Sovställning?

Godkväll!
Idag var vi, som tidigare skrivet, iväg till barnavårdscentralen för att mäta och väga Ella. Allt såg finemang ut och hon hade växt och gått upp som hon "ska". Vågen stannade på 4500gram och måttbandet visade 56,5 centimeter. Ella både pratade och log till bvc-sköterskan, gofisan!

Jag och Elvis drog fram dammsugaren på eftermiddagen och gav den en omgång med en massa grus och annat som dras in vareviga dag nu på sommaren. Det spelar ingen roll hur mycket mycket man dammsuger.. de jäklarna letar sig in ändå, hm!

Det är så roligt att titta på Elvis när han sitter bredvid Ella ibland. Han babblar på och diskuterar med henne och ibland ropar han t.ex "Titta Ella!" och pekar på tv:n. Det tråkiga är väl att ena sekunden kan han ge henne en puss och i nästa så får hon sig ett nyp i näsan, så det gäller att hålla koll! Han förstår ju inte riktigt och menar inte att vara elak. Vi försöker att förhindra "smällar" och nyp i näsan men han är så rackarns snabb ibland.

Nu ska jag ta med mig Ella upp till sovrummet för att inta sovpositionen. Hur sover ni förresten? Alltså vilken sovställning tycker ni är skönast? Själv så ligger jag i någon konstig blandning. Jag ligger på sidan fast halvt på mage och armen som ligger mot madrassen ligger under kudden. Benet som ligger mot madrassen ligger rakt medan jag ligger i fosterställning med det andra benet och den andra armen, haha! Nu när jag tänker efter så kanske jag ligger mer på mage än på sidan..hm..Svårt att förklara... sover bäst så iallafall!


Jag hade säkert tänkt skriva något mer men jag får helt enkelt ta det i ett annat inlägg.

God natt!

Jag kan ju alltid hoppas på att jag somnar lika fort som Elvis gjorde när jag tog denna bild!


Hm, undrar om jag har bilder på kameran som jag skulle lagt in på datorn egentligen?
De dyker nog in här under morgondagen isåfall.

Grattis!

GRATTIS Noah på tvåårsdagen!!

Min systers son!

BVC

Jag och Ella har precis lämnat Elvis hos dagmamman och skall strax bege oss till Bollnäs och BVC. Riktigt spännande att se vad som skett med både längd och vikt. Jag skriver mer senare!


Bättre för miljön

Nu är det banne mig dags att jag tar mig i kragen och fixar ihop ett inlägg här. Jag "lovade" ju trots allt, igår, att jag skulle uppdatera idag. Det blir visserligen ett väldigt sent inlägg men det blir så nu för tiden eftersom vi har två barn att gosa med och tiden för att skriva en lång "predikan" finns inte tidigare på kvällen. Då prioriterar jag såklart att umgås med småtrollen innan läggdags.

Vi fick besök idag. Det var Sandra, Klas och deras son Kevin (lika gammal som Elvis) som hälsade på. Riktigt roligt! Sist jag såg Kevin var nog på hans ettårskalas, i augusti förra året. Jisses.. Vi måste umgås oftare! Jag glömde dock att fotografera något, trots att jag satt med kameran i handen mest hela tiden, typiskt!

Annars har vi inte gjort så mycket faktiskt. Jag städade lite på förmiddagen och David dejtade gräsklipparen ikväll, så lite nytta blev det iallafall.


På måndag ska Elvis iväg till dagmamman medan jag och Ella ska fara in till Bollnäs för att mäta och väga henne. Det ska bli intressant att se hur mycket måttbandet och vågen stannar på. Kanske kikar vi runt lite på stan medan vi väntar på bussen som skall ta oss hem till Hällbo igen?

Vet ni förresten vad som är väldigt irriterande? Jag brukar åka med bussen halvnio från Hällbo om jag ska in till Bollnäs och det brukar oftast passa jättebra. Det dumma är att de tydligen ställer in den bussen på sommaren, hur menar de då att man ska ta sig till Bollnäs på förmiddagen? Jag får alltså välja mellan att åka klockan sju på morgonen eller vänta till halvtvå på eftermiddagen. Man ska ju åka buss för att det är bättre för miljön och de höjer priserna på bensinen för att vi ska åka kollektivt istället... borde de inte sätta in bussar så att folk faktiskt KAN åka isåfall?


David jobbar förresten bara veckan som kommer och sedan blir det semester som gäller, fy vad skönt!



Dags att inta sovpositionen, god natt gott folk!



Pics

De mina!

Elvis, 1 år och 10 månader (nästan)


Ella, 8½ vecka.

Eftersom jag inte hinner skriva ihop ett riktigt inlägg så bjuder jag på två bilder istället! Jag får allt knåpa ihop lite ord och meningar här imorgon istället.

Ett recept på p-piller?

Ikväll hittade jag ett oöppnat brev till mig här hemma, som jag missat att öppna (undra när det kom?). Vet ni vad som låg där i? Ett recept på minipiller, haha! Inte har jag bett om det? Jag började fundera på om det var barnmorskans sätt att säga:
- Nu vill vi inte se dig här något mer! (alltså inte bli gravid igen)

Det stod mitt namn på receptet men det var inte "min" barnmorska som skrivit det, riktigt konstigt. Jag såg ut som ett stort frågetecken enda fram tills jag såg personnumret som var skrivet ovanför mitt namn - inte mitt! Det var inte ens likt mitt förutom att den person som antagligen ska ha receptet är född 78 (jag är född 87), resten av numret är helt andra siffror. Hur har hon lyckats få dit mitt namn?

Det var den 15:e Juni som receptet skrevs så jag antar att det var någon dag sedan jag fick brevet. Stackars människa som väntar på det där receptet, haha! Förhoppningsvis har hon ringt till barnmorskan och fått ett nytt hemskickat men jag ska ändå ringa till mödravårdscentralen imorgon för att berätta, ifall att.

God natt!

Slut på luft

Starten på den här dagen kunde nog ha varit lite bättre, faktiskt.

Allt började med att vi sov över. Vi vaknade kvart i nio och Elvis skulle ju vara hos dagmamman vid nio, attans. Vi skyndade oss och skulle precis gå iväg då jag upptäckte att det var helt punka på syskonvagnen. Jag bestämde mig därför för att ta den andra vagnen och låta Ella sitta i bärselen. Grejen var väl att det var slut på luft i ena däcket där också men pumpen passade inte så det fick gå ändå, det gick bättre än med den andra vagnen. Vid tio var vi framme och lämnade Elvis. När jag bara hunnit gå en bit på hemvägen så upptäcker jag att Elvis keps ligger i vagnen så det var bara att vända på en gång, haha!

Nu hoppas jag att resten av dagen inte blir lika stressig som morgonen.


Ella sover sött i babysittern och jag ska göra i ordning lite lunch till mig själv.
Det blir nog ingen middagssovning för min del idag men det gör inte så mycket eftersom vi vaknade sent. Kanske hinner jag med lite städning? Det behöver plockas lite överallt. Vid tio i ett tänkte jag vara nördig och titta på våra bästa år (jag är faktiskt mammaledig och då fastnar man i vilka serier som helst!).

Träningstips?


Denna lilla krabat dök upp då jag tänkte fotografera blomman.

Godkväll gott folk!
David gick upp till sängen för att sova för en stund sedan och Elvis har snarkat på sedan sjutiden. Jag tänkte att jag skulle försöka skriva ihop ett inlägg här och sedan ta med lilltrollet Ella upp för att sova.

Jag har bestämt mig för att ta tag i hängmagen min. Frågan är bara om det är okej att börja göra sit-ups och sådant nu? Det måste det ju vara, kejsarsnittet utfördes ju för 8 veckor sedan? Jag får allt googla lite och se vad som rekommenderas. Förresten så behöver hela kroppen fixas så jag får banne mig ta och börja röra på mig också. Motionera mera! Hängmagen försvinner ju inte av sig själv direkt och jag vill verkligen inte leva ihop med den, vi är inte vänner på något vis! Att jag har bristningar på hela magen gör mig inget alls så länge hängmagen försvinner.

Jag hoppas att jag har självdisciplin nog att inte ge upp efter bara några dagar. Jag vill ju inte se ut så här, DET om något borde ju motivera mig att inte ge upp.

Någon som har bra träningstips för att få bort hängmage? Går det? Eller ja, "all" fett runtom magen vill jag ju ha bort också. Min kropp ser faktiskt väldigt komisk ut och jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv då jag råkar få syn på mig i spegeln. Det är synd.


Imorgonbitti ska vi springa iväg med Elvis till dagmamman och det blir nog skönt för honom att hitta på något annat än att tråka hemma. Så jag och Ella får roa oss alldeles själva. Kanske dyker John Blund upp och gör oss sällskap? Det vore skönt med lite middagssovning! Fast jag sover ju middag varje dag när Elvis sover. Han brukar nämligen köra på tre-timmars då jag också sover och inte för en massa liv på nedervåningen, skönt. Det kanske är dumt att sova istället för att göra nytta då men dagen går så mycket fortare om jag också sover och det är ju så rackarns skönt!

Nu blir det sängen...om en stund.. hoppas jag! Jag lyckas alltid lägga mig jättesent. Stackars Ella som får ligga här nere tills jag går upp och lägger oss.

8 veckor


Idag var det åtta veckor sedan denna lilla flicka föddes.



Tungsvängd

Jag och Ella har precis kommit in från promenaden till dagmamman med Elvis. Det känns bra att han får komma dit och leka av sig lite, stackarn är ju bara hemma med sin tråkiga mor om dagarna.

Ella fick besök av Johnny-boy i vagnen och sover vidare i babyliften inomhus.

Och förresten: En syskonvagn med ett strejkande däck är inget att rekommendera! Fy vad tungsvängd den blev när båda barnen satt i den när det ena däcket inte innehöll någon luft.


David tog den här söta bilden på Elvis igår.



Och de här två bilderna tog jag på Ella då Elvis absolut skulle vara ute och plaska i regnet igår.

Nagellossning

Elvis hade ju vattkoppor när Ella var runt två veckor gammal (hon är 8 veckor nu, imorgon) och strax efter att det var över så fick han blåsor på fingrarna och tårna. Han tappade huden där och sedan flagnade han lite på handflatorna och hälarna. Förra söndagen fick Elvis feber och den varade enda tills natten till i lördags (6 dagar). Samtidigt som febern höll i gång så dök ögoninflammationen upp och sedan började några av hans naglar lossna, usch. Två av naglarna har lossnat och två är på väg. De släpper inifrån liksom, skumt. Vi började fundera på om nagellossningen hade något med blåsorna att göra och jag frågade min bvc-sköterska om hon visste vad det kunde vara. Hon hade dock ingen aning alls.

Så igår bestämde jag mig, trots att febern lagt sig, för att ringa till rådgivningen för att höra med dem. Kvinnan i luren trodde på scharlakansfeber för då brukar huden flagna och hon hade för sig att naglarna kunde lossna också. Jag ringde därför till hälsocentralen idag och fick en tid eftersom damen i luren inte heller hade någon aning om vad det kunde vara.

Läkaren på Hälsocentralen babblade på om scharlakansfeber han också, att huden kan flagna då och det där med naglarna. Elvis har dock inte haft några riktiga symptom på det så vi skulle avvakta och se om det hände något mer. När vi nämnde att det verkar som att han har ont i halsen eftersom det luktar lite i munnen på honom så bestämde han sig för att ta ett prov för att vara på den säkra sidan. Det tog en jäkla tid innan sköterskan fick ned den där "topsen" och lyckades ta ett prov, haha! Läkaren lyckades inte titta i Elvis hals.. han bara bet ihop när den där pinnen kom in i munnen.
Det visade sig att det inte är streptokocker så han har inte scharlakansfeber nu iallafall. Frågan är ju om det var vattkoppor eller scharlakansfeber Elvis hade förut? Vad det än var så var det lindrigt iallafall! Han kanske hade bådeoch?

Läkaren sa att man tydligen kan tappa naglar om man är förkyld och har feber. Det är dock inte normalt om en vuxen utan feber (osv) tappar naglar, haha.

Det konstiga är ju att det var så långt mellan allt. Alltså vattkopporna och blåsorna fick han ju när Ella var mellan två och fyra veckor, och febern dök ju upp när hon var nästan sju veckor. Nagellossningen också. Läkaren tittade inte något på honom annars heller, förutom halsförsöket. Jaja, vad det än är så löser det sig väl!

Vi glömde dock att säga att han svettas jättemycket, iallafall när han sover, haha. Fast det är ju väldigt varmt också. Tidigare ikväll när Elvis somnade i soffan så såg han ut så här när han vaknade (och det var en pöl i soffan):


Soffan är gjord av skinn-imitation eller vad man säger,
så det kanske inte var så konstigt att han svettades som aldrig förr.




Ja just ja.. Elvis har en blåtira. Han ramlade i vår (smides-)säng och slog i ögat mot en av "pinnarna" i gaveln. Så han är lite lila på ögonlocket idag, haha.



Det regnade ikväll:








Ella och jag..Tur att en av oss är söt iallafall ;)


Slocknat

Det verkar inte vara något "fel" på Elvis, skönt.
Berättar mer, om varför vi var till hälsocentralen, senare.

Elvis har precis slocknat, på vägen upp till soffan... snacka om trött! Hur ska han nu kunna somna i tid senare ikväll? Han är antagligen trött efter helgen. Det blev sena kvällar och rutinerna uteblev, just därför vill jag inte väcka honom heller och hur roligt är det att sitta med ett ledset barn som bara vill sova? Han är säkert lite sliten efter att ha haft feber i 6 dagar också, blev feberfri i lördags.

Så här ligger han just nu:

Hälsocentralen

Nu ska vi brumma iväg till hälsocentralen i Kilafors för att ta reda på om det är något "fel" på Elvis, allt är så konstigt! Återkommer ikväll!

Helgbilder



Här är en drös med bilder från helgen.
Ursäkta den dåliga kvalitén, det råkade bli så när de dök upp på bloggen.


Midsommarafton:







Resten av helgen:






Midsommarafton

Jag är nog inte ensam om den rubriken idag, eller vad tror du?

Jag och Ella fick en jäkligt lång sovmorgon idag. Vi sov enda till klockan elva och det var hur skönt som helst. Jag minns inte när jag sov så länge sist. Nu blir det till att göra i ordning lunch och sedan packa ihop lite saker som vi ska ha med oss till Bollnäs, vi ska ju sova där.

Ha en trevlig midsommar hörrni!


En av de mina

Myspys



Nu gosar jag och Ella medan pojkarna sover. Vi ska nog bege oss upp till sovrummet vi också alldeles snart. Egentligen vill jag inte flytta på mig alls för vi sitter så himla mysigt nu(hon ligger på min mage med huvudet lutat mot axeln). Nöjda och glada. Ella är nog trött så jag borde ju gå upp och lägga henne.

Så får det bli! Hoppas att John Blund tittar förbi ganska på en gång för jag har ingen lust att ligga och tänka mig galen innan jag somnar.

Nu somnade Ella mot min axel, gofisan. Och förresten.. Ni som är gravid för andra gången och undrar om man kan älska ett till barn lika mycket - Det kan man! Det är ju sådana tankar som kan dyka upp under graviditeten men sen när lillebror/lillasyster har pluppat ut så är det inget snack om saken. Fy vad jag älskar mina små snuttar!

Jag uppdaterar lite bättre imorgon på dagen istället.

Natti (för andra gången ikväll)!

Rackarns


Jag och Elvis var ut på gården en sväng innan läggdags.


Dags att knåpa ihop ett inlägg kanske? Jag gör ett försök!

Imorgon är det midsommarafton och då ska vi hem till min syster och hennes familj. Där ska vi grilla och umgås tillsammans med min mormor, mina föräldrar och syskon med respektive (förutom min lillebror som ska ut på eget), så det ska bli trevligt.

Nu sket det sig med att uppdatera för David tänker gå och lägga sig så han överlåter en gnällig liten tjej till mig.


Oj, nu väckte Ella Elvis.. rackarns.....



David sprang upp till Elvis och tog med sig honom till vårat sovrum eftersom han bara grät och vägrade att lägga sig igen och Ella käkar fastän hon alldeles nyss ätit. Svårt att avgöra om hon bara snuttar eller faktiskt äter också men hon har nog lite magknip för hon fiser mycket och högljutt. Hon verkar mest sova och snutta.

Det är drygt att skriva med en hand så jag skriver säger/skriver godnatt redan nu, natti!

oj vad det lät högt ur den lilla rumpan nu, haha.

Fotboll


Elvis råkade på något konstigt vis få bollen ovanför sitt huvud när han kastade den, haha!


Elvis spelar fotboll med sin mormor!


Blind för en stund

Elvis såg ingenting när han vaknade idag. Stackarn har ögoninflammation och det hade klibbats igen helt under natten. Febern ligger kvar och lurar samtidigt som förkylningen lockar fram hosta och snor väldigt bra. Uscha. Han är faktiskt väldigt pigg och glad ändå, skönt.

Nu ska jag mysa lite med honom och hoppas på många kramar eftersom han är sådär gosigt varm, haha!




Grilla

Jag undrar hur många gånger vi har grillat i år... det märks verkligen att det är första sommaren i hus! Förut har vi bara kunnat käka grillat då vi varit bortbjudna men nu kan vi göra det när vi vill och vi utnyttjar det till fullo!

Och vad ska vi till att göra alldeles om en stund? Jo, grilla!

Jag klyftade precis potatis och David kör igång grillen.
Min mage verkar redan belåten över vårat kloka middagsval!



Elvis, sist vi grillade.. för några dagar sedan? haha!

Damm-jakt och middagssovning



Elvis, 1 år och 9 mån.



God morgon!
Elvis skulle egentligen ha varit till dagmamman idag men blir hemma eftersom han hade feber igår. Han hade ingen feber nu på morgonen men man vet ju aldrig om det kommer under dagen och han är ju lite förkyld också. "Nässelutslagen", eller vad det är, är kvar men de flyttar runt lite på hans kropp. Endera så har han fått det bara sådär ändå eller så dök de upp på grund av en allergisk reaktion på något, frågan är bara vad isåfall.

Vi sov fram till klockan åtta. Då bestämde jag mig för att det var dags för oss att kliva upp ifall Elvis skulle iväg. Vi märkte inte ens när David drog iväg till jobbet. skönt.

Idag tänkte jag försöka med att både lata mig och göra nytta. Städa överallt i huset och sedan sova middag med barnen. Det finns inte mycket som är bättre än att sova middag! Man somnar aldrig så skönt som man gör på dagen.

Just nu leker Elvis med bilar och det hörs verkligen på hans brummande! Hans bilar kör verkligen överallt också. Ellas huvud fick känna på hur det känns att bli överkörd alldeles precis så jag fick springa dit och förebygga eventuella bilkraschar.

Dags att mätta våra magar och sätta igång med den trista damm-jakten, usch. Känner jag mig själv rätt så blir den inte av. Det måste den! Jag kan ju inte bara lata mig hela dagen, haha!

O´boy och mackor, here we come!


Ella (bilden är från förra veckan, alltså 6 veckor gammal på bilden), 7 veckor.

En get

Sov gott!


En get från Flugbo


Nässelutslag?

Hm.. När vi var på hemköp tidigare så upptäckte vi att Elvis hade något utslag på kinden. När vi kom ut därifrån så hade det kommit lite till. Såg ungefär ut som om han skulle ha bränt sig på en brännässla eller som nässelutslag. När vi varit hemma en stund så hade han på hela rumpan också och senare spred det sig låret. Konstigt! Det kanske bara är nässelutslag men det känns lite skumt när han har feber också. Han fick ju det inatt. Febern ligger bara på 38,2 så det är inge mycket alls.

De ser iallafall ut så här:



Någon som vet?

Dåligt humör

Nu är vi tillbaka från Davids föräldrar och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på.

Vi struntar nog i att fara iväg till Bollnäs för att besöka apoteket, det kan vi lika gärna ta imorgon. Det var väl det att vi tänkte passa på att göra det om vi hade något mer att göra där. Mina föräldrar ska ju till Kilafors herrgård för att kika på Status Quo! Om jag inte minns helt fel så skulle The refreshments vara förband också, LITE avundsjuk! Det vore iallafall ganska trist att hälsa på dem när de inte är hemma, haha..

Just nu är jag mest på dåligt humör. Varför? Mest för att jag vill försöka komma på något att göra efter ledigheten. Det känns så trist att nu när jag kommit på något att utbilda mig till så finns det inte någon lämplig utbildning i närheten. Antingen finns de inte på distans och ligger i Malmö eller så kostar de 50 000kr och beviljar inte studiestöd. Jag har ju sambo, barn och hus här.. där jag vill vara. Rackarns...Inte har jag 50 000kr heller.

Så, vad ska man göra då? Fotograf och massör..varför kan jag inte komma på något annat istället?

Ella...Ellla.... Ella...

Morsning!
Barnen sover middag och jag tror minsann att David råkade ut för John Blund han också. Han gick upp med Elvis tidigare och kom aldrig ned igen så jag gick upp för att se vad han gjorde. Vi har en gästsäng i Elvis rum och där hittade jag honom sovandes. Vi får se när dessa tre sömntutor vaknar.

Vi ska iväg till Davids föräldrar en sväng innan vi ska till Bollnäs för att springa in till apoteket en snabbis. Kanske hälsar vi på mina föräldrar om de är hemma?

Elvis vaknade inatt och ville komma in till oss. Alldeles varm var han så jag gissar på att han hade ganska hög feber (han är bara lite varm idag och har 38,2) och han var så himla gosig. Han låg och sjöng en sväng, det lät ungefär så här;
- Ella...Ellla.... Ella... lalalalalalalala......Ella Ella.

och så avslutade han med ett "hurra!!" som han brukar göra. Han lyfter på ena armen och ropar så, ibland klappar han händerna efter det också. Undrar var han har lärt sig det? Kanske gör de så efter att de sjungit, hos dagmamman?

Elvis låg iallafall och kramade mig tills han somnade. Jag fick absolut inte flytta på mig så jag antar att han frös lite av febern och var lite allmänt gossjuk?

Nu vaknade lillskruttan så jag ska springa till henne innan hon väcker pojkarna.

Ciao!


Du får kramp om du badar direkt efter maten!

"Titta inte i kors, då kan ögonen fastna!"

Jag var bara tvungen att lägga in denna bild på Elvis när han var 1 månad gammal.



Det finns påståenden som förs vidare mellan föräldrar och barn, generation efter generation. Vad stämmer egentligen?



Titta inte i kors, då kan ögonen fastna!
Vad tror du, sant eller falskt?
Klicka
HÄR för att få svaret!



Om du läser i mörkret skadas din syn!
Är det bara en myt eller är det faktiskt sant?
Klicka HÄR för att få svaret!



Bada inte direkt efter maten – då får du kramp!
Det här har nog alla barn hört någongång. Så, är det ofarligt att ta sig ett dopp efter att ha käkat lite middag? Eller krampar jag så fort mina tår nuddar vattenytan?
Klicka HÄR för att få svaret!



Sväljer du tuggummit stannar det i magen.
Undra hur många tuggummin det borde finnas i min mage sedan barndomen? Sant eller falskt?
Klicka HÄR för att få svaret!



Hm, undra om jag någonsin kommer att råka häva ur mig någon av dessa påståenden till mina barn? Det kanske kommer av bara farten? Haha! Det återstår att se!


Lortunge!


Lerigast?

massageutbildning?



Vet ni vad? Det finns två yrken som jag kan tänka mig;
- Massör/massageterapeut
- Fotograf

Det trista är dock att det inte finns utbildningar här i närheten.  Jag har försökt hitta någon bra på distans men utan något större resultat. Det finns en kurs inom fotografi i Forsa på distans. Ett projektår i foto som går ut på att man ska göra en utställning. Om jag inte hittar något annat så kanske det blir den jag kör på nästa år. Jag är dock väldigt inne på att bli massör just nu.. Letar febrilt efter en lämplig utbildning!

Vet du någon?



En drös med bilder

Några bilder som jag tog idag:













Jag hade tänkt skriva i detta inlägg också men John Blund står och lurar runt hörnet så jag tror att jag ska vara honom till lags. Ett inlägg får allt knåpas ihop imorgon istället!


Uppe med tuppen

Vi är uppe med tuppen (David) och har varit det sedan Elvis slog upp ögonen innan (!) Davids mobil började tjuta. Just nu står Elvis här med keps, jacka och sandaler på sig. Tror ni att han kommer att frysa om sina ben idag? Haha! Han kom med dessa klädesplagg och ville ha på sig dem, vad gör man? Alldeles strax tänkte jag försöka slinka in med lite vanliga kläder under också, möjligen byta ut sandalerna till joggingskor. Det är banne mig blött och kallt ute idag. Jag får nog lägga ned stövlar i hans ryggsäck också.

Elvis ska få leka av sig lite hos dagmamman under dagen medan jag och Ella har lite tid för oss själva. Jag undrar om Elvis är lika trotsig hos dagmamman? Igår var han riktigt trotsig och blev riktigt förbannad varje gång han ville göra någonting han inte fick. Och ordet "nää-äää" var det roligaste ordet för honom. Vad jag än frågade så svarade han med ett sådant Nej. Fast hans charm annars väger över så himla mycket, så det är fort glömt då han kommer och ger mig en puss strax efter, sötnos.

Nu blir det till att packa hans väska och se till så både han och hans lillasyster får på sig några kläder. Det dumma är dock att kläderna som jag tvättade igår inte hann bli torra så jag hoppas att jag inte tvättade precis alla Elvis kläder.

Ha en bra dag!

Ella

Bilderna blev inte särskilt bra men gosnuttan är ju så söt!
Tänk att hon redan är 6 veckor (och två dagar)!



Det blev liksom att man försökte hinna med att fotografera då hon log och då hann man inte tänka på hur man tog bilderna, haha!


Oj, nu är klockan alldeles för mycket..
Dags för att hänga tvätt och sedan springa upp till sängen för att försöka hinna sova lite.
Jag får helt enkelt uppdatera lite bättre imorgon. Elvis ska till dagmamman då också, skönt för honom att slippa sin tråkiga mor och ha roligt en dag, för en gångs skull!


en drös med Elvis-bilder

En skata hälsade på oss idag så jag passade på att fotografera.







Jag försökte hitta lite andra motiv än Elvis, haha!


Halåååååå! (försöker låta som Elvis)

Ella har precis ätit för sista gången innan läggdags och vaknar antagligen runt halvfyra för att käka en skvätt igen. Hon verkar ha fastnat vid det klockslaget, haha. Efter det vaknar vi antagligen vid 6-tiden då Davids mobil tjuter och väcker Elvis som i sin tur väcker både mig och Ella. Men vi sover ju middag på det senare så det gör inte så mycket.

Elvis hår blev ju klippt igår, som ni antagligen redan märkt, och han blev ju jättefin. Saknar dock hans långa hår och härliga lockar! Men det är väl lite ovant så här i början att gå från långt till kort. Från början var det ju meningen att jag skulle klippa honom men det slutade med att David tog över och gjorde det istället. Han gör så ibland och det ska jag banne mig få honom att sluta med. Jag ville ju klippa! Fast det kändes som att det inte spelade någon roll egentligen. Använde ju bara trimmern, lika långt överallt. Så det var ju inte så himla svårt och inget jag hade kunnat skryta med direkt, haha! Tack för alla kommentarer om hans hår iallafall, jag håller med om att det blev jättefint! David råkade dock klippa bort polisongerna, den rackaren..men de växer ju ut igen som tur är.



Måste ju lägga in bilder på Ella också. Jag tog dock inga på henne idag för hon har sovit hela dagen förutom då hon vaknat för att äta men då har hon somnat direkt efteråt. En riktig tråkjänta var hon idag, haha! Fast det var rätt skönt också eftersom hon bara hängt vid mina bröst mest hela tiden de senaste dagarna.




Jag har antagligen glömt det som ligger och lurar i fingertopparna..Det var någonting mer som jag tänkt skriva om men det vägrar att komma ut.. Jag har det i fingerspetsen! Det får bli i ett annat inlägg isåfall.

Sov gott, gott folk!

Elvis hår

Här är några bilder på Elvis efter klippningen.
Det blev dock David som tog över och klippte istället, den jäkeln. Jag som ville klippa.





.

Wish me luck!

Oj, hur ska detta gå! Jag (vi) har bestämt mig (oss) för att klippa Elvis idag. JAG ska försöka klippa till en frilla och jag har aldrig någonsin avlägsnat hår från någons huvud (inte någon annanstans heller) förut..Möjligen lillebrorsans hår då jag drog honom i håret när vi var små, haha. Då brukade jag ha hårtussar i handen efteråt, snacka om elak under våra "slagsmål".

  hm, wish me luck!

hårproblem

Nu sover äntligen lillskruttan. Hon roar sig nämligen med att äta hela kvällarna så det blir inte mycket tid över för bloggande, David kan ju inte direkt ta henne heller. Nu sover hon dock sött i babysittern efter att ha ätit nästan konstant sedan Elvis somnade vid sju-tiden.

Ja just det ja! Ella log medvetet för första gången igår, vilken känsla! Alla som är förälder vet hur det känns att se sitt barn le för första gången.. eller ja, le överhuvudtaget! Det är nog det bästa som finns.. att se sina barn skratta och le!

Idag blev vi bjudna på lunch av Davids föräldrar och det var både gott och trevligt. Elvis fick en balja med vatten så han kunde leka med båtarna i den men efter en stunds lekande så bestämde han sig för att göra båtarna sällskap, haha. Det var en väldigt liten balja så det såg lite roligt ut.

Idag:


Davids pappa tog en bild på mig. Ni ser hur hur tråkigt håret ser ut, jisses.




Efter lite lunchande och badande brummade vi hemåt för att träffa Tina och hennes son Anton (3 mån yngre än Elvis) som kom på besök. Elvis var dock jättetrött eftersom han inte sov någon middag. Eller jo, han sov i en halvtimma i vagnen men det blåste så rackarns mycket att han vaknade. Så han var lite grinig och knuffade Anton lite då och då, stackarn.

Jag sitter och funderar på hur vi ska göra med Elvis hår som växer på som tusan. Hans lugg är för lång och det hjälper ju inte med att vi drar luggen åt sidan hela tiden heller. Vi brukar vanligtvis klippa luggen på honom men det ser ju lite roligt ut med lugg också. Ska vi verkligen klippa hans fina lockar? Ena dagen vill jag klippa honom men nästa så tycker jag att han är så himla fin med sitt hår, även om många tror att han är en flicka. "Har HON fått en LILLEBROR?", haha! Hur skulle ni gjort? Eller hur har du gjort?

Samtidigt funderar jag på vad jag ska göra åt det som ska föreställa hår på min skalle. Det är alldeles slitet och måste verkligen klippas. Någon som känner sig manad att ta tag i mitt hår? Har funderingar på om jag ska färga det mörkbrunt också. David tyckte dock att jag ska ha färgen jag har nu... hm, svårt! Vill nog ha långt hår iallafall men kanske lite etapper?


Några bilder från gårdagen:



Gofisarna sussade sött.
Elvis hade tagit Ellas napp också, haha!





Nu, när jag lagt till bilderna i inlägget, har klockan hunnit springa iväg och visarna  säger mig att den är 23:00. Kanske dags för oss flickor att göra som herrarna i huset - sova!
Ella sover iofs i mitt knä redan. Hon åt en slurk precis och slocknade mitt i allt.

Natti!



Laga mat, mata Ella och hålla Elvis vaken

Idag gjorde vi mest ingenting alls. Vi vaknade så sent som klockan tio och sedan var vi så sega och nyvakna halva dagen. När David for till söderhamn, för att åka båt med jobbet, vid tre-tiden så packade jag vagnen med badgrejer och sprang iväg till badstället med barnen. Ella sov sött i vagnen medan Elvis plaskade på. Eller ja, han står mest vid strandkanten och kastar sand i vattnet, haha. Men lite badar han allt. Roligast är ju när jag snurrar runt honom i vattnet. Förresten, hur trist är det inte att vara fullt påklädd på "stranden" ? Måste skaffa mig en bikini och åka till något ställe där det inte är folk, så jag också kan bada med honom. Just nu badar jag benen, haha.

Efter en och en halv timma började det åska så vi packade ihop oss för att gå hemåt igen. Elvis blev inte glad alls och det hörde nog alla hällbobor.

Lagade mat, matade Ella och försökte hålla Elvis vaken... samtidigt. Vad gör man? haha! Ella vaknade precis och skulle äta då jag stod och gjorde iordning gräddstuvad pytt i panna så jag satte mig på en stol framför spisen medan Elvis satt i matstolen bredvid med ögonlocken hängandes. Stackarn var helt slut. Vi vaknade ju sent så det blev ingen middagssovning och det resulterade i att han blev riktigt trött vid fem-tiden. Men maten blev klar, Ella mätt och Elvis höll sig vaken så det gick ju hur bra som helst. Jag fick sitta och ropa en massa roliga saker så Elvis skulle bli nyfiken.. "titta!" var väl det mest använda ordet.

Elvis la sig vid sju-tiden och Ella sover en sväng just nu. David kommer nog hem vid elva för båten skulle vara i land till klockan 22 igen, tror jag.


Elvis:
-Mammaaa..vet du?
Jag:
- Nej, vadå?
Elvis:
- mammaa...Bajsch!


Han säger "vet du?" ofta nu och har till och med börjat svara när man frågar "nej, vadå?".. Han kör någon lång traddelutt på "sitt" språk, undra vad han säger?



Nu vaknade Ella!

mjölkstockning?

Studenten!



Några andra bilder från den dagen (orkade bara lägga in några st):





Igår firade vi min bror som tog studenten och det var en riktigt trevlig dag. Jag måste dock erkänna att jag mådde piss när vi var utanför torsbergsskolan och senare vid Ohnbacken. Folk överallt och jag blir helt snurrig i skallen. Så om jag var väldigt stram, inte hejjade eller bara allmänt konstig så ber jag om ursäkt! Jag försöker koppla bort allt som händer runt omkring och ibland lyckas jag FÖR bra, haha. Tycker inte om att vara på ställen med så mycket folk, hualigen. Samtidigt som jag tyckte att det var jobbigt med folk så skämdes jag för att jag hade klänning på mig och gruvandet över att göra bort mig, som vanligt, fanns där. Det blev lite bättre då vi kommit hem till mina föräldrar för att fortsätta firandet där iallafall. Grattis till dig igen, kära bror!


Från idag:


Idag bestämde vi oss för att packa ihop oss och gå de få steg som behövs för att ta sig till badstället här i närheten. Elvis skulle få ta sitt första dopp utomhus, förutom i poolen. David hade tagit ledigt idag eftersom de är lediga imorgon så det var roligt att vi kunde hitta på något tillsammans. Ett parasoll som fixade lite skugga till Ella tog vi med och lite lunch att stoppa i oss. En riktigt mysig dag och det känns bra att vi har så nära till en bra badplats. Elvis gick i vattnet på en gång och det var lite blandade känslor. Han verkade tycka att det var roligt men ändå liiiiiite smårädd när David gick lite längre ut med honom. Det roligaste var dock att stå vid kanten och kasta ut lite sand i vattnet, haha.

Ella låg snällt och sov under de två och en halv timme vi tillbringade där. Vi gick sedan till affären för att köpa en glass till Elvis men tji fick han, för han sov då vi kom fram.... haha. Han hade inte sovit någon middag eftersom vi klev upp sent imorse så han var helt slut.

Jag badade inte. Jag ville, tro mig! Det var så himla skönt i vattnet (även fast David sa att det var kallt) och jag var så avundsjuk! Jag har ingen bikini som passar eftersom tuttarna bara ramlar ur, hm! Måste försöka hitta någon i min storlek. En till anledning till att jag inte badade är väl mjölkstockning. Det sägs att man kan få det om det är för kallt i vattnet men det är tydligen redan 21 grader här i Hällbo (tror jag iallafall) så det borde ju inte vara någon fara om jag tar av mig bikinin på en gång efteråt, eller? Någon som vet? Jag vill baaada! Fast en tredje anledning är väl att jag inte vill visa upp hängmagen och resten av dallret. Hoppas att det bli något badande i sommar iallafall för det är rätt varmt nu........

Vi gick iallafall hem och la oss i gräset (i skuggan!) för att vila lite medan barnen sov snällt i vagnen. Vi fick besök också. Mina föräldrar tittade förbi och det var skoj! Davids föräldrar dök upp en snabbis de också på hemvägen. Så det var fullt med bilar på vår gård en sväng där, haha (Davids föräldrar har två bilar).

Elvis härmar ord som vi säger mer och mer nu för tiden. Det dyker upp nya varje dag. Något som han också säger är " vet du?" men han svarar aldrig när jag frågar "vadå?" utan han frågar ännu en gång "vet du?", haha. Fast det är mycket babbel ur hans mun som vi inte alls förstår.. ett eget språk. Någon som har ett barnspråkslexikon?

Ella växer för varje dag hon med. Det märks att hon tittar runt mer nu och snart dyker det upp ett leende. Hon ser så himla glad ut och leendet ser ut att spricka fram vilken sekund som helst. Vi kanske inte är tillräckligt roliga, haha... Elvis var i och för sig 6 veckor när första leendet (medvetet) dök upp.

Hur går det med Elvis och svartsjukan? Elvis är inte avundsjuk när vi håller i Ella men när andra kommer och kikar så är det lite annorlunda. Är det barn som tittar på henne så är det HANS lillasyster och han knuffar bort dem. Gäller det vuxna så nyper han Ella i kinden eller något sådant så fort han märker att uppmärksamheten är riktad mot henne. Så det är lite olika. Men hon får ta emot många pussar från sin storebror iallafall..


Nu har mitt huvud en dejt med kudden... Godnatt gott folk!

I förväg

Eftersom mina ögonlock helst vill stänga för dagen så tänker jag vara snäll och vara dem till lags. En uppdatering om dagen idag sker därför imorgon istället.
Jag bjuder dock på två bilder lite i förväg så här!

En glad student!


Vackra flicka!



Okej... tre bilder blir det nu. Måste ju lägga in en bild på Elvis också så det blir rättvist, haha!

Vackra pojke! (Här var Elvis 18 timmar gammal)



Ellas "fordon"



Imorse tog vi vagnen och traskade iväg till Elvis dagmamma för att lämna honom där. När vi vinkat hejdå sprang jag hemåt igen för att byta ut vagnen mot bärselen som skulle vara Ellas "fordon" idag. Vi tog sedan bussen till Bollnäs för att fixa lite ärenden och då är det väldigt smidigt med selen istället för att strula med vagnen.

Tjugoöver två hoppade vi på bussen hem till Hällbo igen för att springa hem och byta selen till vagnen för att sedan traska bort till dagmamman igen. Vi hämtade Elvis och fyllde sedan poolen med vatten för att låta lillkisen bada lite. Jag sprang tusan fyra vändor med hinken för att jag tyckte att han skulle få mycket vatten. Vi har ingen slang ännu och när man hämtar vatten inifrån så går det ju att fixa varmare vatten. Vet ni vad den lilla busungen gör? Jo exakt som hans "smarta" far lärt honom! - Tryckte ned kanten så att det mesta av vattnet rann ut.
Här var jag snäll och försökte fylla poolen så mycket som möjligt! David "råkade" visa Elvis hur man häller ut vatten ur poolen häromdagen då han skulle tömma den och det var ju inte direkt det smartaste han gjort, haha.


Imorgon tar min bror studenten så det blir till att fara iväg till Bollnäs för att fira honom, skoj! Tänk att det var två år sedan jag tog studenten... och nu har jag två barn! Vem trodde det? Eller ja, ett barn visste jag ju om euftersom jag var gravid och väldigt nykter på min student. Jag är nog en av få som faktiskt minns HELA min student, haha! ;)


Ella ska på läkarkontroll kvart över ett också så det blir bara roligt imorgon. Undra hur mycket hon har växt och vad stannar vågen på? Vad säger läkaren? Från början var det tänkt att vi skulle vara på bvc kvart över tre men det krockar lite med studenten så vår bvc-sköterska var riktigt snäll och ringde till människan som hade tid kvart över ett, snällt!

Jag måste förresten lägga in fler bilder på Ella här i bloggen.. Elvis vinner ju överlägset och mitt samvete börjar gnaga på mig, rackarns. Elvis rör på sig lite mer så då blir det att man fotograferar roligare bilder på honom och lägger in. Ellas bilder ser exakt likadana ut, haha. Fast det kanske bilderna på Elvis gör också iofs.. Jaja, jag får försöka lägga in lika många bilder hädanefter om min samvete ska sluta tjata på mig. Räkna med att det läggs in massor med bilder imorgon iallafall. Både på Brorsan, Elvis, Ella.. syskon, syskonbarn.. föräldrar och ja, alla? David?

Godnatt!

Slöseri

Fy vad jag slösar bort de dagar då Elvis är hos dagmamman. Jag struttar upp på övervåningen och lägger mig i sängen igen så fort hon hämtat Elvis (på måndagar) och sover bort hela förmiddagen. Resten av dagen, fram tills lillfisen kommer hem igen, går åt till att vakna. Egentligen borde jag vara duktig och storstäda huset eftersom det verkligen ser förjäkligt ut här nu. Uff jag känner mig inte direkt duktig! Men riktigt skönt är det att få sova lite extra.

Jag var ute en liten stund och försökte sola men det gick inte så bra eftersom jag bara ligge och tänker att någon kan se mig och mitt daller så jag gav upp på en gång. Dags att sluta klaga och göra något åt saken (fettet) kanske? Skärpning Kaisa!

Nu ska Ella äta lite och sedan ska jag gå och fylla Elvis pool med vatten tills han kommer hem. Då ska han minsann få ta sig ett litet dopp, om han vill förstås men det tror jag nog.



Järvzoo

Godkväll gott folk!
Vilken värme vädret bjöd på idag, eller hur?

Vid kvart i tio imorse befann vi oss vid ingången till Järvzoo och var redo att svettas bland djuren. Det blev en riktigt trevlig dag trots värmen och det var ju en roligt för Elvis också. Ella sov från att vi åkte dit, vid nio, tills vi kom till Bollnäs vid kvart över två så jag slapp stanna upp mitt i skogen för att slänga fram tuttarna, skönt.

David och jag slogs väl inte direkt om kameran men David var bra duktig på att råka springa iväg och fotografera djuret längre bort, från en annan vinkel, vilket gjorde att jag bara hann ta en enda bild på t.ex vargarna. Det var dock svårt att få till någon riktigt bra bild på vargarna eftersom de var så långt upp i skogen men med teleobjektivet kom vi lite närmre iallafall. Några bilder blev det!

Kanonbra dag i ett kanonbra väder, kan det bli bättre? Det var i och för sig väldigt svettigt!


Nu snodde bilderna all tid vid datorn eftersom det tar lite tid att lägga in allihopa men jag får skriva mer imorgon!



Elvis tyckte att det var riktigt skoj, syns det? Haha.. Han var lite förbannad för att vi satte honom i vagnen igen efter lunch-pausen.




Några bilder som jag tog:




Några som David tog:




Bilder på oss: