Ocr-jävlar

Nu är räkningarna betalda och jag lär drömma om dessa ocr-nummer och då menar jag mardrömmar! Det som ska göras nu innan läggdags är att hänga tvätt, duscha, städa och plugga! Förhoppningsvis lägga mig i tid också eftersom vi ska upp tidigt. Hur ska det gå?



Jag var bara tvungen att lägga in denna bild igen.
95949-2287

städning

Elvis är lagd och tvättmaskinen är igångkörd. Tvättmedlet tog slut och jag kan sätta hur mycket pengar som helst (om jag hade några) på att jag glömmer att handla det tills nästa tvättning. Då står jag där som ett fån och får panik eftersom jag säkert MÅSTE tvätta just den kvällen. Jaja, det återstår att se!

Jag kom igång lite med städningen idag iallafall. Det dumma var väl att jag kom av mig efter en stund då Elvis blev hungrig och det blev matlagning istället.

Jag gjorde någon nytta när Elvis badade ikväll iallafall - Gjorde rent handfatet och toaletten! Det gäller att passa på.

Nu tänkte jag försöka ta tag i en svenskauppgift och jag ska banne mig göra det också. Jag har inte fått någonting alls gjort denna vecka och det känns inte alls bra. Eftersom jag har städning kvar att göra så är jag nog tvungen att göra den ikväll också för imorgon ska jag in till Bollnäs när Elvis är hos dagmamman och det blir nog ingen tid över för städning.

Räkningarna måste betalas också, uff! Gruvar mig.. Hur drygt är det inte att sitta och knappa in ocr-numret?




Dagens fynd i toaletten;
- Elvis tandborste
- En kam

Ni kanske undrar om jag är helt knasig och aldrig stänger dörren till badrummet? Att om han nu slänger i saker där hela tiden så kan jag väl bara stänga igen? Jo minsann, den är faktiskt stängd den för det mesta men så fort jag råkar glömma att stänga så är Elvis där och kastar i grejer, haha.

Han har lärt sig att klättra på spisen också så det dröjer nog inte länge innan man hittar honom ovanpå den, klätterapa! Busungen #1!

Dålig dag

Idag är verkligen inte min dag. Det är en skitdag för mig och städningen går lika skitdåligt den med. Varför börjar jag inte bara?

Samvete

Middagssovning är det som står på schemat just nu och sedan blir det städning för hela slanten.

Snacka om att man har dåligt samvete för att jag inte går ut och hittar på något med Elvis. Men det är ju svinhalt ute och jag vågar inte riskera att ramla. Världens bästa vinterskor har jag inte heller så de bidrar mycket till halkrisken, haha! Tycker bara så synd om Elvis som måste roa sig med att slänga saker i toaletten, haha.

Jag saknar dig David, kom hem!


-Hallååååååååååå!

Dagens kladdis!
Så här kan det se ut under en måltid

Kladdigt värre!




Dagens fynd i toaletten;
- En potta
- en leksak
- en pipgroda

Här höll han på att ta upp grejerna från toaletten igen.





Dagens sötnos!







Äntligen fungerar det att lägga in bilder! Jag har försökt hela kvällen och jag var precis på väg att ge upp när plötsligt gick att ladda in bilden vid sista försöket. Det dumma är ju att jag totalt glömt bort vad jag skulle plita ned här i inlägget.

Vi tog en sväng till affären här i Hällbo idag. Elvis fick sig en pulkatur och jag gick så sakta som jag bara kunde eftersom halkrisken var väldigt stor. På vår gård är det blankis och lite snö över som ramlade ned från molnen idag, snacka om livsfarligt! Jag vill absolut inte ramla nu och råka sätta igång en förlossning eller riskera att det händer något med bäbisen i magen. Så ja, det tog sin lilla tid att gå från vår gård, haha!

När vi kom in i affären så ropade Elvis "hej!" som han alltid gör men ingen svarade på en gång. De brukar göra det så då skrek han istället
- Hallåååååååå!
Han fick sig ett svar då iallafall, haha. Charmtroll!


Kycklingklubbor, pommes frites och bea-sås blev kvällen middag och det tokgillar Elvis. Ni såg väl på bilderna att han åt med hela ansiktet?

Det gäller verkligen att ha ögonen öppna hela tiden med en ettåring (17 månader på söndag) i farten. Han klättrar upp för soffan, fotöljen, fotpallarna till fotöljerna.. ja, listan kan göras lång! Full fart och vad som helst kan hända! Är ju så lätt att han ramlar och slår sig.

Imorse när vi precisklivit upp så gick han in i köket och öppnade skafferiet (om det inte var öppet redan), tog ut vällingsburken och försökte ställa den på bänken i köket. Jag hjälpte honom att ställa den där och då gick han till micron och så smällde han igen den så den körde igång, haha! Jag brukar lämna den öppen eftersom jag inte vill att det ska plinga på kvällen om jag använder den. Så ja, han visade att han minsann skulle ha välling. Fattar inte hur han når allt!

Ikväll tog han tvättservetter och började göra rent på utsidan av fönstret på pelletskaminen. Jag tar det som en pik - dags att göra rent? Han har nog sett pappa David göra rent där för han brukar göra det när han är hemma. Jag glömmer så lätt!

Vi körde en tvåtimmars middagssovning idag, lika sent som igår. Han brukar sova vid halvtolv men igår och idag blev det inte förrän kl 13 eftersom jag är lite seg. Så ikväll när han skulle sova så tog det sin lilla tid. Han kämpade verkligen och försökte somna. Efter en stunds vridningar och upp-på-huvudet-stå så somnade han, haha. Det är lite roligt att se på när han inte är 100% trött och försöker somna.

Imorgon går jag in i v.27 och det känns som att tiden nästan går för fort just nu. För ju närmare snittet det blir, ju mindre veckor har jag på mig att bli klar med komvux kurserna. Jag måste försöka snabba mig med uppgifterna!

Ska försöka göra ett ryck nu innan jag lägger mig.

Sov gott och dröm om något bra!




Lavin i Norge

Idag bestämde vi oss för att äta frukost i vardagsrummet för en gångs skull. Elvis i en fotölj med en macka och pipmuggen med o´boy och jag i soffan med mina mackor och ett glas O´boy! Myspys!

Jag kom på att jag glömde att uppdatera er om hur det gick för David. Han och hans arbetskamrater fastnade ju 6 mil innan de var framme  på ett fjäll(i norge alltså). Det var en lavins jäkla fel och de kunde inte åka pga snö som rasat. De satt kvar i bilen under natten eftersom det skulle åtgärdas tidigt på morgonen, de skulle spränga bort snön på något vis. Tyvärr blev det inte gjort på morgonen och de valde att åka tillbaka en halvmil till en fjällstuga där det fanns kaffe och David kunde ladda mobilen. När de inte orkade vänta längre på att de skulle fixa bort snön så letade de reda på en annan väg förbi istället och kom fram igårkväll. Det roliga var väl att när de hittat en annan väg och sedan åkte förbi där lavinen varit (de kunde se stället därifrån) så såg de att snön var borta, haha! Nu är han framme iallafall! Jäkligt trist att vi inte kan prata så mycket, skitdyrt ju. Han har haft ett norskt nummer förut men det kortet försvann i flytten och det var ju ett år sedan han jobbade i Norge sist. Om David ringer mig kostar det honom 4,75kr/minuten och om jag ringer honom så kostar det mig 3kr/min tror jag och 2,50 för honom. Hoppas att han skaffar sig ett norskt nummer.

Jag kan lova att David är tvungen att stanna en dag extra bara för att de kom fram en dag senare, fy.. Men så länge han är hemma den 14:e när vi firar 4 år så är jag nöjd. Annars strejkar jag!

bloggdesign

Nu får min blogg vara grön en sväng (tryck på F5-tangenten för att uppdatera webbläsaren om det inte syns att designen är ändrad).


Middag

Färdig köttfärssås i frysen kändes riktigt bra idag så det blir spagetti och köttfärssås idag!  Vilken tur att jag frös in resterna från såsen sist vi åt det. Så är det strax mat.

Vi sov middag i två timmar tidigare och det var riktigt skönt. 
Elvis sitter i sin fotölj för tillfället och glor på tv. Fast han brukar inte vara långvarig på varje ställe utan han ränner runt överallt hela tiden. Nu gick han in i köket istället så jag ska följa efter jag också för att kolla spagettin.

Elvis hyss

Elvis tröja, tandborste och min hårborste är några fynd som jag hittade i toaletten nyss.
Vem kan ha lagt dem där tro?:)

Antagligen denna lilla filur!
95949-2276

Systers födelsedag!

Grattis anki på 29-årsdagen!!
95949-2280

Snöras i norge

För en timme sedan, strax efter mobilen gjort ett utmärkt jobb på att väcka mig, ringde Elvis dagmamma och berättade att hennes dotter fått magsjuka inatt. Även en annan liten kille som brukar vara hos henne hade blivit magsjuk. Det var ju en liten tjej som blev sjuk och kräktes när de var i lokalen igår så de blev smittade på en gång stackrarna. Om jag ville fick jag ha Elvis hos en annan dagmamma här som han brukar träffa när de är ute och leker tillsammans allihop men jag kände att vi kunde ha en hemmadag idag och jag pluggar ikväll istället. Jag skulle ju ändå bara ha suttit hemma!  Blir skönt med en hemmamysdag!

Elvis sov fortfarande när hon ringde vid kvart över åtta men han vaknade strax efter av min ljuva stämma när jag pratade med henne i telefonen. Vi låg och gosade en sväng och har ganska precis klivit upp.

Nu är det frukost som väntar. Fast jag skulle bra gärna vilja prata med David och höra vad som händer.

Inatt fick jag ett sms från honom som såg ut såhär;
- Snöras på vägen. Får sova i bilen inatt.. Kul som fan. Haha. Aja, hörs imorgon. Puss

Jag glömde dock att läsa sms:et inatt trots att jag hörde att det dök upp ett meddelande på mobilen. Skickade ett svar idag och han var tydligen kvar på fjället, stackarn. Eller ja, stackrarna! Suttit i bilen hela natten? Fy..

Han svarade inte på första meddelandet jag skickade så jag skickade ett till som såg ut så här;
- Hallo! Frusit ihjäl eller?
Efter att jag skickat iväg det tänkte jag att det var dumt, tänk om han skulle ha gjort det! Då hade det inte varit roligt att ha skickat ett sådant sms på skoj innan. Han svarade iallafall, som tur var, haha.

- Haha. Nej då. Vi står kvar på fjället dock.


Uff! Kom hit och du får en värmande kram av mig!


Nu blir det frukost! O´boy och mackor! Så jäkla gott med riktigt färskt bröd också.. vägra äta torrt!


95949-2180

dumförklara sig själv

När David var hemma så blev det inte mycket pluggande för min del men jag hade fått undan lite innan han kom hem så det gjorde inget. Nu är det dock dags att låta hjärnan göra sitt jobb igen. Det dumma är att televisionen lockar mer just nu - American Idol. Det är ju auditions och det är ju det som är det roliga! Så vi får se om jag hinner plugga något ikväll. Gör inte så mycket om jag inte gör det eftersom Elvis ska till dagmamman imorgon och det är då jag ska passa på att plugga.

Jag ska försöka att få mig själv i säng i en rätt så bra tid ikväll iallafall. Måste ändra lite på min dygnsrytmen. Det var skittråkigt nu när David var hemma och vi inte la oss samma tid någon gång. Han blev trött jättetidigt eftersom han är van vid det från när han är ute på jobb och jag la mig efter tolv varje natt. Inge gos här inte! Nästa gång får vi försöka komprimissa lite mer, haha!

Jag var iväg till komvux idag för att gå på Inför högskoleprovet och det var väl intressant men jag har inte gjort högskoleprovet innan just för att jag inte vill bli dumförklarad av mig själv. Och vad hände idag? Jo jag insåg att jag är dummare än vad jag trott, haha! Vi fick göra ett test med en massa ord och jag kunde inte många alls. Så jag antar att det är just det jag kommer att göra dessa gånger vi ska ses - inse hur dum jag är. Men det är ju inte helt fel det heller, att inse att man inte är smartast i världen, haha!


Elvis ligger och sover. Bara jag och token i magen, som är på sparkhumör, som är vakna. Ingen rast och ingen ro i magen här inte! Det är kullebyttor, volter och boxningsmatcher hela tiden. Mysigt värre! Jag sitter här och fläskar ut magen, uppdragen tröja och kikar lite på magen då och då. Den guppar fint med jämna mellanrum. Fast nu blev det tvärlugnt och det börjar väl lagomt tills jag lägger mig i sängen igen. Det brukar vara mest fart då - När jag ska sova.

Detta inlägg har tagit lång tid att skriva just för att televisionen lockar mina ögon mer just nu. Kanske bäst att uppdatera innan det går ännu en timme!


Och nu var det fart i magen igen... Haha.


Gofisen!
image2277


Allt fixat

Nu har vi fixat allt som skulle göras på förmiddagen och nu ska jag försöka ta tag i städningen medan David packar allt som ska med till Norge. Buss till stan vid halvtvå för att gå på "inför högskoleprovet" och sedan till banken för att få in mina csn-pengar på kontot. Jag har inte lämnat något konto ännu så måste skriva upp mitt kontonummer så att jag får in pengarna där hädanefter.

Ha en bra dag hörrni!

Ett rådjur mitt i vägen

Godkväll!
Jag glömde att berätta för er att vi var riktigt nära att köra på ett rådjur på väg från Hällbo till Bollnäs, igår. Det var så jäkla nära och det är tur att David är bra på att kontrollera bilen i sådana situationer. Jag skulle nog inte kunna/hinna tänka alls om det var jag som satt bakom ratten. Känns riktigt tryggt att ha en bra chaufför, haha!

Idag var vi till Davids farbror en sväng på eftermiddagen. Han fyller år imorgon (tror jag) så det var smörgåstårta och så där, gött! Trevligt att träffa dem igen. Jag var mest uppstressad och jagade Elvis som sprang överallt hela tiden och samtidigt kände av astman eftersom de har katt. Så det blev inte många bilder tagna och jag vet ju inte om jag får lägga in dem så jag struntar i det. Blev bara någon enda bild ändå och då var det David som fotade dem eftersom jag beordrade honom. Själv var jag rätt slut efter att jag fick springa efter Elvis hela tiden, vill ju inte att han ska råka ha sönder något eller ramla ned för trappan som han hela tiden skulle upp i. David "råkade" placera sig mitt i soffan så han satt ju där lugnt och stilla. Behövde inte ens hämta tårta själv, den jäkeln! Alltid jag som ska springa när vi är borta, haha..

Imorgon vid tolv på dagen så drar David iväg till Norge för att jobba i två veckor. Innan han åker ska vi åka iväg med Elvis till lokalen i västansjö, byta bil med hans pappa som ska besiktiga våran bil, handla mat, köpa pellets och till apoteket för att hämta ut medicin till David. Jag ska även försöka att hinna städa när vi kommer hem, ser förjäkligt ut här. Vid halvtvå ska jag ta bussen in till Bollnäs för att gå till komvux på första träffen för "inför högskoleprovet". Usch och jag vet inte riktigt vart jag ska gå heller men vi får hoppas att jag hittar!

David gick upp och lade sig för en stund sedan och jag ska väl göra detsamma alldeles snart. Jag ska bara kolla klart på Gull-pian. En av Astrid Lindgrens noveller som blev filmade. Den är ca 25 min lång bara. Men jisses vad längesedan! Jag har gått och undrat i flera år vad den hette och nu så har jag hittat den, mysigt.




buhu

David sista dag hemma, trök..


Splash

Några bilder från igår



Och några från idag!


Det är minsann full fart på Elvis lillebror/lillasyster just nu. Det ser ut som om magen är en studsmatta och någon osynlig filur studsar på den. Upp och ner... upp och ner. Mysigt värre. Vem är du som gömmer dig i min mage? Nyfiken som bara den! Men några veckor till måste du stanna där och vara lite anonym, vill ju inte att du ska behöva maskiner för att kunna andas.

Jag var nästan säker på att vattnet skulle gå häromnatten. Det knäppte till en gång i magen och det kan det göra när vattnet går. Jag låg där jättestilla och bara väntade på att det skulle säga "splash!", fast det gör det nog inte i sängen. När vattnet gick då Elvis skulle födas så vaknade jag till precis innan av något, säkert att det knäppte till eller något i magen för jag ställde mig upp på en gång och så sa det "splash" .  En stor pöl bildades på golvet, som David fick torka upp senare då jag ringde till förlossningen, haha! Häftig upplevelse iallafall. Det är inte alltid det splashar. "David.... Jag tror att vattnet gick....." Hahaha. Tillbaka till häromnatten - Vattnet gick inte som tur var och isåfall hade jag nog inte suttit här nu, haha!


Idag hälsade vi på Tommie, Greta och Loke en sväng. Loke och Elvis lekte snällt med varandra så det var roligt att se. Elvis tog upp någon leksak ibland och sa "här!" när han gav dem till Loke, gulligt. Jag trodde att Elvis bara skulle rycka av honom allt men icke! Ibland ville de ha samma sak men det gick bra ändå.


Just ja! Vet ni hur olustigt det känns när man sitter på toaletten och tar i för kung och fosterland när det är dags för nummer 2 och någon sparkar i magen samtidigt? Hahaha.. Det känns lite läskigt och det är svårt att inte kommma av sig, hm.. Lite snuskigt att berätta kanske, men iallafall! Jag var bara tvungen att skriva det.



Nu kommer David hem igen. Han har varit iväg till sin systers pojkvän och lagat lite rost på bilen.

GRATTIS!!

GRATTIS på 25årsdagen Lotta!!

image2262

Hängde sig

Godkväll gott folk! Nu är vi precis hemkomna från ett besök i Flugbo hos Davids föräldrar. Vi blev bjudna på västerbottenpaj och en massa frukt, riktigt gott! Elvis höll igång som en tok hela kvällen och höll sig faktiskt, konstigt nog, vaken i bilen på vägen hem också. Väl hemma slocknade han innan han landade på madrassen i sängen tror jag.

Jag försökte uppdatera ett inlägg igår kväll också men det gick inge vidare alls. Firefox hängde sig och ja, vem orkar skriva om?

Jag berättade där att jag faktiskt fotat en magbild men vägrar att lägga in den på datorn för jag vet redan nu att jag inte vill lägga in bilden. Jag ser mest fet ut, inte gravid. USCH! Så det blir ingen magbild idag men det kommer väl snart!

David åker på Måndag igen. Denna gång blir det Norge och det är faktiskt kortare att åka till Oslo än till Malmö så det är nog skönt för honom. Jäkligt trist att han åker redan, hinner ju inte göra något alls känns det som. Det enda man gör när han är hemma är ju att vara stressad över att man inte ska hinna göra allt när han är hemma. Två veckor tänker han befinna sig i Norge och sedan är han minsann vår igen.

Min syster fyller 25 på lördag (imorgon) och egentligen hade vi tänkt åka dit då men nu när David åker iväg på Måndag så hinner vi nog inte med det tyvärr. Vi får helt enkelt ses en annan gång!


Nej nu uppdaterar jag detta och skriver ett nytt om jag kommer på något mer att skriva. Min fantasi och mitt minne sviker idag och jag vet inte alls vad jag ska skriva.


Ciao!




bloggdesign

Nu har jag bytt till en tillfällig design på bloggen, tills jag fixar något riktigt. Om det inte syns så kan du trycka på tangenten F5 så uppdateras din webbläsare!

Happy birthday

Fy! Jag insåg precis att jag faktiskt fyller år snart. Inte nu på lördag men nästa, jag vägrar. Får jag det? Ångesten är redan här och jag vill verkligen inte fylla år. David kommer inte att vara hemma i år heller. Det hade ju hjälpt lite om han var hemma iallafall men jag hade nog inte viljat fylla år ändå. Jag gillar inte att vara i centrum sådär och jag tycker att det är skitjobbigt att öppna presenter inför folk. Rädda mig någon! Jätteroligt att träffa släkt och vänner men inte när det gäller att fylla år, hualigen.

Idag var vi till Bollnäs en sväng igen. Lite ärenden som att köpa pellets, sovrumsgardiner (stång också) och plåt till bilen fixades. Det dumma när det gäller gardinerna var väl att det inte var gardinER utan det var bara till ena sidan av fönstret, lyckat! Så nu måste vi åka iväg och köpa imorgon igen. Dyrt var det också för att bara vara till ena sidan av fönstret.

Hämtade sänggavel hos mina föräldrar som vi bytt till. Vår sänggavel är 140cm hög som högst och vi har varit tvungna att ha sängen framför fönstret eftersom den inte gick att ha på något annat vis, vi har ju snetak. Mina föräldrar har en liknande säng men den är bara 108cm hög så den passade fint vid snetaket. Så nu har vi flyttat om lite i sovrummet! Utifrån såg det riktigt hemskt ut med en "galler"-säng som stack upp över halva fönstret.

Snart, snart, snart... Blir det bilder på husets insida. Och imorgon tänkte jag försöka fota första magbilden, wooho. Randiga magen skall blottas än en gång!

Symfys-fundusmått

Godkväll gott folk!
Jag har precis skrivit klart en uppgift till religionen och tänkte att jag kan ju lika gärna blogga lite också!

Igår var jag till barnmorskan. Min kära mor var med och jag tyckte att hon lika gärna kunde följa med in till barnmorskan också, så fick även hon lyssna på hjärtljud. Det var en jäkla fart på hjärtat en sväng, var nog uppe i 168 slag per minut men hon skrev upp 155 för det låg mest på det sedan.

Magen mättes för första gången och Symfys-fundusmåttet var 25.

Symfys-fundusmått betyder att barnmorskan mäter magen med ett vanligt måttband. Avståndet mellan blygdbenet (symfus) och livmoderns överkant (fundus) mäts och sedan skriver hon in det i en kurva. Jag låg lite över kurvan tror jag. Det är dock inget sätt att avgöra hur stort eller litet barnet är utan det är väl mest för att se att det händer något. Jag låg lite över på kurvan när jag var gravid med Elvis men han var ju en liten kille han! Många tror att om man har en stor mage så är det en självklarhet att det ligger en stor bäbis där och tvärtom, men icke sa nicke.

Hon kollade blodtrycket på mig och det låg väl på 110/60 tror jag mig minnas så det var bra. Blodvärdet hade sjunkit lite, från 128 till 119 så det var inte på det värsta viset men hon tyckte att jag skulle börja med järntabletterna som hon sa åt mig förra gången också eftersom blodvärdet är på väg nedåt.

Om 10 veckor får jag åka till Gävle för att prata med en läkare och boka in tid för snitt, då är jag i v.35 och blir förhoppningsvis snittad i v.38 (Elvis kom ju två veckor tidigare). Så om 13 veckor kanske bäbisen är här!




David kom hem igårkväll också och det känns så jäkla skönt att ha honom hemma. Elvis blev tokglad på en gång tidigt imorse när han fick syn på David. Elvis vaknade till och jag sprang in till honom men det tog lång tid innan jag hittade nappen så han hann bli lite pigg så jag tog med honom in till oss. Jag visste ju att David hoppades på att han skulle råka vakna, tidigare när vi la oss. Elvis somnade dock om på en gång innan han hann se David för han låg vänd mot mig hela tiden men han vaknade till lite senare och då blev det allt fart på honom en sväng. Riktigt glad över att se sin far!

Idag har han dock blivit ledsen så fort David försvunnit ut ur rummet och det kan man ju förstå. Han är ju rädd att pappa ska försvinna igen. Måtte David få ett jobb här hemma snart! Elvis blir ju äldre och börjar förstå att pappa försvinner hela tiden. Annars var han jätteglad hela dagen och babblade på som tusan.

Det blev en runda till Bollnäs idag för att handla mat, hälsa på min mamma en sväng och göra lite andra ärenden.


Vi kom hem vid tre-tiden och jag tog tag i städningen litegrann. Det kändes så bra att kunna städa medan David tog hand om Elvis. Jag kunde springa ned till tvätten utan att bära med mig Elvis också, springa och plocka överallt utan att Elvis klängde på mig (Han lekte med pappa istället). Jag brukar tvätta när Elvis lagt sig annars. Jag märkte att det är mycket roligare att städa när David är hemma, även om jag städade själv så visste jag ju att jag hade sällskap och det kändes så mycket bättre då. Jag ville inte tvinga David att städa första dagen han var hemma heller, kändes lite taskigt. Stackarn var jättetrött idag efter att ha slitit borta i 17 dagar, med en infektion i handen dessutom (den är borta nu, infektionen).

Vi fick påhälsning av Davids syster och mamma vid halvsex också. Trevligt med besök!



Här är en bild från imorse, innan David rakade sig. Han ser alltid ut sådär när han kommer hem från jobbet, haha. Skäggis! Men han rakade sig senare idag men har kvar polisongerna. Sweetie! Blir helt klart fler bilder i veckan så det blir nog många inlägg med massor av bilder.


Imorgonkväll ska jag försöka göra något åt designen på denna blogg, denna känns väldigt tråkig.


Nu ska jag hänga tvätt som jag glömt att göra och sedan försöka ta mig i säng. David sover redan.

Natti!

Snart..

Runt åtta dyker David in genom dörren här hemma! Jag ska försöka hålla Elvis vaken tills dess också. Han har ju inte träffat sin far på 17 dagar, jisses! Förhoppningsvis får han något jobb här hemma snart.

Dessa två timmar kommer att gå sakta, riktigt sakta..

Liten uppdatering senare: Elvis får nog lägga sig nu om en stund ändå eftersom David nog inte kommer förrän halvnio - nio och Elvis är ju trött redan nu (kl 19,00) efter en dag med alla barn. Han sitter och äter välling nu i fotöljen.

Dubbelcheckar

Elvis har nyss åkt iväg för att leka och ha roligt med alla barn och dagmammor. Jag ska strax riinga till barnmorskemottagningen för att se om jag har rätt tid i skallen för idag. Jag är väldigt bra på att minnas datum och tider utan att behöva kolla på lappen förrän samma dag, måste ju dubbelchecka! Det dumma nu är väl att lappen är borta och jag vill vara säker på att jag inte kommer dit fel tid. Kvart över två har jag för mig att jag ska vara där iallafall och då tar jag nog bussen vid halvtvå härifrån. Det är i och för sig den nästa buss efter halvnio som går. Dumt att det inte går en buss mellan de tiderna.

Jag vågar inte hoppas på att David kommer hem förrän han och Kent kört minst i två timmar från Malmö. Sist vände de efter en timme så man vet ju aldrig. Vill inte bli besviken igen!

Nu är det två minuter kvar tills telefontiden börjar och jag ska leka efterhängsen pensionär som ringer på direkten!



Uppdatering: Jag hade fel med 15 minuter, det var inte kvart över två utan det var halvtre. Så det hade inte gjort något om jag åkt dit tills dess heller eftersom jag vore där lite innan bara. Good, då vet jag det nu och kan ta bussen vid halvtvå.

Sova en sväng innan det är dags att göra sig klar för att åka in till Bollnäs?





Elvis väntar på dagmamman
95949-225695949-2255

17 dagar

Imorgon kväll kommer David hem och som jag längtar efter den jäkeln! 17 dagar från varandra får faktiskt vara nog! Det är nog rekord det.. När han jobbade i Norge brukade det bli 16 dagar med resdagarna.

Idag fick vi besök av mina föräldrar. De var på väg hem från husvagnen så de tittade in här på vägen hem, kul! De hade med sig Elvis lekhjälm från barnens hus också. Jag bad dem köpa en sådan. Så nu kan Elvis ramla så mycket han vill ute när det är isigt utan att skada huvudet iallafall, haha! Och han verkade förstå direkt vad det var för något, han har nog sett att de andra barnen hos dagmammorna använder hjälmar utomhus så han blev glad.

Trevligt med besök men det blev lite mindre roligt när de skulle åka bara - Elvis började tokgråta. "Ska de lämna mig ensam med henne igen!?", haha!

Hjälmen

Fika



Imorgonbitti ska Elvis iväg till lokalen i Västansjö där alla dagmammorna träffas med barnen på Måndagar och det blir nog roligt för honom. Han verkar stortrivas iallafall! Jag själv ska ta bussen till Bollnäs för att träffa barnmorskan. Höra lite hjärtljud och möjligen mäta magen första gången? Spännande!  Och på kvällen ska jag kramas med David. Vi får se om han kommer vid åttatiden, isåfall kan Elvis vara vaken och kramas lite också. Annars får han vänta tills på morgonen och få en glad överraskning på morgonkvisten så där.

Tonight


Nu ska jag namnmärka hjälmen, packa Elvis väska och sedan försöka ta mig till drömmarnas land. Måste upp senast kvart i sju eftersom Anneli kommer och hämtar Elvis kvart i åtta. Uuh, jag är inte van att kliva upp så tidigt.

Natti på er!


Hela Hällbo stormar

Denna natt var riktigt hemsk. Jag ogillar starkt när det stormar utomhus och jag ska sova själv. Jag kan inte låta bli att sätta mig upp och kolla ut varje gång det låter som om halva Hällbo snart flyger in rakt igenom fönstret. Jag är nog lite löjlig som är lite skraj när det blåser mycket ute om natten men usch, läskigt. Hela huset knakar och det låter som om halva världen rullar förbi utanför. Tur att jag inte är där den "riktiga" stormen är, haha! Elvis vaknade av allt ljud också och fick komma in till mig istället. Han undrade också vad tusan det var som lät och satte sig upp varje gång ett tag så det tog en stund innan han somnade. När vi väl somnat så vaknade jag miljontals gånger under natten, fy. Nu har det dock lugnat ned sig men på dagarna tycker jag inte att det är så jobbigt.

Nu är vi vaken och jag ska snart duscha.

David kommer antagligen hem imorgon kväll om de blir klara med allt idag. Han vet mer senare så vi får se då hur det blir. Bara han kommer hem någongång så är jag nöjd.


charmtrollet
95949-2213

kiss

Lusten att städa är som bortblåst och jag försöker leta efter en ynka liten gnista iallafall. Det är ju något som måste göras, det går inte att titta bort och hoppas på att det städas av sig själv.

Elvis råkade skvätta lite i soffan för ett tag sedan så jag satte honom på pottan och gav honom en bit papper. Han satt där en stund och torkade sig, haha! Det kom inge mer kiss för han hade nog inget kvar att få ut men han såg så söt och nöjd ut.

Haha när jag skrev det där framkallade han en pöl med kiss på golvet så det var visst mer som skulle ut. Det blev till att torka upp det och det var inte lite heller.


Nu ska jag leta vidare efter städtanten i mig.

Pappa, kom hem!

David skulle ha varit hemma nu egentligen men på något konstigt vis ligger han i sin säng i Malmö istället, trist! Om de jobbar på som tusan imorgon och på söndag så kanske de kan åka på söndag eftermiddag men det är sådant som märks på söndag. Annars kommer han runt måndag, tisdag kanske.

Både jag och David blev jäkligt besvikna över att han inte kunde komma hem. Man har ju ställt in sig på att han ska komma ikväll och så får man vänta några dagar till.

Det är tur att Elvis är liten för annars hade han nog blivit väldigt ledsen om pappa inte kommit hem samma dag som mamma sagt. Jag sa ju senast i morse att "idag kommer pappa hem!".




Just nu är jag trött som få men jag ska försöka få någon uppgift till skolan gjord eftersom det inte blev något alls idag. Jag tappade lusten totalt när David berättade att de skulle vända tillbaka till Malmö. Imorgon blir det städning med hjälp av Elvis förhoppningsvis. Han brukar springa efter mig och sopa, haha!



95949-2245
En ängel flög förbi...


Jag ska försöka ta tag i fotandet på husets insida när David kommit hem. Det finns en risk att han får fota en magbild på mig också, så får ni se hur den ser ut just nu. Jag kör med år 2006's randiga mage så det blir nog en fin bild, haha!

¤#"/&(!!=?/%&&(

Nu är jag jäkligt less och det skiter sig nog totalt med pluggning idag! Jäkla skitjobb han har David! De fick vända efter att de börjat åka till Bollnäs, efter en timme. De var tvungna att göra klart något som behövde provtryckas så han kommer inte hem idag. Jätteroligt när han varit borta i 14 dagar redan och jag verkligen ställt in mig på att han kommer ikväll. Det kan bli några dagar som han behöver vara där nu. Det är ju värst för David som verkligen vill hem också.

Nu ska jag gå och sura.



uppdatering
två min efter: de ska jobba på som fan idag och jobba över.. möjligen att de kommer hem imorgon kväll.

pluggdag

God morgon gott folk!
Jag har precis kommit in igen efter att ha lämnat Elvis till dagmamman. Riktigt skönt med en kort promenad så här på morgonen faktiskt. Lite kyligare än det varit de senaste dagarna men det var skönt det med.

Nu ska jag plugga fram tills Elvis ska hämtas. Tänkte försöka få så mycket som möjligt gjort idag så att jag kan umgås med David i helgen. Han blir ju bara hemma tills på onsdag verkar det som, fyra dagar har vi alltså tillsammans nu innan han åker igen. Ikväll någon gång dyker han upp iallafall.

Jag ska försöka få klar den argumenterande uppsatsen (skriver om att abort inte är ett preventivmedel) och ett tidningsreferat till svenskan. Måste komma igång och få någon uppgift på naturkunskapen gjord också. Två religionsuppgifter ska också göras.

Ja just ja! Eftersom jag skriver en uppsats om aborter (är varken för eller emot)så hittade jag en sida,
http://www.abortnej.se, och där kan man se filmer och bilder på hur barnen i magen verkligen ser ut i v.10 osv efter en abort. Riktigt läskigt att se. De ser ju ut precis som nyfödda bäbisar, i miniatyr. Är du känslig så ska du nog inte gå in på sidan men annars så tycker jag att du ska kika. Finns både filmer och bilder. småå smååå händer och fötter. Vi får se om jag lägger in uppsatsen om att abort inte är ett preventivmedel här på bloggen. Det kan ju vara ett intressant diskussionsämne.

Ciao!

kiss i pottan

Elvis kissade på pottan för första gången idag!
Han hade varit utan blöja väldigt länge och ingen "olycka" hade inträffat så jag satte honom på pottan och där satt han en liten stund. När han sedan reste sig såg jag att han hade kissat så jag började berömma honom på en gång och visade honom kisset. Kul!  Det mindre roliga var väl att han stoppade ner handen i kisset då jag skulle visa honom, haha.

Vi har väntat på att han ska råka kissa där i så att han ska förstå. Vi gick sedan till toaletten tillsammans och hällde ut kisset igen.



Anna: Det finns många som heter Anna, ett efternamn eller något beskrivande vore bra, haha! Davids faster Anna?

trött

Fy vad jag är trött idag. Elvis och jag sov middag i två timmar, då vaknade han och sedan låg vi kvar i två timmar bara sådär ändå. Jag hoppas verkligen att det inte kommer hit någon nu. Det är stökigt och jag är knappt klädd. Eller klädd är jag väl men Davids träningsbrallor och en tunika, ser helt knas ut haha!

På måndag ska jag till barnmorskan igen och har fortfarande inte börjat med järntabletterna. Ändra så glömmer jag att ta dem eller så skjuter jag på det, "senare..". Jag ska försöka att ta dem ikväll, kan ju vara därför jag är så trött. Järnbrist..

Nu ska vi försöka plocka lite och laga spaghetti och köttfärssås! Funderar dock på om vi inte ska äta makaroner istället.

Tack "Anna" för kommentaren förresten! Jag vet dock inte om det är någon Anna jag känner eller om det bara är någon annan Anna som läser. Snällt skrivet iallafall! :)

Frisyrtips?

 Någon som har lite tips eller någon idé om vad jag ska göra åt mitt hår? Vore väldigt tacksamt med lite tips och råd!

Jag hittade ingen bra bild men denna får duga. Jag ser väl ut ungefär såhär.

toalettdykare

Inatt när jag skulle kissa lite innan det blev dags för sängen så fick jag dyka ned med handen i toaletten innan för att ta upp grejer. Elvis nya favoritsyssla är nämligen att slänga saker i toaletten och det är ju inte så himla mysigt! Jag måste komma ihåg att stänga toadörren. Det dumma är dock att det blir svinkallt där inne om dörren är stängd hela tiden och då blir ju toasitsen ett ställe man inte vill sätta sig ned på, fya..

Vi har precis ätit frukost och ska väl försöka hitta på något fram lunchdags. Jag tänkte att vi skulle göra en gemensam middagssovning då efter att vi käkat lunch.

Imorgonkväll kommer David hem! Han sa att han skulle vara hemma fram tills torsdag men jag hoppas på att han blir hemma någon dag till.

ciao!

barnsnack

Jag tänkte börja med att ställa en fråga till mig själv:
- Varför kan jag aldrig skriva något tidigare på kvällen? Det blir alltid så här sent och då har fantasin som låter orden göra sitt gått och lagt sig för längesedan.

Jaja, vi gör ett försök ändå!

Igår blev jag och Elvis Bollnäsbor fram tills idag. Jag skulle till komvux klockan åtta imorse för att prata med religionsläraren och träffa de två andra som också kör på distans. Så vi fick sova hos mina föräldrar eftersom Elvis skulle ha behövt vara hos vikariedagmamman jättetidigt om jag skulle tagit bussen vid sju från Hällbo. Och han har ju aldrig varit hos henne, bara träffat henne när dagmammorna samlas och leker med barnen tillsammans utomhus. Det känns som att det är en liten inskolning i sig och att första gången inte ska vara så jättelänge. Fast det hade väl säkert gått bra ändå men nu blev vi Bollnäsbor istället. Tack för att vi fick sova hos er och sällskapet var riktigt trevligt!


Elvis är det full fart på hela tiden. Han är aldrig stilla och far runt överallt hela tiden men samtidigt är han så himla snäll. Nya ord dyker upp varje dag och det är svårt att skriva ned dem eftersom han inte använder alla jämt. Han är väldigt bra på att säga åt hundarna att hålla tyst iallafall, haha! Det tråkiga för hundarna är väl att Elvis säger åt dem att vara tyst även när de ligger tysta och snälla. Om de står vid dörren och skäller för att de hört något utanför så går Elvis fram till dem och skäller lite " GÅ! Tyst!"

Om jag ber Elvis om en kram så kommer han springande med armarna i luften och ger mig en kram, så mysig! Lika så med pussar, sötnosen.

Jag vet varför hundarna gillar Elvis iallafall - Han delar mer än gärna mat med dem. Han är väldigt generös vår son under måltider. Synd bara att vi inte har någon hund hemma för han verkar tro att de kommer och käkar på golvet här hemma också. Tyvärr är det jag som får krypa på golvet här och leka städtant när vi är hemma.


Full fart är det i magen också. Mest roande verkar vara att sparka på min urinblåsa men kullebyttor (stavning?) och volter är något som också ofta lockar. Jag har fått en stormage bara sådär pangtjong liksom.. Eller det känns som så iallafall. Den lär ju bli mycket större som förra gången men den är ändå stor, haha. Tänk att vi ska få ett till barn.. Det är lika svårt nu som förra gången att förstå att vi ska bli en till liksom. Snart är vi fyra människor som bor i detta hus, jisses. Fattas bara en vovve så har vi den typiska svensson-familjen. Det blir dock ingen vovve, inte än på några år iallafall. Det känns som att vi har fullt upp ändå, haha!


Känslan att känna bäbisen sparka i magen är helt obeskrivlig och det förstår den som varit med om det. Det är så himla mysigt. Jag minns dagen efter Elvis föddes, jag låg och kände på magen och väntade på att det skulle sparka. Jag insåg ganska snart att den som förut låg och sparkade i magen faktiskt låg i den lilla sängen bredvid mig. Det kändes så konstigt att det inte var någon där inne längre, haha!

Vi måste komma på ett killnamn också. Tjejnamn har vi ett iallafall. De flesta tror att jag får en tjej nu och jag vet inte riktigt vad jag tror. Förra gången hade jag ingen aning alls. Nu undrar jag om det kanske blir en tjej eftersom denna graviditet varit helt annorlunda mot för den förra. För att ge några exempel:

  • jag mådde inte illa alls förra gången - Det har jag gjort denna gång och gör fortfarande på förmiddagarna när jag äter något.
  • Gick upp 23kg sist - Nu gick jag ned 5,5 kg men har gått upp 2kg av dem. Alltså väger jag mindre nu än när jag blev gravid. En jäkla tur eftersom jag började med 10kg kvar från förra gången. Förra graviditeten hade jag nog gått upp minst 10kg vid detta laget.
  • Jag hade inga sympton alls förra gången. Inget illamående, inga förvärkar eller något sådant. Mådde precis som vanligt under hela graviditeten. Vi får se hur resten av denna blir.
Jag tror att det kan vara lite individuellt hur man mår när man är gravid med en flicka eller pojke. Jag kanske mår jättebra när det är en pojk i magen och illamående osv när jag har en liten tjej där inne. Fast jag kan ju ha fel också.

Vi får se vad det är för varelse i magen. Spelar ingen roll alls för mig vad det blir för något. Skulle vara roligt med en liten tjej i huset också men en lillebror till Elvis vore inte heller helt fel!


Imorgon går jag in i v.25 och om 10 veckor får jag nog reda på snitt-datumet. Det känns som en evighet, jag vill veta nu! Så runt 3 veckor före snittet får vi nog reda på det om det är som barnmorskan sagt.


Hm, jag hade tänkt hinna med lite pluggande efter detta inlägg men det känns som att det inte kommer att ske. Klockan är tolv och jag måste ju orka upp med Elvis.

Jäklar vilken fart det är i magen nu. Känns som att det dyker ut en liten bäbis rakt ur magen vilken sekund som helst. Några veckor till får du gärna stanna i magen även fast det vore mysigt att träffa dig redan nu. Liiiiiite för tidigt känns det som.


Nej nu blir det sängen! Vi får hoppas på att det är läggdags för pyret i magen också.




Elvis var uttråkad och somnade i kundvagnen inne på dollarstore
95949-2243


Hos mina föräldrar/Elvis mormor och morfar



Jag tror att Elvis missuppfattat själva grejen med potta?

Hemmalek!



hudinfektion

David fick sitta på akuten till tvåtiden inatt och då skickade de "hem" honom för att komma tillbaka efter 5 timmar igen. Han hade fått antibiotika med dropp och skulle få det igen tidigt imorse. Kunde han inte fått stanna kvar under natten då? Det kan man ju fråga sig! Nu är han "ute" igen och ska tillbaka imorgon för uppföljning. Han har en hudinfektion men jag har inte fått någon reda på om det är blodförgiftning också eller vad det är. David är lite dålig på att fråga och läkarna verkar inte vara så tillmötesgående direkt. De har inte sagt något om vad det är. Han har fått hämta ut penicilin nu iallafall och är nog på vandrarhemma för att vila. Han sov ju inte så mycket inatt. Vi får se imorgon vad de säger så jag uppdaterar när jag vet något nytt. Det blir inget jobb resten av veckan för honom iallafall. Synd att han inte tog egen bil ner dit för isåfall hade han kunnat åka hem tidigare. Fast det kanske inte är så skönt att köra bil när man har rejält ont i handen?

Det var iallafall hans arbetskamrat som råkade köra in svetspinnen i handen på honom så det var ju inte han själv som var klumpig denna gång, haha!

På akuten i Lund

Davids Faster, Anna, ringde mig för ett tag sedan. Hon hade kommit på vad kocka nog betyder - Kolla! Och hon har nog rätt i det. Jag säger ju både titta och kolla när jag pekar på saker så han säger nog kocka istället. För han använder det ordet när han pekar på olika saker. Tack för hjälpen! Att jag inte tänkte på det själv, haha!

Nu till något tristare:
David sitter på akuten i Lund just nu. Han berättade när han var på väg dit att han fick en svetspinne inkörd i handen igår och idag var den väldigt svullen och gjorde ont. Den hade börjat domna bort också. Så nu sitter han och väntar på en läkare, eller han träffar nog läkare nu. Sköterskan tror att det är blodförgiftning för David har ont i armhålan också och det går strimmor från handen.

Roligt att han är där nere när sånt händer dåg ska ringa honom om en stund igen och höra hur det går. Antagligen får han ligga där över natten. Usch, inte roligt när det händer David grejer eftersom det inte är bra för honom att få infektioner osv... sätter det sig på hjärtat igen blir en operation inte lika enkel som förra gången. David får ju inte ens tatuera sig på grund av infektionsrisken..

Men det går nog bra. Lite medicin så är allt bra igen! Det är ju bra att David lärde sig sin läxa sist han var sjuk. Då fick vi tjata i flera veckor innan han tog sig till hälsocentralen men nu så ringde han sjukvårdsrådgivningen självmant.

Nu blir det lite tv och plugg, hur nu det går ihop!

1+1=4 ?

Om en månad firar jag och David 4 år.
Det har då hänt mycket på dessa 4 år, jisses!
Snart två barn och bor i hus tillsammans! Tiden går fort...



Julgransplundring

Hej hallå! Det blev inte riktigt den tid till att skriva som jag egentligen hade velat ha men jag får skriva något snabbt iallafall!

Idag var det julgransplundring och det verkade vara uppskattat av barnen. Elvis stortrivdes bland allt folk och var överallt hela tiden. En trevlig dag med andra ord! Alla barnen fick en godispåse av tomten och Elvis fick ju också en så han fick smaka någon godis. Lite roligt att han förstod att man skulle bita av bitar och inte stoppa hela i munnen. Han förstod inte först att han också hade lika i sin påse, han försökte sno Julias istället. Blir dock inge mer godis för honom nu.. inte ännu!



När vi kom hem bestämde jag mig för att ge pelletskaminen en omgång. Glödstiftet behövde nämligen bytas ut och jag tänkte att jag skulle försöka mig på det. På med pannlampan och så dök jag ned i kaminen. Skruvade bort brännaren och bytte glödstift. Riktigt stolt över mig själv! Vi kvinnor kan också vara händiga! ;) Nu vet jag hur man gör tills nästa gång och det kan ju vara bra. Den slutade nämligen att tända igår och då var det glödstiftet som kastat in handduken.

Elvis som alltid brukar somna på en gång då han sover middag totalvägrade idag och till slut, efter många om och men, så lyckades jag få honom att somna.. för att sova i en kvart och sedan bli väckt av mig, stackarn! Ville att han skulle hinna sova något innan vi drog iväg till julgransplundringen.. Han hade inte orkat annars. Men det kändes lite hemskt, först "tvinga" honom att sova och sedan väcka honom efter 15 ynka minuter.


Angående Elvis ord "kocka" så säger han det till det mesta just nu så det är nog bara ett roligt ord han hittat och använder till det mesta. Det låter lite roligt bara!


Nu måste jag springa ned till tvättmaskinen för att hänga lite tvätt. Jag måste packa Elvis väska tills imorgon och lägga fram vilka kläder han ska ha. Det gäller att vara förberedd ifall vi sover över och måste skynda oss. Han ska till dagmamman imorgon och det är i västansjö på måndagar så hon hämtar upp honom.


Här är några bilder från i lördags:


Ciao!

intresseklubben antecknar?

Nu ska jag poppa lite popcorn och sedan sätta mig ned i soffan igen för att skriva ett inlägg och lägga in lite bilder! Bara så ni vet!

kocka!

Kocka! <-- (uttalas som coca cola) Kan någon berätta för mig vad det betyder? Jag är så himla nyfiken och det är ett av Elvis nya ord som han säger åt det mesta. Jag vill också veta vad det betyder, haha!

Idag firade vi Inga i Flugbo och det var trevligt! God tårta faktiskt! Jag brukar inte gilla vanliga tårtor men det var riktigt god. De hämtade upp oss vid halvett och vid halvsex snubblade vi in genom dörren här hemma igen. Då blev det middag och lite mys med Elvis innan det var läggdags för honom. Han var jättetrött eftersom han inte hann sova middag klart tidigare idag. Han sov i 50 minuter och blev sedan väckt av mig eftersom det var dags att åka. Annars brukar han sova 1,5 - 3 timmar.

Nu sitter jag och försöker svara på några frågor till Religionen men jag har ingen aning om vad jag ska svara. Ju mer jag funderar, desto mer förvandlas jag till ett frågetecken. Jag försöker hitta en låda i skallen som heter "bra svar" men än så länge utan något vidare resultat.

Imorgon blir det julplundring i Hå med mina föräldrar, Ängla, Julia och Elvis. Det är säkert lite barn som Elvis känner igen där också.

Jag har inte lagt in några bilder från kameran och det blev inte så mycket fotat idag heller så jag orkar inte lägga in bilderna nu. Ni får nöja er med två dropp-bilder, haha!





Det råkade bli tre bilder istället.





yesterday

Fredag (jag skrev alltså detta igårkväll)
21.15
Jag tänkte att jag skulle skriva lite snabbt här innan jag låter kroppen falla ned till söms. Jag tänkte lägga mig tidigt ikväll eftersom jag är så jäkla trött. Ingen ork alls. Jag borde plugga men det känns som att det vore bättre om jag är utvilad först. När Elvis var hos dagmamman idag så blev det lite skrivet iallafall!

Mina föräldrar var hit en sväng på eftermiddagen för att hälsa på också. De kom lagomt tills det var dags att hämta Elvis så de följde med mig dit och sedan tillbaka hem hit.

 Helgen kommer nog att rusa förbi oss och det tycker jag är bra nu när David är borta för då kommer han hem snabbare, eller vad man ska säga. Anledningen till att jag tror att helgen flyger förbi oss är för att vi ska göra någonting varje dag iallafall. Imorgon ska vi till svärmor, Elvis farmor, för att fira henne. Hon fyller år idag (GRATTIS!) så det blir fika där imorgon. På söndag ska vi på julplundring i Hå med mina föräldrar (Elvis mormor och morfar, fast det förstod ni väl) och Elvis kusiner. Spännande!

 På måndag ska Elvis iväg till dagmamman igen och då brukar dagen faktiskt köra något slags maratonlopp och innan jag hunnit vakna till riktigt så är det kväller igen. Därefter är det bara fyra dagar tills David är hemma hos oss igen, han kommer nämligen på fredagkväll!

Denna gång David är hemma ska vi banne mig bara vara hemma och fixa med allt i huset som vi vill göra. Sätta upp saker som vi har inte satt upp och dona lite. Vi är bara ute och ränner annars.

Hmm.. är jag dum eller bara dum? Internet fungerar inte just nu och det vet jag om. Ändå så sätter jag mig och skriver ett inlägg i bloggen ("nytt inlägg" var öppet redan) men det blir ju svårt att uppdatera. Kanske kan lägga in detta imorgon.

 Apropå dum, jag var faktiskt lite korkad tidigare idag också. Jag skulle blanda O'boy och gick för att hämta pulvret. Vad hämtar jag då? Jo, vällingspulvret! Jisses.. tänk om jag hade hällt i det.

Jaja detta känns ju onödigt när jag inte kan uppdatera det på en gång så jag går nog och lägger mig nu. TIDIGT för en gångs skull. Natti. (vem skriver jag detta till just nu egentligen? Jag kan ju inte uppdatera, puckoKaisa!)

DARN

Hmm.. Det är ju smart om man knäpper igång tvättmaskinen efter att man laddat den med tvätt, hällt i tvättmedel och ställt in vilka grader den ska köra på..............grrrrrr.

En förfrågan

Jag fick en kommentar med en förfrågan om bilder från insidan av huset. Davids kusin Jenny påminnde om det sist vi var dit också. Jag ska försöka ta lite bilder från insidan av huset men det känns så tråkigt när vi inte har det precis som jag/vi vill ännu. Alltså dekorationer och allt sådant. Men jag lovar att försöka ta bilder denna vecka och redovisa husets insida! Promise!

Elvis somnade vid halvåtta och jagkörde igång en maskin med tvätt strax efter. Jag sitter nu här vid datorn med tanken att jag ska ta tag i lite pluggande. En argumentations-uppsats tänkte jag börja med och ämnet att argumentera om blir nog "Abort är inget preventivmedel!". Alltså jag tänker inte skriva att jag är emot aborter, för det är jag inte, utan jag tänkte mer på att många struntar i att skydda sig och sedan gör abort istället. "Det finns ju abort....".

En presentation av mig själv är inskickad till både religionen och svenskan iallafall.

Idag var vi bara hemma förutom när vi tog pulkan till Hällboboa för att handla lite. Blåbärssoppa inhandlades för det ska ju vara stoppande och det passar Elvis bra just nu. Elvis Faster Moa var här och gjorde oss sällskap på eftermiddagen och hans farmor dök upp en sväng då hon hämtade Moa också.


Jag pratade med dagmamman nu ikväll och vi bestämde att Elvis ska dit imorgon och det blir han nog glad för. Få leka av sig lite. Det kan ju inte vara roligt att tillbringa dagarna med mig jämt. Det är så tyst och lugnt här hemma och han kräver lite fart och folk.





Sötnosen på Hällboboa


Nej nu ska jag ringa David och samtidigt försöka ge mig på uppsatsen.
Ha det gött!

Framtidsplaner för huset

Vi har kommit på att i framtiden (när vi får råd) så ska vi göra om tvättstugan till ett badrum+tvättstuga. Vi har ju bara ett litet badrum annars med duschkabin så vi ska nog sätta in ett badkar nere i tvättstugan och lägga in golvvärme. Vore riktigt nice om vi gjorde det. Lite mysbelysning, badkar och golvvärme! Senare när vi blir rika (kan ju alltid hoppas) så kan man ju byta ut badkaret mot en bubbelpool eller något, haha!  Vi måste lägga in något golv där nere isåfall också. Det är bara betong där nu, riktigt kallt att gå på! Tvättstugan är ju ganska stor och vår tvättmaskin tar inte mycket plats alls så detta vore ju toppen iallafall.



Har du brått?

Se och lär....
95949-2190
... så här gör man om man har bråttom!

Bajs

Fy vad jag ogillar när det blir såhär. Vad? Jo när det var flera dagar sedan jag skrev något och när jag väl ska uppdatera så vet jag inte alls vad jag ska skriva och ta med.

Jag kan ju börja med att berätta något mycket illaluktande..
Det STINKER bajs här i huset just nu. Elvis har varit konstig i magen hela veckan och jag vet inte om det är magsjuka som spökar eller om det är förstoppningsdiarrée. Han bajsade två gånger (tre om man räknar klicken han la på golvet mellan blöjbytena) i kväll och jag har inte varit ut med soporna ännu. Uscha. Han har bara kräkts två gånger sedan i fredags (då allt började) och jag vet inte om det hade något med saken att göra. Kan ju ha varit för att det var lite slemmigt i halsen också.

Ni skulle ha sett oss i lördagskväll då Elvis vaknade efter att jag lagt honom för kvällen. Han verkade ha ont i magen och det visade sig vara rätt eftersom han bajsade sedan. Jag la honom på gästsängen i hans rum för att byta blöja och när jag nästan var klar så började han tokhosta och jag vände på honom så han kunde kräkas. Ned med honom på golvet (utan blöja) för att börja torka spya och vad händer då? Jo det bara rinner bajs ur honom! Det blev mycket torka den kvällen....


Nog om bajs!

Jag har börjat på komvux nu och det känns bra. Jag är lite förvånad över att jag faktiskt inte var nervös alls när jag gick dit själv på ämnes introduktioner utan att veta om jag skulle känna någon där. Lite stolt över mig själv!


Jag uppdaterar detta nu så slipper det bli så himla långt. Jag kanske skriver mer senare efter att jag pratat med David i telefonen.


Inget bloggande

Jag hade tänkt att blogga igårkväll och idag. Längre än så kom jag inte. Inte nu heller, damn it.

Städtant

Nu har Elvis sovit middag i en timma
och det enda jag har hunnit med att göra är att aska ur pelletskaminen och torka golvet i köket.
Jag måste öka farten lite tror jag.

Åter till städningen! Massor med plock och skit!

95949-2183
Elvis som sover i fotöljen hos mormor och morfar


Söndag morgon

God morgon! Idag vaknade vi tidigt för en gångs skull! De senaste veckorna har vi klivit upp vid tio-tiden varje dag men idag vaknade Elvis halvåtta och efter lite mys fram tills klockan åtta bestämde vi oss för att kliva upp och göra i ordning frukost. Frukosten kändes lite somrig på något vis. Jordgubbskräm med mjölk och varsin macka till det, mums! Elvis gillade det starkt!

Nu sitter han bredvid mig i soffan och tittar på Scooby-doo. Om en stund tänkte jag att det är dags att fixa bort mitt feta hår och se till så att jag luktar anständigt igen. Alltså ska jag ge duschen en omgång!

Elvis får roa sig i matstolen som jag ställer in i badrummet medan jag duschar eftersom jag inte har någon lust att vänta tills han sover middag. Tänk om det skulle dyka upp någon och jag stinker som jag gör nu, usch!

Det snöar, fasen! Folk halshugger mig om jag skulle gå ut och skotta (pga att jag är gravid) så jag hoppas att det inte snöar hela dagen. Jag vill inte att någon ska behöva komma hit och hjälpa mig med det.

Jag pratade med David en sväng nu på morgonen och han berättade att de nog åker hemåt den 18e Januari. Alltså inte nu på fredag men nästa. Då har de varit borta i två veckor så jag hoppas att det blir senast då iallafall.

95949-2182
Kiss, kiss, kiss... kommer det något kiss?

Nu är det kväller

Nej, nu ger jag upp. Mitt huvud är tungt och lutar sig mot trappen upp, jag tar det som en hint att gå och lägga mig. TIDIGT, för en gångs skull. Det har blivit sena kvällar på sistonde. Hoppas att ni får sova gott!

Järntabletter

Sist jag var till barnmorskan så sa hon åt mig att börja med järntabletter. Jag skulle börja ta en varannan dag och nästa gång skulle vi kolla blodvärdet. Tror ni att jag har börjat? Nope.. Kanske dags att göra det. Jag funderar på om det är därför det spänner i mitt huvud ibland, pga järnbrist? Jag har aldrig huvudvärk eller något dylikt annars.

Jaja, kanske dags att börja försöka svälja dessa megastora kapslar?


pics

Elvis badar i duschkabinen.


blött, slickat hår. Ovant att se honom med så "lite" hår.


Strax innan läggdags..Gofisen!

Fettrikt

Det gick väl ganska bra med städningen, till en början iallafall. Elvis hängde med i svängarna han också och hjälpte till så gott han kunde. Han lessnade dock efter ett tag och tyckte att mamma minsann kunde ängna lite tid åt honom istället. Jag får helt enkelt fortsätta imorgon! Jag fick badrummet rent iallafall och lite plock blev det! Det är dumt att börja med de små ytorna, smartast är väl att städa köket och vardagsrummet först? Jag borde ha tänkt på det när Elvis sov middag. När han sovit klart så städade vi lite i hans rum iallafall innan vi gick ned för att ge oss på Herr och Fru Damm.

Till middag åt vi helstekt fläskfilé, hemmagjorda strips i ugnen och bearnaisesås. Det är ju lördag och då får man äta gött och fettrikt!


Tvättmaskinen kördes idag och tvätten är hängd, vilket är bra för annars brukar jag glömma bort att gå ned till tvättstugan för att hänga upp den innan jag lägger mig. Elvis är badad och håret luktar gott igen. Lite fick jag iallafall gjort idag, även om jag borde ha gjort mycket mer.

Just nu sitter jag och dricker iskall O'boy och käkar en macka medan jag kikar lite på filmen Hot chick som går på tv4+. Pelletskaminen kör för fullt just nu och det är mysigt.

10 svarta ägg

Igår rapade och pruppade Elvis riktigt illa. Det luktade som om han ätit 10 svarta ägg eller något, hualigen! Jag började fundera på om det var magsjuka på gång eller om han var förstoppad. Igårkväll vid tiotiden vaknade han och hade kräkits i sängen. FYYY! tänkte jag. Jag vägrar magsjuka. Han har dock inte kräkts något mer så det är nog något annat. Han höll sig vaken till midnatt och sov sedan med mig i sängen. Vi sov så länge som till klockan tio och då blev det dags att springa till Hällboboa för att handla lite. Elvis fick åka pulka dit och hem, han älskar att åka pulka. Vi gjorde sedan lunch (potatis, köttbullar och gräddsås) och smaskade i oss.

Nu sover han middag och jag ska försöka ta tag i städningen.

Slapp

Kvällen är kommen och jag halvligger i sängen redan. Jag tänkte att det är mysigt att sitta i sängen och jag kan ju titta på tv här uppe i sovrummet också. En fördel är ju att jag slipper att "gå och lägga" mig senare, haha! Det blir ju bara att ta bort datorn från knät och stänga av tvn så är jag redo att träffa John Blund!

Nu ska jag ringa David en sväng. Han är framme i Malmö och ska säkert snart sova.

sömntutor

Oj, det blev inte en kort middagssovning detta inte! Elvis somnade klockanett och nu har vi precis vaknat, tre timmar! Liiiiiiite illa kanske. Nu är det ju bara att börja med middag snart eftersom Elvis inte kände för att äta så mycket till lunch. Städning ikväll?

Nu är David ute ur huset

Nu sitter David i bilen med Kent på väg ned till Malmö. Det är lika jobbigt varje gång han åker. Det går ju jättebra med Elvis och allt när han är borta men just första dagen, första timmen, är riktigt jobbig. Nu hoppas jag att tiden fortsätter att rusa iväg! Det brukar den i och för sig göra men tiden går alltid lite, lite långsammare när David är på jobb.

Igår var David till Scandic på möte med sitt jobb. Han fick reda på att han ska få löneförhöjning och det var verkligen på tiden. Han har ju haft väldigt dåligt betalt om man jämför med hans arbetskamrater. Hans chef drog honom till sidan igår efter mötet och frågade om han fortfarande hade "ingångslönen" och det har han ju. Så då skulle han få löneförhöjning. David är dock lite knasig och frågade inte ens hur mycket, haha! Han har ju inte tjänat bra alls egentligen nu hittills. Eller jo, det har han ju, men bara för att han jobbat som en tok. Riktigt skönt iallafall.

Efter mötet hämtade han mig och vi for tillbaks till Scandic för att vänta på att klockan skulle bli sju. Då blev det dags för middag på strandrestaurangen (Scandic hade inte öppet) och det var riktigt gott! Trevligt folk var det där också. Vi smet lite tidigare än de andra som var kvar för att prata lite mer och dricka lite alkoholhaltiga drycker. Vi hämtade Elvis istället som var hos mina föräldrar. Klockan var runt nio och det var full fart på honom. Det märktes dock att han var väldigt trött. Att sitta stilla var inget att tänka på - Man kan ju somna!

Davids chef verkar väldigt nöjd med David och vill ha kvar honom i företaget för när vi skulle gå så sa han till David att:
- Om du trivs att jobba för oss så kör vi på!

Jag är inte förvånad över att de är nöjd med honom för när han jobbade i Norge så fick han väldigt mycket beröm.


Igår kändes lite som att ha läst en bok och sedan kollar på filmen. David har ju pratat mycket om sina arbetskamrater och då får man upp en bild av hur det ser ut osv men de såg ju inte alls ut som jag tänkt mig, haha!


Nu ska jag och Elvis hitta på något fram tills det är dags att käka lunch. När Elvis sover middag har jag två alternativ..

  • Städa medan han sover..
Eller....

  • Sova lite jag med.
Det brukar alltid sluta med det sistskrivna när David är borta. Allt för att dagen ska gå lite fortare, haha! Vore ju egentligen bäst om jag städar när Elvis sover men om jag känner mig själv rätt så vet jag nog svaret redan nu.

Städningen är ett måste iallafall idag. Tokstökigt. Vi har inte varit hemma så mycket och när vi varit hemma så har vi bara hunnit med att stöka ned.


Nu ska jag busa!

image2184


damn it

Jag vill inte att David åker imorgon..

Snömonster

Vi har ganska nyss vaknat faktiskt. Elvis kom in till oss imorse och somnade om. Vid tio slog Elvis upp sina ögon och började leka i sängen med oss, efter en halvtimmes ligga-i-sängen-mys klev vi istället upp.

David har ganska precis gett sig ut i snön för att åka till Bollnäs. Han ska ta PK-prov (Han gör det eftersom han äter waran (blodförtunning), så han vet hur mycket medicin han ska ta). När han kommer tillbaka blir det nog lunch och sedan städning fram tills vi ska lämna Elvis hos sin mormor och morfar. Elvis ska vara där medan vi är på scandic och käkar lite gött med Davids jobb.

Och när ska det sluta snöa då? Direkt efter tolvslaget, efter att jul och nyår redan varit, börjar det snöa och verkar inte vilja sluta. Lagomt tills David ska åka iväg på jobb och jag får inte skotta själv på grund av att jag är gravid. Är jag ensam om att tycka att snön kunde ha hållt sig borta nu? Visst, lite snö gör ju inget men om det ska fortsätta snöa så här så tycker inte jag att det är så roligt. Ett snömonster är ju vad man förvandlas till om man går utomhus just nu. Jag försvinner nog i snön också, kort som jag är!

Imorgon åker David. Fy, dessa dagar går så fort. Varför är det inte så när han är borta? Tiden går fort när man har roligt...









Premiär

Pajrecension:
Den blev riktigt god! Supergött! Jag antar att det räknas som att David gjorde pajen eftersom jag mest tittade på när fixade ihop allt.


Idag var vi till Bollnäs en sväng för att handla lite ingredienser till middagen och sedan vände vi mot Hällbo igen. Vi åkte förbi Davids föräldrar på vägen hem för att låna en pajform också. Vi måste köpa en sådan.

Medan jag nördar runt på datorn kikar jag även på filmen 40 nights and 40 days. Jag har sett den filmen förut men den är lite rolig så jag kikar glatt på den igen.

Imorgon ska vi, som tidigare skrivet, iväg till Scandic för att äta med Davids jobb. Usch, pirrigt! Jag känner inte alls för att följa med egentligen, pinsamt! Fy vad David ska få om han lämnar mig ensam i en endaste liten jäkla sekund!

Elvis åkte pulka för första gången i sitt liv idag. Vi köpte ju aldrig någon pulka förra året eftersom han ändå var så liten och nu så fick han en pulka i julklapp så det blev premiäråkning idag. Det kanske syns på bilderna om han gillade det eller inte?





Två bilder mamma tagit på Elvis!




I väntan på middagen..

Just i detta nu väntar vi på att vår middag ska bli klar. Det är västerbottenpaj som skall mätta våra magar ikväll. Det är första gången vi gör paj överhuvudtaget så vi får se hur det går. Förhoppningsvis smakar det riktigt bra. Jag låter er ta del av pajrecensionen senare ikväll!


95949-2178

En av svärföräldrarnas getter!

Gott nytt år!

Första inlägget år 2008. Är det bara jag som tycker att tiden rusar lite före oss andra hela tiden? Jag är fortfarande kvar i 2007, är jag fast här då? Hjälp!

Nyårsafton tillbringades hos min syster Anki och hennes familj. Det var Jag, David, Elvis, Mina föräldrar, Anki, Jim, Ängla och Julia som firade in det nya året. De hade dukat fint och bjöd på trerättersmiddag, mums! Det var riktigt gott! Tack och bock!




Så vi åt gott och umgicks där under hela kvällen. Tack för ett trevligt avslut på år 2007 och en bra början på år 2008!
Vi körde lite Nintendo wii och sedan blev det mest Sing star. Jag är tyvärr inte lika modig som Anki och sjunger nykter men jag mesade mig igenom två låtar iallafall. Elvis försökte sig på att sjunga han också, haha!

Elvis var vaken när det var dags för raketer vid tio (ifall Ängla och Julia skulle somna) och han gillade dem inte alls. Han blev jätterädd. Stackarn tokgrät varje gång det small så David fick gå in med honom igen. Dumt av oss att ta ut honom. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på alla miljontals kronor som gick till spillo. Usch, hemsk tanke.

Jag försökte mig på att fotografera något fyrverkeri också men det gick inge bra alls. Lägger in någon misslyckad bild iallafall. Måste ju få lite nyårsstämning i bloggen!







David, den luringen, hade tänkt åka iväg på jobb imorgon men som tur var så blir det på fredag han åker. Riktigt härligt! På torsdag kväll ska vi bli bjudna på mat på Scandic av Davids jobb. Respektive fick följa med så han sa att han tar med sig frugan (som han så fint kallade mig).

Från och med Måndag är jag inte arbetslös längre. Jag räknas ju som studerande då och det känns faktiskt bättre att säga det istället för arbetslös. Nu gör jag något vettigt fram tills det är dags att vara mammaledig igen. David ska ju vara pappaledig i en månad (eller två) åt Elvis samtidigt, skönt. Så från och med slutet av April kommer vi att vara hemma hela familjen och bara lära känna den nya familjemedlemmen. Det känns bra att han är hemma första tiden eftersom det är bra om vi får in alla "rutiner" innan han far iväg på jobb i två veckor. Att vara ensam med två barn är säkert inte det lättaste men det går! Speciellt om David är hemma i början.

Om vi går tillbaka till pluggandet igen då..
Jag ska på allmän information på Måndag och sedan är det ämnesintroduktioner som gäller tisdag och onsdag. Pirrigt värre.



Nu har jag jäkligt ont i rumpan och det finns en möjlighet till att den strejkar helt och hållet snart.