tvättmaskinens härliga ljud

Godkväll och tjenamors!
Dagen som flygit förbi som en annan raket tillbringade jag på stan med min kära mor, syster Anki, Nini och hennes son Fredrik. Elvis var självklart också med och busade. Vi käkade sen lunch på taco-baren men vi åt faktiskt inte tacos, konstigt nog. Vi var alla sugen på kebabtallrik och så fick det bli. Jag vet inte vad vi gjorde men i nästa stund hade klockan redan blivit halvfem och det var dags att bege sig hemåt. Eftersom jag ändå liftade med mamma så passade jag på att springa in på Hemköp för att handla lite. Det var iallafall en mysig dag!

Hem och låta Elvis får i sig lite middag för att sedan roa honom tills klockan slagit sju och vällingflaskan vilade mot hans läppar. Efter att han lika snabbt som vanligt sugit i sig all välling blev det läggdags och sova. Gick jättebra trots att han sov middag sent. Gick in och la honom, sa godnatt och gick ut därifrån som vanligt. Han ställde sig upp och "ropade" en gång och då var jag dit och la ned honom en gång och gick ut igen. Det har varit tyst sedan dess och han sov så sött när jag senare tittade till honom.

Just nu hör jag tvättmaskinens "härliga" ljud och hoppas på att jag inte glömmer att hänga tvätten innan jag ska dejta Johnnyboy (John Blund, så ingen missuppfattar). Kvällen har bestått av lite sallad till kvällsmål/middag, Allsång på skansen och just nu Gilmore girls. Jag gillar att titta på Allsång på skansen och grannarna hatar mig säkert efter att ha hört mina falska toner som bara var tvungna att låta sig höras under allsångerna. Nej, så högt sjöng jag nog inte. Men jag kan hålla med om att jag är lite "töntig"...

Ja just det ja, min gå-ner-i-vikt-plan.. Motivationen var på sin plats idag också även fast jag åt kebabtallrik idag, börjar väl på riktigt imorgon kan man säga.
Det blir nog ingen direkt plan utan jag kör väl mest på att försöka göra av med mer än det jag tar in. Så enkelt är det ju egentlgen. Men ska försöka att äta mer sallad, hur gott som helst ju! Men jag står kvar vid att äta chips en gång i veckan, annars dör jag ju (okej, kanske inte men ändå). Dricka mängder med vatten är ett måste och det är inget jag klagar på eftersom jag tycker om vatten oerhört mycket.  Vi får se hur det går, den som lever får se!

Imorgon blir det mätning lite här och var på kroppen och förhoppningsvis vägning (hua).

Tvättmaskinen har tystnat......

Sov gott, gott folk!Stolt som en tupp

Idag ställde sig Elvis vid spegeln i hallen och tog tag i min hårborste som låg där. Och vad gör han med den? Jo han börjar "borsta" sitt hår medan han kollar i spegeln, hur sött är inte det? Han brukar ju snegla lite på mig då jag står och försöker få mitt hår att ligga där det ska. Sötnosen! Och igår fick han sig en "aha"-upplevelse då jag visade hur man knäppte av taklampan i mamma och Jans sovrum. Han förstod direkt att det hörde ihop och sedan var han fastklistrad vid lysknappen på väggen. Han skulle minsann knäppa av och på lampan han. Och mellan varje gång han tryckt på eller av lampan så tittade han på själva lampan i taket, stolt som en tupp!

Grillnatta ikväll.. Fast blev inte mycket gå runt på stan eftersom det var så mycket folk. Vi var mest ute på lagret på biggans men det var trevligt det med. Mycket roligare än att sitta hemma. Ja just ja, jag kanske ska berätta vilka "vi" var? Mjolu, det var jag, Elvis, Mamma och Jan. De hade grillbiljetter så jag fick ta del av maten jag också, tack! Elvis fick käka lite han med. Och den pojken, ja, vad ska man säga.. Jag trodde att han skulle somna eftersom han sovit middag tidigt men icke! Han var vaken tills vi gick hem vid tio och då somnade han i sittande ställning i vagnen, haha! Helt slut stackarn! Han brukar ju lägga sig vid sju annars.  Inte var han trött eller gnällig när vi var på stan heller utan han var hur glad och gó som helst! Jag köpte en ratt att ha på vagnen då vi ändå var på stan och Elvis tokgillade den då jag visade den för honom.

Nu helt plötsligt sådär, efter att ha pratat med David innan det blev kväller för honom, har jag fått världens motivation till att gå ner i vikt. Jag har ju alltid velat gå ned i vikt men inte haft någon motivation eftersom jag blir tvärtom då jag vet att jag är tjock. Jag sätter mig ned och deppar istället. Men nu är motivationen här och jag hoppas att den stannar kvar och fortfarande ligger och lurar i skallen då jag vaknar imorgon. Jag ska iallafall göra upp en plan som jag ska följa till fullo. I början då jag gick ned i vikt så åt jag sex gånger om dagen. Frukost, morot, lunch, morot, middag, morot och jag var väldigt noga med att äta alla målen för att hålla blodsockret uppe. Fast nu blev jag osäker på om det är att man håller blodsockret uppe eller nere, haha men saksamma. Man håller det på en nivå iallafall, blev osäker nu bara för att jag började fundera. Så jag ska göra det iallafall och röra på mig och cykla på kvällarna. Ska försöka göra upp en matplan osv. och se till att jag alltid har det jag behöver i kylen, hemma. Jag minns inte riktigt hur jag gjorde då när jag gick ner i vikt men jag gjorde en egen variant på något vis och blir väl något sådant nu också - Svårt att veta vilka metoder som fungerar, så varför inte mixa lite och köra det som känns bra? Jaja, nu kommer jag säkert göra bort mig som vanligt och fortsätta vara tjöckis men vafan, det bjuder jag på.

Det jag är rädd för är att även om jag går ner 10kg så kommer jag ju att se denna äckliga kropp i spegeln eftersom jag ser mig varje dag. Hur roligt är det då att ha gått ner och självförtroendet fortfarande ligger på botten och skramlar med den gamla kroppen? Det är väl mycket därför jag inte haft någon motivation tidigare heller. Och för att jag måste stå ut med denna kropp väldigt länge innan jag kan ha gått ner så mycket. Kommer jag att vara fångad i denna kropp för alltid? Kommer spegelbilden att fastna?

Jaja, nog om det nu va?

Jag kan ju kanske skriva ned min "plan" här imorgon.

Detta kan jag nog skriva två versioner av:
  1. Togs tyvärr inga bilder idag men blir säkert någon imorgon.
  2. Det togs inga bilder idag så ni slipper dem, haha!


Nu ska jag försöka läsa lite om att gå ned i vikt och luska ut min fina plan.

Två varelser i en lägenhet

Jahapp, då var vi bara två varelser i denna lägenhet igen. Den tredje for till skellefteå tidigare idag och jag skickade just ett sms till honom för att höra om han är framme. Förhoppningsvis har de kommit fram. Stackars David kör hela vägen själv eftersom Wesslan inte har körkort. Att köra bil i sju timmar är nog inget att hänga i julgranen.

Igår var det Getostcafé hos Davids föräldrar och ja, det lockade verkligen folk! Det var full rulle där hela tiden faktiskt. Jättemysigt! Och jäkligt gott med getost!

För en stund sedan gjorde jag ett försök med att lägga in bilder från kameran. Jag tänkte att jag skulle hinna lägga in dem innan batteriet tog slut helt men icke! David fotade så jäkla mycket igår så tar ju så lång tid att lägga in bilder och batteriet orkade inte hålla ut en stund till. Runt 280 bilder är det som ligger i kameran. Han gick runt och fotade precis alla som var där han tror jag. Kul att han gillar kameran iallafall!

Frågan är ju nu om jag ska lägga in bilderna om en stund då batteriet är laddat igen eller om jag ska göra det imorgon? Det är en fråga som nog besvaras på något vis! Det märks väl. Jag lägger in dem i detta inlägg iallafall. Antagligen blir det ikväll redan. Texten kommer att uppdateras nu när jag skrivit klart iallafall, orka vänta med att uppdatera.

Efter att David sagt hejdå till oss idag så hälsade vi på mina föräldrar och min bror. Blev bjuden på grillat, riktigt gott! Tack och bock! Där spenderades alltså eftermiddagen. Ängla, Julia och pappa Jim kikade förbi också. Härligt att träffa småtjejerna igen (mina systerdöttrar).

Nu fick jag ett sms från hjärtat där han berättar att han kommit fram och precis bäddat ned sig. Vad skönt det ska kännas för honom att äntligen ligga i en säng efter en lång bilkörning.

Nu ska jag hämta kameran och göra ett nytt försök. Det går nog bättre nu när batteriet inte känner sig lika tomt längre.


Getostcafé:


Today:

Höger eller vänster?

Idag skrev vi på kontraktet för huset och fixade så att banken förde över handpenning till husägarnas konto. Den första november är det inflyttningsdatum, så senast då bor vi i hus!

Efter det var vi hem till mina föräldrar för att hälsa på lite. Eller ja, Jan var inte hemma så det blev "bara" Gabbe och Mamma som vi träffade och djuren förstås. Trevligt trevligt!

Just nu sitter jag och har lite ångest över vad jag ska göra efter ledigheten. Det finns inget som tilltalar mig och inget jag vågar/klarar av att göra. Snacka om misslyckad! Ge mig tips! Vad ser du mig att jobba med? Att plugga till? Help me! Jag funderar ju på att gå skrivarlinjen på folkhögskolan nästa höst men ni som känner mig vet att jag och beslut går inte ihop! Jag kan ligga på natten, på rygg, och undra vilken sida jag ska lägga mig på... "vad är skönast? Höger? Vänster? Äsch, jag vet inte.. *ligger kvar på rygg*) eller när jag går på en cykelväg och den delas, båda vägarna leder på något vis till stan men jag vet inte vilken väg jag ska ta och får lite ångest när jag närmar mig korsningen, haha! Sedan står jag länge vid korsningen och funderar. Jag skulle kunna skriva 100 grejer men ja, ni ska inte behöva tråkas ut ännu mer! Eller ja, en grej till - Vi var i Flugbo och jag fick jordgubbar.. Jag satt en lång stund och undrade om jag skulle ta mjölk eller yougurt (glömmer alltid stavningen och orkar inte kolla upp den) till... sen hällde jag snabbt upp mjölk så att jag inte skulle behöva tänka. Rädd att ångra mig, haha. Ja, dessa exempel var ju på de SMÅ problemen... så hjälp mig att bestämma mig nu!

På söndag åker David igen och det känns ju tråkigt. Jag vill att han stannar hemma några dagar till. Det är ju i och för sig bara tio dagar och sen blir han hem igen. Den helgen kommer dock att rusa iväg eftersom Davids brorsas tjej, karine, har sin familj från Frankrike på besök i Sverige då och den helgen ska de vara hos Davids föräldrar i Flugbo. Så vi kommer ju att vara där då.

Imorgon blir det till att brumma iväg till Flugbo på Getostcafé. Det är
bymella och Davids föräldrar öppet på deras gård medl lite fetost och grejer, myspys! Getost är förjäkla gott, har du inte smakat så gör det!

Näe, nu blir det minsann en tidig kväll, ikväll. Sängen skall alldeles strax få känna min tunga kropp och kudden ska få göra sitt jobb.

Alldeles nyss tyckte jag att det var dags för David att ge mig ryggmassage men icke sa nicke, det ville han inte. Han skulle lägga sig snart han också och var för trött. Tji fick jag med andra ord, attans! Min rygg längtar efter att få knådas och ja, vad som helst!

Just ja, häromdagen var jag till blodgivarcentralen (eller vad det heter) för att ta lite tester och skriva i en hälsogrej eftersom jag vill börja ge blod. Jag har ju väntat på att det ska ha gått 9 månader sedan jag födde Elvis. Men även där - tji fick jag eftersom det inte var 6 månader sedan jag tatuerades sist. Så den 27:e augusti blir det provtagning. Efter det är jag förhoppningsvis blodgivare!

Nej nu blir det faktiskt sängen.. om jag lyckas pallra mig iväg.

senaste dagarna

Hallå hallå!
I tisdags överraskade David oss med att komma hem. Jag förbannade mig för att jag alltid ska lista ut allt eftersom jag förstod att han skulle komma hem. Det jag inte förstod var att han skulle komma så tidigt - klockan halvåtta. Så jag hade ju lagt Elvis fem minuter innan han sprang in genom dörren och frågade om jag hunnit lägga Elvis. Snacka om att få dåligt samvete, haha! Jag sa inget om att jag visste att han var på väg förrän han dök in genom dörren då fick han minsann höra "JAG VISSTE DET!!". Jätteskönt att han kom hem två dagar innan planerat. Mitt hjärta är hemma!

I Måndags skulle jag och Elvis ha umgåts med Sandra och Kevin men det sköts upp till tisdagen. Istället tog jag en promenad med Nini och det blev stan en sväng. Väldigt trevligt och roligt att träffa Nini och hennes son Fredrik eftersom det var ett tag sedan. På tisdagen så blev det stan med Sandra och Kevin. Lika trevligt det med!

Elvis "pratar" mycket mer nu och det är alltid något ljud som fint kommer ut ur hans mun. Det är aldrig tyst på den pojken inte! Idag frågade jag honom var hans näsa var och han gjorde inget alls till svar, istället frågade jag var min näsa var och då pekade han glatt på min näsa! Riktigt duktig. Han gjorde det flera gånger så det var ingen slump, på David också. Så kui att han förstår mer och mer!

Imorgon ska vi skriva på kontraktet för huset och sedan till banken för att ta handpenningslån! Senast den 1a november bor vi i hus! Känns riktigt bra även fast man blir lite uppstressad över att behöva flytta på alla skitsaker vi har i vår ägo!


Ni som brukar läsa min blogg ofta har nog förståt att min bärbara dator ibland brukar dö mitt i surfningen (eller vad man gör) lite då och då, och efter ett tag dö helt. Då brukar jag ju installera om själva windows-mappen så att bilderna finns kvar.. Denna gång installerade jag om som vanligt för att sedan bränna ut alla bilder som jag fortfarande inte har lyckats gjort. Det dumma nu var att den inte går att få igång nu, trots tre ominstallationer. USCH! Alla bilder från april och framåt ligger där. Ska ta med hårddisken till Flugbo och hoppas på att jag kan bränna ut dem där på något vis! Men har ju alla vitkigaste på riktiga bilder, iallafall fram tills förra veckan. KLANT!!


Snart börjar filmen på femman som jag hade tänkt att titta på så nu måste jag skynda mig att lägga in bilder! Kan tyvärr bara lägga in från igår och idag eftersom de andra ligger på den bärbara.

Nu blev det här väldigt snabbt skrivet, tråkigt nog. Hoppas att jag får mer tid i helgen att skriva.

FAN nu börjar filmen.. jag får uppdatera detta inlägg med bilder när den slutat eller under reklamen.

huj!

Uppdaterar (00:20) :
Inte så roliga bilder kanske men de andra är i den bärbara datorn som tidigare skrivet.

Nu hör jag hur sängen viskar mitt namn och mitt huvud dras mot kudden.

YES!

Om jag inte skriver något inlägg ikväll så skriver jag imorgon med massor av bilder! Hade tänkt att blogga ikväll men tyvärr blir det nog inte så, förutom detta då.

Hörs och störs!

Ny kamera i mina händer

Jag är världens lyckligaste människa idag! En ny kamera finns i min ägo och jag kan inte vara gladare. Eftersom varken jag eller David har en fast anställning så kan vi inte ta på avbetalning på Elgiganten och därför gjorde mina föräldrar det istället. I slutet av varje månad får de en räkning från Elgiganten som de sedan ger till mig och jag själv betalar. Så jag betalar den själv, tänkte bara skriva det så att ingen missförstår mig! Tack för att ni gjorde det möjligt för mig att köpa en ny kamera, guld värt! Riktigt skönt att ha en kamera igen. Det går ju att laga vår gamla också och det gör vi nog. Kan vara bra med en extra ibland och det går att filma med den.

Det blev en sådan här kamera:
http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_400D/index.asp


GOOOOOD!


När vi var i Flugbo i helgen så härmade Elvis tuppen varje gång den gal. Ni skulle ha hört honom, så jäkla sött! Och idag satt han och "skällde" när han tittade på vovvarna, försökte få igång dem. Så nu kan han både skälla och gala (hm heter det så?). Sötnosen! Jag brukar aldrig fråga Elvis det där klassiska "Hur stor är Elvis?" men mamma brukar göra det och idag så räckte han upp armarna som om jag inte gjorde annat än att fråga det, haha.

Idag följde vi med mina föräldrar hem till min mormor för att hälsa på. Hon blev glad över att få träffa Elvis igen, det händer allt för sällan att vi hälsar på henne. Efter det skyndade vi oss till Elgiganten för att hinna in dit innan de stängde klockan fyra. Med kamera i handen for vi hem till Mamma och Jan igen för att pilla på kameran. Jag blev bjuden på spagetti och köttfärssås, smaskigt! Elvis fick också äta det, vilket han verkligen gjorde, vilken gosse till att kunna äta! Nu har jag placerat min rumpa i soffan och tittar på filmen 'skicka vidare'.

Imorgon ska vi möjligen umgås med Sandra och Kevin. Förhoppningsvis är det bra "vara ute"-väder.

Oj nu har jag suttit med detta inlägg hur länge som helst och nu är det nog dags att uppdatera innan det dröjer flera timmar till. Jag fastnar i filmen hela tiden.


Några minuter senare:
Måste bara tillägga att fy vad tårarna rann när jag såg slutet på filmen. Jag har sett den förr men usch jag är så känslig och dessa slut gör det svårt att hålla tårarna borta. När jag ser på sorgliga filmer och det är fler som tittar med mig brukar jag lyckas hålla mig genom på något konstigt vis, försöker att tänka på annat men är jag ensam så går det bara inte.


vårat mirakel

Tänk dig att vakna upp till den bästa du vet varje morgon... Det gör jag! Jag vaknar och gosar med Elvis och det gör verkligen dagen. Ännu bättre när David är hemma också.

Det är verkligen fullt fart här hemma nu för tiden. Elvis springer runt överallt längs möbler och allt, spelar ingen roll om det är platta ytor som dörrar eller något liknande han är överallt. Springkryper och verkar så lycklig för att han kan ta sig dit han vill. I och för sig var det ganska längesedan han lärde sig det men allt går så mycket fortare nu, allt sker springandes.

Han utforskar den värld han kommit till.


Snart har det gått ett år sedan han bestämde sig för att det var dags att ta det första andetaget.

Tiden går fort när man har roligt

Godkväll och alldeles snart godnatt!
Vilken dag det har varit, skinande sol och trevliga moln. Dock iskallt i skuggan då vi var i Flugbo.
Igår blev det festival och det var roligt. Tiden gick väldigt fort men det är väl så när man har roligt. Det tråkiga var nog att vi missade alla vi skulle lyssna på förutom Jerry och lite av Takida. Men det gjorde inte så mycket. Jag och Moa kom hem hit vid tretiden och jag slocknade innan huvudet landat på kudden. Jag sov och tåflirtade tydligen med Moa när jag sov tills David ringde och väckte mig vid halvnio, jisses!

- Hade du kul igår?
- Det är för tidigt för att minnas David!

Ofta man har fått igång tankarna innan man ens fått upp ögonlocken.

Det blev upp och hoppa för att sedan åka till Flugbo på släktträff - utan David. Trevlig dag som säkert varit bättre om jag inte känt mig som en... Ja, jag vet inte vad! Hur ofta känner man sig snygg dagen efter en utekväll med alkohol?

Efter Flugbo umgicks vi lite med Mamma och Jan och traskade sedan hemåt vid nio.

Fy vad jag vill ha en  ny kamera! En riktig systemdigitalkamera vill jag ha men de kostar ju lite också och jag vill helst inte ta på avbetalning eftersom vi försöker få ner summan på räkningarna. Damn it.. Går ju att laga vår kamera också men vill ändå ha en bättre.. Jag lånade mammas kamera då vi var där ikväll och det blir så mycket bättre bilder än med vår..
Här kommer lite bilder iallafall!Nej nu lockar sängen så jag får skriva mer imorgon istället.

Söv gött och dröm sött!

Festival

Nu har Elvis precis åkt ifrån mig och det är skitjobbigt som vanligt. Varför utsätter jag mig för det här varje gång? Man glömmer lätt hur jobbigt det är att vara ifrån honom. Men han har ju det bra, det vet jag men är jobbigt för mig att vara borta från honom bara.

Ska göra mig klar nu och senare ikväll blir det festival. Jag gör förresten min festivaldebut! haha

Fy vad tomt det känns i lägenheten!

Damn it

Beslutsångest.. Bollnäsfestivalen EN dag eller inte.. hmmm...

Regnet föll

Goddagens! Igår var det skinande sol och vi var inomhus. Idag var det regn och lite smygåska - Vi var utomhus. Snacka om att ha fått allt om bakfoten (är det så man säger?)! Det blev en sväng ned till stadens torg idag för en fika med Amanda och Hanna på Café symfoni. Ja, caféet heter faktiskt så. Inte krokanen även fast man alltid måste säga det för att alla ska förstå var man fikar, haha! Själva huset heter Krokanen.

Innan det var dags för fika med dem tog vi en sväng förbi David och Wesslan (Johan) som jobbade i firmans lagerlokal på lokstallarna. Då vi ska gå därifrån börjar det småregna och jag förbannade mig själv som valde att lämna paraplyet hemma. På med regnskyddet på vagnen så att iallafall Elvis skulle slippa regnet. Ganska snart började den lilla rengskur som var förvandlas till en stor. Så där gick jag i klänning och leggings samtidigt som regnet gjorde mig dyngsur. Riktigt blött, det ösregnade verkligen. Första bästa "glömma-sig-undan-regnet-ställe" blev stationen och där väntade vi på att Amanda skulle dyka upp. Sen så blev det fika och prat med tjejerna. Kul att ses igen! Blir ju inte så ofta nu för tiden eftersom det är svårt att få alla att kunna samtidigt.


Det är så himla kul att ha med Elvis när jag är och fikar eller vad jag nu gör, överallt. Han charmar alla och är min gosnutt! Jag vill helst inte gå själv på stan utan honom, mycket roligare om han är med.


Ikväll har jag kikat på allsång på skansen . Jag tycker faktiskt att det är mysigt när alla sitter och sjunger! Gilmore Girls är det som ögonen får lov att kika på just nu medan jag skriver här lite då och då.

Känns riktigt bra att bli husägare om ungefär 3 månader och nu är det bara att gruva sig över att flytta all skit vi äger också. Huset är jättefint och ganska stor tomt. Det trista är att badrummet är litet och det finns bara dusch. Jag som vill ha badkar eftersom Elvis älskar att bada. Att bada balja eller att bada i duschen känns så litet. Vill ju att han ska kunna röra sig lika mycket som nu. Men kanske kan vi fixa ett badkar till tvättstugan på något vis? Spelar väl ingen roll var vi har den, huvudsaken att man kan bada ibland. Vi får se hur allt blir..

Jag har många bilder på huset men det känns ju inte rätt att lägga ut dem på internet när vi inte äger huset och det är deras grejer som finns med på inne-bilderna. Så vi får lägga ut bilder sen istället då vi flyttat in.

Nu ska jag fortsätta med att kika på Gilmore Girls, låta ögonen vila lite från att hoppa mellan televisionen och datorn.

Hajhaj!

En kroppsdel är borta

Jag har ingen kamera längre och jag tror att det blir min död. Okej, nej så allvarligt är det väl inte men den fattas mig.. En kroppsdel har försvunnit. Jag har lyckats tappa den i golvet och själva avtryckaren gick sönder.

David for iväg till Linköping på eftermiddagen idag men nu är han snart hemma igen. Han satte sig i bilen med wesslan i tron om att åka iväg för jobba men 20 mil senare får de reda på att det inte blev något på det projektet. Det blev till att vända och brumma hemåt igen. Han låser nog upp yttedörren vilken sekund som helst. Jag hade rätt - nu hörde jag nycklar och en dörr som öppnades!

Vet inte riktigt hur de skulle göra med jobb nu men han skulle ned på lagret i Bollnäs imorgonbitti och röja upp där och sedan blir det nog något annat projekt.


Just ja, jag kanske ska avslöja hur det gick med banken idag?
- VI FICK LÅNELÖFTE!!!!!!!!!

Snacka om att vara glad! Fast jag går bara och tänker att hon säkert räknade fel eller gjorde något fel, haha. Hus om tre månader ungefär.. Nice! Trist att Elvis fyller 1 år innan det bara. Hur mysigt skulle det inte vara med kalas utomhus om det är finväder!


Ja nu blir väl folk glada när de slippa alla bilder jag lägger ut varje dag, haha..


Nervös...

Håll tummarna för att vi får huslån! Får reda på det snart tror jag! Isåfall flyttar vi till Hällbo!

en vanlig lördag

Jag hoppas verkligen att vi får ta ett huslån! Ska titta på huset imorgon och förhoppningsvis får vi köpa det om vi kan. Håll tummarna för ett banklån åt oss!

Idag var vi till Flugbo en sväng och på kvällen blev vi bjuden på middag hos Davids lillebror Johan. Jättegott, tack och bock för en trevlig middag!

Imorgon är det sista dagen hemma för David. Hoppas att de ringer från Banken på måndag och pratar med honom. Vi ansökte om lånelöfte på internet och preliminärt så fick vi låna iallafall men man vet ju aldrig. Ingen av oss har fastjobb...

Här är en bild som Johan tog på Elvis. Han var toksvettig och håret gick att forma hur som helst, haha!


Husköp?

Idag har det varit fredag hela dagen (ovanligt va?) och den tillbringades i Flugbo. Hälsade på Davids föräldrar som vi inte träffat något sedan David for iväg till skellefteå. Vi tog även en tur till Hällbo för att kika på ett hus som är till salu som vi är skulle vilja köpa. Davids mamma, Inga, känner de som bor där och de hade frågat henne om hon visste någon som skulle kunna vara intresserad och ja, hon känner ju oss! Tråkigt nog var de inte hemma men huset såg jättefint ut utifrån iallafall. Inga fick tag på dem senare och vi ska kika på huset på söndag, kul! Huset är inte stort men det räcker för oss nu iallafall och går ju att bygga ut eller fixa på annat sätt om det skulle vara så. 90kvm tror jag att det är på, tre rum och kök. Antagligen får vi första tjing på huset, förhoppningsvis iallafall! Vi vill flytta dit även fast vi inte sett insidan. Skulle det inte vara som vi vill så går ju det att fixa! Så om vi får köpa huset, om vi fortfarande vill som vi antagligen gör, så blir det nog banken på Måndag, innan David far iväg, för att se om vi får ta lån.


Som vanligt lite bilder på sötnosen vår!


Så här såg jag (läs tjockisen) ut i onsdags då jag var ut. Köpte klänningen på stan eftersom jag inte hade något att ha på mig. Trivdes ganska bra i den iallafall! (såg nu efteråt att ansiktet ser väldigt skumt ut när bilden är så mycket mindre än i vanliga fall, haha)
Ingen som har något frisyr-tips?Det är riktigt toppen att ha hela familjen samlad här hemma men på Måndag sticker David till Linköping och blir där i tio dagar. Johan, en vän till oss, har också fått jobb på samma företag så de kommer att jobba tillsammans nu. Kul för dem! :)


Nej nu blev det brist på ord.. Hoppas på att det dyker upp några nya tills imorgon eller så.

Natti!

500 inlägg

David, mitt hjärta, befinner sig i detta nu hemma här i vår lägenhet. Han dök in genom dörren vid halvnio och "lämnar" oss inte föränn på Måndag morgon. Som vanligt ska det bli spännande att se Elvis reaktion imorgon då han ser sin pappa ligga i sängen när han vaknar.

Igår med blev utgång med Elin och Hanna. Elvis hann somna innan jag gick till och med, det kändes bra. Han sussade sött till sju i morse och allt gick bra. Det var riktigt skoj att umgås med Hanna och Elin, och kvällen var rolig. Tiden gick lite för fort bara. Träffade inte lika många "kändisar" som vanligt men det var ju i och för sig onsdag också.

Jag såg alldeles nyss att jag har skrivit 500 inlägg i denna blogg (501 med detta). Jag har inte tänkt på att man kan se hur många inlägg som skrivits.


Nu vill jag ha lite hjälp. Ge mig lite tips på hur jag kan klippa mitt hår! Jag har ingen aning om hur jag ska göra men vill göra någonting. Help me!

Onsdag

Samtidigt som jag gnuggar mina väldigt trötta ögon försöker jag hålla dem öppna genom att titta på lite tv. Elvis slocknade precis igen och jag skulle göra allt för att få gå och lägga mig i sängen igen. Jag ska istället passa på att göra mig klar för att åka ned till stan efter att Elvis ätit lunch vid halvtolv.  Där blir det till att ställa sig i några provrum för att inse sanningen flera gånger om. Föroppningsvis lämnar jag stadens torg med något att täcka kroppen med ikväll. Innan vi lämnar staden blir det ett besök på systembolaget för att låta dem "diskret" glo på mitt leg 15 gånger innan de vågar låta mig betala och gå därifrån. Sist var det så, en äldre dam i kassan tittade om vart annat på mig och leget hundra gånger minst. Jag har dock bara varit dit två gånger sedan jag fyllde år och första gången slapp jag visa överhuvudtaget eftersom en av Davids bekanta jobbar där.

Efter stadens bravader blir det till att fixa massa och lämna Elvis hos mamma och Jan. Usch, saknar honom redan, haha! Men brukar ju gå bra så det ska nog gå. Därefter blir det hem till hanna för att träffa henne och Elin för att senare på kvällen låta tranan ta del av vårat sällskap.

Nej nu ska jag bokstavligen slänga mig in i duschens strålar och vrida kranen till hett, nice.

Imorgon kommer David hem igen förresten! Tiden gick verkligen fort denna gång och det tackar jag för. Det dumma är väl att han drar igen på Måndag.


Ha en bra dag!

Lyckat

Jahapp då var det Måndag igen och en ny vecka har påbörjats.
I helgen var vi till Furuvik och det var helt okej trots att vädret inte visade sin bästa sida. Även fast regnet blötte ned oss hade vi en trevlig dag

Imorgon blir det Träff med föräldragruppen och möjligen grillning med brudarna och Elvis på kvällen. På onsdagen ska jag ut med Elin, kanske Hanna hänger på? Synd att Amanda inte är hemma bara :( Det bestämdes för några minuter sedan. Elin åker hem på fredag och jag hade velat gått ut med henne innan hon åker. På lördagen skulle jag ha kunnat för då är David hemma men så frågade hon om inte jag kunde gå ut på onsdag. Mina föräldrar sa snällt att de kunde vara med Elvis när jag frågade. TACK! Jag har bara varit ut med Elin en gång för att festa sedan hon blev 18 år och det var någon dag efter hon blev det. Efter det blev jag gravid och allt. Så det ska bli roligt trots att jag kommer att sakna Elvis massor! Det gäller att förbereda sig nu.. Fast jag kommer ju att sova där jag också så.Här är lite bilder från lördagen i Furuvik:


Jaa... jag vet... Mycket bilder...


Nu blev det så sent att jag inte orkar skriva något, haha!

Jag lyckades iallafall med världens klantigaste grej ikväll. Mamma skulle komma hit med den gamla bilbarnstolen och jag skulle gå ut till porten och hämta den. Elvis var vaken eftersom han vaknat efter att ha sovit mellan kl.18 och 20, han trodde väl att han sovit middag eller något. Jag tänkte först låta honom vara i sängen medan jag sprang ut för att hämta men valde istället att klä på honom och gå ut. Vi gick ned till porten för att vänta på mamma och efter en liten stund gick vi ut i friska luften istället. Mamma kom och vi pratade lite. Jag vände mig om för att öppna porten men den gick inte att få upp, den var ju låst och nyckeln låg i lägenheten! Det enda vi gjorde var att skratta... vad gör vi nu? Mamma sprang i kapp en man som gick upp mot huset ovanför. Han skulle tydligen till en som bodde i det huset och den mannen kom ned till oss. Han låste upp ingången till tvättstugan i vårat hus och genom den dörren kunde jag komma till vår trappuppgång.

Tänk om jag hade lämnat Elvis i lägenheten? Snacka om att Fru Panik hade kommit illa kvickt då.


Bvc-besök

Som jag skrev igår så var det dags för ett bvc-besök idag och det gick fint. Hon frågade om han förstår vissa ord, som lampa osv... Elvis tittade upp på lampan på en gång, haha.. Fastän hon inte ens frågat honom något om den utan bara frågade mig. Så det var ju roligt att han visade det iallafall. Hon ställde lite andra frågor också som pincettgreppet, kryper, dra upp sig osv. Och det kan han ju.

Han var iallafall 72 cm lång (växt 1,5 cm sedan vi var där sist för ungefär en månad sedan) och vägde 8933g (sist vägde han 8815g). Antagligen så är inte detta så intressant för er att läsa men iallafall!

Imorgon blir det Furuvik med systrarna och deras familjer. Det ska bli roligt att göra någonting även fast Elvis kanske inte förstår så mycket av det. Han har ju sett djur förut och han förstår säkert inte att dessa djur är "häftigare" men kan ju vara skoj ändå!

På torsdag kommer David hemåt igen, längtar! Saknar den jäkeln!


Är han inte go så säg!Make an on-line slide show at www.OneTrueMedia.com

Bollnäs


Oh första gången det handlar om något bra då Bollnäs är med i Aftonbladet? Annars brukar det bara handla om dumma saker som händer.. Fast nu var det ju i och för sig "bara" en uppföljelse eller vad man säger..
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,1097222,00.htmlDet är torsdag idag, ikväll, och det innebär Ghost Whisperer.  Höjdpunkten på veckan när det gäller tv faktiskt.

Idag fikade jag med två tjejer från föräldragruppen och det var trevligt. Vi kikade i lite affärer också och jag handlade lite kläder till Elvis.  Titta på den vänstra bilden, är det inte för sött? Både pappa och son kan meka nu, haha! Ett blåställ med keps till. Jag visste att David skulle godkänna det så jag tvekade inte att ställa mig i kassan, redo att betala det som stod på lappen. Riktigt sött! Han kan ju ha den annars också så... och Hans keps har vi ju tappat bort så det var bra med en ny.

Nu ska jag kolla klart på GW!


Var är du?

Vart har orken tagit vägen? Jag har letat överallt utan något lyckat resultat. Det ser förjäkligt ut här hemma men jag lyckas inte få fram städtanten i mig. Idag hade jag hela dagen på mig att städa men nu när jag ser mig omkring så påminnner lägenheten mig om att jag inte gjorde det idag heller. Har varit så trött hela dagen och varken haft lust eller ork att ta tag i städningen.  Jag sov tre timmar på förmiddagen som jag brukar göra då Elvis sover och på eftermiddagen sov jag mellan klockan ett och halv fyra. Konstigt nog är jag fortfarande lika trött. Jag antar att det är en sådan dag och jag klagar inte så mycket, helt underbart att sova på dagen ju. Jag somnar aldrig lika fort då jag lägger mig för natten som jag för på dagen. Så fort jag lagt mig ned känner jag att John blund varit där och jag är på väg att somna.

Elvis blev tio månader igår och inledde sina 10 månader med att säga mamma för första gången idag. Fast bara när han var ledsen. Han sa det några gånger idag iallafall, kul! Pappa sa han första gången då han var åtta månader och har sagt det lite då och då sedan dess fast inte så ofta.

Ikväll, strax innan läggdags för Elvis, pratade vi med pappa David. Jag drog igång högtalaren på telefonen så att Elvis också kunde ta del av samtalen. Så fort han hörde att det var David så skrattade han direkt. Han gör så jämt nu när vi pratar med David, skrattar och ler.

Stackars Elvis fick inte hitta på något roligt idag men det var ju inte direkt väder för det heller. Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigare än vanligt. Det slutar ju oftast med att jag rusar till sängen vid midnatt för att jag just kommit på att klockan blivit mycket och jag ska upp tidigt. Om jag lägger mig klockan tio ikväll hinner jag ju sova åtta timmar och kanske inte är lika trött imorgon.

Ska fika med föräldragruppen imorgon, kul att vi fortsätter att träffas även fast "utbildningen slutat. Jag har haft turen att hamna i en grupp med härliga människor! Så vid ett-tiden ska jag befinna mig på café symfoni på krokanen för att fika lite. Ska bli roligt att se hur stor alla har blivit.

På fredag ska vi till barnavårdscentralen igen. Spännande som vanligt! Nästa gång blir det på ettårskontrollen, jisses det är ju snart!

I helgen ska mina systrar med familjer fara iväg till Furuvik med barnen och jag funderar på om jag ska följa med eller inte. Har beslutsångest. Jag vet inte om jag orkar efter som Herr Ork tydligen rymt iväg. Skulle vara roligt ändå att göra något och att umgås med dem. Jag måste ta ett beslut snart eftersom helgen närmar sig.


Nu ska jag låta folk spöa skiten ur mig på betapet, som vanligt.. haha..95949-1432

En Långnäs-tur

Dagen började vid sex i morse då Elvis vaknade och försökte få liv i mig. Vi sov dock igen mellan halvåtta och nio. Efter det gjorde vi oss klara för en dag med Nini och Fredrik. Då klockan slagit tolv riktade vi vagnen mot stadens torg och traskade på.  Väl på stan kikade vi runt lite för att sedan leka lite på Långnäs. Stackars Elvis fick ha sin gamla keps som är för liten på sig idag. Varför? Jo för att han har klantiga föräldrar som ständigt tappar bort hans nya keps.

Det var kul att träffa Nini och Fredrik igen och dagen var rolig!

Innan vi började traska mot blomkransen igen tog vi en sväng förbi Biggans nya ställe, bredvid torgboden, där de håller på att fixa för fullt inför öppning igen. Mina föräldrar är där och sliter varje dag, stackrarna. Jag lider med er! Från morgon till sena kvällen varje dag sedan förra veckan och det fortsätter tills torsdagkväll, om jag inte minns fel.

Jag fick syn på Torgboden då jag skulle börja gå hemåt påmindes jag om att köpa ett parasoll till vagnen. Det blev alltså en sväng in dit också. Ett svart litet parasoll inhandlades för 159 kronor. Damen i kassan hjälpte mig snällt att sätta dit den på vagnen också.

Nu riktade jag vagnen hemåt igen med ett litet stopp på kyrkogården bara. Jag hälsade på Mona och Erik vid deras grav eftersom jag kom på att jag inte sett gravstenen än. Davids mamma och syster kom förbi också eftersom jag glömt min hårspray i Flugbo.Så här låg Elvis och sov ikväll då jag tittade in till honom igen för att se om han somnat efter att jag lagt honom.

sötnos!

95949-1433
Långnäsbilder


De senaste dagarna

Det känns som att det är dags att låta fingertopparna göra sitt jobb igen, att forma mina tankar och ord.

Fredag

En påhälsning hos mina föräldrar och en tur till dollarstore blev fredagen använd till.
Lördag

FFIF - Full fart i Flugbo! Alla syskonen med respektive hemma hos sina föräldrar i Flugbo, bara Moas Markus som fattades. Tova har en Markus hon också fast han var ju med. Moas Markus var iväg och skruvade bil eller något sådant långt bort. God mat, trevligt umgänge och en mysig afton.
Söndag

Vi sov kvar hos Davids föräldrar, som alla andra, och vaknade därför också upp där. David bestämde sig för att smida någonting på morgonen innan vi for hemåt.

På kvällen var jag bara tvungen att fotografera Elvis då han "borstade" tänderna. Han gjorde en jäkla söt min hela tiden också. Han härmar en grej som jag brukar göra åt honom ibland, busblick? Aja, han gör en min med flit iallafall. Drar ihop näsan och ögonen, sötnosen.

Sista kvällen innan David skulle dra sig mot Skellefteå igen. Vi gjorde mest inget. Han satt i soffan med ögonen vilande mot tv-rutan medan jag satt bredvid honom med datorn i knät och betapet i skallen. Vi gjorde inget viktigt alls när vi egentligen skulle ha städat. Tji fick jag och det är kvarlämnat åt mig.Måndag

Jag och Elvis vinkade (så kul att vi båda vinkar nu för tiden) hejdå till David då klockan precis slagit sju. Vid åttatiden blev det sovdags till klockan tio. Städningen blev inte av idag heller eftersom jag varken hade lust eller ork. Jag får hoppas på att iallafall lusten dyker upp imorgon för då brukar jag oftast orka också. Skulle orken vara där men inte lusten blir det aldrig av.

Eftersom jag behövde köpa hem snus idag så gick vi till BK-kiosken (som jag alltid kommer att kalla för svanen eftersom den butiken alltid hetat så innan). Jag blev väldigt förvånad då jag drog upp persiennen i vardagsrummet och såg att det var fint väder. Vad tusan, imorse var det ju grått? Det blev shorts för både mig och Elvis. En av oss passade bättre i shorts än den andra.. Jag ska inte avslöja vem men jag kan ju säga att det inte var jag, haha!

Eftersom vädret var underbart skönt samtidigt som jag började lukta illa av all svett som framkallades tog vi en runda till lekparken som är alldeles intill Anki och Jims hus. Elvis fick gunga lite. Första gången faktiskt, konstigt nog. Han kollade mest på sin skugga som flög omkring på marken nedanför.

David tog med sig min Nokialaddare till Skellefteå och jag var i behov av en sådan så därför blev det en sväng till mina föräldrar också. De var inte hemma men det var däremot min bror och hundarna (Venus och Stej). Fåglarna (Jörgen och Icko), ödlan (Gismo) och sköldpaddan (skalman eller 'skalleman' som Ängla och Julia kallar honom) var självklart också där. Jag vet inte fasen inte vem som lät mest - Hundarna eller fåglarna? Det lutar åt fåglarna för hundarna förde inte så mycket liv.

Gabbe, min bror alltså, hade sina glasögon som han nyss införskaffat på sig och Elvis bara tokstirrade på honom. Han tog av sig glasögonen och Elvis sken upp direkt fast det försvann lika snabbt då han tog på sig dem igen. Antagligen är det väl ovant för Elvis att se honom i glasögon, haha!

Vi satt här utanför en sväng innan vi gick in och gjorde i ordning välling till Elvis eftersom han redan var toktrött. Halvsju slocknade han precis då han slurpat i sig sista vällingsdroppen.Nu sitter jag bara här och undrar hur tiden faktiskt kan ha gått så snabbt idag, trots lite gjort? I och för sig brukar det hjälpa att bara gå ut i en kvart så rullar dagen på ganska fort.

Imorgon blir Elvis 10 månader vilket också berättar att det bara är två månader kvar tills han firar sin ettårsdag. Tänk vad mycket han har lärt sig. För lite mer fyra månader sedan hade han precis lärt sig att sitta helt stadigt själv och nu drar han sig upp överallt och springkryper. Det är så mycket som han lärt sig att det är svårt att skriva upp..

Snart har jag och David varit tillsammans i tre och ett halvt år också, tiden går fort. Älskar varandra lika mycket än, ännu mer till och med! Vi har våra tjafs och bråk lite då och då men det hör ju till! Man kan inte alltid tycka lika.


Imorgon blir det nog en runda på stan med Nini och Fredrik. Hoppas på att molnen tar lite semester imorgon också, så kan solen få göra sitt.
95949-1398