Dumheter

Idag måste jag springa ut och ta lite snöbilder. Det har ju varit så himla dåligt med fotandet på slutet så det är väl dags att ta tag i det igen.

Stackars Elvis sitter och tittar ut genom fönstret på snön medan Herr samvete hälsar på mig. Men vi ska gå ut senare när David kommer hem, han slutar tidigt idag. Och då hoppas jag på att molnen tänker sluta upp med dessa dumheter, det räcker med snö för idag!


Ella hoppade lite i hoppgungan...


Och då ville Elvis testa med..

Jäkla snö

Snälla någon, säg att detta är ett  skämt och ta bort snön igen? Man kan ju tycka att vi är ganska idiotiska som har glömt att ta in leksakerna från sandlådan också och nu är den täckt av snö, attans. Rutschkanan och trehjulingen är fortfarande ute också. Fortfarande....man kan ju tycka att vi är ganska idiotiska som inte tagit in dem vid detta laget!

Jag håller  fullständigt med om att jag nog överdriver lite nu och låter väldigt bitter.. Men det här är jag under den första snödagen, varje år.

Nu ska jag gå och sura lite medan jag gör frukost till barnen.

Lika blöjor

Elvis och Ella kan använda samma sorts blöjor nu och det är ju riktigt skönt. Vi brukar köpa 7-16kg till Elvis och Ella väger ju sju kilo nu, perfekt! Skönt att slippa den där paniken som kan uppstå om den enas blöjor är slut, haha!

Barnen sover just nu och har gjort det sedan halvelva. Lämpligt när de sover samtidigt. Någon nytta har det väl i och för sig inte blivit gjord för det men ändå. De sover mycket bättre när den andre inte är vaken och härjar.

Nu ska jag försöka göra mig klar så vi kan hitta på något senare när ungarna vaknat och ätit.

Ciao!

Elvis rymde


Elvis fotspår i frosten imorse

Godkväll!
Imorse vaknade jag och blev riktigt chockad kan jag ju berätta. Kvart över sex slog jag upp ögonen till en bekant röst och snart stod grannen (en av dem) i sovrummet med Elvis i famnen. Jag förstod inte någonting, klockan var kvart över sex och grannen hälsar på? Så var det inte så klart.

Hon sa iallafall:
- Här är det en kille som är väldigt kall om benen
och jag som fattade noll svarade:
- Ja, det är nog lite kallt i Elvis rum.

När hon säger det här så blir jag LITE chockad:
- Nej men alltså han har stått ute!

David hade åkt iväg tidigare till jobbet och antagligen glömt att låsa dörren. Så någongång mellan halvsex, då David for iväg, och kvart över sex så smet Elvis ut och stod på altanen i bara t-shirt! Fy vad han ska ha frysit! Vilken jäkla tur att grannarna fick syn på honom.. usch, snacka om att jag skämdes! Han måste ha flyttat på grejen som vi har som grind på övervåningen. Annars brukar han alltid säga till när han vaknar och springa runt uppe på övervåningen.

Han hade iallafall stått där och gråtit lite. När en granne startat sin bil så ropade han Hallå och då ropade han på sin fru som sprang över till oss. De trodde ju att det hade hänt något.

Min lilla rackarunge till att hitta på bus!

Ocr-nummer

Ni får banne mig klara er utan en bild på mig, haha! Jag är verkligen inte på det humöret ikväll, riktigt självkritisk och då är det minsann inte läge för att publicera bilder på nätet. Återkommer med det en annan dag! Inte för att jag tror att ni inte klarar er utan en bild på mig men jag tänkte på att jag faktiskt skrev det igår.

Nu har jag precis slängt iväg en massa räkningar för betalning och sitter nu här och är lika less på ocr-nummer som vanligt. En räkning hade tjugoen nummer att reta mig med och det gillas icke.

Vi var på bvc idag och det gick bra. Förutom att Elvis blev lite trotsig där en sväng. Han brukar vara ganska lättirriterad när han varit och lekt hos dagmamman, blir helt slut av det roliga. Kändes lite jobbigt dock eftersom vi var just på bvc och man vill ju hantera allting "rätt".

Nu ska jag dejta Johnnyboy!


Jag har inte lagt in bilderna som jag tog idag så det får bli en repris

Party


Tog en kort promenad idag och tog några bilder.

Tjejfesten som jag var på igår var verkligen lyckad! En kanonkväll med en massa trevliga brudar. Tack Linda! Och alla tjejer såklart. Linda hade fixat dit en tjej från lustjakt också så helt plötsligt satt vi där med en massa dildosar osv, haha! Tänk om man kunde ha tjejfest oftare då?

Tyvärr så kan jag inte bjuda på festbilderna från igår (156 stycken!) eftersom jag inte vill ha någon arg brud efter mig som tagit illa upp av att jag lagt ut en bild på denne, haha!  Men kanske lägger in några imorgon då man inte ser folket. Och kanske.. bara kanske.. någon på mig. Det beror på vilket humör som hälsar på mig imorgon!

Ja just det ja. Jag är enbart med på bilderna för att en av tjejerna tyckte att jag skulle vara med.. Rackarns! Jag som faktiskt tar med kameran för att vara bakom den, haha.. Men lite roligt var det ändå att ha någon bild på sig själv också. Även fast man kan diskutera om jag är nöjd med hur jag såg ut på bilderna eller inte...

Imorgon blir det till att fara iväg till Bollnäs eftersom båda trollen ska iväg på bvc. Skönt att båda ska dit samtidigt. Det var ju ett halvår sedan Elvis var dit sist så jag är lite nyfiken på vad som hänt på både centimetrar och kilon.

Nu ska inte fingrarna behöva motionera något mer idag, blir ett jäkla hoppande över tangenterna. Ska nog ta med mig valkarna upp till sängen istället och hoppas på att det dyker upp någon gnutta trötthet. Inte ett dugg trött, konstigt nog.

Sov gott hörrni!

Bröst bortskänkes!

Nä, nu är jag banne mig less på att inte kunna ha kläder som jag beställt. Och enbart för att tuttjäklarna är i vägen. Vill du ha större bröst? Tänk om, det är då inte värt det.. det finns INGA kläder som passar riktigt och bh:arna är mycket dyrare. Och utan bh är du ingenting eftersom de annars skulle hänga ned till knäna. Jag beställde en fin klänning som satt ganska bra förutom vid brösten - de blev fyrkantiga eftersom det satt åt där, TROTS att jag beställde en storlek större för att "få plats". Så himla trökigt. Hängiga och hemska bröst av en lite större storlek bortskänkes, typ!

Imorgon blir de tjejfest, som tidigare skrivet, och jag längtar faktiskt. Det ska bli så himla roligt att göra något själv och slippa alla karlar, haha! Nä, men faktiskt, det blir nog skoj med bara brudar.

Fy, jag sitter här och är lite småirriterad på mig själv som råkade somna med Elvis ikväll och därmed missade nästan hela idol. Och hur ska jag nu lyckas slockna senare?

Kikar lite på Singing bee och sjunger med jag också. Vilken tur att ingen hör mig! Och jag håller fast vid att ingen ska få höra min röst på någon karaoke imorgon, haha.


Jag har ju blivit utmanad av Helen också.. Jag ska skriva 15 sanningar om mig själv och den ska jag försöka ta tag i nu. Vi får se om jag återkommer redan ikväll med den om jag lyckas få ihop alla sanningar annars blir det väl imorgon eller på söndag.

Ha en bra kväll hörrni!



Gammal bild på oss när vi bara var tre.


Och sedan kom denna gofisan!


Trött?

Rackarns bananer!! Jag gick upp och la mig med Elvis halvåtta och lyckades tydligen somna jag med. Vaknade nu och har missat det mesta av idol, jisses...

Tjejfest


Det finns inget bättre än er!

Ovanligt att jag sitter och försöker få ihop ett inlägg vid denna tid på dygnet då? Jag har en riktig bloggtorka, eller vad man ska skriva, just nu. Det riktigt kliar i fingrarna och jag vill uppdatera hur ofta som helst men jag har ingen aning om vad jag ska skriva.

Ella sitter fullt ut nu iallafall och det är så mycket roligare. Hon är ju med på ett helt annat vis då och både hon och Elvis verkar tycka att det är roligare. De kan ju leka "tillsammans" på ett annat sätt.

På lördag blir det tjejfest och det ska bli riktigt roligt! David är hemma med barnen medan jag springer iväg till klubbstugan (eller vad det heter) här i byn och partar med lite tjejer. Skönt att komma iväg och göra någonting utan att behöva ha barnvakt också. Karaoke och grejer blir det också. Förhoppningsvis håller jag mig ifrån det hela kvällen, haha!

Imorgon ska Elvis iväg till dagmamman en sväng så då blir det lite egentid för mig och Ella. Fast Ella brukar bara sova då så det blir nog bara tid för mig själv. David slutar tidigt (tror jag?) och dyker nog upp vid tvåtiden, skönt!

Nu hör jag kudden ropa på mig så det är väl bäst att lyda kanske?

Sockerbomb



Medan jag har suttit här och funderat på vad tusan jag ska skriva (= bloggtorka på hög nivå) så har klockan blivit mycket och det är dags att hälsa på kudden i några timmar. Jag slänger in dessa bilder som jag redan hade laddat in och därmed bjuder jag på något mycket sött iallafall, hoppas att ni inte går på något diet för här kommer en riktig sockerbomb!

Kör en riktigt inlägg imorgon istället!

Lort

Ni vet när man har torkat golvet och sedan häller ut vattnet när man har stånkat färdigt? Är det bara jag som tycker att det är lite jobbigt att se hur smutsigt vattnet är och det berättar ju verkligen hur lortigt golv man haft? Hualigen!

Herr Blund

Lilltrollet fick påhälsning av Herr Blund och sover därför en sväng just nu.

Jag och Elvis har roat oss med att rita lite men kör en sväng framför televisionen nu istället. Om en stund ska jag slänga i lite vatten i kastrullen med potatis och sedan slänga i fiskpinnarna i stekpannan. Det ska bli riktigt gött!

David dyker nog in genom dörren runt kvart i fem och då brukar Elvis bli tokglad och rusa mot honom med armarna formade för världens kram.



Mina charmtroll!

En hjälpreda

Jag har en liten hjälpreda här hemma. Han springer och hämtar en ny blöja till Ella och slänger den använda i blöjtunnan i badrummet. Han heter Elvis..

Elvis ligger uppe och dregglar kudde en stund och Ella har just vaknat. Hon leker lite på egen hand just nu. Snart tänkte jag slänga i henne lite lunch. Fast jag tror att jag skippar matburkarna från affären snart och gör eget istället. Det blir ju himla dyrt med burkmat varje dag. Idag blir det dock burk. Hon ska få prova lite Mango till efterätt idag också. Det är nog bara päron som hon smakat på innan.

Jag tror banne mig att Elvis åt burkar fram tills han var ett år och efter det blev det bara hemmagjord mat. Snacka om dyrt med två burkar om dagen i åtta månader? Fy..

10 000 kronor


Smile for me..


Ella sitter, 5 ½ månader.

Helgen är över och en ny vecka har påbörjat sin resa.
Som vanligt fick man inte det man tänkt göra gjort men så kan det bli. Vi måste ju rensa källaren och slänga det mesta eftersom vi har lite mögel där nere. Helt och hållet vårt eget fel eftersom vi inte skaffade oss en avfuktare under sommaren. Och elementet hade jag råkat stänga av. Så nu måste vi rensa alla kläder som vi hade där nere (som vi ändå ville bli av med), synd på lite sängkläder bara.

Och vet ni vad? David deklarerade i Norge i år också eftersom han jobbade där i tre månader under 2007. Förra året fick han tillbaka 3500 kronor eftersom han jobbade de sista fyra månaderna där under 2006. När David deklarerade nu sist så fick han hjälp av skattekontoret i Bollnäs och det verkade som att han skulle få tillbaka pengar. Tji fick vi och han åkte på restskatt på 10 000 NORSKA kronor, JISSES!! Det blir alltså mer i svenska kronor. Så nu sitter vi och undrar om det verkligen kan stämma? Och om det är så så ska man betala tillbaka det på två gångr, INOM åtta veckor. Hoppas verkligen att det inte är så. Och om det är så så hoppas jag på att banken känner med oss och "hjälper" oss lite. Det är nämligen så att vi inte har några pengar sparade eftersom vi behöver varenda öre just nu när jag är mammaledig. Jaja, det löser sig väl.. det gör det alltid.

Nu ska jag koka plocka ihop lite här och roa barnen.

Vad händer för er idag? Har någon tips på vad man kan hitta på med en tvååring inomhus, förutom att måla?

Flytta in

Vet ni vad som känns naket? - Att gå utan barnvagn.
När man oftast har haft barnvagnen med sig när man gått någonstans (i två år) så känns det riktigt konstigt att gå utan och jag måste nog säga att jag nästan föredrar att ha den med mig, haha.Alltså menar då man för en gångs skull går utan vagn. Man blottar ju hela sig när man går alldeles själv. Lika när man är någonstans och någon annan håller i Ella... då står man där och vet inte alls var man ska göra av händerna. Skadad? Lite kanske! Men det känns liksom tryggt att gömma sig bakom barnen, haha..

Idag blev det en sväng ned till Bollnäs för att egentligen springa in på Beijer men när vi skulle gå in så möttes vi av en dörr som inte öppnades och när ögonen letade sig mot öppettiderna så fick vi veta att de stängde klockan ett, jisses. Så istället for vi till Dollar$tore och köpte två korgar att ha leksaker i och några ramar.

Vi har iallafall bestämt oss för att flytta in Ella till Elvis rum redan nu. Hon snarkar ju på hela nätterna iallafall och det är lika bra att de vänjer sig vid att sova i samma rum. Så vi ska försöka fixa iordning rummet lite bättre. Synd bara att Elvis har en normalstor säng. Vi skulle vilja köpa en barnsäng så att det blir bättre med plats. Vi har hittat en smidessäng på IKEA som jag skulle vilja att de hade en varsin av senare. Till att börja med blir det en till Elvis iallafall, när vi har råd!

Vi grillade korv
hos Davids föräldrar på eftermiddagen också. Mysigt!


Eftersom jag tydligen inte har så många fler ord att bjuda på så drar jag till med några bilder istället:






God morgon!

Det är klart att Elvis ska kasta sig upp ur sängen likt en raket idag samtidigt som David kliver upp. Vi ska ju vara hemma hela dagen och jag hade hoppats på att han skulle sova länge då, tji fick jag! Tänk om jag kunde ändra lite på det där. De dagar då vi ska vara hemma får han gärna ta en lång sovmorgon och när vi ska iväg kan han skippa det och köra raketstilen då istället. Det låter väl bra......Elvis? Just nu är det oftast tvärtom iallafall.

Ikväll ska David iväg och käka god mat på strandrestaurangen i Bollnäs med några från jobbet. Bowla skulle de göra också. Istället för att åka hem och tillbaka igen så skulle han träna efter jobbet så han dyker inte upp här hemma förrän vid åtta-nio ikväll. Lite avundsjuk måste jag säga att jag är! Jag skulle absolut inte tacka nej till lite mat på Strandrestaurangen idag. Och bowla är ju roligt, om det inte är fler folk där som kan se hur kass man är.

Så idag blir det en mysdag med barnen och möjligtsvis lite städning på det. Man tycker att vi borde ha det jäkligt städat här hemma eftersom jag städar så ofta men grejen är ju den att vi är riktigt kassa på att plocka undan efter oss så det blir stökigt efter två minuter igen och man får städa hela tiden. Bombnedslag varannan dag, typ? Och sedan är det väl som så att jag ofta skriver i bloggen att jag ska städa men sedan dyker Herr Lathet upp och förvandlar mig till en soffpotatis, haha! Så hos oss ligger det saker överallt mest hela tiden och man får skämmas så fort någon knackar på dörren.

Snorren



Ikväll bestämde jag mig för att det bannemig var dags för våra små lortiga barn att bada lite. Som väntat ville Elvis bada i Ellas balja och så fick det bli. Det var lite lättare den här gången eftersom Ella kan sitta där själv och då får ju storebror plats mycket bättre också. Fy vad de plaskade och stänkte ner mig, rackarungar!

Just nu motionerar jag mina fingrar genom att låta dem löpa fram och tillbaka på tangentbordet och trolla fram dessa ord i inlägget, samtidigt som ögonen också motioneras genom att hoppa fram och tillbaka mellan televisionen och datorn.

Tänk om jag var så duktig med att motionera annars? Rackarns vilken kropp jag skulle ha då.

Efter att småtrollen hade badat klart så satt Elvis nakenfis i soffan med en liten lampa som hör till en av hans bilar. Med den satt han och lyste på snorren (haha) sin och utforskade. När han såg att vi skrattade så tyckte han att det var riktigt roligt och skrattade han med och sa "Va kokit!" och då menar han "Vad Tokigt!".  Han brukar säga ordet Tokigt ganska mycket nu eftersom jag brukar säga det om Elvis (eller David) gör något tokigt, de snappar upp fort!

Och nu vet ni nog vad jag ska göra - försöka sova i tid, som vanligt. Jag misslyckas nog som vanligt också men försöka duger!

Natti

Gott!!





Dagen är över och snart är det dags att lägga tyngd på min sida av sängen också.

När David hade slitit klart på jobbet och sedan ramlat in genom dörren här hemma så begav vi oss till Linda och Micke. Den sistnämnda fyllde år idag (Grattis igen!) så vi var dit och fikade lite. Vi kom hem strax innan klockan åtta och då "kastade" vi barnen i säng.

Ja just ja! Vet ni vad Elvis sa idag när Ella skulle äta sin lunch?
- Ella! De ä gooooottt!!!!
Haha! Och sedan ville han gärna vara med och dela lite efterätt med henne (päronpuré).

Han har börjat låta Ella låna hans saker också. Och idag kom han med saker och sa "låna!" till henne. Fast sedan så är det ju som så att han ska ha tillbaka dem när han säger det. Då kommer han och rycker grejerna ur händerna på henne.

God natt!


Sovmorgon




Idag har vi en riktig mysdag, barnen och jag. Det här är verkligen livet och jag vill bara inte att det ska ta slut! Det finns inget bättre än att få umgås och vara hemma med sina barn om dagarna. Visst kan det bli långtråkigt ibland men oftast är det tvärtom.

Vi sov länge idag iallafall. Jag var helt säker på att Elvis skulle kasta sig ur sängen när Davids klocka ringde men han sov faktiskt till klockan nio, skönt! Annars brukar det var så. Att jag får väcka barnen om vi ska iväg någonstans och om vi bara ska vara hemma så kliver de (Elvis) gärna upp tidigt.

Ella slocknade precis med tummen i munnen och Elvis sitter här bredvid mig i soffan. Vi ska nog springa upp och se om han inte vill sova lite middag. Det finns en möjlighet till att det är lite tidigt på grund av sovmorgonen.

Jag hoppas iallafall på att han somnar. Jag vill duscha och det känns bättre om han sover då.

Vad hittar ni på idag?

Sture Skorpion


Ella - 5 ½ månad.


Det känns som att jag borde ta och skriva en traddelutt här nu va? Skärpning Kaisa!

Ella, lillskruttan, sitter längre och längre stunder för varje dag som går nu. Det gäller dock att ha en hand beredd bakom hennes rygg eftersom hon närsomhelst kan tippa. Om några dagar sitter hon nog fullt ut! Det blir nog roligare för henne att kunna se riktigt vad hennes storebror hittar på för bus.




Mitt projektarbete på medieprogrammet, sista året på gymnasiet.


Elvis satt och bläddrade igenom barnboken som jag gjorde som projektarbete när jag gick sista året på medieprogrammet. Kanske borde jag läsa den för honom? Den heter iallafall Sture Skorpion (som ni ser på bilderna) och myran som syns på boken är Mårten Myra som Sture träffar på under sin resa. Det trista är väl att jag ser alla slarvfel som jag gjorde med bilderna i boken. Allt hände ju i sista minuten så det var väl rätt bra gjort iallafall men väldigt irriterande att jag inte kunde ha gjort den riktigt så bra som jag hade tänkt det!

Nu ska jag springa upp till sovrummet och försöka sova. Ska försöka uppdatera bättre hädanefter, det blev en liten svacka nu i några dagar.

Sov gott hörrni!


Sorry

Fy, nu har jag varit dålig på att uppdatera. Jag ska bättra mig!

Mina charmtroll!





Utbyte av varandra



Några bilder som jag tog igår och idag

Det är rackarns mysigt med höst! Alla dessa färger och den härliga temperaturen gör att humöret är på topp på dagarna! Iallafall när regnet håller sig borta och solen värmer oss med sina strålar. Det finns nog ingen härligare start på morgonen än att gå förbi denna sjö när jag lämnar Elvis hos dagmamman. Iallafall som den varit nu de senaste morgnarna - spegelblank!

Det märks att Elvis och Ella får mer och mer utbyte av varandra. Elvis brukar busa med Ella och det gör att hon tokskrattar, vilket resulterar i att Elvis också tycker att det är roligt. Tänk vad roligt de ska ha tillsammans när de blir äldre. När Ella är två så är ju Elvis tre och ett halvt år, de lär ju hitta på en jäkla massa sattyg tillsammans, haha!

Attans! Insåg precis att jag missat halva Singin bee. Jag missar alltid halva......


Höst


Tog denna bild imorse efter att jag lämnat Elvis. Det var ju så himla skönt och fint utomhus!

Höstbilder





Godkväll!
Idag tog jag lite höstbilder, äntligen! Det blev dock bara några stycken eftersom inspirationen försvann ganska direkt då jag insåg att kameran alldeles strax skulle ge upp och skrika efter en omgång laddning.

Vet ni vad jag gjorde idag? Av någon konstig reflex så kastade jag en använd blöja rakt ned i toaletten. Jag kände direkt, efter att blöjan lämnat min hand, att det var helt fel. När jag tagit upp den ännumera fulla blöjan så förbannade jag mig själv en stund som hade en sådan korkad reflex just precis då, haha!

Ella satt själv lite längre stunder idag och hon verkade tycka att det var roligt. Elvis tyckte att det var jätteroligt han med. Jag satt med handen bakom Ellas rygg för att ta emot henne vid fall och då tyckte han att det var så roligt när hon ramlade och jag tog emot, så vad gör den rackaren då? Han puttar till henne och asgarvar, haha! Det var väl själva ljudet som jag gjorde när hon tippade bakåt och jag tog emot som han tyckte var roligt, hoppas jag.

Varken jag eller mina läppar tycker om när det börjar gå mot vintern. Fy så torra de är just nu och det lär fortsätta hela vintern som vanligt. Kan det inte bara skifta mellan höst och sommar? Det vore perfekt, tycker jag! Helt lagomt.


Vi körde med en riktigt mysig hemmadag idag. Vi hade en sådan härlig stund på eftermiddagen. Elvis var på topphumör och körde med ett puss-kalas. Varannan till mig och varannan till Ella. Det dumma är dock att han brukar lägga sig på Ella, om hon ligger ned, för att pussa henne. Hon verkar dock bara tycka att det är roligt eftersom hon bara skrattar men nja, han är väl ändå lite för tung för att ligga på Ella tycker jag. Undra hur mycket han väger nu förresten? Vid 1,5års-kontrollen vägde han 10 600 gram. Vi får allt se den 27e oktober för då ska både Ella och Elvis dit samtidigt.

Nu ska jag skicka iväg en ansökan och sedan försöka lägga mig i tid, som vanligt. Det var säkert något mer som jag skulle skriva egentligen men jag får väl ta det imorgon isåfall.

Natti och sov gott hörrni!

Dop har inget med namn att göra

Jag menar absolut inget illa med detta...men... tror folk verkligen att barn får sitt namn genom dopet?? Är mina barn namnlösa nu eftersom vi har valt att inte döpa dem? Det är så många som säger att
 "nu har vi haft dop och så nu heter h*n (t.ex) Elvis Erik Malm".
 Ett dop har inget med namngivning att göra, sådetså!

Helgen


Stej (mina föräldrars hund) var kissnödig och Elvis blev lika glad som vanligt eftersom han gärna sköter den uppgiften.


Elvis fick hjälpa faster Moa att göra drottningpaj.


Godkväller!
Helgen har rusat förbi oss, som vanligt, och om mindre än två timmar är det dags för en ny vecka att ta plats igen.

Igår blev det tre-årskalas hemma hos Nini eftersom hennes son Fredrik fyllde år. Det var så himla längesedan vi träffade dem så det var skoj. Efter det brummade vi hem till mina föräldrar en sväng för att hälsa på och där fick vi stanna på mat, snällt! Tack och bock för det, jättegott!

Idag blev det lunch hos Davids föräldrar i Flugbo. Det var också jättegott, tackar! När vi var mätta och belåtna for vi iväg till Söderhamn eftersom David hade en svets att hämta där. Han har köpt den av en jobbarkompis och jag blev faktiskt förvånad när jag såg den. Inte visste jag att svetsar var sådär stora?? När vi ändå hade lånat hästtransporten av Davids föräldrar så passade vi på att hämta ett köksbord hos mina föräldrar också.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen jag med och försöka göra som resten av familjen - sova! Det brukar dock alltid sluta med att jag ligger vaken i sängen och surfar en bra stund till, men ändå!

Sov gott hörrni!



Ett barns språkutveckling

Elvis på promenad med Ella på vår gård (080926)


Fram till ett par veckor sedan så sov jag alltid middag med Elvis och Ella, som jag säkert skrivit ett antal gånger, och sedan slutade jag plötsligt med det. Idag tog jag mig dock en rejält skön middagssovning med barnen, första gången på väldigt länge. Vi sov nog mellan halvtio och halvtolv, lyx!

Elvis sprutar ut nya ord hela tiden nu. Dagens två nya ord var Bulle och Tung. Jag förstår inte hur han kan veta vad bullar heter, vi har ju aldrig det hemma? Vi kikade på vakna med the voice som vanligt och då åt de bullar, vilket Elvis såg och utbrast - BULLE! och sedan var det ett jäkla tjat om bulle...

Ikväll kom han och stånkade på ett stort blöjpaket som vi hade inhandlat tidigare idag och samtidigt som han bar den så sa han - Tung!

Sötnosen.. det är så härligt att få vara med om ett barns språkutveckling.

Ella fick hjälp att testa pilotbrillor idag, Elvis tyckte att hon absolut skulle ha dem på sig. Fast jag fick allt vara där och kika för det var väldigt nära ögat......





Han testade dem själv också..



080926:

1. Uthuset  2. Vårat hus+gård


Bakom vårat uthus har vi en jordkällare (?) som inte är så hel...

Nässelutslag?



Stackars Elvis har fått världens nässelutslag. Det började med att vi såg pyttesmå prickar över hela rygen idag och nu ikväll när han skulle lägga sig så var det jättstora och jäkligt röda utslag. De är verkligen väldigt stora, vet inte om det syns på bilderna? Undra om det är för att han nyss haft feber eller om han är känslig mot något han ätit. I och för sig glömde jag att skölja Elvis äpplen när han åt ett idag och ett igår (FY PÅ MIG!). Kanske kan det bero på det? Men jag läste på någon sida att man oftast inte vet varför nässelutslagen dyker upp.

Nu är det idoltittande som gäller så jag får återkomma med lite kloka ord senare ikväll istället.

Ciao!



Syskonkärlek?


Ella fick hjälv med gröten av sin storebror igår.

De har alldeles nyss varit lite osams. Eller ja, det var väl mest Elvis som tyckte att Ella skulle sluta dra honom i håret och han skulle absolut leka med en grej på gåstolen som hon använde just då. Resultatet blev att hon drog honom i håret istället och det gillade han absolut inte, konstigt?

Han blir alltid sur när Ella rör honom och ropar "aaaaajje....!!!!". Så fort hon råkar nudda honom!

Fast jag måste ju skriva att annars är han mest go med henne. Massor med pussar och lektioner får hon av honom.


Kolsvart

Elvis är hos dagmamman och leker. Fy vad roligt han ska ha det efter att ha suttit inomhus i tre dagar, med en mamma som inte hittar på något roligt alls. Jag tror att han njuter till fullo att få vara ifrån mig en stund, faktiskt. Och få leka av sig med sina "kompisar".

Ja just det ja, igår blev det kolsvart här. I hela Hällbo faktiskt. Jag som satt här alldeles snällt och surfare runt på datorn medan barnen och David sussade sött på övervåningen. Helt plötsligt blir det kolsvart och jag såg ingenting alls. Man ser ju absolut ingenting när allt utanför också är släckt. Så jag satt en stund i soffan och höll på att skita i brallorna. Efter en liten stunds peppande på mig själv så kutade jag upp för trapporna och råkade därmed väcka Elvis. Vi la oss i våran säng och vid halvett, en timme senare alltså, somnade jag med telefonen i handen. Jag var ju tvungen att skicka iväg lite sms till min kära mor och berätta att jag inte dog eller något (jag pratade med henne på msn). Jag brukar ju alltid säga något innan jag loggar ut. Vid halvtvå hade strömmen kommit tillbaka fick jag höra idag av Linda, som blivit väckt av allt som knäpptes igång igen.

Det som var lite läskigt var väl att när jag lyste runt med mobilen i sovrummet så såg jag en skugga av en man framför sängen. Usch, efter det lyste jag inte något mer med mobilen. Jag vet inte om jag inbillade mig, kan vara möjligt! Men man vet ju aldrig..

Och jag kunde inte låta bli att tänka på att det faktiskt kunde finnas någon idiot som skulle passa på att göra inbrott när folket ändå inte ser någonting.

Jag som inte var mörkrädd överhuvudtaget när jag var mindre. Det var däremot JAG som fick min lillebror att bli mörkrädd. Ibland när han kom upp för trappen till övervåningen i mörkret brukade jag hoppa fram och skrämma honom, fy vad elakt... förlåt!


Ge luren till Elvis?

Elvis feber måste ha lyckats stöta på ett bättre offer och därmed låtit Elvis vara frisk idag, skönt!

Ella har lärt sig att gå framåt i gåstolen också och nu roar hon sig med att bli förbannad när hon fastnar någonstans.  Fram tills nyss har hon bara kunnat backa lite. Hon sitter nog snart också. I ungefär 10 sekunder satt hon utan stöd idag och efter det brukar det gå rackarns snabbt. Jag minns när Elvis lärde sig att sitta. Ena sekunden kunde han inte alls och i nästa satt han helt och hållet själv.

Vi satt och kikade på Vakna med the Voice imorse på televisionen och då babblade Josefin om något och sa ordet string-trosa. Och vad gör Elvis då? Jo han börjar babbla helt oförståerligt samtidigt som han småskrattar lite då och då (som om han berättade något roligt) och sa sedan "Sting!", haha! Det lät bara så himla roligt..

Jag har förresten svårt för att säga nej till telefonförsäljare och har därför valt att inte svara när de ringer. David lär ju ha ihjäl mig om jag svarar varje gång och tar allt vad de har. Jag har själv jobbat som telefonförsäljare också och vet vilken press de har på sig och måste vara så plågsamma som de är. Men nu ringer de hela dagarna och jag funderar starkt på att svara och ge luren till Elvis så får han babbla med dem istället. Det låter väl som en bra idé? *evil* Då får de ju en gott skratt för dagen iallafall, han kan nog muntra upp dem lite efter alla utskällningar de lär ska ha fått under dagen!




Tummen är god!




Syns det att Elvis gillar motorcyklar? Eller ja "kyllen" som han säger. (080721)


15 005 filer

Vet ni vad? Jag måste verkligen bränna ut bilder från min dator. Just nu har jag bara 800mb av 104GB (1000mb = 1gb) ledigt på datorn, jisses! Vet ni hur mycket bildmappen på datorn ligger på just nu? 45gb! Och det är sedan jag skaffade datorn i november. Fast vissa bilder har ju dubletter, ifall jag behövt förminska dem eller kanske fixat till ljuset på någon. Och sedan är det väl lite andra småfiler som blivit när man fixat och lekt i photoshop men det ligger 15 005 filer i bildmappen. Hur ska man orka?

Jag måste gå igenom alla mappar ikväll och rensa bort bilder som är onödiga. Det finns ju massor med bilder som är vid samma tillfälle och det lär ju ska finnas många misslyckade också.

Och imorgon får jag se till att tvinga mig själv att bränna ut dem. Det lär ju ska ta lite tid eftersom det tar längre tid att bränna ut en dvdskiva, runt 30 min om man bränner en full har jag för mig. Det går iallafall 4gb på en dvdskiva så det blir väl runt 12 skivor. Måtte jag rensa bort det mesta onödiga! Då kanske det blir lite färre skivor iallafall.


Uh, jag längtar då inte. Vem ska jag övertala att göra detta åt mig?