krockade med lastbil


Hittade denna bild på internet, var även med i ljusnan.
Foto: Hans-Åke Sandberg



Min bror tog körkort i torsdags och han var riktigt glad, såklart!
1,5 timme senare såg bilen ut som på bilden.


Han och två av hans vänner for snabbt iväg till söderhamn för att käka på Mcdonalds för att fira hans körkort som han alldeles precis tagit. De hade bestämt det innan han körde upp. På vägen dit krockar han med en lastbil som stod stilla mitt på vägen utan något lyse som tydde på att han stod stilla. Min bror och hans vänner förstod alltså inte att bilen stod stilla förrän det var försent. Det var ju riktigt halt ute också, som även ljusnan påpekade, och det var en krön alldeles innan om jag har förstått det rätt. Det var antagligen inga bromslysen på lastbilen eftersom han börjar rulla när chauffören insåg vad som skulle till att hända, för att lindra smällen. Om jag har förstått det rätt så stod lastbilen stilla på grund av att en lastbil framför stod och lastade av.

Min bror och hans vänner smäller alltså rakt in i lastbilen framför. Och en husbil bakom dem var nära på att smälla rakt in i dem men lyckades som tur var förhindra det...

Vid 17-tiden fick jag ett samtal av min chockade mamma som med gråt fick fram att Gabbe krockat med en lastbil. Hon visste inget mer än så. Det var Gabbes ena vän som ringt min mor men fick sedan inte prata mer eftersom han var tvungen att vara stilla.

Mina föräldrar var på väg dit och det enda hon hade fått reda på var att Gabbes vänner hade tagit sig ut ur bilen själva. Gabbe satt dock kvar i bilen och svarade inte på tilltal, han bara satt där.

Mina föräldrar var redan ute och åkte i bilen så de vände om och riktade bilen mot söderhamn istället, såklart. Det var mellan Glössbo och Söderala som olyckan inträffat. De fastnade i köerna som bildades när polisen stängde av vägen och mamma hoppade ur bilen för att få komma fram til min bror. Hon fick dock inte komma fram eftersom de skulle få arbeta ifred och det kan man ju förstå. Det kanske inte hjälper om en ledsen mamma kommer och får panik när hon får syn på sin son. Det enda de fick reda på var att han var vid medvetande när de skickade dit en polis för att kolla läget.

Istället for de mot hudik dit ambulansen skulle och blev omkörd av dem med blåljusen på.

De hade klippt upp taket på bilen för att ta ut min bror eftersom han hade ont i nacken och sedan bar det av direkt till hudik.

Väl framme så röntgade de honom och såg att det inte var några skador alls! Snacka om tur! Snacka om änglavakt? Inte  någon skada alls på han eller hans vänner förutom att de har ont lite överallt...men de LEVER ju! Han svarade antagligen inte på tilltal eftersom han tuppade av två gånger.

Jag är så otroligt glad över att min bror och hans vänner lever. Om man tittar på bilen så är det så himla svårt att förstå att de inte har några skador alls.

Stackarn hade bara haft körkortet i 1,5 timme innan detta hände. Jag hoppas innerligt att han ska få behålla det men det återstår att se.

Han fick iallafall komma hem igår efter en natt för observation. Mina föräldrar och vi andra sa åt honom att han måste ut och köra så fort som möjligt för att inte bli rädd för att köra senare. Så igårkväll var han fyllechaffis.

Jag tycker bara så himla synd om honom som alldeles precis fått körkort och någon vecka innan köpt bilen. Men det är bara småsaker när man tänker på att han överlevde den där jäkla smällen. Så himla glad över att du lever lillebror!

Jag hoppas bara att min bror förstår att det inte hade spelat någon roll om det var han eller någon annan som körde, det hade hänt ändå. Det sa ju hans vänner också.


På bilden sitter min bror i bilen fortfarande och de har klippt av taket så han är lite övertäckt tror jag. De står med dropp till höger också.

Här kan man läsa lite om olyckan -->
http://www.larm-soderhamn.se/?p=2010
Annars stod det i gårdagens ljusnan också.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men gud, vilken jäkla tur att dom klarade sig!

Postat av: Helena Hådén

Jag blir tårögd, stackars Gabbe & alla inblandade, ja det där kan man kalla änglavakt. Jag hoppas för hans skull att han kommer att få behålla körkortet (håller själv på att tar det just nu) och det är ju inte allt för roligt..Tänker på er! Kram

2008-12-06 @ 21:04:09
Postat av: Sara

Fy va otäckt! Vilken tur att allt gick bra, hoppas de återhämtar sig bra efter det som de varit med om!

2008-12-06 @ 22:49:59
URL: http://strawberrydaquiri.blogg.se/
Postat av: Lina

Usch vad hemskt. Himla tur att alla klarade sig. Bilolyckor är inte roliga. Det kan man kalla änglavakt.

2008-12-06 @ 23:33:30
URL: http://liinadahlof.blogg.se/
Postat av: Therese

Gabbe och hans kompisar måste verkligen haft änglavakt! Hoppas allihopa mår bättre snart! Kramis

2008-12-07 @ 09:37:08
URL: http://tengstrom.blogg.se/
Postat av: Frida

Oj fy vad hemskt! Hoppas att allt blir bra och han känner att han vill köra bil igen.

Kraam

2008-12-07 @ 11:03:24
URL: http://fridaforsblom.blogg.se/
Postat av: Lisa

Usch vad hemskt :( kram.

2008-12-07 @ 16:26:58
URL: http://fliza83.blogg.se/
Postat av: fredrikaeklund

tur att det gick bra.. usch, hemskt att bara läsa om.. har han kvar körkortet alltså? den där jävla lastbilen då, åååh.. vad arg man blir.

2008-12-12 @ 12:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback