Jul & nyår


syskonen Malm :)Här är några blandade bilder från julen. Tar sådan tid med bilderna så orkar inte lägga in flera, haha!
Blev inte så mycket fotograferat egentligen eftersom man hjälpte barnen mycket med paket osv.
Och när tomten kom så ville Ella vara i min famn, blev lite tillbakadragen liksom.. men vågade gå fram själv att hämta paket så hon var inte rädd iaf :)  Elvis däremot han sprang fram till dörren när tomten kom och skrek "hörrni!! hörrni!! Tomten kommer!!!!! ", haha :)

Tre bilder som mamma fotade på julafton:Elvis har åkt skidor för första gången och det gick riktigt bra!
Såg inte ut som att det var första gången :)
Julen har varit och nyårsafton är imorgon. Eller ja, idag för att vara mer exakt eftersom klockan faktiskt rusat iväg och blivit ett, mitt i natta. Dags att dreggla kudde snart med andra ord!

Julen har iallafall varit bra och stressig som vanligt men det hör till! Vi firade jul hos davids föräldrar och syskon dagen före jul, sedan blev det julafton i mora med mina föräldrar och syskon. Juldagen begav vi oss hem från Mora och drog direkt till Davids farmor och farfar för julmat och sedan en sväng till mina föräldrar för att fira med min bror som jobbade hela julafton. Så himla mysigt att se barnen öppna sina julklappar. Jättemysigt med julen men rätt skönt att det är över, haha!


Elvis fick prova att åka skidor, som tidigare skrivet, häromdagen och det var så himla roligt att se. Han älskade det!

När Ella låg i magen så hade vi namnet Vilja som förslag också och nu så här i efterhand så hade det varit perfekt, haha! För nu är hon verkligen i 1,5årstrotsen. Testar alla gränser och har en väldigt stark VILJA! :) Det är ett himla  fint namn iallafall tycker jag!


Imorgon är det nyårsafton och vi ska inte göra något speciellt. Tänkte beställa en familjepizza och mysa med barnen. Känns rätt skönt såhär efter jul och allt att bara sitta hemma. Mysa in det nya året med barnen :)


Nej, nu ska jag kika klart på Flickan som lekte med elden och sedan blir det en dejt med John blund :)
Ska återigen försöka ta tag i bloggen. Förstår inte vad som hänt... uppdaterade ju minst en gång om dagen förr!


God natt och gott nytt år! :)

Grattis Honey!

Tjenamors! Det händer inte allt för ofta att jag skriver ett inlägg såhär tidigt på morgonen. Brukar ju snarare vara mitt i natten, strax innan läggdags.

Så varför är jag vaken nu? Jag har faktiskt varit vaken sedan halvfyra. Vaknade då av att Elvis sa att han hade ont i magen och sedan ville han ha vatten. Råkade snudda vid honom och kände direkt att han var kokhet, feber antagligen. Mycket riktigt! 39,5 hade han då. Så vi fick i honom lite Alvedon men vi var alldeles för pigga för att somna om. David gick ner och tog sig en dusch samtidigt som Ella vaknade av hans inte alls smygande försiktiga stamp ned för trappen. Så Vi har varit vaken en stund nu.

Vi ska dock lägga oss med barnen och sova middag en stund på förmiddagen så vi är pigga! Jag ska ju fotografera mina kusiner ikväll så då vill jag ju vara pigg!


David fyller år idag också! 28 år.. Jisses vad fort det går. Han var 22 och skulle fylla 23 samma år när vi träffades. Nu är det jag som är 22 och fyller 23 snart! :) Så vi har sjungit och grattat honom nu på morgonen. Låter så himla roligt när Elvis sjunger 'ja må han leva', haha! Grattis till dig Honey!!Nu är det nog dags att motionera valkarna upp för trappan och lägga  sig en stund med barnen :)Mina charmtroll!Avslutar med en bild på Nini och Jörgen. Så fina tillsammans! :)
Fotografering
Några av bilderna som togs på Nini, Jörgen och Fredrik:) Har inte gått igenom alla ännu!

Forsa

Tjenis!
Igår drog jag iväg till Forsa igen. Och hade en rackarns tur denna gång och fick åka med svärföräldrarna som ändå skulle åka ditåt. Fast de åkte tidigare för min skull, snällt!

Jag tycker om att åka till Forsa och träffa de andra i gruppen, läraren och allt! Jag blir så otroligt inspirerad på något vis av alla där som är så himla duktiga. De tar så himla fina  bilder och jag vill bara hem och fota för att komma till samma punkt jag med! :) Och vad mycket man kan lära sig av varandra! De flesta i gruppen fotar ju i olika inriktningar eller vad man ska säga.

Synd att bilderna i mitt projekt inte visar hur mina bilder ser ut som bäst, eller hur man ska säga/skriva. För jag kan ju inte riktigt planera i förväg när det gäller nyfikenheten. Det är ju annat när det är arrangerade bilder :) Fast det har väl sin charm med ögonblick också! Men är nååågot less på dåligt ljus på bilderna just nu, haha!

Men jag ska ju se till att börja med lite andra projekt vid sidan av också. Lite mer arrangerade bilder där jag kan ljussätta och bestämma hur allt ska se ut. Spännande! Har två stycken som jag har funderat på men ska klura lite mer och se om jag kan gräva fram något vettigt ur skallen. Kanske har jag något undangömt??

Det var iallafall Anna Klarén som kom och föreläste denna gång och det var jättebra! Hon kommenterade bilder och pratade med oss i projektåret och fotoåret innan också. Väldigt intressant! Och idag så tittade vi på några filmer om fotografer och även det var så himla kul eftersom jag inte har sådan stor koll på kända fotografer.


Så jag har haft det himla bra med andra ord. Är så stolt över mig själv som faktiskt vågar åka iväg på saker själv nu. Fast nu är det ju inte nå pirrigt längre. Men att jag vågade första gången. Jag är ju inte sådan! Eller var inte. Jag är ju så himla rädd för att göra bort mig och bli dumförklarad. Men jag har  vuxit mycket som person det senaste året. Hoppas att det fortsätter!Imorgon kommer Nini, Jörgen och Fredrik hit för att bli fotade. Ska bli himla kul och det blir nog säkert bra bilder. Håll tummarna ;) Kan väl inte bli annat med en sådan fin familj!!


Forsa:Kidsen!sötisar!

Två bilder på Sandras söner som jag tog för ett tag sedan. Så himla söta och goa! :)