Halkat



Godkväll!
Har ni, som jag, märkt att jag halkat ur bloggbanan igen? Ska bättra mig! Slänger in några bilder på barnen innan jag drar mig mot sängen. Fast först nördar jag mig lite framför televisionen!

Imorgon ska jag förresten fotografera en liten Hugo, Elva månader gammal. Tänkte försöka se till att lyckas fånga något nyfiket (till projektet). Fast det är ju inte alls säkert att han gör något nyfiket heller :)

Nu ska jag kika klart på tv och sedan blir det till att dreggla kudde!

Återkommer imorgon och berättar ifall det hände något nyfiket :)

Dopklänning



sööööta Livia! :)
Kanske inte blev så himla lyckade bilder om man tänker på ljuset osv.. men hon är såå söt!

Fusk!

 

Haha..lägg märke till Ellas hand som dyker in i bilden och är ute efter bubblan..




Godkväll gott folk!
Barnen sover, äntligen måste jag säga. Ella vägrade lite ikväll och då blev det automatiskt lite senare för storebror Elvis också. Blev riktigt förvånad över att hon krånglade. Hon har varit himla lätt att lägga rätt länge nu och jag hoppas verkligen att det inte blir som perioden innan. Då grät hon så fort hon såg sängen och den perioden höll i sig en stund.

Den senaste tiden har hon sträckt sig mot sängen på en gång och kört in tummen i munnen direkt. Men det kan helt enkelt vara för att hon är lite snorig också. Eller tänder. Man vet aldrig....

Så ja, Ella slocknade i soffan strax innan nio och Elvis somnade sött i sin säng vid halvtio. De ska ju upp imorgon för att vara hos dagmamman så jag kan jobba med projektet så det var tur att det inte blev senare.


Det går iallafall bra med "dieten" (LCHF) och i tisdags när jag vägde mig så hade jag gått ner 1 kg till och sammanlagt blir det 2,6 kg på två veckor. Det börjar bra och jag hoppas verkligen att det fortsätter. Två veckor utan fusk alls med chips är väldigt lång tid för mig som är halvt beroende, haha! Trivs himla bra att äta såhär men jag vet att jag ger upp om jag inte ser resultat. Men hittills fungerar det bra och jag SKA ner ännu mer i vikt! Jag går hellre ner i vikt än äter chips om jag själv får välja.....

Första delmålet är iallafall att gå ner till det jag vägde innan jag blev gravid med Elvis. och då ska jag ner 7 kg från startvikten ("bara" 4,4 kg kvar) och sedan ska jag gå ner 6 kg till tänkte jag för då väger jag lika som när jag och David träffades!

Jaja, nog om det! Tänkte hänga tvätt nu och sedan dreggla kudde en sväng!



kossor

Kossor från Forsa..

 

 

 

Mina bästa!

 

 

 

Såhär blev det när vi tryckte in tvn i barnens garderob. Eller ja, vi tog ju bort garderobsdörrarna först förstås. Vill göra om en massa där inne men ett steg i taget :) Bortse gärna från de dumma sakerna som står på vägen ut.. de stod i garderoben pga platsbrist. Har bara inte orkat slänga ut det!

 

Usch & tvi vad jag är rackarns trött. Borde krypa ned i sängen och invänta Herr Johnnyboy (David får väl vara med på ett hörn han också) men jag antar att jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att det lär dröja en stund.


Tänkte avsluta detta inläggredan nu och bespara er en massa sömniga meningar och dra igång ett nytt imorgon istället, det låter väl kanon?

God natt med er!

Projektåret!

Eftersom jag är en lat jäkel och inte orkar lägga in de få bilder som befinner sig i kameran så bjuder jag på en gammal favorit! Elvis som hämtade mössan och la sig i denna ställning. Jag hade ju tänkt ta en fin "uppställd" bild när han satt fint i soffan men istället fick jag denna otroligt charmiga "jag-har-tröttnat-på-att-bli-fotograferad-bild".

 

Ja jag skulle ju skriva en truddelutt om Forsa också..

 

Jag var först där vi skulle träffas och det kändes riktigt skönt att slippa gå in i ett rum fullt av människor. Istället kunde jag prata lite med läraren samtidigt som de andra rullade in en efter en. En himla tur att det verkar vara en bra lärare, kändes bra på en gång!

När alla var samlade så pratades det en stund och sedan var det lunch. Jag höll mig faktiskt till min lchf-diet fastän jag var borta också, duktig kände jag mig! Till och med när det var kycklingwok, då åt jag allt utom nudlarna som jag petade bort!

 

När lunchen var över så var det dags för presentationen av sig själv och projektet inför allihopa. Usch och fy vad jag hade gruvat mig inför det där. Och det blev ju inte bättre när de andra i gruppen en efter en presenterade sig och visade bilder. De är så otroligt duktiga, allihop! Mitt självförtroende som annars ligger och skravlar på botten grävde ner sig ännu mer och jag ville absolut inte berätta om mig och visa mina "dåliga" bilder (kändes så då när man fått se de andras toppenbilder!). Och de andra hade ju med sig väldigt många bilder också på allt möjligt. Själv hade jag bara tre bilder som exempel på projektet, som det stod i pappret vi fått.

 

Tillslut blev det ju min tur. Berättade lite snabbt om mig själv och vad jag ska fota (barns nyfikenhet) och sedan visade jag mina tre bilder. Kändes verkligen som om jag hade med mig "familjealbumsbilder" istället för bra bilder som de andra. Men det gick iallafall rätt bra att presentera allt eftersom det var himla avslappnat och man fick sitta som man satt istället för att stå upp.

 

Jag började sedan fundera på om jag hade valt rätt projekt eftersom jag blev lite osäker på om de andra tyckte att det var ett bra projekt, vilket egentligen inte är viktigt men jag är ju lite så.

 

Det blev kväll och jag drog ut på en promenad med en tjej från Åland, kikade runt litegranna. Därefter tittade vi på idol och roades av det. Och som alla andra kvällar så blev det ju dags för sängen och dejt med John Blund. Kan ju säga att jag knappt sov alls den natten på grund av rädsla för att sova över (tror jag?).
Till slut låg jag bara och väntade på att jag kunde kliva upp utan att det var allt för lång tid kvar till frukosten.

 

Den dagen var det dags för läraren att presentera sig själv och visa oss sina bilder för att vi skulle förstå hur han var som fotograf osv. Riktigt duktig är han iallafall och en riktigt trevlig människa!

 

Efter det fick vi ha enskilda samtal med honom för att diskutera projekten. Jag tänkte då att jag skulle fråga honom om han tyckte att det var ett bra projekt eller om jag skulle byta till något annat. Men innan jag hann säga något om det så sa han att han hört att jag var tveksam och undrade varför. Vet inte riktigt vad jag sa men han frågade om jag inte såg att de andra tyckte att bilderna var bra och att han tyckte att de var jättebra. FYYYYYYYY vad skönt det var att höra och jag blev så lättad av att han tyckte att både bilderna och projektet var bra. Självförtroende for som en raket upp till rymden och jag var riktigt taggad igen. TACK!!

 

Det var förresten en härlig grupp människor som jag går projektåret med, öppna och väldigt duktiga på det de gör. Här kan man verkligen lära sig av de andra :) De flesta av oss har olika "riktningar" inom fotandet.

 

Jag hade ju tänkt göra om hemsidan idag också men som vanligt lär det inte bli av antar jag. Måste ju in med nya bilder och bort med de dåliga som jag tydligen har lagt in där. Vi får se hur det blir!

 

Men just ja.. När jag kom hem igår, vet ni vad jag möttes av då? En nystädat hem och middag på bordet!! Fläskfilé i ugn med grädde, creme fraiche och samal oelek (skulle vara soja också egentligen)...... såååååååå gott!! Sicken karl jag tydligen har ;)

 

Ha en bra kväll hörrni och sov gott!


Forsa

Jag hade det jättebra i Forsa! Återkommer med en lite mer detaljerad uppdatering ikväll.  Jag ska även försöka hitta lite tid till att göra om hemsidan ikväll, åtminstonde lägga in bättre bilder än de som ligger där... usch! Vill knappt titta på sidan :)

På återseénde!


Sorry

Ursäkta min bloggfrånvaro! Drar till Forsa imorgon och ja... Jag uppdaterar på lördag och berättar hur det gick. Total flopp eller flagga i topp? eller nå.. haha!

Nu ska jag kika på idol och försöka göra klart det som ska vara klart tills imorgon!

Nervös :)



Gjorde om lite i barnens rum idag. Vi tog öppnade upp garderoben, tog bort dörrarna och mellanpartiet alltså. Och sedan tryckte vi in våran gamla stora TV där. Satte upp en gardinstång och gardiner och satte fast tyg ovanför tvn så man inte skulle se rakt in där :)  Vad tycks? Minibio! Kanske inte skitsnyggt men lite mysigt iaf! Och väldigt lämpligt att tvn slipper ta plats ute i rummet.




Jag glömmer alltid bort att fota när det är folk här då man firar någon familjemedlem. Men lägger in några på Elvis bara nu.  På första bilden säger han "WOOOW!!!" som han sa om allt han fick.. snacka om tacksam! :)

Han fick en massa bra saker, tack hörrni! Från både oss och Elvis!




Usch, just nu sitter jag och gruvar mig inför att åka till Forsa. Ska ju göra en presentation av projektet, tidsplan och formulera ett mål tills dess. Och när jag är där ska jag ju stå där rakt upp och ner framför människor jag aldrig träffat förr.. och så förväntar de sig att man ska kunna prata och berätta om projektet för allihop. De känner inte mig, det hör man ju på en gång! haha! Fy... blir nog mer stammande än pratande skulle jag gissa på. Undra om jag får fram något alls? Nervöööööööös! Ännu en prövning att gå igenom..

Men det blir nog HIMLA roligt :D



Korvbröd

Så här, mina vänner, kan det gå när Kaisa ska tina korvbröd i micron......

 

Det var som så att jag slängde in två korvbröd i micron och den står ju i skafferiet så jag stängde igen dörren och tänkte inte alls mer på att jag just gjort det jag gjort. Vet faktiskt inte hur långt tid det gick men var nog en jäkla bra stund. Då ropar David att jag ska komma fort och när jag kommer till köket så ser man knappt någonting på grund av röken. Och Elvis utbrast :

- Det stinker!!!!!

 

Fort ut med barnen ur köket och snabbt som tusan öppnade vi fönstrena.

Himla trökigt att det fortfarande STINKER, som Elvis skulle ha sagt det. KLANTMAMMAN!!! Släpp inte lös mig med korvbröd ;)

 

 

Barnen var iallafall hos dagmamman idag. Och ikväll kom Davids föräldrar för att fira Elvis eftersom de är borta imorgon. Så då blev det tårta och paketöppning! Han fick en motorsåg och den gillade han. Han och farbror Johan får gå ut och leka tillsammans nu tror jag, haha! För Elvis farbror tycker om att leka med sådana, riktiga alltså.. haha!

 

Imorgon ska vi fira riktigt och då blir det mer paket. Vad himla roligt för Elvis!! Själv väntar jag på att det ska vara över.. Blir så himla uppstressad och vet inte alls var jag ska ta vägen när det kommer och går folk hela tiden. Jättekul att de kommer och roligt att ses men jag kan inte hjälpa det. Man får dåligt samvete för att man inte hinner prata med alla så mycket som man skulle vilja osv..

 

Ja just ja! Jag skrev ju inget om gårdagen så jag får väl slänga in några ord om det också?

 

Elvis fick ju sin kamera på morgonen och det var verkligen uppskattad. Så fort han fick syn på den så utbrast han:

- knäppa kort!!!!!

och körde igång på en gång. Något jobbigt för mig som tydligen fick agera modell. Ännu jobbigare när jag insåg att jag bara hade underkläder på mig, haha! Och det tänkte jag inte på förrän han sa något om tuttar. Jag satt ju och filmade honom då så jag tänkte inte så mycket på att han fotade mig. Men jag kan ju säga det att de bilderna fanns då inte kvar länge på den kameran inte.........

 

Vi hade lite ärenden på stan och då kikade vi in hos mina föräldrar en sväng och Elvis fick en present i förväg (de kommer ju på lördag) och då var det en skateboard som fanns i paketet. Coolt, som Elvis sa om den hela tiden. Så den gillade han också!

 

Hmm.. Jag råkade precis säga till David att jag är helt slut i huvudet! Och han tog det inte på det viset som jag tänkte, haha! Jag menade förstås att jag är jättetrött... kanske lite felformulerat av mig då, haha!

"Jag är fan helt slut i huvudet jag!" <-- något sådant var det jag slängde ur mig....

 

Nu ska jag dreggla kudde och försöka flörta till mig John Blund. Fast man vet ju aldrig, han kanske föredrar killar??


Coolt!

Jag har precis visat Elvis var man zoomar :)

 

 

Elvis fick en present i förväg av sin mormor och morfar och det tokgillade han.

"coolt" var väl det enda ordet han använde om skateboarden, haha!

 

 

Ella idag 3/9 -09

 

 

 

Elvis tittade ned i ån :) 2/9 - 09

 

 

Återkommer med några bilder från Elvis kamera imorgon och lite uppdatering :)


GRATTIS ELVIS!!!



Grattis till vår storkille som fyller 3 år idag!!
Han blev glad över kameran också! Han får lära sig att inte hålla för blixten nu bara (han höll kameran lika som med vår systemkamera) och kolla i displayen istället för i sökaren, som han är van vid. Men det har han lärt sig redan nu tror jag. Han har iallafall lärt sig hur man knäpper på och av den och hur man trycker för att se föregående bilder osv :)

Nu fick Elvis och Ella en varsin glass till frukost bara för att han fyller år och jag kokar ägg åt mig och Herr David.
Måste göra ordning en lite bättre frukost till barnen också, kan ju inte hålla sig på glassen till lunch, haha!

Återkommer senare!

Ett halvår minst!

 

Godkväll!

Dagen är över och har kört sitt vanliga snabba race samtidigt som en själv hamnar efter och flåsande försöker hinna ikapp, eller nå....

 

Imorgon förvandlas ju Elvis till en treåring fast det blir nog ingen skillnad i sättet för en trotsig treåring har han nog varit i ett halvår minst, haha! Men han är bra go oftast!

 

Ska fira honom riktigt på lördag. Fast Davids föräldrar och ena syster kommer och firar på fredagen eftersom de är borta på lördag. Fast vi ger ju vår present imorgon såklart! Någonting måste han ju få på sin födelsedag! Frågan är bara vad man ska hitta på resten av dagen med barnen? Tråkigt att inte göra något alls på sin födelsedag?

 

Ella härmar så himla mycket ord nu. Och vad hon förstår allt! Frågar man henne om hon kan hämta en blöja (eller vad det nu kan vara) så gör hon det och har gjort det ett tag nu. Gofisan.. Men lika envis som sin bror.

Ni ska se deras slagsmål ibland. Och det är verkligen från båda håll! Ella vet minsann hur hon ska göra för att reta Elvis hon också, och tvärtom.

 

 

Snart kommer karln hem från kursen. Han skulle dra förbi hos sina föräldrar först och låna ett minneskort till Elvis kamera så han kan fotografera något imorgon också. Tråkigt att få en kamera som man kan knäppa 10 bilder på med internminnet, haha! (uppdaterat senare: Minneskortet passade inte.. jäkla skit. Så har ställt ned kvalitén på lägsta så han kan ta 34 bilder iaf så får vi köpa ett imorgon)

Sov gott och dröm om någe bra!


KLANT

Hämtade Elvis kamera idag. Gissa vad jag glömde att beställa? Jo minneskort! Rackarns potäter.. han fyller ju imorgon och nu hinner vi inte köpa idag.

LCHF



God morgon gott folk! Tänka sig, jag skriver redan ett inlägg igen? Det börjar bra!
Barnen är lämnade hos dagmamman och David brummade precis iväg till flugbo för att byta däck på bilen.
Själv så sitter jag och är rätt mätt efter LCHF-frukosten som bestod av stekt ägg och bacon. Ja, jag började ju köra den "dieten" igår.. Low carb high fat. Liknande Atkins som jag körde halvdant sådär förr någongång. Fast skillnaden är väl att det är mer fokus på att äta mycket fett i denna metod. Så nu är det byebye till socker, bröd, pasta, ris, potatis, chips, bröd osv. Och jag kan ju säga det att det är chipsen jag sörjer mest, hur överlever man utan det?? ;)

David hakade på och äter lika han med, härligt! Mycket bättre om man är två om saken. Nu SKA jag verkligen ner i vikt! Det bara är så.. finns inget annat alternativ.

Första delmålet är att gå ner 7 kg, då väger jag lika mycket som när jag blev gravid med Elvis. Fast då hade jag gått upp några kilon av p-piller. Så slutmålet är att gå ned sammanlagt 13 kg ungefär. Fast datum har jag inte satt ännu.

Jag terroristerade vågen en sväng igår och ställde min tunga kropp på den så man håller koll. Och måttbandet fick pryda valkarna så jag vet om det är några centimetrar som flyr min kropp.

Nej, nu ska jag försöka göra en tidsplan till fotoprojektet!

Och senare ska vi ned och hämta Elvis kamera som kommit!! :)



Nu är det minsann dags!

Nu ni, nu är det dags!
Jag har ju, med blandade känslor, slutat mitt sommarvikariat nu så jag tänkte att det är dags att dra liv i bloggen igen. Kanske vinna tillbaka några läsare? Vi får allt se om jag lyckas!

Som jag skrev har jag slutat jobba och det känns ju himla tråkigt. Skönt att få lite mer tid med barnen, verkligen! Men det var faktiskt riktigt roligt att jobba. Tänk att lilla fega jag kan tycka det. Det som var rätt skönt var ju att jag inte var den lilla osäkra fjutten som knappt vågar göra något alls utan jag växte så himla mycket som person. De visste ju inte hur jag var privat liksom.  Kanske att de märkte att jag var lite sådär "spelar ingen roll" men inte alls som jag är annars! Trivdes riktigt bra på både Hamrelund och Karlslund.

Funderar på om jag ska skriva in mig på resursen och hoppas på att de låter mig jobba något. Fast lite jobbigt skulle det såklart vara att bara hoppa in på olika ställen hela tiden.


Jag har börjat projektåret i foto i Forsa nu iallafall! För er som inte vet så ansökte jag ju till den "kursen" som Forsa Folkhögskola har och den innebär att man ska göra ett fotoprojekt som resulterar i en utställning. När man ansökte så skickade man in 10 provbilder, skrev personligt brev och berättade om projektet man ville göra.  Och jag kom in!

Jag har valt att göra ett fotoprojekt om Barns nyfikenhet och det finns ju tusentals bilder som jag skulle kunna ta. Vill ta både sådana där självklara nyfiken-bilder men också sådana som man inte tänker på att  det är nyfikenhet.

Första träffen är nästa vecka, torsdag TILL fredag. Jisses, nu sätts jag på prov! Först har jag växt en massa i sommar genom att jobba och nu ska jag till en folkhögskola alldeles ensam och SOVA där. Och inte bara det.. Jag ska stå framför de andra som går kursen och presentera mitt projekt!!! Det är verkligen inte jag och kommer aldrig att bli något  som jag vänjer mig vid. Hualigen! Har ångest redan nu...... haha!


Vet ni vad förresten? På torsdag var det 3 år sedan Elvis tog sin första titt på världen utanför mamma Kaisas mage. Tiden rusar förbi oss som vanligt! Storkillen våran.. Och Eftersom han alltid lånar vår kamera och verkligen tycker om att fotografera så ska han få sig en egen kompaktkamera i födelsedagspresent! Hade lätt gett honom en systemkamera på en gång om de var billigare men om han fortfarande tycker om att fota när han blir äldre så får han väl ta över vår när vi köper en ny ;) På vår kamera så tittar han i sökaren nu och har lärt sig var man trycker för att se föregående bild osv. Tråkigt att det inte är optisk sökare på den kompakta bara!


Nu blev det himla surrigt för min skalle att försöka få ur några vettiga ord. Var ju så himla längesedan jag skrev något så det borde ju uppdateras på många olika punkter.

Frågan är ju vad?

Jag kör minsann igång riktigt med bloggandet igen nu iallafall. Ni vet, små inlägg flera gånger om dagen! Om allt och ingenting som kan vara både intressant och inte :)


Så ja, återkommer imorgon med både ord och meningar!



Några bilder bjuder jag såklart på!








Den här bjuder jag på, haha!
Jag ser ju ut som en blek sak som inte vet hur man flinar.
Vi försökte iallafall ta en snabb familjebild innan vi for iväg på Livias dop i lördags. Men hann bara att ta den här och den blev ju som den blev. Körde med timer och ska nog testa igen snart!