rena rama råttor

Dagen började med att vi försov oss och därför vaknade klockan åtta, då vi egentligen skulle ha riktat vagnen mot dagmamman och börjat traska. En riktig flashback från gymnasiet då jag sov över var och varannan morgon. Vi tog det lugnt ändå efter ett samtal till Anneli (dagmamman) och kom dit till kvartöver nio istället. Det roliga var att när jag först fått på Elvis overallen så fick jag känna en lukt och inte vilken lukt som helst - BAJS! Damn it, han hade bajsat när jag precis fått honom klar. Det var bara att börja om från början..


Senare på dagen fick jag höra ljudet som jag hört ibland om kvällarna när jag precis lagt mig på övervåningen. Ljudet har jag lyckats spåra till köket men aldrig gått ner för att kolla upp det. Idag var jag ju ändå på nedervåningen och jag sprang in till köket. Nu hörde jag ljudet tydligare och det var ingen tvekan! En råtta sitter och gnager någonstans. Det lät ungefär som att den satt i skafferiet och åt på mitt knäckebröd. Men försökte kolla senare, då jag inte hört ljudet på ett tag, men såg ingenstans där råttan kunde ta sig in där. Så frågan är ju hur den tar sig in och om det är i skafferiet den sitter. Kan ju vara så att den är i väggen också och gnager. Hellre i väggen än inomhus, fy tusan! Bara den inte dör då förstås, vilken lukt det skall bli. Jaja, det är något som lär visas på något vis iallafall. David får komma hem på måndag och jaga råttor!

På vägen till dagmamman frågade jag Elvis lite grejer för att kolla vad han kan. Jag visste det i och för sig innan men visste inte om han skulle svara mig. Så jag frågade:

Hur låter bilen/kan du köra bil?
- Bruum..bruuuum...bruuuuum


Hur låter vovven?
- Voff  voff(eller hur man nu ska beskriva hur han låter)

Hur låter getterna?
- (vet inte hur man skriver det men han lät som getterna iallafall)

Hur låter hästen?
- (lika där men han lät som hästen)

Sötnos! Katt kunde han inte och det är ju förståerligt eftersom katterna inte låter så mycket. Jag berättade dock hur katterna låter och nu kan han det.

Svårt att hålla reda på alla ord han kan för det dyker upp nya hela tiden och det är ju inte alltid han använder dem ofta. Fläkt sa han för första gången idag iallafall, kul! Tittade på fläkten och sa fläkt.


Jag får be om ursäkt för att jag faktiskt ljög i bloggen igår! Jag la ju aldrig in några bilder och gör nog inte det ikväll heller. Jag får ta och fota lite och uppdatera med lite bilder i ett annat inlägg i helgen.


Annars har vi bara busat ikväll. Elvis slocknade när han åt välling som vanligt när han varit hos dagmamman på dagen. Helt slut gossen min!

Nu sitter jag och lyssnar/tittar på idol just nu sjunger Amanda låten Hallelujah. Den låten är så himla bra! Jisses, passar henne riktigt bra. Hon gör den jäkligt bra, tycker jag. *applåderar* Det tyckte tydligen alla andra också märkte jag nu.. shit! 

Nej nu ska jag fortsätta med idoltittandet!!


Gókväll!







Underbara människor

Jisses vad jag har snälla föräldrar och svärföräldrar!
Jag hörde att det dunkade och lät här utanför för ett tag sedan och gick för att kolla vad det var, vad får jag se? Jo min svärmor Inga och mina föräldrar står och skottar snö här utanför! Ända från vägen och här runt på gården. Verkligen uppskattat! Riktigt snällt! Lite roligt att de tänkte på samma sak och åkte hit utan att ha pratat med varandra. Guld värt! Miljontals rosor till er, finner inga ord för hur snäll ni är!

Skönt att snön är skottat och vi kan gå med vagnen till dagmamman imorgon utan problem. Det rasade verkligen ner snö från himlen idag.

Tänkte att jag skulle skriva lite om vad jag haft för mig i veckan när jag ändå håller på att motionera fingrarna på tangentbordet.

I tisdags var jag till arbetsförmedlingen och pratade lite. Gick väldigt fort faktiskt. Trevligt eftersom min handledare är en gammal bekant till familjen. Så nu är det bara att sätta igång med jobbsökning och allt som hör till. Jag halkade med Elvis i famnen här utanför också, ajaj! Lyckligtsvis gick allt bra, Elvis blev mest rädd och det var ingen fara med mig.

Efter arbetsförmedlingen var vi på stan med mamma för att hitta en present till Ida (bekant till familjen) och vi hittade tillslut, efter många om och men, en present.

Så på Onsdagen blev det till att fira Idas 30årsdag och Elvis stortrivdes. Sprang runt bland alla och babblade på som vanligt. Samma morgon innan vi åkte dit så var det 13 grader här när vi vaknade, hualigen! Pelletskaminen var i behov av uraskning och den hade lagt av. Så det blev till att dammsuga ur den och fixa innan det kunde bli varmt. Det är tur att det blir varmt fort iallafall.


Imorse vid åttatiden traskade vi ut i snövädret för att lämna Elvis hos dagmamman och jag var glad över att det inte var kallt. Jag var lite orolig över att det skulle vara det eftersom det var -10 grader igårmorse. Jag har ju varken vantar eller mössa så det var skönt att jag slapp frysa ihjäl. Så Elvis var där idag och lekte medan jag gick hem för att sova i 3 timmar, illa jag vet! Måste dock erkänna att det var riktigt skönt. Hämtade Elvis vid tre igen och han började babbla på som han brukar när jag hämtar honom, som om han berättar vad han har fått göra osv. Tänk vad roligt om jag förstod vad han sa.

Vi hade en mysig eftermiddag med massa skratt och kramar. Det märks på honom att han faktiskt saknat mig en liten gnutta när han varit borta en hel dag också även fast han trivs som fisken i vattnet där.

Svärmor var in en sväng efter jobbet och då erbjöd hon sig att komma tillbaka och stotta snö men jag sa att det inte behövdes. Snacka om förvånad jag blev då när både hon och mina föräldrar åkte hit och fixade bort snön ändå. Tacktack!


Egentligen skulle jag på ultraljud imorgon men barnmorskan ringde mig igår och berättade att hon bokat in patienter imorgon fastän hon inte är där imorgon. Så jag fick välja på söndag eller måndag och konstigt nog sa jag Måndag. Hade helst velat vara dit innan men jag tänkte att David kanske åker hem på söndag och då kunde han ju vara med på Måndag på ultraljudet. David sa dock att han åker på måndag och ändå inte hinner vara med, trist! Fast han var ju med sist och har sett bäbisen en gång redan.


nu ska jag lägga in bilder från kameran och se om vi har något att bjuda på idag. Jag uppdaterar detta nu ändå och fyller i med bilder senare!


Go´kväll!

Svinkallt

Brrrrr...... Att vakna och inse att det är 13 grader på nedervåningen är inte roligt! Tur att vi hade elementet på i sovrummet. Jag måste dammsuga ur pelletskaminen, damn it.

Veckan

Skrivlusten tog semester precis när jag bestämt mig för att skriva ett inlägg, skulle jag tro iallafall. Bra tajming? Njae va! Jag försöker dock knåpa ihop något iallafall.

I helgen gjorde vi inte så mycket, vad jag minns iallafall, men vi fick lite besök på lördagen iallafall. Först var det Inga, Pelle och Moa (Davids föräldrar och syster) som kom hit för att fika lite. De hade med sig wienerbröd (jag har ju aldrig något hemma) och jag hade kaffet kokat när de dök upp. Trevligt med påhälsning!

Lite senare dök mina föräldrar upp också. De var på väg till husvagnen och valde att åka denna väg så att de kunde kika in en sväng. Jag skriver likadant här - Trevligt med påhälsning!

Igår åkte jag med mina föräldrar hem till dem när de var på väg tillbaka till Bollnäs och jag stannade där tills imorse. Skönt med lite sällskap på kvällen faktiskt och Elvis får det lite roligare också. Hur kul kan det vara att umgås med sin tråkiga mamma hela dagarna? Vi kikade på en norsk skräckfilm som gick på tv.

Vid halvelva kom jag hem i morse. Jag bestämde mig för att åka hem då eftersom Jan skulle jobba och Mamma skulle iväg till trönö. Resten av dagen har enbart varit tråkig och jag har tyckt synd om Elvis för att jag har varit tråkig. Vet inte vad det är med mig idag, helt nere. Fast det blir väl så ibland - Att man måste ner och kravla lite på botten ibland.

En vecka kvar tills David tänker brumma hemåt igen. Denna vecka kommer antagligen gå ganska fort eftersom det händer lite mer än andra veckor, så det gör inget.

Det som händer i veckan är iallafall:

  • Imorgon - Träffa handledaren på arbetsförmedligen första gången. Uff, läskigt.
  • OnsdagFira Ida (bekanta till familjen)
  • Torsdag - Elvis till dagmamman. (Han skulle egentligen dit imorgon men dagmammans dotter är fortfarand sjuk och Elvis har ju inte varit hemma hos vikariedagmamman någon gång. )
  • Fredag - Elvis till dagmamman och jag ska på ultraljud igen eftersom det blev lite tidigt förra gången. Jag bytte ju ultraljudstid till en vecka innan och antagligen kommer jag att backas en vecka i hur långt gången jag är och då tyckte hon att det var bättre att fastställa datumet nu på fredag istället eftersom jag var på gränsen till hur långt gången man ska vara vid ultraljudet, om jag backas alltså. Vi får se hur det blir! Skoj med ett till ultraljud iallafall!
  • Lördag - Fira Barbro (Jans mamma, lillebrors farmor) som fyller 80 år!


usch jag är så frusen av mig ikväll. Och John Blund har gett sig fasen på att han ska få mig till sömn typ nu, nyss. Jag står emot! Iallafall en stund till.


Sweetie.

image2025





Nu är humöret konstigt nog bättre. Kanske för att jag har pratat i telefon med min kära mor och David? Haft något att göra? Haha. Fy vad lång tid det tagit att uppdatera detta inlägg, jag skyller på telefoner och television!

God natt!

??????????

Herrjösses! Nu hoppas jag verkligen att TV4 skämtar?????? Daniel åkte? Det går ju inte? HALLÅ?? Vad är det med svenska folket? Jag röstade iofs inte ikväll, glömde helt bort det men ändå?

Ursäkta nördinlägget men vad tusan??

Han kommer ju att gå långt ändå men han förtjänade verkligen inte att åka.. han är ju den som verkligen har allt?

Det här är ju som om Markus fagervall skulle ha åkt nu förra året. Det går ju inte.

Rockkväll

Jag skrev ett inlägg alldeles nyss som jag var på väg att uppdatera men sladden till laddaren råkade åka ur och eftersom jag inte har batteriet i (för att slippa slita på det i onödan) så dog datorn och allt jag skrivit försvann.

Jag sitter iallafall bänkad i soffan framför televisionen som visar Idol. I mitt knä sitter datorn fint och jag kikar runt lite på nätet och skriver blogg samtidigt. Det är rocktema på Idol ikväll och det är helt i min smak, min musik! De ska till och med sjunga två låtar var, kan det bli bättre?

Jag lade precis in bilder från kameran för att se om jag hade någon bild att dela med mig av. Har jag helt fel om jag säger/skriver att ett inlägg blir så mycket roligare om det är bilder med? En enda bild gör inlägget så mycket mysigare. Så jag ska titta i mappen nu för att se om jag har något att bjuda på.


Elvis kikar på sin spegelbild i fönstret


En gladfis i duschen!


Tittar frågande på duschslangen, väntar på vattnet kanske?



Tittar på tv?





Idag körde vi med en tretimmars middagssovning igen och det var riktigt skönt. Annars så lekte vi eller tittade på tv som vanligt. Jag har nog förstört Elvis med mitt tv-tittande men det är ju ett tidsfördriv om dagarna när David är borta. Tvn står på så man kan kika lite om det är något bra medan Elvis leker med sitt. Om man inte städar eller något annat viktigt då förstås.

Nu ska jag kika runt lite på julklappar och leka med julkortet i photoshop.

Godkväll!

Skrik högre för tusan!

Igår glömde jag att hänga tvätten vilket resulterar i att vi måste vara inne idag. Elvis har ju något att ha på sig men jag slänge i allt som jag brukar använda, vilket inte är så många plagg. Några tunikor typ och tights. Jag har inte känt för att köpa några nya byxor eftersom jag ändå inte kommer att kunna ha dem senare. Snacka om idiotiskt att inte hänga tvätten som säkert ropade jättefint när den var färdig.  Så ja, vi blir nog inne hela dagen idag. Ganska skönt ändå för jag är så jäkla trötter!

Städningen ropar lika fint som tvätten, antagligen, desperat skrek på mig igår utan att jag hörde. Städning är ett måste idag!

Nu ska jag sätta på nakenfisen Elvis en blöja så att det inte blir en pöl på golvet som han sedan plaskar glatt i innan jag hinner fram.

Godmorgon!

fyra timmar

Godkväll!
Det löser sig antagligen det där med pengarna. Något jobb blir det nog i december fick David veta så det blir bra. Det är så roligt när det händer något oväntat som har med pengar att göra, först blir jag sur på David när han berättar det för att han verkar så oberörd och sedan efter några minuter så tänker jag "det löser sig". Känns som att det inte är någon idé att oroa sig över något som kanske löser sig?

Inatt när jag la mig sent, vid halv ett eller så, så vaknade Elvis och var pigg. Det tog lite tid innan han somnade om igen och det märktes på honom idag att han var trött. Jag pratade i telefon i soffan och Elvis satt bredvid mig. Plötsligt märker jag att han lutat huvudet mot mitt lår och somnat, sötnos. Helt slut. Pratade klart i telefonen och gick upp till sovrummet för att lägga honom. Jag tänkte att jag skulle sova jag med så det gjorde jag. Elvis väcker mig senare och jag tittar på klockan - Kvart över tre! Jisses.. Då har jag sovit i en timme och en kvart, medan Elvis sovit i nästan fyra timmar. Sömntuta! Riktigt skönt var det iallafall.
Nu sover han och jag ska strax ringa David eftersom han verkar ha glömt bort att ringa upp mig, som vanligt.

Anneli, dagmamman, ringde tidigare ikväll och berättade att hennes dotter är sjuk. Elvis har ju inte varit hemma hos sin Vikariedagmamma än så då låter jag Elvis vara hemma med mig imorgon, jag är ju bara hemmma ändå.. Han har ju bara träffat henne ute i skogen när de lekt tillsammans alla dagbarn i Hällbo. Hon berättade iallafall att barnen hade frågat efter Elvis för de tycker ju att det är roligt när det kommer någon mindre som de kan busa med. Anneli längtade också efter Elvis, hon tycker att det är så roligt eftersom han är så snäll och allt går så bra..

Nu ringde David så jag uppdaterar detta nu, kanske skriver något mer senare..




Intresseklubben antecknar?

Okej det är nog inte värsta panik över det där med pengarna men ändå! Vi får se hur allt blir, löser sig nog!
Lite onödigt vetande sådär..

"%&/¤&(/)%#

Fasen att man ska behöva vara på dåligt humör nu när jag tänkt skriva lite. Anledningen till mitt dåliga humör är väl att David inte kommer att jobba något i december och alltså inte få några pengar. Projektet han håller på med nu slutar antagligen nästa vecka och efter det så finns det inget projekt förrän i januari. Jaha, så då sitter vi här utan pengar då eller? Hm... PANIK! David har ju två månaders föräldraledighet att ta ut och han började prata om det.. det vore ju jätteskönt om han var lite pappaledig och sådär men hur ska det gå nu när vi precis skolat in Elvis hos dagmamman och han verkligen tokgillar att vara där? ÅHHH!! Aja, David ringer väl snart igen så får vi se hur det går. Jag råkade bli sur på David också eftersom jag fick lite panik så nu sitter jag här med dåligt samvete. Varför gör jag alltid så? Som om det vore hans fel? Men han verkade så oberörd att jag inte kunde låta bli. Damn it.

Jag var på basinformation idag på arbetsförmedlingen. Satt i ett litet rum och lyssnade på en man som babblade om saker jag faktiskt redan visste men det var nog bra att få höra igen antar jag. Jag och 20 pers till som delade på luften i det lilla rummet.

Elvis var med sin mormor på stan. De hälsade på hans morfar på Biggans (godisaffären) och han gick glatt omkring där inne. Han försökte minsann sno godis också men icke sa nicke! Det roliga var att när jag kom dit så fick han hålla i en sådan där sked som man tar godis med och då pekade han mot hyllorna och mamma gick dit. Han lyfte på ett lock och tog ner skeden i lådan. Haha, snacka om att barn snappar upp saker lätt och förstår hur man gör. Inge godis än för dig du!

Ikväll när jag bytte blöja på Elvis innan läggdags så började han göra rörelserna till "i ett hus"-visan och han gjorde verkligen allihopa! Jag antog att han ville höra den visan så jag lät honom höra min fina (usch) röst. Det såg så roligt ut när han började skutta, knacka dörr, lägga händerna på kinderna och låtsasskjuta som man gör i visan. Jag började sjunga i mitten av visan eftersom han fortsatte och det var så mysigt att det var han som tog intiativet.


Aja nu läre jag fan ringa David igen. Han skulle ringa sin kära far och höra om det skulle söka nå folk till hans jobb snart.


örongodis

The Refreshments
Creedence
Smokie
Eagles

Där har ni musik, bra musik!

Godmorgon!

Nu har jag precis kommit in till värmen efter att ha traskat iväg med Elvis till dagmamman. Det var faktiskt inte så jättekallt ute men väldigt halt. Om jag inte minns fel så var det minst två gånger som jag var på väg att ramla i backen. Kanske inte så jättebra med tanke på att jag är gravid? I och för sig så ramlade jag rakt på magen när jag var gravid med Elvis. Vi var i Stockholm på studieresa och var på väg in till ett företag. Vad jag inte såg var att de hade rullar ihop mattorna på vissa ställen och POFF så ramlade rakt på magen. Jag blev mest rädd och tårarna rann, möjligen för att jag också skämdes. Jag hörde ju lite skratt när jag låg där på marken med huvudet mot golvet och jag funderade på om jag verkligen ville resa mig. Pinsamt!

Nu tänkte jag äta lite frukost, slänga in lite tvätt i maskinen och sedan blir det antagligen sängen för att sova en liten stund.

Elvis blev väckt av väckarklockan idag. Han brukar ju oftast vakna vid åtta och nu måste vi kliva upp vid sjutiden för att hinna göra oss klara.

Vid tretiden ska jag ut och traska till dagmamman för att hämta Elvis igen.

Jag insåg idag att vi glömt att åka till Barnens hus när David var hemma. Vi skulle ju köpa en åkpåse till vagnen och dagmamman rekommenderade en som fanns där, en som man kan öppna vid fötterna också. Då växer ju Elvis inte ur den på en gång eftersom det bara är att öppna vid fötterna isåfall, ifall han växer som ogräs.

Jaja, nog om detta!
Ha en trevlig morgon, det ska jag (försöka, utan Elvis, fy. )



Elvis strax innan vi gav oss ut på promenad till Anneli (dagmamman)

image2019

image2020



Julkort

Jag har tråkigt så jag tänkte att jag lika gärna kan skriva en skvätt till. Hur man nu skriver en "skvätt". Slänga in några rader iallafall då.

Jag sitter och håller på att fippla ihop ett julkort i Photoshop. Vi brukar inte skicka julkort men om jag gör ett eget så kan det ju vara roligt att bara skicka till de närmaste iallafall. Elvis får såklart pryda julkortet. Tyvärr har jag ingen bild med honom i tomteluva eller något men det gör ju inget. Tänkte att jag skulle trixa ihop en tomte i programmet Illustrator också och något mer Jul-aktigt. Hoppas på att det blir fint.

När ögonen inte stirrar sig blind på datorn som ligger i knät så låter jag dem vila på 2 ½ män som är på Tv'n just nu.

Jag pratade med David vid åttatiden och då hade han precis kommit fram. Han skulle sova och vi pratade inte länge alls eftersom han var trött, vem skulle inte vara det efter att ha kört 10 timmar i streck, hualigen! Jag som tycker att min rumpa gör ont av att ha suttit i soffan hur "länge som helst"

Pelletskaminen drog precis igång och jag hör eldens låga i mitt öra. Riktigt mysigt att se i ögonvrån samtidigt som man leker med datorn. Varm och mysigt blir det såklart också.

Nä snart blir inlägget lika tråkigt som jag har det just nu, haha.

Bäst att runda av här..

Natti!

Han drog till Malmö

Jahapp, då var helgen över och David har farit iväg till Malmö igen. Tiden går verkligen fort när han är hemma, två veckor bara rusar iväg. Han som var hemma hela två veckor denna gång, kändes som två dagar typ. Så imorse var det lite jobbigt en sväng när han skulle åka, inte bara för mig utan för David också. Det syntes. Jag har ingen aning om när han kommer hem heller eftersom han ska vara kvar tills projektet är klart. Förhoppningsvis kommer han hem nästa vecka? Fredagen den 30/11 har vi ju ett till ultraljud och vore kul om han kunde vara med ju!


I lördags var vi till Elgiganten och köpte oss en ny laptop, jätteskönt! Faktiskt den billigaste också som verkar vara väldigt bra ändå. Processorn var mycket bättre än de som var lite dyrare. Jag får lita på David! Han som kollade upp allt.

På eftermiddagen blev det Flugbo för att umgås med Davids familj. De skulle stycka getter som de slaktade helgen innan och sedan blev det middag på kvällen, gött! Inga getter som tur var, haha! Davids bror Martin och hans tjej Karine var hemma också och de hade med sig en kompis till Karine som var och hälsade på i Sverige. Karine är i från Frankrike om jag inte nämnt det förut. Det var iallafall trevligt!

På söndagen, sista dagen hemma för David, gjorde vi inte så mycket. For till Bollnäs för att handla på eftermiddagen och bestämde oss för att hälsa på mina föräldrar. De bjöd oss på mat och vi umgicks lite. Myspys!

Och i morse åkte David som skrivet. Det blev inte mycket gjort idag faktiskt. Var hemma och trökade bara. Elvis ska till Dagmamman imorgon och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Känns så meningslöst att jag bara är hemma och han är hos dagmamman. Tyvärr så måste det ju vara så eftersom jag ska kunna ta jobb när som helst. Ni förstår nog ändå hur trist det känns. Finns ju inge roligt alls att göra utan Elvis. Att gå på stan utan honom är inte alls lika skoj och inget annat heller. Allt är roligare med Elvis!




Här är lite bilder. Orkade inte lägga in allihop så blev några stycken bara.





Jag tokgillar denna bild!
image2018

Pics


Elvis slukar välling och tittar på....TV! Otippat? Haha.




Myspys!



En kille som är heltslut efter en dag hos dagmamman,sweetie!


En nyvaken kille efter att ha däckat på vägen hem från dagmamman
och sedan sovit vidare när vi klätt av honom ytterkläderna och lagt honom på filten.


Istället för att åka till Johan och bli bjuden på middag så bestämde vi oss för att ta hit honom istället. Han lagade lasagnen här  och skall sova i Elvis blivande rum i gästsängen. Trevligt med sällskap!


Det hade gått jättebra hos dagmamman idag med. Elvis slocknade på två minuter när hon la honom och han var jätteduktig på att leka med de andra barnen. Känns ju riktigt bra! Inget gnäll eller så. Hoppas att det håller i sig!



Nu har vi precis kollat på idol. Jag tvingade de stackars karlarna att kolla på det också, lite får de väl offra sig! ;)


Snart är det nog sängen som gäller. Vi ska till Elgiganten imorgon förmiddag för att möjligen köpa en ny laptop, vilket verkligen behövs. Det skulle bli en lång lista om jag skulle räkna upp allt som är dumt med denna dator så jag håller det för mig själv. 

Sov så gott!

Ultraljud

Nu har vi kommit hem från Ultraljudet. Känns riktigt konstigt att vara hemma utan Elvis måste jag säga. Riktigt tomt! Åter till Ultraljudet:
Antal bäbisar i magen:
1 stycke bäbis

Det var så roligt att få se den lilla bäbisen och jag såg minsann när den "jäkeln" sparkade på min urinblåsa! Jag som inte hade kissat sedan igårkväll innan jag lade mig i sängen för att sussa. Antagligen blir jag backad 8 dagar, alltså är jag i v.16 istället för v.17. Hon satte inget datum nu, istället ska vi på ett till ultraljud om två veckor så kunde hon se bättre. Om jag förstod henne rätt? Allt såg bra ut iallafall, skönt. Så om två veckor blir det fler bilder och så får vi se vad hon säger om hur långt gången jag är. Det tråkiga är väl att David antagligen inte är hemma då. Men han såg ju nu och så får vi fler bilder då. Även om hon hon flyttar fram beräknad födsel-datumet med en vecka så blir det en Aprilbäbis eftersom jag ska ha snitt ca två veckor innan. Enligt sista mens har jag beräknad födsel den 30e April och det blir väl beräknat 7-8 maj om hon flyttar fram datumet. Förra gången backade de mig ju 3 veckor, det var inte roligt att "gå om" veckorna igen. Jag tror att jag var i v.19 när jag gjorde ultraljudet då och fick reda på att jag bara var i v.16, drygt. Men han dök ju ut två veckor tidigare så!

Här är en Bild:



Vi funderar på att åka in till Bollnäs igen vid lunch för att äta lunch på stan (Take off eller något) när vi ändå inte har Elvis med oss. Bara vi två liksom. Och ikväll är vi bjuden till Davids bror Johan på middag, trevligt. Vi får nog ta med vår matstol till Elvis om han ska kunna käka också, är ju bara att ta av benen på den så är den lätt att medföra.


Städning nu?

Vem är du?

Godkväll och tjenamors!
Inatt vaknade jag till vid fyratiden av att Elvis hade vaknat till och bäddade om honom. På väg tillbaka till sängen såg jag något utanför huset. Först såg det ut som jättemånga katter som sprang efter varandra på rad men när jag lyckades fokusera lite så såg jag att det var några rådjur som sprang på gården. Jag såg ännu ett rådjur som var lite efter och gick omkring själv, den stannade och åt ett tag vid ett av våra träd. Det var så himla mysigt! Det var minst fem stycken. Det kallar jag mys! Idag var det väldigt många spår i snön kan jag säga.

Det tog ett tag innan jag kunde somna om men när jag väl somnat drömde jag såklart om rådjuren. Det roliga var att i drömmen upptäckte jag att det inte alls var rådjur utan det var kossor som till och med var INNE i huset. Efter en stund var det flera olika sorters djur och jag kan berätta att kossorna var inte alls så snälla som jag föreställt mig, haha! Weird!

Idag var vi till Bollnäs för att köpa pellets och till tippen för att lämna dit lite skit. Ett besök hos min mamma blev det också.

Imorgon är det, som i tidigare inlägg skrivet,  dags för ultraljud. Spännande, riktigt spännande! Jag lägger nog in en bild här också. Elvis ska vara hos dagmamman medans eftersom han inte verkar bli förkyld som jag trodde. Imorgon blir det mellan klockan åtta och tre. Länge! Förhoppningsvis går det lika bra som förra gången!



Förresten, om ni har lust får ni gärna lämna en kommentar och berätta vem det är som läser! Vore jätteroligt och jag är så nyfiken! Inget tvång såklart! Att vara anonym läsare är helt okej för min del. Vore iallafall kul om man fick lite hum om vad det är för folk som läser!








Ikväll måste jag verkligen lägga mig i tid eftersom vi måste åka härifrån tio i åtta. Jag undrar hur det ska gå till? Jag, lägga mig i tid? Yeah right!


Jobberbjudande

Idag fick jag mitt första jobberbjudande eller vad man nu ska kalla det. Det var en tjej från ett bemanningsförtag i Gävle som hittat mig på arbetsförmedlingen och tänkte erbjuda ett jobb. De har ett uppdrag som börjar på fredag och det handlade tydligen om foto, mer sa hon inte. Hon hade sett att jag hade kunskaper i lite datorprogram osv (skrev in att jag kan Photoshop, Indesign och Illustrator). Hon skulle ringa en till och sedan ringa upp igen. Hon frågade även om jag kunde åka till Gävle imorgon om det blev så att de valde mig och det sa jag Ja till, vad ska man säga? Usch jag var inte alls beredd på att någon skulle ringa bara sådär, helt paff! Jag förstod inte ens var hon var ifrån först heller.

Kvinnan ringde en liten stund senare och frågade om jag har körkort och ja, där blev svaret... Det sket sig. Hon skulle iallafall ringa ifall det dök upp något annat uppdrag eller så, om jag förstod henne rätt. Tji fick jag! Undra om det blir många tillfälliga jobb som ringer mig eftersom jag skrivit i att jag söker jobb för 3-6 månader? Aja, kändes lite roligt iallafall! Jag skrev in mig på arbetsförmedlingen igår och redan idag ringde någon, haha.


Idag har vi varit hemma hela långa dagen och det var jäkligt tråkigt måste jag säga. Imorgon blir det nog Bollnäs en runda iallafall. Köpa hem pellets och kika runt lite.



image1992

Elvis äter välling


image1993


Efter att ha kollat på grey's anatomy ska jag nu försöka få John Blund på besök.
Natti!



Gofisen vår

Idag lämnde vi Elvis hos Dagmamman vid halvtio och stack sedan till Bollnäs för att skriva in mig på arbetsförmedlingen. Det kändes lite konstigt att veta att han skulle vara borta hela dagen men samtidigt visste jag att han var i goda händer och han trivs så bra med barn så det gick bra ändå. Inskrivningen gick bra och ganska fort eftersom jag fixat alla uppgifter på internet innan.

Köpte lunch på Max och tog med oss hem till Hällbo. Hade dock varit bättre om vi inte haft en galen människa i bilen framför oss. Hon körde mitt i vägen hela vägen till Hällbo. Livsfarligt! Och varje gång David försökte köra om så låg hon mitt i och vägrade att flytta på sig, jisses.

Det var riktigt gött med maxburgare faktiskt och det var så jäkla längesedan.

När klockan närmnade sig halvtvå bestämde vi oss för att ta en promenad till dagmamman istället för att lata oss med bilen. Barnen och dagmammorna var utomhus i skogen utanför vår dagmammas hus och Elvis blev glad när han såg oss. "pappa!" ropade han sött. Anneli (dagmamman) berättade att det hade gått så bra. Han hade inte gnällt en enda gång och han åt jättebra. Han slocknade på två minuter när hon hade lagt honom och han sov i 1,5 timme. Mäkta stolt! Eller det känns bra att det gick bra! Det var nog därför jag inte var så orolig innan eftersom jag kände på mig att det skulle gå bra. Så Elvis första riktiga gång gick jättebra och vi hoppas på att det skall fortsätta så. Anneli sa dock att det nog går bra denna vecka och nästa men sedan kommer han nog in i en period som alla barn går igenom.. Att han blir ledsen över att vara där och möjligen gråter så fort han ser huset och hellre vill vara med mamma. Hoppas att det inte blir så men annars är det som Amanda sa  -Bara en period.

Elvis blev helt förstörd när vi satte honom i vagnen och skulle gå hem. Så har han gjort de två kortisar han varit där innan också. Stackarn vill stanna och leka!

På fredag ska han dit nästa gång. Vi lämnar av honom vid åtta och far sedan iväg på ultraljud och skall inte hämta honom förrän klockan tre. Det känns bra att det bara är två gånger i veckan som han kommer att vara där. Alldeles lagomt! Blir dock mer om jag får jobb. Frågan är om någon vill ha en gravid människa.


Det märks att Elvis bara blir större och större. När vi sjunger så hänger han också på och härmar rörelserna. "I ett hus" och "imse vimse spindel" är det som vi brukar sjunga just nu och snart kan han nog rörelserna. Han försöker hela tiden och i visan "i ett hus" så knackar han på dörren när vi sjunger det. Han är så goo!

För ganska längesedan lärde han sig hur man skålar och nu har han lärt sig att säga skål också, haha. Ikväll vid matbordet tog han sin mugg och sa skål och räckte fram muggen mot mig.


95949-1973

Elvis käkar välling framför tv'n hos farmor och farfar. Tv-nörden!


Jag och David har pratat om att åka till Ikea nu någon dag för att handla lite grejer till Elvis rum. Känns som att vi borde få i ordning det så att Elvis kan sova där. Känns ju lite taskigt att låta honom sova i ett halvtomt rum. Frågan är bara när vi ska åka iväg. Vill iväg helst nyss! David åker ju på Måndag igen och vill fixa innan han åker iväg.


Nej nu ska jag uppdatera detta. Det tar lång tid att skriva ett inlägg när man kikar på tv samtidigt. Jag glömmer lätt bort att skriva och det blir så tråkigt alltihop.

Sov gott och dröm sött!



Sne mage

Kl. 15.02 springer vi in till arbetsförmedlingen och inser att de stängde kl. 15.00. DARN! Varför stänger man den tiden? Jisses.. Jag som till och med hämtade betyg och grejer på torsbergsskolan innan. Jaja, får springa in dit imorgon när Elvis är hos Dagmamman. Inte hittade vi någon ryggsäck till Elvis heller.

Vi plockade med oss Moa (Davids syster) på vägen hem till Hällbo. Väl hemma fixade vi i ordning lite tacos och mumsade i oss. Elvis tokgillar det. Grönsaker och köttfärs, kan det bli bättre? Han som till och med gillar ärtor. Gurka och tomat är något han absolut tycker om.

Jag måste förresten säga att jag är toknöjd med overallen vi köpte och rekommenderar den starkt! Lite väl mycket pengar för en barnoverall kanske men helt klart värt det. Name it - Mini heter den. Vindtät, vattentät och han kan verkligen röra sig i den, inte alls stel på något vis. Jättefin och varm var den också. Ska kolla om vi har någon bild....


Här har vi en bild. Hade ingen när han gick själv men det spelar ju ingen roll när det är overallen som skall ses.


Jag tror att jag kände bäbisen inatt. Trodde att jag kände h*n för några dagar sedan också men det var nog något annat. Nu kändes det mer bäbis. Idag var magen sne igen. Låg på rygg på golvet och såg en pyttekula som var sne. Tror att bäbisen låg på högersidan. Såg himla roligt ut iallafall, haha! Måste banne mig lägga ut en bild jag knäppte när jag låg ner.. Den ser så rolig ut. La kameran på mina revben och knäppte, därför det ser konstigt ut.


Ni får klara er utan magbilder ända tills den fyllt ut hängmagen efter denna bild, haha! Den var mer sne från början men är ju fortfarande sne på bilden. Jag är i v.16 (15+5). Ultraljud på fredag!


95949-1965

arbetsförmedlingen

Lite blandade bilder!




Snart ska jag ner till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Fixade alla uppgifter på internet nyss så det går nog fort. Måste dock till torsberg och få lite betygspapper eftersom jag inte vet var jag har mina. Ska inhandla en ryggsäck som Elvis kan ha när han ska till dagmamman och en fleecedress att ha under overallen när det blir kallare.

Nu ska jag nörda mig en liten stund till genom att titta på våra bästa år och sedan göra mig klar. Ska åka när Elvis vaknar.

Ciao!

Filuren i magen

Graviditeten

Vecka 16

Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

Nöjd

Fy vad nöjd jag är med vår fotoskrivare! Jag provade att skriva ut en bild igen nu och det blir kanonfint! Ser verkligen ut som om vi beställt från ett fotolabb eller något. Snacka om toknöjd! Om tjugo minuter är det dags att hämta Elvis igen. Hoppas att det har gått bra nudå.

pics

2577 bilder har jag lagt in på datorn sedan den 29/7 - 07... Bara så ni vet. och i brist på annat att skriva.

95949-1958

Idag ska Elvis till dagmamman i en timma. Så fort han har vaknat så knatar vi dit. Han ska få prova den nya overallen för första gången också. Undra om det är kallt ute? Massa snö är det iallafall! Kul för Elvis!

Shopping

Eftersom vårat modem tydligen kastat in handduken under flytten till Hällbo så var vi på jakt efter ett modem idag. Den var inte svår att finna och priset vad betydligt lägre än vad vi räknat med. Vi trodde att det skulle gå på runt tusen kronor men den kostade "bara" 349 kronor, woho! När vi ändå var på midat så passade vi på att köpa usbgrejer till datorn så att vi kan ha trådlöst (Vi har en trådlös router men inga trådlösa nätverkskort på datorerna). Jag råkade springa förbi en fotoskrivare och det visade sig att den inte var allt för dyr så den röck lite pengar ur plånboken den med. Riktigt bra kvalité på bilderna måste jag säga, ser ut som att vi skulle ha beställt från ett fotolabb! En sådan här! (<-- klicka där). Det fanns en snäppet värre men det enda som skiljde var att den hade display, kvalitén var likadan på båda. Det enda som fattades var lite fotopapper så vi tog några sådana också.

Vi sprang runt och letade efter en overall till Elvis också. Fanns bara mindre eller större än den storlek vi var på jakt efter och vi blev lite less där ett tag. Vi hamnade till sist på busungen och hittade en i rätt storlek! Dock väldigt många kronor, måtte den vara bra nu! 699kronor för en barnoverall, shit! Ett par bra vantar inhandlades också.

David har förstört sin andra nokialaddare så det blev ett besök hos Audio video också för att köpa en ny laddare.

Vi köpte även första julklappen och det är väldigt tidigt för att vara oss. Vi brukar handla alla några dagar innan julafton. Vi slår dock aldrig Davids brors rekord - Handla julklappar på julafton, haha! Han gjorde det förr förra året tror jag. Lyckat!

Innan vi shoppade loss befann vi oss på öppna förskolan. Jag, Elvis, Tina och Anton lekte lite där. Det var roligt att träffa dem igen. Anton är så söt. Går (springer) jättestadigt och är bara 11 månader, han började knata när han var 9 månader.

När vi ändå var på Familjecentret så bokade vi om ultraljudet eftersom David inte är hemma när vi har tid. Så nästa fredag är det dags! Är det en bäbis i magen eller två, tre? Återstår att se! Spännande..
Träffade på Fredrika och hennes Daniel när vi skulle boka om tiden också. Trevligt att ses! Inte långt kvar alls innan hennes lilla kommer..


Imorgon ska Elvis vara ute i skogen här i närheten med dagmamman och barnen. De brukar vara där på eftermiddarna och han ska få vara ensam med dem i en timma. Går nog jättebra.


Det blev en dyr dag idag men det var det värt!




Johnny-boy!

Igårkväll, runt halvelva-tiden, dök David in genom dörren här hemma. Han bestämde sig igår morse för att åka hem lite tidigare och det hade jag inget alls emot! Så nu är han hemma och han kan följa med imorgon när vi ska vara hos dagmamman i en timma på förmiddagen för att skola in Elvis.

Riktigt skönt att ha någon att viska till innan man somnar på kvällen, någon att dela vardagen med.  Elvis sover inte i sitt rum än eftersom vi inte har gjort i ordning det ännu och därför vi får viska. Vi ska dock göra iordning hans rum nu när David är hemma. Frågan är bara hur vi ska fixa?

Idag var Elin och Davids kusin Milla hit för att hälsa på. De hade båda med sig lite fikabröd, vilket var toppen eftersom vi inte hade något hemma. Så vi fikade lite och pratade massa.

Nu ikväll var jag och Elvis hos mina föräldrar medan David passade på att träna. Han kan ju inte träna så ofta nu för tiden och vi skulle ändå till Bollnäs för att hämta tvätt (vi har inte kopplat in vår tvättmaskin ännu).


Elvis gillar den där blöjreklamen då det är en "yoga-lektion" och alla härmar vad "bäbisen" gör. Han tokflinar när han får syn på ungen! Bara så ni vet liksom.


Jag har 178 dagar kvar till beräknad födsel och det känns som en evighet samtidigt som veckorna går ganska fort ändå. Fast det är ju 178 dagar minus ungefär två veckor, beror på när snittet planeras in. Det som är positivt med snittet är ju att vi kan planera in barnvakt till Elvis och se till så att David är hemma. Vore ju trist om han vore i Malmö eller något just då, haha.  Jag vägde mig idag igen och jag står fortfarande kvar på -5 kg. Kunde jag inte få gå ner 5kg till innan det börjar gå uppåt? Då är jag tillbaka på det jag vägde innan Elvis. Förhoppningsvis blir det inte många kilon alls som jag går upp, hoppas. Har ju mycket att ta av, haha!


Nu ska jag spana runt lite och sedan invänta Johnny-boy! (John Blund, så att ingen misstolkar detta)

skylla ifrån sig

Idag hade vi besök från Bollnäs. Kära mor, Jan, Gabbe och hans tjej Charlotta var hit och hälsade på lite. När de skulle brumma till Bollnäs igen passade vi på att gå ut och så fick de se vad duktig Elvis är att gå i skor nu. Träffade på grannen som bor mitt i mot och gick över dit för att prata lite. Följde med henne in i huset för att se hur de bodde också, riktigt mysigt! De hade åtta små söta valpar också.


Jag vet inte om jag skrivit det men Elvis går hela tiden nu både ute och inne. Det var lite svårt med skorna i början men det går galant nu! Han kryper lite ibland men inte så mycket alls faktiskt. Känns bra att han kommit över rädslan för att gå. Vi får hoppas att han slipper att bita sig i tungan någon mer gång. Tog ju lite tid innan han förstod att det inte alltid blir så.


Många har frågat mig om jag har fått någon mage ännu och jag har bara gett svaret
- Jag vet inte.
Jag tycker att det är svårt att se när man redan har lite hängmage och fett som är i vägen. Plus att jag inte vill att det ska låta som att jag skyller min egna feta mage på graviditeten som pågår just nu.
"Jag har fått jättestor mage!" , är ju lätt att säga och skylla fettmagen på det. Idag kände jag efter riktigt och insåg att magen börjat växa lite. Jag kände den. Jag låg ner en sväng på golvet också och då var magen sne, haha. Den var högre på ena sidan. Det är fortfarande svårt att förstå att det är någon där inne, att vi ska ha en till liten gofis.



Lite bilder från idag.



En lördag


Slänger in några bilder från idag.



Han hade dock napp i munnen upptäckte jag efter en stund, lite tråkigt med nappbilder. Han brukar inte ha napp på dagen annars men nu så var han vrång vid påklädningen då vi skulle ut och han fick nappen. Glömde att ta bort den sen och så vips blev det nappbilder, haha!

Tomt på fingret

Hallå Hallå.
Idag kom mina föräldrar hit en sväng när de var på väg hem från husvagnen som de har uppställd i Mohed. De skulle till kilafors för att tända ljus vid Monikas (min äldsta syster, mammas första barn som dog när hon var ungefär 3 månader) grav och kikade in här på hemvägen. De hjälpte mig med ringletningen och eftersom jag inte klarar av att dra fram frysen, kylen och spisen själv så fick de hjälpa mig med det. Sagt och gjort men ingen ring fanns där bakom. Snacka om besviken.

Medan Jan stannade med Elvis här hemma så blev det ett besök på Hällbo-boa för att handla lite och höra med dem om de sett till någon ring där, lika bra att fråga eftersom jag var dit igår. Tyvärr hade de inte sett till någon ring men hon i kassan skulle säga till hennes kollega att det är min ring om de hittar någon. Ännu mer besviken.

Jag kollade till och med i postlådan som är vid vägen in till Hällbo-boa, tänkte ifall den ramlat ned där när jag hämtade posten. Utan någon lyckat resultat begav vi oss till skogen som är alldeles i närheten, den där dagmammorna och barnen brukar vara i. Jag var ju där igår och tänkte att den kanske ramlat av där då. Vi gick exakt den väg jag gick och ögonen letade febrilt på marken. Två av dagmammorna och några barn var där och lekte så vi hörde med dem om de sett någon ring. Elvis och jag var ju och hälsade på dem igår. Dagmammorna berättade för barnen att jag tappat min ring och de började också leta. Det kändes dock ganska hopplöst. När vi stod och pratade så tittade jag på marken där jag suttit igår när Elvis fick smaka lite mellanmål så såg jag inte heller någon ring. Några minuter senare satte jag mig dock på marken och raffslade undan några löv på ett ställde och vad hittar jag där? jo RINGEN!!! Snacka om ren tur! Vem tusan hittar en ring som är tappat i skogen bland löv och kottar? Jisses, vilken lättnad, vilken glädje! Tänk att jag lyckades pricka in exakt rätt ställe att ta bort några löv på och hitta den.

Ringen sitter förövrigt på mitt halsband nu. Jag vågar inte riskera att den kommer bort igen. Om jag går upp någon i vikt (vilket jag lär göra senare) så kanske jag kan ha den en sväng igen. Känns lite tomt på fingret bara.

Jag som var så säker på att jag tappat den inomhus eftersom jag hörde att jag tappade något och då tittade jag på fingret och upptäckte ringens frånvaro. Men det är nog som en av dagmammorna sa;
- Det var någon som tyckte att jag skulle kolla på fingret och se till att hitta den.

LYCKA!!




värdelös, misslyckad och hemskt

Jag hade tänkt skriva ett glatt och trevligt inlägg med fina bilder ikväll. Tyvärr blir det inte så eftersom mitt humör ligger och kraffsar på botten. Min förlovningsring är borta! Min oersättliga viktiga ring!! Ångest........

Först var jag helt säker på att jag måste ha tappat den inomhus men nu när jag letat och letat överallt så blir jag mer och mer rädd för att jag ska ha tappat den utomhus. Ringen har blivit lite stor för mitt finger nu när jag gått ner lite i vikt och ramlar lätt av. Nu när jag tänker efter så var det till och med kallt om händerna när vi var utomhus, jisses, måtte den vara här inne!

Anledningen till att jag var ganska säker på att jag tappat den inomhus är för att jag upptäckte att jag tappat ringen när det lät som om jag tappade något i köket. Det måste ju bara ha varit ringen! Var tog den vägen? Och om jag skulle ha tappat den ute så borde jag ha märkt det tidigare eftersom jag alltid håller på att pilla med den när den sitter PÅ fingret. Fy, jag mår uruselt!

Man känner ju sig rätt värdelös, misslyckad och hemskt......

Skriver imorgon istället, håll tummarna för att ringen hittas! Fy, om jag inte hittar den så dör jag...... Det känns så tomt på mitt finger och det känns faktiskt som jag sa till David;
- När han är borta så har jag ju honom på mitt finger iallafall men nu är han ju inte hemma alls... i mitt hjärta dock.

Kom hem och ge mig en kram David!


Våra ringar
image1933