The Worst Parents In The World

Nä fy vad taskigt gjort! (se klippet nedanför)


The Worst Parents In The World - Watch more free videos

Varning!

Det borde sitta en varningsskylt på mig idag:
- Varning för dåligt humör!
Gå inte i närheten av denna surpuppa!


Ni får inte veta!

På måndag är det ett och ett halvt år sedan vår Elvis kom till oss.
Tiden går fort när man har roligt, det är väl så det sägs? Den kutar ju förbi oss! Har det verkligen redan gått så lång tid? Och snart är nästa lilla mirakel här.

 Den 3/9 - 2006 klockan 21,52 blev han förlöst med akutsnitt och hans lillasyster/lillebror blir förlöst med planerat kejsarsnitt någongång i slutet av april. Datumet får jag reda på om ungefär fyra veckor tror jag men det kommer vi att hålla för oss själva förutom till de som behöver veta. Alltså barnvakt till Elvis osv! Så för er blir det precis som vanligt, haha! Alltså en "överraskning" eller vad man säger/skriver.

95949-2568
Idag blev det till att åka till Bollnäs en sväng för att handla hem lite Pellets och sedan till Davids träning en sväng. Han skulle dock inte träna eftersom han är förkyld men vi tittade förbi en sväng där.

Elvis kan säga sitt namn nu iallafall. Det låter så himla sött! Han säger det på sitt eget vis men man hör att han menar och försöker säga Elvis. "Ellis" tror jag det är han säger. Och Anneli som dagmamman heter kan han också säga. Även där i en liten egen version - Anli!






Räkningarna är betalda ikväll och det känns riktigt bra att det är överstökat - lika trist varje månad!


Vi åt förresten våfflor idag och det var inte igår!
Det måste vi göra oftare för Elvis tackar absolut inte nej till det. Inte David heller, haha!


David gick precis upp för att möta John Blund och jag tänkte nog göra det jag också. Tänkte att jag skulle komma på något intressant att skriva i inlägget men det gick lika bra som vanligt.

Jag kan ju berätta att vi verkligen måste tvätta imorgon iallafall. Lorttvätten bara längtar efter en maskin att kramas i och varje gång jag öppnar dörren till källaren så påminner den mig om att det faktiskt inte ska vara en hög i trappan där. Jag skyller på David! Det var han som började lägga dit tvätt när han kom hem från Norge och sedan tyckte jag att det passade fint med lite fler ovanpå, haha!


Sov gott och dröm om något bra!

Dagen idag

Elvis har precis somnat och vi får se hur länge han sover idag. Han brukar ju sova middag allt från en och en halv  till tre och en halv timme. David ska strax åka iväg till sitt nya jobb för att kolla in läget och prata lite med chefen där. Själv så tänkte jag försöka hinna med att duscha och städa när Elvis sover. Så det är väl dags att hoppa in i duschen nu eftersom David är på väg att åka.

Det är ju riktigt fint väder ute också så vi kan ju hoppas på att vi hinner ut en sväng senare!

Ciao!

95949-2561

med hängisarna i vädret!

Hej hallå!
Idag for vi som sagt till Bollnäs efter att vi lämnat Elvis. Vi insåg ganska snart att vi båda glömt att äta frukost och bestämde oss för att äta frukost på Café Symfoni. Det vi hade tänkt skulle vara frukost blev nog en slags Brunch eller vad det heter. David smaskade i sig en pastasallad bestående av Pasta (såklart), räkor, fetaost och sallad medan jag åt en mackeriamacka med skaldjursröra, gött! Vi som bara skulle äta en varsin liten macka...



Efter det sprang vi in till Ewes Mode för att köpa mig en BH och jag hittade faktiskt en jätteskön för 399kronor så det fick bli den. Det var nog en av de billigaste för de andra prislapparna såg mest ut att ligga på 500 kronor. Jättebra personal var det där som gick och hämtade en massa olika BHar som jag kunde prova, samtidigt som jag stod i provhytten. Det roliga var väl att jag knappt hann ta på mig Bhn innan hon dök in med huvudet igen, haha! Ena gången stod jag där med hängisarna i vädret!

David skuttade iväg (eller ja, han körde väl) till en kompis medan jag satte mig på bibblan för att försöka plugga lite. Det var riktigt skönt att sitta där faktiskt. Ingen dator som kunde distrahera mig och inget hushållsarbete som kunde påminna mig om att bli gjord. Lånade två böcker om Slang, det jag ska redovisa om på tisdag.
  - Ångeeeeeeest...

När jag tillbringat två och en halvtimme där blev det dags att åka in till hemköp för att handla lite och sedan fara hemåt och hämta Elvis. Idag vinkade Elvis glatt hejdå till de andra när vi kom och tog David i handen för att gå mot bilen. Helt på egen vilja eller vad man säger. Annars brukar han bli lite putt när vi ska gå därifrån.

Dagmammans dotter  kom och berättade för mig att hon faktiskt skulle gifta sig med Elvis om han blev stor, haha!

När vi kommit hem gjorde jag iordning köttfärslimpan och körde in den i ugnen. Kokade potatis och gjorde gräddsås. Enligt David så blev köttfärslimpan lyckad och jag får väl lita på det då! Själv var jag väl mer kritisk eftersom det var jag själv som gjort den, haha! Elvis åt och såg glad ut han också. Det dumma med mig är väl att jag alltid kryddar för mycket utanpå, vad det än gäller. Kyckling, fläskfilé, köttfärslimpa osv.. Jag tokgillar kryddstarkt men det blir ju så "bränt" när det är för mycket krydda.

Nej nu ska jag försöka göra någon nytta när det gäller studielivet. Antagligen blir det inget gjort som vanligt. Jag suger på det här!

Elvis och durkslaget!


Vad tittar de på tror ni?


Köttfärslimpa i ugnen

Nu är vi hemma alla tre igen och köttfärslimpan är precis inställd i ugnen. Första gången jag gör det så vi får hoppas att det går bra och att det ska smaka bra. Till det blir det kokt potatis och gräddsås! Om den blir lyckad kanske jag till och med bjuder på en bild ikväll, haha!

Det känns bra att jag börjar lära mig mer maträtter så att vi kan äta lite mer varierat. Riktigt roligt att lära sig och prova göra saker själv som man aldrig gjort innan.


Hörs ikväll!

Godmorgon!

Nu är vi vakna och ska göra oss klara för att lämna Elvis hos dagmamman. Därefter far vi iväg till stan för att David ska ta PK-prov (tar blodprov för att se vad han ska ha för ordination på blodförtunningen), han skulle ha gjort det för två veckor sedan egentligen men det hade vi missat. Inte bra!

 Springa in på biblioteket för att lämna tillbaka böcker och antagligen låna nya. Förhoppningsvis sitta där en stund för att få någonting gjort också. Jag har jättesvårt för att komma igång med uppgifter just nu bara för att ångesten över redovisningen på tisdag ligger och gror konstant. USCH, vill verkligen inte redovisa inför folk.

Ja just det ja! BH ska inhandlas!


95949-2523
Elvis faster Moas katt, Bella.

slänga ut 400-500kr

95949-2524
Vårvädret försvann ikväll och hela backen är nu täckt med snö igen, fy..


Tjenamors och godkväll gott folk!
En dag som denna har det inte hänt så mycket alls på. Elvis sov middag mellan kvart i ett och halvfyra (då väckte vi honom) och då snabbade vi oss till Bollnäs. Hann tyvärr inte in till banken som vi hade tänkt men vi bestämde oss för att äta middag på Take off och det var riktigt gott. Elvis åt Pannkaka med sylt och grädde medan vi mumsade i oss en varsin pizza. En sväng hem till mina föräldrar blev det också innan hemfärden.

Imorgon ska Elvis till dagmamman och jag ska försöka plugga lite. Tänkte åka ned till biblioteket i Bollnäs för att leta lite fakta i böcker där och möjligen sitta där en sväng för att få någonting gjort. Vi får se om David följer med eller om han hälsar på någon vän medan jag sitter där.

Jag måste in till Ewes också för att köpa mig en ny BH. Bygeln på den enda Bhn jag har gick av igår. Känns så jäkla trökigt att behöva slänga ut 400-500kr på det. Och inte har man råd att köpa flera stycken så man har lite att variera med heller, blir ju mycket pengar. Jag får helt enkelt köpa en imorgon och inhandla en till vid ett annat tillfälle. Det vore mycket lämpligare att kunna springa in på Lindex eller någon annan vanlig klädaffär och köpa en BH för ett normalt pris men min storlek finns ju inte där, trist!

Känns lite tråkigt att jag måste byta till amningsbh snart igen bara, just för att jag inte trivs alls med bhar utan bygel. Men det får jag stå ut med! Det är tur att jag har kvar amningsbharna sedan jag ammade Elvis, gravidjeansen hade jag ju tydligen slängt, haha! Det var något som hade lossnat på dem och jag trodde inte att jag skulle bli gravid igen på några år, haha!

















Två sovande herrar

image2544
Hänger du med i svängarna?


Idag blev det en tur till söderhamn för att hämta ut Davids nya arbetskläder. Kläderna var riktigt godkända av David och de verkade vara sköna. Vi åt lunch när vi var där också och det blev kebabtallrik för oss båda. Det trista var väl att kebaben var stekt. En snabbis in på barnenshus för att kolla in två syskonvagnar hann vi också med innan vi for hemåt igen.

På eftermiddagen hämtade Elin (som är hemma i Hällbo) upp mig och vi begav oss till Bollnäs. Jag, Elin och Amanda skulle hälsa på Hanna som far iväg till Italien, för att jobba ett tag, på onsdag. Trevligt att träffa er tjejer!

När jag kom hem vid halvsju så var det ovanligt tyst i huset och jag smög in i vardagsrummet för att se vad som var på gång. Vad hittar jag där? Jo två sovande herrar i soffan! Jisses. Jag blev lite putt på David som låtit Elvis sova så sent och jag kan ju berätta att Elvis fortfarande är vaken...... Han är jättetrött men vägrar att sitta stilla för han kan ju faktiskt råka somna. David gick precis upp och la sig i vår säng med honom istället och jag ska strax göra dem sällskap.


Sov gott!

jag glömde helt och hållet

95949-2539

Godkväll och trevlig söndag på er gott folk!
Vilket väder vi har! Varmt, blaskigt, blåsigt och ibland soligt! Den bästa kombinationen är nog Varmt och soligt om jag får säga/skriva mitt! Bara isen och snön kunde försvinna helt och hållet så vore allt toppen!

Tack för kommentarerna på inlägget innan detta! Härligt att ni gillar massa bilder och jag kommer absolut att fortsätta med att lägga in bilder!

Idag insåg jag varför det gick så dåligt för mig på provet i språkhistoria. Jag kunde ju inte svara på hälften av frågorna på provet men jag fick godkänt som tur var iallafall, precis på gränsen. Riktigt besviken på mig själv har jag varit. Jag letade i en pappershög idag och vad fick jag syn på där? Jo ett häfte om språkhistoria som min svenskalärare skickade till mig  som jag skulle läsa igenom inför provet. RACKARNS, jag glömde helt och hållet bort det där häftet. Så jag insåg varför jag knappt förstod vad hon menade med vissa frågor. Halva provet var frågor som jag nog hade kunnat om jag bara läst det där. Hur kunde jag glömma bort att hon skickat den?

Jag råkade lyckas med en mindre bra sak idag också. Jag öppnade badrumsskåpet och POFF så ramlade Davids After Shave-flaska ut och det är en riktigt hård flaska. Den ramlade rakt ned i handfatet och jag tänkte för mig själv att det var en jäkla tur att handfatet inte sprack. Yeah right! Efter en lite närmare koll så såg jag att det hade spruckit och var ett litet hål där till och med. Attans..

Besök har vi haft idag också. Davids kusin Jenny var här och hälsade på. Riktigt trevligt att träffa henne! Mina föräldrar kom hit när hon var här också. De hade med sig en spark som de haft sedan jag var liten som Elvis kan använda. Ett handfat hade de med sig också eftersom de nyligen gjort om sitt badrum och hade deras gamla i garaget. David ska kolla om den passar, kan ju hoppas!

Vi var ut en sväng här på gården på förmiddagen också men det var så blåsigt. Elvis ville gå där det var som mest blankis och det kan ju gå väldigt illa om han ramlar och slår sig då så vi gick in igen efter en stund.


Elvis har inte varit sig själv alls idag. Gråtit och varit kinkig. Men när han inte grät eller var kinkig så var han på supergoshumör istället och kramades på som bara den. Det började med att han var helt förstörd när han vaknade efter middagssovningen och bara grät. Ville absolut inte ha någon yoghurt som han älskar och vätska var inget han ville få i sig. Tokvägrade att lägga sig ikväll också, det som inte brukar vara några problem annars. Vid tjugo i nio slocknade han dock i soffan.







Elvis slocknade i soffan ikväll

Någon som irriterar sig?

Det är inte så att det märks att fotografera är något som ligger i mitt intresse? Haha! Jag tokgillar det! Det finns säkert någon som irriterar sig på att jag lägger in massor med bilder här på bloggen men det är nästan så att jag struntar i det. Man bestämmer ju själv om man vill titta eller inte!

Här är dagens drös av bilder!



Elvis lugg klipptes idag också men på bilderna är den fortfarande toklång eftersom de togs innan.



Dagen har bestått av:


  • Lunch i Flugbo (Davids föräldrar) - Trevligt och gott! (Bilderna är därifrån)
  • Hemköpsbesök - Bra för både kyl, frys och våra magar dagarna framöver!
  • Besök i fågelholken (Mina föräldrar) - Trevligt och även de mättade våra magar, haha! (Batteriet i kameran dog lagomt tills vi precis kommit dit)


Det roligaste idag var nog när Elvis tittade på när hans far och morfar bowlade med Nintendo wii och helt plötsligt tar han en stor duplo-bit och svänger med den som man gör i spelet, haha! Därefter skulle han ha den riktiga kontrollen och göra exakt som dem. Tänk vad de tar efter och lär sig snabbt!


Jag sitter precis och funderar på framtiden. Vad vill jag jobba med? Ska jag utbilda mig till något inom fotografyrket eller något annat inom media? Det är nog det som ligger i mitt intresse iallafall och jag skulle väl behöva bättra mig inom dessa områden om det ska bli något av mig! Om jag ska utbilda mig till något så är det hösten -09 som gäller så jag har ju lite tid att fundera iallafall. uff, hjälp mig?



David "råkade"...

David tittade på bilder i kameran idag och frågade mig sedan hur många bilder man egentligen kan ta på någon som äter yoghurt, haha! Ja, några iallafall!




Igårkväll kom herrn i huset hem igen och denna gång "för gott"! Inget mer jobba borta!
Han "råkade" springa i trappen inatt, vilket resulterade i att Elvis vaknade av allt dunkande. Jag gick in till Elvis och såg sedan David stå vi dörren till Elvis rum med valpögon. Han stod där och bad mig att få komma in och träffa Elvis, haha! Visst fick han det.. Elvis blev jätteglad och ropade Hej. Efter det slängde han sig ned och låtsades sova....haha! Han fick sova mellan oss inatt och det blev lite bus innan vi somnade om alla tre.

Nu är David i Bollnäs, för att lämna av någon maskin han hade med sig från Norge, på lagret som Steuler (företaget) har där. När han kommer tillbaka ska vi hem till hans föräldrar för att äta lite lunch där. Så Elvis får sova innan lunchen idag och jag ska därför gå upp och lägga honom nu. Han springer omkring med sin badrock på sig, sötnos.



Okej, denna bild bjuder jag på! Elvis är ju söt iallafall, haha!

Skinkstek

Idag ringde min kära mor (http://evasturesson.blogg.se) till mig och berättade att de tänkte komma förbi. Alldeles lagomt tills det var dags att hämta Elvis kom de hit så de följde med mig till dagmamman för att hämta honom.

Mina föräldrar hade köpt en skinkstek som jag kunde laga till middag, riktigt snällt! De tyckte att jag kunde få den som en present för att David fått jobb här hemma. Så David får skinkstek, kokt potatis och brunsås till middag när han snart dyker in här genom dörren. Jag och Elvis åt ju det tidigare ikväll och Elvis bara älskar all sorts kött. Jag hinner knappt lägga dit köttet på tallriken innan den är uppäten. Det var tur att de tänkte snällt på mig när de var och handlade för jag hade ingen aning om vad jag skulle laga till middag.

Som tack sprang jag in på Hällboboa när vi hämtat Elvis för att köpa hem semlor och bjuda dem på.



Bilder från besöket!



95949-2509
Här är den goda skinksteken som jag fixade till middag!




Mitt lort-troll!


95949-2511
Elvis och ostkroken/bågen

När jag var in på Hällboboa tidigare idag så köpte jag ostkrokar som jag tänkt knapra på ikväll men jag tyckte att Elvis kunde få smaka några innan han skulle sova. Han äter ju aldrig sådant annars! Ni skulle ha sett hans ögon när han såg mig hälla upp några ostbågar i en mugg, haha. Han har ätit det här hemma en gång tror jag, han fick smaka av Amanda när hon sov här en gång. Annars har han smakat av sina kusiner när de sovit hos mormor och morfar.

Just det ja... När jag hade skinksteken i ugnen så hade Elvis vridit ner värmen till 100 grader. Busunge! Så det tog lite längre tid än vad det skulle ha gjort men det gjorde inte så mycket som tur var. Det var ju tur att jag upptäckte att han vridit ned den så jag kunde höja igen, haha!


David kommer nog hem om en stund, nice!

en trotsig busunge

Elvis är inne i en riktig trotsperiod på mornarna och jag förstår vad vår barnsköterska menade när hon sa att den första trotsperioden är runt 1,5 år. Elvis tycker att det är riktigt "roligt" att vägra blöja och påklädning på morgonen. Så det blir tvångspåklädning och vi är lite ovänner en stund, haha. Vi är nog lite envisa båda två! Måste dock erkänna att jag är väldigt less just i det ögonblicket. När vi inte ska iväg någonstans gör det ju inget att han inte vill ha blöja på sig men när vi faktiskt ska iväg så vill jag inte att han springer runt nakenfis ute i detta väder, haha!

Han är ändå mitt lilla charmtroll! Att de testar gränser är ju sådant man får räkna med! :)
95949-2500

Hela havet stormar

Jag skriver detta än en gång - Jag har riktigt svårt för att sova när det blåser ordentligt på natten! Jag sa just till David att det är bra att han kommer hem och sover med mig när det blåser så hemskt. Till och med Elvis vaknar av att det smäller och låter ute.

Nu ska vi göra oss klara för att gå till dagmamman vid kvart i nio. Jag hoppas innerligt att det inte blåser så mycket. Jag kan ju inte knäppa jackan och har faktiskt inga tjocka tröjor som passar. Ska försöka leta och se om jag hittar någon men det tvivlar jag på.

Vad vet jag, det kanske är skönt väder ute! Måste införskaffa oss en termometer så vi kan se hur varmt och kallt det är!

Trångt bäcken

Det är bara 0,4 procent av svenska kvinnor som har ett så trångt bäcken att de enbart på grund av detta inte kan föda på vanligt sätt. Det syns inte utanpå kvinnan om hon har trångt eller brett bäcken. En trådsmal kvinna kan ha rejäla bäckenmått - och tvärtom. (http://gravid.se)

Oj, jag är en av dessa 0,4 procent. Jag visste inte att det är så få som har trångt bäcken och inte får föda vaginalt.

förvandlats

95949-2496

 
Elvis sitter i fotöljen här bredvid mig. Han äter en kvällsmacka och tittar lite på tv. Snart är det läggdags så han hinner sova alla timmar som behövs för att han ska orka leka med alla barnen imorgon hos dagmamman igen.


Jag pratade med David tidigare och han frågade Elvis om han fått någon Kaka idag, vilket resulterade i att Elvis sken upp och skrek "koka! koka! koka!" samtidigt som han sprang in till köket och parkerade sig vid skafferiet. Jäkla David, haha! Anledningen till att han frågade var att jag igår berättade att Elvis ätit tre kakor och idag hade han inte fått någon kaka eftersom det blivit mycket sådant på slutet. Men ja, en fick det åtminstone bli eftersom David råkade nämna ordet.



Imorgon brummar David hemåt Hällbo igen så helgen kommer att bestå av massor med mys!





Så här såg det ut på vägen in till vår gård idag. Det som "bara" var blank-is innan hade nu istället förvandlats till blank-is med massor av vatten ovanpå. Ni kan ju föreställa er hur jag såg ut när jag gick där med hoppet om att inte ramla, haha! Det är ju tur att jag har vagnen att hålla mig i.






Detta lilla bustroll hämtade jag i skogen vid dagmamman. De brukar vara där på eftermiddagarna och leka. De samlas alla tre dagmammor med barn. Roligt att de träffas med alla barn tycker jag. Lika på måndagar då de brukar vara i lokalen på Västansjöskolan tillsammans.


Nu ska Elvis borsta sina tänder och byta blöja inför natten så jag avslutar denna inlägg här!
Ha en trevlig kväll allihopa!


2495 bilder

2495 bilder har jag inlagda i bloggen sedan den 31 juli 2006. Jag vet inte hur många bilder andra har men det känns som att det är ganska många bilder iallafall, haha! Och nog är de flesta på Elvis? Jag satt precis och tittade tillbaka på bilder och det känns ganska bra att jag har de bilder som vi är mest nöjd med här på bloggen ifall något skulle hända med de riktiga bilderna. Isåfall får man kopiera från bloggen även om bilderna är rätt små.

Jag ska strax bege mig ut för att hämta Elvis från dagmamman. Eller ja, om 40 minuter! Ska försöka plocka ihop lite här först. Bättre att först ha det fint och Elvis river fram saker när han kommit hem än att det är stökigt och han river fram ännu mera saker, haha!

en sjukt jäkla bra bild

Jag kunde ha fått en riktigt bra bild på en ekorre som satt så stilla och fint på en gren idag. Hade jag haft teleobjektivet hade jag fått en sjukt jäkla bra bild men det spelade ingen roll att jag inte hade den med mig eftersom det kom en bil just när jag fått upp kameran och skulle fotografera den söta ekorren som satt så stilla där länge. Synd! Jag ogillar starkt när det blir sådär. Att man likom är nära att få en fin bild och på en sekund så försvinner motivet på grund av något störande. Vi bor i och för sig i Hällbo och här har de till och med en skylt där de varnar för ekorrar vid vägen, haha!  Finns många här utanför oss också så jag får väl sätta mig ute någon dag och vänta.

Lunch nu!


"öppet gräs"

Idag blev det en tur till affären för att handla lite mjölk, semlor, Kalle Anka (jag är en nööörd), yoghurt och gurka. Just ja tusan, jag köpte ju en coca-cola burk också! *Springer in till köket för att hämta*. Dricker ju vatten för det mesta annars så det är riktigt gott med coca-cola ibland!

Här är Elvis inne på affären i sin vagn.

95949-2473


Efter att vi betalat våra varor stannade vi utomhus när vi kommit hem (andra sidan gatan) för att låta Elvis springa runt lite. Jag är nästan aldrig ute med honom så det är tur att han brukar vara hos dagmamman för de är ute på eftermiddagarna. Det var riktigt skönt väder också. Vägen in till vår gård fick vi passa oss för eftersom den endast består av blank-is och det vore ju trist att ramla. Så vi gick omkring i snön istället som var så hård att det gick att gå på den utan att trampa ned och bli blöt. Och så var det "öppet gräs" lite här och där, vårkänslor!

Lite bilder på sötnosen!





Strax innan det blev läggdags för Elvis unnade vi oss en varsin semla och det var riktigt gott. Elvis verkade också tycka som jag, syns inte det så säg!


95949-2490





Elvis tokvägrade att ta på sig overallen när vi skulle gå ut idag och mitt humör sjönk till botten. Tillslut fick jag tvinga på honom den och så fort vi kommit ut så ångrade han nog sig för då sken han upp! Han blev väldigt besviken över att han skulle sitta i vagnen, istället för att leka, men det fick han ju göra när vi kom tillbaka.

Annars så har det inte hänt så mycket mer idag faktiskt. Pratat lite med Norge (David) och han ringer nog om en stund igen, innan han lägger sig. Sist jag pratade med honom visste han fortfarande inte om de skulle åka hem imorgon eller på fredag. Sådant som märks antar jag.

När jag ändå är inne på att jag pratat i telefonen så jag kan väl tillägga att jag pratat med min kära mor (http://evasturesson.blogg.se) också. Hon skulle iväg till veterinären med Venus (en av vovvarna) eftersom hon har livmodersinflammation, mer fakta finns på hennes blogg. Håller tummarna för att det fungerar med behandlingen!

Jag sov förresten ingen middag idag. Elvis sov i två timmar och då passade jag på att duscha och göra mig klar istället. Så det blir nog rätt tidigt ikväll.

Sov gott när ni ska sova och dröm om något riktigt bra!

Bloggdesign

Blogg.se krånglade som aldrig förr inatt när jag skulle spara min nya design på bloggen och tillslut sket det sig totalt och jag bestämde mig för att sova istället. Så det blev nu jag fick fixa om den istället.
Tråkig, som vanligt, men den får duga! Inte alls lika dyster som den förra iallafall!
(tryck på F5 på tangentbordet om det inte syns att det är ändrat)

En riktig familj

Godkväll gott folk!
Elvis sover sött i sin säng i sitt rum på övervåningen medan jag själv försöker knåpa ihop ett inlägg här i bloggen. Dagen har rusat förbi mig, som vanligt, och snart är det dags att låta sängen göra sitt jobb igen.

Strax innan nio i morse begav vi oss ut med vagnen för att promenera till dagmamman där Elvis skulle vara i några timmar medan jag egentligen skulle plugga. Jag lovade mig själv att jag bara skulle sova i en timme och som vanligt gick det inge bra alls. Det som skulle föreställa en timme blev istället två. Alltså slösade jag bort tiden mellan halvtolv och halvtvå, illa! Så går det när man knappt kan hålla ögonen öppna på dagen utan att sova middag.

Traskade bort till dagmamman vid tre-tiden för att hämta Elvis igen och därefter handla hem lite mat. Ingredienser till tacos och lite annat smått och gott blev det. Ni kan alltså lätt gissa vad det blev för middag ikväll, haha! Trist att äta tacos själva men vad gör man! Elvis äter tacos precis lika som jag gör det men han brukar äta chipsen för sig. Idag lade jag på köttfärsen och grönsakerna på chipsen åt honom och det sken upp i ansiktet på honom. Som om han bara väntat på att få äta mer exakt som jag gör det. Riktigt synd att jag inte tänkte på att fotografera honom vid det tillfället.

Efter att vi mumsat i oss maten fick vi besök av Elvis fastrar och marcus (den ena fasterns pojkvän. Iofs heter den andra fasterns pojkvän också Marcus, haha). Elvis blev glad över att det kom lite folk och roade honom. Jag också såklart. Det var faktiskt trevligt med lite besök så här mot kvällningen.


Nu ska jag betala två hemska räkningar, usch! Det tar emot. En fortumräkning på 3700 (!) och en straffavgift från försäkringsstrulet med bilen på 1100kr.

Jag ska även försöka få ihop en lite bättre design på bloggen. Jag har försökt flera gånger men får aldrig till det som jag vill ha det. Vill inte ha kvar denna dystra design.


David kommer nog hem till helgen också och denna gång "för alltid" eller vad man säger. Han ska inte åka längre än till Arbrå när han ska jobba hädanefter, lycka! Han blir ledig fram tills den 3e mars också. Varje eftermiddag kommer han att springa in genom dörren här hemma och vi kommer alltid att sova i samma säng. Elvis kommer att kunna träffa sin pappa varje dag, det ni! Det kommer nog att ta en stund innan jag slutar gå och tro att han ska åka iväg snart igen. Varje gång han är hemma brukar den där känslan om att han snart ska åka iväg igen dyka upp och ångesten inför det ligger och gror. Nu blir det dock annat - han ska inte iväg något mer! Visst, det blir ungefär 7000 kronor mindre varje månad han tjänar men så länge vi kan vara en riktig familj ( inte leva i distansförållande) så känns det mycket viktigare än pengar.


Här är lite bilder från besöket!





Elvis med en chihuahua och Faster Tovas skor, haha!
95949-2469
Foto: Moa Malm

Besviken på mig själv

Ni kan inte ana hur besviken jag är på mig själv idag. Provet gick uruselt och jag ska vara glad om jag får godkänt ens. Jag satt och pluggade in årtal och sådant så de satt som de skulle men allt annat då? Det var många frågor som jag inte svarade på. Jag satt mest och förbannade mig själv som är så otroligt korkad! Ingen kan vara mer less på mig än jag själv just nu. Grymt besviken på mig själv. Motivationen och jag ligger och skrapar havsbotten, hur tar jag mig upp?

Elvis var hos dagmamman idag och jag for till Bollnäs redan vid halvnio imorse. Tillbringade förmiddagen hos mina föräldrar och försökte sedan göra så mycket som möjligt på provet, vilket inte blev så jättemycket.

En sväng på stan för att hitta ett par skor eftersom mina har rasat sönder. Klackarna var alldeles sönderslitna och det var hål lite här och där. Kvart över tre satt jag på bussen till Hällbo igen med ett par hela skor på fötterna, skönt. Stövlar heter det nog om jag ska vara korrekt.

Tvättmaskinen är igång och jag ska gå ned till tvättstugan för att hänga tvätt om en timme. Elvis måste ju ha rena kläder imorgon och det mesta var ju skitigt så det blev till att tvätta lite ikväll. Det är ju bara bra att tvättmaskinen får jobba lite ibland också. Det är ju det den är till för!


näe, fy, jag är på dåligt humör och vill inte smitta ned er också!


Någon bild på Elvis istället!


usch, inte äta på disktrasan!

En busunge på vift



Varför ha på sig sina egna kläder när man kan låna mammas?



Farsan i luren



Busungen på köksbordet


Busungen på soffbordet


Gofisen!




Just nu har jag en liten paus i pluggandet. Det är språkhistoria som jag försöker få in i skallen för att fastna där för alltid, åtminstone tills imorgon eftermiddag, haha! Jag har prov imorgon kl 13,00 på komvux och eftersom det inte går någon buss mellan halvnio och halvtvå så måste jag sätta mig på bussen till Bollnäs redan vid halvnio, trist. Antagligen går jag hem till mina föräldrar och försöker tränga in allt i skallen. Jag får kanske ta ut lite sågspån och slänga in lite språkhistoria istället. Det låter ju bättre att ha skallen full med det än sågspån, haha! Förhoppningsvis går provet bra iallafall.

Elvis ord för kaka är numera Koka. Så det låter som att han ska koka något när han egentligen menar kaka. Och vet ni vad som är det dumma med att Elvis stoppar ned saker i toaletten? Jo det är ju så att han har även lärt sig att klättra upp på toaletten och spola. Han har dock inte spolat ned något ännu (vad jag vet om?). En liten busunge! Snart har vi två.. Jäklar vilken motion jag ska få när den lilla blivit 1,5 år och Elvis är 3år.

Nu är det inte några glada miner från bäbisen i magen eftersom jag sitter framåtlutat mot soffbordet där datorn står. Jag orkar inte ha datorn i knät för tillfället även om axlarna också säger ifrån. David får komma hem och ge dem en omgång med massage, tycker jag!

Nu blir det råpluggning!

Min snygging! -04
image2459
Foto: Nina Norberg

Min tokis!

95949-2445

95949-2444

Bok-seminarie

Godkväll!
Här sitter jag i soffan med datorn på bordet framför. Coca-cola-burken står till höger om mig lika som ostbågarna och en chokladkaka från Marabou ligger precis framför datorn. Snacka om att sitta och trycka i sig kalorier! Jag var bara tvungen att köpa choklad som jag aldrig äter eftersom jag inte upptäckt att det kommit en ny Marabou med non-stop i! Riktigt gott faktiskt.

Dagen idag började med att jag vaknade av mobil-larmet som ringde vid halvsju och jag klev besviket upp. Bara några få timmars sömn och jag hade hoppats på att jag undermedvetet skulle "råka" sova över med flit. Så blev det tyvärr inte och jag var tvungen att kliva upp för att göra mig och Elvis klara. Elvis lämnade jag iväg till dagmamman vid åtta-tiden och mig själv slängde jag på en buss vid halv nio. Bokseminarie på komvux - here I come!

Bokseminariet gick faktiskt ganska bra ändå. Det var en till som hade läst samma bok som mig (Jane Austen - Stolthet och fördom) och vi turades om att säga "smarta" saker. Kändes riktigt bra att ha varit där och det var nog nyttigt för mig!

Huttrande gick jag sedan till mina föräldrar eftersom jag inte hade någon lektion förrän kl 13 och svenskalektionen slutade vid 10. Umgicks lite med dem och sedan for jag tillbaka till komvux för att ha "inför högskoleprovet". Idag gick vi igenom matten och ja, fy! Dessa uppgifter är ju drygare än Yes!

När lektionen var över sprang jag till bussen som gick tjugoöver två. Sprang hem i två minuter innan jag gick iväg för att hämta Elvis hos dagmamman. Det blåste så kallt ute idag och jag är nog inte ensam om att ogilla detta kalla väder, brrr! Vi gick hem och lagade lite mat.

Var iväg till affären strax innan den stängde också. Handlade hem lite gött inför kvällen och lite varor för att uppdatera kylskåpet. Jag köpte även torsk så imorgon tänkte jag göra Potatis, torsk och äggsås - MUMS! Jag skulle kunna äta enbart såsen jag.


Nu ska jag försöka hitta på någon slags design på bloggen som jag blir nöjd med. Måste lyfta över datorn till knät istället eftersom bäbisen strejkar när jag sitter och böjer mig fram mot datorn. Jäkla envis redan, haha! Bestämma över mamma på detta viset, jisses!


Slänger in några bilder på Elvis, för ovanlighetens skull menar jag!

Ja vad ska jag skriva - Han gillar ketshup!




På detta vis kan man ju också äta...?



Tokstollen min med en boll innanför tröjan!



Kärlek, sjukdom, död, barn

Idag har jag och David varit tillsammans i fyra år. Visst kan det vara trist att det är just på alla hjärtans dag men nu är så fallet. Huvudsaken är ju att vi fortfarande håller ihop och älskar varandra! Tyvärr får vi fira denna dag på varsit håll men det tar vi igen när du kommer hem honey! Tänk vad mycket som hänt under dessa år. Kärlek, sjukdom, död, barn.. Ja det mesta! Otroligt glad över att jag har dig här! Hörs på telefonen får jag väl skriva.

Jag älskar dig!

95949-269
Jag och David 04!


Bajs överallt!

Usch vad jag gjorde en dyster design på bloggen! Jag får allt byta och hoppas på att det blir en design som kan stanna ett tag. Ett projekt för helgen kanske?

Dagen idag började vid halvsju imorse då jag väckte Elvis för att göra oss iordning. Han skulle till vikariedagmamman för första gången och jag skulle ta bussen till komvux strax efter jag lämnat honom. Innan vi kom iväg hann Elvis med att bajsa och sedan ta av sig blöjan utan att jag såg och därför hade bajs över hela sig. Snacka om att det blev lite bad för honom innan han kunde bli klar för att gå, haha! Sprang iväg med Elvis till dagmamman till klockan åtta och sedan hem med vagnen för att ta bussen fem i halv nio.

Därefter blev det religion vid 10 på komvux. En tvåtimmarslektion som avslutades med en film om judendomen.

Jag tog en promenad hem till mina föräldrar och fick mig lite lunch där, tack och bock! De följde sedan med mig till Hällbo och vi hämtade Elvis. Vi åkte hem till vårat röda lilla hus för att titta om de skulle hjälpa mig att bära upp en bänk på övervåningen men vi bestämde oss för att den kunde stå här nere.

När de farit hemåt igen började jag med middagen som fick bli isterband och stuvad potatis. Rackarns vad längesedan det var jag åt isterband! David ogillar det starkt så det är inget han vill ha till middag. Kanske var det i skolan jag åt det sist? Det var inte ofta det serverades där iallafall. Elvis gillade det han också!

David berättade idag att de kom fram till stället de jobbar på vid halvsex imorse. Det tog alltså 19 timmar att åka dit eftersom de fick åka lite omvägar när de skulle hämta upp grejer som behövdes där borta och David körde alla dessa timmar i streck själv. Han hade sällskap men han valde säkerligen själv att köra hela vägen. Han är lite så! I Oslo hade han kört också och det var tydligen väldigt krångligt.

Ikväll har jag planerat att läsa klart boken som jag ska ha bokseminarie på på fredag. Det dumma är väl att jag inte funnit några svar på de frågor som vi ska fundera på samtidigt som vi läser boken. Frågorna är:

  1. Vilka motiv kan man hitta i texten?
  2. Ge exempel på bildspråk!
  3. Vad är textens budskap?
  4. Vad är typiskt romantiken i texten?
  5. Ge exempel på författarens övriga produktion! 
Jag är så dålig på sådant. Och jag vill absolut inte säga något fel inför en grupp människor jag inte känner. Jag vill inte heller sitta där och höra någon annan som kanske läst samma bok säga något jättesmart som jag inte tänkt på alls och jag precis innan sagt något helt fel. Attans, låt mig vara lite smart för en stund!

Så på fredag blir det till skolan igen för att ha bokseminarie och inför högskoleprovet. Helgen kommer att bestå av pluggning till prov i språkhistoria som jag ska ha på Måndag.



Min gofis! Tänk att du ska bli storebor mitt lilla hjärta! Och pappa kommer att jobba hemma från och med att han kommer hem igen, vilken lycka! Vi får vara tillsammans alla tre varje dag. Din pappa kommer att åka iväg på jobb men dyker sedan in genom dörren här hemma  på eftermiddagen igen, skumt va? Och han kommer inte att missa ditt syskons födsel ifall det skulle starta tidigare heller. Om bäbisen inte skulle få för sig att komma nudå, haha!



Lyckan är total!

Jag kan nu upplysa er om att era tummar fungerar alldeles utmärkt - David har fått jobb här hemma!
Snacka om att lyckan är total! Han ringde och pratade med chefen, på jobbet han sökte, i fredags och mailade sedan vad han arbetat med. Igår fick han svar på mailet och chefen skrev att David var väldigt intressant eftersom en montör skulle sluta där. Han skrev att han skulle höra av sig, kanske till och med senare i veckan. Idag ringde han till David och berättade att han börjar jobba den 3:e mars! Så detta är sista turen som David jobbar borta.. är det verkligen sant?

Det märks förresten att jag är gravid. När jag inte har en bäbis i magen klarar jag att äta högst en halv pizza. Då sitter jag där alldeles illamående mätt. Igår var jag och David till take off för att äta en varsin pizza och jag fick i mig en hel! En hel jäkla pizza och jag blev inte ens illamående mätt. Knappt någon mättnadskänsla, det är illa! Jag får passa mig nu..

Ett besök på barnmorskemottagningen gjordes igår och allt såg bra ut. Hjärtljuden låg på 150 och Sf-måttet mättes till 27. Blodtrycket och blodvärdet  såg bra ut. Eller ja, blodvärdet är ju på väg neråt men det är inte paniklågt!

Nu måste jag springa till duschen!


Oh my god

Oj.. Mäktiga tummar! Berättar mer senare ikväll!

Nu har han lämnat oss

95949-2406
Nu har denne herre lämnat oss för att arbeta lite i norge i två veckor. Nästa hemmagång varar förhoppningsvis i en vecka som det ska vara. Snart hoppas vi även på att han ska jobba här hemma istället. Alla kan ju hålla tummarna för att detta blir sista turen som projektanställd, om ni vill förstås. Jag behöver alla tummar jag kan få låna! Håller du dina åt oss?




Hjälp!

Vi provade att möblera om lite och nu har jag ingen aning om hur vi ska ha det.
Ska vi ha det som innan eller som det står nu?

Före



Efter

YES!

Bilen var inte försäkrad ännu i morse då David skulle ha åkt iväg så han blir hemma till imorgon, kan det bli bättre?

Pics

♦Utomhus i Flugbo♦




♦Inomhus i Flugbo♦




En bild som Moa tog på mig




♦Utanför hemköp i Bollnäs♦
95949-2419


♦ I fågelholken♦


Två bilder som mamma tog.




Dagen har bestått av lunch i Flugbo (hos Davids föräldrar) och middag i fågelholken (hos mina föräldrar). En riktigt trevlig dag med andra ord! Hinner tyvärr inte skriva mer än så. David gick upp till sovrummet precis för att titta på tv en stund där innan han ska sova, han åker ju imorgon. Jag tänkte att jag ska göra honom sällskap nu när jag fått in lite bilder. Nu upptäckte jag dock att han sitter vid datorn uppe eftersom han är inloggad på msn men han är väl påväg till sängen iallafall, haha!

Han försökte laga en grej som inte fungerar på den gamla bärbara datorn men det gick inge bra alls. Rackarns! Annars hade det varit bra för då kunde vi prata över nätet på kvällarna så slipper telefonräkningen ta alla våra pengar i månadens slut. Då hade jag kunnat skicka nya bilder på Elvis hela tiden också.

Nog om detta! Jag får återkomma imorgon istället. Jag ska förresten till barnmorskan imorgon eftermiddag, eller ja, är väl mer kväll vid kvart i sex?

God natt och sov så gott!

bloggdesign

Oj vad vi egentligen borde ligga till sängs och sussa sött vid det här laget. Jag har bytt design igen nu men den ser väl lite halvkonstig ut för tillfället. Jag får göra något åt den imorgon. Det är lite lurigt att komma på hur man vill ha den.

Nu ska jag dra med mig David upp till sängen, vi måste ju orka upp imorgonbitti när Elvis vaknar!

min röst försvann!

Här sitter jag i vår svarta soffa med datorn i mitt knä. Mina ögon skiftar mellan detta blogginlägg och melodifestivalen som underhåller ikväll. Är det bara jag som tycker att e-type såg lite smårolig ut när han skuttade omkring, haha! Låten har jag inget att klaga på, den var faktiskt helt okej!

Just för tillfället sitter jag och skakar på mitt huvud. Ett stort frågetecken har bildats i mitt ansikte. Någon människa spelar mig ett spratt och försöker få mig att tro att låten Christer Sjögren sjöng gick vidare direkt till final? Om vi i Sverige skickar iväg en låt med texten "I love Europe" till eurovision song contest så strejkar jag. Jag vägrar att se på när vi skickar en jäkla fjäsklåt som skämmer ut oss, pinsamt! Kan jag göra annat än att skratta? Faktiskt inte.. så ja, hör mig skratta: hahahaha....

Nu slutade det och jag ska försöka koncentrera mig på något annat än fjantlåten, haha! Visst var det en rolig låt men ingen att skicka iväg till Europatävlingen iallafall.



Idag tillbringade vi det mesta av dagen här hemma. Vi fick besök vid lunch av Davids föräldrar som tog en promenad hit från Flugbo (7km) så de fick lite Kaffe och vi pratade lite med dem en stund. David skjutsade sedan hem dem och vi åt lite lunch innan det blev middagssovning.

En sväng till stan blev det på eftermiddagen för att hämta två fotöljer hos mina föräldrar, handla mat och lämna tillbaka en bärsele till min syster som vi hade till Elvis när han var liten.



Det sparkas massor i magen och jag börjar fundera på vad det är för en liten filur där inne. En framtida fotbollsspelare? boxare? Ett jäkla studsande på magen iallafall, mysigt. Det ser ut som om bäbisen försöker ta sig ut, haha.


Det är svårt att föreställa sig att vi ska bli fyra i familjen snart. Lika svårt som det var innan Elvis föddes.



Nu har min röst försvunnit igen. Varje kväll och varje morgon är min hals helt galen. Jag är hes som få och alldeles torr i halsen. David, som sitter vid datorn på övervåningen, skrev till mig på msn alldeles nyss och frågade om jag var hes. Han tyckte att jag nästan störde honom när han lyssnade på musik och jag harklade mig högt, haha!



När David kom hem från Norge så hade han jättemycket skägg och idag så rakade han bort alltihop. Elvis stod och kände på sina egna kinder och tittade konstigt på David. Han kände på mina kinder innan han började känna på Davids också, haha. Vart tog skägget vägen?





Elvis lånar pappa Davids pannlampa

Studier

Dagen blev inte helt dum iallafall! Efter lite strul så fick David ett bra samtal som vi hoppas leder till något bra! Vi håller tummarna för att det ska gå som vi vill för det vore kanonbra. Eller vad säger du David?

Vi fick besök på eftermiddagen av mina föräldrar och min lillebror (som inte är så liten). Trevligt med besök, speciellt när David är hemma. Vi brukar mest vara ute och ränna runt när han är hemma så vi har inte haft så mycket besök de gånger han varit hemma på sistone.

Jag pluggar ju Svenska B på komvux som jag redan har godkänt i för att höja betyget till det jag egentligen förtjänar (min frånvaro på gymnasiet tryckte ned mitt betyg till G trots att jag haft bättre på uppgifter och nationella). Nu så ska jag skriva två tema-arbeten om språk, det ena ska vara skrifligt och det andra muntligt (10-15 minuter ska man stå där framför de andra och se dum ut, jisses hur ska jag klara det?). På det skriftliga planerar jag att skriva om barns språkutveckling och det finns nog mycket intressant, som jag själv faktiskt vill veta, att skriva om. När jag ska stå framför de andra och prata så funderar jag på om jag inte ska prata om Slang! Vad tror ni? Jag har iallafall mailat läraren för att se om hon godkänner dessa ämnen.

Jag måste börja läsa en bok också. Vi ska ha läst en bok från romantiken fram tills nästa fredag och jag har verkligen inte haft tid eller ork att göra det ännu. Jag känner verkligen inte för att läsa på kvällarna då jag har min egentid. De få timmarna tillbringar jag helst vid datorn och gör något helt meningslöst! Det är dock dags att börja läsa boken nu. Trist att jag hade glömt listan på vilka författare jag kunde välja mellan då jag skulle låna bok, istället fick jag ta en författare som jag mindes från listan. Jag ogillar starkt att läsa böcker bara för att jag måste göra det. Det är bokseminarie nästa fredag tror jag, om jag nu inte minns fel. Att tala öppet i grupp och utrycka min åsikt är verkligen inte min starka sida!

David har gått upp till sovrummet för att ligga där och kika på televisionen istället. Jag ska strax stånka upp för trapporna jag också för att göra honom sällskap. Det är ju inte ofta man har sällskap i sängen, haha! Trist att vi lever i ett distansförhållande trots att vi bor ihop. Det måste vi verkligen ändra på.


Här hittade Elvis sin pappas jobbarhjälm och testade den




Besök!




Det blir nog fler bilder tagna i helgen och förhoppningsvis ska jag nog lyckas fånga David på bild också. Han smiter iväg redan på Måndag och blir antagligen borta i två veckor. Efter den turen hoppas jag att han får vara hemma i en vecka iallafall.


Nu blir det till att stoppa tandborsten i munnen och göra mig redo för sängen!




Alltid ska det strula!

Elvis vaknade precis när vi skulle krypa ned i sängen för att sova. Nappen var försvunnen och det tog en stund innan jag hittade den (förstår inte hur en napp kan försvinna i sängen?) så han blev pigg. David stod och viftade utanför och tyckte att jag kunde ta med Elvis in till oss så fick han träffa Elvis redan då. Elvis blev tokglad när han såg David så vi låg och gosade en stund innan vi somnade alla tre.

Idag är det dock inte lika rolig stämning eftersom det mesta strular för oss. Den senaste tiden har ganska mycket strulat känns det som. Nu var det försäkringen på bilen som det blivit något konstigt med och därför har den inte varit försäkrad vilket medför att vi får betala massor i straffavgift och vi var tvungna att betala in en halvårspremie på försäkringen för att den skulle gälla. Så då försvann alla pengar och vi som skulle betala en fortumräkning för de pengarna. Det blir inge körning med bilen i helgen heller eftersom den inte är försäkrad. Så nja, inga glada miner för tillfället! Men det löser sig väl!

Vi skulle få en utbetalning från försäkringskassan idag egentligen också men de hade mitt gamla konto och trots att de har mitt nya konto (föräldrapenningen och barnbidraget har betalats dit) så vägrar de att betala ut till det kontot utan att vi skickar in en blankett om att ändra konto. Vi ska få en utbetalning för de har räknat ut att vi fick för lite bostadsbidrag när vi hade det 2006.

Jag mailade dem för och frågade om de inte kunde skicka ut pengarna till mitt nya konto som de har registrerat där och då svarade en snubbe att han såg att jag registrerat nytt konto i oktober och att jag kunde bekräfta det via mail, alltså att jag ville ha pengarna dit. Jag bekräftade och till svar (från en annan)att jag var tvungen att skicka in en blankett istället. KUL!

Elvis sover middag nu och när han vaknar måste vi försöka hitta på något eftersom det är ett sådant fint väder idag! Frågan är bara vad. Är ju inte så himla roligt för Elvis att bara stå rakt upp och ner här utanför heller.

Nu ska jag försöka göra mig iordning!


Fy vad jag garvar så fort jag ser denna bild!


10 veckor kvar?

Idag gick jag in i v.28 i graviditeten och det står så här om barnet i denna vecka:

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Om jag får snitt i v.38 så är det bara 10 veckor kvar, jisses! Om ungefär fem veckor får vi nog reda på datumet för vårat andra barns födsel! Tiden rusar förbi oss och det gäller att försöka hänga med.


OOH! Nu kommer David! ciao!

galning!

Om någon timma rullar David in för gården här hemma! Vad jag längtar, massor! Trist att Elvis sover och får träffa honom imorgonbitti  om han inte vaknar något inatt då. Fast David brukar vara jäkligt bra på att "råka" låta högt när han kommit hem sent på kvällen och hoppas på att Elvis ska "råka" vakna, haha. Synd för honom att Elvis inte brukar vakna av det, haha!


Vad ska jag hitta på fram tills dess då? Tja.. Det blir nog till att göra klart religionsuppgiften som jag påbörjat och möjligen designa om min blogg. Jag vet bara inte hur jag vill ha den. Den är en sådan person jag är - Jag vet aldrig någonting! Det är något alla som känner mig vet om. Enaning jobbigt att aldrig veta något och alltid ha beslutsångest på grund av det.


Elvis ord för overall är åjål. Han brukar säga det hos dagmamman och peka på overallen, sött! Säg det här hemma också då sötnöt! Det är så himla roligt när det är nya ord som kommer  hela tiden.


Det sägs att den första trotsåldern kommer när de är cirka 1,5 år gamla och ja, det stämmer nog! Elvis är ett år och fem månader nu och han har börjat tycka att ordet "nej" är väldigt roligt, haha! Fast det låter mest "näääää...".


Just ja! Elvis brukar alltid skåla när han äter och roar sig med det flera gånger under måltiderna. Nu har han börjat lura mig ibland den busen. Han räcker fram muggen och ropar skål, som vanligt, men när jag sedan kommer dit med mitt glas och tänker skåla så tar han undan sin mugg och säger "näääää.." och ler lite finurligt. Snacka om att luras.






Haha checka in galningen!
95949-2390


Bloggdesign


Min brors blogg som jag har designat -->
http://gabbelitoo.blogg.se
Min kära mors blogg som jag designat --> http://evasturesson.blogg.se

Dags att fixa till min design också kanske? Det konstiga är ju att med mozilla så syns det inte på en gång att designen är ändrat och då måste man trycka på F5 för att uppdatera läsaren. Så syns det inte på deras bloggar så tryck på F5!

Godmorgon!

Jag lovade att återkomma senare igårkväll och tro mig! - Jag försökte! Gick inte att logga in på bloggen alls när jag skulle till att skriva en snabbt inlägg.

Jag fick faktiskt någonting gjort igår när det gäller pluggandet och det kändes bra. Om 45 minuter ska traska iväg med Elvis till dagmamman och sedan blir det förhoppningsvis pluggning fram tills han ska hämtas.

Jag har fortfarande den där känslan om att jag ska bli sjuk. Känslan ligger i halsen och det känns som om jag ska bli världens hesaste människa vilken minut som helst, torr på något vis. Jag vill verkligen inte vara sjuk i helgen när David är hemma.

Oj, nu måste jag göra oss klara.

Hitta motivationen

Elvis har precis somnat (kl. 19,22) och jag ska alldeles strax gå ned till tvättstugan för att hänga lite tvätt. Tvättmaskinen har ropat på mig hela dagen men jag har inte haft lust att hänga tvätten förrän nu ikväll. Efter det har jag planerat in en dusch och pluggning. Det var väldigt längesedan jag pluggade nu eftersom jag varit så trött på dagarna och motivationen har varit försvunnen. Jag hoppas innerligt på att motivationen ska finnas här ikväll så att jag kan få någonting gjort. Jag måste ju vara klar med kurserna 11/4 och då räcker det inte med att ligga lika som de andra i kursen som ska vara klara i juni.

David kommer antagligen hem på fredag och sedan får vi se hur länge han blir hemma.  Tyvärr så blir det antagligen bara över helgen och det känns så jäkla tråkigt. Isåfall är han inte hemma när vi firar fyra år heller fast det kan vi ju fira i helgen istället.

Nej nu väntar tvätten och duschen. David ska nog få vara mitt sällskap i luren medan jag hänger tvätten och låter tvättlinorna göra sitt jobb.

Återkommer senare ikväll!



Elvis på väg upp på bordet under frukosten i morse, busunge!

95949-2387

skallad och kräkfylld

Okej! Ena stunden blir jag skallad på näsan av min son och i nästa så kräks han på mig. Planerar han att ha ihjäl mig eller? Så precis när det onda i näsan gått över blir jag överumplad av kräks som stinker så illa som bara kräks kan göra och lukten vägrar att försvinna.

Frågan är ju varför han kräktes? Var bara litegrann och det var just när jag lyfte upp honom och busade lite som han kastade ur sig lite maginnehåll. I och för sig hade han redan kräket i munnen när jag lyft upp honom så kan ju inte varit därför. Han springer runt och härjar som vanligt så är nog inget, förhoppningsvis.

Det återstår att se!

Håll tummarna för att det INTE är magsjuka.

Frukostbilder på busungen


95949-2383




Godmorgon! Delar med mig av lite frukostbilder på busungen Elvis som absolut inte vet vad ordet still betyder, haha! Han har nog aldrig hört talas om det.

Alldeles nyss flyttade han iväg vardagsrumsbordet. Han är stark min gosse, haha!

Just nu poppar vi musik och Elvis får höra min ljuva stämma!


småtrotsig

Godkväll!
Tack för alla kommentarer om husets insida! Vi ska måla om i "den andra hallen", vardagsrummet, köket och rummet mellan de sistnämda. Frågan är bara när vi ska ha råd att göra det men det är väl sådant som märks.

Idag började dagen med att jag glömt att ta in vagnen över natten och den var full med snö så det gick ju inte att gå iväg med Elvis i den. Lite putt blev jag men bestämde mig för att ta pulkan istället.  Elvis vägrade att klä på sig och var lite trotsig och det gjorde inte morgonen bättre. Men det är ju bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.. Till slut fick jag på honom ytterkläderna och släpade honom i pulkan till dagmamman.

När jag kom hem igen var jag skittrött som vanligt. Satt och funderade på om jag skulle sova lite middag eftersom jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Efter två timmars beslutsångest så bestämde jag mig för att sova och det gjorde jag tills det var dags att hämta Elvis igen. Hur ska det egentligen gå med pluggningen när jag inte kan hålla ögonen öppna på dagen? Jisses...

Vagnen var torr när jag skulle hämta honom och det var jäkligt skönt eftersom det var lite drygt med pulkan. Vi gick till affären för att handla och efter en stund kom Elvis faster Moa dit också. Hon skulle handla lite semlor och bjuda oss på.  Hon fick äta middag med oss och sedan lekte vi lite tills Farmor Inga kom förbi och hälsade på.



Imorse fick jag för mig att jag var på väg att bli sjuk eftersom jag var uppsvälld i halsen utan att ha ont. Jag bara väntade på att det onda skulle smyga sig dit och attackera när jag minst anade. Frös gjorde jag också trots att det var 21 grader här inne. Det gick över iallafall och jag hoppas att jag inte blir sjuk. David kanske kommer hem över helgen och då vill jag inte vara sängliggandes!




Vad vill ni läsa om? Tell me och jag skriver! Jag har blivit dålig på att skriva intressanta inlägg. Så jag tänkte att om ni har något som ni tycker att jag borde skriva mer om (eller mindre?) så får ni gärna ge förslag!





Jag avslutar detta inlägg med en bild på min son, gofisen!

95949-2308





Rundtur i vårt hus

Hej och välkomna till rundturen i vårt hus!



Här är vår lilla hall





Och står vi i hallen så ser vi in till den andra "hallen"




så om vi ställer oss i den andra "hallen" kan vi till höger se en trappa. Vi ska dock inte gå upp i den ännu! Istället ska vi kika in i vårt lilla badrum som ligger alldeles intill trappan.




Badrummet




Vi går in till köket istället som ligger direkt till vänster från hallen.




Om vi går tillbaka till hallen och istället går rakt fram så kommer vi till vardagsrummet




Rummet mellan vardagsrummet och köket som vi inte gjort något speciellt åt alls.



Nu kan vi gå upp för trappan för att kika på övervåningen!



Vi hälsar på i Elvis rum först!





Nu tar vi oss en titt på vårat sovrum istället! (vi ska skaffa oss ett annat överkast till sängen)



Och så går vi ned för trappen igen!



Det är mycket som ska fixas. Målas om lite här och där! Orkade inte fotografera i källaren, inget viktigt ändå!

Hur var rundturen? :)




Innuti vårt bo

Jag tänkte bara upplysa er om att jag ska fotografera inomhusbilder nu och lägga ut dem ikväll! Ursäkta att det har dröjt. Grejen är väl att jag hade helst velat måla om överallt innan men jag får väl lägga ut nya bilder då istället, haha!

Så förvänta er lite inomhusbilder ikväll så ska jag ordna till det. Jag tänkte att det var bäst att skriva det här först så jag får lite press på mig att verkligen göra det, smart va?

Uppdatering (14.00): Nu har jag fotat! Ska börja lägga in bilder nu så att jag kan få iväg ett inlägg med bilder från vårt hushåll tonight!

FASEN!


Vad tusan! Strax innan Elvis skulle åka iväg till västansjö skola för att umgås med alla dagbarnen så fick jag syn på tre rådjur här utanför. Jag stod i köksfönstret och kastade mig in i vardagsrummet till kameraväskan  för att byta objektiv till teleobjektivet och det gick jäkligt snabbt kan jag berätta, Elvis måste ha undrat vad jag höll på med. Snabbt ut och försökte få till en bild. Jag brukar köra med autofokus men nu ville kameran inte ställa skärpan och jag undrade varför i helsike den inte gjorde det. Ganska snart insåg jag att David hade objektivet sist och han brukar köra på manuell fokus så jag bytte snabbt och skulle fotografera men då kom dagmamman precis för att hämta Elvis och då sprang de iväg. Fick en suddig springbild iallafall, haha! Helt misslyckat men jag tycker att den är lite mysigt ändå så jag delar med mig av suddet här på bloggen, snällt va?

Jag ringde David senare och på skoj förbannade jag honom och hans jäkla manuella fokus, haha!

image2330
Lite mysig bild ändå, eller? ^_^

Helgen i bilder

Tjenamors allihop!
Här sitter jag skittrött i vår svarta soffa och lägger in bilder från gårdagen och även några från dagen idag. Jag hoppas att ingen tar illa upp av att jag lägger in bilder och om det är så att någon som är med på bilderna absolut vill att jag tar bort dem så gör jag självklart det!


Firande hos mig (lördag)


Tack för en kanondag!




Lördag kväll (Hos mina föräldrar):


Vi  sov hos mina föräldrar eftersom vi skulle till Bollnäs ändå på söndagen för att fira min syster i efterskott och hennes dotter Julia i förskott. Elvis kusiner Ängla och Julia sov också där och Elvis trivdes i deras sällskap!



Söndag (hos mina föräldrar):



Pannkakslunch!




Söndag (hos Syster och hennes familj):








Magen:


V.27! Just i detta nu så sparkas det för fullt och det är ju mysigt!




Nu blev det tok för sent för att hinna skriva något jättelångt inlägg, tyvärr. Vi ska upp tidigt eftersom Elvis ska iväg tilldagmamman kl 08.00 så jag måste hoppa i säng nu. Imorgon kan det bli lite fler ord.


Natti!



Tack!

Grattis grattis till mig själv!
Tack för gratulationer förresten!
Dagen har varit jättebra och väldigt fina presenter, ett stort tack till alla! Jag är i bollnäs just nu och sitter vid min kära mors dator så jag lägger in bilder på bloggen imorgon istället. Då blir det även bilder från morgondagen, då vi ska fira Anki (syster) i efterskott och Julia i förskott. De är ju i Thailand när Julia fyller år så då får vi fira henne imorgon istället.

Elvis somnade nyss så det blev sent för honom ikväll men förhoppningsvis sover han längre imorgon också, nice! Han tokgillade att det var full fart i huset idag, goungen.

Det blir nog en tidig kväll för mig ikväll. Mer detaljer om dagen kanske kommer imorgonkväll för jag lär ju ska låta fingrarna göra lite jobb på tangentbordet då med, tillsammans med bilderna.

Sussa sött, natti!

städlust + städmåstet

Elvis sussar sött i sin lilla säng och jag är, läs och häpna, på städhumör! Det är inte ofta som städlusten och städmåstet träffar på varandra samtidigt, lyx! Så jag håller på att försöka få undan lite skit som ligger framme och dräller. Rummet mellan köket och vardagsrummet har vi massor med grejer som inte ens ska vara där. En tvmöbel som vi hade innan vi köpte stor-tvn av mina föräldrar, en kartong med foton och en med prydnadssaker. Rensning överallt med andra ord!

Imorgon fyller jag 21 år och det ska väl firas med smörgåstårta. Har det redan gått ett år sedan jag fyllde sist? Jisses.. Snart är väl Elvis 15 år med skäggstubb och umgås med sin moped?

Nu ska jag försöka fortsätta så att det blir någonting gjort innan städhumöret sakta slinker undan!

Ha en trevlig kväll!

En städbild på Elvis passar väl bra i detta inlägg? Hos sin mormor och morfar.
image2290