna hette bilbarnstol).

Efter Barnens hus i  Söderhamn blev det Flugbo för att käka middag med Davids lillasyster Moa och hennes pojkvän Marcus/markus (?). Trevligt och gott, skippade potatisen som vanligt. Jag tog dock en smirnoff ice till maten och den innehåller ju inte direkt proteiner som jag ska äta, kolhydrater var det som fyllde den flaskan, attans. Lite småfusk ibland, ska skärpa mig.


Snart påsk och vi har planerat in en utgång då. Elvis ska få sova hos sin mormor och morfar. Det blir ju en aning kolhydrater i flaskorna man dricker ur då också men så får det bli. Ska ta det lugnt och inte dricka för mycket iallafall. Det ska bli trevligt iallafall! Ska på inflyttningsfest också.


Imorgon kommer grabbarna grus som är inhyrda av bostäder för att fixa och trixa med det sista, tredje och sista gången de är hit. Sedan så borde vi ha det där multimedianät"grejset". Så det måste städas idag och flyttas fram möbler från vardagsrumsväggarna.

Nu blir det till att luncha lite med David som har vaknat. Han tvingade mig att byta bort min sovmorgon i morse, sicken rackare! Då har jag sovmorgon imorgon och på tisdag, wooho! + en massage! Snacka om bra byte. Fast imorse tyckte jag INTE det.


Nu ropar både David och lunchen tror jag? Min mage är inte direkt tyst heller.