Jisses
Jag frågade om Elvis kunde flina så då fick jag mig ett fejksmile ;)
Jag är på väg att göra något med munnen tror jag.. ser väldigt konstig ut iallafall!


Godkväll gott folk!
Det är fredagkväll och näst sista helgen innan jag börjar jobba. Jisses, hur ska detta gå? Jag kan sätta rätt mycket på att jag gör bort mig det första jag gör och efter det gömmer jag mig här hemma, haha! Jag kan ju faktiskt vara bra korkad ibland (ofta). Men om det är någon som jobbar inom äldreomsorgen och har några tips till någon ny så är det ju bara att hojta till! Vill gärna veta vilka tabbar man brukar göra som ny så jag slipper uppleva dem........

Idag var vi ute och gick en sväng så Elvis fick cykla på asfalt.. Är ju rätt jobbigt på våran grusväg. Och fy vad fort det går. Man får springa ikapp honom, haha!

Ella kan säga orden Mamma, Pappa, Titta, vatten (tatten), katten, macka (gacka), smaka (maka), traktor (kaktor), mormor, Gabbe, och bil . Nu kanske det var något mer, minns inte riktigt.

Nä, snart förvandlas jag till en flod för det är så himla varmt här.

På återseende!


Sommarjobb!!

Idag fick jag ett rackarns trevligt samtal!
Det var en kvinna från resursen som frågade om jag hade fått något sommarjobb! Och när jag svarade att jag inte hade det så frågade hon om äldreomsorgen var intressant och det svarade jag såklart JA på. Så nu när man gett upp hoppet om sommarjobb och tänkt vara ledig i sommar så får man ett sommarjobb, haha! Jättekul!  Snacka om att bli förvånad, var helt säker på att jag inte skulle få något.

Jag ska iallafall jobba mellan 10e juni och 8e juli på hamrelund och sedan från mitten av juli till 27e augusti på Karlslund! Med möjlighet till förlängning, har jag för mig att hon sade.

Imorgon ska jag till resursen för att få schema och få lära mig personlyft. Sedan den 2a Juni ska jag lära mig någon mer lyftteknik. Introduktionen blir nog någon dag innan jag börjar på riktigt, antar jag?

Fy vad fort allt gick. Och jag gruvar mig för att vara borta från barnen. Jag har ju varit hemma sedan studenten liksom, hur ska detta gå? Och jag som är expert på att göra bort mig. Men det känns iallafall roligt och jag hoppas på att allt går bra.

Ellas första riktiga sommar hade jag egentligen velat vara hemma mycket under men nu får det bli som det blir! Man är väl ledig ibland!

Önska mig lycka till och håll tummarna för att jag lär mig fort och inget gör bort mig som vanligt!Hur ska jag kunna vara borta från dessa två filurer hela tiden?
 Och Ja, Amanda! Det är faktiskt solskydd på hakan som ELVIS sprutade på mig. och inget annat, haha! ;)

Gofisen!


Det är inte bara i sängen som John Blund kan dyka upp... minsann!


Ja, Elvis slocknade på pottan ikväll han. Han sa något om bajs så jag satte honom på pottan och förväntade mig såklart lite bajs när jag pausat ögonen från tvn för att se om han tar i och får ut något.. och då upptäckte jag att han hade slocknat, haha!


Charmtroll


våra gofisar!


Och här har ni deras mamma...Nedsprutad med solskydd, haha!

Foto: Moa Malm


Slänger in dessa bilder så slipper det vara så himla tomt och ouppdaterat!
Bättre än ingenting alls, typ?

Getingbo i åkpåsen!


Ella ramlade och skrapade pannan idag.
Så Elvis blåste och pussade på hennes panna ibland eftersom hon hade ont, sa han.Elvis fick blåsa såpbubblor för första gången och det gillade han starkt!
Vi har haft våra åkpåsar ute på vår bro (som är under tak) och idag upptäckte jag att det var en geting i den ena så jag la bort den en stund så getingen inte skulle bli allt för bitter på mig. Senare när jag skulle kolla så var det fortfarande en geting i den och då lade jag märke till boet som höll på att byggas.... oops! Så David fick ta bort det senare och då fotade jag det påbörjade boet.. lägg märke till äggen där inuti!Lite SMÅTT och gott (?)..


Tjenis!
Vilken härlig dag det har varit! Slapp och skön!
Medan David var iväg på studiebesök i söderhamn, inför kursen som börjar på måndag, så var jag och barnen utomhus i den sköna temperaturen. Jag började på att städa lite på vår bro och där har vi ju allt möjligt. Tydligen ett getingbo i en av åkpåsarna också, hualigen! Läs mer under getingbo-bilderna!

Ella, stackarn, ramlade idag också. Skrapade pannan och blev ledsen men ändå skulle den envisa jäntan upp på en gång och gå med vagnen som hon just gått och ramlat med, samtidigt som hon grät.

När David brummat hemåt igen så grillade vi korv till lunch och for sedan iväg till Flugbo en sväng för att hämta lite ved. David ska ju iväg och fiska lite imorgon med några grannkarlar.

Ellar just ja.. Jag åkte bara med i bilen en bit på väg hem från Davids föräldrar. Det är 7 km mellan Flugbo och Hällbo men jag hade ingen lust för en riktigt så lång promenad så jag hoppade av och promenerade hemåt när det var 5 km kvar. Riktigt skönt var det! Det trista var väl att jag knappt fick luft de första 3 kilometrarna.. Glömde att dra i mig astma-medicin innan och det är omöjligt att gå ut och gå utan den just nu, pga pollen. Ja, jag känner ju tydligen av det i år! Kliande i ögon, täppt i näsan och får svårt att andas lite då och då. Annars känner jag bara av astman om jag gosar med katter.. Men konstigt nog så släppte astma-anfallet den sista biten!

När vi handlade på boa (affären snett mittimot) så fick jag syn på såpbubblor och tänkte genast på Elvis. Han har ju aldrig fått prova det och nu var det verkligen dags! Och det var ju något som var väldigt uppskattat från hans sida kan jag säga. Och det var inte bara han som tyckte att det var roligt.. jag blev som barn på nytt, haha!

Vi grillade parisare till middag och det mättade våra magar riktigt bra. Gott var det såklart också.

Ikväll kikade jag på Rent Hus.. Jag gillar att kika på det! För jag får en sådan stor städlust, haha! Och det är ju endel bra tips iallafall. Jag själv skulle aldrig ställa upp i ett sådant program, hur illa det än skulle vara.. Usch, snacka om att blotta sig själv! Men stor eloge till dem som vågar det! Missförstå mig inte nudå... vi har det inte så! Jag menade IFALL man skulle ha det så.

Imorgon borde jag iallafall ta tag i lite städning. Har sett lite ytor som borde få sig en omgång! Duschen tillexempel och alla dörrkarmar där Elvis och Ella lämnat lite smuts från sina händer. Och fönsterna ska vi inte tala om! Det är inte ens någon idé att ge sig på dem, exakt likadant någon timme efter! Fingeravtryck osv. Finns massor med ställen som jag nog ska brottas med.

Först sängen, om en stund!

Godnatt!
Det spelar ingen roll
Godkväll gott folk!
Dagen har rusat förbi oss, vilket är rätt vanligt nu för tiden. Jag minns hur långsamma dagarna var då man fortfarande satt skoltrött framför datorn på medieprogrammet i gymnasiet, då var det rena rama snigelfartsnivå. Men jag föredrar nog isåfall att de går något fortare, som nu, fast en aning saktare..... Aldrig ska man vara nöjd!

Vet ni vad jag skulle vilja börja med nu? Utbyggnad av huset! Tänk var skönt det vore att ha det klart nu och kunna fixa en massa. Men det dröjer nog ett tag till, säkert något år.. och det är väl det som är så himla trist! Fast det är ju ingen brådska egentligen men det vore ju så himla mysigt att fixa en massa..

Jag har inte hört något om sommarjobb än heller? Himla konstigt eftersom jag vet att en vän till mig fick brev hem om att hon inte fått. Då borde ju jag få det med? Jag vill veta!! Anar ju att jag inte får något men vill ju veta säkert. David börjar iallafall på en svetskurs på måndag och kommer att åka till Söderhamn måndagar till torsdagar mellan halvfyra och halvtio.

Funderar nästan på att ge upp det här med bloggandet. Tycker ju att det är roligt att blogga men jag känner att jag har tappat det här med skrivandet. Så fort jag sätter mig för att låta fingrarna motionera lite på tangentbordet och knåpa ihop ett inlägg så försvinner allt som jag tänkt på och jag sitter här i timmar för att få med någonting alls... Vad gjorde jag egentligen förr, i början, då jag faktiskt var lite bättre på det här med bloggande....?

Och aldrig kommer jag med några åsikter osv om någonting heller. Och det är nog för att jag är en sådan person som är så himla rädd för att någon ska tycka att jag tycker fel. Eller ja, jag vill vara alla till lags på något vis och det är ju rätt omöjligt. Vissa åsikter har jag lätt för att berätta vad jag tycker om. Men de flesta har jag oftast ingen aning om vad jag tycker.. och jag kan bli förbannad irriterad på mig själv som inte vet vad jag tycker eller vill..

Och jag är ju en sådan här person som alltid säger "Det spelar ingen roll för mig" om någon frågar vad jag tycker... och det är ju såklart för att jag inte vill råka välja något som den andra inte vill och då får jag dåligt samvete. Eller så är det för att jag inte vet.. haha!

Oj oj.. Nu spårade det här ur en aning. Var inte alls meningen att jag skulle sitta och "babbla" på en massa om mig men jag låter det vara kvar ändå.

Nu ska jag lägga tyngd på min sida av sängen och drömma gött!
NattiDags för uppdatering?

Elvis på lekplatsen på Moheds Camping. Mina föräldrar har husvagnen uppställd där just nu.

Några bilder på mina charmtroll!Här var vi iväg och fiskade, här i Hällbo, tillsammans med några grannar.
Här var vi till Grustaget här i närheten och tittade på när grannbarnen åkte fyrhjuling och Pappa  David lekte lite han med. Både på cross och vanlig stor fyrhjuling. Elvis fick minsann åka med när Kim åkte den lilla fyrhjulingen också!
På bilden då Elvis och grannpojken sitter utan hjälm på fyrhjulingen så står det still, tänkte så att det inte blir något missförstånd här!Man blir rackarns stressad när det inte har bloggats på hur länge som helst och man går och skjuter upp det hela tiden. Men nu är det banne mig dags för ett litet inlägg iallafall. Och jag ska försöka att inte bara babbla om hur dålig jag är på att springa in på bloggen och uppdatera.....

Ella nästan springer runt här hemma och jag tycker att det har gått så himla fort. Var ju inte längesedan hon lärde sig att gå egentligen och nu är hon väldigt stabil. Hon försöker härma en massa ord hela tiden också. Gacka säger hon när hon fått sig en macka iallafall. Och det var en dag då hon verkligen härmade och försökte säga alla ord som vi sa. Sa jag "Blomma" så sa hon "Lomma" osv.. Så himla kul att vara med om barnens utvecklingar! Och Ella blir nog mycket tidigare på att prata än Elvis.. Iallafall om man tänker på att hon har ett syskon (då brukar de vara tidigare på det mesta) och så är hon tjej (många som säger att tjejer är tidigare, ingen aning om det stämmer?). 

Hon och Elvis brukar iallafall spela innebandy tillsammans, haha! De har en varsin innebandyklubba. Den blå klubban är Ellas och den röda är Elvis.. Bara just för att vi tänkte göra tvärtom än vad man brukar göra. Oftast är det ju så att pojken får den Blå och flickan den röda. Elvis har iallafall lärt sig vilken som är vems. Och Ella spelar verkligen också! Så Elvis tycker att det är roligt och brukar ropa "Ta emot Ella!".


Elvis har blivit så himla stor han med. Min lillkille..
Han är så himla gulligt artig. Han säger Tack för allting och vill han inte ha något så är det "Tack, det är bra!" som gäller. Fast det har jag säkert tjatat ut vid det här laget, haha! Oftast är han jättesnäll med Ella men det händer ibland att knuffar henne osv.. men det är sådant som vi får jobba med.

Det har gått bra med Ellas inskolning också förresten. Ella verkar trivas jättebra och Elvis bryr sig inte så himla mycket om att hon är där. Vi trodde från början att han skulle vara väldigt skyddande eftersom han varit det när hon träffat barnen förr, när hon varit med och hämtat. Men icke.. han leker på som vanligt han! Idag var hon där mellan klockan nio och tre och det var inga problem alls, trots att hennes dagmamma inte var där och tog emot henne. De var ju på lokalen idag, alla dagmammorna, och våran dagmamma var iväg en sväng på förmiddagen.

Oj vad svårt det var att komma på vad man borde skriva...specieltl nu när det var så himla längesedan jag skrev något.
Vad borde jag uppdatera om?

Hemsidan har jag inte gjort något mer med, måste göra det. Ska ju fixa om info-sidan och lägga till fler bilder. Möjligen fixa en annan gratis mall till bildgalleriet, tills jag gör en egen!

Hm.. Nu ska jag sova på saken och försöka klura ut vad jag ska skriva mer... IMORGON! För jag ska banne mig hålla det här med uppdateringar nu. Det är ju faktiskt roligt att blogga! :)

Sov gott!

Hemsidan

Jag har lagt in några bilder på hemsidan nu men det ska slängas in några till! Så kika in vettja! fotografkaisa.se
Jag hittade en gratis mall för bildgalleri så då körde jag på det eftersom det annars lär dröja ett tag innan jag har knåpat ihop ett eget galleri. Så, vad tycks? Själva info-sidan ska fixas om också.

Just nu sitter jag och funderar lite på vad jag ska ha för projekt. Jag ska ju ansöka till ett projektår i foto och måste ha ett projekt färdigt i ansökan. Himla klurigt och svårt. Det står även i ansökan att jag ska ange två personer som känner mig väl, som kan ge upplysningar om mig. Ja, det är ju inte så svårt.. tänkte jag. Tji fick jag och det fick inte vara nära anhöriga. Vem väljer man då? Bara någon vän liksom?

Det har gått bra hittills i inskolningen men det är inget vi är förvånade över. Ella är ju van vid att vara med när vi hämtar och lämnar Elvis så det här är ingen konst. Idag lämnade vi henne i 1,5 timme och det hade gått jättebra.

Usch.. nu är mina ögonlock alldeles för tunga och jag tänkte låta dem vila tills imorgon.

Lyckad kväll!

Sötnosan!


Elvis tvättade bilen idag!

Helgen har, som alltid, rusat förbi oss med en jäkla fart och imorgon är det Måndag igen.

Vi har iallafall haft en jättebra helg och gårdagskvällen med Elin och Amanda var riktigt lyckad! En himla rolig kväll. Vi grillade och umgicks först hemma hos Amanda och vid elva-tiden fick vi skjuts till Bollnäs så då stannade vi till på en förfest som brorsan var på. Det var dock bara han och två till men det var bara skönt! Kul att festa lite med min bror också, vi som aldrig festar samtidigt annars!

Och vid halvett sprang vi in på tranan. Jag hade för en gångs skull lite självförtroende och dansade lite jag med.. jag som alltid brukar skämmas och stå bredvid och titta på bara för att jag inte kan dansa, haha. Skönt att bara kunna släppa loss och ha det kul!

När klockan var två och tranan stängde så hade jag absolut inte någon lust att åka hem, tiden hade gått så himla fort och det kändes inte som att klockan var så mycket. Men hem åkte jag (efter att vi sprungit in på max en sväng) och snarkade på fint en stund efter att jag ramlat in genom dörren här hemma. Ta inte det där bokstavligt talat, haha! Även om det hade kunnat passa in ;)

Hela kvällen var bara så himla rolig och det var längesedan man hade så roligt under en festkväll!

Nu ska jag bege mig upp mot sängen tror jag.. något trött.

Imorgon ska vi förresten börja skola in Ella hos dagmamman men mer om det imorgon hörrni!

God natt!

ett år sedan


Ella och Elvis för exakt ett år sedan 8/5 - 08Tjenamors!
Här är vi friska igen och nu hoppas jag att det fortsätter så!
Imorgonkväll blir det till att dra iväg till Arbrå för att fira Amanda som fyller år. Så då ska vi grilla lite och parta litegranna, riktigt skoj!

Och ja.. hemsidan blir nog aldrig klar. Tar mig aldrig tid för att sitta och fixa ett bildgalleri någongång. Måste försöka fixa klart det här nu så att jag slipper ha just den stressen liggandes i skallen.

Elvis undrar vad allt är för något hela dagarna. "vad är det här då?" frågar han om allt, haha! Och Ella lilljäntan har blivit så himla stor och jag bara känner att tiden går alldeles för fort. Snart är jag 45 och barnen har flyttat hemifrån för längesedan......

Och nu ska jag bränna en skiva till Elins brorsa och sedan stånka upp till sängen för att sova. Men det behöver jag nog knappt skriva längre för det ska jag ju alltid göra när jag har avslutat ett inlägg, haha!

Sov gott!

Haren


Ser ni haren? Hann inte få bättre bilder än sådär, haha!


Jag kan upplysa er om att Ella smittade mig. Jag frös ju så himla mycket igår och hade lite feber när jag skulle lägga mig. Vid halvtre vaknar jag av att jag måste göra "nummer två" och efter det så kräktes jag, hualigen! Men idag mådde jag jättebra och har inte kräkits något mer. Började frysa för ett tag sedan igen och har febergräns så vi får se om det tänker bli en lika natt som igår eller om magsjukan helt enkelt gått över, förutom nummer två.. som förhoppningsvis är bra imorgon!

Usch vilken rolig information ni får, haha! Har man dåligt med roliga händelser så får man dela med sig av mindre trevliga.......eller?? ;)

Vi tog en tur med bilen idag för att spana efter lite djur att fota i skogen (himla trökigt att vara fast här hemma hela tiden nu när jag och Ella varit sjuka). Det enda djur vi såg var två harar som sprang in i skogen men en lyckades jag få med på bild, lite halvt iallafall.


Jag avslutar med samma som alltid - Godnatt!

Hundbajspåse... ifall att!
Jag tänkte bara slänga in några bilder på mina charmtroll innan jag beger mig uppåt. Jag fryser så himla mycket och har därför kommit fram till att täcket nog gör ett utmärkt jobb mot det!

Håll tummarna för att jag slipper den hemska magsjukan. Våga vägra bli smittad av Ella, usch! Börjar bli lite orolig eftersom jag frysit hela dagen lång och det bubblar i magen ibland, haha! Och om jag ska vara alldeles ärlig så har jag varit lite dålig i magen idag men det brukar jag bli när jag käkat något med matlagningsgrädde eller creme fraiche i. Haha ja, vi får allt se!

Idag när jag sprang in på Dollarstore för att leta reda på en ny mopp så tog jag med mig en hundbajspåse i fickan ifall jag skulle få magsjuka helt plötsligt där inne, haha!  Jag ville bara förbereda mig och se till så att jag inte skulle göra mig till åtlöje genom att kräkas där inne i affären. Lyckligtsvis slapp jag använda den........

Ibland är man bra roligt nervös av sig.


Ella har iallafall inte kräkits något sedan igårmorse så förhoppningsvis är det över!

Sov gott hörrni och dröm om något förjäkla bra!


Lillebror odlar mustasch


Foto: Eva Sturesson

Det här är min lillebror hörrni!
Och just nu odlar han mustasch och samlar in pengar till forskning om prostatacancern.

Jag gick precis in på hans sida
http://www.cancerfonden.se/sv/Mustaschkampen/Kampa/Insamlingar/?collection=585
och skänkte 50 kronor. Endera kan man skicka ett sms eller så gör man det på internet!

Så nu känner jag mig lite duktig idag som skänkt lite pengar iallafall!haha här ser ni när han rakar sig men spar muschingen!

Stationär


Den här underbara bilden tog David på Elvis när han var ungefär 18 timmar gammal, på BB!

Nu ni hörrni! Nu har jag minsann dator igen. Min lillebror var snäll och lånade ut sin stationära till mig. Riktigt ovant att sitta vid en stationär hela tiden när man är van vid bärbar sedan något år tillbaka. Men mycket bättre med vanlig skärm när man håller på med bilder egentligen!

Det trista är ju att jag hade "mina" bloggar sparade i en mapp på den datorn, på firefox, och nu finns ju inte den kvar så nu får ni bombadera mig med kommentarer och era bloggar så jag inte glömmer bort någon! Vissa minns man ju adressen till men absolut inte alla.

Ikväll ska jag försöka fixa klar hemsidan. Måste installera alla program på denna dator först bara så ska jag försöka sätta fart sedan! Vore ju himla roligt om jag fick den klar.


Vi har klarat oss från magsjukan än så länge och det känns riktigt skönt. Så hittills är det bara min bärbara datorn som fått lida av Ellas magsjuka.

Iförrgår trodde vi förresten att magsjukan var över men igår så kräktes hon två gånger på förmiddagen igen så tydligen håller det i sig ännu.  I lördags kräktes hon ju några gånger på förmiddagen och sedan ingenting förrän igår (måndag). Så nu får vi se om det börjar gå över snart. Blir säkert ingen inskolning alls denna vecka och Elvis är hemma han med. Vore ju dumt om han skulle vara smittbärare och smitta ned alla hos dagmamman.

Ni får förresten gärna säga till om ni vet någon bild som ni tycker att jag borde ha med på hemsidan!

kräktes på datorn


kräkfian!


Ella fick magsjuka igår, stackarn. Vi har klarat oss bra från det innan för elvis har aldrig haft det. Det måste vara över 10 år sedan jag hade det med. Hoppas verkligen att vi slipper undan!

Hon kräktes bara på förmiddagen igår och sedan har hon kört på bajsrace.

En av hennes kräkningar hamnade iallafall på min dator och nu är den död. Som tur var så hann vi slänga över allt viktigt till den externa hårddisken innan den gav upp helt. Så just nu bloggar jag från vår handdator, eller vad den heter. Och hädanefter lär jag få slåss med david om den stationära datorn, haha!

vi får se hur det blir med dator. Känner att jag behöver en egen så jag kan fixa klar hemsidan när som helst utan att vara stressad över att david vill sitta och göra sitt med.

Jag måste förresten tacka för alla underbara kommentarer! Så himla kul med respons och jag ska allt bättra mig jag med på att skicka iväg kommentarer.
Den här minidatorn har inget tangentbord utan den dyker istället upp ett i displayen och jag pekar på bokstäverna med pekpinnen. Med andra ord så blir det drygt att knåpz ihop långa inlägg, haha.

God natt med er!!

Satsa?Jag är ju fortfarande riktigt kass på att slänga in uppdateringar här. Jag är lite sådan..Att om jag blir stressad över att jag måste göra vissa saker, som att uppdatera här, så blir det inte av alls. Just nu har det varit hemsidan och bloggen. Och inte har det blivit något gjort ändå, haha.

Slänger in några blandade bilder iallafall i väntan på att jag ska bli en superbloggare, eller vad säger ni? haha!

Jag har förresten funderingar på att  starta eget inom fotandet eftersom jag ändå har lite fotoförfrågningar lite då och då, och istället satsa helhjärtat på det. vad tror ni om det? Ge mig era tankar!  Kör jag hemifrån så har jag knappt några utgifter alls och kan då  hålla låga priser och jag levererar alla bra bilder på skiva, högupplösta. Eller om de vill ha riktiga bilder också. Vad tror ni? Ska man våga satsa?

Ska  försöka rycka upp mig ur  min bloggsvacka och ge er en massa bilder och meningar från vår vardag. Bara jag kommer igång igen så går det ju galant!