15-timmarsregler


Försökte få till en skarp bild på en humla men det gick väl sådär, någorlunda skarpa iallafall? Förutom den tredje bilden förstås men den blev lite rolig!






Elin hälsade på en sväng idag, trevligt!





En trött Ella i söndags då vi var hos Davids föräldrar.

Kvart i sju i morse upptäckte Elvis att hans far inte var kvar i sängen längre och då kan ju inte han ligga kvar heller så det blev till att hålla ögonlocken uppe med tandpetare, nästan iallafall. Vi kikade lite på televisionen fram tills klockan blev nio och då sov vi bort tiden i två timmar. Vaknade och åt lunch. Dammsög lite eftersom det är grusigt överallt, som vanligt!

Och sedan ringde Elin och undrade om hon fick kika förbi och det fick hon såklart! Hon är ju hemma hos sin mamma här i Hällbo under hennes semester, riktigt roligt! Synd att jag inte bodde här då vi gick gymnasiet.

Det blev ju finväder lagomt tills Elin dök upp så vi satt ute. Elvis var inte nå blyg alls och spelade gärna fotboll med henne. Han hittade såklart våra fina vattenpölan på vägen och skulle bums springa rakt igenom dem så det blev till att byta till stövlar på en gång. Egentligen skulle han nog haft på sig galonbyxor för till slut var hela han blöt, haha!


Imorgon ska jag och Ella iväg till hörcentralen för att se om hon hör något medan Elvis är hos dagmamman för sista gången på ett tag. David får ju semester och Elvis ska inte dit något förrän i augusti tror jag. Det är ju då de nya DUMMA 15-timmarsreglerna ska börja, fy tusan!

Det är ju så att om man är föräldraledig för ett annat barn, är arbetslös eller sjuk så får man ha barnet på dagis eller hos dagmamma 15 timmar i veckan. Hittills har man fått dela upp dem som man vill, till exempel: fem timmar per dag, tre dagar i veckan. Nu så har de bestämt att man måste ha barnet där tre timmar om dagen, fem dagar i veckan. Och INGEN mat ska de få. Så gör de för att de ska spara pengar. Frågan är då var de sparar pengar ifrån eftersom de samtidigt sänker avgiften med en tredjedel för oss föräldrar? Skumt. Jag betalar gärna både mat och den vanliga avgiften om det bara kan fortsätta som vanligt. Det känns inge roligt alls måste jag säga. Det finns många nackdelar med dessa nya regler, jag kan räkna upp några som jag känner:

  1. Elvis hinner knappt vara med på någonting under dessa tre timmar.
  2. Det enda jag hinner med är ju att gå hem och amma en gång och sedan är det bara att gå tillbaka för att hämta honom igen, stress?
  3. Jag som inte har körkort och bor 1,5 mil utanför Bollnäs hinner inte ens dit (bvc eller läkarkontroller med Ella) och tillbaka på dessa tre timmar. Ni vet, man kan inte åka från Hällbo alls mellan kl. 7 och 13.30... Och tiden Elvis ska få vara där isåfall är ju mellan kl. 8 och 11. Förstår ni? På hösten är det iofs en buss som går halvnio men det går ändå inte ihop.
  4. Stress?
  5. Det var tusan något mer som skulle skrivas här men det försvann.
Jag som tyckt att det varit så himla bra nu. Vi har kört med två dagar i veckan mellan nio och tre. Jag brukar passa på att låta honom vara där då vi ska iväg till barnavårdscentralen eller något annat med Ella. Bollnäs Kommun....vad håller ni på med?


Kommentarer
Postat av: Linda

Håller med dej angående de här med nya 15-timmars reglerna. Det är sjukt!! Tror det är många föräldrar som hellre skulle lägga ut en liten extra utgift för att barnen ska få äta där. Jag hoppas att jag kommer in på högskolan (I Gävle) som jag sökt till så Vanessa får vara på dagis hela dagarna istället... Det är då bättre det i alla fall.

Postat av: Elin

Du fick till några väldigt snajdiga bilder där ;p

Var jätteskoj att ses och förstå om du hade bott där under gymnasiet! Då hade vi kunnat peppa varandra lite extra!

2008-07-02 @ 10:50:55
URL: http://elinsvang.blogg.se/
Postat av: malin

ja det e sinnessjukt förstår inte hur dom tänker, om dom ska tjäna in pengar tror jag även att många föräldrar skulle va villiga att ha barnen på dagis bara tex 2 daga i veckan mellan 9-14 istället för 3. dom borde ju kunna tjäna lite på att ha d så också. Tror också att många skulle va villiga att betala en extra summa för mat. I detta läge tycker ja inte att dom tänker på barnens bästa, tror det blir en rörig och jobbig tillvaro för barnen, man funderar ju nästan på om det ens e värt att ha barnen på dagis då när d blir så himla korta dagar. det blir väl mer skada än nytta för barnen när dom bara hinner komma dit så ska dom hem igen

2008-07-02 @ 20:31:33
URL: http://maspen.blogspot.com
Postat av: Camilla

Måste fråga vad du har för kamera och vad den kostade. Du är så himla duktig på att ta bilder ju! :D

2008-07-05 @ 21:34:24
URL: http://annacamilla.blogg.se/
Postat av: Jacke

Jag måste få fråga: vad har du för kamera? Dina bilder blir otroligt fina. Gillade första bilden med Elin och Elvis skarpt! :)

2008-07-09 @ 12:07:11
URL: http://jonssonjakob.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback