4 månader




Slänger in några bilder som jag tog idag lite snabbt innan jag nu ska stånka upp för trappan till övervåningen. Vi hade det riktigt trevligt igår och allt hade gått bra med barnen, skönt!

Imorgon ska jag och barnen till Bollnäs för att väga och mäta Ella på barnavårdscentralen. Ella blev ju tusan fyra månader i fredags, jisses. Nu får vi börja ge smakportioner också, kul! Frågan är bara vad vi ska börja med. Om jag minns rätt så var det gröt som Elvis fick först. Ska rådgöra lite med bvc-sköterskan imorgon så får vi se om vi kommer fram till något. Undra om hon är lika matglad som Elvis var/är ? Han har nog aldrig vägrat att äta något!

Ikväll var vi iväg till mina föräldrar. Jag installerade photoshop åt min kära mor och visade henne lite snabbt hur man gör med vissa grejer. Det blir nog roligt för henne att pyssla med det där. Man kan ju göra så mycket! Hon ville kunna skriva på bilderna så nu kan hon det iallafall.


Ska springa upp nu, sov gott hörrni!



Storebror ger lillsyster nappen.
Fast egentligen ville hon nog inte ha den för tummen verkar lämpligare, haha!




Skakis


Saknar mina småskruttar redan!


Nu har vi lämnat våra små snuttar och David har gått över till grannarna. Jag ska bege mig om en stund jag med men orkar inte stressa lika mycket som David gör, haha!

Usch jag är så himla skakis. Jag är förkyld och då känner jag av astman, vilket betyder att jag måste inhalera bricanyl och då blir hela jag skakis en stund. Det känns lite läskigt. Man blir lika skakis som alldeles innan man kräks när man har magsjuka, hualigen! Förstår inte varför jag inte ska kunna få andas riktigt? Räcker det inte med förkylning?

Sova borta

Ella åt sista gången vid sjutiden igårkväll och imorse vaknade hon halvtio för att äta första gången, lyx! Snacka om att ha "tur" när man tänker på sovning och bäbisar. Både Ella och Elvis har ju sovit hela nätter från två och en månaders ålder. Nästa barn kanske tar igen allt och inte sover någonting alls?

Ikväll ska Ella och Elvis sova hos sin farmor och farfar
medan deras föräldrar (vi) ska iväg och umgås med våra grannar. Vi pratade ihop oss och tyckte att vi borde ta en kväll då alla har barnvakt och slipper tänka på att gå hem tidigt och kan slappna av lite mer. Och det är nog mysigare för barnen att vara med farmor och farfar ändå och slippa sitta utomhus när det är kyligt på kvällen.

Så det blir lite grillning och så ikväll.

Såklart ligger ångesten och gror eftersom barnen ska sova borta men vi får hoppas på att jag kan slappna av. Det brukar gå bra efter en stund iallafall och speciellt efter att jag fått höra att de sover. Jag vet ju att det går bra men det är jobbigt att inte ha den där kontrollen. Inte se vad de gör eller veta vilket humör de är på osv.

Hoppas på en trevlig kväll iallafall!

Tack för kommentarerna om håret förresten! Jag trivs jättebra i mörkt.

Kameran drar jag med mig ikväll och de har ju karaokemaskin så vi får se om det blir några pinsamma bilder tagna. Och om jag lyckas våga fråga om jag får lägga ut på bloggen så kanske ni får se någon med. Annars får ni nöja er med mig och David, haha!

Ha en bra dag för det ska jag ha!

Hårfärgen

En ganska kass bild på mig men ni ser väl hårfärgen iallafall och det är väl det som är huvudsaken, haha! Ni får den i svartvitt också.



Ni får två blixtbilder som jag tog ikväll på familjen också. Elvis satte sig i sin pappas knä när Ella också satt där så jag skyndade mig och passade på att fota, med blixt tråkigt nog.



Annars blev det inget fotande idag.

Eller jo, jag hann ta en skitkass bild på Ella när hon gör som hon brukar göra ibland;

När hon ligger ned så lyfter hon på huvudet och försöker komma upp, haha. Jag ska försöka ta en bättre bild någon annan dag.



Mörkbrun

Jag färgade håret mörkbrunt igår. Det var David som fick stå för själva färgningen och det var skönt att slippa göra på sig själv. Det är väldigt ovant just nu men jag vet att jag brukar trivas i mörkt hår så jag tror att jag är nöjd. Men fy vilken beslutsångest jag hade igår. Färga eller inte färga... Men tillslut satt jag där med färg i håret och ingen återvändo.

Jag ska fixa frippan nu och sedan kanske jag beordrar David att ta en bild.

Och jag känner att jag vill ut och fotografera idag. Förhoppningsvis släpar jag med mig kameran ut och tar lite bilder för att sedan slänga in några här?

David har förresten tagit kompledigt idag, rackarns skönt!

Såhär så jag ut innan färgningen(och klippningen) iallafall:


Frippa

Nu har jag varit iväg och fått håret klippt. Jag bestämde mig för att bara klippa topparna och lite uppklippt så det är inte en sådan stor skillnad mot för innan. Och nu har regnet förstört frippan, rackarns! Så det blir ingen bild idag, sorry! Det känns mycket skönare nu iallafall och det är lättare att fixa till håret eftersom det är lite uppklippt.

Nu ska jag mysa med Elvis!

Klippa håret

Imorgon tänker jag låta någon människa gå lös med saxen i mitt hår. Jag tänkte leta reda på något ställe med drop-in och sedan är det bara att hoppas på det bästa. Kanske rakar de av skiten? 

Vet ni något bra och inte allt för dyrt ställe med drop-in, i Bollnäs?

Det blir nog till att köpa hårfärg också och plåga David med det under kvällen. Orka färga på sig själv när någon annan kan göra det, haha!

Sega mamma!


Vår kamin är omtyckt av denna herre!


När vi precis kommit ned till nedervåningen, nu på morgonen, så tog Elvis av sig blöjan. Han slängde den i soptunnan i badrummet och tog sig sedan en ny blöja.  Kanske tyckte han att jag var lite seg?


Meningen med livet?

Dessa små filurer är meningen med livet, för mig;


Elvis, två år om 8dagar


Ella, 4 månader om 3 dagar.

Det är så himla mysigt att få vara med om ett barns språkutveckling. Det dyker upp nya ord varje dag och vi blir lika förvånad varje gång Elvis spottar ur sig något vi inte trodde att han kunde säga. Nu har han börjat lägga till ordet "då" efter många "meningar". T.ex;
-Sätt dig dååå
- Kom dååå


Fast det är väldigt mycket barnsspråk också, haha. Han brukar babbla på flera långa meningar på sitt eget lilla språk. Han menar ju verkligen någonting också för han kan köra om hela meningen exakt likadant, flera gånger.

Och Ella använder både händer och fötter för att få fart på grejerna i babygymet.

Det är förresten mysigt att få vara med om barns utveckling överhuvudtaget. Mina små gofisar!



Jag har förresten varit och kikat bland hårfärgshyllorna på både Åhléns och hemköp flera gånger men jag kan inte riktigt bestämma mig någongång. Vad tror ni att jag passar bäst i? Brun, mörkbrun eller till och med svart? Någon annan idé? Måste se till att ta tag i klippningen snart också. Usch så slitet det är. Jag skäms varje gång jag lämnar hemmet för tusan. Vet faktiskt inte hur jag ska våga mig till en frisör. Endera så hånar de mig tills jag skamset går hemåt igen eller så klipper de av allt och låter mig blotta hela ansiktet med kort hår.. Visst, det är klart att de är vana att se slitet hår men ändå.

Nu ska jag försöka lägga mig. Om jag lägger mig nu så kanske jag somnar innan tolv iallafall? Jag brukar använda den lilla "surfplattan" som jag lånat av mina föräldrar för att fortsätta surfandet när jag lagt mig, haha! Det brukar bli så att jag ligger och läser en massa roliga trådar i forumet på familjeliv.se.

Natti!

Eller ja, just ja! Appropå meningen med livet: Jag tror inte att det finns någon speciell mening med livet. Jag tror att man skapar sig sin egen. Måste det verkligen finnas en mening med att vi lever? Kan det verkligen finnas en enda mening för oss alla? Vad tror du?

Uppe med tuppen

Det är så typiskt! Vad? Jo, att Elvis alltid väljer att kliva upp samtidigt som David de nätter då jag somnat sent. Jag får ju banne mig bända upp ögonen och hålla dem uppe en stund för att de inte ska stängas igen för gott, typ.

Fast det är ganska skönt att kliva upp i tid också, faktiskt. Och nu har vi varit vakna i en timme.

Nu blir det till att göra klar Elvis och packa hans väska. Han ska iväg till dagmamman en sväng och leka av sig lite.

Grannungar

Det är mitt i natta och det är bara jag och televisionen som håller igång ännu. Och datorn förstås. Resten av familjen ligger och drömmer på övervåningen. Alldeles strax ska även jag lägga lite tyngd på min sida av sängen och förhoppningsvis dejta John Blund, om han har lite tid över för mig också.

Dagen idag gick riktigt fort. Det skulle kunna bero på att jag inte hade tid över för att titta på klockan hela tiden. Det var ju grannungar här mellan klockan halvtre och sju, haha! Men Elvis hade skoj och verkar tycka att det är tokroligt att de kommer och hälsar på honom jämt.

Sex and the city slutar strax så jag ska väl stänga av datorn och göra mig och valkarna redo för att stånka upp för trappan till övervåningen.

Sov gott och dröm om något bra!



Gårdagen

Vi kom hem rätt sent igår och därför hann jag inte riktigt med att uppdatera någonting på kvällen. Vi körde ju med en Söderhamns-dag och det var trevligt.

Vi drog till Dollar$tore på en gång för att kika. Det tråkiga var dock att Ella blev hungrig efter några minuter och Elvis gjorde inte annat än att tjata om att han ville ned och springa omkring. Vi lät honom göra det en sväng men man orkar inte jaga honom hela tiden så vi gick ut till bilen för att mata Ella istället. Han är ju så rackarns snabb och ska ta på allting. Det finns ganska mycket porslin inne på Dollar och därför känns det inte riktigt tryggt att låta honom kuta runt heller, haha! Jag blev lite besviken över att inte hinna kika runt överallt där inne men vi får väl ta det en annan gång.

Vi drog till Barnens hus istället och där kunde han springa omkring i sitt himmelrike - leksaker överallt! Skönt för honom att slippa sitta i kundvagnen. Han hittade en dockvagn, han som är så förtjust i sådana. Vi stod och funderade på om vi inte skulle köpa den billigaste men efter många om och men så struntade vi i det. Han fyller ju år snart, tänkte vi. Senare fick vi dock reda på att min äldsta syster hade en sådan hemma som Elvis kunde få, så den hämtade vi på vägen hem. Tack och bock, snällt av er!

Vi hälsade på två av Davids jobbarkompisar och hämtade även vörtsatserna så klockan blev nog runt åtta innan vi lämnade söderhamn för att köra mot Bollnäs och mina föräldrar.


Dessa bilder tog min
kära mor när vi var in till dem en sväng igår:



Elvis tokgillar att få låna kameran och fotograferar allt. När han tagit en bild så skrattar han och säger "Titta! hihihi.." och pekar på bilden.

Förresten! Titta nu på mitt hår på bilderna och låt fantasin flöda...ge mig färg, frisyr och allt vad du kan tänkas komma på! Jag funderar ju på att klippa kortare bak och ha kvar längden fram, minus en massa slitet då. Vad tror ni? Isåfallskulle jag färgat håret, det känns lite dött just nu.



Napp

Elvis brukar inte ha napp på dagarna utan den använder han bara när han ska sova. Nu hade han dock plockat fram den ur ryggsäcken (som agerar skötväska). Vi frågade honom vad han hade i munnen och såg lite allvarliga ut. Vet ni vad han gjorde då? Han gick till ryggsäcken och la tillbaka nappen i ytterfacket (som är genomskinligt) och drog igen dragkedjan igen. Duktiga killen!

Och Ella hon blir nog en tumtjej hon. Så fort hon inte har nappen så är det tummen som gäller. Fast det blir ju skönt på nätterna när hon blir äldre - vi slipper kliva upp och ge henne nappen hela tiden. Jag hoppas dock att hon fortsätter att ta napp också för det blir ju drygt att klippa hål på vantarna under vintern för att hon ska kunna komma åt tummen annars.

Får det lov att vara en vals?

Morrnmorrn!
Idag struttar vi iväg till Söderhamn och blir där hela eftermiddagen. Vi ska hämta vörtsatser som vi beställt eftersom David ska brygga öl igen. Jag kan sätta hur mycket som helst på att det blir jag som får kapsylera flaskorna denna gång också, haha! Fast det är ju om två veckor eller något, då ölen ska tappas upp i flaskorna. Ganska drygt men lite roligt var det också. David tappade upp och jag kapsylerade direkt efter men jag hamnade långt efter tillslut, haha! Det blev nog en 80 flaskor som jag satte dit dessa jäkla kapsyler på sist och det lär väl inte bli mindre nu heller.

Vi ska hämta en vals hos Davids jobbarkompis också, fråga mig inte vad det är för jag har ingen aning och har nog inte lyssnat när David förklarat, haha!

Eftersom vörtsatserna ska hämtas mellan fem och sex så passar vi på att kika runt på lite ställen i söderhamn innan. Nya Dollarstore tänkte vi besöka och antagligen springer vi in en sväng på Barnens hus också.

Just nu brummar Elvis runt med en liten motorcykel i handen och Ella sitter i pappas knä. Jag funderar på att hälsa på duschen en sväng och stå där alldeles ensam i riktigt hett vatten, jäkligt skönt!



190 kronor för fem plagg

Idag brummade vi iväg till Bollnäs. David hade lite ärenden att göra, på området som kallas för Ren, i bollnäs men jag och barnen drog till stadens torg direkt istället. Vi följde med till Ren och gick därifrån istället för att bli avsläppta direkt på stan. Det var riktigt skönt med en promenad faktiskt. David mötte upp oss på stan lite senare.

När vi precis traskat fram till centrum så fick jag syn på Elvis som precis hade slockat, han också. Jag satte mig då på en bänk för att bara sitta en stund. Det är faktiskt ganska skönt att bara sitta och glo på folk, haha! Efter 45 minuter så vaknade Elvis och vi gick in till Åhléns och där fyndade jag lite! Jag hittade en sådan där snurra med rea-kläder åt Ella. Det blev fem stycken klänningar/tunikor för 190 kronor, inte illa pinkat! Fyra av plaggen kostade 35 kronor vardera och på en prislapp stod det 50 kronor, perfekt.

Min
kära mor dök upp och gjorde oss sällskap eftersom hon ändå skulle dit och det var minsann trevligt.


Tack för att ni svarade på frågorna som jag ställde er! Det blev några svar iallafall och det är så intressant att läsa om vilka ni är, jag har ju ingen aning. Det är klart att jag vet vilka vissa är men man vet ju faktiskt aldrig vem som läser. Om du inte kommenterat och svarat ännu, men vill, så är det bara att fortsätta med kommentarerna! Jag lovar att försöka uppdatera oftare, som några av er skrivit.

Ella höll i flaskan själv ikväll. Iallafall kortare stunder och sedan tappade hon taget. Men när vi David hjälpte henne att ta tag i flaskan igen så blev det en stund till och så fortsatte det så, lillskruttan!

Nej, nu måste jag tusan uppdatera detta för annars blir det blött i soffan snart om jag ska fortsätta hålla mig. Mitt pinkedon (haha) strejkar och skriker efter en toalett så jag ska väl vara snäll och lyda.

Natti!




Benet vek sig bara

Har jag berättat att Elvis gjorde illa sig i söndags? Vi var hos grannarna med mina föräldrar eftersom de inte träffat han som vi är släkt med på många år. Helt plötsligt så upptäckte jag att Elvis bara ramlade när han gick. Tog några steg och sedan vek sig benet bara och han grät hela tiden när han försökte gå. Det var bara jag som verkligen tog det på allvar först och fy vad frustrerad jag blev när de andra inte förstod. De tänkte att han säkert fått in något i sandalen. Så var inte fallet för det fortsatte fastän vi tagit av dem.

Till slut förstod vi att han nog stukat den lite lätt när han hoppat på studsmattan (livsfarligt!) och lät honom sitta och vila lite. Det var jobbigt att se honom bara ta några steg och sedan var det stopp och benet vek sig. Efter ett tag verkade det dock bättre och han haltade lite lätt bara. Det syndes verkligen att han var försiktig med den foten. Lite senare på kvällen verkade det vara bra med foten igen så det var skönt. Tänk om vi hade varit tvungna att hålla honom still i flera dagar för en stukning? Verkligen jättelätt att få en (snart) tvååring att sitta still hela dagarna?

Skönt att allt gick bra iallafall.


Våran lilla vilde!

Roliga blocket-annonser!

Gå in på den HÄR sidan och titta på annonsen. Om du inte förstår på en gång, vilket jag själv inte gjorde, så kan jag tipsa om att titta runt i rummet istället för möbeln som säljs. Hahaha... Säg till om du inte ser så kan jag berätta var du ska kika för att se det roliga.

Finns massor med roliga annonser från blocket samlade på DENNA sida. Kika in där vettja och säg till om du hittar någon rolig!

Vilka är ni?

Här får ni lite blixtbilder:




Pappa försöker stå och pinka men Elvis är så nyfiken och rycker i benet.

Godkväll!
Jag har precis kikat på Ghost whisperer på televisionen och det var väl det som underhöll mig ikväll. Jag gillar den serien starkt! Ikväll körde de dock med att man får se fortsättningen nästa vecka och det gillas inte. Jag vill ju se NU!

Idag var Elvis iväg och lekte lite med dagbarnen hos sin dagmamma medan jag och Ella hade lite egentid. Hann följa med grannen och hennes dotter till Bollnäs en sväng också.

Det går så fort med Ella. Nästan för fort. Hon blir så himla stor, lillflickan. Hon sysselsätter sig med att leka och ta på grejerna i babygymet och prata med sig själv. Att skratta är något hon börjat med också om vi busar med henne och man kan ju inte göra annat än att le! Alla som är förälder vet hur det är att se sina barn le och skratta - ovärderligt! Och snart kan vi börja med smakportioner... redan!? Stortjejen...

Och Elvis, våran andra charmtroll, är ju inte bättre han! Jag försöker springa allt vad jag har för att ligga jämsides med tiden men den rusar långt före mig hela tiden. Han blir ju två år den 3e september, för tusan! Det dröjer inte länge alls tills han kör moped och odlar skägg, haha!

Vet ni förresten vad jag blir väldigt irriterad på? Ett företag som ALLTID skickar inkassokrav på påminnelseavgiften. Nu så råkade vi betala lite försent men innan påminnelsen dykit upp i vår postlåda. Det står ju alltid på dessa att man ska strunta i den om vi redan betalat och då struntar vi såklart i den. Men vad gör de då? Jo de jäklarna skickar ett inkassokrav på påminnelseavgiften och då får vi slutligen betala 210kr extra, fastän vi redan betalat räkningen innan påminnelsen kommit. BAAAAAH! Så har de gjort flera gånger.. Vi får allt ta och prata med dem.

Förresten! Ni får gärna svara på denna (om ni vill):

  1. Ålder?
  2. Bor?
  3. Hur hittade du min blogg?
  4. Vad fick dig att stanna/vad får dig att vilja fortsätta läsa?
  5. Är det något du vill att jag skriver mer om?
  6. Är det något du tycker att jag "borde" skriva mindre om?
Jag är så himla nyfiken! Om ni vill får ni gärna lämna era bloggadresser också så får jag någonting att läsa om kvällarna!



God natt och sov gott hörrni! Nu ska jag gå och lägga lite tyngd på min sida av sängen..

Dåligt samvete


Syskonkärlek
(Elvis hade sitt långa hår kvar på bilden, sötnos)

Ska jag berätta vad som är jobbigt med att vara flerbarnsförälder? Känslan av att inte räcka till. Jag får dåligt samvete konstant och det är åt båda hållen, alltså både för Elvis och Ella. Matar jag Ella så får jag dåligt samvete för att jag inte ägnar mig åt Elvis just precis då och leker jag med Elvis så får jag dåligt samvete för att Ella bara får ligga. Fast jag är i och för sig en sådan människa som får dåligt samvete för allt som händer..

Men det är nog det enda "negativa" med att ha flera barn. Annars är det hur underbart som helst och jag skulle inte byta ut mitt liv mot någon annans!

Middag

Korvgryta blir det till middag ikväll!
Den är väldigt enkel men god:

  • Vatten
  • Potatis
  • Falukorv
  • morötter
  • paprika
  • salt
  • peppar
  • lök
  • buljong

En promenad

Jag har precis lagt Elvis för att sova middag och Ella vaknar nu ser jag. Hon är hon lite hungrig lilltjejen så jag ska göra i ordning en flaska när hon säger till.

Vi har varit ute på en promenad nu på morgonen. Barbro kommenterade i bloggen för ett tag sedan och skrev att hon brukade gå till Åsveden och tillbaka när hon bodde i vårat hus så vi testade på den "rundan". Riktigt skönt att få sig en promenad och ha den gjord på morgonen. Det är väl ungefär 3-4 kilometer till Åsveden iallafall så det blir ju lite motion när man går fram och tillbaka. Jag har ju "glömt" bort stegräknaren ganska länge nu men jag satte på mig den imorse och genast ville jag ut och röra på mig. Det blir lite så, att när den är på så vill man gå lite extra mycket för att inte ha för lite steg på kvällen. Bra grej!



30 år gammal navelsträng

Jag och barnen sov en väldigt lång middag på eftermiddagen idag. Elvis slocknade vid kvart övertolv men jag och Ella höll oss vakna till ett-tiden och sov sedan till klockan fyra, haha! Det är så skönt att Elvis verkligen kan sova jättelänge om jag sover middag också. Om han vaknar efter en  och en halvtimme så går han bara in och lägger sig bredvid mig istället, skönt. Om jag är vaken så brukar han höra mig och sover max två timmar men det är ju också bra nog länge.

Vår bvc-sköterska var imponerad över att jag faktiskt lyckas få dem att sova middag samtidigt. Jag är väldigt tacksam över att de gör det och passar på att njuta nu för man vet ju aldrig om det ändras när Ella blir lite äldre och Elvis kanske slutar sova middag snart, man vet aldrig som skrivet..

Det blir nog ingen kryssning med Sandra och Klas som vi hade tänkt. De fick nio små valpar mitt i Kevins kalas i helgen, haha! Så efter oktober någongång blir det med dem isåfall, då flyttar vovvarna hemifrån. Det är nio små pitbull terrier och jag måste tusan dit och kika lite på dem. Men ingen vovve för oss nu, vi har fullt upp med två barn redan och behöver ingen till liten. Vore hur mysigt som helst men jag måste försöka tänka utöver det, den ska ju tas hand om också. Kanske när barnen är lite äldre!


Vet ni förresten vad jag läste om i ett forum förut? Det var en tjej som var helt förtvivlad för hon hade fått sin mans 30år gamla navelsträng av sin svärmor, i en liten ask. Hahahahaha......Stackars tjej. Svärmodern menade säkert väl men usch.

Nu ska jag fortsätta med mitt tittande på sex and the city.
God natt hörrni!


telefonförsäljare

Jag tyckte att det var väldigt dumt av molnen att släppa ut allt vad de kunde imorse. Jag skulle ju ut med barnen och traska iväg till dagmamman och jag tappade faktiskt lusten bra nog när jag kikade ut genom köksfönstret. När jag stod där och suckade så ringde grannen som bor mittimot oss för att höra om vi ville åka med till dagmamman och det tackade vi absout inte nej till. Verkligen uppskattat!

Jag brukar förresten aldrig svara i telefonen om jag "ser" att det är en försäljare som är på G. Anledningen till det är väl för att jag är alldeles för snäll och vågar inte säga nej. Imorse, mitt i all stress, när jag letade efter Elvis keps och skulle ringa till David för att höra om han visste var den tagit vägen så gick det inte riktigt som jag ville. När "lyfte på luren" och skulle slå numret så var det någon på andra sidan...hjälp! En försäljare, från Goboken. De ringde mig när Elvis nyss kommit till världen också och då tackade jag ja till det trots att jag helst kunnat skippa. Och vad gjorde jag denna gång? Jo jag sa att "det kör vi på" med en glad röst samtidigt som jag tänkte "RACKARNS, jag vill INTE ha". Aja jag får maila och säga upp det senare. Och orka försöka klara av att säga emot en försäljare mitt i all stress? Njee... och jag vet ju hur det är att jobba som försäljare också. Coachen står i bakgrunden och du får absolut inte ta ett nej utan du ska fortsätta tjata på om hur bra det är tills personen spyr galla genom luren på dig.


Jag säger bara det - aldrig mer telefonförsäljarjobb.


Nu ska jag kika runt lite innan jag snarkar ikapp med resten av familjen.



Minstingen - Lillgumman!



Far och dotter




sötnos




Familjen

Skita i brallorna



Lite blandade bilder


Usch, här sitter jag och är lite småskraj, om jag ska vara ärlig. Det låter i huset och jag är alldeles ensam vaken, usch! Lite då och då dunkar det till några gånger, dovt (hur stavar man det?).  Som om någon skulle traska omkring i Elvis rum fast bara just på ett ställe. Fast jag kan inte riktigt lokalisera var ljudet kommer ifrån. Jag skiter ju nästan i brallorna när det låter knasigt och jag är ensam. Just nu låter det inget iallafall, för stunden.  Det börjar väl igen snart.

Och jag kan inte riktigt glömma den gången då David var på väg hem en gång då han varit iväg på jobb och jag hörde honom komma hem. Jag hörde honom öppna och stänga dörren. Han ställde ner väskan och stod kvar i hallen. Hans pillerburk lät så jag antog att han stod kvar och tog medicin innan han gick in till mig i vardagsrummet. Efter en stund började jag fundera på om han drev med mig och ringde därför hans telefon för att avslöja honom (ifall han försökte smyga). Han svarade (och jag hörde honom inte här inne?) och jag frågade honom vad han höll på med;
- Jag åker bil.......?
- Va??? Jag hoppas att du skämtar nu? Jag hörde dig komma in nyss ju!
- Ehm...näe?


Då blev jag skitskraj och satt banne mig kvar alldeles stel och lät David vara kvar i luren tills han dök upp. Fy...jag HÖRDE honom ju!


Och förr brukade det alltid låta konstigt vid 23-tiden varje kväll i huset.



Byter samtalsämne:

Ella tycker att det är jätteroligt att kunna ta på grejerna som hänger i babygymet nu och hon finner nog en liten mening med att ligga där och tröka iallfall. Hon blir så stor lillflickan våran. Hon är så himla vaken och med hela tiden. Nu har hon sovit 12-timmar i streck, två nätter i rad. Snacka om lyx! Lika duktig som brorsan sin var. Eller ja, han är väl fortfarande duktig men han sov också bra från början.  Så idag vaknade hon och åt när vi klev upp vid halvnio i morse.


Imorgon ska Elvis till dagmamman, första gången sedan David (och Dagmamman) fick semester. Det blir nog roligt för honom att leka av sig lite. Och jag får lite tid att ägna åt lillsnuttan också. Då jag riktar all uppmärksamhet åt henne. Hon kan lätt bli utanför när Elvis är hemma och ska göra en massa saker. Det blir nog annorlunda när hon blir äldre och kan vara med på ett annat vis.

Snart är det dags att börja med smakportioner också, redan! Jisses.. snart springer hon runt och är trotsig också, haha!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om barnens utveckling men så fort jag sätter mig vid datorn så är allt som snurrat i skallen som bortblåst och jag sitter här som ett frågetecken.

Vet ni förresten hur dyrt ersättning är? Jag har räknat ut att just nu går det åt så att vi lägger ut ungefär 100kr/veckan på det. Ett paket kostar ju 75 kronor och räcker i fyra-fem dagar. Synd att amningen inte räckte till för det är ju gratis föda som ligger inpackad i tuttarna.


Och jag funderar mycket och ofta på vad jag ska hitta på med mitt slitna och förjävliga hår. Jag har kommit på ungefär hur jag vill klippa iallafall. Jag vill ha det kort och uppklippt bak men ha kvar långt fram. Det trökiga är väl att jag inte vågar gå till en frisör för att göra det. Mycket för att jag skäms för mitt slitna hår men också för att jag inte vill att de klipper av allt på längden, även fast det kanske bordes. Hur tycker ni att jag ska klippa? Och har ni någon idé om vilken färg jag borde prova? Tacksam för all hjälp!


Nu ska jag springa upp och lägga mig i sängen istället. Hädanefter tänkte jag försöka uppdatera oftare iallafall och försöka att inte bara uppdatera om nätterna. Det blir kanske roligare med lite inlägg under dagen också, lite då och då.


Sov gott hörrni!


Spårlöst försvunnen

Förlåt.. men jag orkar bara inte. Vet inte vad det är med mig, lusten att skriva är spårlöst försvunnen och jag lyckas inte finna den. Så det blir tyvärr inget intressant inlägg ikväll heller.



Ni gör livet värt att leva!

städtips?

Det blev grillning med några grannar igår och därför uteblev uppdateringen, sorry! Det får bli en riktig ikväll istället. Idag ska jag försöka ta tag i städningen. Hur kan det alltid bli så stökigt? Någon som har ett bra system för att hålla det städat? Vi är skitkassa på det och får storstäda typ varannan dag istället, trist.


Ensam

Jag hade ännu mer feber igår så jag somnade ganska tidigt. Idag är den dock borta och vi ska iväg och köpa strumpbyxor till Ella när David kommer hem från jobbet vid två.

Barnen sussar sött just nu och jag ska springa in i duschen så jag slipper duscha med två vakna barn senare. Det går ju men om jag får välja så gör jag det helst ensammen! Duschen är ju nästan det enda stället man är ensam och för sig själv nu för tiden så får passa på när de snarkar på.

Idag är det fredag och då får jag käka chips och dricka coca-cola, woho! Jag har ju slutat med sådant under veckorna nu.

Skriver en sväng ikväll också.

Ciao!

Grattis!!



Grattis på 19-årsdagen lillebror!

Feber





Mitt i gäspningen..




Jag kände mig konstig i huvudet tidigare idag. Varmt tyckte jag att det var också och det värkte lite här och där på kroppen. Efter ett tag kollade jag om jag hade feber och det hade jag visst. Inte mycket men jag känner av minsta lilla eftersom jag är lågtempare annars.

Imorgon ska vi till Bollnäs för att väga Ella och sedan blir det till att fira min bror som fyller 19 år (grattis i förskott!).

Nej, usch.. Jag är alldeles för trött i skallen för att försöka skriva något mer och jag måste faktiskt springa iväg och pinka lite!

God natt!

Klant!

När jag tittade ut genom det ena köksfönstret tidigare imorse så möttes jag av detta:

Jag glömde alltså min jäkla väska utomhus och där har den legat i regnet, öppen! (!!!!) Det spöregnade när vi klev upp iallafall. Fy vilken klant jag är! Det var en jäkla tur att jag inte hade någon mobiltelefon eller någon sådant i väskan iallafall.

O'boy-pulver överallt




Jag lämnad Elvis ensam i köket och resultatet syns väl på bilderna. Rackarns att jag inte tagit undan O'boyen från köksbordet! Han hade det jättetrevligt. Han hade till och med hämtat papper för att torka upp det men det är ju ganska svårt, haha!



Grannarnas studsmatta är omtyckt av Elvis. (Han har ett sår ovanför ögat och därför ser det lite konstigt ut)


Idag gjorde jag en kycklingsås. Jag har läst om en massa olika sådana så jag kokade ihop en "egen". Den innehöll:

  • Kyckling (såklart)
  • svamp
  • gul och röd paprika
  • vatten
  • en skvätt passerade tomater
  • en burk med sweet chili-Crème fraîche
  • vatten
  • paprika-krydda
  • Chili-krydda
  • salt
  • köttbuljong (hade inte hönsbuljong så jag tog det istället)
God faktiskt! Fast jag hade nog kunnat krydda på mer egentligen. Jag tänkte på Elvis och ville inte göra den allt för stark. Det blev matlåda över till David och lunch till mig och Elvis imorgon.



på botten





Att en traktor kan vara så rolig!

Idag brummade vi ned till Bollnäs och marknaden för att låta Elvis åka karusell. Elvis tyckte att det var jätteroligt med det blev väldigt snurrigt i te-koppen. Han var nog lite för liten för just den karusellen egentligen för det snurrade nog både för fort och mycket. Men han skrattade till några gånger samtidigt som hans huvud bara satt och snurrade med, haha! Den andra karusellen gillade han bättre tror jag.




Eftersom mitt självförtroende ligger på botten och krafsar så kan jag lika gärna lägga ut bilderna som fått mitt humör att sjunka riktigt lågt. Bilderna är svaret på varför jag aldrig någonsin tycker om att se mig själv på bild, ni lär ju förstå:




Det är ju faktiskt ganska sjukt att jag går omkring och tror att jag är smalare än vad jag är. Det är därför jag inte borde se mig själv på bild för då dyker sanningen upp. Jag känner mig inte sådär tjock. Jag har en annan bild av mig själv i skallen, önsketänkade antar jag. Jag går ju inte direkt och känner mig smal... tvärtom. Men jag är ju ännu större på bilderna än vad jag är i mitt huvud eller känner mig. Usch, sluta tillverka speglar och skaffa en "Anti-kaisa" kamera som raderar mig från bilder. Nu skriver jag inte detta för att jag vill ha kommentarer om att jag inte ser hemsk ut osv för det är ju hur jag känner mig som är viktigast så jag försöker inte söka uppmärksamhet. Frågan är bara när jag egentligen ska ta tag i detta/mig.


Nä, fy.. Mitt humör försvann med bilderna och jag ska dränka mina sorger i tvätten som skall hängas.


Sov gott och dröm om något bra så skriver jag när mitt humör är till det bättre.


Vända sig åt båda hållen

Nu kunde Ella vända sig från mage till rygg också, gosnuppan. Nu slipper jag springa dit och vända tillbaka henne hela tiden. Så nu roar hon sig mest med att vända sig fram och tillbaka, haha!


Så här mycket har hon inte tittat upp när hon legat på mage innan. Verkar tycka att det är roligare när hon själv valt att lägga sig så.

Fordon


Har jag berättat att Elvis gillar motocyklar? Och bilar... och trakorer?
Han tyckte att det var jätteroligt när Zeke var hit med sin motorcykel sist och att åka traktor med pappa hos farmor och farfar är något han absolut inte tackar nej till.

Ella

Okej nu vänder sig Ella från rygg till mage hela tiden och sedan ligger hon och gnäller för att hon inte riktigt klurat ut hur hon vänder sig tillbaka. Lite drygt, haha! Fast just nu ligger hon och pratar lite med sig själv och försöker säkert komma på hur hon ska göra.

Nu blev hon lite sur och vill nog att jag ska hjälpa henne lite.



Min härliga familj!


Mina gofisar!




























Godkväll!
Här sitter jag lika sent som vanligt med att skriva inlägg. Det bara blir så. Jag vet inte varför det tar sådan tid att komma igång jämt.

Vet ni vad Elvis gjorde häromdagen? Han pratade med sin pappa i telefonen och då höll han plötsligt telefonen vid Ellas öra istället och lät henne höra sin far, snälla killen som tänker på sin syster, haha!

Imorgon blir det kräftskiva med grannarna och det ska väl bli trevligt. Egentligen är jag inte riktigt på det humöret, att umgås med folk, men det blir nog roligt ändå och kanske har jag ändrat mig imorgon? Trevliga grannar har vi gott om iallafall.

Folk frågar mig ibland vad jag vill jobba med sen. Jag vet inte, brukar jag svara. Hur ska jag veta det? Vad vill jag jobba med? Hur tar jag reda på det? hmm.. Grejen är väl också att man inte riktigt kan välja och vraka om vad man vill jobba med heller, jobb växer inte direkt på träd. Usch, gruvar mig redan..

Ella vände sig från rygg till mage idag igen. Hon gjorde ju det dagen innan hon blev tre månader (1,5 vecka sedan) men efter det har hon inte gjort det något mer men idag så var det dags. Hon pratar (jollrar?) en massa också.. Fy vad fort det går! Så himla glad och nöjd och gnäller bara till när hon är hungrig. Vem skulle inte göra det egentligen, om det hängde på någon annan att man fick mat och denne inte gjorde något åt saken på en gång, haha!

Jag sitter här och klurar på vad jag ska skriva mer men det dyker inte upp något intressant så det är nog lika bra att avsluta här.

Sov så gott och dröm om något bra!

Suga på tummen?


Första gången hon sög på tummen



Ella suger allt mer på tummen när hon inte har nappen. Riktigt sött men väldigt dumt, tycker jag. Det är ju lättare att sluta med napp så jag hoppas på att hon inte föredrar tummen. Jag själv slutade med tummen när jag var runt sju år. Jag ville sluta och somnade utan men på morgonen vaknade jag med tummen i munnen. Det var ju iofs på natten bara men ändå. Så jag brukar slinka in med nappen om hon tagit tummen istället, dumma mig!

Det ser jäkligt sött ut iallafall!


Nu ska jag väcka Elvis och sedan göra honom klar. Vi ska ju ta bussen till Bollnäs i detta regnväder, hualigen. Tur att det finns paraply till mig och regnskydd till vagnen.

Ha en bra dag!

Viktökning

Godkväll gott folk!
Idag var vi iväg till Bollnäs för att besöka barnavårdscentralen med Ella. Davids syster (Moa) var snäll och skjutsade oss till Bollnäs, tack! Vi var ju dit förra veckan men fick återkomma redan nu på grund av noll viktökning (på en månad) sist vi vägde henne.

Nu hade hon äntligen ökat i vikt och det kändes riktigt bra. Det blir ett till besök nästa vecka också för att hålla koll så att det fortsätter åt rätt håll och då får vi gå till "vår" sköterska som då kommit tillbaka från sin semester. Växt på längden hade hon förresten också gjort.

Detta är nog inte så intressant för er men jag skriver det ändå: Nu väger hon 4850g och är 60,5 cm lång.


Jag får aldrig mata Ella med flaskan längre - det är en viss storebror som känner att det är hans grej och låter mig absolut inte hålla i flaskan. Han är så himla go och duktig med henne så det gör inte så mycket. Det känns bara roligt att han vill hjälpa till och faktiskt tycker att det är roligt.

Imorgon ska nog jag och barnen ta bussen in till Bollnäs. David slutar ju jobba vid två-tiden så då möter vi upp honom halvvägs. Vore ju dumt om han skulle behöva åka hem och hämta oss. Han jobbar ju i Arbrå och det är 1,5 mil in till Bollnäs därifrån och lika från Hällbo. Jag har aldrig åkt buss med båda barnen och tvillingvagnen förut men som tur är ska en granne åka samtidigt. Jag vägrar att göra bort mig alldeles själv! Vet inte alls hur man gör med vagnen osv.

Det är inte långt alls kvar tills Elvis fyller 2 år, jisses. Det är mindre än en månad kvar tills den 3e september och hans födelsedag. Jag har skrivit det förr och gör det återigen;
- Tiden bara rusar förbi oss!

Sov gott!


Elvis lånade en grannpojkes sparkcykel och tyckte att det var riktigt skoj att runt med den.



Storkillen våran!



YES!

Nu ni! Nu har minsann datorn nyktrat till och beter sig som folk (datorer) igen, härligt! Igår blev jag dock väldigt orolig eftersom den inte startade riktigt, den hängde sig innan och bara stod still. Jag försökte att inte tänka på alla dessa 39gb bilder som ligger på denna dator och varken blivit utbränd eller utskrivna. Iofs ska ju inte alla beställas heller men iallafall, hade jag börjat tänka för mycket på att de kunde vara helt borta så hade jag nog gått under så jag försökte att tänka positivt istället.

David tittade på datorn nu ikväll för att kolla vad som vad fel. Vet ni vad han gjorde? Han tog ut batteriet och startade sedan datorn. Och vad gör datorn då? Jo, nu ska ni få höra (läsa)! Den startar som om det aldrig varit något jäkla problem och alla tangenter fungerar felfritt. Hallå!? Snacka om att ha tur om det bara är batteriet som tagit stryk av för mycket vin?

Tyvärr så försvann min lust att fotografera då jag "inte kunde" (orkade inte lägga in på den andra datorn) lägga upp några här så nu får jag allt köra igång igen. Inlägg utan bilder är ju som radio utan ljud - skittrist (och ganska meningslöst? haha radion alltså).

Här är några bilder iallafall:



Elvis gillade ganska mycket i grannarnas garage!







En bild på mig och Ella som mamma tog förra veckan.
Fy, jag måste börja noppa mina ögonbryn. Jag gör inte det eftersom jag inte är så bra på det. Var flera år sedan de noppades, haha!

Fotograf:
Eva Sturesson


Gofisnuttan!

Fotograf: Eva Sturesson

Inte nyktrat till än

Ni läste att jag hade druckit lite vin i lördags va? Tydligen tyckte jag att vår bärbara dator skulle få sig en slurk (läs ett glas) också - jag spillde lite. Så tangenterna har fortfarande inte nyktrat till och gör lite som de vill.

Det är därför jag har lånat en sådanhär ->http://www.mobilegazette.com/handsets/nokia/nokia-n800/nokia-n800-1.jpg<- av mina föräldrar. Väldigt lämplig faktiskt men lite drygt att det inte är tangentbord, istället pekar jag på ett tangentbord på skärmen med en pinne. Ibland är man (jag) bra klantig....

David ska antagligen ge sig på datorn imorgon och se om det går att fixa. Annars kanske det går om man kopplar in vanligt tangentbord?

Jag har inte orkat lägga in bilder eller suttit vid den stationära så ni får två "gamla" bilder.

Elvis är förresten så duktig och go med Ella nu. Är hon ledsen så rusar han dit på en gång för att ge nappen, visar henne saker, pussar och kramar. Idag fick han faktiskt mata henne med flaskan och det gick jättebra. Hon låg i babygymet och han satt bredvid. Han tog ur flaskan innan hon var klar en gång och då blev hon såklart ledsen men han stoppade tillbaka den och sa "tyst!" glatt när han märkte att hon blev tyst igen då, haha! Då blev han såklart tvungen att göra så två gånger till och säga lika igen när hon inte länngre behövde påminna oss om hungern. Som tur var så filmade jag allt! Vilka gofisar jag har.

Nu har jag kramp i handen och blir nog tvungen att avsluta här, ligger ju i sängen och pickar på skärmen med pinnen och min arm protesterar, haha!

grillning

nu har vi varit på grillfest. Vi var iväg till Sandra och Klas för att grilla lite gott och umgås lite. För en gångs skull drack jag lite vin och David var nykter, En riktigt trevlig kväll och vi har bestämt att vi ska åka på kryssning i slutet av augusti, skoj! och om två veckor (ungefär) kommer de hit och sover hos oss (med husvagn, kul)


Togs inte många bilder men vi får se imorgon vad Elvis lyckades få på bild för han fotograferade lite iallafall.

Goungar

Ella i bilen idag



Elvis igår


- Nej, tack! Det är bra.
Det har Elvis sagt flera gånger nu, haha. Det började igår då han bara sa "nä.. tack" då en grannflicka ville bjuda på något men efter att jag idag sa "nej, tack det är bra" så snappade han upp det direkt, gofisen. Fast det låter ju inte exakt så "bra" utan det låter ungefär så här:
- nä..tack.. ä ba!


Han babblar på här hemma hela dagarna... Många ord är riktiga men det är väldigt mycket oförståerligt, haha!
Någon som har ett barnlexikon?

Och jag tycker fortfarande att Elvis är världens sötaste gounge när han kommer in till oss på natten ibland. Först hör man ett liten dunk då han hoppar ned för sängen och sedan hörs hans snabba och små fotsteg in till oss. Sedan står han nedanför sängen med kudden i ena näven och gosedjuret i den andra.

Det finns hur många roliga saker som helst att berätta egentligen men så fort man börjar skriva här så glöms det bort, typiskt! Jag får allt  börja skriva upp saker att blogga om för det fungerar inte som det är nu - aldrig något roligt att skriva om.