Rackarns!


Far och son


Imorgon
är det Järvzoo som gäller och Elvis uppskattar nog en dag där. Det som blir drygt är väl att jag och David kommer att slåss om kameran. Vi vill ju båda fotografera djuren så det blir nog lite tjafs om vem som ska hålla i kameran. Jag tyckte att vi kunde köra med "ett kort var på varje djur", haha! Vi får allt se hur det går. Jag ska alldeles strax lyfta på rumpan och dallra in till köket för att göra i ordning pastasallad som vi ska ha i matsäck imorgon, gött!

Det var ett riktigt fint väder idag också och jag fick världens badsug. Jag badade inget alls förra sommaren och det känns så himla trist eftersom jag är en sådan person som älskar att bada. Grejen är väl den att jag inte vill visa mig nu för tiden eftersom jag inte trivs med sällskapet (kroppen). Vi får se om det blir något badande för mig i sommar, isåfall blir det nog någonstans där ingen ser mig. Jag vill hoppa i nu på en gång egentligen!

Rackarns potäter! Jag hade helt och hållet glömt bort att vi ska hänga upp tvätten innan vi låter sängen göra sitt jobb. Vilken tur att tanken dök upp i skallen igen för annars hade det blivit trist imorgon. Att bära blöta kläder på järvzoo är nog något jag helst slipper.


Kanske bäst att jag rör på fläsket och struttar in till köket för att göra salladen nu? och hänga tvätten förstås, det får David dock hjälpa mig med.


Ella vill nog äta snart också så det är väl bäst att jag gör mig redo att slänga fram maten.

Godkväll!

Bal








Igår var det, som tidigare skrivet, bal som gällde för min bror och här är några bilder som jag tog. Det blev inte alls många bilder tagna för mig och det var ju lite svårt att tränga sig fram överallt med syskonvagnen, haha. Min mamma fick nog bättre bilder men jag lägger in några iallafall. Min bror var riktigt snygg. Alla var riktigt vackra och jag blev lite avundsjuk på att alla passar så bra i klänning. Är det bara jag som har hängmage?


Jag själv gick inte på min bal. För det första så var jag gravid och tyckte att det blev så krångligt med klänningen eftersom jag inte kunde veta hur stor magen skulle vara då på balen. För det andra så är jag en riktig fegis och tycker absolut inte om att vara i centrum, inte heller att behöva sitta med någon jag inte känner och att dansa är något jag totalvägrar. För det tredje så skulle jag inte känna mig vacker. Jag vill känna mig vacker om jag ska gå på bal och det hade jag inte gjort då, gravid eller inte. Jag skulle nog inte gå om den var nu heller eftersom jag nog aldrig lär tycka att jag själv är vacker, fast man vet ju aldrig! Det återstår att se!

Elvis satt i vagnen i tre och en halv timma igår, stackarn. Han pekade på selen (eller vad det heter) och tyckte att jag skulle knäppa loss honom. Gnällde till lite över det men annars gick det bra. Förutom att han nöp Ella i kinden varje gång någon pratade med henne, haha. Stackarns Ella får stå ut med mycket! Hon ger nog igen när hon blir äldre. Men lite avundsjuka dyker upp lite då och då nu för tiden men det får man väl räkna med. Det är mest när andra är och tittar på Ella. Endera nyper han henne eller så puttar han bort den som vill prata med henne. Men han är så himla go oftast!


Elvis var hos dagmamman idag. Han får ju vara där 15 timmar i veckan nu när jag är föräldraledig så på måndagar och fredagar brukar han leka av sig där. Jag och Ella sov mellan halvtolv och tjugo över två, då dök David upp. Vid tretiden gick vi till skogen vid kyrkan här i Hällbo, där dagmammorna och barnen brukar vara, för att hämta Elvis. Dagmammorna hade köpt present till både Ella och Elvis, snällt! En jättefin vit klänning till Ella och en Älg (gosedjur) till Elvis. TACK! (om någon av er läser bloggen, man vet ju aldrig!)



Vet ni vad jag ogillar starkt med att möta folk med solglasögon? - Att inte få ögonkontakt. När man möter någon som man  känner så har man ju ingen aning alls om de tittar på en eller om de tittar åt ett helt annat håll. Känns ju lite dumt att stå och vinka eller heja till någon som inte ser det, haha. Jag brukar istället kolla bort eftersom jag inte vet och då tror nog folk att jag är riktigt stram ifall de faktiskt såg mig, hm.. Riktigt drygt iallafall. Lika när man står och pratar med någon som har solglasögonen på sig, jobbigt att inte se ögonen.



Usch, min rygg skriker efter massage och jag försöker göra allt som står i min makt för att lura David att ge min rygg allt vad den tål men icke. Han orkar inte, den jäkeln. Jag har oooooooooooooooooooooont. Mitt eget fel eftersom jag sitter vid datorn väldigt ofta och länge men ändå. Lite får han ju offra sig, eller?




Elvis med Älgen






Elvis fick bada i den nya lilla poolen idag och det var något som han absolut gillade. Pappa David fick köra slut på lungorna genom att blåsa upp den, eftersom vi inte har någon pump, stackarn.



Några andra bilder från idag.

Klyftpotatis och fläskfilé

Jag har precis klyftat potatis och kört in den i ugnen. David är ute och grillar lite fläskfilé så om en stund blir det middag, gött! Senare ikväll ska jag lägga in lite bilder och uppdatera riktigt. Jag hade ingen ork alls att lägga in några balbilder igår, efter en hel dag med folk överallt, haha. Jag blir så himla trött i skallen när det är jättemycket folk. Men ikväll blir det nog någon bild, även om inte jag tog så många.

Nu hoppas jag verkligen att Ella inte vaknar precis då vi ska äta. Visst kan hon äta samtidigt men det är mycket smidigare att ha två händer fria. Annars får väl David skära köttet i små bitar åt mig, haha. Hon ligger uHte i vagnen och sover just nu men när vi tar in henne så lär hon nog vakna och vara hungrig.

Måste kika på Talangfinalen ikväll också.

Skriver mer senare!


Kaos

Haha, snacka om att det kan bli kaos ibland när man är ensammen med två små barn.




Fotograf: Kaisa Sturesson


(fotograf: Eva sturesson)

Slumra till

Barnen sover och det var nästan så att John Blund lyckades lura dit mig också. Råkade slumra till i en kvart men sedan hittade jag en gnutta disciplin i mig själv och traskade ned för trapporna med mitt trötta jag. Tänkte att jag ska försöka hinna plocka ihop lite här eftersom det inte blivit någon städning de senaste två dagarna då jag sagt att jag ska göra det.

Jag har iallafall duschat så det slipper jag slösa bort tiden med nu, skönt.  Lite lunch måste jag fixa i ordning tills Elvis vaknar iallafall och packa väskan så jag har allt som behövs till båda barnen tills vi ska bege oss till Bollnäs. Vi ska ju kika på min bror som ska på balen. Snacka om att de har tur med vädret!

Ha en bra dag!


Bajsch...

Jag ska precis strutta upp och lägga mig. Känner inte alls för att sitta vid datorn alldeles för länge ikväll så jag tänkte att jag ska lägga mig tidigt istället.

Jag tog en massa bilder på Elvis idag, som vanligt, men jag orkar inte lägga in dem nu. En bild la jag dock in i inlägget under detta. De andra får dyka upp imorgon istället.

Elvis bajsade förresten på pottan idag. Jag såg att han skulle till att bajsa så jag slängde av honom blöjan och satte honom på pottan, haha. Han råkade ju kissa på pottan en gång när han var 16 månader men jag tror inte att han förstod riktigt ändå så det var ju bra att han bajsade där idag. När jag visade honom bajset efteråt så drog han ned näven och tog upp "korven", USCH!
- Bajsch.. som Elvis säger.

Imorgon ska vi till Bollnäs och titta på min bror som ska på balen. Det blir nog lite bilder då också så jag får allt ta och uppdatera imorgonkväll, haha!


Nu ska jag byta blöja på Ella och lägga henne (och mig själv).
Godnatt!

Okej då.. En bild (kunde inte hålla mig)!


Kasta boll


Bärsele

Nu är det verkligen dags för en uppdatering igen, skärpning Kaisa!

Igår drog jag på mig bärselen och stoppade ned Ella i den, som gravid på nytt nästan haha. Jag hoppade sedan på bussen in till Bollnäs för att besöka BVC. Riktigt lämpligt att ta henne i bärselen istället för att hålla på och krångla med vagnen på bussen. Jag har inte vågat åka buss med vagn innan eftersom det brukar vara sånna där "stora" bussar på vägen hem ibland och då kommer jag inte in med vagnen utan måste isåfall be chauffören fälla ihop vagnen åt mig och stoppa in den i bagaget. Drygt..

Eftersom vi kom till Bollnäs halvnio och tiden för bvc-besöket inte var förrän klockan tolv så umgicks vi med mina föräldrar och när besöket var färdigt blev det en sväng på stadens torg med min mor eftersom hon också skulle ned dit. Ella sov sött hela dagen och verkade trivas i bärselen, närhet på hög nivå för lillstumpan.

Hon hade iallafall växt en centimeter och ökat 170g sedan i onsdags så det var bra. Det "normala" brukar ligga på 150g/veckan och det har ju inte ens gått en vecka sedan vi vägde henne sist. 3622g "tung" och 53cm är lillsnuttan nu.


Ni skulle ha sett Elvis imorse. Vi tittade på Vakna med the Voice och när det blev en bra låt så dansade jag med Elvis i famnen, vad tror ni han gör då? Jo han somnar, den rackaren! Så det blev en tidig middagssovning eftersom klockan bara var nio då, haha!

Annars tog vi det lugnt idag. Jag sov middag när barnen gjorde det och sedan gick vi ut vid tre tiden. Jag och Elvis sparkade lite boll medan Ella sov i vagnen. Vi var utomhus enda tills David kom hem vid halvsex och då brummade vi till Bollnäs för att äta lite onyttigt på take off. Jag trodde att oturen väntade runt hörnet och tänkte väcka Ella då vi åt men tur hade vi och hon sov när vi var där. Annars brukar ju bäbisar ha en tendens att bli hungriga precis då man ska äta, haha! Men vi har faktiskt haft tur med det denna gång, händer inte så ofta. Elvis brukade nästan jämt vakna då jag skulle till att äta mat i början, varm mat existerade inte.

Efter att vi slängt i oss lite mat (pizza!) sprang vi in till mina föräldrar en snabbis för att göra välling åt Elvis som antagligen skulle somna i bilen på vägen hem. Pratade lite med dem medan Elvis träffade sina kusiner som skulle sova där inatt.


Hm.. Jag måste verkligen börja skriva några intressanta inlägg. Det enda jag skriver nu för tiden är ju "idag har jag gjort si.. imorgon ska jag göra så..", hur roligt är det? När jag tittar tillbaka på gamla inlägg så var det mycket roligare att läsa då. Vad har hänt?


Det var något mer jag skulle skriva om men det har jag glömt.. huum...


Några bilder på Elvis som jag tog idag då vi var ute på gården:


- Traktor! Sa han när jag tog detta kort eftersom det brummade förbi en sådan.






Några bilder som min mamma tog idag:


putta bort de andra barnen

Godkväll!

Jag slänger in lite bilder från dagen idag så här innan läggdags. Bilderna är från idag då vi varit i Flugbo för att fira Davids syster som fyller 18 år imorgon (GRATTIS!!). Riktigt god mat och trevligt umgänge. Vi kom hem runt kvart i tio ikväll så vi var där ett tag men tiden gick så himla fort så nu känns det inte alls som att jag borde sova, haha!

Ni skulle ha sett Elvis i fredags då vi hämtade honom i skogen här i närheten efter att ha varit hos dagmamman (den ordinarie var dock sjuk så han fick vara hos en av de andra). Alla barnen samlades runt Ella för att titta på henne och då kom Elvis och markerade att det minsann var hans syster. Han började putta bort de andra barnen - det är ju hans lillasyster! Gofisen. Det känns så himla bra att han inte är svartsjuk. Så himla go med Ella förutom ibland då han kan få för sig att plötsligt "slå" till henne men det hör ju till åldern. Och han blir inte sur om vi håller henne eller något sådant heller.

Det roliga med Elvis är att han har upptäckt att vi springer till Ella då hon "gråter" så Elvis brukar fejkgråta ibland. Han brukar lägga sig i babysittern och köra med sitt fejkgråt, haha. Han vill nog ha lite uppmärksamhet då och har märkt att Ellas sätt fungerar bra..

Nu ska jag se klart på Eurovision Songcontest och sedan ta med mig valkarna till övervåningen och sängen. När vi kom hem ikväll så råkade David slå på ettan på tv:n och DÅ kom jag på att det faktiskt var något bra på tvn:n ikväll, haha. Vilken tur att man har minnet med sig!


Några bilder som jag tog:


Några bilder som David tog:



Nä, usch.. jag orkar inte lägga in flera bilder. Det låg faktiskt 130 bilder i kameran (fast då är det många bilder som är väldigt lika varandra) och det var bara från tiden då vi var hos Davids föräldrar idag, haha.. Nä, jag får allt lägga in fler bilder en annan dag.

Godnatt gott folk!

Ny design

Ny design på bloggen igen och den ser ju bra mycket bättre ut än den "tillfälliga". Om det inte syns så får du trycka på tangenten F5, det får jag göra konstigt nog. Det är antagligen Mozilla firefox (webbläsaren) som är knasig! Oj, nu är klockan verkligen för mycket! Eller ja, det är väl jag som varit vaken för länge.

Godnatt!

Aggressioner


Lite bilder som David tog på Ella ikväll. Jag orkade faktiskt inte bråka med min beslutsångest och bara lägga in en av dem, haha. Var faktiskt några till egentligen men dessa var så söta!


Här är dagens drös med Elvis-bilder också. Märks det att jag är mammaledig och bara umgås med mina barn om dagarna? haha..



Elvis var riktigt stolt över att han fick steka köttbullarna! Jag stod bredvid honom hela tiden och höll koll så att han inte brände sig, förutom då jag tog dessa två bilder. Jag kände att det nog vore bra att nämna det för att förebygga eventuella aggressioner för att jag låter denna buspojke steka köttbullar alldeles "själv". Visserligen var det han som skötte stekningen men jag stod alldeles intill honom och berättade hur duktig han var. Ni skulle ha sett vad stolt han såg ut!


Idag har vi städat lite, varit utomhus och gått på en kort promenad. Ella har sovit mest hela dagen och hon var utan mat i 6,5 timme en gång. Snacka om skillnad från igår då hon låg vid bröstet en gång i timmen, det enda som tröstar vid magknip. Så ja, det är lite olika hur dagarna ser ut. Ena dagen gör jag inget annat än att amma och nästa så funderar jag på om jag ska väcka henne för att hon ska få i sig något, haha! Gotjejen. Det roliga är fortfarande att hur dagen än varit så är det som bortblåst då jag lägger henne för natten. Hon slocknar på en gång och sover bra med ett avbrott för mat, konstigt.


Ja just det ja.. Vi har ritat också..ovanligt?

Ett försök till att fixa ny design på bloggen ska nu påbörjas, vi får se hur det går!


Hjälp



Lite hjälp med städningen fick jag iallafall! Annars satt Elvis mest vid köksbordet med en tuschpenna i handen och papper på bordet. Han tokgillar att rita och han "säger" jämt åt mig att rita på samma papper. Han gillar att titta på det jag ritar och jag brukar försöka få till lite saker som han känner igen, djur osv. Vi brukar säga vad det är för färger på pennorna också och han börjar lära sig att säga namnen på dem iallafall men inte att para ihop dem med rätt penna, haha. "glåååå"=grå och "glöön"=grön.

Vi brukar räkna när vi gör iordning välling också och då kan han säga tåå (två), tjee (tre), fura (fyra) och feem (ja, typ fem?). Det låter lite gulligt.

Elvis slocknade nu vid kvart över tio och en halvtimma senare vaknade ella och just nu käkar hon så det är en hand på tangentbordet som gäller.

När som helst mellan nu och klockan ett kommer sotaren. Kan han inte komma nu så det är överstökat?

Vädret verkar ha ändrat på sig också. Kanske blir det en promenad efter lunch?

Morsning!

God morgon!
Vid sju-tiden bestämde sig barnen för att det var dags att kliva upp. Det är så himla mysigt på morgonen för Elvis är så himla go! Han är ju alltid go och charmig men på morgonen är det som om man beställt ett maxmål med PLUS-meny och han är EXTRA charmig och go, gofisen min! Vi har bara tagit det lugnt sedan dess och strax ska jag försöka ta tag i lite städning. Kanske Elvis hjälper mig? Ella den sömntutan verkar inte så sugen alls på att städa iallafall så jag hoppas att hon sover vidare medan vi försöker städa.

Usch, jag måste göra något åt mig snart. Jag ser så himla sliten och blek ut jämt. Hårfärgen gör det hela ännu värre och jag ser ut som något som borde hållas inlåst. Dags att rycka (piffa) upp sig! Jag ser mycket värre ut än jag mår, haha. Nej extreme makeover nästa! Någon frivillig som fixar detta?

Sotaren ska hit idag också så det blir ingen middagssovning med barnen för mig inte. Någongång mellan kl.11 och 13 dyker han (eller hon?) upp.

Ge mig bra väder! Jag vill gå ut och gå.. röra på fläsket och låta valkarna dallra bort! Dåligt väder får mig absolut inte på sådant humör..

Nu är det nog bäst att jag kör igång med städningen så att jag inte tappar bort den lilla städlust jag har - lika svår att hålla kvar som fisken i handen, haha!


Lukten jag känner just nu säger mig att jag nog får byta en bajsblöja innan jag börjar....



Mina godingar! Gillar denna bild som jag tog häromdagen.

Elva

Något som stod på dagens schema var ett besök på barnavårdscentralen. Måttbandet berättade att hon växt tre centimeter sedan hon föddes så nu är hon 52cm lång och vågen stannade på 3440g (3196g för en vecka sedan) så nog får hon i sig lite mat allt.

Vi hälsade på hos mina föräldrar och busade med dem fram tills David slutade arbeta och då sprang vi in på hemköp en snabbis innan vi riktade bilen mot Hällbo.

Något jag upptäckt är att när jag ska säga något av barnens namn så råkar det ofta bli en kombination - Elva!
Snacka om irriterande, haha. En blandning av deras namn (Elvis och Ella, för de som inte vet).

Att skriva med en hand tar mycket längre tid än med två så jag får nog avsluta här, haha! Ella äter nämligen just nu och vi ska gå upp och lägga oss så fort hon är färdigmatad. Herrarna i huset sover redan så damerna ska väl göra dem sällskap. Jag får försöka skriva mer imorgon om jag lyckas ha båda händerna fria.

Natti!





BVC

Idag är det dags för första besöket på BVC med Ella. I och för sig var ju sköterskan hit på hembesök men det är första gången som vi är dit och vi har ju inte mätt Ella sedan hon föddes. Då visade måttbandet 49 cm och det ska bli spännande att se hur mycket hon har växt. Vad vågen visar ska också bli intressant att se.

Vi ska nog hälsa på mina föräldrar efter bvc också och åka med David hem när han slutat jobba.

Om en liten stund ska jag ta med mig Elvis till badrummet och låta honom sitta i matstolen medan jag tar mig en dusch. Ella får nog inta babysittern och så får jag duscha med öppen dörr så får hon ligga i den alldeles utanför. Om jag inte hämtar barnvakten istället då så slipper jag flytta på henne, hon verkar sussa så sött.

Duschen nästa!

stooorebror

Gofisen!

Bilder


Två bilder får ersätta det jag tänkt skriva eftersom jag inte hinner med något riktigt inlägg ikväll.

Kycklingsås?


Mina gofisar!


Trollen sover och jag passar på att sitta ned en stund. Egentligen hade jag tänkt göra en massa saker men jag tappade lusten och våra bästa år går på televisionen, är man nördig (läs mammaledig) så är man!

Vi klev upp ur den sköna sängen vid halvnio. Jag gjorde iordning lite välling till Elvis och slängde fram tutten till Ella så fick de käka frukost samtidigt, lugnast så. Det blir så drygt om Elvis vill ha eller göra någonting när Ella äter för då måste jag springa runt med henne samtidigt och det är nog inte så bekvämt för henne. En gång vaknade Ella och ville äta då jag stod och lagade mat till Elvis så det fick bli amning samtidigt, haha vad gör man liksom!

Annars har vi ritat lite och gosat med Ella. Fick någon bild på Elvis och Ella tillsammans så jag lade in en här ovanför, sött va?

När Elvis åt lunch så blev han purken och övertrött. Allting var fel och ingenting stämde riktigt tror jag men han tvärslocknade strax efter så det var nog på grund av trötthet. Han brukar ju lägga sig vid tio nu för tiden egentligen men idag blev det vid tolv. Några sekunder efter att Elvis slocknat så började Ella gnälla lite och verkade ha magknip. "När den ena slutar så börjar den andra....." tänkte jag då och hoppades innerligt på att detta inte skulle bli en springa-runt-och-bära-dag. Tur hade jag och det varade bara i 10 minuter eller så. Hon var förresten vaken från att vi klev upp vid halvnio till halvett då hon slocknade, nöjd och glad tjej hela tiden.

Det är hur mysigt som helst att vara tvåbarnsmamma iallafall. Visst kan det vara jobbigt ibland om båda barnen gnäller för något samtidigt om man är ensam men det händer ju inte allt för ofta och oftast är de ju hur goo som helst. Nöjda med andra ord.

Nu ska jag tina lite kyckling och sätta in den i ugnen. Jag tänkte nämligen göra någon slags kycklingsås till middag så jag måste ju ha den klar tills dess så det bara är att strimla den då. Frågan är bara vad jag ska göra för slags sås...Förslag? Tips mottages tacksamt!


Jag måste förresten göra något åt min tillfälliga design. Den skulle ju bara vara här tills jag gjort en riktig ny men det har gått ganska lång tid nu tycker jag.. hm. Vet bara inte vad jag ska ha för färger.

vägra-gå-och-lägga-sig-period


Den här gjorde Elvis hos dagmamman dagen innan Ella föddes. Vi var ju iväg till Gävle på inskrivning för kejsarsnittet då och därför fick Elvis vara hos dagmamman medan. Tydligen hade Elvis faktiskt klistrat dit varenda grej själv också.



Två bilder som David tog ikväll på sötnosarna. Rumpbilden är ju lite rolig fast Ella var mest arg för hon ville inte alls ligga på mage så vi fick vända på henne strax efter kortet togs, haha!



Lite bilder från igår och idag.



Godkväll gott folk!
Elvis har precis somnat (kl 21) och det enda som tillslut fick honom att somna var att David vyssade honom. Han är inne i någon slags vägra-gå-och-lägga-sig-period nu så det blir rätt sena kvällar för honom. Först är han hur medgörlig som helst och ger oss godnattpussar/kramar innan den som lägger honom tar med honom upp men sedan när man kommer in till hans rum så blir han alldeles tvär och bara slänger sig runt. Tokledsen blir han och det går inte att göra någonting alls så det är bara att vända och gå ned igen. Det dumma är ju att han är skitrött och blir bara mer och mer övertrött ju senare det blir. Hoppas att han blir "sig själv" igen snart.

Idag var Elvis, som jag skrev tidigare, hos dagmamman och fick leka av sig lite. Ella och jag passade då på att sova en lång jäkla middag och det var riktigt skönt. Tro mig när jag skriver att jag hade lätt kunnat sova vidare men jag lyckades hitta en liten gnutta disciplin i mig och tog mig upp efter 4,5 timmes sömn.

När Elvis senare kom hem så stannade vi utomhus i väntan på att pappa David skulle komma hem och följa med oss till affären på andra sidan gatan. Väl där så sa vi åt Elvis att han fick bestämma vad vi skulle laga till middag och tur var väl det för han gick till en hylla med tacos-grejer och tog fram ett paket med  tortillas (sådant där mjukt taco-bröd?) och såg nöjd ut. Det gjorde vi med!

Minstingen fortsatte med sin sovardag när jag klivit upp men några vakna stunder har hon haft iallafall. Och lagomt till att jag skrev det där slog hon upp sina ögon och ligger nu i sin fars famn alldeles bredvid mig. Hon ligger oonch tokstirrar på honom. Myspys..

Igår hade hon däremot en magknipsdag tror jag? Det är så himla svårt att veta tycker jag. Magknip, närhet eller hunger? Det enda jag vet är att när hon har en sådan dag så vill hon inte ligga ned själv i två sekunder ens och jag ger henne mat hela tiden ifall det är hunger för hon letar ju efter tutten. Fast grejen är ju att de kan tro att de är hungriga när de har magknip.. Drygt. Men det är ju inte varje dag. En eller två dagar i veckan tror jag hon kör med en sådan dag, haha. Jag får allt höra med bvc-sköterskan på onsdag om hon har någon aning om vad Ella kan tänkas vilja dessa dagar. Det roliga med Ella är dock att hur dagen än sett ut, magknip (?) eller ej, så tvärslocknar hon när vi lägger oss för natten. Hon kan vara gnällig (då hon har en sådan dag) på nedervåningen men så fort jag lägger henne i sin säng så är det som om hon aldrig haft något "problem". Riktigt skönt må jag skriva..


Den första juni funderar vi på att åka iväg till Järvzoo. Vi har ju tänkt att vi ska dra dit i sommar så Elvis får kika på lite djur (han förstod inte så mycket förra året i furuvik) och idag fick vi en lapp av dagmamman där det stod att de ska åka dit den första juni. Så varför inte passa på när de andra dagbarnen med föräldrar också ska dit? Blir nog bra det. Massa fina bilder blir det nog också men jag och David lär ju slåss om kameran. Vi får göra upp något slags schema, haha. Eller så får man ta en varsin bild på varje djur... hm.. haha.

Nu måste jag uppdatera detta om jag ska hinna med att göra något annat ikväll innan det är dags för John Blund att dyka upp.

Ha en bra kväll och sov gott när ni ska sova!

4,5 timmes middagssovning


Vid åtta imorse gick jag och Ella upp för att sova en sväng till efter att Elvis åkt iväg och ja, det blev ju en stund. En ganska lång stund faktiskt. Vid halvett slog vi upp ögonen och gick ned igen. Kanske blev det lite väl mycket sömn? Efter det trixade jag lite med min syster
Lottas blogg en sväng och nu kommer Elvis hem om en stund. Jag tänkte att jag ska lägga Ella i vagnen och stanna utomhus när Elvis kommer så kan vi gå till affären och handla när Pappa David kommer hem.

Jag ska försöka lägga in lite bilder ikväll om jag får tid.

Nu ska jag slänga fram tutten och sedan gå ut i finvädret!

Ensamma


Elvis dagmamma hämtade precis upp honom för att åka till lokalen i Västansjö (där de träffas alla dagmammor med barn på måndagar) och nu är jag alldeles ensam hemma med lilltrollet. Hon sussar sött och jag funderar på att krypa ned i sängen en sväng jag också.

Elvis har ju bara varit hos dagmamman en gång sedan Ella föddes och det kändes faktiskt riktigt trist när han åkte iväg. Nästan som om det vore första gången vi lämnade iväg honom, knasigt. Saknar grabben min redan. Men vad roligt han ska ha det med sina "kompisar" idag. Då får han leka av sig lite.

Nu ska jag ta med Ella upp till sovrummet istället så får hon (och jag) sova vidare där.

Uppdaterar lite mer när vi vaknat igen!

Pics


Hur mysigt ser inte det där ut?


I brist på något intressant att skriva om bjuder jag på några bilder.

Återkommer imorgon!

Jag vill inte vakna till detta i Maj



Grr..morr.. osv :(

Panik!

Elvis var vaken fram till alldeles nyss (kl 22). Vi sov middag, alla tre, rätt sent idag och vaknade vid tre-tiden. Så det har varit full fart på Elvis ikväll kan jag ju berätta. Vi lyckades inte pricka in den där punkten mellan pigg och övertrött heller så nu på slutet var han väldigt trött men att sova var inget han hade i tanken. Det blev tyst på övervåningen nu så jag antar att Elvis har somnat och David skulle ju sova han också.

Ingen magknip gav sig på min lilla flicka idag så hon var nöjd och glad hela dagen. Hon låg och sussade sött mest hela tiden och har varit vaken nu ikväll istället (nu sover hon dock). Medan Ella sov så passade jag och Elvis på att lata oss och inte göra något vettigt alls. Ritade lite och lagade köttgryta på eftermiddagen (med makaroner eftersom riset inte räckte). Fast vi sov ju middag i två och en halv timma (Elvis sov tre) också, haha!

När det regnade ikväll så bestämde sig snön för att joina regnet och på slutet var det enbart snö, jisses.. Måtte det inte vara vitt när jag slår upp ögonen imorgonbitti...grrr...morr.. osv.

Ja just ja.. Jag har ju skrivit och berättat om hur gullig Elvis är mot sin syster med pussar och sådant, eller hur? Idag var det andra bullar. Ella låg i babyliften på golvet och Elvis satt i soffan. Jag tyckte mig höra ett ljud och trodde att det var någon som kom så jag sprang in till köket för att titta ut genom fönstret. Efter en sekund (verkligen en sekund också!) hör jag Ella gallskrika och jag rusar tillbaka till vardagsrummet och får syn på Elvis, med sin lilla kavel, ståendes vid Ella. PANIK! Hade han slagit Ella med den??? Var?? Det bildades ett rött märke alldeles vid ögonbrynet och jag förstod att han slagit henne i pannan. Uff, han förstår ju inte och det var ju mitt fel som lämnade dem ensamma i två sekunder. Snacka om att jag fick dåligt samvete. Det gick trots allt bra och det syns inget där nu så det var nog ingen stor smäll.

Det gäller att hålla koll! Jättesvårt att veta hur hårt han håller henne i handen när han gullar med henne också så man får försöka smyga dit och känna efter. Och när han sitter och gullar med henne så han kan bara poff få för sig att slå istället för att klappa lika fint som innan. Men det är ju en sådan period han är i just nu - slåssperioden. Den går över!

En hög med blöta nytvättade kläder väntar på att få bli hängda på tork så jag ska väl inte låta dem vänta.

Sussa sött och dröm om något bra!






Varning för deppinlägg!

Igår var det onsdag och dagen började riktigt bra. Mitt humör flaggade högt på toppen och jag pysslade med städning på förmiddagen. Jag var verkligen på det humöret så det var mysigt. Vid ett-tiden kom Bvc-sköterskan hit på hembesök som avtalat och det var trevligt att träffa henne. Ella hade gått upp i vikt och nu väger hon ca 40 gram mer än när hon föddes (hon, som "alla" andra barn, gick ju ned i vikt på BB) så det känns bra att få bekräftelse på att amningen fungerar.

Efter att Bvc-sköterskan gjort sitt och begett sig igen så var det dags för ett till besök här i huset. Det var Herr Ångest som knackade på dörren och jag råkade släppa in honom även fast jag egentligen inte kände alls för att umgås med honom. Anledningen till att han hälsade på var helt enkelt för att jag träffat folk, då brukar han alltid dyka upp. Jag gör ju alltid bort mig och säger konstiga saker då jag pratar med människor och det borde vara pratförbud för mig. Det låter mycket bättre i huvudet men när orden sedan formas av munnen så blir det helt fel eller så vet jag inte alls vad jag ska svara. Jag vet ju aldrig vad jag tycker eller tänker om någonting. Jag vet verkligen inte... det är skitjobbigt. Mamma brukade fråga mig när jag var liten om jag ville ha frukost men svaret brukade ofta vara "jag vet inte..." och jag visste verkligen inte. Jag vet aldrig någonting, vad det än gäller. Jag kan stå i en affär och inte veta vilket bröd jag ska köpa och då blir jag verkligen ståendes där och har beslutsångest. Jaja, åter till saken... Bvc-sköterskan och jag pratade om lite allt möjligt (som hade med Elvis och Ella att göra..) och jag bara svarade konstigt om hon frågade något. Endera så visste jag inte svaret och bara satt och "öööh"-ade för att sedan chansa på vad jag trodde att jag ville svara eller så svarade jag bara konstigt. ÅNGEST! Och efteråt, efter lite funderingar på vissa frågor, så insåg jag att jag svarade helt tvärtom. Alltså det var ingen utfrågning (låter nästan så på mig, haha), vi pratade mest allmänt och hon frågade lite.

När Herr ångest ändå var på besök så påminnde han mig om att jag inte är lika ansvarig som andra föräldrar och har körkort, för feg för att skaffa mig ett också. Jag har tänkt på det mycket på sistonde och det känns jobbigt. Jag kan inte se mig själv köra, det finns inte i mitt huvud. Visst skulle jag kunna göra teoriprovet men jag klarar verkligen inte av att göra bort mig och bli dumförklarad när jag kör med någon okänd. Halkbanan skulle jag bara göra bort mig totalt på, trots att det knappt är möjligt. Uppkörningen skulle jag kugga och gör jag det så kommer jag aldrig att våga göra den igen eftersom besvikelsen på mig själv skulle bli allt för stor.

Samtidigt som jag krafsade på havsbotten med Herr ångest så fick Ella magknip (som höll i sig enda tills vi lade oss vid halvelva på kvällen) och ville inte alls ligga ned själv i två sekunder. Jag var tvungen att gå runt och eller sitta ned samtidigt som jag rörde på mig.

Allt detta resulterade i att jag och David blev ovänner när han var på väg hem för att både han och jag var trött i huvudet. Jag tog ut allt på honom, stackarn. Jag hade ingen lust att laga grytan jag tänkt laga och blev sur för att han inte förstod att jag ville ha snabbmat istället, fastän jag inte sa något. Hur skulle han kunna veta det? Det slutade iallafall med att bara Elvis åt middag och det enda jag åt igår var chips, lyckat. Vi blev iallafall vänner ganska snabbt, som tur var.

Oj, efter att ha läst igenom detta inlägg lite snabbt så undrar jag om jag inte smittar av mig när jag uppdaterar detta? Förlåt mig, isåfall!

Ja just ja. Ella hade ju magknip igår (verkade så iallafall) och det höll på från att bvc-sköterskan åkt tills jag la Ella vid halvelva i sin säng, då tvärslocknade hon som om hon aldrig haft magknip. Konstigt men väldigt skönt. Jag trodde att hon tänkte hålla oss vakna för första gången, haha! Hon åt iallafall sista gången vid halvelva och vid fem vaknade hon för lite käk och somnade om.

Nu kom Elvis med en boll och jag ska leka lite med honom.

bekämpa magknipen

Jag skrev ju tidigare idag att jag skulle passa på att plocka ihop lite här medan Elvis och Ella sov. Det hade jag tänkt göra men det var en liten dam här i huset som vaknade och hade magknip. Hon ville inte alls ligga ned utan det var i min famn hon ville vara och bekämpa magknipen, stackarn. Så jag hann inte med någon städning så jag får allt göra det imorgon förmiddag istället. Bvc-sköterskan dyker in hit vid ett-tiden på hembesök och lite ihopplockat och städat måste det ju vara, haha! Det ska bli trevligt att träffa henne igen iallafall, jag trivs så himla bra med henne. En kanonbra sköterska och det håller nog väldigt många med om! Jag hoppas verkligen att hon inte tänker sluta jobba där!

Jag hoppas att Ella har gått upp som hon ska så att det inte är något problem med amningen. Hon äter ju bra och så men man vet ju aldrig! Jag vill verkligen att det ska fungera riktigt med amningen denna gång och det är ju väldigt lämpligt att ha maten färdiggjord whenever she needs it liksom! Elvis fick ju tillägg redan på BB eftersom han inte orkade suga riktigt och sedan delammade jag i tre månader innan jag gav upp. Han föredrog ju flaskan efter ett tag eftersom han inte behövde anstränga sig så mycket när han åt då, latis! På slutet så åt han bara i några sekunder från mig innan jag gav honom flaskan. Jag körde ju så hela tiden - Först tutt sen flaska! Usch, drygt. Fast huvudsaken att barnet bli mätt förstås! Vore dock lämpligt om det fungerade riktigt denna gång!

Vi var till Bollnäs idag och fixade nya mobiler. Det blev som så att vi köpte likadana, David och jag. Olika färger som tur är för annars hade jag nog fått ta Davids samtal ganska ofta.. och han mina. Alltså jag menar att vi säkert skulle råka sno den andres mobil istället för den egna. Elvis och Ella stannade hos mormor och morfar medan vi var borta i en halvtimma på elgiganten. Före det så umgicks vi med dem ett tag medan David var iväg och svettades (?) på träningen.
 
Imorse kl 09,19 var det exakt två veckor sedan jag låg på operationsbordet med massor av folk runt omkring mig och hörde Ella ta sitt första andetag. Enda gången man tycker att skrik är underbara är nog då man hör sitt barn skrika för första gången, jisses! Jag mår iallafall prima och känner inte av snittet alls längre. Jag slutade helt med Alvedon och tabletterna jag fick utskrivna innan helgen var över (Ella föddes på tisdagen och vi kom hem på torsdagen). Kändes riktigt bra att jag mådde bra så pass fort.

Elvis är lika go mot Ella fortfarande och vill gärna hålla i henne. Hon överröses med pussar och klappar från honom. Och det låter så gulligt när han ropar hennes namn. Ingen svartsjuka nu heller och det känns så rackarns bra. Jag hade inte klarat av vardagen om jag visste att Elvis blev ledsen och avundsjuk varje gång jag tog i Ella. Ja just det ja, han tittar väldigt nyfiken när Ella äter.. Jag försöker förklara för honom att "Ella äter mat från mammas tutte som bäbisar gör.." så att han inte ska undra varför i helskotta inte han fått smaka tutte någongång, haha! (eller ja, det har han ju men det minns ju inte han) Han har ju inte fått röra mina tuttar för då har jag blivit purken eftersom han varit hårdhänt vid dessa tillfällen, haha! Han har faktiskt råkat trampa på dem, hur det nu går till! och han brukade nypa mig i bröstvårtorna förr, aj aj! haha.


Nu ska jag torka golvet i köket så att jag slipper göra det imorgon då jag är ensam med barnen. Vi har ju ingen dörr att stänga igen köket med och jag tror mig veta att Elvis nog skulle tokgilla att springa in i ett nytorkat kök och halka runt, haha! Anledningen till att jag inte torkat golvet tidigare är för att det var bra på televisionen och vi kom ju faktiskt inte hem förrän halvåtta heller så.


Godnatt och dröm om något bra!





Sony ericsson w890i
(bild från: www.fonearena.com)
Två sådana här blev det. En i silver till David och en brun till mig, haha!

Lyfta på rumpan


Båda barnen sover
och jag ska strax försöka plocka ihop lite här. Nördig som jag är kikar jag såklart på våra bästa år, fy nu skäms jag nästan! Den serien kommer nog aldrig att ta slut och det är jäkligt lätt att fastna, haha.

Elvis sov till halvnio imorse men jag kunde inte somna om efter att David skuttat ut genom dörren och Ella vaknade för att äta vid sju-tiden. Så jag låg i sängen med en liten tjej till vänster om mig och en liten buskille på min högra sida och njöt av att ha dessa två barn i mitt liv. Elvis kom in till oss inatt (därför han låg i vår säng imorse med andra ord), kliade nog på honom stackarn. Det verkade dock gå bättre än de andra nätterna för då har han inte velat somna om på en timme. På dagarna går det ju bra med kopporna för då rör han ju på sig.

Dags att lyfta på rumpan och grabba tag i valkarna, här ska plockas ihop!



Här ser man lite av kopporna som var i ansiktet                     Sover skönt?




















En dusch

Att duscha samtidigt som båda barnen är vakna går det också. Jag kände att det verkligen var dags att duscha idag och eftersom jag dumt nog inte passade på att göra det igårkväll så fick jag göra det nu på morgonen. Elvis satt i matstolen som jag placerade inne i badrummet och Ella låg i babyliften på golvet utanför. Jag duschade med öppen dörr och kunde därför ha koll på båda trollen ändå. Elvis fick ta sig ett bad han också efter att jag fått bort min smuts.

Senare idag, när David slutat jobba, ska vi till Bollnäs. Han ska iväg på träning och efter det ska vi till elgiganten och kika på en ny mobiltelefon till oss båda. Vi tänkte förlänga det abonnemang vi har på telia, som vi tog sist vi köpte våra mobiler för de går ut nu iallafall. Våra mobiler som vi har just nu fungerar inte riktigt som de ska så jag hoppas att vi hittar någon bra!

Eftersom Elvis (antagligen?) har vattkoppor så får han vara hos mina föräldrar då vi springer iväg till elgiganten. Jag tror inte att folk blir såglada på oss om vi har med oss våran lilla smittbärare, haha!

Nej nu ska jag fundera ut någon lunch som jag och Elvis kan stoppa i oss.


vattkoppor

Kanske är det dags att uppdatera? Det var ju i fredagskväll som jag skrev någonting sist och det är ju väldigt längesedan om man tänker på att jag brukar uppdatera varje dag annars.

Så, vad har hänt sedan sist det skrevs något?

I lördags for vi till Bollnäs för att kika runt lite på stadens torg och där hittade vi (läs de) lite att handla. Ett par nya skor till David, sandaler och två t-shirtar till Elvis (Inte så roligt för er att läsa om kanske?). Därefter begav vi oss till trönö för att hälsa på mina föräldrar i deras husvagn och de hade det jättemysigt där! De har vagnen uppställd hos ett par vänner och det var ingen dum placering alls.

Igår (söndag) så drog vi till dollarstore och inhandlade 10 st tvättservetts-paket, haha! De kostar ju bara 10kr och de är faktiskt bra och oparfymerade. Väldigt lämpligt att ha när man åker bort och det går ju åt väldigt många nu när vi har två barn i huset. Papper och pennor till Elvis hittade vi också och det var ju bra eftersom vi inte haft något sådant hemma innan, Elvis har fått rita med blyertsch eller bläckpenna, stackarn haha! Men nu så kan han rita riktigt hemma också och det tycker han ju är riktigt skoj! Vi hälsade på wesslan i Bollnäs och sedan hann vi med att hälsa på Davids föräldrar en sväng också.

Ja just det ja.. I lördags upptäckte vi att Elvis fått prickar i ansiktet och vi trodde först att det var värmeutslag eller något från att han suttit i sandlådan. Det konstiga var att de blev fler och igårkväll insåg vi att det nog är vattkoppor och både dagmamman och bvc-sköterskan håller med om att det låter som det. Stackarn vaknar på nätterna och tycker att det är jobbigt med kliandet, på dagarna går det bra. Bvc-sköterskan sa iallafall att han kan vara hos dagmamman på måndag igen och att hon skulle titta på honom på onsdag då hon ska hit på hembesök och väga Ella.

Idag började David jobba igen. Allt gick finfint med Elvis och Ella. Minstingen sov hela dagen lång och Elvis har busat med mig. Vi sov middag alla tre mellan halvelva och ett (eller ja, Elvis somnade halvelva. Jag och Ella strax efter elva). Skönt att sova bort dagen lite! Jag har ju faktiskt inte sovit någon middag nu när David varit hemma. Vi var ut en stund på eftermiddagen också men det var så jäklarns kallt så vi gick in igen efter 40 minuter.




Haha just ja!
Minns ni att jag skrev
DETTA inlägg?
Gissa vilket get det var som fått killingar? Haha jamenvisst!
- Den flinande geten!









Elvis slocknade när han åt välling ikväll. Toktrött stackarn, antagligen lite tagen av vattkopporna. Han har iallafall varit feberfri dessa dagar. Han hade lite feber samma natt han fick dem men annars har han mått som vanligt tror jag. En liten stund efter att det äldsta barnet slocknat så bytte den minsta av och slog upp sina ögon. Ella har ju sovit hela dagen så hon blir nog vaken en stund nu. Hon ligger i fotöljen bredvid mig och kikar. Det är därför jag försöker skynda mig med detta inlägg så jag kan gosa med henne istället.



Lite blandade bilder







Det tog lite tid att lägga in bilderna så Ella har hunnit med att käka medan jag trixade med det och nu sover hon på mig, gullungen.Jag har säkert glömt att skriva en massa men jag får ta det imorgon isåfall, haha!

Vi fjantade oss

Idag fick vi besök av Davids kusin Camilla och det var roligt att träffa henne. Hon dök upp vid ett-tiden och då satte vi oss på altanen för att fika lite. Där blev vi kvar hela eftermiddagen, även efter att hon begett sig till Bollnäs igen vid fyratiden. Davids syster Moa kom också innan Camilla hann åka och hon stannade för att äta lite grillat med oss. Det hela slutade med att vi var ute mellan kl.13 och 18, riktigt skönt i det härliga vädret! Ella sov i vagnen hela eftermiddagen förutom en liten sväng då hon vaknade för att äta och då laddade mamma Kaisa fram tuttarna, haha!

Elvis sov bara middag i en halvtimma idag eftersom han gjorde det i bilen på förmiddagen då vi var i Bollnäs för lite ärenden, det resulterade i att han var toktrött tidigt. Vi hade tänkt åka till Davids föräldrar för att titta på killingar men eftersom Elvis var trött visste vi inte riktigt hur vi skulle göra. Risken för att Elvis skulle somna i bilen på vägen dit var stor (en timme innan läggdags) men efter många om, men och kanske så bestämde vi oss för att åka iväg ändå.

Om ni hade sett oss i bilen på väg till Flugbo (Davids föräldrar bor där) så hade ni nog trott att vi var galna. Vi sjöng och "fjantade" oss med Elvis för att hålla honom vaken och han sjöng med han också. Vi lyckades iallafall hålla honom vaken så han fick se killingarna och det var ju bra eftersom han blev helt salig när han såg dem!

Elvis somnade på vägen hem och det var bara att bära in honom. Nu är han dock vaken. Han vaknade för en timme sedan och bara grät. Han var helt förstörd. Vi tog tempen efter ett tag och insåg att han har lite feber, stackarn. Vi ska gå upp och lägga barnen (hur skumt känns det inte att skriva barnen?) nu. Elvis får nog somna hos oss och Ella sover ju i sin säng i vårat sovrum.

Godnatt gott folk!


Här är dagens drös med bilder!




Våra underbara barn!



En eftermiddag på vår gård.



en kvällstitt på killingarna

Usch & tvi

Hm..Jag ska inte säga så mycket om bilden i ljusnan(tidningen) förutom att jag inte är nöjd alls. Ser jag verkligen ut sådär? Jaja, jag överlever nog.

En promenad


Vi tog oss en kort promenad på eftermiddagen idag.




Lite bilder efter vägen..





Ella och Elvis

Killingar

Elvis farmor ringde hit precis och undrade om Elvis lagt sig, vilket han oturligt nog har. De har nämligen fått första killingarna ikväll och det hade ju varit roligt för Elvis att få se dem. De har dem inne i ladan ikväll så inte någon räv skulle slicka sig om munnen och sluka någon killing. Men som vi sa i telefonen, det blir nog mycket killingpussande för Elvis i helgen istället!


Någon av getterna i hagen har fött killingar, undra vilken!

Jag tokgillar denna bild som jag tog för några veckor sedan. Vilken smile!

Sant?


Bloggdesign

Nu gjorde jag om designen lite snabbt för att slippa den andra. Ska fixa en riktigt när jag får tid! Och som jag alltid skriver då jag ändrat på designen - Tryck på tangenten F5 om det inte syns att jag ändrat, då uppdateras din webbläsare!

Att inte vara gravid

Vet ni vad som är skönt med att inte vara gravid längre? Det ska jag minsann berätta!
- Att kunna kissa lääääääänge! Inga småskvättar efter att ha varit kissnödig som om du aldrig kissat förr. Hur jobbigt är det inte att vara jättekissnödig och sedan när man väl sätter sig så skvätter det ut några få droppar. Man blir liksom inte tillfredställd, eller vad man ska säga haha!

Och man kan sova en hel natt utan att behöva kliva upp för att kissa mitt i skönhetssömnen. Fast nu får jag ju "kliva upp" och mata Ella men det är en helt annan grej och bara mysigt ju!

Så nu vet ni vet!


glömde bort mig






Barnmorskorna har precis slutat (ett program som går på ettan) och jag tänkte att jag skulle skriva något snabbt här innan det är dags att hänga tvätt. Ella vaknar nog snart också för hon har sovit sedan hon åt kl 18.00.

Vi var till barnmottagningen idag för läkarkontroll och läkaren konstaterade att allt såg bra ut med vår lilla flicka. Vågen visade att hon hade ökat i vikt så det var också bra.

Det är verkligen full fart på Elvis nu för tiden. Pratar på som bara den (man förstår knappt hälften men iallafal, haha) och klättrar överallt. Idag tog han en soppåse, som jag tänkt gå ut med när vi ställt tillbaka soptunnan (tömning idag), öppnade dörren och slängde ut den. Efter det gick han ut och tyckte att han minsann kunde vara utomhus i bara tröja och blöja, haha! David var snäll och hämtade kläder och skor så att de kunde leka ute en stund.

Idag har Ella ätit lite mer "normalt" igen så det var nog bara produktionsökning som hon var ute efter igår. Hon som tog emot oss på barnmottagningen sa att det är vanligt att de gör så ibland bäbisar, så jag hade nog rätt. Svårt att veta när det kan vara så mycket olika.

Idag glömde jag bort mig totalt! Eller ja, Ella låg i babysittern och istället för att ha den ståendes på vardagsrumsbordet (så Elvis inte når henne. vi har kanter uppåt på bordet så Elvis kan inte dra ner den) så var den på golvet eftersom jag var där och höll koll. Elvis sprang upp och ned för trappan eftersom David var uppe så jag sprang in i köket en snabbis medan jag hörde Elvis leka uppe (trodde jag). När jag sedan kom tillbaka till vardagsrummet så satt Elvis bredvid Ella och pratade med henne. Shit! tänkte jag. Som tur var så satt han bara och gullade med henne, sötnosen. Jag ska aldrig mer glömma henne på golvet!

Hm, är klockan redan snart tio? Vart tar kvällarna vägen egentligen? Det är hur mycket som helst som jag skulle vilja hinna med att göra. Designa om bloggen måste jag göra också men det är ju inte prio ett direkt, haha! Måste får bort vintern från designen iallafall och få till en lite mer vårig/somrig stil. Och nu har vi ju ett till barn att pryda headern med!

Sov gott hörrni för det ska jag göra! Det beror förstås på Ella men hon brukar låta oss sova så det ska nog inte vara några problem! Fast man vet ju aldrig..




Två bilder från igår då vi hälsade på Elvis och Ellas mormor och morfar.



Syskonkärlek?








Barnmottagningen

Igår var vi och fotograferade oss. Jag undrar dock hur bilden blev, hm! Ellas huvud ramlade ned lite då och då när hon satt högt i min famn och jag tittade ner på vad Elvis gjorde i pappas famn. Haha ja, bilden blir väl som den blir. Vill nog inte se den! Den förra (när Elvis var nyfödd) är jag rätt nöjd med iallafall men då behövde man bara hålla koll på sig själv, haha.

Senare på kvällen var vi till mina föräldrar medan David tränade en sväng. Från att vi kom dit bestämde sig Ella för att börja äta mycket oftare. Från att ha ätit ungefär var tredje eller fjärde timme så blev det varje timme och när vi senare kom hem ville hon äta konstant.

Så var hon en dag på BB också. Hon satt vid tutten konstant, somnade och när jag lade ned henne så vaknade hon och skulle ha mer. Det var därför jag bara sov 15 minuter natten till torsdagen då vi skulle åka hem. När David sedan kom och hämtade oss hade hon precis accepterat att ligga i baljan igen och det verkade nog som att jag hittat på att hon bara åt och åt konstant från att han åkt hem dagen innan, haha!

Efter det har hon sovit och ätit bra. Men inatt låg hon vid tutten hela natten och jag sov mest tror jag så jag vet inte riktigt alls hur mycket hon åt eftersom jag var så himla trött. Tuttade länge då hon åt iallafall. Hon sov i några timmar först iallafall, skönt.

De andra nätterna sedan hon föddes har hon bara ätit en gång och slocknat när hon ätit klart. Natten till igår åt hon först halvelva och sedan vaknade hon vid tretiden för att äta. Kvart i åtta åt hon nästa gång.

Antagligen försöker hon få upp produktionen i tuttarna litegrann just nu eftersom hon börjat äta oftare? Vi får se hur hon är idag! Hon sover nu iallafall och har gjort det sedan vi klev upp vid åtta.

Det dumma är väl att jag inte riktigt vet om det är för att hon vill öka på produktionen i brösten eller om det är magknip, de kan ju tro att de är hungriga då. Skulle kunna vara att hon är väldigt snuttig och behöver napp också. För när hon verkligen är hungrig så känns det på suget, haha!

Nu ska jag försöka fixa ihop lite lorttvätt och låta tvättmaskinen jobba lite. Kl 11 ska vi befinna oss på barnmottagningen för att göra den andra läkarundersökningen på Ella, vi hann ju inte göra den på BB. Hoppas att vi får väga och mäta också.

Just ja, igår fick jag feber igen! När ska det bryta ut egentligen? Så himla drygt att det bara kommer och går! Har inte tittat efter om jag har något idag men känns bättre än igår iallafall.

Lilla Ella!

Fotograf:
Eva Sturesson

Svar på kommentarer

Jag brukar få lite kommentarer då och då från människor som bott i vårat hus och det är verkligen jätteroligt. Gården kallas för Slaktars/slaktar-Eriks för att det bodde en slaktare här förut som hette så och blandannat hans dotter och barnbarn har tagit kontakt med mig. Nu var det en till som bott här som kommenterat också, kul!

Kommentarer

Barbro om Livet: Här en till som blir glad av att läsa att ni har det bra i Hällbohuset (mitt barndomshem) Sköt om familjen och huset

Anonymous om Livet: Grattis till er bebis så söt. Jag blir glad när du skriver att du trivs i huset eftersom jag är uppväxt i ert hus. Undrar om det fortfarnade kallas slaktars (där slaktar Erik bodde). En gång i tiden var det affär i uthuset och slakteri men det vet du kanske redan?. ha det bra och snusa mycket bebis för det går så fort Kerstin


Svar till Kerstin och Barbro:
Verkligen jätteroligt att ni kommenterar eftersom ni båda bott i detta hus! Vi trivs verkligen! Kerstin undrade om det fortfarande kallas för slaktars och det gör den. När bodde du här? Har det förändrats mycket? Roligt att veta att ni läser och jag ska försöka att lägga in fler bilder från huset och från uthuset (gamla slakteriet osv) så ni får se hur det ser ut nu. Det kanske inte är så mycket skillnad. Barbro, visst var det väl så att du är slaktar-Eriks dotter? Eller minns jag helt fel? Sköt om er!


Hon blev biten!

Morrn!
Elvis ropade vid sjurappet att han minsann inte alls ville sova något mer så det blev till att kliva upp då. Ella vaknade vid kvart i åtta hon också.

Jag har tagit mig en dusch så att folk ska slippa hålla för näsan när jag struttar förbi och David gör lika så just nu. Ett bad är det som gäller för Elvis också, lortig hela han tycker jag.

Elvis satt med Ella i knät för en stund sedan och pussade henne på munnen lite då och då. Sista gången gick han lite väl långt och bet henne så hon fick ett bitmärke i näsan och ett lite nedanför, den rackaren. De försvann dock på en gång (bitmärkena) så det var nog inte så hårt men rackarns vad rädd jag blev. Jag trodde att han tagit i för kung och fosterland jag. Usch, det gäller verkligen att hålla koll! Det där hände ju trots att jag satt och höll i Ella samtidigt som Elvis. Jag förstod dock inte att den långa pussen inte riktigt slutade i en puss. Var väl menat som en puss från början och slutade med ett nafs, hm! Det var ju tur att han bet "försiktigt" eller vad man säger.

Vid halvtvå ska vi befinna oss på Wåhlstedts för att fotografera till tidningen. Jag kom just på att det är lite synd att Elvis inte kan hålla Ella själv, isåfall hade ju jag och david kunnat skippa att vara med på bilden, haha!

Just i detta nu sitter jag och funderar på vad vi ska äta till lunch och vad som ska lagas till middag. Jag är riktigt sugen på fiskpinnar till lunch, så jäkla längesedan! Men till middag då? Vill äta något gött! Någon gryta kanske? Fast David kanske har tröttnat på mina grytor nu, haha!

Nej nu ska jag sluta sitta här och göra någon nytta istället. Busa med Elvis?



Fotograf: Eva Sturesson




Fotografera oss

Godkväller!
Det grillade köttet slank ned fint i våra magar till middag. Vi satt ute på vår altan och det var riktigt mysigt. Jag skriver detta återigen - Det är skönt att bo i hus!

Davids föräldrar kikade förbi precis när vi slängt i oss maten och Amanda besökte oss lite senare.

Imorgon ska vi iväg och fotografera oss till Ljusnan (lokaltidningen här) men jag har egentligen ingen lust alls att vara med på bild. Inga kläder som sitter som de ska på grund av den hängande äckliga magen och jag ser allmänt risig ut i både hår och ansikte. Helt misslyckat med andra ord, haha! Vi får allt se hur denna bild blir. Det är ju Ella som man ska "visa upp" så vi får hoppas på att folk bara kikar på henne!

Ella har faktiskt varit vaken lite mer idag iallafall. Vill ju se hennes vackra ögon!

Oj, nu vaknade en liten tjej och ropar på mat!



Grillning

Vi kom igång med städningen väldigt sent, ovanligt! Så det blev ingen storstädning som vi tänkt, attans! Elvis är precis hämtad men han och David stack precis iväg för att skjutsa hem Davids syster. Köttet är iallafall marinerat och klart så vi kör nog igång grillen när de kommer tillbaka.

Besök ska vi få vid sex-tiden också. Amanda ska kika förbi och snusa lite bäbis, skoj! Hon ville komma på dagen först men då hade vi ju tänkt storstäda.. Hm.. vad hände egentligen? Tiden sprang förbi oss och vi hann liksom inte riktigt ikapp den!

Nu ska jag lägga Ella i vagnen eftersom vi nog kommer att vara utomhus resten av dagen, iallafall tills det är läggdags för Elvis.

Livet





Fy vad livet är helt underbart just nu. Jag bor tillsammans med världens bästa David och två underbara barn på världens bästa ställe. Vi trivs verkligen bra här i huset, i Hällbo. Inte för nära vägen, grannar men inte för nära inpå, buss utanför huset, affär på andra sidan gatan, badplats en minut bort och trevliga grannar! Kan det bli bättre?

Idag är Elvis hos dagmamman för att få leka av sig en sväng. Han tycker nog att det är skönt att få komma dit och träffa sina "kompisar" och berätta om allt han varit med om den senaste veckan. Att göra något som han brukar göra.

Medan Elvis är där tänkte David passa på att stå ute på gården och smida, vilket han redan gör, och jag ska passa på att städa tänkte jag. Det är skönt att städa när det inte springer någon buspojke efter mig och plockar fram varenda grej som jag ställt undan, haha!

Ella sover just nu (ovanligt?) men jag satt just och luktade lite på henne efter att hon somnat på maten. Det är en sådan himla kort tid som de är så här små och inte märker man själv att de blir större heller. Elvis var ju våran "bäbis" fram tills Ella kom och han blev så himla stor nu. Hans ben är så köttiga jämfört med Ellas, haha! Och hans händer är enorma! De var ju pyttesmå dagen innan Ella kom, vad hände? Det är helt underbart med barn iallafall.

Vi ska grilla ikväll och det blir premiär här på gården. Vi hade ju tänkt grilla i oktober då vi flyttade in men det blev aldrig av. Det är ju det som är toppen då man bor i hus - grilla när man vill!

Nu kom David in och hade tydligen lessnat redan, haha. Så han får nog hjälpa till med städningen den rackaren!

Nej nu ska jag börja med städningen. Ett besök på toaletten först och sedan är jag redo!

Söndag hela dagen

Idag har det varit söndag hela dagen lång och vi har haft fullt upp hela dagen.
Vid halvett befann vi oss hos barnmorskan för att väga Ella och se om hon går upp i vikt. När hon föddes vägde hon ju 3120g men gick ned till 2841g, vilket är helt normalt. Nu hade hon gått upp till 2985g och det betyder att hon får i sig mat och det känns ju skönt att veta att tuttarna producerar tillräckligt med mat åt vår lilla tös!

Vi for sedan till Davids farfar som fyller år idag. Fikade lite och visade upp Ella för halva Davids släkt, haha! Sedan blev det dags för nästa kalas på Alftavägen. Jim (Min syster Ankis man) fyllde år igår och Ängla (systerns dotter) firades i förväg. Grattis till er!!

När vi kommit hem sent på eftermiddagen så insåg David att han inte hade någon snus hemma så han for iväg till sin far och fick låna en dosa av honom, så slapp vi åka till Bollnäs igen. Han tog med sig Elvis och jag stannade här hemma på gården med Ella i vagnen. Verkligen skönt utomhus!

När de kom tillbaka tog vi oss en promenad till badstället här i närheten. Det är riktigt mysigt och fint där. Elvis fick springa runt lite där men vi fick ha stenkoll på honom eftersom han gärna hade tagit sig ett dopp om han fick, haha!

Det är så roligt att se Elvis med Ella. Han är så himla go med henne och sträcker fram sina armar samtidigt som han ropar "Ella!" och menar att han vill hålla henne. Elvis ger alltid pussar och kramar när han säger godnatt och nu får Ella alltid puss och kram när han lägger sig också.


Ella sover väldigt mycket. Idag har hon sovit hela dagen, knappt vaken då hon äter. Hon brukar ha sin vakenstund runt kl 20 på kvällarna (har varit så hittills, de få dagar hon varit utanför magen) men ikväll har hon inte haft den ännu. Undra om hon tänker ha den inatt? Sover, skiter och äter.. mjo det är faktiskt så! Elvis sov lika mycket han också, fast han hade gulsot så jag trodde att det var därför, haha! Jag har iallafall två gofisar här hemma.. och David då, en gofis han med!


Tack för alla kommentarer! Så roligt med kommentarer och jag ska försöka bättra mig jag också. Ge fler kommentarer när jag läser andras bloggar. Det blir så mycket roligare om man får något slags "svar" på det man skriver ju!


Batteriet på min kamera kände sig alldeles urladdat idag och därför kunde jag inte fotografera något under dagen, trist! Jag laddade det en sväng när vi var hemma ikväll så jag kunde ta någon bild iallafall. och de två första är från imorse.







Dessa tre bilder tog min kära mor idag! Fina va?


Dagen Ella föddes

Dagen innan Ella föddes (Alltså den 28/4) var jag och David iväg till Gävle på inskrivning inför snittet. Vi pratade med en barnmorska, besökte BB en snabbis och träffade narkosläkaren för att få information. De berättade att vi skulle vara i Gävle kl. 06,30 på tisdagen (29/4) och att vi fick sova kvar på BB om ville, istället för att kliva upp tidigt och åka iväg på tisdagen. Vi hade dock bestämt innan att vi skulle sova hemma för jag ville inte sova borta en "onödig" natt från Elvis. Så vi for hemåt och sov hos mina föräldrar med Elvis istället.



(jag ser hemsk ut, I know! Det är därför detta är de enda bilderna som ni får se på mig, haha)

När klockan slagit halvsju på tisdagsmorgonen så befann vi oss BB och jag fick duscha med descutansvamp som jag gjorde kvällen innan också och sedan ta på mig den fina skjortan och knästrumporna. En nål i handen sattes in eftersom jag skulle få dropp och en kateter kördes in i urinröret på mig (det var nog det värsta av allt, haha. usch för att visa puppan).



Jag fick sedan gå till operationssalen (08,15) med kisspåsen i fickan och droppställningen i handen. David hjälpte barnmorskan att köra min säng som också skulle följa med. De snygga och blåa operationskläderna fick David ta på sig och jag var bara tvungen att ta en bild på det, haha! Sötnosen min!

Det var många i rummet och alla förklarade en massa saker om vad som hände/skulle hända. Jag blev helt enkelt väldigt bra omhändertagen. Blodtryck och puls kontrollerades, säkert något mer också. Det tog lite tid innan narkosläkaren dök upp men efter ett tag kom hon och tillslut blev jag stucken i ryggen (ryggbedövningen). Jag blev alldeles varm i rumpan och det dröjde inte länge innan jag domnade bort från brösten och nedåt. Det konstiga var dock att jag kunde vicka på tårna på ena foten under snittet, DET var läskigt. (Foten försvann dock helt när snittet var över)

De kände med en kylklamp lite här och där på kroppen för att se om jag kände något någonstans. Det gjorde jag inte, förutom att jag kunde vicka på tårna och lite känsel nedanför brösten. Jag blev lite orolig och tänkte för mig själv att bedövningen säkert inte tagit riktigt..

- "Kände du det där?" Frågade någon och jag svarade att jag inte gjorde det.
- "bra, för de har börjat nu".

oj! De hade börjat och jag bara låg och väntade på att jag skulle råka känna någon smärta. Det gjorde jag dock inte utan det gick hur bra som helst. Jag hörde lite saxknipsljud ett tag (om ni förstår vad jag menar?) när de höll på och snitta mig, lite småläskigt sådär.

Sist jag snittades så hade ju vattnet gått innan men denna gång så var ju vattnet kvar och det hördes ganska väl när de sörplade ur mig vattnet, haha!

Ganska snart kände jag ett tryck uppåt och jag förstod att de var på väg att ta ut barnet ur magen. Man känner ingen smärta men man känner att de bökar omkring med magen.





Plötsligt hör jag ett barnskrik (kl. 09,19) och jag blev så förvånad över att höra ett skrik eftersom jag förberett mig på att det är vanligt att de inte skriker påengång vid snitt.Vid en vanlig förlossning så blir ju barnet i magen stressat av värkarna och vet att det är något på gång men vid kejsatsnitt så får ju barnet ingen förvarning och därför kan det vara så att de behöver hjälp med andningen litegrann. Barnet var knappt ur magen och började skrika redan då, jisses! Då blev vi lycklig kan jag säga!

De kommer runt med barnet och vi är hur lyckliga som helst! De håller upp barnet och frågar om vi vet vad det är för kön, det vet vi inte och vi får kolla efter. Det stod helt stilla i min skalle och jag undrade om det var en pung eller en puppa, haha! Inte högt, bara för mig själv! Jag förstod väldigt snart att det var en flicka och sedan gick de iväg med henne för att göra rent och kolla så att allt var bra.

David fick klippa navelsträngen och titta så allt var bra med henne medan jag låg snällt kvar på operationsbordet. De kom in en snabbis så att jag fick ha henne på bröstet innan de gick upp till förlossningen (kl 09,30), dit jag förhoppningsvis skulle komma också.

De sydde ihop mig och väntade sedan på att få reda på om jag kunde komma till förlossningen eller om jag skulle vara tvungen att ligga på uppvaket istället. Förlossningen hade fullt upp så det blev uppvaket och där låg jag nog runt en timme eller en och en halv timma, innan David och flickan kom till oss. David hade fått fika på förlossningen och de hade vägt lillflickan. 3120g och 49cm lång. Hon hade fått ligga i en värmekuvös en liten stund också eftersom hon var lite kall. Hon fick ligga vid min bröst och vi fick ganska snart komma till BB (runt tolvtiden). Innan vi drog till BB så hann vi med att ringa till våra föräldrar och berätta att vi fått en liten flicka som fått namnet Ella.






NoneNoneNone

Tillbaka på vårt rum (vårat alldeles EGNA rum som vi fick på morgonen) och bedövningen hade släppt nästan helt då. Vi ringde runt till folk och smsade samtidigt som vi snusade bäbis.

Vid halvsex (eller om det var halvsju?) så ställde jag mig upp första gången och sköterskan blev väldigt förvånad över att jag ville upp och gå redan då. Hon hade tydligen tänkt vänta till morgonen efter men envis som jag var så skulle jag allt upp då. Och det gick ju bra! Jag fick dock ha kvar katetern till dagen efter det.





På onsdagen fick vi besök av Davids syster, hennes pojkvän, Mina föräldrar, Davids kusin och Elvis förstås!

Elvis var glad först och skrek titta när han såg Ella men sedan blev han lite räddnär hon började gråta och trodde att det var han som gjorde något fel. Senare när jag, David, Elvis och Ella gick in till vårt rum på BB så pussade Elvis på Ellas huvud och var jättego med henne. Vi hoppades på att det skulle hålla i sig!

David och Elvis for sedan hemåt för att sova hemma och lämnade mig kvar på BB med Ella.






På torsdagen fick vi åka hem. Det blev på eftermiddagen bara för att jag var tvungen att vänta på en gynläkare som skulle godkänna vår hemgång. Det var självklart att jag fick åka hem eftersom jag var så pass pigg som jag var så vi packade ihop oss och David hämtade oss.

Elvis har varit jätteduktig med Ella. Han är inte svartsjuk och han är så go med henne. Han vet dock inte hur man ska bete sig ibland och råkar vara lite hårdhänt så det gäller att hålla koll. Han vet ju inte riktigt vad försiktig är för något men det lär han sig nog. Han pussar på henne och hjälper mig att torka henne när vi byter blöja.




Hittade på en ekorre idag men bilderna blev rätt kassa, haha. Visar dem ändå!



Vi var ute idag och grillade korv till lunch på vår gård. Riktigt mysigt faktiskt!




Nu blev detta väldigt snabbt skrivet och jag önskar att jag haft lite mer tid på mig att skriva mer om allt som hände men nu vill David sova och jag har skrivit i raketfart. Jag ska lägga in bilder på Ella tillsammans med sina farföräldrar också men måste ta nya sådana för det blev nå knas sist. Bara sudd!

Så här gick det iallafall till när Elvis lillasyster Ella föddes!


Just nu är vi tokförkylda hela familjen och vi hoppas på att Ella inte ska bli smittad. Jag hade feber tidigare ikväll och jag hoppas innerligt att det går över!

Elvis sover sött och nu vill David gå upp och lägga sig så jag ska vara snäll och avsluta nu. Har antaligen missat allt som jag tänkt ta med men jag får allt lägga till det om jag kommer på något.

Sussa sött!






Imorgon!

Imorgon dyker det upp ett inlägg om dagen då Ella föddes!
Jag tänkte att jag skulle hinna med det nu men det blev inte riktigt så. Håll utkik imorgon vettja!


Tack för alla kommentarer!

29/4 -08 kom Elvis lillasyster Ella till världen!
3120g, 49cm och sååå lik sin bror då han var liten!

95949-2978

Allt gick jättebra och vi kom hem ikväll.


 

Tack så mycket för alla gratulationer! Så himla skoj att komma hem och se alla som skrivit, tack!
Jag bjuder på någon bild tills jag orkar skriva en massa skoj och lägger in fler bilder! Jag är för trött för ett långt inlägg ikväll, sov bara 15 minuter inatt. Så jag ska sova nu, haha!

Måste bara skriva att det är jättesvårt att ställa om sig och säga "hon" istället för "han" osv. Vi är ju van vid att säga han/honom till Elvis och det blir ofta det till Ella, haha. Och eftersom hon hade något plagg från Elvis på sig på BB så blev hon så jäkla lik Elvis också, alltså då han var lika liten.


Just det ja, checka in detta!

Elvis på kortet och Ella till höger. Lite lik varandra?



Uppdaterar bättre nästa gång!