30 grader



Nämen, titta titta! Det här är min tredje uppdatering på två dagar.. nu ni kanske jag börjar på att bättre mig lite här!

Det är 30 grader här i huset och jag känner hur jag nog luktar killigt som Elvis brukar säga istället för äckligt. Förstår inte varför han fortsätter med att använda det ordet, haha! Känns himla onödigt att ta en dusch nu eftersom jag lär ligga och flyta runt i sängen under natten. Så det är lika bra att göra det imorgon istället.

Imorgon är jag förresten ledig och likaså på torsdag. Fast helgen jobbar jag ju, som tidigare skrivet. Fredag, lördag och söndag. Därefter är jag ledig måndag och tisdag, woho!

Ella pratar förresten bara mer och mer hela tiden nu. Hon slänger ur sig nya ord hela tiden och jag är riktigt glad över att hon kan säga ordet Vatten och berätta när hon är törstig. Det gjorde hon häromnatten när hon vaknade till och det kändes så himla bra för annars kanske jag inte hade tänkt så långt? Utan istället bara dragit med henne till oss för att sova istället. Men hon släkte ur sig ett hest "vaaaaattteeeeeen!!!!" som om hon aldrig någonsin fått i sig någon vätska överhuvudtaget, stackarn. Värmen tar hårt på de små också.

Elvis, han lever minsann livet just nu han. Nu när man ofta badar utomhus så låter han inte sig spilla någon onödig tid på att vila.. han ska minsann leka i vattnet och i sanden varje sekund som vi är där, även om det är en hel dag. Han har så himla kul och jag har insett att vi måste köpa någon slags madrass åt honom.. Eller en sådan där uppblåsbar krododil. Det vore något!

Ella badar hon med men går inte ut så himla långt än så länge. Och om vi går ut med henne till det djupa så behöver man inte ens hålla i henne för hon är som en liten klätterapa och håller i sig hårt, haha! Hon verkar tycka att det är roligt men är lite smårädd sådär.

Nä, fy.. om det är dags att förbereda sig för en flytande natt i sängen då? 30 grader... hualigen! Förra sommaren satte vi upp en takfläkt och det var ju inte alls dumt... Det dumma var väl att vi bytte rum med barnen sedan och nu är det de som får känna av att det fläktar skönt. Vilket nog är tur för annars är det nog ännu varmare där inne.

jaja, sov gott hörrni!

3 år!

GRATTIS på födelsedagen Noah!! :)


pics

Slänger in några bilder att kika på. Hade jag haft tiden hade ni fått se allihopa!


De här tre bilderna är nog från midsommarhelgen och den sista, på Elvis och Noah, tog David när jag jobbade.
 Himla söt bild, eller vad säger ni?




Elvis fick testa på att rida på farmor och farfars häst. Himla tur att David fotograferade eftersom jag inte var närvarande på grund av jobb just då.




Här ni, här har ni minsann mammas pojke!!



David har skaffat sig en ny frilla och jag tycker att han passar riktigt bra i den, vad säger ni?








Får offra mig lite och bjuda på en bild på mig själv också, haha!


Vet ni vad? Eller ja.. Vissa har väl läst det på facebook. - Jag kom in på projektåret i forsa! Så från och med den 24e augusti är jag en heltidsstuderande mäninska på distans, riktigt nice. Så jag ska ägna ett helt år åt fotografering och ett projekt som jag valde när jag sökte. Det hela slutar med en utställning där alla i kursen ställer ut sina olika projekt.

Jag var ledig i helgen och det var ju inte fy skam i detta väder. Det trista är ju att det betyder att jag jobbar i helgen som kommer och solen lär ju säkert lysa lika fint då också, rackarns! Istället är jag ledig onsdag och torsdag så det fungerar ju också men då åker ju David till kursen på eftermiddagarna, trist nog.

Men usch, nu snart flyter jag iväg. Jag klagar absolut inte men det är bara så himla jobbigt att ha 29 grader i huset då det är dags för skönhetssömnen. Jag har hellre det lite kyligare så man får värma sig med täcket, på nätterna. På dagarna är det helt underbart med sol och värme!

Ska skriva ut personbevis och två foton på mig i passformat, som ska skickas med i brevet där jag tackar Ja till projektåret i Forsa. Så ska skynda mig att göra det nu så jag kan lägga mig och hinna få några timmars sömn innan jag ska upp kl 5 imorgon. Börjar ju klockan sju då och då är det tio över sex-bussen som gäller!

Ska, som vanligt, försöka bli duktigare med uppdateringarna. Känns som att jag aldrig hinner. Men jag tänkte ge det ett seriöst försök nu iallafall, det låter väl bra? Har ju tappat riktigt många läsare nu när jag inte uppdaterat så ofta men de kanske kommer tillbaka?

Sov gött!

midsommarhelgen är över!

Jisses, midsommarhelgen är över? Snart går vi in i juli. Snart är det jul? Nä, men tiden går ju inte alls.. powerwalkar för hela slanten!  rena rama joggingturen nästan ibland? För min del får tiden gärna ta en sakta promenad över sommaren.. Kanske samarbeta lite med vädret också och se till att det blir en fin och lååååååång sommar!

Midsommarhelgen är ju, som tidigare skrivet, över och för min del så var det ju riktigt lugnt eftersom jag var en sådandär arbetande människa hela långa helgen. Jag blev helt snurrig och förstod inte vad David tänkte med när han i lördags sa att det var lördag, men det hade han ju helt rätt i! Bara jag som inte är van att jobba på helg, var ju första gången.

igår var jag helt slut och tvärslocknade när runt halvtio och fick sovmorgon idag till halvelva, tack honey! Och idag var jag ledig och fy rackarns vad skönt. Men imorgon, onsdag, torsdag och fredag blir det till att slita lite igen för att vara ledig lördag och söndag.

På midsommaraftonskvällen drog jag iallafall till mohed där David och våra barn, mina föräldrar och min syster och hennes familj var. Vid nio slutade jag och brummade iväg dit med min bror. Så jag hann med lite firande innan det var dags för sängen och upp igen för jobb kl 7.

Nu har jag sprungit runt här hemma och flåsat med hopp om att hitta kamerakabeln men den är helt borta. Jag anar att det är Ella som har gömt den någonstans så jag får allt leta reda på den imorgon efter jobbet och slänga ihop ett inlägg då med. Kanske skriva lite om barnen också? Och sluta tjata om hur trött jag är nu när jag blivit en vanlig arbetande människa? haha!

Sov gott hörrni!

Arbetslivserfarenhet


Jag och Davids syster Moa i lördags!

Idag var det jobb mellan klockan sju och fyra så jag är något trött eftersom jag somnade efter halvett inatt och skulle upp klockan fem, hualigen! När vänjer man sig?? Är ju rackarns trött och försöker hålla tålamodet uppe med barnen som trotsar när jag kommer hem också och David är borta på kurs om kvällarna.

Ikväll somnade jag när jag skulle lägga Elvis och dejtade John Blund i en timme innan han släppte taget om mig igen. Men jag tänkte försöka få tag på den rackaren igen alldeles strax!

Imorgon är jag iallafall ledig innan det blir jobb fredag, lördag och söndag. Det blir kväll på fredag, delad tur på lördag och dag på söndag.. money money money!

Det känns iallafall bra att jobba och det är roligt att göra något. Men något som känns rejält är ju såklart att vara borta från barnen så himla mycket, det tär rätt rejält inombords. Och det märktes på en gång på Ella att hon protesterade för hon blev väldigt pappig på en gång, hon som alltid varit mammig. Hon är ju inte van alls att jag är borta mycket. Men nu har det lagt sig litegranna iallafall. Och jag får vara med om de stora kramarna när man kommer hem eller hämtar dem hos dagmamman!! Äntligen! Är ju bara David som fått komma hem och få se barnen komma springande mot sig och bli kramad. Så det är ju lite speciellt iallafall, haha! Men hade jag fått välja hade jag nog varit hemma med dem i sommar!  Mina gofisar.. fy vad jag saknar dem om dagarna.

Men det är ju på två vis det, som med allt annat. Nu får jag ju arbetslivserfarenhet och får in foten någonstans. Om de nu är nöjd med mig, är lite osäker på det. Finns ju de som är bra nog mycket bättre än mig på det mesta! Och med rätt personligheter..Framåt osv.

Nej, nu ska jag dra med mig David upp till sängen så man hinner prata något med honom idag innan vi tar oss an vår skönhetssömn! ;) Har ju inte träffat honom idag förrän nu då han ramlade in genom dörren.

God natt!


Tröttast





Godkväll!
Slänger in några ord innan jag låter ögonen få som de vill. Är så himla trött och skulle lätt kunna tvärslockna här framför datorn. Men vore väl bra nog skönare i sängen.

Jag var ju ledig både i lördags och i söndags men den tiden rusade ju förbi oss, som vanligt. Kan dock bero på att det var rätt fullt upp också.

På fredagskvällen drog jag över till en granne för att dricka lite och snacka skit med henne och en till granne. Men innan jag drog dit kikade jag på talangfinalen och myste med David och Elvis. En trevlig kväll, med andra ord!

Och på lördagen så var det dags för att grilla med Davids syskon. Det trista var ju att Tova blev sjuk så det fattades ju en men det fick gå ändå! Vi hade det trevligt iallafall.

På söndagen drog vi till flugbo (barnen hade sovit där) när vi hade slagit upp ögonen. Och gissa när vi gjorde det? Klockan TOLV! Jisses.. när sov man tills dess sist? Fast då ramlade vi i säng runt 4-tiden också. Vi käkade lunch där (hos davids föräldrar) och väntade på att David skulle kunna köra till Bollnäs, till mina föräldrar. Väl i Bollnäs blev vi bjudna på middag och snacka om att vi hade en lyxdag... slapp laga både lunch och middag! Tack och bock till både mina och Davids föräldrar!

Den här veckan jobbar jag måndag, tisdag, onsdag, ledig torsdag, jobbar sedan fredag, lördag och söndag. Delad tur på lördagen dessutom! Jag trics iallafall bra på jobbet och lär mig något nytt varje dag. Går bättre och bättre hela tiden. Fast vad de jag jobbar med tycker har jag ju ingen aning om..

Jag sov så himla dåligt inatt också. Är så orolig och rädd för att sova över så jag vaknar nästan en gång i timmen med panik och tittar på klockan och håller tummarna för att jag inte sovit över. Och ikväll ville inte Ella somna förrän halvtio och då kunde jag inte lägga Elvis förrän strax efter det. Men han tvärslocknade då, som tur var! Så det här resulterade i att jag är riktigt trött just nu och är på väg att få huvudvärk.. känns det som iallafall. Och jag har ALDRIG huvudvärk. Är ju inte van alls att kliva upp kl 5 och inte heller van att barnen  är stökiga på kvällen. Fast var mest Ella som krånglade ikväll, Elvis hade nog somnat i tid annars! :)


så nu ska jag banne mig sova! ursäkta detta surriga inägg men jag orkar verkligen inte läsa igenom detta nu heller, haha!


Sov gött!


Studenten






Elvis tog också studenten, tyckte han!


Idag tog Davids syster studenten så vi var och kikade på henne när jag slutat jobba. Gratttis igen Moa!!

Idag jobbade jag andra riktiga dagen efter de två introduktionsdagarna. Kvällen innan jag skulle jobba första riktiga dagen så förstod jag inte hur jag skulle kunna klara av allt. Men efter igår och idag så känns det att det går bättre och bättre. Mycket att lära sig men under dessa dagar så har jag lärt mig massor!

Men jag trivs bra där än så länge iallafall och hoppas på att jag snart ska kunna allt och det bara kommer av sig själv helt och hållet liksom! :)

Första tabben gjorde jag imorse iallafall och fy vad jag skämdes! Jag och David var ju borta på kvällen båda två igår, jag jobbade och han på kurs, så vi hämtade barnen vid kl22 hos deras farföräldrar och då vaknade Elvis och ville inte somna om. Attans, tyckte vi. Det gick så himla bra när vi gjorde likadant i måndags för då sov de båda vidare. Men igår var han vaken till runt kl 1-2 någonting och det måste ha tagit hårt på mig för jag sov över imorse.

Jag skulle ju upp kl 5 för att hinna med tio över sex-bussen men jag vaknade halvåtta och jag skulle ju ha börjat jobba klockan sju... jisses! Jag var där till klockan åtta och det gjorde inte så mycket sa tjejen jag jobbade med men FY vad jag skämdes och jag lär inte våga sova något alls inatt.

Ska försöka få Elvis i säng nu och sedan lägga mig riktigt tidigt så jag får sova ut lite.Tråkigt att det blir så sällan man bloggar nu för jag vill verkligen uppdatera hela tiden men tiden finns inte riktigt till!



ge mig söööööööömn!

Jag hade ju tänkt köra en fin uppdatering ikväll men det blev inte av, som kanske märks! Är så himla trött så jag ska slänga mig i säng nu och bara sova hur bra som helst, kan man hoppas på iaf!

nervös!

Idag har jag introduktion på sommarjobbet. Och fy så nervös jag är, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men på något vis hamnar jag väl på jobbet, haha!

Imorgonkväll Hinner jag nog med en riktig uppdatering och då ska ni få se en massa bilder från helgen. Och så lär ni ju få veta hur det gick på sommarjobbet. Jag lär ju göra bort mig rätt mycket och få gnälla av mig lite.

Bjuder på några randombilder nu bara så får ni se lite mer imorgon. Förhandstitt på vad som komma skall!




lillebror och jag


Här är jag och min bror sist vi var på tranan.
Fast brorsans musching är borta nu eftersom mustaschkampen är över ;)


Antagningsbrev



Idag damp det ned ett antagningsbrev i brevlådan här hemma. Alltså till projektåret i foto, i Forsa. I brevet stod det att jag var på reservplats nummer ett! Så nu gäller det att någon av de som kommit in hoppar av. Kanske är det någon av de som kommit in som sökt annat och kommit in där också. Jag tycker självklart att de ska välja det andra isåfall, haha!

Barnvakten till lördagen är fixad så nu blir det mina föräldrar som har dem under lördagen, tack och bock för det! Det blir alltså raggarträff i jäderfors (om det hette så) på lördag och det ska bli så himla sköj!

Och nu blev det dags att låta ögonen vila i några timmar. Sitter här och gäspar var och varannan sekund så det är nog bäst att lyda kroppen för en gångs skull.

Sov gott och dröm om något förjäkla bra.. För det har jag planerat att göra. Vi får allt se hur det går, inte alltid så lätt att välja det själv.


Viktig människa



Godkväll!
Ikväll var det dags för lite utbildning innan det blir dags att ge sig ut i arbetslivet, för en stund. Det var arbets- och förflyttningsteknik som jag försökte banka in i skallen. Får hoppas på att jag fick in lite vett där! Man skulle ju såklart öva på varandra och fy vad jag inte tycker om det! Men det gick väl rätt bra ändå.. fast man glömmer ju på en gång hur det var man skulle göra, haha!  Men för att vara jag så var det otroligt starkt gjort att gå dit helt själv både ikväll och sist då vi lärde oss personlyft, utan att veta innan om jag skulle känna igen någon där eller inte.

Barnen fick tillbringa den tiden hos sina morföräldrar eftersom David har sin kurs på kvällstid men det gick bra det också. Och de var då vakna när jag kom tillbaka vid kvart i nio och höll sig vakna tills David ramlade in genom dörren för att hämta oss. Kan ni förstå vilken lätt läggning det blev ikväll? De tvärslocknade såklart i bilen på vägen hem och vi tackar John Blund som höll dem sovandes hela vägen in till sängen också.

Så imorgon hoppas vi på sovmorgon! Frågan är om barnen bryr sig om vad vi tycker och tänker om saken. Att de somnat sent är ju tyvärr inte alltid en säkerhet för att det ska bli sovmorgon men oftast iallafall!

Idag fick vi höra att vi kanske inte har barnvakt på lördag ändå fastän vi kollat upp det tidigare. Så isåfall kanske jag måste stanna hemma, fy så tråkigt! Jag som ställt in mig på att åka dit och vore ju roligt att göra något sista helgen innan man blir en sån där viktig människa som tjänar pengar, haha! Vi får se om det löser sig annars får jag snällt sitta hemma. Men förhoppningsvis löser det sig på något vis iallafall. Vill på raggarträff!

Motionera valkar





 
















Fröken Ella är inte en gnutta rädd av sig.. Vilket bilden kanske visar?



Nu ni, nu är det minsann dags för fingrarna att motioneras över tangentbordet igen, eller vad säger ni?

Helgen har rusat förbi oss i sin vanliga ordning och det blir bara färre och färre dagar tills det är dags att bli en arbetande människa. Jag lär ju vara helt slut efter första veckan. Jag menar.. Först vara hemma sedan studenten och gå till att jobba fem dagar på raken, jisses. Men det blir nog roligt att komma ut lite också!  Men nu ska jag passa på att njuta i veckan av att vara ledig.

I lördags brummade vi ned till marknaden i Bollnäs för att låta Elvis åka en karusell. Det blev en ballong också och vi hittade en som passade honom utmärkt. Vad? En svampbob-ballong såklart! Men rackarns vad dyra de är. 65 kronor för en liten fjuttig ballong! Faster Moa fick flika in med några slantar till ballongen hon också eftersom det tog slut på lösa pengar efter karusellerna, haha.

Idag fick Elvis cykla till affären som ligger på andra sidan gatan och det går ju med en rackarns fart. Han sätter verkligen sin mors valkar på motion eftersom jag får springa efter honom för att hinna med ibland. Men det är bra Elvis, motionera mamma du!

På lördag drar vi iväg till jäderfors på raggarträff. David ska vara chaufför åt en kompis och jag får minsann följa med denna gång jag också (vi var med til vintjärn en gång med samma personer förr). Och det ska bli så himla roligt, var längesedan vi gjorde något sådant.

Och på söndag ska vi brumma iväg till Mora för att fira Syrrans fästman Patrik som fyllde år i helgen som var.


Men vet ni vad jag är less på? Jag är antagligen inte ensam om det heller... - MYGGjävlarna. De är ju överallt och attackerar mina barn, mest Ella, hela tiden. Fy för myggor som ger sig på någon som inte kan försvara sig, haha! Det måste ju vara myggrekord i år? Vi har massor på våran gård och de verkar inte vilja ge upp heller. Utan att överdriva så har jag 10-20 st bett på bara ena knät. Dags att införskaffa sig lite myggmedel kanske?

Nu ska jag försöka knåpa ihop ett schema till dagmamman!
Sov gott hörrni!