Statistiken

Ooh! Han är hemma! Vid fyra dök han upp och sedan dess har vi inte gjort mycket alls faktiskt. Han är ganska slut efter bilkörningen från Malmö. Elvis somnade vid halvsju, helt slut (han också) stackarn. Han blev iallafall glad över att pappa David kom hem igen.

Imorgon ska vi brumma till jysk för att kolla om soffan och fåtöljerna finns hemma. Hoppas! 3800kr för en soffa och två fåtöljer är ju skitbilligt! Efter det blir det nog hem för att packa massor. Tisdagen består nog bara av packning.

Vi ska börja med att flytta det viktigaste till huset så att vi kan sova där på en gång och det känns skönt. Då hinner David sova där något också. Han hinner även hjälpa till att få ordning. Så innan helgen tänkte vi vara helt inflyttade!



Blogg.se's statistik

Jag vet att det är många som undrar om statistiken på bloggen. Unik besökare och antal sidvisningar är det som jag/du själv kan se då jag/du kollar statistiken på bloggen. Jag tror att jag kan förklara det ganska bra:


Unika besökare = Den registrerar hur många personer som varje dag är in och läser på din blogg. Alltså antalet unika ip-adresser. Så där kan du se hur många personer som är in varje dag.

Sidvisningar = Hur många gånger sidan (din blogg) har öppnats. Det kan vara några personer från de unika besökarna som är inne flera gånger per dag och kollar om du uppdaterar något. Så den visar alltså hur många gånger bloggen har blivit besökt den dagen.

Det kan ju stå att antalet unika besökare är 45 och antal sidvisningar är 93 t.ex och då är det alltså 45 personer som läst din blogg men någon/några har varit in flera gånger så att antalet sidvisningar blir 93.

Hoppas att det gick att förstå! Rätta mig gärna om jag har fel!




Mitt problem

Nu är David är på väg hem! Springer nog in här vid fyra, fem tiden kanske. Elvis hinner träffa honom också och middag tillsammans ALLA tre! Eller ja, fyra är vi väl om vi räknar med snutten i magen och det är klart man gör! Jag äter dock bara för EN! Det räcker gott och väl, haha!

Ge mig Onsdag så vi kan börja flytta in och få just den delen avklarad! Vi ska fixa städfirma som fixar flyttstädningen iallafall och det känns otroligt skönt! Helt klart värt pengarna. Helst skulle jag vilja vara inflyttad och gärna ha färdiginrett redan på en gång så jag kan fotografera och lägga ut på bloggen! Fast det lär ju dröja lite eftersom David åker nästa måndag igen och jag säkerligen måste packa upp allt själv. Men snart är vi Hällbobor! Det är tur att det finns busshållsplats precis utanför huset och en affär som vi kan köpa det mesta i. Blöjor och det typ allt i matväg, skitbra! Jag har ju inte körkort......som många påpekar, gärna flera gånger om! Som om jag inte skulle ha förstått det själv. Och det är väl MITT/VÅRAT problem, eller hur?  Vad gör det någon annan om jag får åka buss? Det märks nog när jag skaffat det och hur många gånger man än frågar så kommer samma svar:
- Antagligen nu innan April, vi får se...


Idag ska vi försöka att hinna packa lite och plocka ihop här innan David kommer.

Jag vet inte riktigt när internet flyttas över till huset men antagligen näst vecka någongång.. Runt den 10e oktober kanske? Hoppas! De som bodde där innan skulle föra över deras boxer-abonnemang till oss iallafall och lämna digitalboxen. Vi hade ändå tänkt skaffa boxer så det var bra. Adressändring är fixad (eller ska skicka in bekräftelsen imorgon), telefonen har vi beställt flytt på och internet har jag sett till att vi flyttar med också.

På torsdag ska vi träffa förra husägarna på banken för att skriva papper och sedan är det klappat och klart! Husägare!!!

Nej nu ska jag leka med Elvis igen för att sedan sova en sväng om ett tag.

ibland har man fel

Jag trodde att illamåendet hade gått över men tydligen inte.

En bra nyhet är att David åker hem imorgon istället för på måndag! Så imorgonkväll kommer han hem igen!

ge mig sängen

Nu får klockan gärna rusa iväg och bli fem över halv elva. Idol börjar nämligen igen då och jag vill bara ha det överstökat för att kunna krypa till kojs. Otroligt trött!

Elvis fick vara med mormor och morfar idag medan jag packade lite. Ängla och Julia (hans kusiner) kom också senare eftersom de skulle sova där och det gillade Elvis starkt!


Han är så go, lillpojken vår! Jag njuter varenda sekund med honom. Ett riktigt charmtroll som alltid är glad och go! Han har aldrig napp på dagen heller och det känns bra. Det blir ju mindre smärtsamt attt sluta sen och bra för tänderna att han bara har den när han sover och då ramlar den ju ut efter några minuter.

Elvis var jättenära att börja gå fullt ut för någon vecka sedan men jag vet inte riktigt vad som hänt. Han vill inte gå själv längre utan sätter sig istället ner för att krypa. Jag misstänker att han blev rädd den gången då han ramlade och bet sig i tungan. Så nu utsätter han sig inte för att gå längre sträckor själv utan han tar säkra korta. Han inser nog snart att det inte är så farligt! Det blev ju lika med gåvagnen i början också men den springer han ju med nu för tiden.

På måndag kommer David hem och sedan är det flytt som gäller. Det känns som att vi inte kommer att hinna umgås så mycket utan det blir flytt och sedan åker han måndagen efter igen, trist! Och läskigt att sova i ett "nytt" hus själv som vi inte hunnit "lärt känna". Men det ska nog gå bra!

nu började idol så nu springer jag, hej!



Idol

Jag gissar på att Knut och Tamela ryker från Idol ikväll för jag tror att de är två av de fyra som får sjunga om och ja, de ryker som sagt! Vi får se om jag har rätt!

Ska sätta mig i soffan nu för att kika.

Ibland är det komiskt

Det är ju lite komiskt.
- Vad då? Tänker du...
Jo att nu när jag betalade räkningar så tänkte jag att snart kommer man säkert att kunna få räkningarna över internet och det är ju smart med tanke på att man slipper skriva in det där jäkla ocr-numret som oftast är så långt att man hinner somna innan man skrivit in sista siffran.
Vad ser jag inte när jag betalat klart om inte förfrågan om vi vill få räkningar elektroniskt direkt till internetbanken från Bollnäs bostäder och Telia?


Ha Ha ha hahahaha! typ..

Trist att vi inte ska betala någon mer hyra till Bostäder för nu var det sista och det känns riktigt skönt! Hade dock varit skönt att få räkningen till internetbanken iallafall! Och Telia bredband (som det gällde) har vi inte heller. DARN!

fem timmars sittande

Idag var jag på inskrivning på mödravårdscentralen och hade med mig Mamma och Jan som tog hand om Elvis medan jag var in och pratade. Pratade och fyllde i lite grejer och tog lite prover. Nästa gång jag (eller VI måste det vara, David ska banne mig vara hemma då) ska dit blir den 22a november och då är det ultraljud som gäller, nice!

Det blev sedan stan för att träffa Amanda och Hanna. Fast de dök upp vid fyra så vi vandrade runt ensamma först men det var skönt det också. Jag och Elvis landade ju på stadens torg vid två-tiden. När de kommit bestämde vi oss för att gå till Café Symfoni eftersom det var middagsdags för Elvis. Pannkakor med sylt och grädde, mums! Kikade runt lite i affärer och umgicks lite också. Jag inhandlade en askblond färgning till mitt hår och en foundation (eller FANdation som jag råkade säga hela tiden). När Elvis suttit i vagn i hela fem timmar blev det dags att fara hem, stackarn var uttråkad och trött.

Han slocknade med flaskan i munnen kan jag ju berätta.


fel av mig

Okej det var ingen som skulle ryka ikväll. Jag tycker dock att Andreas borde ha varit klar till fredagsfinalerna istället för Sam. Daniel var helt klart värd platsen, you rock!

Frippa

Frågan om vad jag ska göra med mitt hår surrar runt i skallen. Kikar runt på olika frisyrsidor och det är ju väldigt många snygga frillor som dyker upp men då är ju frågan vad man passar i. Bara för att frisyren är snygg på just den personen så behöver ju inte det betyda att den sitter lika snyggt på mig, tragiskt nog.

Jag gillar iallafall -->
den här<-- men jag är inte så bra på att fixa frisyrer och passar nog inte i den.

Ska försöka klura ut något!

Snart börjar Idol igen (nörd som man är) och röstningen skall avslutas. Jag gissar på att Knut ryker ikväll!

Frosskväll, så det så

Om en halvtimma tänker jag placera mig i soffan. Med ena näven i en chipspåse och den andra ska fyllas med ostbågar. Det betyder alltså att jag verkligen tänker frossa ikväll, om jag kan. Jag ska vinna över illamåendet! Jag har iallafall gått ner ett och ett halvt kilo på en och en halv vecka tack vare illamåendet. Fast de kilona hade jag gått upp igen så nu är jag tillbaka på de kilon jag hade gått ner till, 9 kg kvar! Jag hoppas fasen att jag går ner i vikt om jag ändå ska vara illamående och inte kunna äta. Vore toppen!

Jag kunde iallafall äta mer ikväll än jag gjort på flera dagar så det kändes bra.

Jag gick föressten in i vecka 10 idag och har "endast " (antagligen) 30 veckor kvar, eller ja det är väl 28 veckor eftersom jag antagligen får mitt planerade kejsarsnitt ungefär två veckor innan.

Nej nu ska jag slänga in coca-colaburken i kylen så att jag slipper dricka den varm och sedan kika på Idol. Efter det blir det Top model Sverige och Grey's anatomy, samtidigt.

Möjligen hinner jag skriva en sväng till ikväll, man vet aldrig.....

Förresten tycker jag fortfarande (även fast jag inte nämnt det här innan) att Idol nog gjorde en miss när Henning inte fick gå vidare från slutaudition! Några fler missar var det också men jag minns inte vad de heter just nu.


Bye bye then!


Jag är inte att lita på

Jag vet! Jag är inte att lita på! Iallafall inte när jag skriver att "jag ska blogga ikväll" osv. Det är något jag aldrig borde skriva eftersom jag får ett sådant jäkla dåligt samvete när jag inte har orken att skriva. Saken är den att jag inte har någon ork alls på kvällarna, det blir mest tv och sedan sova. Det kan bero på att jag inte får i mig så mycket mat vilket resulterar i noll energi.

Varför får jag inte i mig mat? Jo för att jag är gravid och denna graviditet har hittills inte varit lik den förra. Det började med att jag var illamående på förmiddagarna och inte kunde äta då men nu har det gått över till hela dagen. På förmiddagen så sitter det i hela tiden och på eftermiddagen dyker illamåendet upp när jag ska äta och efter några tuggor är det stopp. Trök! Förhoppningsvis blir det bättre. Förra graviditeten kände jag ju inte av alls och några symptom syndes aldrig till.


I fredags firade vi Jan (Elvis morfar) och åt god smörgåstårta. Elvis smaskade på som bara den! Resten av helgen bestod av att vara inomhus och göra mest ingenting. Försök till att packa och lite städningsförsök.

Igår traskade vi ned till stadens torg för att umgås med Elvis Faster Moa. Vi kikade runt lite på stan och sedan blev det Café Symfoni för att äta lite (försöka iallafall). Elvis fick pannkaka med sylt och grädde, jag tog mig en hamburgetallrik och Moa valde nachotallrik.  Efter bara två tuggor på hamburgaren så kände jag att illamåendet kom krypandes och jag väntade lite med att äta. Jag satt sedan och pinade i mig två tuggor till av burgaren och fick i mig några få pommesfrites. Darn!

På torsdag ska jag på inskrivning på mödravårdscentralen och det ska bli roligt, gruvar mig inför invägning bara. Det är mycket värre denna gång eftersom Kilon från förra graviditeten hänger kvar, mitt fel och det är därför det är så jobbigt! Man skäms ju!

Imorgon, då ni, då är det bara en ynka vecka kvar tills vi börjar flytta in. Känns riktigt bra faktiskt! David kommer hem på Måndag och då är det packning och rensning som gäller. Soptippen kommer att få besök av oss och en hel del grejer kommer att dumpas! Var kommer alla grejer ifrån egentligen?







Sorry

Usch och fy på mig! Jag har ingen lust eller ork att skriva något ikväll heller. Tänkte precis gå och lägga mig nu då jag insåg att jag glömt att uppdatera här. Jag ska hänga tvätt innan jag lägger mig också så jag får allt skriva imorgon istället. Varför är det alltid så här på helgerna? Trots att det inte är någon skillnad på helgerna och vardagarna för mig så har jag ändå aldrig ork att skriva på helgen, mystiskt!

Imorgon!

städtant och städgosse!

Idag har jag och Elvis städdag. Återkommer ikväll med en liten uppdatering!

Två parisare i magen

Det blev Parisare till lunch idag eftersom Elvis verkade gilla det igår. Och ja, det gjorde han idag med - Hela två  parisare slank ner i den lilla magen. Jag la in några bilder som jag tog på honom vid måltiden, sötnosen.

Idag har vi bara varit inomhus och gjort inget alls. Tiden gick fort och därför var det inte alls lika långtråkigt som vanligt. Elvis vaknade ju åtta i morse så vi fick sova lite längre idag. Mellan tio och tolv tog vi oss en liten sömn också. Det är så skönt att sova på dagen och jag måste ju passa på att njuta nu för han kommer ju inte alltid att sova på dagen.

Imorgon ska vi fira Elvis morfar som fyller år. Jag köpte en present från Elvis också som kändes passande. Han förstår ju självklart inte själv att han köpt något men jag ville att Jan skulle få det han nu får imorgon och då blir det från Elvis eftersom det är en sådan present. Så imorgon blir det smörgåstårta (har jag hört) och fira Jan!
 Grattis i förskott!!!





blödde på tungan

Elvis ramlade och bet sig i tungan igår. På blodmängden såg det ut som om det vore David som gjort sig illa (han käkar blodförtunningsmedicin och blöder som en stucken gris) och han grät så det gjorde ont i mig. Det roliga var att samtidigt som han grät floder så skulle han ställa sig och leka igen. Tänk dig bilden - Någon står och gråter samtidigt som den fortsätter att göra något annat. Det såg så himla roligt ut även om jag fortfarande tyckte mycket synd om honom. Han fick två tänder på tungan, märken alltså..

Han vägrade lunchen senare och det förstår jag, stackars tunga! Vi for sedan iväg till (Elvis) gammelmormor med mormor och morfar. Eftersom han fått i sig alvedon (antagligen därför) så dög det gott och väl med sockerkaka och lite frukt där. Även senare så åt han. När det var dags för välling och alvedonen gått ur kroppen så totalvägrade han och blev helt förstörd. Han somnade och allt var frid och fröjd. Lite välling åt han iallafall då han vaknade till senare och jag var snabbt dit med flaskan. Med alvedon i kroppen tyckte jag att han nog borde kunna äta.

Vid halvelva vaknade han och var helt förstörd, vägrade att somna om igen och ingen välling ville han ha. Stackarn verkade ha ont, antagligen en blandning av kindtänder och tungont. Efter många om och men, pust och stön så somnade han äntligen om och sov till halvsju. Vällingen ville han ha på morgonen men lunchen gick knappt ner, några få tuggor lyckades jag tillslut få i honom.

Vi stack i väg med mormor Eva för att leta present till morfar och efter shoppingen så följde jag med dem hem en sväng. Blev bjudna på Parisare och ja, Elvis åt istället ENORMT mycket. Han åt faktiskt mer än mig och jag var riktigt mätt. En och en halv parisare blev det som slank ner i mig. Men det han åt klassas nog som två. Jisses vilken storätare! Han skulle äta själv med gaffel också och varje gång vi var dit och skulle hjälpa till att sätta fast maten så morrade han och blängde surt på oss. Snacka om envis och förjäkla söt!

Så jag vet inte riktigt varför han har matvägrat de andra gångerna. Tungan, bara en sån period eller så vill han helt enkelt inte ha burkmat som det blir ibland. Det förstår man ju! Imorgon skall han dock få parisare till lunch har jag bestämt, verkar ju gilla det...haha!

Ja detta är kanske inte så intressant för andra att läsa men jag hade inget bättre att komma med faktiskt.

Elvis sjunger jättemycket och det är svårt att sluta att lé när han gör det. Det riktigt hörs att han sjunger. Och dansar! Han diggar musik ofta och kör så det ryker.. charmtroll!

Jag borde verkligen låta sängen göra sitt jobb nu. Elvis har vaknat och gnällt mycket den senaste timmen och verkar ha lite ont. Antagligen tungan och kindtänderna som tränger fram som spökar.

Lite bilder från mobilen, väldigt suddiga dock!






Nu vaknade Elvis igen och jag ska springa!

Elvis var försvunnen



Svart eller "blond"? Annan färg? Eller vad tusan ska jag göra med håret? Någon som har lust att leka med mitt hår? Måste skaffa mig en frisyr! Har ingen ny bild på håret att lägga ut är väl liiiiiite mindre gult/orange nu iallafall.

Jag knäppte lite bilder på mig själv idag med nya "mössan" som blev inhandlad på stan idag. Jag väljer dock att inte lägga in någon av dem eftersom jag insåg ganska snart att de såg förjävliga ut. Får ta någon ny bild en annan dag.

Det blev stadens torg en sväng idag för att springa in till försäkringskassan. Var in på Biggans där Jan jobbade och även mamma var där. Elvis fick lite glass och det tackade han absolut inte nej till. Mamma hängde på till Lindex och Åhléns där vi hittade mössa och vantar till Elvis.

Inatt tappade jag bort Elvis. Haha det låter ju lite roligt men jag gjorde faktiskt det. Han vaknade vid 3-tiden och jag tog över honom till vår säng istället. Jag råkade däcka igen på en gång och två timmar senare vaknar jag och undrar var tusan Elvis höll hus. Tittade i sängen - Ingen Elvis. Tittade nedanför sängen - Ingen Elvis. Jag fick lite panik och av en slump fick jag syn på sötnosen som bäddat ned sig vid Davids fötter och somnat.  Jag kände mig tvungen att väcka David och berätta att han måste vara försiktig med fötterna för Elvis ligger där. Yrvaket svarar han:
- Va? Ligger han där?
Samtidigt som han kollar nedanför sängen. Haha, han trodde att jag menade att han skulle vara försiktig när han satte ned fötterna på golvet.

Jag la över Elvis i sin säng igen istället eftersom chansen för att han ramlar ned från vår säng är ganska stor.

Vi vaknade nästa gång klockan åtta och det var bara att kliva upp för att vinka hejdå till Pappa David. Stackarn körde ner till Malmö själv idag, fy vad tråkigt. Han hade som tur var bränt ned någon ljudbok på skiva som han lyssnade på. Om två veckor kommer han hem igen och då är det dags för flytt. Tänk, snart är vi husägare!


charmtroll

Så här somnade Elvis idag. Tyvärr hann han bara sova i fem minuter eftersom vi skulle iväg och blev väckt av hunden då vi hoppade in i bilen. Men ack så söt!

image1816

Apu i simpsons

Hej, hallå!
Idag for vi iväg till Davids föräldrar eftersom vi var bjudna dit på Lunch. Davids pappa hade två kollegor från Indien där också. Väldigt trevliga, bara ett problem - Jag förstod inte ett ord de sa. Jag kunde knappt förstå ett ord de sa. De talade ju engelska men det var så himla mumligt och jag såg nog mest ut som ett frågetecken. Ibland förstod jag dock och försökte hänga med i svängarna. Ni kan väl tänka er Apu i Simpsons fast på "snabbspolning" och lägg till lite mumlande, haha. Nej kanske inte så illa men det var svårt. Trevlig lunch med god matt och gött folk iallafall!

Här är fyra bilder. Två av dem är från idag, den första och den näst sista. Lite roligt att Elvis har lika kläder på sig på korten, de andra två är ju tagna tidigare i veckan.





Imorgon ska vi iväg till rusta för att kolla om de har kvar den påslösa dammsugaren som vi spanat in och efter det blir det nog dollarstore för att sedan åka hemåt igen och packa!


Har ni sett bonaqua-reklamen? Då det är en tjej som skriker på slutet? Elvis härmar den varje gång och ger ifrån sig ett snarlikt skrik han med, haha! Så söt! Och den reklamen då de ropar på Elvis så har vår Elvis svårt för att inte reagera. Han kan föressten skåla nu också, lite sött det med.


Har kollat in lite soffor på Ikea och har två favoriter som vi klurar på:


Kanske inte riktigt sånna där "myssoffor" men äsch!

Det är mycket jag vill köpa på Ikea till huset och jag måste nog skriva upp allt så att jag inte glömmer bort.
Nu ska jag kika lite på Ikeas hemsida och sedan blir det nog sängen om en stund.

Natti!


Hundvakt i helgen

Vi är hundvakt i helgen. Wesslans hund Ida är det som är på besök.

Usch jag känner mig jättedålig på att blogga just nu men jag har inga bilder att lägga ut och inget direkt spännande att skriva. Kanske imorgon? Hope so!

Packning är det som gäller i helgen!

Vilken jäkla härlig röst!


Jäkla odjur!

Jag blir så arg!!!
Varför kan folk inte skilja på ditt och mitt? Någon har brytit sig in i vår bil inatt och tog med sig vår mp3spelare. Tur att bilstolen är kvar iallafall men vad tusan! Jag blir så arg!

Oops..

Ajdå, insåg precis att jag tidigare skrev att det skulle läggas in bilder här. Det hade jag glömt bort helt och håller. Nu är jag tyvärr precis på väg till sängen så jag får ta det imorgon, sorry!

lite om allt och inget

TACK för alla gratulationer! :)

Igår bäddade jag ned mig i soffan med popcornskålen på bordet. Idol och Svenska top model blev det som ögonen fick vila mot medan jag smaskade popcorn högt. Nackdelen med att jag låg där med täcke och kudde var att jag blev så jäkla trött vid tio så jag sprang till sängen då istället. Jag brydde mig inte om att knäppa på datorn ens.

Jag måste förresten ha den bärbara datorn avstängd om jag tittar på något svenskt på tv'n eftersom fläkten skriker högljutt och jag isåfall måste höja volymen så mycket att nog Elvis skulle vakna.

Jag och Elvis brukar alltid lägga oss för att sova i två, tre timmar till när vi har varit vakna i två timmar ungefär på morgonen. Idag hann vi bara sova i en timme för sedan ringde hemtelefonen och Elvis vaknar ju av den, fy. Så det var bara att kliva upp igen.

Vad ska vi hitta på idag då? Ingen aning faktiskt. Jag borde gå ut och gå. Jag har ju nio eller tio kilo kvar från förra graviditeten eftersom jag har legat på latsidan. Gå,gå,gå,gå kommer denna graviditet att bestå av så går jag förhoppningsvis ner i vikt istället.

Det är fortfarande svårt att förstå att det är någon i min mage igen. Även fast jag har symptom osv. Lite illamående på morgonen och kissar mer. Förra graviditeten kände jag inte av alls, inte illamående en enda gång. Vi får se hur denna graviditet blir. Nu har jag blivit lite illamående då jag ska äta på morgonen men nyponsoppa går bra så det är en favorit nu!

Även om jag hittar ett jobb nu från november fram tills april så räcker inte det för att höja föräldrapenningen, synd! Jag har ju lägsta eftersom det jag jobbat på softcom innan inte räckte. Man ska jobba mer än 240 dagar i följd för att de ska basera föräldrapenningen på den lönen. Vi har klarat oss bra ändå iallafall eftersom David tjänar lite mer.
Frågan är vad jag ska göra om jag är arbetslös, jag borde ju försöka ta körkort fram tills nästa barn kommer eftersom vi ska bo i Hällbo. Det går inga bussar alls därifrån på helgerna. Frågan är om jag klarar av att ta det. Jag har en sådan rädsla för det där. Men inatt när jag låg och tänkte så var jag väldigt motiverad.

David kommer hem ikväll igen redan! Härligt! Packning som gäller hela helgen eftersom det bara är tre veckor kvar tils vi blir Hällbobor. Han drar dock vidare till ändra Skellefteå eller Malmö (snacka om olika håll haha) på Måndag redan.

Det blir nog en bild eller två ikväll!

Kaisa avslöjar

I måndags lagade jag lunch och eftersom jag inte hade ätit någon frukost så kände jag att hungerkänslorna var riktigt starka. Kycklingsås och bandspagetti var det som blev till. När jag väl sätter mig ned och skall njuta av den goda maten går endast ett par tuggor ner och sedan började jag må illa. Konstigt, tänke jag. Jag kunde väl ändå inte vara bakis fortfarande sedan jag var ut på lördagen? Senare den dagen pratade jag med min kära mor och berättade att jag inte klarat av att käka lunch. Hon undrade om jag inte började få magsjuka men frågade sedan snabbt om jag haft mens. "njaaaee..." blev mitt svar. Jag och David hade pratat om det någon dag innan, att min mens brukar dyka upp runt 20e, 25e varje månad och nu hade den ännu inte kommit. Jag hade bara tänkt att den "kommer väl snart" och det har väl inte blivit riktigt regelbundet än sedan jag slutade med minipillerna.
- Köp ett graviditetstest , sa min mor i luren.

Sagt och gjort. Jag följde med hem till mamma och låste in mig på toaletten. David var medveten om att jag testade och jag skulle ringa honom först, oavsett vilket svar det blev. David var lite nervös och hann ringa innan jag hann ringa honom.

- Har du kissat?
- ja..
- du ska ju doppa den i muggen... (jag valde att göra på det viset denna gång)
- det har jag redan gjort..
- jaha, vad står det då?
- Ja....vad tror du.. (lite glatt svarat sådär)
- nä? vadå? är du?
- ja....


ELVIS SKA BLI STOREBROR! Väldigt oväntat men väldigt välkommet ändå! Vi har ju använt kondom och har vi glömt eller inte haft hemma så har jag tagit dagenefterpiller. De fungerade visst inte, haha! Det känns iallafall jättebra och i April får Elvis en lillebror eller en lillasyster! Lite tätt kanske, 1 år och 7 månader men vad tusan det går nog bra ändå.

Jag som festade i lördags men jag visste ju självklart inte om det då.

Jag får ju planerat kejsarsnitt denna gång och just nu är beräknad födsel (enligt sista mens) den 30e april men jag får nog ett datum två veckor innan det.


Jag är inte så långt gången och först tänkte vi inte berätta för någon mer än våra föräldrar men när David hade ringt dem samma dag så ringde han upp mig och ville absolut berätta det för sin storebror Martin. Efter det ville han ringa alla han kände och ja, då körde vi fullt ut. Vi ska ju ändå tänka positivt att allt går vägen. Jag är bara i v.8.. Efter vecka tolv är den största risken för missfall borta. Förra gången berättade vi också på samma dag och enligt ultraljudet var jag bara i fjärde veckan då istället för sjunde som vi trodde då.

Det känns som att det är roligare att folk får veta det från oss/mig så då kan jag lika gärna gå ut med det i bloggen eftersom många vet, så att någon slipper höra det från någon annan.

Så ja, om sju månader är vi fyra i familjen, kul! Tur att vi har köpt hus också (även fast det inte är så stort)! :)

image1809

Television

På tv kl. 20,00:

Tv3 - Top model 8
TV4 - Mean girls
Kanal 5 - ID

Jag vill se allt? DAMN IT!
Trodde först att det var idol ikväll, samtidigt också men så var det inte.

Yeah nu blir det till att bläddra mellan tre kanaler, kul!  När det väl är något bra på tv så lägger kanalerna programmen på samma dag och tid, typiskt.

spruckit

Nu har en till kindtand spruckit fram i Elvis mun så nu har han 11 gaddar.
lite onödigt vetande sådär.

Världens lyx

Jahapp då är kvällen här - Davids sista kväll hemma på ett tag.  Imorgon drar han iväg till Sundsvall för att jobba.
Det känns lite trist att han måste åka iväg igen men jag har ju fått ha honom hemma i hela två veckor, lyx!

Myskväll är det som gäller ikväll.

Dagens dos av bilder på charmtrollet!




Nej nu ska jag försöka få Elvis att inse att det är kväller för honom. Han känner inte alls för att sova. Att springa omkring och busa verkar vara lite roligare.

tonight

Snart ska jag iväg och umgås med Hanna och Amanda, sköj!

Elvis skrämde mig rejält inatt iallafall. Strax innan tolv bestämde vi oss för att vi skulle sova och som vanligt brukar vi kolla till Elvis också. När jag kommer till sängen så sitter Elvis upp och usch vad rädd jag blev, var inte beredd alls på det, haha!


BB

Idag var det ett år sedan vi åkte hem från BB. 4 långa dagar på bb. Jag minns känslan i bilen på vägen hem. Vi hade velat åka hem i flera dagar och nu var dagen här. Vi var jättenervösa..

Nu går det fort

Oj vad fort det går med Elvis nu. Från igår till idag är det en enorm skillnad på hans stadighet och antalet steg höjs med stora kliv. Idag gick han hur långt som helst flera gånger och valde till och med själv att ge sig ut i det okända och ta ganska många steg. Imponerad över hur fort det verkligen kan gå, från ena dagen till nästa. Bara tiden vi var hos mina föräldrar på eftermiddagen gjorde skillnad. Han var stadigare då vi gick hem.

Vi for iväg till fågelholken på eftermiddagen, som skrivet, för att kolla på bilderna på (snart) vårat hus. Jag har tyvärr inte bilderna kvar eftersom hårddisken inte mår bra. Självklart var vi där för att hälsa på också. Bjuden på middag blev vi också, riktigt gott! Elvis verkade också gilla maten. Tack och bock!

Här kommer lite bilder på vår enormt goa son! På vissa bilder har han kött mellan tänderna, upptäckte vi efteråt. Det ser lite roligt ut, haha.

Kolla minen på den andra bilder! Hahaha.



Det är väl typiskt att jag glömmer att fotografera när han går och inser det när Elvis precis tröttnat på att öva, haha. Några bilder fick jag allt ändå, kanske inga bra men ändå.



På dessa två bilder gör han de konstiga minerna med flit, han satt så så länge jag hade kameran framme, haha. Sötnos.

Partaj

Jag och Hanna i lördags :)


12 steg

Om jag fick välja en egenskap till mig själv så skulle det banne mig vara att kunna sjunga. Jag är så avundsjuk på alla som inte låter som en hes 80årig tant som rökt cigaretter i 65år när de sjunger. Eller ja, så illa är det väl inte men jag kan ändå inte sjunga och dessa falska toner som kryper ut vill nog inte ens ormen lyssna på - den har inga öron.
Stackars David och Elvis som ibland av misstag får höra på min "fina" sångröst.

Det blev en skogspromenad med mina föräldrar ikväll och det var faktiskt skönt. Min motivation som dök upp för ett tag sedan försvann nästan lika fort. Varför kan den aldrig stanna? Depp - motiverad - depp - motiverad...........

Elvis tog 12 steg idag och det var ganska många om man jämför med de 4-5 han tidigare tagit. Han slängde sig inte när han nästa kommit fram till mig/David heller utan det gick bra att jag backade lite så att han fick ta lite extra steg när han nästan kommit fram. Det dröjer nog inte länge innan han går fullt ut, det gäller att han vågar bara. Storkillen!

Jag sitter med hörlurar på skallen och lyssnar på låtar som jag är svag för, riktigt mysigt faktiskt.



skoshopping

Det var så här jag menade att Elvis ställer sig i hallen framför spegeln och borstar håret, sött va?

image1784

Vi har precis kommit hem från stadens torg. Där köpte vi ett par skor till Elvis. Vad händer resten av dagen då? Jadu, ingen aning. Möjligen gå ut och gå en sväng annars händer det inget alls.


Motsatt effekt

Igår när Elvis somnade så sent som halvelva hoppades vi på att han skulle sova längre på morgonen idag i stället. Jag sa till David att det säkert skulle bli en motsatt effekt och han skulle vakna tidigare. MJO! Vid femtiden slog han upp sina små söta ögon men det gjorde inte så mycket för han var så go och han somnade faktiskt en halvtimme senare. Vi gosade lite i soffan först. Han sov sedan till åtta och somnade om vid tio igen. Halvtolv klev vi upp allihopa.

Nu springer Elvis runt och skjutsar på hans bobbycar som han fick i födelsedagspresent av sina morföräldrar, han gillar den starkt! Han håller i ratten och skjuter den framför sig. Möjligen tycker han att vi ska hjälpa honom så att han kan sätta sig på den?




Besviken

Jag måste säga att jag är lite besviken faktiskt. På vad? Jo det är så att idol hade premiär för i år, ikväll. Så jag slänge ned mig i soffan förväntansfullt vid åtta. Det var väl ganska roligt som vanligt men de visade alldeles för få av de som faktiskt kan sjunga. Tre eller fyra stycken fick vi se, trots att det var fler som gick vidare. Jag vill ju höra de som KAN sjunga. Visst är det roligt att titta på när några skämmer ut sig och juryn blir arg men vad tusan! Det är ju ett program som letar efter människor som KAN bli en artist och då borde de väl visa fler av de som verkligen kunde sjunga och gick vidare. Nä,  bättre kan ni!

Idag var vi förbi fågelholken (mina föräldrar) för att lämna tillbaka tårtfat. Där stannade vi en stund och pratade lite också. Elvis ställer sig jämt och kollar in skalman (sköldpaddan) och tycker att han är jätterolig. Mamma tog fram honom och Elvis var snabb med att springa fram. Han råkade till och med slita åt sig skalman och satt med honom som om han höll i en hamburgare, haha.

Se själva:



Vi brummade vidare till Flugbo. Davids syster Moa åkte också med oss. Fick lite mat av Davids mamma, spagetti och köttfärssås, mumma! Vi umgicks lite med dem och Elvis fick bada en andra gång idag, vilken tur han hade! Det syns väl på bilderna hur glad han var? Jag kunde tyvärr inte välja ut en av dessa fyra bilder, haha! Toksöt.



och här är en annan:



Ikväll blev det, som redan skrivet, Idoltittande och lät rumpan vila i soffan. Efter programmets slut började Gilmore girls och jag blev kvar, sittandes i soffan.

Elvis somnade på vägen hem från Flugbo vid sjutiden och han kände inte alls för att sova när vi kommit hem. Han lekte lite för sig själv istället och varvade det med att sitta i mitt knä för att skratta åt idol. Han ställde sig i hallen för att fixa frillan också. Han har nog sett mig borsta håret en gång för mycket, haha! Han ställer sig i hallen framför spegeln med borsten i näven och faktiskt borstar håret. Så fort vi ger honom hårborsten så kastar han upp den i skallen och gör som mamma brukar göra. Sötnosen vår!  Tv-dosan har han förstått sig på också och riktar den på tv'n. Men det är som min kära mor sa idag
- Det är tur att han inte riktar den mot dig och vill knäppa av dig iallafall, haha!

Vid halvelva försökte vi återigen lägga sonen som helst ville vara vaken. Inget fungerade - alldeles för övertrött. Till slut gjorde vi ordning välling och han slocknade på direkten. Helt slut, stackarn.

David fick idag reda på att han inte ska åka imorgon för att en snubbe fortfarande var sjuk och då skulle tydligen ingen av dem åka, konstigt.  Dock väldigt bra att få ha honom hemma en liten stund till!


sängen - here I come!

Dags för klädinköp

Vilket otroligt tråkigt väder som har bestämt sig för att hälsa på oss ett tag. Det som är väldigt dumt är att jag inte har några kläder alls att värma mig med. Ett par jeans som är för små och trasiga bara. De använder jag helst inte. Skulle jag ha tight och någon tunika så skulle ju det fungera om jag hade en jacka. Jag måste handla det men jag väntar nog tills nästa vecka då David nästa lön kommer.

Elvis somnade i min famn alldeles nyss medan David lät duschen göra sitt jobb. Efter att jag kollat klart på "våra bästa år" (nördig mammaledig som jag är) ska nog även jag hälsa på duschen.


Vad som händer idag vet jag faktiskt inte ännu? Sådant som märks antar jag!


Ett helt år har rusat förbi

Bättre sent än aldrig, det är väl det som sägs? Jag tänker låna det uttrycket nu eftersom det passar väldigt bra. Jag har inte haft tid att sitta och lägga in bilder föränn ikväll och jag är ju segare än snigeln på landsvägen.

Nu är jag iallafall äntligen redo att bombadera er med bilder! Som vanligt är 99% på Elvis men jag tror inte att någon kan klandra mig.

Elvis blev ett år idag, oj vad tiden går! Vi firade honom igår och jag tror minsann att varenda present uppskattades av honom, iallafall leksakerna. Kläderna kanske uppskattas mest av oss föräldrar, haha! Så nu var det alltså ett år sedan ->
detta <- hände. Har det verkligen gått så lång tid redan? Ett helt underbart år har det iallafall varit, vad gjorde vi utan dig Elvis?

Det var iallafall trevligt med kalas och jag måste än en gång tacka för presenterna. Trots att det bara var släktingar här så kändes det som att hjärnan gick på högvarv och huvudet snurrade fortare än en karusell. Jag tycker inte om stora folksamlingar, även när de kanske räknas som små.

I lördags passade jag på att gå ut på krogen när jag ändå inte behövde fixa barnvakt (och David var ju ut i onsdags). Kvällen började hos Tina och där var det förfest, skoj! Vidare till tranan och fortsatte med roligheterna. Med en kebabrulle (till David) och en kebabtallrik i näven snubblade jag in genom dörren här hemma runt halvtvå, ganska tidigt med tanke på att tranan stängde klockan två. Tack för kvällen allihop! Om ni kollar in Hannas bilddagbok så kan ni se bilder från förfesten iallafall och hur mitt "blonda" hår ser ut. -->Hannas bilddagbok<-- Titta på 1a september.


Jag har bestämt mig för att daska mig själv i rumpan med anledningen att jag blivit så dålig på att blogga och lovar samtidigt att skärpa mig. "Det var bättre förr", jag får helt enkelt blogga jämt, som förr.

Det var så längesedan jag skrev något så det känns som att jag har väldigt mycket att uppdatera om men inget som sipprar ned till fingarna och styr. Oftast blir det väl så, att man glömmer allt när det är för mycket att komma ihåg. Jag får nog slinka in med lite uppdateringar när de ploppar upp i skallen istället.

Firade Elvis:





Är han inte söt så säg?



David terroriserade min bror och hans tjej, knäppte massvis med bilder på dem. Det var så många och jag visste inte vilka jag vågade lägga ut så tog bara dessa två. Söta va? ;)



Okej det blev inte så jättemånga bilder ändå men det blev så sent och jag blir så trött av att lägga in bilder.

På onsdag morgon far David iväg till Sundsvall på jobb och han har ingen aning om när de låter honom komma hem igen. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge. Jag vill ju att han ska vara hemma och hjälpa mig med packningen också. Den har vi föressten inte ens börjat med och vi flyttar den första oktober, ajaj. Det som är bra är ju att vi har lägenheten till den första november så vi har ju en månad på oss med städningen och det är bra eftersom David jobbar som han gör.


På grund av mitt svammel och brist på något vettigt så rundar jag av här och återkommer imorgon istället.

Sov gott!

Grattis gofis!

Rackarns! Vi hade skickat in en bild på Elvis till Ljusnan men den kom inte med. Mina föräldrars och Davids brors bild kom med, pinsamt. Kollade min mail idag och då hade de skickat ett mail och sagt att vi måstade betala fakturan på brorsans bild först men det gjorde vi ju samma dag som hon mailade. Hm, hoppas att den kommer med imorgon iallafall!

Titta på
Ljusnan under kategorin "grattis" så ser ni två bilder på Elvis idag iallafall och våran dyker förhoppningsvis upp imorgon.

Hela ett år idag! GRATTIS Elvis!! Vad stor du blir! Hinner inte skriva mer nu utan jag kör en uppdatering senare med bilder och sådant från helgen.


Elvis, 1 år!
image1748

soon!.

imorgon ska jag försöka skriva en rejäl uppdatering. Det har varit fullt upp denna helg också så tyvärr har det inte blivit något bloggande som ni säkert märkt men håll ut(kik), imorgon blir det massor av bilder och ord att läsa. Nu ska jag skynda mig att uppdatera detta innan jag blir utloggad, skriver ju från mobilen. Elvis blir ett år imorgon, shit! vi hade kalas idag. men ja, mer om det imorgon! natti