smyga


Elvis skrattade, Ella skrattade tillbaka, Elvis skrattade igen... och så fortsatte det så.
Glömde lägga in denna bild häromdagen!



Jag tänkte att det kanske är dags att jag smyger in några ord i ett inlägg här kanske. Vet dock inte riktigt vad jag ska få ur mig för meningar men det löser sig nog;

I torsdags var jag och Ella iväg på bvc. Hon var nu 71cm och vägde 8400 (någonting..), dröjer nog inte lång tid alls innan hon växer ikapp Elvis. Det kommer nog att bli så, eftersom det bara är 1 år och (nästan) 8 månader mellan dem. Ingen av mina små snuttar är ju speciellt långa heller men så länge de följer sin kurva så är allt okej. Ella låg på medelkurvan nu helt plötsligt, den har nog Elvis aldrig legat på. Han ligger på strecket under tror jag. Mina små kortisar! Jag hoppas att dom får lite längd från sin far också, haha!


Ikväll fångade jag Elvis med videokameran när han spelade gitarr. Vi har ju totalt glömt bort att filma honom när han gör det så det var verkligen dags nu. Det är jäkligt synd att jag inte har en kabel så att jag kan lägga in filmerna på datorn. Hade jag det så skulle jag filma mycket mer och delat med mig av en massa roliga filmer här på bloggen.  Ibland kan det ju vara rätt svårt att beskriva något roligt barnen gjort under dagen och har man istället en film på det så blir det genast mycket lättare (och roligare)!


Motionen och maten går fortfarande bra, motivationen hänger kvar fortfarande! Jag har motionerat något varje dag denna vecka, mest cyklat här hemma. Fast i torsdags när jag var på väg hem från Bollnäs med bussen så hoppade jag av 3 kilometer (eller hur långt det nu är) innan och gick den lilla biten hem. Då kände jag mig lite duktig iallafall och skippade cyklandet den dagen. Man måste ju faktiskt tänka på att jag inte rörde mig överhuvudtaget innan jag började i måndags, så lite duktig är jag väl?

Maten går det också, som skrivet, bra med. Halva tallriken med grönsaker och endera ingen pasta/ris/potatis alls till eller så tar jag en pytteliten skvätt, som ett tillbehör. Jag äter nog en tiondel pasta (osv) per middag nu, om jag gör det, högst. Alltså om jag jämför med innan. Ikväll t.ex, när vi åt spagetti och köttfärssås, så tog jag bara några få spagettin, köttfärssås och massa sallad. Sedan så bakade jag ihop allting så att det inte kändes som att jag bara åt köttfärssås! Annars så har det ju alltid varit helt jäkla tallrik med spagetti.

På måndag ska jag väga mig och möjligen mäta. Vet inte riktigt hur jag ska göra eftersom jag mätte mig i onsdags, två dagar senare.

Imorgon ska vi fira min syster som fyllde 30 år i torsdags och då kommer min andra syster hem med sin familj också, så då kan vi fira henne lite i efterskott också. Så då blir det ju hela familjen som träffas då! För er som inte vet så har jag en syster i Mora, en syster härifrån och en bror som också bor här (med det menar jag Bollnäs).

Dags att sova snart kanske?

Sov gott!

Elvis


Tycker att den här bilden är så himla skön!

Grattis!



Den här satte vi upp på några ställen i Bollnäs!

En drös med bilder


Ella, nio månader imorgon (29/1)





Syskonkärlek!







Elvis satte mössan över huvudet och strejkade, tror jag?





















Nu är det dags att packa ihop Elvis väska och även det som jag och Ella ska ha med oss till Bollnäs imorgon. Vi ska till bvc, jag och Ella. Så vi springer iväg med Elvis till dagmamman klockan åtta och sedan hem för att byta vagn och springa till Bollnäs fem i halvnio.

Ska bli kul att se hur mycket hon har växt och vad vågen stannar på.

Håll tummarna för att vi inte sover över imorgon. Hela dagen blir ju förstörd när man får stressa! Och missar vi bussen så går det ingen förrän klockan halvtvå, haha. Kanske dags att skaffa körkort. Men man ska ha råd att skaffa det också och inte vara feg som jag. Man ska även ha någon fungerade bil hemma och det har vi inte för tillfället.

Sov gott hörrni!

Telefonföräljare

Det finns en anledning till att jag inte svarar i telefonen när telefonförsäljare ringer - jag kan inte säga nej!
Därför svarar jag alltså aldrig. Förutom alldeles nyss. Det har ringt någon från skyddat nummer i flera dagar och nu började jag tänka att det kan ju faktiskt vara någon som måste få tag på oss, som inte är försäljare. Så jag svarade.

Och vad säljer dom? Jo strumpor. Köpte jag? Jajjamän. VARFÖR kan jag inte bara säga NEJ? Jisses..

Det som är bra är väl att man varken betalade frakt eller någonting. Det dumma är väl dock att man måste säga till om man inte vill att det fortsätter komma och det lär ju jag glömma bort. Ungefär som när jag själv jobbade som telefonförsäljare och sålde en lott för 200kr/månaden till mig själv och den hade jag i ett år.

Jag vill inte byta bredbandsleverantör och jag vill inte byta telefonabonnemang. Och det lär jag väl göra om jag svarar, haha! Fast någongång har jag kört med att de får ringa när David är hemma men då svarar jag inte.

Jag vet ju hur det är att jobba som telefonförsäljare också och vill därför inte bli sur om de tjatar, de är ju tvungna. Det står ju coacher i bakgrunden och håller koll så att man inte tar första Nej:et. Man måste argumentera tills kunderna köper, hualigen.

En Elvis på axlarna

Godmorgon gott folk!

Hittils har vår morgon sett ut såhär idag;

Halvnio slog barnen upp sina små ögon och det var dags för en ny dag, riktigt skönt med sovmorgon eftersom jag la mig efter klockan ett inatt.
Då sprang vi ned och jag gjorde iordning frukost till barnen. Samtidigt som de smaskade i sig det så drog jag fram måttbandet och tog reda på mina mått så att jag varje vecka kan se om det händer något.

Sedan satte jag mig på motionscykeln och fick en liten Elvis på axlarna, de första 5 minutrarna. Därefter fick jag cyklaoch svettas i fred i ytterligare 25 minuter, medan de kikade lite på tv.

Och nu kokar jag ägg för att äta en sen frukost. Ägg och hårdmacka blir det idag och Igår blev det omelett med bacon, det var riktigt gött!

Nu är det dags att kolla äggen så jag får allt skriva något mer senare.



Mina gofisar!

Elvis pimplar


Måttband

Hur kan ett måttband försvinna? Var ju igår som jag skulle mäta mig och jag har ingen aning om var det där jäkla bandet har gömt sig. Kan säkert ligga i någon av leklådorna, kanske bäst att titta där också? Fast isåfall måste jag nog ändå vänta tills imorgon innan jag låter sanningen säga sitt (mäta alltså) eftersom jag tänkt att göra det innan frukost, varje vecka. Under dagarna så varierar det ju så himla mycket så jag tänkte att det är bäst att göra det innan frukost (+ att man är liiiiiite mindre då kanske? haha)

Alldeles nyss släpade jag ned den tunga motionscykeln för trappan från övervåningen. Bara det gav ju lite extra motion, jisses. Tänkte att jag skulle cykla till våra bästa år senare, när barnen dregglar kudde.

En middag hos oss

Idag såg våran middag ut såhär:
Ella klättade ur matstolen och skulle upp på bordet hela tiden. Så det enda jag gjorde var att sätta tillbaka henne. Elvis satt och grät för att han inte fick hälla upp mera sås eftersom han redan hade mycket sås på tallriken.

Jisses.. snacka om mat-ro, haha!

Hinner inte tyvärr inte skriva något mer roligt ikväll. Måste springa till köket nu och orka packa upp alla matvaror som vi handlat. Kom hem strax innan tio och barnen slocknade på vägen hem, skönt! Allt blev rätt sent idag och nu är det dags för sängen snart.

God natt!

Fuska?

Jag svettades lite på motionscykeln i 30 minuter imorse, innan frukost! Jag får öka på allt eftersom och svettas ännu mer. Det är ju rätt bra att jag inte fuskar första dagen iallafall, eller hur?

Nu gäller det att fortsätta motionera varje dag. Och ta tillvara på varje stund som man kan röra på fläsket, skaka lite på valkarna! Jag lär ju rasa i vikt i början om jag faktiskt motionerar riktigt varje dag eftersom jag går från att inte röra mig alls, överhuvudtaget!

Just nu väntar jag på att Ella ska vakna. Hon har snarkat på sedan kl 11 då hon tvärslocknade, den rackaren. Jag hade ju tänkt att vi skulle gå och handla då men jag sitter här och väntar snällt på att hon ska vakna igen.

Undra om det var Ella jag hörde nu? Bäst att springa upp och se om hon vaknat..

GRATTIS!!



Grattis på 26-årsdagen Lotta!


(Bilden är lite brusig pga högt ISO)

"Nytt liv!"

Klockan är bara nio och jag gäspar som en tok. Det blir nog en tidig dejt med John Blund ikväll, om jag får gissa. Fast det är ju skönt att sova så jag ska inte klaga!

Imorgon ska jag börja med mitt nya och nyttigare liv!
Motion skall finnas på schemat varje dag och jag måste försöka minska massor på kolhydratintaget. Det är ju helt omöjligt att gå ned i vikt genom att bara sitta hela dagarna och sedan slänga i sig världens portioner med pasta osv.

Jag har tänkt att jag ska cykla på motionscykeln varje dag, helst innan frukost. Det beror ju lite på om Elvis låter mig cykla och går det inge vidare så får jag köra på kvällen. Armhävningar och sit-ups måste jag också ta tag i om jag vill få bort hängmagen.

Jag ska försöka göra iordning ett schema för både måltider och motion, lättare att ha det bestämt och uppskrivet. Sex gånger om dagen ska jag äta så det blir lite mellanmål. Någon som har tips på bra mellanmål? Morot har jag kört med förr och det fungerade bra. Hinka i mig vatten ska jag göra också!

Jag hoppas verkligen att motivationen håller i sig nu för nu jäklar! 13 kg har jag som mål att gå ner tills i sommar. Fast jag blir glad bara jag går ner någonting.

Så imorgonbitti, efter att jag lämnat Elvis, ska jag väga och mäta mig! Bra att hålla koll på både centimetrar och kilon, det är ju inte alltid det syns på kilon.


Nu byter vi samtalsämne (skrivämne?)....

Ni vet den där perioden som Ella hade för någon vecka sedan? Då jag skrev att jag fick bära på henne hela tiden och hon var väldigt svårlagd? Den gick över bara någon dag efter det inlägget, jätteskönt! Så nu är det väl bara att njuta tills nästa period dyker upp, haha!

Jag skrev ju om att jag hade ont i min tunga för ett tag sedan också. Det hade jag ju i kanske en vecka och sedan blev det bättre men då åkte David på det istället och det blev till och med värre för honom. Vad tror ni händer nu när hans tunga börjar bli bättre? Såklart.. nu har ju jag börjat få ont igen. För någon timme sedan kände jag av en liten blåsa/ett sår, eller vad tusan det är, långt in på sidan och nu har det blivit på båda sidorna. Jäkla skit! Nu hoppas jag på att det inte blir som sist då hela sidorna var knottriga och skavde, samtidigt som det kändes som om jag bränt hela tungan.


Imorgon blir det till att ta bussen med alla skolbarnen till Västansjöskolan för att lämna Elvis. Det blir nog roligt för honom att leka av sig med sina kompisar.

Ja, men nu ska jag försöka peppa mig själv och göra ett schema. Lägger in lite bilder imorgon istället. Har ju några bilder på Elvis från när vi pimplade i lördags och lite andra bilder.

Sov gott!

Pics













1. Med inbyggda blixten i kameran (fast ganska dåligt inställt kanske). 2. Studioblixtarna
Lite skillnad!





Bilderna är väl lite sådär kanske men jag lär mig mer och mer hela tiden!






Glömde såklart bort att fotografera blixtarna på dagen då det var ljust så det fick bli ikväll.
Ska ta bättre bilder en annan dag.


Godkväll.
Nattbloggning är nog min grej det. 90% (minst) av mina inlägg är nog skriva på natten och det lär ju inte ska ändras.

Imorgon ska vi nog ut på sjön med några grannar. Det är väl tänkt att vi ska grilla korv och pimpla litegranna. Jättemysigt men lusten finns inte riktigt där. Får hoppas på att jag lyckas leta reda på en lite gnutta lust imorgon iallafall så det blir en bra dag. Känns bara som att det är en massa annat som vi borde få gjort egentligen.

Jag måste försöka ta och motionera mig själv också. Låta valkarna få svettas lite och få ordning på denna jäkla kropp. Ska jag verkligen behöva plågas genom denna sommar också? Jag har nog i och för sig alltid plågats men ändå. Jag vägrar att behöva skämmas för att hela jag dallrar av fett. Hur svårt ska det behöva vara att få till lite självdiciplin och RÖRA på sig? Ge mig ett mirakel och jag vaknar normalviktig, imorgon? Tänk om det ändå vore så enkelt. Grejen med mig är nog att jag inte blir motiverad eftersom det dröjer ganska lång tid innan man märker någon skillnad, om man ens själv gör det. Ganska svårt att märka själv när man ser sig varje dag och då lär man  vara lika missnöjd med kroppen iallafall.

Ni har förresten ingen fotoutbildning på distans i bakfickan? Jag har hittat en men det är ingen riktig utbildning egentligen men vi får se om jag söker. Annars kan ni väl komma med lite tips om vad tusan jag ska jobba med/plugga till.

God natt!


Klippa av Elvis håret?



Usch, vi kanske måste klippa av Elvis håret trots att vi tänkt låta honom ha det långt. Vissa dagar vill luggen inte riktigt ligga åt sidan och ligger rakt ned istället. Och idag så sa dagmamman att luggen irriterar honom. Och det kan tydligen vara skadligt för ögonen om en för lång lugg irriterar ögonen. Så nu vet vi inte alls hur vi ska göra med hans fina hår. Ska vi klippa av det helt, igen? Uffa. Vi vill iallafall inte klippa lugg som vi gjorde innan vi klippte av allt håret i Juni. Gaaaah, kan han inte bli stor och bestämma själv? Jag tycker att han är så himla fin i långt hår och skulle vilja att luggen också blev lång men vägen dit är ju rätt svår..


Jag har lovat två personer att lägga ut bilder på hur blixtarna med paraply och softbox ser ut. Lite bilder från hur vi ser det när vi fotar och det hade jag tänkt göra idag men glömde bort det helt och hållet. Ska försöka att lägga det på minnet tills imorgon istället! Den som väntar på något gott...... ;)
Nu har jag dock vårat enda svarta lakan i maskinen eftersom jag tog det direkt från sängen sist jag fotograferade med det.

När barnen fick agera försökskaniner så hängde jag lakanet på en ihopfälld torkställning iallfall. Då syndes inga skrynklor heller eftersom det blev ihopvikt några gånger (väldigt stort lakan till en dubbelsäng).  David testade att hänga upp hela lakanet över väggen idag men då syndes verkligen alla skrynklor så vi får allt stryka det innan det är dags för fotande igen. Det jag gjorde fel idag var nog att David stod för nära bakgrunden, bättre om han står en bit ifrån.

Nu känns det som att det är dags att krama kudden en sväng. Och hoppas på att denna natt blir LITE bättre än natten som var. Elvis vaknade nämligen en liten stund efter att jag lagt mig (halvett) och ville komma in till oss. På vägen in till oss så ropade han på pappa. Ella, som lagt sig en timme för tidigt (kl 18), satte sig då upp på en gång. Jahapp, då hade vi två stycken klarvakna barn helt plötsligt. "HEEEEEEEEEJ ELLAAAAA!!!!"  ropade Elvis från Davids sida av sängen till Ella som fick ligga bredvid mig och hon skrattade samtidigt som hon klappade händerna. Efter ett tag så somnade iallafall Elvis men Ella var lite smålurig. Hon sov små stunder och sedan försökte hon få sin vilja igenom, vilket var att få klättra på sänggaveln. När klockan var halvtre tittade jag på mobilen suckandes sista gången, sedan somnade vi nog.

God natt hörrni!

Nördig


Tog en bild på Ella igår med bara en blixt från sidan. Lite mysigt sådär!
Glömde att lägga in denna i inlägget igår.


Elvis är iväg hos dagmamman och Ella dregglar kudde. David sitter på övervåningen vid "sin" dator och jag sitter här i soffan i vardagsrummet. Tänkte att jag ska sitta här en stund innan jag börjar plocka lite och göra ett försök till städning.

Om jag känner mig själv rätt så lär jag nog städa i vardagsrummet först så att jag kan nörda mig framför våra bästa år också. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är världens sämsta såpa som är så dålig att man fastnar i den, haha! Och även om jag inte kollat på flera veckor så är det samma dag som sist jag tittade, haha! Är man föräldraledig så är man.........

Måste fundera ut lite hur jag ska fotografera min ena systers familj och gravidmagen också. Vill ju att det ska bli riktigt bra!

brandbilar, ambulans och polis





Ella, snart nio månader!


Var tvungen att lägga in denna bild också eftersom hon är så galet söt på den!
 Synd att fotografen (alltså jag) tog bilden lite tokigt!


Det är, som tidigare skrivet, väldigt svårt att få barnen att vilja sitta kvar där jag har placerat dem. Alltså framför blixtarna och jag klandrar dem inte. Dessa på Ella lyckades jag iallafall ta, och en drös till som såg ungefär likadana ut. Jag lyckades få henne att stanna kvar genom att placera bobbycaren där och satte henne på den.

Ikväll har jag varit iväg på ljusparty, eller partylite heter det ju. Skönt att komma hemifrån en sväng, även fast jag egentligen hade velat ha med mig barnen, haha! Dumt att dra med dem när de kan vara hemma med pappa och lägga sig i rätt tid. Trevlig kväll iallafall!

Imorgon ska Elvis iväg till dagmamman. David blir hemma och ska försöka få kroppen att krya på sig och därför kan Ella stanna hemma medan jag springer iväg med storebror. Så det är väl det enda positiva med att han är sjuk, haha! Plus att jag får sällskap under dagen då, förstås!

Det är så himla roligt med studiosetet! Synd att jag inte har råd att köpa bakgrunder och ställning till det! Idag körde jag med ett svart lakan iallafall och det fungerade ju. Mycket bättre än våran vita vägg iallafall.  Det finns så mycket olika saker att testa och jag bara lär mig mer och mer hela tiden.

Jag fick höra en jäkligt dålig nyhet ikväll också. Jag skickade ett sms till en vän tidigare idag och nu ikväll fick jag svar där hon berättade att det stod tre brandbilar, ambulans och polis på deras gård. Deras garage hade brunnit ned och de visste inte om huset skulle klara sig. Usch, jag tänker på dig vännen och håller alla jäkla tummar jag har för att huset ska klara sig!! Jag har inte fått något mer svar så jag har ingen aning om hur det går.. Mina tankar finns iallafall hos er just nu!

Nu ska jag göra mig redo för att krama kudde!

Testat


Enda bilden jag bjuder på ikväll.. ingen bra men Ella är så himla söt!


Godkväll! Tyvärr har jag inga roliga bilder att dela med mig av men imorgon dyker det nog upp några bilder. Testade lite imorse bara och sedan fotade David lite medan jag handlade. Efter det så har vi inte provat något mer. Skulle vilja fixa en bättre bakgrund. Bilden på Elvis, som jag uppdaterade tidigare, var det ju svart bakgrund på men det var för att jag satte honom på en köksstol som är svart.

Det är iallafall jäkligt roligt att leka och testa olika inställningar och flytta omkring blixtarna. Synd att det är en sådan liten plats i vårat vardagsum bara. Just nu har jag ockuperat ett hörn här inne och därför står en av fotöljerna mitt  i rummet.

Och jag kan ju säga det att det är väldigt svårt att använda barnen som försökskaniner när dom bara springer/kryper därifrån mitt i allt, haha. Jag klandrar dem inte...

Ska försöka få till några bra bilder imorgon! Fast jag måste städa vårat bombnedslag till hus också så vi får se hur mycket jag hinner, ska ju iväg på ljusparty på kvällen. Men jag uppdaterar nog nå bilder, bra som dåliga, imorgon!
Om det är någon som är bra på det här med studioljus så är det ju bara att slänga över lite tips!


Måste bara lägga in den här bilden på Elvis också.. han stack mitt i fotograferingen, sicken pojke! Alltså, han satt fint på stolen och skulle bli fotograferad men då såg han inte televisionen riktigt och bytte istället position.




Min plutt


Elvis! 2 år och 4 månader

Studiosetet

Nu har jag studiosetet hemma, woho! Jag somnade dock när jag lade Elvis och sedan hann vi bara testa lite grann båda två och sedan dog kameran. Så det är inga bra direkt men bjuder på en iallafall. Ska prova riktigt imorgon!




Ja, ni ser.. Skuggor som "pryder" halva bilden osv. Första försöket och det blir nog bättre bilder när vi får leka lite mer!

WOOOHO!


Ella och Elin



Det är inte lätt att vara storebror när lillasyster bara ska ha allting som han håller i. Fast det är nog inte lätt att vara lillasyster heller när storebror bara lånar ut saker när han känner för det, haha!


Idag dök Elin förbi och hälsade på oss. Hon bor i Sthlm nu för tiden och den här helgen tillbringar hon hos sin mor här i Hällbo. Kul att ses vännen, det blir allt för långt mellan gångerna. Ungefär som med Sandra, trots att vi faktiskt bor nära varandra (Sandra och jag alltså).

Jag fick ett mail som gjorde mig riktigt glad idag. Det stod att studiosetet var skickat och det innebär nog att jag kommer att kunna hämta ut det på måndag, woohoo! Ska bli så himla roligt att leka lite.

Usch, jag gruvar mig för att inte få vara hemma längre. Jag vill så himla gärna vara hemma över sommaren med barnen. Det är ju Ellas första riktiga sommar, i somras var hon ju så liten. Vore så himla skönt om vi kunde vara hemma allihopa när David har semester ju!  Jag tycker om att vara hemma med barnen, mina snuttar. Visst tycker jag att det är långtråkigt vissa dagar men det finns inget bättre än att få vara hemma med dem! Fast att tjäna pengar vill jag ju också göra. Tänk om man kunde kombinera jobb och vara hemma, det vore något det!  Så att de kanske bara behövde gå hos dagmamma 15 timmar eller något, för Elvis tycker ju om att vara där. Ja vi får allt se hur det blir. Annars tar jag gärna ett nattjobb i sommar, haha!

God natt gott folk!




beordra


Ella, gofisan. 8,5 månader.






Godmorgon gott folk!

Igår fick vi påhälsning av Sandra, Klas och Kevin. Det var väldigt längesedan vi träffades nu, igen. Vi som faktiskt skulle bättra oss och träffa varandra oftare, haha. Sandra fick låna två komvuxböcker av mig och Elvis fick träffa Kevin

Kevin drog fram Elvis och Ellas soffa så att den stod lagomt framför tvn. Elvis satte sig i den och beordrade Kevin att sätta sig bredvid, haha. Ser ni längdskillnaden? Kanske syns bättre när de står upp. Kevin är faktiskt bara någon vecka äldre men eftersom Elvis är lite kort så ser Kevin mycket äldre ut än honom, haha.

Imorse kissade Elvis på pottan igen. Vi sätter honom på den varje morgon nu och om han säger till att han vill bajsa på dagarna. Egentligen borde vi  ha honom utan blöja hela dagarna när vi är hemma och pott-träna riktigt. Vore ju bra om han blev torr på dagarna iallafall, skönare för honom och billigare för oss med blöjor!

Idag ska vi få påhälsning igen. Elin är nämligen i Hällbo hos sin mor och tänkte kika förbi här, skoj!

Alldeles nyss var jag på väg att springa in i köket för att börja laga lunch. Tji fick jag och klockan var inte alls kvart i elva som jag trodde. Så nu får jag vänta snällt på att klockan ska bli elva och sedan kan de sova en sväng innan de träffar Elin.


Studioset

Jag beställde ju ett studioset från en butik som vanligtsvis brukar skicka inom 1-3 dagar men de hade ju varit lediga i en vecka och fått in lite mer ordrar än de tänkt sig så det skulle bli lite förseningar.

Nu står det dock såhär:

"OBS! På grund av influensa så har vi ej fått ut några beställningar denna vecka. Förhoppningsvis hinner vi ikapp de närmsta dagarna. Om ni skulle vilja ändra er order eller stryka den så ordnar vi det. Kontakta oss via kontaktformuläret ovan."


Fast jag har ingen aning om vilken dag de skrev det, haha!

Jäkla skiiiiiiit!

Jävlas med mig

Godmorgon!
Det är kallt utomhus. Jag kan ju berätta för er att det säkerligen är kallt bara för att jag skulle ut nu på morgonen. Det sitter någon jäkel och jävlas med mig!  Fast det var ju inte så kallt, jag överdriver lite bara. Snöar gör det också. Jag som tyckte att den gärna fick smälta bort helt och hållet nu men ändå så ska dessa moln spruta ned lite till. Det blir säkert snö i maj i år också.

Halvåtta imorse ringde telefonen här hemma och det var Elvis dagmamma som hördes i luren. Hon var sjuk och berättade att Elvis kunde vara hos en av de andra istället. Det är det som är så himla bra här. Alltså att det finns tre dagmammor och Elvis har varit hos allihopa någongång.  Om den ena är sjuk så har man en vikariedagmamma att gå till och om den ena är ledig (de har en ledig dag i veckan) så får Elvis gå hos en av de andra om han måste vara där den dagen. Jag brukar dock ha Elvis hemma den dagen. Det jag vill ha sagt (skrivet) är iallafall att det känns så himla bra att man trivs bra med de tre dagmammorna som finns här och att de är väldigt bra!

Elvis går runt bordet just nu och hittade precis Elvis gitarr. Tänkt vad mycket av Elvis saker som hon kan fingra på nu utan att han skäller ut henne. Gitarren är ju väldigt helig för honom och den får hon INTE spela på när han är hemma. Nu kom hon dock hit till mig istället och sitter i soffan. Nehepp.. nu var det att sitta på bordet som gällde och att komma åt datorn.

Ha en bra dag!

Gjorde välling själv


En bild som jag tog igår


Vet ni vad Elvis gjorde ikväll? Eller ja, det vet ni ju inte men det ska jag minsann berätta!
Han hade Ellas flaska med vatten i och försvann in i köket. Strax efter kommer han tillbaka, stolt som tuppen, med välling i flaskan. Han hade alltså gått in i köket och kommit på att det skulle vara gott med lite välling. Vällingspåsen stod kvar på bänken sedan jag gjorde en flaska åt Ella och det var bara att ta ur matskedsmåttet och börja på.

Både jag och David började fundera på hur det nu såg ut i köket. Vi föreställde oss ett kök med vällingpulver överallt och vi blev svettiga av bara tanken, haha! Vi blev en aning förvånade när vi fick se att han inte hällt ut alltihop och såg att det bara hade kommit lite bredvid påsen från när han körde med måttet från påsen till flaskan. Det stod en stol nedanför bänken också, undra vem som ställt dit den? ;)  Våran busunge!


Det gick iallafall bra med försäkringssnubben och det ordnade sig med pengar.


Ni ska bara se hur Ella och Elvis busar med varandra nu för tiden. De brottas och man skulle egentligen tycka att Ella skulle bli ledsen för att Elvis lägger sig på henne men hon bara skrattar och älskar när han håller på och busar. Man märker även att Ella redan kan "jävlas" med honom. Hon vet så väl att han ibland inte vill att hon kommer och tar det han håller i eller drar i honom och ändå så fortsätter hon. Man ser verkligen på henne att hon gör så ändå för att "jävlas" eller hur man ska uttrycka sig.

Och Elvis är så himla go med henne ibland.. Om hon gjort sig illa så vill han krama henne och säger "guuuuummmaaaan". Fast ibland (alltså inte när hon gjort sig illa) kan han putta bort henne också för att han inte vill att hon också ska vara där han är och då säger han sedan helt oskyldigt
" Ella LEDSEN!!" och tittar på oss.  Men han har lärt sig att säga förlåt iallafall så nu är det bara att få honom att förstå att man inte kan puttas för att få som man vill. Vi har lärt honom att säga "nej, Ella!" istället och det kör han med ibland iallafall.


Ella klättrar upp för trappan så nu är det stenhård koll på att grinden är stängd igen. Vi har ju kunnat ha den öppen nu eftersom Elvis kan gå i den själv. Skönt att Elvis kan öppna den själv iallafall. Hon följer efter Elvis och oss överallt och med en jäklarns fart. Att vinka är jätteroligt också.

Något som jag tycker är så himla gulligt med Elvis är att han alltid säger "tack då Mamma/pappa" när han fått något och det låter så sött.  Och det roliga med honom är att hans eget namn var bland de första orden han sa när han var liten och ändå så säger han inte det nu. När jag frågar vad han heter så säger han "ja/jag" och pekar på sig själv och frågar vad jag heter istället. Han kan ju alla namn på barnen hos dagmammorna och har sagt "Elvis" när han var jätteliten och någon enda gång nu när han varit över två år men ändå så vägrar han, haha.

Han älskar verkligen sin dockvagn. Och dockan som han fick i julklapp var inte dålig den heller. Och det är så himla roligt att se när barn leker för de gör verkligen som de ser sina föräldrar göra.


Ja, som ni redan har märkt så blev detta inlägg väldigt "flummigt" eller vad man ska kalla det men jag orkar inte ändra på något nu. Så ni får ursäkta att inget hänger ihop!

På dass



Ni andra, som har barn, får ni skita i fred? ;)

Försäkringssnubbe

Idag är middagssovningen som den brukar  vara för ungarna. Jag brukar ju alltid hålla Ella vaken tills vi har ätit lunch och Elvis också ska dreggla kudde. Så nu har de precis somnat båda två. Så himla skönt när de sover samtidigt istället för att den ena är vaken när den andra sover. De väcker ju varandra när de låter och håller på.

Nu ska jag försöka göra mig klar och plocka lite här. En försäkringssnubbe kommer nämligen vid tre för att kika i våran källare för att se om vi kan få ut våra förstörda kläder, handukar och påslakan på försäkringen.

Det var ju stopp i kommunens avlopp här i hällbo förr förra fredagen och då fick vi in en massa vatten i källaren. Och vi hade ju en massa högar med kläder där nere för sortering. Påslakan och handukar som skulle tvättas och en jäkla massa kläder överallt som skulle sorteras eftersom vi inte använde vissa längre. En bombnedslag alltså. Men nu fick vi ju slänga alltihop.

Vi hade kartonger med böcker och sådant där nere sedan vi flyttade in  också. Det blev såklart också förstört. Till och med några skolfoton, trist.

Men förhoppningsvis kan vi få ut lite på försäkringen så vi kan köpa lite nya påslakan och handukar. Det som skulle tvättas där nere var ju sånt som fick ligga kvar eftersom vi prioriterade att tvätta alla kläder hela tiden och det fanns redan rena handukar och påslakan. Väldigt synd på kläderna också. Det var sånt som inte heller hade packats upp riktigt från flytten, haha. Eller ja, packats upp i högar.  Så det var ju både sånt vi egentligen använder och inte. Vi är så himla lata!

Så nu är det bäst att jag sätter fart. David får skjuts av mina föräldrar hem hit vid två-tiden eftersom han samåker och inte har någon bil. Han försökte låna bil av sin ena syster först och erbjöd sig att betala bensin eftersom han var tvungen att ta sig hem men det gick tydligen inte. Så mina föräldrar erbjöd sig istället, snällt! Anledningen till att David måste åka hem är ju såklart för att jag inte kan gå ner i källaren när snubben är här, inte heller gå ut och visa att säckar som vi ska slänga eftersom barnen är hemma.


Elvis har förresten både kissat på pottan och i kalsongerna idag, haha. Tog på honom kalsongerna efter att han varit duktig och kissat på pottan, tji fick jag och det kom en skvätt till!

Bilder


Elvis och Ella slocknade i vagnen så jag passade på att fota lite så de fick sova en sväng.




Hos oss får man inte skita i fred!





Min snygging!




Foto: David Malm
Jag och Ella vinkar.





Far och son!




David tog en bild på mig och Ella men jag beskar den lite så endast det söta är kvar!




I brist på vettiga ord så fick ni lite fina (bortsett från mig) bilder att kika på istället!



Morrn!

God morgon gott folk!
Vi har varit vaken sedan kl 7 då David drog till jobbet. Jag låg och höll tummarna för att Elvis skulle sova vidare. Det gjorde han också, enda tills han hörde David gå ner i trappen. Rackarns!

Nu har Ella precis somnat och jag ska försöka få Elvis att somna nu också. Det skulle passa väldigt bra för då kan vi äta lunch när de bestämmer sig för att vakna och sedan blir det till att gå ut för att träffa Anna och Liam. Elvis och Liam är ungefär lika gamla, eller ja det skiljer 6 månader mellan dom. Men de har riktigt skoj ihop. Jag kan förresten duscha själv om han somnar nu också, lämpligt!

Nu ska jag testa att lägga Elvis, ha en bra dag!

Uppdaterat kl 11: Det gick inge vidare. Det är ju alldeles för tidigt för honom att sova middag kl 10. Går ju inge bra att lägga honom när Ella är vaken heller eftersom jag brukar lägga mig med honom tills han somnat.

Uppdaterat kl 12.15: Jag och Elvis fick duscha tillsammans medan stackars Ella fick sitta i matstolen och titta på, haha! Så nu slipper jag lukta illa idag. Hade verkligen ingen lust att låta båda barnen duscha med mig, de badade ju båda två igår också.


Ajajaj..

Idag gjorde jag bort mig lite, inte nå ovanligt kan jag ju berätta.
Jag fick åka med en granne som också skulle hämta sitt ena barn hos dagmammorna och allt gick väl bra enda tills jag kliver ut ur bilen hos henne.
- Men du har ju tofflorna på dig!!
Haha USCH! Ni vet de där blå skoskydden som man får ta sig? Jag glömde tydligen att ta av mig dem! Lite pinsamt eftersom jag faktiskt mötte folk på väg till bilen.....


Ont i tungjäkeln har jag också. Förstår inte varför heller. Det känns som när man har bränt tungan och hela sidorna är fulla av blåsor/sår, vettetusan vad det är. Och har haft någon pytteliten mitt på också. Så här har det varit i flera dagar och jag kan ju berätta att det är väldigt skönt att dricka iskallt vatten. Kryddad mat är däremot jättejobbigt men jag äter ändå eftersom jag tokgillar kryddor. Vet någon vad det kan vara? Visst har jag haft någon enda blåsa ibland sådär men aldrig något sådant här. Det är ju hela båda sidorna och resten av tungan känns som om jag bränt mig rejält.



Gofisen Elvis!




Gofisan Ella!





Vi har en egen isbana.
Fast jag gissar på att vi inte är ensammen alls om det!






Rackarns



12 januari
Vi har fått lite fler ordrar än vi räknat med under jul och nyår och ligger därför lite efter med orderhanteringen. Förhoppningsvis hinner vi ikapp denna vecka!


Så står det på butiken just nu så studiosetet kommer absolut inte idag, haha!

Isbana


Favoritbilden på Elvis och David.. trots att det är bakifrån!

Imorse slängde jag i Ella i bärselen och tog Elvis i handen. Vägen på vår gård hade förvandlats till en isbana så vi fick plumsa i snön, istället för att halka varannat steg. Sedan hoppade vi på bussen samtidigt som alla skolbarn och hoppade av vid västansjöskolan. Lämnade Elvis där och åkte med en granne på vägen hem istället för att ta nästa buss tillbaka.

Fy vad svettig man blev av att bära henne i bärselen på magen med vinterjacka, haha.

Just nu ligger lilltjejen och sover så jag tänkte försöka passa på att plocka ihop här nu så jag kan gosa lite med henne när hon vaknar, utan att behöva känna mig stressad över städning samtidigt.

Jag gissar förresten på att studiosetet inte kommer att komma idag. Butiken som jag beställde ifrån öppnade ju igen dagen efter min beställning så de har nog många ordrar att ta hand om just nu. Annars har jag hört att de brukar vara väldigt snabba och sist jag beställde julklappar så levererade det oväntat fort.  Så vi får allt se när jag får det.

Nu ska jag försöka få mig att göra någon nytta medan hon dregglar kudde!

DAVID!!!

Den här bilden tog jag på Elvis i april och jag bara tokgillar den.
 Den visar verkligen hur härligt nyfikna barn är.


Nu har jag svarat på alla fina kommentarer som jag fick i mitt förra inlägg. Det konstiga är dock att vissa inte verkar komma fram. Så har du inte fått svar eller kanske till och med fått flera likadana så är det för att det krånglar som tusan. TACK iallafall för alla fina ord, uppskattat!

Nu är helgen över och det känns verkligen trist. Inget fotande alls har det blivit. Någon tråkigt inomhus-inbyggdblixt-bild och det är så himla trökigt. Mycket roligare när det går att ta utan blixt eller om jag hade haft en extern så man inte behöver köra blixten rakt på personerna som blir fastnar på bilderna.

Idag har vi firat min svärmor som fyller år. Så vi var dit och fikade gott och umgicks med dem ett tag. Därefter pantade vi 116 burkar och några flaskor. Så himla skönt att ha det gjort och slippa låta det ligga och bilda flera säckar. Vi for hem till mina föräldrar efter lite handling och där fick vi i oss lite god mat eftersom de hade så det räckte till oss också, nice! Tack så mycket!

 Imorgon hoppas jag tusan på att studiosetet kommer så att jag slipper tjata om detta i något mer inlägg. Och för att jag vill leka lite, förstås. Ska hoppa på bussen fem över åtta imorgon för att åka med Elvis till Västansjöskolan. Alla dagmammor (tre st) i Hällbo håller till tillsammans i en lokal där på måndagar och Elvis har ju inte varit iväg något sedan han fick "jul-lov". Det blir nog roligt för honom att få leka av sig lite.

 Haha ja just det ja! Elvis hade inte sovit någon middag idag när vi var hos Davids föräldrar och det resulterade i att han var lite lättstött och trött. Davids syster Moa frågade därför om han ville bada lite i badkaret (vi har ju inget så det gäller att passa på haha).
Efter en stund hör man Moa skrika:
 - DAVID!! Säg åt David att hans son har skitit i badkaret!!!
Hahaha..


Jag och Elvis, april -07. Elvis är 7 månader där.
Jag saknar att ha en frisyr! Nu bara hänger det, usch.


Tiden går fort..

Lägger in lite blandade bilder från 08.. Mest sommar och höstbilder. Och ingen ordning alls, haha!



Foto: Eva Sturesson
Jag och Ella i Augusti -08




Juli - 08







Ella - 2,5 månad. Juli - 08
















Juli -08



Juli - 08



Juli - 08


Juni - 08


Juni - 08


Juli - 08 - nästan 3 månader.





Ella 3 månader. 30e juli -08



Juli - 08




Juli - 08




Juni - 08




19e Maj - 08



Elvis i Maj.. sedan klippte vi honom och nu har han lika långt igen.



September - 08



Tre av bilderna som jag tog på Linda Sjöbergs smycken, i september - 08.







Dec- 08



september -08




Oktober - 08





30e Maj -08



30e Maj - 08








Okej.. Nu orkade jag inte lägga in fler bilder, haha. Finns ju hur mycket som helst!





vanlig vardag

Det är lördag men det känns som en vanlig jäkla vardag! Varför? Jo först och främst för att vi är vakna redan nu (och varit det sedan halv sju) och för att pappa David inte är hemma. Han drog iväg för ett tag sedan för att angla med lite grannkarlar. Så dagen idag blir väl mer som en vardag. Helger brukar ju innebära att vi är hemma hela familjen liksom.  Men David hade tydligen aldrig anglat någongång, bara pimplat, så det är väl klart att han ska göra det. Lite tråkigt för oss bara. Om jag bara hade fått hem studiosetet så hade ju även jag kunnat sysselsätta mig med något roligt och låtit barnen vara försökskaniner!

Jag har börjat visa bilderna i kameran för Ella och det tycker hon är riktigt roligt. Hon tittar på bilden, sedan på mig och skrattar och därefter dras blicken tillbaka till bilden igen  med ett stort leende samtidigt som hon pekar på personen på bilden.

Pics


Elvis kittlar Ella!




Elvis handlade på affären idag.





UUUUUHHH!!

Jag förklarade för Elvis idag, när vi skulle gå till affären, att hans overall är ny och Ella använder hans gamla. Vet ni vad han sa då?
- GAMMAL!!!! Uuuuuuuuuhh!!
Alltså han tyckte att det var skitäckligt eftersom han bara hört ordet gammal när vi har sagt att något är gammalt och han inte får äta/dricka det. Så han förstod inte riktigt, haha.

Och hans nya hälsningsfras just nu är "Hej kompis!". Speciellt när han låtsaspratar i telefon då är det hela tiden "Hej kompis! Hejdå kompis! Godnatt kompis!". Sötnoseen!

Nu ska jag titta om jag har några bilder i kameran. Jag lägger ju inte ut nå mycket bilder alls nu om man jämför med i somras, då var det en hel drös varje dag. Men då är man ju ute mycket mer också.

Ja, vi får se om jag hittar någon bild att lägga ut!

Attans..

Fy.. jag tror faktiskt inte att studiosetet kommer idag. Det står inte att den är skickad på hemsidan men jag ska springa ut till brevlådan (andra sidan vägen) när barnen sover middag, för att se om jag fått någon avi. Annars kommer det antagligen på måndag eller tisdag, usch. Jag vill ha det nuuuuuuuuuuuu!

Tänderna eller en period?

Imorde vaknade Ella klockan fyra. Jag blev så himla chockad och funderade på om jag verkligen var vaken eller om jag drömde. Hon har ju sovit hela nätter, utan att vakna alls, sedan hon var 1-2 månader. Hon var inte hungrig eller så men sjukt pigg. Så vi låg i sängen och jag försökte få henne att inte dra David i håret men misslyckades ganska bra nog. Han var lite irriterad när vi klev upp. Han muttrade:
"Fan, Ella har dragit mig i håret i flera timmar!!" Hahaha!
Egentligen skulle jag väl ha klivit upp så han fått sova men  jag tyckte att det borde vara olagligt att kliva upp den tiden om man inte ska iväg någonstans, haha! Idag har jag dock lite smått dåligt samvete för att jag inte gjorde det.

Jag vet inte om det är tänderna som spökar eller om det är någon slags period hon går igenom. Hon har precis fått en till tand. Fast det skulle lika gärna kunna vara någon "period" eftersom hon är väldigt klängig om dagarna just nu. Vill helst vara i min famn om jag inte leker med henne eller håller henne i händerna när hon går. Hon har varit jätteduktig på att leka själv innan (fast jag leker självklart med barnen också).

Och hon har varit väldigt svårlagd i veckan. Fram tills igår, då gick det galant igen. Ikväll slocknade hon till vällingen eftersom hon bara sovit en timme på hela dagen (hon slog ju upp ögonen kl 4!). Så vi får se hur hon är i helgen. Ella har ju alltid slocknat så fort man lagt ned henne i sängen. Våra föräldrar har sagt att hon har en på och av knapp eftersom hon varit så lätt att lägga.



Annars så går jag bara omkring och längtar tills jag kan leka med studiosetet. Håller alla tummar jag har för att det ska ha kommit imorgon. Om det kommer imorgon så lovar jag att lägga in lite testbilder i bloggen i helgen. Fast om de blir riktigt kassa så får jag nog ha någon halvtaskig ursäkt för att inte lägga in, haha!


Usch, jag tycker  att det är så himla svårt att blogga nu för tiden. Jag har ingen aning om vad jag ska låta er ta del av? Någon som vill yttra sig om vad denne vill att jag skriver mer om? Finns nog ganska mycket eftersom jag inte skriver så mycket nu för tiden. När elvis var liten skrev jag mycket om honom och vad han gjorde men nu har jag aldrig någon aning om vad jag ska låta fingrarna forma för meningar. "Det var bättre förr!" - ett uttryck som faktiskt platsar på min blogg, haha. Kom gärna med tips!


Snart är det dags för sängen. Jag försöker ju att lägga mig samtidigt som David för att även jag ska orka upp samma tid och han brukar dejta Johnnyboy runt tio-tiden.

Sov gott hörrni!

Jomenvisst!

Jag hade rätt när jag, igårkväll, skrev att det var slut med sovmorgnar. Vid kvart i sju klev vi upp men vi vaknade nog vid klockan sex då Davids första alarm ringde.  Konstigt nog så var det inte alls jobbigt att vakna, tvärtom! Väldigt skönt att komma upp i tid faktiskt.

Det som är positivt med att David har börjat jobba är väl att jag kan blogga mycket oftare eftersom det säkert blir lite fler stunder vid datorn om dagarna. Men jag måste säga att det är roligare att kunna dela allt roligt som barnen gör om dagarna med. Det är ju faktiskt inte samma grej alls att berätta på kvällarna vad barnen haft för sig. Men det ska bli roligt att kunna uppdatera här lite oftare också!

Just nu sitter vi i soffan och tittar på svampbob. Ella står och håller i sig i bordet och Elvis ligger på soffkanten.



Gofisarna!


Studioset

Godkväll gott folk!
Imorgon går vi tillbaka till det "normala" igen, dvs David börjar arbeta igen. Det innebär förstås att det antagligen är slut med sovmorgnarna, rackarns! Om inte barnen har ställt om sig nu och vill fortsätta med att slå upp sina fina ögon vid klockan nio? Jag håller mina små tummar för att Elvis inte ska vakna av Davids alarm eller när han kliver upp. Visst, det vore väl inte hela världen om vi får kliva upp klockan sex egentligen.. MEN jag är inte så säker på om jag kommer att fungera normalt då, haha! Även jag har ju ställt om mig..

Den stora skillnaden egentligen är väl att det bara blir jag och barnen hemma. Jag tycker om när David är hemma och umgås med oss om dagarna. Fast det kan ju vara rätt bra att få sakna varandra lite ibland också, eller hur?

Idag var mina föräldrar hit och tittade på hur det blev i vardagsrummet och träffade sina barnbarn litegrann. Oss också förstås! Jättekul att de dök förbi och hälsade på oss lite. Vi har ju fortarande ingen bil... (David.. grrr.. laga bilen någongång då!)...så vi är inte så bra på att hälsa på folk just nu.  Annars gjorde vi mest ingenting, lekte och gosade med Elvis och Ella bara - inte fy skam alls!

I söndags var min ena syster här med sin ena dotter också, trevligt! Vi pratade lite om hur vi ska fotografera hennes mage (hon är gravid alltså) tillsammans med hennes man och två döttrar. Några på bara barnen blir det nog också.

Appropå fotografera, vet ni vad jag beställde idag? Ett studioset med blixtar, stativ, softboxer och paraply! Så nu ska jag till och leka lite med det och förhoppningsvis utvecklas massor! Jag minns knappt någonting från studiofotograferingen i skolan så det ska bli roligt att få lära mig på nytt. Så om 1-3 dagar har jag det hemma och mina barn och David får säkert agera försökskaniner då, stackrarna. Och så kan jag ju använda det när jag fotograferar min ena syster och hennes familj, toppen!

Hm.. redan nu har vi återgått till det "normala" - David har lagt sig nu. Vi som varit uppe halva nätterna under hans ledighet. Kanske bäst att jag traskar uppåt jag med? Kan ju hända att jag måste möta mitt morgontrötta ansikte en aning tidigare imorgon...

Sov gott hörrni!


Syskonkärlek:



Många saker samtidigt

Jag har äntligen tittat på Sex and the city-filmen, woohoo! Bara lite efter....
Väldigt bra iallafall!


Och nu upptäckte jag hur mycket klockan är också, rackarns.
Jag som hade tänkt hinna med att skriva ett lite längre inlägg än så här.



Innan jag stånkar upp för trapporna till sovrummet så måste jag bara visa denna härliga bild på Elvis:

Många saker samtidigt?
Sitta på pottan i fotöljen, spela gitarr och titta på tv..... haha.



Han kissade förresten i pottan imorse, duktig kille!


Jag får ta och återkomma imorgon, har nog fler bilder och ord att dela med mig av.
Sov gott hörrni!

Den rackaren

Tjenamors!
Idag gick stora delar av dagen åt till att leta efter kortet till digitalboxen. Elvis, den lille rackaren, hade tagit kortet och gömt den någonstans. Så vi letade överallt hela dagen och till slut, när vi nästan gett upp, så tittade David på det enda stället vi inte tittat i och där låg den!! Ni kanske vill veta var den låg? - I DVD'n! Haha, Elvis hade lagt kortet där skivan ska ligga.

Bajsat på pottan har han gjort idag igen också. Det är nästan vid varje "bajsning" som han gör det nu. Han säger alltid till innan han ska bajsa så det känns bra att vi börjar komma igång med pott-träningen på riktigt. Jag var iväg på stan och köpte pyttesmå kallingar till honom för någon dag sedan också. Så nu hoppas jag att han börjar säga till att han vill kissa också så vi så småningom kan byta ut blöjorna till de söta kallingarna.

Ella klättrar på överallt som vanligt och blir mer och mer stadig för varje dag som går. Jag gissar på att hon kommer att gå mycket tidigare än vad Elvis gjorde. Han var 12 månader när han började gå först men slutade en sväng efter att han ramlat och bitit sig i tungan. Så han blev 14 månader när han började gå igen.

Nu är det dags att låta sängen göra sitt jobb!


Här kommer två bilder på lilltjejen!