Rasta valkarI
dag har jag och Jenny varit ute och motionerat inför beach 2009 (för henne) och beach 2015 (för mig haha)! Det blev iallafall en halvmil och det är ju inte fyskam! Skönt att röra på sig fler dagar än måndagar då jag alltid ruskar liv i fettet i en mil sammanlagt. Det räcker ju inte med en dag i veckan!

Barnen var också med på promenaden. Och istället för att jag skulle stånka på med syskonvagnen så föreslog söta Jenny att hon kunde låna Annas (en annan granne) sons sittvagn så kunde vi köra ett varsit barn, himla snällt!

David sa, igår, att jag blir på bättre humör när jag har varit ute och rastat valkarna (OBS: mitt ordval, inte hans!) och det stämmer nog. Ska försöka röra på mig mer och bara må så himla bra.


Idag satt Ella med en leksakstelefon och höll den vid mitt öra samtidigt som hon sa "hej" lite då och då. Hon verkar ha fattat själva grejen, sötnosan.

Och David han jobbade minsann sista dagen idag. Sandvik lägger ju ned och därför blir det inget mer jobb där för honom, så himla synd! Så nu får vi allt se hur det blir framöver. Annat jobb (han letar för fullt)? Stämpling? Föräldraledig?  Och jag försöker hitta mig ett jobb och har sökt sommarjobb. I höst kanske det blir någon utbildning, ska iallafall söka lite!


Jahapp.. nu sitter jag såhär igen. Alltså att jag funderar på vad jag ska berätta om barnen och det står helt still, samtidigt som jag blir stressad för att jag längtar till den sköna sängen! Det är ju så himla mycket roligt barnen gör och lär sig varje dag och det är så himla svårt att komma på vad man ska skriva. Kanske just därför jag borde uppdatera flera gånger om dagen!

Förra veckans toalettfyndGodkväll!
Just nu sitter jag och försöker få in en "Under uppbyggnad"-sida på min hemsida. Det går dock inge vidare eftersom programmet jag använder mig av bara jäklas med mig, vilket program!

Det ska bli roligt senare när jag fixat iordning sidan riktigt och förhoppningsvis kommer den att vara gjord av mig, kul!

Jag har blivit lite sådär halvdålig på att blogga igen och det blir väl lite så i perioder. Jag får allt ta och försöka välja att uppdatera på dagarna istället. Nu blir det snabba ord och meningar innan det är dags för sängen, hur kul är det?

Undra om man kan beställa självdisciplin? Jag skulle allt behöva det till det mesta! Det vore väl en affärsidé, haha.

Eftersom Ella har tagit över Elvis dagliga bus, som han körde med när han var lite mindre, så tänkte jag berätta om förra veckans fynd i toaletten:
- En febertermometer, som smarta mamman lämnat framme.


Nu lovar jag att försöka uppdatera lite bättre imorgon om allt och ingenting, så då kanske jag känner att jag måste hålla det  och faktiskt gör det ;)


Nu ska sängen få känna på lite tyngd och få göra sitt jobb - söva mig!

Sminkad


Mina charmtroll (bilder tagna idag)!


Igår

När mamma Kaisa tittade bort i två sekunder så hann  Elvis med att sminka sig med vattenfast mascara.
- Cooling!
Sa han när vi tittade i spegeln tillsammans,haha!


Tjenis!
Fy vad trött man kan vara ibland och ikväll är en riktig sådan kväll. Men några meningar ska jag väl lyckas få ihop innan ögonen ger upp?

Denna vecka har vi upptäckt hur duktig Ella  är när hon vill ner från soffan eller en trappa. Hon vänder på sig och backar ned, gofisan!

Och Elvis är så himla gulligt artig. "Nej tack, det är bra!", "Taaaack mamma/pappa!" och så är det något mer han brukar köra med men det kommer jag förstås inte på nu,haha! Han hjälper mig med Ella också, idag höll han fast hennes ben när jag bytte blöja och sa "Ligg still Ella!". Gofisen.

Finns så himla mycket att skriva om barnen egentligen men vid denna tidpunkt på dygnet så är det inte allt för lätt att komma ihåg allt man tänkt ta med!

Ikväll släckte vi hela huset under earth hour. Jag och David tände lite ljus och drack ett varsitt glas vin,myspys.

Nu tänker jag låta ögonen få som de vill, god natt!


Egen hemsida!

Nu har jag beställt webhotell och domännamn till både mig och David, woho! Så nu gäller det att knåpa ihop själva hemsidan också. Hittade en sida där man kunde beställa flera domännamn under samma webhotell, vilket blir billigare.

Min hemsida kommer att handla om mitt fotande och jag ska ha en portfolio där med bilder som jag är mest nöjd med. Har ni något tips på några bilder att ha med där?


Elvis är hos dagmamman och Ella sover middag. Vilket hon gjort sedan klockan halvelva. Så, vad han jag gjort för vettigt under den tiden hon sovit? Ingenting, absolut ingenting. Eller ja, beställt webhotell osv men annars jag jag bara legat vid datorn och slöat på min lilla egentid. Rätt skönt faktiskt men det sitter en liten filur uppe i skallen och påminner mig om att jag egentligen borde städa och fixa egentligen. Fast det får jag fixa lite snabbt nu innan jag hämtar Elvis istället!

Titta så kul Ella får ha det när storebror Elvis  leker med henne!

Tröttnat på lunchen?


Ella slocknade vid matbordet.

barnens rum

Morrn!
Just nu sitter jag på golvet i barnens rum. De springer runt och leker medan jag nördar mig lite här.
Elvis sa precis att han skulle gå till jobbet,haha! Och Ella står visst på huvudet och det verkar väldigt rogivande.

Vi har ju precis bytt rum med dem och just nu ser det ut såhär;


Jag vill dock fixa det riktigt snart. Och ska göra en myshörna också. Och köpa lite grejer att ha i fönstret. Har någon nå tips på hur man skulle kunna göra? Just nu passar ju tyvärr inget ihop men det får nog vara så ett tag. Det kostar ju lite om man ska köpa allt nytt för att det ska vara lika färger, tyvärr. Vi har inte möblerat klart riktigt heller för vi vet inte hur vi ska ha det än, flyttar om hela tiden. Vad tror ni? Hur skulle ni har gjort?


Tänkte att de ska få ha en varsin sida av rummet senare när det behövs :)Eldkorg


En bild på oss alla fyra i Flugbo, då vi firade Davids pappa.   Foto:
Moa Malm
Några bilder från idagHann ta en bild på ekorren som svängde förbi och försvann lika snabbt.


Imorgon blir det att köra med vår nya rutin som innebär att vi traskar sammanlagt en mil på måndagar. Elvis ska ju iväg till lokalen på västansjö med dagmammorna och nu hoppas jag att det inte snöar, vill inte åka buss. Och jag har inte tagit ut några busspengar heller eftersom jag räknat med att gå. Skönt att gå av sig all chips som intogs under helgen, haha!

Idag skottade vi fram vår eldkorg som hade råkat bli överskottad här utanför. Så vi satt runt den och grillade lite korv med barnen. Davids pappa och syster kom förbi och sällskapade de med.

Idag har Ella gått mer. Nu är hon uppe i 9 steg i taget, haha! Hon kör med en sakta men säker gångutveckling! Hon är jätteduktig, lilltjejen. Hon kan ju ta något steg, stanna upp och sedan börja gå igen. Hon har blivit så himla stor den senaste månaden, tycker jag. Favoritordet just nu är såklart "titta!" och att härmas är något hon tycker är riktigt roligt! Men det  bästa av allt är nog när hennes storebror busar med henne, då asgarvas det.

Men ni.. Någon som har tips på vad man borde utbilda sig till? Kanske borde man titta på någon sådan där lista som berättar vilka jobb som det kommer att finnas mycket jobb inom och sedan gå efter det?döda dem


Toksöta Livia!


Syster och hennes nyfödda dotterHur söt får man bli?
Här är en svartvit version av en av bilderna på Carinas son.
Jag fotograferade ju hennes barn häromdagen.Fy vad typiskt!!
Vad? Det ska jag minsann berätta!
Min mascara har varit slut i flera månader men jag glömmer alltid att köpa en ny. Istället har jag skrapat ur hela tiden och det blir ju knappt något alls på ögonfransarna. Så idag när vi ändå var på stan och jag faktiskt kom ihåg det så tog jag tag i det.

När jag kommer hem och ska titta lite på den så ser jag att det står "Navy blue" på den istället för "black" som jag tyckte att det skulle stå, baaaaaaah!!

Natten till idag så fick jag en kommentar här på bloggen. Vem det är har jag ingen aning om verkar vara från skåne om sökningen stämmer rätt.

Och denne anonyma filur utryckte sig såhär;

Galet oansvarigt att skaffa barn utan täckning ekonomiskt. Varje barn kostar minst 1 miljon kronor, ofattbart att ni klarat er så här långt men verkligheten hinner väl ikapp när bidragen sinat.
/LDR


Och då svarar jag såhär;

Skaffa dig ett liv! Eller så tar du reda på fakta innan du ens skriver något. Vad vet du om mig och min familj? Bidrag? Vilka bidrag? Har jag någonstans skrivit att vi inte har enonomi för att försörja barnen? Vi försörjer våra barn utan socialbidrag, om det var det du menade, och egentligen har du inte med det att göra över huvud taget. Och om det vore så att vi hade socialbidrag så har vi betalat skatt för att kunna "utnyttja" den sorts hjälp om det nu skulle behövas (men det gör det inte). Och även om jag inte skulle få ett jobb, på en gång, efter föräldraledigheten så behöver vi inte söka sådan hjälp. Det är inget fel på hjälp sålänge man inte missbrukar det för att man inte vill försörja sig själv.

Och att ha fastjobb innan man "skaffar" barn är såklart jättebra men det är ingen säkerhet alls. Sparken kan man få närsomhelst ändå och speciellt om man blir gravid, fast av en annan anledning enligt den chefen förstås.

Jag förstår inte varför jag sitter och försvarar mig själv här heller, vår ekonomi rör bara mig och min familj egentligen. Men bara för att jag skrev att jag undrade vem tusan som skulle anställa mig, så ska man såklart skriva något dumt.. Vad trodde jag egentligen? Kom tillbaka och skriv samma kommentar om jag skriver att vi inte kan handla mat eller kläder till barnen. DÅ skulle  kommentaren ha passat in...


Jag såg nu att jag skrev "Men vi måste ju få in pengar och därför måste jag ju ha en inkomst" men med det menar jag mest att jag också vill dra in pengar, förstås! Vem vill inte det? Och klart att jag satsar på att göra det efter föräldraledigheten.


Igår träffade vi söta Livia för första gången. Oj, så liten man kan vara. Ella blev så himla stor och Elvis ännu större. Vi firade min kära mor och fick god smörgåstårta.

Idag var vi ned till bollnäs på stadens torg. Handlade lite kläder till Ella och en jackat till Elvis. Och mascaran förstås men den historian har jag ju redan dragit.

Ikväll såg jag förresten att David hade citerat mig på facebook tidigare idag, haha!
Vi såg någon slags insekt på en fönsterbräda på övervåningen och David lyckades inte få den att vilja hoppa ut ur huset så han slog på den men den levde fortfarande, varpå jag utbrast;

-Ska man döda dom ska man döda dom så dom dör!
Och ja... det kanske var lite småroligt sagt sådär....haha!

Vi bytte rum med barnen idag. Ella har ju sovit i sin säng i vårat sovrum fram tills idag men idag så byttte vi rum och Ella bor med Elvis. Vi kände att det var mest rättvist att Elvis och Ella får dela på vårat stora sovrum istället för det lilla. Vi får allt byta tillbaka senare när vi bygger ut för vi tycker om vårat gamla sovrum!

Det dumma nu är ju läggningarna. Vi lägger ju oss med Elvis och Ella somnar ju själv.. Fast en timme tidigare. Det gick bra ikväll iallafall men vi måste få Elvis att somna själv igen, som förut. Han gjorde ju det fram tills vi flyttade in i huset. Men i huset hade han inget eget rum direkt och golvet i vårat sovrum knarrade så himla mycket att han blev jätteledsen när han verkligen hörde hur vi gick ifrån honom.  Så när han sov i spjälsäng så stannade vi i rummet (även i hans rum) och när han fick stor säng så lade vi oss med honom, himla dumt. Synd alltihopa eftersom han somnade så himla bra själv från början. Men det löser sig nog! :)

Nu ska jag kika runt lite innan jag springer upp och lägger mig i sängen. Vi får se om jag råkar gå in till fel rum först, haha!

GrattisGrattis på 55-årsdagen kära mor!
Vi ses senare idag!

Dammråttor


Min underbara småtroll som växer så himla fort!


Rådjuren som dagligen kommer.Det ser ut som att den lipar åt mig, haha!
Så jag var tvungen att förstora så att det syns bättre.


Elvis blir 3 år i september, TRE år!! Hur kan tiden gå så jäkla fort när man har barn? Och Ella hon blir ju ett år den 29e April, jisses.

Ella blir mer och mer "självständig", som Elvis, hon med. Hon behöver ju knappt hjälp med något längre, haha. Hon kan ju kliva upp på bobbycaren själv och äta vill hon helst göra själv. Mest med händerna, förstås.

De ord som hon använder flitigt just nu är; Mamma, Titta och där. Pappa säger hon ibland också. Bampa till Lampa säger hon dagligen också. Fy vad fort det går..

Hon tog 5 steg idag. Jag som trodde att hon för alltid skulle ta sina tre steg åt gången, haha! Kanske hon vill öka på dem nu?


Idag så gick jag ut för att Elvis skulle få leka lite utomhus och mitt samvete skulle slippa vara dåligt. Det var ju riktigt skönt ute också så det passade  fint.  Vi "kastade" ned Ella i vagnen och Elvis fick gå bredvid till affären. Jag köpte en klubba till honom och sedan satt han i vagnen medan jag passade på att ta en promenad (blev 4-5 kilometer). Det dumma var ju då att Elvis inte hade sovit middag och det resulterade såklart i att han slockade då (runt halvtre) och sov i en timme. Så när vi kom tillbaka från promenaden så satt jag ute och väntade på att han skulle vakna men tillslut lessnade jag på att vara utomhus så jag lyfte in honom. Det var ju lika bra att väcka honom så att han skulle kunna slockna ikväll. Så då gick vi in och mitt förjäkliga samvete dök upp igen. Vi gick ju ut för HANS skull och det hela slutade ju med att han bara hann vara utomhus en liten stund innan han somnade. Fy.. har fortfarande dåligt samvete för att jag gick in.


Jag gjorde iallafall någon nytta när vi kom in och det var att städa sovrummet. Bort med alla dammråttor under sängen!

Vi kikade på programmet Rent hus ikväll och då fick jag en väldigt stor lust att göra ren ugnen, haha! Så jag ska försöka hinna med det imorgon. Det är ju rätt bra att titta på det programmet för då blir jag på städhumör!

55

Godkväll!
På torsdag ska vi iväg till min
kära mor för att fira hennes 55-årsdag. Och då ska jag minsann få träffa lilla Livia också (Syster Ankis nyfödda tjej) och fy vad stor Ella kommer att bli då. Jag minns hur stor Elvis blev när Ella hade kommit. Hur roligt det än kan låta så blev hans armar och ben så himla "köttiga" motför Ellas nyfödda kropp, haha! Någon som förstår hur jag menar?

Det ska iallafall bli roligt att få snusa lite bäbis.Jag är så himla glad över att vi  har dessa två charmtroll!!
Fy vad tråkiga dagarna vore utan er.

plaskigt!


Elvis hittade en jättestor vattenpöl igår..

Idag har jag varit lite småduktig, tycker jag. Gick iväg till Västansjö imorse med Elvis och det blir 5 kilometer fram och tillbaka. Och jag hämtade honom på eftermiddagen, så det blev minsann sammanlagt 1 mil denna måndag också.

Igårkväll när jag skulle lägga mig så märkte jag att det gjorde ont om jag tyckte under hakan och jag kände mig lite halvkonstig sådär. Jag tog därför tempen och tydligen hade jag febergräns. Sprang sedan upp till sängen och frös hela natten. Antagligen hade jag feber under natten men på morgonen var det tillbaka till febergräns och nu under dagen har det pendlat mellan 37,0 och 37,5. Jag som är lågtempare annars, konstigt! Vi får allt se om det är något som tänker bryta ut eller om det kanske bara behövdes en natt med feber?

Imorgon ska jag och barnen bara vara hemma och mysa. Jag bara gruvar mig inför att inte kunna vara hemma längre med dem, usch. Jag hade verkligen velat vara hemma i sommar med dem, Ellas första riktiga sommar. Men vi måste ju få in pengar och därför måste jag ju ha en inkomst. Efter mitten av maj måste jag börja jobba, undra nu hur det ska gå.
Vem skulle anställa mig när det finns sjukt många arbetslösa just nu med hundra gånger mer erfarenhet och utbildningar hit och dit?

Uff jag är nog alldeles för trött för att blogga idag, lite väl negativa meningar.
Kanske blir ett gladare och mindre gnälligt inlägg imorgon? :)

Pics

Lägger in några bilder från dagens fotografering!Och det var några av alla de 280 bilder som togs, haha! Skulle gärna lägga in många fler men nu är klockan så himla mycket och jag måste springa upp för att sussa. Otroligt synd eftersom jag mer än gärna skulle lägga in alla som blev bra.

 Vad tycks? Tips och trix mottages tacksamt!

Nu är hon här!

Igår, den 14e Mars kl 19.40 , dök Ängla och Julias lillasyster ut och tog sitt första andetag!
Livia heter hon och är så himla söt!


51cm och 3490 g

Stort grattis till familjen Ström!!

Flina?


Jag frågade om han kunde flina... och det kunde han minsann!


Elvis "pratade i telefon" med en kompis...


Gofisan.

Godkväll!
Jag kom på att jag har glömt att skriva att Ella kan ställa sig upp utan stöd och har gjort det några gånger sedan hon var nio månader. Jag blev en aning förvånad eftersom Elvis lärde sig det efter att hanhade lärt sig att gå, så jag har ju inte förväntat mig att hon skulle göra det innan. Hon kör fortfarande med max tre steg när hon ska gå och bara om hon absolut måste, haha. Så vi får se när det släpper och hon vågar knata på riktigt.

Riktigt skönt med helg! Då är ju David hemma och umgås med oss. Vi ska nog inte göra något speciellt och det kan vara rätt skönt det också. Förutom på söndag för då ska jag fota Carinas (Syster Ankis kompis) barn, så det ska bli kul att få öva lite mer!

Appropå syrran - Hon har fortfarande inte fått lilltjejen ännu. Förra Onsdagen var hon beräknad till och sitter fortfarande hemma och väntar. Idag var hon till Mvc och gjorde ett ultraljud iallafall, skönt att få veta att allt står rätt till. Tror minsann att hon var öppen två centimeter så vi kan ju hålla tummarna för att hon dyker ut i helgen, istället för att låta mamma Anki gå över tre veckor (man får ju tydligen gå över så länge ibland!? Hualigen).

Näe, får inte ur något vettigt ur skallen så det är lika bra att sätta punkt här.. haha!

God natt!

Pics

Slänger in några bilder som jag tog idag.
Det var rätt svårt att få barnen att vilja sitta stilla, haha!
Här är några som jag hann med att få till iallafall.
Fast bilden på Elvis och ödlan är från tidigare idag."Var är lampan?"Skrämma mamma med ödlan!
Elvis pussar Ella som suger på tumme och är en aning trött

Elvis testar lite olika miner..
Charmtroll!Charmtroll!

Syskonkärlek!
En allvarlig Ella!Grattis igen, Mamma och jan, på den 20:åriga bröllopsdagen!


God natt!

Bäbis?

God morgon!

Min syster har fortfarande inte fått åka in och föda bäbis (om hon inte åkte inatt då?) så nu har hon gått över en vecka. Kom ut nudå!! Vi får allt se om hon loggar in på msn något idag eller om man får ett samtal om att hon nu har kommit.
[uppdaterat senare: Hon var hemma än!]

Jag har aldrig behövt gå över någongång och det ska jag nog vara glad över, fy vad jobbigt.  Elvis dök ju ut för två veckor tidigare än beräknad och slutade med akut kejsarsnitt och Ella hon snittades ut 8 dagar innan BF men då var det ju planerat. Så det som är positivt för mig är väl att jag aldrig kommer att få gå över men jag skulle nog ändå välja att föda vaginalt om jag fick (om jag inte hade för trångt bäcken). Jag vill ju vara med om själva "utpluppandet" också! Det som känns skönt är ju att jag fick gå igenom en förlossning enda tills krystvärkarna med Elvis och att jag faktiskt fick vara med om att vattnet gick hemma först. Det är ju inte ens säkert att man får vara med om att vattnet går av sig själv när man alltid föder vaginalt så det känns bra på något vis, häftig känsla.

Men nu blir det planerade snitt hädanefter och det känns ju bra att barnen kommer ut på något vis nu när det inte går vaginalt, haha.


Idag måste jag fota lite med studiosetet känner jag. Det var ju evigheter sedan jag gjorde det! Och nu har jag köpt ett stort svart lakan att ha på golvet också så vi får se om det blir bra.

jag ska även försöka hålla kvar den lilla gnutta med städhumör som faktiskt existerar idag och rensa lite överallt. Vi har nämligen en förmåga att skapa högar lite här och där i huset, jäkligt irriterande när man sedan måste städa haha. Och hallen ska jag minsann ge en omgång, vi använder ju inte ens hälften av allt som är där.


Oj, just det ja. Jag kokar ju ägg och ska käka till frukost...bäst att springa!

Charm


Underbart väder imorse!

Nu har det allt varit dåligt med bloggandet igen, skärpning!
Imorse skulle Elvis till  lokalen i västansjö, på skolan, eftersom alla dagmammor håller till där på måndagar. Vi tog oss en promenad dit i det underbara vädret istället för att trängas med skolbarn på bussen. Riktigt skönt var det och jag fick en halv mils motion på köpet, sammanlagt. Och när jag ändå var hurtig så gick jag fram och tillbaka på eftermiddagen, när han skulle hem igen, också. Så sammanlagt gick jag en mil idag! Det är alltså 2,5 kilometer dit från oss. Så då kände jag mig lite duktig iallafall....För en gångs skull! ;)

Vet ni vad Ella har börjat med? Hon gör minsann lika som sin bror gjorde då han var liten. Hon dunkar sitt huvud i golvet (pannan) när hon blir ledsen. Hon dunkar tills hon gråter ännu mer på grund av att det gör ont, haha. Elvis brukade sitta mot en vägg eller en dörr ibland och dunka han med, fast det kunde han göra när han inte var ledsen också.


Vet ni förresten vad vi brukar göra för köttfärssås? Den är riktigt god så jag tänkte dela med mig! Den består av:

  • Köttfärs
  • Lök
  • en bit ädelost
  • Crème fraîche
  • salt
  • och ibland har vi i lite soja!
Riktigt gött! Vi brukar salta på maten på tallriken efteråt så vi slipper ta undan mat till barnen innan vi saltar. Lika bra att göra det på tallriken istället så kan man salta bäst man vill.


Min ena syster, Anki, hade BF i onsdags och hon sitter fortfarande och väntar på att den lilla ska kika ut. Hoppas verkligen att hon slipper vänta längre och att jag får snusa bäbis! Spädbarnstiden går ju så himla fort, man hinner knappt blinka innan de är i krypåldern och POFF så är de lika gamla som Elvis och ska göra allting själv... och bestämma allt för annars blir det ju fel, haha! Alla åldrar har ju sin lilla charm!

Med de andra två barnen har hon fått två dagar innan BF och två fagar efter, så det kändes rätt otippat att hon skulle gå över nu. Det kändes som att hon skulle få ungefär lika som de andra gångerna.

När bäbisen har kikat ut så ska vi ta lite studiobilder i min hemmastudio också. Att jag inte hade den då mina barn var små!

Nu ska jag krypa ned i sängen bredvid min karl som säkert redan sover gött!

KlubbaElla hittade en Klubba som Elvis lämnat framme. Jissed vad nöjd hon såg ut!! Första godiset...hm!

SparkåkningIdag åkte barnen spark!
Jag skottade fram en av sparkarna (barnsparken) som låg under en stor hög av sö,haha!

Grönt i sikteDenna lilla busunge hittade en penna idag. Jag sopade fram en trasig tusch-penna som låg under soffan och den låg kvar i skyffeln. Här tittar man bort i några sekunder och sedan är hela magen, händerna och ansiktet fullt av färg på honom.....haha! Jag sade åt honom att titta sig i spegeln och fy vad han log när han såg vad han åstakommit. Detär ju tur att han bara ritar på papper annars iallafall. Hittar han en penna så fixar han inte ett konstverk på väggen direkt utan han letar upp ett papper istället. Fast det händer ju att han ritar på sig själv ibland då istället.....kassa barn


Dessa tre bilder var de enda jag hann ta idag innan jag struntade i kameran och umgicks med barnen istället.
Hahaha.. måste bara flika in med en grej. Jag skrev såhär inom parantes i föregående mening;
(kassa men söta barn)
Och då menade jag förstås - kassa bilder men söta barn. Nu när jag läste igenom det så lät det ju som att jag hade kassa men söta barn, haha.


Tjenamors!
Imorse hoppade jag och barnen på bussen till Bollnäs. Trottoarkanten vid busshållsplatsen var inte plogad så det gick inge vidare alls att få in vagnen i bussen utan hjälp. Som tur var slapp jag fråga någon om hjälp eftersom den snälla busschauffören kom självmant och hjälpte till.

När vi kom till Bollnäs så gick vi genom den nya tunneln till gärdet och öppna förskolan. Elvis tyckte om alla fina "lampor" , eller vad man säger, i tunneln.

Väl där så var det ingen man kände där men vi satte oss i lekrummet och barnen fick strutta runt bäst de ville. Ella är då inte blyg på en fläck hon inte, lilltjejen. Hon kröp upp i andra mammors famnar utan problem och brydde sig inte om att jag var en bit bort. Annars brukar hon vara rätt allvarlig första kvarten när hon träffar folk och sedan dyker det söta flinet fram.

Båda barnen verkade hadet roligt. Kanske roligt för Ella att se att hon inte är ensam i världen om att vara så liten också? Hon har ju aldrig träffa någon i hennes ålder tidigare, bara från Elvis ålder och uppåt tror jag mig veta.

Vi var väl där i nästan två timmar innan vi begav oss till mina föräldrar och gav barnen lunchen där istället innan det blev dags för bussen hem till Hällbo igen.

Bussen kom och jag väntade på att dörren bak skulle öppnas sig. Jag väntade... och väntade... och väntade men dörren ville inte öppna sig men det hördes att den försökte öppna sig. Sedan dök busschauffören ut genom dörren (en ny kvinna jag aldrig sett förr) och berättade att det var något fel i systemet. Hon frågade om det gick att få in vagnen i dörren där framme istället och nej, det är ju helt omöjligt med syskonvagnen. Jag blev en aning nervös och funderade på hur jag skulle göra istället. Som tur var så fanns det snälla killar på bussen som erbjöd sig att sparka på dörren medan hon tryckte på "öppna-dig-dörrjäkel-knappen" och tillslut öppnade den sig!

När jag fått in vagnen så sa chauffören att jag inte behövde komma fram, jag skulle istället stå kvar och hålla i vagnen. Konstigt, tyckte jag. Menade hon att jag fick åka med gratis eller skulle jag komma fram och betala när jag var i Hällbo istället? Jag körde på det sistnämna men hon sa att hon bjöd på det eftersom det krånglade. Snacka om att ha haft tur med busschaufförer idag, det är sällsynt med snälla chaffisar! Jag tyckte då inte att det var något jobbigt för mig, tog ju inte sådan lång stund.

Barnen slocknade på bussen (kl 13) och sov i vagnen, utomhus, till halvtre. Jag var ute undertiden och passade på att fotografera litegrann.


Igår tog Ella tre steg, helt självmant, utan att vi lockade henne med något. Innan har hon bara tagit två steg i taget! Jag minns hur det var med Elvis.. Helt plötsligt en dag så räknade man upp till 20 steg på raken och man blev helt överlycklig, haha!

Idag råkade jag lämna kylskåpet öppet en sväng när jag lagade mat och då lyckades hon hitta buljong på något vis och gav ifrån sig en konstig min efter att hon smakat, busungen.

Alltid när elvis gör illa sig så vill han att vi ska blåsa och när vi har gjort det så säger han alltid:
- Nu är det bättre..
Det låter så himla gulligt! Och om jag skulle ha ett sår eller något så vill han blåsa och säger sedan:
-Är det bättre nu?

Nej nu ska jag leta reda på en bild på min kära mor som har blivit medlem på facebook!

kontrollbehov

Jag tror faktiskt att jag drar med mig barnen till öppna förskolan imorgon. Har fixat iordning en matlåda så de har något att käka där - köttbullar och makaroner. Det gick snabbast att fixa såhär på kvällen nu innan jag lägger mig i tid! Bussen hem går vid kvart i ett, den första. Så då hinner de slänga i sig lunch och säkert somna i vagnen på vägen hem, skönt.

Jag tänkte att jag lika gärna kan dra dit själv (eftersom ingen annan kunde dra dit) så att jag lär mig att göra saker själv. Jag måste komma över mitt jäkla kontrollbehov. Alltså att jag helst iförväg måste veta hur situationen kommer att se ut, om jag ska göra något alldeles själv. Fast jag har ju barnen med mig! Men det är mycket lättare att ha någon annan med sig så man har någon att skratta tillsammans med när jag gör bort mig som vanligt! Att åka dit själv är ju egentligen rätt enkelt eftersom jag har varit där förut och jag brukar ju åka till bvc själv oftast. Så det kanske inte räknas som att komma över någon feghet inte, haha!

Nu ska jag springa upp och lägga mig så vi kommer upp och kan hoppa på bussen vid halvnio. Det tar typ 1 minut att gå till busshållsplatsen men jag brukar börja klä på barnen ytterkläderna strax innan 8, för att vara säker på att komma ut till bussen i tid. Ni vet, det finns en liten herre här i huset som endera ska göra allt själv eller så vill han helt enkelt inte klä på sig. Och vissa gånger går det hur fort som helst.

Sov gott hörrni!

öppna förskolan

Jag funderar på att åka till öppna förskolan själv med barnen imorgon, vågar man det? Var så himla längesedan jag var dit men ingen med barn kan dra iväg imorgon så vi får se om vi hoppar på bussen och kikar in dit själva eller om vi väntar tills nästa vecka då Sandra och hennes son Kevin kanske hänger på.

Kan ju vara rätt trist att åka dit själv också men jag vill dit ju..

kräsen?Godkväll gott folk!
Idag var det barnavårdscentralen som stod på schemat. Vågen stannade på 9225 gram och måttbandet visade att hon nu är 72,5 centimeter lång. Och allt annat såg fint ut! Min lilla tjej som inte är så liten alls längre, hon blir ju 1 år om två månader.

När vi var på väg in till vår bvcsköterska så vände Elvis och försökte springa tillbaka till väntrummet, så jag ropade på honom och en annan sköterska, som just gick förbi, stoppade honom. Då blev han riktigt ledsen och när vi kom in till rummet så bara grät han. Det var nog både för att han inte fick som han ville och för att någon helt okänd stoppade honom. Efter en stund fick han gå till väntrummet med sin faster, som också var med.

Efter bvc-besöket så blev det stan en sväng. Elvis fick springa runt lite själv för det mesta och jag tycker faktiskt att han är väldigt duktig. Visst försöker han sig på att gå andra vägar ibland men inte så att han bara kutar iväg iallafall och lyssnar oftast. Fast det tog nog en halvtimma minst att ta sig tillbaka till Moas (davids syster) bil. Denna lilla herre skulle göra allt möjligt på vägen, haha. T.ex stanna och ta upp skräp från backen och så fick jag visa honom var papperskorgen var. Jag kan ju inte bli arg för att han förbättrar miljön ;)

Jag har förresten inte suttit alls vid datorn sedan David kom hem idag. Den lilla nörden nöter facebook, haha! Allt är ju så nytt och roligt!

Från och med 31a Mars har David inget jobb längre. Allihopa får sluta, jäkla lågkonjuktur eller vad det nu heter. Så endera blir det som så att han stämplar och jag är föräldraledig till Maj. Eller så hittar jag ett jobb supersnabbt och han stämplar/är föräldraledig. Eller så hittar David ett jobb och jag är föräldraledig till Maj och sedan får jobb. Vi får se hur det blir, det löser sig! Synd bara att det blir flera tusen mindre i månaden när david stämplar eller är föräldraledig, vi är ju van vid att jag får lite pengar iallafall. Men om jag lyckas få ett jobb så jämnar det ju ut sig på något vis. Ge mig ett jobb? Vad som helst förutom telefonförsäljning och kassajobb, om jag får vara kräsen (FEG)? Jag skulle nog trivas bäst på ett lager där jag får gömma mig och valkarna (som fortfarande hänger kvar på min egentligen skitsnygga kropp ;) och det på grund av att jag har NOLL självdisciplin).

Jag hade inga nya och roliga bilder att dela med mig av eftersom jag är en lat jäkel och inte lagt in bilderna från kameran. Antagligen för att jag inte har tagit några roliga bilder.
Så från och med nu ska jag bli bra på att lägga in massor med bilder igen och uppdatera en annan tid än denna. Det blir sådana trökiga inlägg eftersom jag helst av allt bara vill dreggla kudde, kanske inte bokstavligt talat.......
Och när man är trött så glöms det roliga, som barnen har gjort, bort.

Nej, nu ska jag fixa lite och sedan sova. Elvis ska iväg till dagmamman imorgon och sedan ska jag hem för att ta tag i det dagliga bombnedslaget.

offer

Läs och häpna - Jag har haft håret uppsatt hela dagen! Jag brukar aldrig ha det så det kändes lite ovant faktiskt.


Imorgon är det bvc som gäller för Ella men Elvis får hänga på han också. Lika spännande som alltid att gå dit och se vad som händer med centimetrar och kilon.

Nu blev det så himla sent så det är bäst jag springer upp och gör som resten av familjen - sova! Jag slockar säkert på en gång för jag är så himla trött och min mun envisas med att gäspa varannan minut, typ.

Vet ni förresten vad Elvis gjorde häromkvällen? David skulle lägga honom :

Elvis:
-Sova nu pappa!
David:
- Ja nu ska vi sova. God natt Elvis.
Elvis:
- God natt pappa.

Sedan sjöng han en sång och strök davids hår, haha!


Och förresten, ni som hängt med i bloggen ett tag, ni vet alla "hyss" Elvis gjorde när han var mindre? Alltså slängde ner alla möjliga saker i toaletten? Det har minsann hans syster börjat med nu, haha! Häromdagen hade någon av oss glömt att stänga locket och poff så låg en toarulle där i, dyngsur. Jag misstänker starkt att det var Ella som gjorde det eftersom hon stod där bredvid toaletten och tittade ned på sitt offer, haha!

Nej, nu ska det bli en massa tyngd på min sida av sängen!

Tranan

Tack för alla kommentarer, verkligen uppskattat! Det var någon som skrev något om fantasi så jag tänkte bara flika in att det var Anki (systern med gravidmagen) som kom på själv att hon skulle hoppa och ville fota utomhus. Jag hade nog inte vågat säga åt henne att hoppa utan att hon hade sagt något för då hade det ju varit mitt "fel" om det skulle starta förlossningen, haha! Fast hon är ju beräknad på onsdag så det hade väl inte gjort så mycket. Men det var ju tur att hon sa det själv så det blev lite roliga bilder.

Igår sprang jag på Elin (en vän som flyttat till Sthlm) på hemköp och blev jäkligt förvånad. Det är ju inte ofta man bara råkar springa på henne här hemma, hon brukar ju alltid berätta när hon ska hem. Detta hembesök var rätt oplanerad så hon hade inte hunnit berätta för folk att hon skulle hem. Senare på kvällen så smsade jag med henne vid kvart i tio och då var hon och Amanda (en annan vän) på väg ner till tranan och undrade om jag skulle hänga på. Och det gjorde jag! Så himla kul att umgås lite med mina tjejer, som förr i tiden. Vi måste fixa ihop en helkväll något tag och då sa banne mig Hanna vara med också så "gänget" är komplett ;) Tack för gårdagskvällen tjejer! 


Min kära sambo och fästman har blivit medlem på facebook! Efter att ha varit emot det ganska länge är han nu världens nörd istället, vilket resulterar i att han använt den bärbara datorn, som jag brukar sitta vid, hela dagen!  Jisses.. varför har jag tjatat på honom? Haha.. 

Jag måste förresten fixa in lite bilder på facebook också, till och med David har ju lagt in bilder!

Ska försöka få någon ordning på mig själv nu så vi kan dra iväg till Davids föräldrar. Uppdaterat lite bättre ikväll!