Kiss på brallorna

Det är Lördag idag och det fina vädret verkar vilja stanna kvar, vilket är tur eftersom de flesta nog håller med om att det är så välkommet så! Idag ska vi äta middag med Davids Syster Moa och hennes pojkvän i Flugbo eftersom de är husvakt i helgen, trevligt.

Innan middag i flugbo hoppas jag på att vi ska ta en tur på stan. Vi var ned på stan igår också och David shoppade lite grejer. Datorprylar och skor. Äntligen fick jag in honom i en skoaffär och han insåg att han faktiskt behövde och ville ha ett par nya skor. Han köper aldrig något. Efter att han handlat tyckte ju jag att det var min tur att shoppa loss lite eftersom jag nästan aldrig köper kläder eller något sådant. Det tyckte inte Elvis. Han blev helt plötsligt jättegrinig och ville inte vara i vagnen. Vi tog upp honom och och insåg då att det var en självklarhet att han inte ville vara i vagnen.
- Han hade lyckats kissa bredvid blöjan.

Kiss på brallorna, vem vill sitta med det?

Vi åkte då hem istället och jag lite smått besviken. Kanske får jag en ny chans idag?

Mamma Sms:ade nyss och berättade att det i en annons i ljusnan stod att Barnens hus hade extrapris på en bilbarnstol. Den kostade 1489 kronor istället för en tusenlapp mer, kanonpris eftersom alla annars går på minst 2000 kronor iallafall. Sandra köpte ju sin för 2200 kronor eller något sådant och då var det extrapris på den. Vi borde nog passa på eftersom Elvis fötter snart är helt utanför i den vi har nu. Bilstolen vi kan köpa nu för extrapris kan användas från 5 månader upp till 4-5 år.

David sover än eftersom det är hans sovmorgon idag så jag har inte diskuterat detta med honom än så vi får allt se hur det artar sig.

Stan eller Barnenshus? Möjligen hinna med båda?


Hur går det med Atkins då?
- Jo det går väl bra!
Förutom att jag fuskade lite igårkväll, ajaj! (slå på fingrarna)
Jag kunde inte hålla mig och bestämde mig för att äta lite chips, vill ha det en gång per vecka iallafall. Antagligen förstör det hela "dieten" men vi får se. Jag äter ju inga kolhydrater eller socker alls annars. Det som är bra är ju att det är en vecka tills nästa helg och då kan jag ju köra "dieten" riktigt tills dess iallafall och då är nog chipsbegäret där igen.





David slipper att åka till Norge nästa gång! WOOHO! Projektet där är slut och nu hoppas vi på att företaget David jobbar åt ska fixa jobb så snabbt som möjligt. Men han har en innestående lön (fick inte ut första lönen) så vi får pengar nästa månad med. Sen måste han få nytt projekt. Skönt att ha honom hemma iallafall!  Mina pojkar hemma båda två!

Om jag vore smart nu så skulle jag hoppa in i duschen nu medan grabbarna sover, isåfall vore jag klar med det iallafall då de vaknat och vi kan ganska snabbt komma iväg. Affärerna stänger ju klockan två, de flesta iallafall.


Tja, jag gör nog det!

Ciao!

Herr blund har hälsat på

Det är en sömnig människa bakom tangentbordet idag och jag varnar för en mycket dålig/tråkig text.

Jag ogillar dessa dagar starkt, ni vet de dagar som man är så himla trött och på kvällen inser man att en middagssovning borde stått på schemat och nu måste man vänta med att sova ända tills läggdags. Fy vad drygt. Jag måste vänta med att sova tills åtminsonde 22-tiden eftersom jag annars vaknar vid tolv och är pigg som en... ja, jag vet inte vad? Jag som är så trött NU.


Första dagen med Atkins idag och det har väl gått bra hittills.

  • Frukost: Två kokta ägg, liten bit gurka, en halv tomat, 4 skivor hamburgekött (det heter så va? Som ser ut som röd skinka? haha)
  • Lunch: Kött, gurka, tomat och fetaost.
  • Middag: kött och en sallad. (Var så himla gott med kött till lunch så blev det till middag också)

Jag gör säkert allt fel men jag måste ju göra misstagen för att lära mig också, eller hur?



Idag har vi tvättat, vilket verkligen behövdes. En egen tvättmaskin vore underbart. Visst är det OK att springa ned till tvättstugan som bara är en våning under men hur skönt skulle det inte vara att kunna slänga in en tröja i maskinen som jag skulle vilja ha dagen efter? Det går ju inte nu, finns ju inte tider på en gång..


Nej jag tror minsann att Herr blund har hälsat på mig FÖR tidigt ikväll och försöker få mig att somna. Jag ska gå och fajtas lite med honom och titta på tv eller något, som vanligt.

Ha en trevlig kväll vettja!








my sweetie

Jag kan bara inte sluta skratta då jag ser denna bild. Koncentrerad? haha!
95949-590

I have a dream

Många drömmer om att bli pilot, tandläkare, fotomodell, frisör och så vidare. När jag var liten ville jag bli massör, konstigt  men det är nog mest för att jag själv älskar att FÅ massage. När jag och min bror var liten så brukade vi massera våra föräldrars ryggar och då brukade vi "baka pizza" på deras ryggar.  Först knådade man degen och sedan så "gjorde" man den platt. Och då man la på skinka och annat gott så tryckte man på ryggen, ganska skönt tror jag, fast jag vet ju inte, haha. Eller vad säger du kära mor? Efter den tiden kom det självklart vanlig massage fram ur händerna också.

Men iallafall.. Jag har ingen sådan dröm längre. Inget drömjobb som ligger och gnatar i min skalle. Min dröm har redan slagit in
- Jag är mamma åt Elvis, det är/var min dröm.


Bli inte förvånad

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så försvann det långa inlägget jag skrev igår. Jag har tyvärr ingen ork alls att skriva om det, hur tråkigt är det inte att skriva något två gånger? Hualigen!

Idag har vi storhandlat och det betyder att jag imorgon börjar med Atkinsdieten. Ska väga och mäta mig imorgon så får jag har någon koll på det.

Idag har vi mest gjort ingenting förutom handlingen. Jag har som vanligt sovit middag med Elvis, nice.

Jag ska försöka skriva ett inlägg från mobilen senare. Bli inte förvånad ifall det inte dyker upp något, isåfall försvann det säkert då jag skulle uppdatera. Jag förvarnar lite, haha!

Imorgon ska David till flugbo på dagen och eftersom hans föräldrar inte är hemma så ska nog jag stanna till hos Sandra medan. Så får Elvis och Kevin leka litegrann. Kul att träffa Sandra också!


Nu vill David sitta så jag ska gå till tv'n och prata i telefon med Anki som jag gör nu.

ciao!







Haha titta sötnosen. "Pruttar" med munnen som vanligt. Ser så himla rolig ut!



Inlägget som försvann

Igår skrev jag ett jättelångt inlägg här genom mobilen men allt försvann spårlöst då jag skulle uppdatera, irriterande! Gick igenom hela dagen igår typ och så försvann allt. Får skriva ett nytt senare.

Hoppas att du mår bra snart Lotta och att du får komma hem igen!

 Skriver mer senare, ska vara med Elvis nu, han sitter i mitt knä och att skriva ett långt inlägg med eb hand är inget som jag vill göra, haha!



När jag var ny

Här är mina två första inlägg i denna blogg

Att ligga sked är en mänsklig rättighet


Ja det är tusan sant det! För hur mysigt är inte det? Att ligga sked med den man tycker om, finns nog inget bättre va? Så det är klart att det är en mänsklig rättighet att ligga sked, skynda er på nu och hitta en skedkompis ;) Jag har ju min gosiga skedis redan jag, en trevlig karl som är blivande far till vårat barn.
Nämen se nu till att ta din rumpa ifrån den sköna datorstolen och ge dig ut på skedisjakt!

Idag har jag och David handlat mat för månaden, så nu är frysen full av mat och vi klarar oss även denna månad med mat. Wooho!

Grillnatta tonight! Jag riktigt längtar tills jag ska ned på stan och dö av att det är för mycket folk. Hualigen! Jag får panikångest när det är för mycket folk, ingen ser sig för och alla bara är själviska och sliter i allt för att hitta den billigaste varan. Herregud! Se er för... vi små myror kan bli nertrampade.. Jag känner verkligen med myrorna - jag är ju nästan lika kort som de. David har åkt iväg med sina bröder på en fisktur så då tänkte jag passa på att umgås lite med Mamma och Jan på stan. Mamma hade fått gratis grillbiljetter också - det tackar då inte jag nej till! ;)

Glöm nu inte att se er om efter en tänkbar skediskandidat på stadens torg!




Nybliven seriös bloggare?

Ja, jag tror det!
Att skriva är något som alltid fallit mig i smaken, så varför inte? Det kan vara väldigt skönt att skriva av sig ibland, låta känslorna rinna av kroppen. Mitt huvud är alltid full av tankar, dåligt samvete och funderingar. Vad vore inte då bättre än en alldeles egen blogg? Där jag ibland kan skriva av mig och försöka tömma huvudet på allt onödigt som jag lyckas få plats med där.

Något som alltid spökar runt i mitt huvud är Fru samvete. Det går inte en sekund utan att jag har samvetskval för något, inte en sekund. Jag har dåligt samvete för saker som hänt för flera år sedan, jag kan inte släppa något alls. Och det hjälper ju inte med att den stora lådan där det står SAMVETE på fylls på varje dag, ibland med hur löjliga saker som helst men jag kan inte hjälpa det. Ibland kan jag sitta och bli helt galen på mig själv för något jag gjort eller sagt för flera år sedan och då brukar Fru Ångest dyka upp och ta sällskap med Fru samvete.
Men nog om detta för idag, lite glatt ska man väl kunna skriva om..

Det är någon som sparkar vilt i min mage just nu, vilken känsla. Jag längtar så mycket tills den lilla tittar ut och tar sin första titt på världen och andas sin första luft. Jag försöker att inte tänka så mycket på förlossningen, jag får ta den då det är dags istället - det finns ju inte mycket annat att göra då. Det går ju säkert bra - alla andra klarar det ju! Lätt som en plätt! Eller? VI får se hur det blir. Helt klart värt det iallafall. Alltihop. Jag och David ska bli föräldrar, tänk! Helt ofattbart..

Enligt ultraljudet är det 7 veckor kvar nu tills födseln men om jag skulle gå efter sista mensen så är det bara 4 veckor kvar. Shit! Jag undrar vad som stämmer. För om jag ska gå efter ultraljudet så borde jag ha varit i tredje eller fjärde dagen bara då jag testade positivt och det känns ju inte helt rätt. Och ultraljudet stämmer inte alltid. Så Hoppas på att det blir tidigare än 18e september. Men du får komma ut när du är redo lilla vän, mamma och pappa väntar så snällt! =)

Nej, hur mycket jag än skulle vilja skriva så känner jag att det är kväller för mig.. Jag är så himla trött.
Men jag som har blivit en seriös bloggare återkommer nog imorgon eller så ;)

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng och invänta John Blund som ska få förse mig med lite sömn.
Nattnatt!
2006-jul-31 @ 00:12:26

badkar som gäller!

Just ja, vi badade Elvis i baljan första gången på länge idag (badar annars tillsammans i badkaret) och vi ska nog inte göra det nå mer. Han tycker om att plaska nu för tiden och det stänker mycket, haha!

fjäkligt

Godkväll gott folk!

Idag bestämde vi oss för att fara till söderhamn och barnenhus. Först blev det dusch för mig, David och bad för Elvis. Efter det bar vi iväg. Väl där hittade vi inget att inhandla fast vi tittade inte så noga heller, vilket inte var så viktigt eftersom jag tyckte att det var en bra grej att göra för att umgås. Bara åka iväg och kika runt lite.

Efter det blev det tillbaka till Bollnäs för att "göra stan". Vi gick in på lindex för att titta efter en vårjacka till Elvis och vi hittade den som vi tidigare tittat på. En jeansjacka som var jättefin! Det blev även en tunnare mössa (vantar fick man också med), brallor och en body. Kul! Jag tror bestämt att det blev 446 kronor sammanlagt.

Ikväll har vi bara varit hemma och "lökat".

Fy vad glad man blir av detta underbara väder, finns det något bättre? Så jäkla skönt och det GÅR att vara utomhus.

Jag har uppfunnit ett nytt ord idag. En förkortning på förjäkligt och det låter som man verkligen säger det ordet, bra va?
-Fjäkligt!


Ikväll runt halvsex blev Elvis väldigt trött och ville hemskt gärna sova. Fan, 1,5 timme innan läggdags, hur gör jag nu då? Han hade inte sovit middag sedan tidigare på dagen. Jag försökte hålla honom vaken och det gick väl ganska bra, försökte roa honom lite. Det fungerade ändå tills jag la honom i babygymet vid 18tiden, då tvärslocknade han. Jättesött, dock ganska dumt eftersom han skulle sova en timme efter. Jag tänkte att nu kan jag ju inte väcka honom, så jag lät honom sova ett tag. Sprang in till datorn och passade på att sitta här en sväng. Vid halvsju gick jag in till vardagsrummet igen och råkar gå in i något så det smäller till lite och Elvis vaknar. Jättetrött och sur på mig som inte lät honom sova. Det var bara en halvtimma till läggdags så jag försökte hålla honom vaken ett tag, gick och tittade i spegeln som han gillar osv. Efter en kvart blev han väldigt trött och ville verkligen sova så jag gjorde iordning välling och gav honom det. Kl 19 sov han och har sovit sedan dess så det slutade ju bra trots allt. Jag la in bilder på honom tidigare idag då han hade somnat i gymet, sött.



Nej nu ska jag ta och krypa ned i sängen för att sova riktigt gott! Det är ju Davids sovmorgon imorgon, damn it. Fast det dumma är att sedan vi införde "varannan morgon - sovmorgon" så har båda klivit upp samtidigt iallafall eftersom vi inte kunnat somnat om iallafall. Men det är så himla skönt att t.ex David ger Elvis frukost och tar hand om honom på morgonen, då jag har "sovmorgon" även om jag är vaken. Vi kör lite så nu, nice. Det gör inte så mycket att man råkar vakna samma tid iallafall för jag brukar söööva lite jag med då Elvis sover middag en timme efter frukost ungefär.


Sov gott och dröm lugnt!


fotografier

95949-578


Lite morgonläsning

Okej, nu ska vi ta och läsa aftonbladet.

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1030622,00.html

Finansministern Gordon Brown blev hungrig under Tony Blairs anförande i det brittiska underhuset och hade inget annat till hands än sitt eget snorpalats. Vad gör man då? Jo men det är väl klart att man äter det som finns till hands. Nä, usch! Måste de ens skriva om det. Jag blir lite äcklad här. Det blir nog svårt att ens kunna äta idag utan att tänka på Gordon och hans näsa.


http://aftonbladet.se/vss/malmo/story/0,2789,1030998,00.html

Vilken stark tjej! Verkligen. Hade det varit jag som suttit under vatten i en bil så hade nog Fru Panik tagit över och väntat ut döden. Det där är min största rädsla, att dö under vatten eller på något annat sätt som innebär att man inte får luft. Hon klarade till och med att ringa SOS då bilen var under vatten och började fylllas med vatten.



http://aftonbladet.se/ettor/webb/2205_normal.html

en MOBILSKOLA! Det har vi väl alla drömt om? Eller?
NJA! Herrejösses, vart är vi på väg........


http://aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,1005617,00.html


Hade Elvis varit född 07, så det blev ett telefonnummer av hans personnummer och numret verkligen var ledigt skulle jag inte tveka en sekund med att köpa ett kontantkort med just det numret. Hade ju varit roligt att spara tills han blivit äldre. Fast nu är ju Elvis född 06. Människan i artikeln tyckte att det var för tidigt att tänka på sådant nu, vad tusan numret var ju ledigt NU, köp och spar för tusan. Bäbisen behöver ju inte börja ringa nu för det.




pics


Några bilder från idag.



Vår cooling!
95949-545


Dags att bli seriös

Okej, nu har jag en idé här.

I Januari då jag började med att försöka gå ner i vikt så gick jag ju faktiskt ned några kilon iallafall. Det gjorde jag just för att jag åt väldigt lite kolhydrater och slutade helt med coca-cola osv och åt 6 gånger om dagen. Sen sjabblade jag bort det och började med annat och efter det hamnade i en svacka ända tills nu och har inte försökt något, snarare ätit FÖR fel istället. Mycket snabbmat osv.

Nu har jag insett att min kokbok "atkins dieten" kan komma bra till hands. Jag ska börja äta enligt den och förhoppningsvis vara smal till sommaren.

Atkins innebär att man inte får äta
  • Potatis
  • Bröd
  • Ris
  • Pasta
  • frukt
Men du får äta

  • Kött
  • Fisk
  • Fågel
  • Skaldjur
  • Ägg
  • Ost
  • kryddor
  • vegetabiliska oljor
  • Fetter (smör, majonäs, grädde, och créme fraíche. Men inte mer än 3 matskedar om dagen)


Det är fyra faser som man går igenom men man bestämmer själv hur lång tid man känner för att stanna i t.ex inställningsfasen. Eftersom lägger man till lite kolhydrater. I första fasen får man inte äta mer än 20g per dag.


Faserna är:
  • Inställningsfasen
  • viktminskningsfasen
  • finjusteringsfasen
  • underhållsfasen

Jag känner att jag verkligen måste ta tag i detta nu och denna diet känns mest rätt för mig. Efter att jag nu inte ens försökt eller haft motivation i någon månad måste jag försöka hitta tillbaka och bli seriös. Vill jag kunna visa mig i sommar är det NU som jag måste ta tag i detta. Är ju trots allt 10 kg kvar från graviditeten och iallafall 5 kg till eftersom jag var lite överviktig innan också.

Så nu hoppas jag kunna hålla mig ifrån chipsen, som jag har så svårt för. Men om jag har för svårt med det får väl äta lite en gång i veckan. Coca-cola och andra liknande drycker skall bort igen också.


Ta mig ut för att promenera varje dag och dricka väldigt mycket vatten. Jag älskar vatten, glömmer dock bort att dricka.


Imorgon får jag föräldrapenningen och David får lön i slutet av veckan. Förhoppningsvis handlar vi mat imorgon och jag ska försöka ta reda på vad jag behöver ha hemma för att kunna följa dieten riktigt bra.

Sommar 2007, här kommer jag!


Lite mer motiverad iallafall!

image564




Från Ecklingsbo till Flugbo

Idag var det väldigt fint väder må jag säga, trots lite kalla vindar.

Påhälsningen hos Sandra och Klas i Ecklingsbo blev äntligen av idag och det var hur trevligt som helst. Kul att träffa Kevin också. Det är synd att vi träffas så sällan. Vi som var så glada över att vi var gravida samtidig och det var så mycket som vi skulle hitta på tillsammans, tyvärr så har det inte blivit riktigt så. Det är i och för sig aldrig försent att ändra på det!  Jag har iallafall bestämt att vi fyra ska åka på kryssning någon gång i livet, tillsammans :P

Efter att vi pratat om allt och inget blev det så att vi for vidare till Flugbo och Davids föräldrar. Vi kom ganska precis hem igen, eller ja, det var nog vid 21,00.


Här kommer det lite bilder från idag:



Haha, titta på denna bild! Elvis tittar väldigt förvånat på sin farfar då han visslade. Både pappa David och farfar visslade och Elvis blev jätteförvånad och fattade inte vad de höll på med, haha! Han hade inte hört någon vissla innan tror jag, jag visslar ju aldrig så.




Nu tänkte jag gå och lägga mig. David är jättetrött och jag vill att vi för en gångs skull går och lägger oss samtidigt. Hoppas att jag kan sova bara.

Sov bra och  dröm sött!


95949-539

Jag älskar dig min son!
Din pappa också för den delen!



pics

Fy vad jag tycker att det är orättvist ibland (ganska ofta faktiskt). Det jag tänker på just nu är att vissa försvinner graviditetsmagen på direkt efter förlossningen, POFF och de är helt platta igen. Här ska jag gå i sommar och inte kunna visa mig samtidigt som folk föder barn ett halvår efter mig är lika slanka och fina som de var innan. I och för sig var jag väl inte direkt smal innan förlossningen heller men ändå. Jag tycker att det borde vara lika för alla, spelar ingen roll vilket av alternativen men borde vara lika. Trist att det inte går att ändra på det. Här ska jag leva med allt häng och trams. Roligt och bra för deras skull men så jäkla avundsjuk!  Visst, jag kan göra något åt det men det tar ju sådan tid!  Det sitter verkligen ÖVERALLT och lär blir svårt vilket medför att man inte alls är motiverad eller har någon lust.

Här kommer lite bilder!



Jag ska gå och vara social med David igen nu.





Uscha

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1028797,00.html
Uh, jag mår illa...

Det märkliga paketet/brevet på posten

Nu sover herrarna i lägenheten och jag skall strax bege mig till sängen jag med. Jättetrött! David la sig halvtio och jag ville inte riskera att vakna vid tolv så jag väntar en liten stund.

Idag har vi bara varit ute på. Först stan för att fika och titta runt lite. Hittade ett par solbrillor till Elvis och eftersom det var så soligt och fint så passade det utmärkt. Vill dock hitta ett par pilotbrillor till honom.

Efter det var vi till mina föräldrar och fikade en sväng, trevligt!. Därefter bar det av till Davids föräldrar i flugbo.

Vi kom hem vid 20,30 skulle jag tro.

Elvis blev jätteglad då han såg sin pappa imorse och han kände verkligen igen honom! Så roligt!


Just ja! Mina föräldrar var ju på kryssning som jag tidigare skrivit och på båten köpte de två små vovvar (gosegjur) som skällde om man tryckte på dem, till Noah och Elvis. Då vi var dit igår så skulle Elvis få välja vilken han ville ha. Det var verkligen spännande för han tittade noggrannt på båda vovvarna och valde sedan en av dem. Det som är roligt att han valde den som liknar Stej (mina föräldrars Beagle) som han gillar bäst av vovvarna (en beagle och en pudel), haha! Jag trodde att han tänkte ta båda jag men han valde faktiskt ut den han verkligen ville ha, kul.


Någon som är nyfiken på vad det märkliga paketet/brevet på posten var för något? Det kan jag berätta nu eftersom jag hämtat det.. Det var från nordea, "min" bank. Jag har tappat bort mina nya engångskoder som jag måste ha för att kunna betala räkningar osv och beställde därför nya. Och eftersom man kan använda dessa från första koden (annars aktiverar man koderna med en kod från det gamla kodkortet) så var det viktigt att det kom fram till MIG, vore ju tråkigt annars. Kul om någon skulle sitta och länsa mitt konto.. Jag undrade verkligen vad det kunde vara ända tills jag såg hur de stavade mitt namn och insåg snabbt att det var Nordea. Då mitt konto skaffades så ringde mina föräldrar dit och de visste ju inte att jag stavar kaisa med I så de brukar stava med J.

Nu börjar mitt huvud luta sig mot sänghållet och jag ger nog snart med mig.

Natti och sov gött!

Coola Elvis



Coooolingen!





Nu har jag båda pojkarna hemma och det känns himla bra.


Stackars hjärta

Nu är klockan halv fem på morgonen. Jag gick och la mig iallafall eftersom David sov på tåget han med. Vaknade kvart över fyra och tittade på klockan. Två sms hade jag mottagit, de var från David som hade jättetråkigt. Så nu sitter jag här och väntar.Jag har till och med erbjudit mig att laga mat tills han kommer hem, stor frukost, haha! Stackarn började ju resa vid lunch igår och inte kommit hem ännu.

Just nu sitter han i söderhamn och bara väntar och har gjort det sedan tjugo i tre. Om en timme går bussen.

Elvis låg och vred och vände på sig nyss, han är täppt i näsan. Jag trodde att han skulle vakna eftersom då jag tittade dit var hans ögon öppna iallafall men han verkar sova nu.


SNAAAART får jag träffa David, som lär sova hela dagen imorgon. Usch, vill inte vara vaken själv då snubbarna kommer och fixar i lägenheten, drygt. Jag satte upp en lapp på dörren om att de helst ska komma efter elva iallafall, jag vill ju inte att de väcker Elvis klockan sju. Och sedan sover ju han efter frukosten och lite lek och det vore ju bra om han fick göra det innan eftersom de ska föra massa lib. Blåsning av fiber stod det.


Nu är det "bara" 35 minuter kvar, bussen gick tydligen 05,20.


Jaja, nu ska jag nog ringa David och vara social med honom.

Kom hem!

Okej, var beredd på ett tråkigt inlägg....


Jag är så himla less på att det alltid ska krångla då David är på väg hem, varje gång. Denna gång var flyget försenat och han missade sitt tåg. Han skulle egentligen ha kommit hem just precis nu, 23.30. Jag bokade just en biljett till David och tåget går 00,20. Det låter ju bra, eller hur? Jomenvisst! 02,39 är han framme i söderhamn och måste vänta på bussen som går halvsex. KUL! Så han är väl hemma runt halvsju kanske? Jag lär ju inte lägga mig heller, hur ska jag kunna sova då jag vet att han står ute och fryser senare?

Varje JÄKLA gång.

Jag är trött, less och vill ha hem David NU.

Kaisa bortgjord

Vad dum jag är! Elvis sov middag sent mellan 16 och 17. Då han vaknade hade jag börjat inse att också jag var sömnig. Så då somnade vi och sov vidare.... till halv sju!! Det var ju inte bra, mitt fel. Så då får han väl bli vaken till klockan 20-21 istället för 19 då. Men det gör inte så mycket egentligen. Jag hade ju mer tänkt att vi skulle vila i en kvart eller så, men icke!

Skriver mer senare!

Märkligt paket på posten

95949-498


Sittandes här vid datorn, sekunder ifrån att få ont i ryggen för att jag sitter  fel, insåg jag att jag inte gjorde något viktigt alls. Efter att ha insett mitt meningslösa sittande kom jag att tänka på bloggen.
- jag slänger in ett inlägg vettja!

Sagt och gjort! Här sitter jag och skriver för fullt, fingrarna flyttar sig snabbt över tangentbordet och ord bildas.


Ikväll är det sista natten som jag behöver sova ensam, på tre veckor (!). Det ska bli skönt att få hem Herr Malm igen. Det ska bli så roligt att fånga ögonblicket då David träffar Elvis igen. Känner jag honom rätt så kommer han att råka väcka Elvis då han pussar på honom imorgon natt. Fast jag klandrar honom inte. Det är väldigt starkt gjort av honom att vara borta två veckor varje månad ifrån sin son. Vilken hemlängtan han har just nu.


Imorgon ska jag hämta ut något från matmagasinet. Jag vet varken vad eller varifrån det är, det står inte på avin. Konstigt och spännande! Jag har ju inte beställt något?


Imorgon kommer snubbarna som är inhyrda av Bollnäs bostäder igen. De som ska fixa in fiber i lägenheten så att vi kan få riktigt bredband. Det dumma är att det står att de ska komma imorgon ELLER på torsdag, någongång mellan 07 (!) och 18. Fy vad drygt. Vet ju inte om de kommer imorgon och om de kommer vet jag inte när. Kul att kliva upp och skrämma dem klockan sju på morgonen med min morgonfrilla och mitt sömniga ansikte då? Pinsamt.. Vi får se hur det artar sig. Jag hoppas iallafall att de kommer på torsdag då David är hemma och då får jag nog ringa imorgon och säga att de inte ska komma klockan sju. Lite trist för David att bli väckt då kanske, trött och sliten?


Far och son, mina pojkar!


Nej, nu känner jag för att gå och lägga mig så att tiden går fortare. Jag har säkert glömt att skriva något men det får jag lägga till i ett nytt inlägg imorgon isåfall!


Ha en bra natt, sov gott och dröm inte allt för snuskigt!



Du är det dyraste i världen

Jag skrev att jag skulle skriva ett gladare inlägg men kan det bli gladare än så här?



Rädslan

När jag var liten var jag inte mörkrädd alls, ett oskyldigt barn som trodde att världen var ofarlig. Det jag inte visste var att allt kan hända. Nu för tiden tror jag att alla är mördare eller våldtäcktsmän då jag går ensam på en cykelväg och det går någon efter, you never know. Jag ökar farten på en gång och hoppas på det bästa. Minsta ljud i lägenheten och jag tror att någon tänker göra oss illa. Fast inga sådana tankar då David är hemma för att skydda oss.

Kanske är det så för att det är jag som ska skydda Elvis då jag är ensam. Det är ju jag som är den där som ska slåss och beskydda.

Skog och mörker är en kombination som jag ogillar starkt också, ingen aning om varför dock.

Saken är ju den att vem som helst kan vara en mördare (och liknande) var som helst, detta är 2006..

Människor har sex med sina barn, ungdomar mördar sina föräldrar och folk sparkar på de som ligger. Vart är vi på väg? Om tio år kan vi nog inte gå ut.


Jag är inte rädd alls för att dö, nemas problemas. Det jag är rädd för är sättet att dö på. Det värsta vore att bli dränkt eller något annat som har med att inte få luft att göra.

Jag är också rädd för att "råka" dö då jag och Elvis är ensamma hemma och ingen märker på ett tag. Tänk på stackars Elvis som ska ligga där alldeles ensam och ledsen. DET är jag livrädd för. Det kan ju vara så att man nyss pratar med någon i familjen och det snart är läggdags och efter det ramlar man i badkaret och dör, ingen märker föränn dagen efter.. You never know...

Det är tur att man inte kan ha dåligt samvete (hoppas jag!) då man dött för känner jag mig rätt så skulle jag nog få dåligt samvete för att jag gjort det också, som med allt annat. Jag kan inte göra något utan att få det. Skuldkänslor, ångest och dåligt samvete är det som fyller min kropp oftast. Vad jag än säger eller gör så finns det kvar i flera år.


Oj, vilket tråkigt inlägg det blev. Jag får ta och skriva ett gladare efter detta.

Happy birthday!

95949-508

Jag får ta och gratulera kära mor! Njut massor nu på kryssningen och ha kul!
Hoppas att ni får det roligt, det förtjänar ni!


My love

Vad jag längtar efter dig David! Du fattas mig!

Jag ids inte



Hej hallå! Här är lite bilder från idag. Tyvärr glömde jag bort att fota ända tills det var dags att åka hem nästan, knäppte någon bild i början. Så alla är inte med på bild, synd!  Bilderna från flugbo vågar jag inte lägga ut, kan ju vara någon som tar illa upp eller så. Kanske inte är så roligt att råka hitta sig själv på bild som man inte godkänt. Dessa bilder kan ju min familj bara säga till mig så tar jag bort ifall det skulle vara så. Känns fel helt enkelt, hade dock varit roligt att lägga ut.



Jag tror nästan att Herr blund är här och hälsar på lite då och då ikväll i försök att få mig till sängen för att sova. Tröttheten bara väller över mig. Det blir nog tidigt ikväll. Om jag skulle lägga mig nu på en gång är nog risken stor att jag vaknar vid midnatt och är pigg och alert!

Noah sa Mamma första gången idag, så sött!


Jag ber om ursäkt men jag orkar knappt skriva på tangentbordet. Skriveriet får fortsättas imorgon. Det var trevligt idag iallafall!


Snart ses vi David!





Uppe med Elvis

Godmorgon, godmiddag och godkväll!
Jag ska lägga in bilder från igår då jag kommer hem ikväll och då samtidigt lägger jag in bilder från dagen idag. Spännande, yeah!
Det som var synd igår var att eftersom det var så mycket folk i flugbo så blev Elvis lite reserverad och flinade knappt alls. Jag tycker att det är synd att de inte fick se den verkliga charmör som han är, så go och glad.

Idag var jag uppe med tuppen eller uppe med Elvis kanske är mer korrekt? Fast uppe med tuppen kanske betyder klockan sju? Isåfall vaknade jag en timme efter tuppen. Elvis låg och gnällde för han hade blöjan full av bajs och vem vill ligga och sova med en sådan? Inte då jag iallafall så vi klev upp och gjorde lite välling efter att vi bytt bajsblöja.

Fy vad jag har ont i vänstra axeln och vänstra armens armveck eller vad man säger. Har nog burit något fel, aj aj. Det roliga är att David hade också ont i armvecket, på samma sida, haha!

Elvis sover igen just nu och jag tror minsann att jag ska smyga in i duschen och passa på medan han sover.

Ja, jag gör nog så. Hejhej duschen, här kommer jag!

Glädjetjut och gasen i basen!

Vid lunchtid idag hämtades jag och Elvis upp av hans farfar för att åka till flugbo. Jag måste erkänna att det kändes konstigt att vara där utan David men det var minst lika trevligt iallafall! Ibland upptäckte jag mig själv med att leta David och undra vart han tagit vägen och sedan besviket insett att han är i Norge.

Pelles 50års dag firades för fullt. Vid tvåtiden kom släkten från Davids mammas sida och det var trevligt att träffa dem igen.

När klockan just slagit fyra (tror jag?) så kom släkten på Pelles sida. Han fick presenter som han var mycket glada över. Efter dessa presenter var det dags för presenten som var från Inga, Mig, David, Johan, Moa, Markus, Tova, Markus, Martin och Karine.  Inga började berätta för Pelle att han skulle få träffa någon som han inte sett på 20 år och innan dess träffades de jämt och ständigt. För tjugo år sedan så bestämde  Inga och Pelle gemensamt att det var dags att sluta umgås med den berättade hon för honom. Han såg väldigt förvirrad ut. Sedan sa hon att han skulle gå in till rummet där datorn är och ta fram presenten och sedan komma ut till oss. Han gick in dit och kom sedan ut igen. Det var ett fodral och inte vilket fodral som helst. Han öppnar den och börjar genast gråta och krama om Inga. Han förstod det inte, var det verkligen sant? Glädjetårar till tusen och tacksamhet så att det blev över.

Nyfiken på vad han fick? Det ska jag minsann berätta..
Han fick tillbaka sin bas som han för tjugo år sedan sålt. En bas (en rickenbacker, om det heter så?) som han hade haft i över tjugo år innan den såldes. De sålde den för att de skulle köpa ett piano. Sedan dess hade han ångrat det hela tiden, hans bäste vän.

Inga och syskonen fick för sig att leta upp den och efter lite letande hittades den. Den var kvar hos personen som köpte den för tjugo år sedan, här i Bollnäs. De ringde honom och han var inte villig att sälja den. Inga sa då till honom att om han skulle ändra sig så skulle han höra av sig och det gjorde han, vilken tur!

Han blev verkligen glad.


Och jag tycker så synd om David som inte fick vara med och se reaktionen. Han har en sådan hemlängtan just nu, mycket för att hans far fyllt 50 år men också väldigt mycket för Elvis och mig. Vi saknar dig med David!


Konstigt nog så sa alla att Elvis var lik mig? Fram tills Elvis var 6 månader så har vi endast hört att han har min näsa och resten var lik David. Nu är det ändrade planer och han är lik mig. Det hinner ju dock ändras igen, men kul att höra iallafall. Skulle han bli lik David så blir han väldigt stilig iallafall fast jag tror att Elvis klarar det där galant på egen hand. SÅ underbar! Fast han har börjat få lite humör nu de senaste dagarna, men det hör ju till!


Söndag, Måndag och tisdag.. Sen ni! På onsdag kväll, natt så kommer David hem igen.

Natti!

Halvvägs till hundra

Nu drar jag snart iväg till Davids föräldrar i flugbo som senare förvandlas till ett 50års kalas.
Trevligt! Så jäkla synd att David inte är hemma och ser när sin pappa får presenten från alla oss =/

Hörs och störs!

Vem står bakom trädet?

Det skulle vara roligt att få ett litet hum om vilka som läser min blogg. Så jag tänkte bara säga att den som vill träda fram och berätta får gärna skriva en kommentar och ni som vill vara hemliga får vara det med. Tänkte att det skulle vara roligt iallafall! Det enda jag vet är ju hur många som läser.

Ciao!=)

Den bittra sanningen

Här förgiftas ni av mig, förlåt.




För att få er att glömma det hemska ni nyss fått upplevt får ni se Elvis här nedanför också, snäll va?



Trams

Nu har jag varit på stan idag igen. Denna gång med Gabbe. Vi fixade och trixade lite present till min mamma som fyller år. Det känns som om jag varit på stan varje dag denna vecka men det är ju roligare att gå ner på stan än att bara gå häromkring.

Så nu har vi inhandlat en present och ska dit och fira henne på Söndag eftersom hon och Jan är borta på hennes födelsedag som är måndag.

Lotta, patrik och Noah brummar hemåt imorgon också, kul!

Imorgon ska jag till flugbo, till Davids föräldrar för att fira Pelle (hans far) som fyller 50. Läskigt att vara där själv med stora släkten men det går nog bra, jag har ju Elvis. Och jag känner ju de flesta.

Nu ska jag åka iväg med all pant snart. Jag räknade flaskorna och de var nog värda runt 55 kronor sammanlagt iallafall. Burkarna orkade jag mig inte på och det är ju flera påsar det också, hualigen vad man samlar på sig.

Hörs och störs!



dumsmart

Torsdag kl. 20.30:

Okej nu vet jag att man kan både vara dum och smart på samma gång.
Jag satt vid datorn och använde mig utav internet som vanligt tidigare och då började internet krångla. Jag bestämde mig för att starta om datorn eftersom den varit på sedan David åkte, illa! När jag väl startat om datorn kommer det upp en massa siffror och bokstäver och jag fattade noll. Längst ned stod det att jag skulle ta bort flyttbara diskar?
Så jag drog ur den externa dvdspelaren och tyckte att nu var jag nog smart. Nehe, lika. Det fungerade inte att använda  internet på mobilen heller och det var ju konstigt tyckte jag. Jag ringde både Gabbe och David men ingen hade något svar som hjälpte mig.

Precis då jag var på väg att ge upp tittade jag noggrannt och argt på den dumma burken och såg en knapp som stod ut.
- AHAAAA!!!

För några dagar sedan satte jag i en gammal diskett som jag var nyfiken på, jag glömde dock bort den. Nu startade jag ju om datorn första gången sedan dess och det funkar tydligen inte att starta en dator med en diskett i.

Snacka om att vara dumsmart! Jäkligt dumt att lämna en diskett i och sedan glömma men ändå väldigt smart av mig att tillslut upptäcka, inte sant?

Internet fungerar dock inte. Hur kan jag då skriva på bloggen? Jo för jag har ju inget annat att göra så jag skriver detta just då det inte funkar, så nu har jag inte något att göra när det det funkar igen.

nu ska jag gå och göra inget.

hörs och störs!




Det  där skrev jag igår då internet inte fungerade och Elvis låg och sov. Jag gick och la mig klockan Elva igår också, snacka om att vara hjälplös utan internet, haha!

Nu idag så började det fungera igen och det känns bra. Var lite orolig att bli utan både dator och internet fram tills David kommer hem ett tag. Hur kul är det på kvällarna då på en skala? Elvis lägger sig oftast klockan sju och sedan ska man försöka roa sig i typ 5 timmar innan man blir trött och ska göra sängen.

Nu ska jag springa och titta till Elvis som flyger över rummet i sin gåstol!



Vi hade iallafall tur med vädret

Fasen det är så fint väder ute. Jag vill verkligen ut. Jag har tänkt
städa varje dag men det blir ju inte av. Och nu har jag sovit middag
med Elvis idag också, riktigt skönt. Funderar på att gå ut på en
promenad snart och ta städningen senare. Usch, varje dag skjuter jag
upp stackars städningen.



Jag blir så glad över att detta väder vill vara med oss. I vinter har
jag inte gått något alls och jag tycker så synd om Elvis som kommer ut
så sällan. Men nu när det varit så fint väder har det blivit en liten
promenad varje dag sedan David åkte iallafall. Så himla skönt!



Ska ringa min kära mor nu och höra när det ska komma hem. Jag måste dit
och hämta mina jeans som hon lagat innan jag tar en promenad. Om jag
går med mina mysbrallor ser det ut som om jag skitit på mig då de
hänger ganska mycket i rumpan, haha!





byebye!

Gör inte som jag

Jag säger då bara det
- Lär dig av mitt misstag!

Beställ inte foton i storleken 11x15 om du ska sätta in dem i ett fotoalbum. Är du smartare än mig (antagligen) så gör du inte det! I fotoalbum är ju storleken 10x15, damn it! Nu måste jag klippa en cm i alla 300 (!) kort innan jag kan sätta in dem.

Fy jag blir trött bara av att tänka på det.

Så ja, det är bara att lära av mina misstag. Läs alltid här innan du ska göra något, jag har säkert gjort bort mig och har något tips, haha!

Saknar dig David!

oh father!

Jag tippar föresten på att Elvis säger "pappa" först. Anledningen till det är att han ju redan nu säger "pa-pa-pa" och "ba-ba-ba" men inget "ma-ma-ma"-joller.. Så jag tror att han kommer att säga pappa först sen =)

hälsocentralen blev terroriserad

Efter att jag terroriserat hälsocentralen hela morgonen utan svar bestämde jag mig för att ge mig på den långa kön på sjukvårdsrådgivningen. Efter en timmes väntade svarade en snäll tjej som fixade en tid åt oss på hälsocentralen.

Tio över två skulle vi vara där och då klockan just slagit två satt vi där och väntade. Där satt vi till klockan var halvfyra utan att fått komma in. Vi började undra om de glömt oss (vi = Jag, mamma, Jan och Elvis) och gick därför till receptionen för att fråga ifall de glömt bort oss. Läkaren var försenad och vi skulle sitta ned igen. 

En minut efter det kom läkaren och var slutkörd. Han hade haft fullt upp och inte ens fått någon lunch idag, stackarn. Han lyssnade och det lät väldigt mycket där inne sa han men efter att de stuckit honom i fingret fick vi reda på att det inte var någon infektion iallafall. Vi fick en remiss till barnmottagningen för att kolla upp om det är astma eller något sådant tråkigt. Så på torsdag ska jag ringa dit för att få en tid.

Imorgon ska jag försöka att städa på förmiddagen eftersom det uteblev idag och efter det ned på stan (tror jag?) för att träffa Elin och Amanda, förhoppningsvis Hanna också? Det ska bli roligt! Det var ju längesedan de träffade Elvis också, han var nog nästan 4 månader då.


Elvis slocknade vid sju tiden och nu är jag uttråkad. Jag känner att mitt huvud drar sig mot sängen och kudden har ju inte direkt något emot det. Frågan är om jag ska lyssna på "dem" eller om jag ska sitta kvar en liten stund och låta Herr dator sköta sitt jobb.


Imorgon är det en vecka kvar till David återvänder hem till oss. Vad glad Elvis ska bli! Och jag, fy vad jag saknar honom. Det går bättre och bättre för varje gång han är borta för att man vänjer sig ju och det är nog bra för vårt förhållande att vara ifrån varandra lite då och då. För David är det dock tvärtom, det blir bara jobbigare och jobbigare att lämna Elvis för honom. Snart ses vi igen!



Grattis till Pelle (Davids pappa) som fyller/fyllde 50 år idag!


I helgen kommer Lotta, Patrik och Noah hem också, kul! Ska bli trevligt att träffa dem!


Nä, jag är tusan för trött för att skriva. Det bli ju bara en massa svammel som du kanske märkt?
Jag får allt ta och ställa mig i skamvrån (lägga mig i sängen) och fundera ut något intressantare innan jag skriver igen. Det borde vara olagligt att tråka ut folk. Fy på mig!




Tack & bock!

Tack för kommentarerna för filmen! Visst är låten bra fin? Den sätter ord på hur det känns.

De vill inte svara

Igår gick Elvis och jag till öppna förskolan för att träffa Tina och Anton. Vi var dock väldigt sena så blev bara en halvtimmes prat där. Då Tina åkt bestämde jag mig för att gå ned på stan för jag ville absolut inte hem då det var så skönt väder ute. Jag ringde min kära mor och gick iväg för att träffa dem. Följde med henne på några ärenden och då hon gick tillbaka till Jan så tog jag en runda på Åhléns för att kika lite. Jag hittade ett fotoalbum iallafall som rymde 300 bilder, jag får nog plocka bort några ur min hög så de får plats. Fortsätter jag i den här takten så lär han ju ha typ 5 album minst då han är äldre haha. 330 bilder som är utvalda av alla fram till 6 månader, illa men också otroligt kul att se på. Han är ju så go och fin!

Efter det traskade vi hemåt igen eftersom det var dags för Elvis att äta gröt strax.


Både igår och idag har jag försökt att ringa hälsocentralen men de har bestämt sig för att inte svara. Och det känns ju inte direkt roligt då läkaren sa att jag skulle ringa och få en remiss om han inte var mycket bättre. Det är han verkligen inte, möjligen lite värre till och med i rosslingen. Annars mår han ju bra, hostar lite dock. Men inatt visste jag inte om jag skulle våga somna, hans andning hördes i hela lägenheten för tusan. Och David hade berättat att någon på jobbet nyss fått reda på att hans vän mist sin 5 månaders. Föräldrarna hade hört ungen mitt i natten dra för ett djupt andetag och sedan dog han/hon, usch! David berättade han att verkligen inte kände för att vara kvar då han hört det.. Han längtade hemåt.


Idag blir det nog till att gå till apoteket och hämta ut mer bricanyl till Elvis och antagligen städa? Blir skitstökigt så rackarns fort. Jag ska nog försöka få tag på hälsocentralen också. Jag vill ju veta ifall det är astma så han kan få medicin.


Ciao! =)

film

Här är en film på Elvis från idag.

http://www.onetruemedia.com/shared?p=25199da9d436451d70f89d&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url

David + Kaisa = Elvis

Titta här då. Och lyssna på låten, så vacker!

http://www.onetruemedia.com/shared?p=2517216bcdd55c692dd7ca&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url






Party party

Jag är inte bakis längre, så du vet. Jag mår riktigt bra nu faktiskt.
Kvällen igår var jättetrevlig om man bortser från att jag blev för full lite senare mot slutet, eller ja någon timme innan hemgång, haha!

Kvart över åtta befann vi oss på Citykrogen för att äta. Till vår förvåning såg vi vid dörröppningen att de satt upp en storbildsTV och melodifestivalen vidades, det blev vi glada över. Det var trevligt folk och rolig stämning där trots att jag och Anki var yngst där om jag bortser från de som jobbade i baren.

Det som var trist var ju att det inte var någon vidare service där. Det började med att vi aldrig fick någon meny och vi började undra lite då vi såg att de som kom efter oss fick menyn innan oss. När vi väl fått menyn så tog det ett bra tag innan hon kom tillbaka och tog vår beställning. Då vi beställt kom hon tillbaka en stund senare och sa att oxfilén var slut så då blev det fläskfilé.

Maten hamnade tillslut på vårt bord och vi började mumsa. Innan hon gick beställde jag en till öl men den dök aldrig upp. Så till slut gick jag och hämtade den själv. Efter en timme (tror jag) kom damen tillbaks till vårt bord och frågade mig om jag fick min öl någongång. Hm, mjo då jag själv hämtade den?

Inte var hon direkt glad heller.

Men förutom det så var det jättetrevligt att umgås med mamma och Anki. Vid elvatiden gick vi till bells och fortsatte där. Det var nog där som jag blev jättefull.

Jag har tyvärr ingen ork att skriva så mycket annars hade jag skrivit lite mer ingående om kvällen.


Tack för kvällen, det gör vi om! Mindre dricka åt mig!



Måste även tillägga att rätt låt vann melodifestivalen! Så jäkla härligt! Det kommer att gå skitbra i eurovision song contest!




Fyyy vad skönt det var att träffa Elvis igen. Min gofis. Allt hade gått jättebra som vanligt.

Både Davids och mina föräldrar är helt förvånade över att Elvis är så snäll och duktig. De har ju själv haft massa barn och de har aldrig varit med om ett sådant snällt och tyst barn. Min goooooing!

Han sov middag mellan 16 och 19 ikväll. Jag la mig och sov jag också vid 17 och tänkte att nu när jag bara hinna sova en liten stund, men icke. Kl. 19 vaknar jag och Elvis. Tanken som dök upp då var ju att han säkert skulle vilja vara vaken länge ikväll nu. Han vaknade ju vid läggdags. Det gick däremot bra för han somnade vid 21.00.


Imorgon eller på Tisdag ska jag ringa hälsocentralen för att få en remiss till barnmottagningen. Rosslandet har inte blivit nå bättre trots hostmedicin och bricanyl. Hostandet är i och för sig lite  bättre. Förhoppningsvis har han inte astma!




USCH David fick ett skamligt erbjudande igår. En av de få tjejer som jobbar där sa att han fick följa henne hem från puben. Han sa skål och satt kvar.





baooow

okej, nu är jag bakis.

Ses imorgon Elvis!

Nu har Elvis åkt. Usch! Även fast jag vet att det går bra så känns det jobbigt. Då jag sa hejdå kändes det som om det var sista gången vi sågs, hemsk känsla!

Nu ska jag göra mig klar och senare dricka lite öl och försöka att ha det roligt.


Saknar min Elvis!

ajaj

Usch imorse var en sådan morgon då det verkligen gör ont av att hålla ögonen öppna och kroppen absolut inte vill kliva upp, det är då det är skönt att somna om. Jag hade dock inget val men jag piggnade på ganska snabbt!

Today

Nyduschad sitter jag här en sväng medan Elvis sover en sväng. Jag ska strax göra mig klar och packa Elvis grejer. Efter det blir det en promenad ned till stan med min kära mor för att hämta hennes bil för att åka och köpa lite gröt och andra grejer till Elvis.

Det blir nog riktigt roligt och trevligt ikväll.



Han kan nästan flörta

Idag tog jag och Elvis en promenad ned på stan. Kikade runt lite på Åhléns och Lindex bara och sedan traskade vi hemåt igen. Då vi var inne på Åhléns kom en liten tjej i 5-6 års ålder fram till mig och frågade om hon fick titta på den lilla och det var klart att hon fick det. Flickan klappade Elvis på kinden och sedan sa hon;
- Han kan nästan flörta!

HAHA. Söt tjej.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Undvikit att svara telefonen då två försäljarbolag ringt, de ringer flera gånger per dag.  De har nog testat alla tider på dagarna nu och snart ringer de väl på nätterna, haha. Jag skulle gärna svara och säga att jag inte vill ha något. Men jag har så svårt för att säga nej så då väljer jag hellre att låta det ringa.

Imorgon ska jag vara utan Elvis, usch hur ska det gå? För honom går ju allt bra och så, men jag då? Jag kommer att sakna honom som en tok! Vid 16-tiden hämtar hans farmor och farfar honom. Men jag får försöka att tänka på annat, hur det nu ska gå.


Ska försöka trötta ned mig nu så jag kan sova.

natti!


Jag tror bestämt att vi är för barnsliga

Jag riktigt känner alla ord och tankar som finns inuti mig har ramlat ned till mina fingrar och bara väntar på att få användas. De flesta är dock sådana som endast skall finnas inuti mig och sådant jag enbart diskuterar med mig själv, så det blir inte mycket skriva iallafall.

Andra dagen utan David och det går bra. Saknaden finns inom mig hela tiden men jag har ju Elvis som tur är. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan honom. Jag är så glad över att han finns här. Det finns inget bättre än att vakna på morgonen och titta ned i hans säng och se honom le stort. Att se hans leende och att få ta del av hans härliga personlighet finns det inget som bräcker. Jag tycker faktiskt inte att det är jobbigt att vara ensam med honom, för han är inte jobbig. Han är så otroligt snäll och go. Han kan leka själv utan problem, babygymet och gåstolen är det som gäller. Han sover hela från 7-8 till 8-9 på morgonen, möjligen vaknar han och vill ha nappen någongång. Äter som en häst (som det så fint "heter") och bara är sitt goa jag. Han är glad för det mesta, gnäller han så är det antagligen för att han är hungrig eller trött, han skriker aldrig "utan anledning". Det behöver faktiskt inte vara jobbigt att ha barn. Hade han varit vaken hela nätterna hade dessa två veckor nog varit väldigt jobbiga att vara ensam om, men jag har tur, jag fick Elvis.

På lördag ska jag ut och äta med min syster Anki och mamma. Det ska bli skoj! Trist att Lotta inte är med bara, men det får vi ta någongång hon är här i Bollnäs. Elvis ska få sova hos sin farmor och farfar och det blir nog roligt för både dem och honom. Det blir ju inte att han träffar dem så mycket då David är borta. Det blir iallafall citykrogen och sedan får vi se vad som händer och fötter. Kanske springa in på highlander inn för att hoppas på att man får byta kanal till ettan och se slutet på melodifestivalen?

Så, vad har jag gjort idag då?
Jo det skall jag minsann berätta även fast det inte är så intressant!
Jag har städat. Elvis sov på en timme på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen och därimellan så sprang han runt i gåstolen och roade sig själv medan mamma Kaisa städade. Efter det kom Mina föräldrar hit med en liten TV som vi skulle tagit hem senare (då vi fixat till sovrummet) egentligen. Varför tog jag hem den nu? Jo för att dosan till Tv'n vi har slutade fungera helt och hållet efter några veckors krånglande. Jaha, men det det går väl att ändra kanal på själva tvapparaten? Nehe du! Inte om man är tillsammans med en som heter David och på fyllen (tror jag?) råkat slagit på barnlåset och vi inte kan få bort det. Jag tror bestämt att vi är för barnsliga för att få bort låset! Så igår när jag stängde av tv'n visste jag att den inte skulle gå att få på igen. Utan television i två veckor tackar jag vänligt men bestämt nej till. Så de kom hit med deras lilla som vi ändå skulle få/låna. Medan Jan sökte efter och ställde in kanaler så for jag och min mamma till hemköp för att handla hem lite burkmat till Elvis. Men Elvis då? Vart tog han vägen? Jo han stannade hemma med sin morfar som fixade med tv'n.

På hemköp handlade jag även hem lite taco's-grejer och planerar nog att den rätten skall befinna sig på mitt bord imorgonkväll. Det som är bra med att äta tacos alldeles ensam är ju att det blir mycket över och rester kan ätas flera gånger, mums!

Då handligen var utförd hämtade vi Jan och Elvis för att åka hem till dem. Fick mig lite mat, tack och bock för det! Och stannade där ett tag. Därefter har jag tittat på tv.

Jag sitter nu här och fördriver min tid.

Tatueringen har börjat klia nu. Och förgäves försöker jag med att klia på det otatuerade området bredvid istället något jag inte borde göra. Det börjar ju klia ännu mer istället då. Så nu ska jag låta bli den....

OKEJ jag ljög... Nu var fingrarna dit igen och försökte klia bredvid men blir ju bara värre då. Kliar dock inte så mycket, bara lite på ett ställe.


Nu blir det till att göra internet och sedan sova. Natti!

Tänder



Nu har Elvis tre tänder där nere bredvid varandra! =) Den tredje sprack upp idag.

Tattoo



Här är två bilder på min tatuering. Jag ska fixa en bättre bild. På de där så blänker den av blixten eftersom den var insmord. Men visst är den snygg? Riktigt nöjd!!

Sicken snabb jäkel!

Hm okej... David vaknade kvart i fem. Problemet med att vakna den tiden är ju att tåget går 5 minuter efter. Och vet ni vad? Han sitter på tåget nu! Snacka om tur och skicklig på att bokstavligen KASTA sig ut genom dörren. Innan han gjorde det hann han pussa på Elvis och mig också. Han ringde nyss och satt på tåget. Han kom precis då de stängde dörrarna.

Fast nu känns det lite snopet. Jag brukar ju kliva upp med honom och umgås en timme då han gör sig klar och ska åka. Nu försvann han på en minut.

Så nu är hjärtat på väg till arlanda för att flyga till Oslo och därifrån flyga till Molde. Efter det bussen till ön gossen, byn aokra, gasläggningen ormen lange.

Ses snart igen David!



Jag hörde ingen tupp som gal


Jag hörde ingen tupp som gal men visste ändå att klockan var sju då den patetiska mobilen tyckte att jag skulle kliva upp. På min beställning körde alarmet igång och det var dags att lämna sängen och alla konstiga drömmar. Snabbt in i duschen och göra sig ren. På med kläder och göra både oss och Elvis klara för att åka till Hälsocentralen.

När vi var redo gick vi ut och satte oss i bilen och brummade iväg. Vi började med att sätta oss i väntrummet där David tar PK-prov eftersom öppenmottagningen på hälsocentralen öppnade en kvart efter. Efter en stund gick jag tillbaka till öppenmottagningen för att ta en kölapp och vi fick plats 102 i kön. Jag hörde strax efter att nummer 86 ropades upp och jag insåg att vi skulle få vänta ett tag. Jag blev genast lite orolig över om jag skulle hinna till Arbrå för att tatuera mig. Sexton upprop senare var det vår tur och vi hoppades innerligt på att Elvis inte skulle vara sjuk och att jag skulle hinna iväg till Arbrå.

Först fick vi prata med en sköterska som snart bestämde sig för att vi skulle få träffa en läkare. Sagt och gjort! Vi berättade för läkaren att vi var dit den 19/2 och att han var jätterosslig då. Vi sa även att han fått bricanyl men att han nu blivit värre i hostningen och rosslar fortfarande. Han tittade både i öron och hals, allt såg bra ut. Försökte lyssna på hjärtat utan bra resultat då han inte hörde slagen för att Elvis rosslade så mycket. 

Ett stick i fingret senare fick vi reda på att han inte hade någon infektion och det verkade inte som att det håller på att bli något heller. Läkaren tyckte ändå att det var konstigt att det hållt på så länge. Vi fick hostmedicin utskrivet som vi senare hämtade ut. Han tyckte att vi skulle prova med det och var det inte mycket bättre ibörjan av nästa vecka tyckte han att vi skulle ringa till hälsocentralen och berätta det så får vi en remiss till barnmottagningen. Förhoppningsvis så är det ju inte astma? Jag har ju det så kan nog finnas en risk.

Klockan stod på elva då vi kom ut därifrån och vi pustade ut. Jag skulle hinna!

Vi far iväg till Arbrå och David släppte av mig där för att åka till Bollnäs och besikta bilen.

Jag gick in och tatuerade mig.

Jag insåg ännu en gång att det gör inte så ont att tatuera sig. Iallafall inte på armen och det är ju bara därifrån jag har erfarenhet. Hon tyckte att jag var tålig, woho! Att jag bara satt där oberörd, haha! Tatueraren (taturinnan? Tatuerarinnan?haha!) berättade även att det oftast är killar som jämrar sig. Det ni! Vi tjejer är nog lite tåligare ;)

Där satt jag i en och en halv timma och då hade vi en paus också. Sedan var den klar och skitsnyggt blev det! Jättenöjd faktiskt!



Nu ikväll då jag gav Elvis välling så tyckte jag att det verkade som att han inte fick ur något. Därför vred jag lite på flaskan så att den inte var lika hårt skruvad. Aj, aj! Det skulle jag inte ha gjort!! Då öppnades hela flaskan efter en stund eftersom jag råkat skruvat den för löst. Hela Elvis och jag var full av välling och jag fick springa till köket för att göra en ny flaska. Rackarns!

Efter han ätit så upptäckte jag att en till tand spruckit upp. Dock inte alls där jag trodde. Vi har ju tyckt att vi sett två tänder på väg bredvid varandra där nere och en där uppe. Den som sprack fram nu var tanden bredvid framtänderna där nere. En framtand och en sido. Så nu är det tomt mellan tänderna där nere. Sött!!  Snart kommer nog den tredje fram också.

David väntar ivrigt på att få sätta sig vid datorn så jag ska nog skriva extra sakta nu, MOHAHHA. Jag sitter inte så ofta här då han är hemma utan jag använder mig av min telefon istället eftersom vi har trådlöst. Det går dock fortare att skriva blogg på datorn.

Sista dagen tillsammans imorgon. Och vet ni vad vi ska göra då? Jo tvätta och städa, kul! Men vi ska även till BVC och till ett par i föräldragruppen, något som gör dagen lite roligare iallafall!

Nej nu ska jag nog låta honom sätta sig och spela sitt jäkla spel på datorn. Herrejisses!


Ciao!!



Tre dagar

Hjääälp! Det är redan söndag!
Jag och David har bara tre dagar (med idag)  kvar tillsammans innan han åker till Norge igen. Varför i helsike måste tiden så så jäkla fort då han är hemma? Och de dagar som är kvar nu är fullbokade så då kommer tiden att gå ännu snabbare, rackarns Norge. Det fungerar ju bra då han är borta men han är ju saknad. Det som vi har planerat inför dessa dagar är ;


Söndag:
  • Fika med Musse och Diana
  • Fika med Viktor?
  • Städa
  • Tvätta
Måndag:
  • Kl 10 ska jag till öppna förskolan då David samtidigt är på sjukhuset och tar PK-prov.
  • Kl 12 ska jag tatuera mig samtidigt som David åker och besiktigar bilen och ger Elvis lunch.
  • På Eftermiddagen blir det antagligen städa eftersom vi säkert inte städat klart idag.
Tisdag:
  • Till barnavårdscentralen klockan 13
  • Till vibeke i föräldragruppen (egentligen kl 13 men vi kommer lite senare)
  • Spendera sista kvällen tillsammans förhoppningsvis

Onsdag:
  • Kl 04,00: Säga Hejdå, vi ses om två veckor.
+ en massa smågrejer som man inte kommer ihåg.


Men! De två veckorna går ganska snabbt ändå så ja, snart ses vi igen. Jag ska försöka komma ur min svacka som jag har i min viktminskning. Jag är helt omotiverad och har ätit tok för mycket snabbmat igen.
Så nu när David är borta ska jag försöka komma igång med att gå ut och gå varje dag, en timme minst! Och dricka shakes till Frukost och lunch minst. 


Igår  blev Elvis hela 6 månader gammal. Min stora pojk! Bara denna vecka så har han utvecklats så himla mycket.
Det som varit bra då David varit hemma är att han fått vara med om så mycket, Elvis har inte prickat in att lära sig saker då David är borta, inte denna gång iallafall. Nu när David varit hemma har han ;

  • Fått en Tand och har två till på väg.
  • Lärt sig att sitta utan stöd
  • Kan gå i gåstolen nu, åt alla håll. Sakta men säkert!
Just nu är Elvis sjuk igen. För bara ett litet tag sedan så var han jätterosslig, hostade lite och var  hes så vi fick bricanyl för det. Nu är han värre. Nu är han jätteförkyld och hostar jättemycket. Och Elvis som äter väldigt mycket mat annars  åt mycket mindre än vad han brukar igår. Och inatt vaknade han flera gånger, stackarn.

Är Elvis lika förkyld imorgon så blir det nog ingen öppna förskolan. Det är ju inte bra om han smittar de andra bäbisarna =/


Igår var vi hos mamma, Jan och Gabbe och åt lite gott.
Min syster Anki med  familj var också där. Jättetrevligt! Lotta med familj fattades men det blir ju fler gånger!
Tack för gårkvällen allihop! Tyvärr glömde jag att fota något.





Han sitter

Nu kan min kära son sitta. Jag tror att jag räknar det från nu eftersom han kan sitta själv. Nu kan han sitta utan stöd mycket längre än förut och då har han oftast velat ha stöd av sina händer. Det har handlat om sekunder innan då han suttit utan stöd men igår kunde han helt plötsligt sitta länge, kul! Det händer så mycket hela tiden, underbart!

Och jag måste säga Grattis till både min syster Anki och Nini som har fått jobb! GRATTIS tjejer! Vad roligt!! Jag är glad för eran skull, bra jobbat!

En filur som simmar i skallen

Jag lägger mig tidigt varje kväll nu. Och med 'tidigt' menar jag runt elva, tolv. När David är borta är jag vaken mycket längre, antagligen för att jag fastnar vid datorn. Igår la jag mig vid tolv, sent för att vara jag denna vecka. Jag hade en jättekonstig huvudvärk. Som om någon simmade runt i skallen på mig och jag hela tiden kände strömmen och ibland så simmade filuren fel och körde in i väggen (skallen) och då dunkade det till. Ungefär som när jag har feber och rör mig för fort då dunkar det till förjäkligt i skallen. Så då blev det dags att hälsa på hos Fru kudde och Herr täcke i sängen och hur skönt är det inte att gå och lägga sig när man verkligen är riktigt trött.

Igår var vi hos ett par i föräldragruppen. Och jag måste, trots pinsamheten, erkänna att David hade missuppfattat henne i telefonen om att det bara var fika med föräldragruppen, som vi trott. Det var barnklädesparty med folk från föräldragruppen och lite annat folk. Men det var minst lika trevligt och hade vi fattat allt rätt så hade vi ju farit dit iallafall. Jättekul att träffa de andra från gruppen, det var längesedan. Och så mysigt det var med alla bäbisar och barn.

Till min besvikelse upptäckte jag försent att min gylf var öppen, då jag precis kommit innanför dörren här hemma. Jag frågade David om jag hade haft gylfen öppen där också men han visste inte. Så ja, jag ber om ursäkt, haha! Pinsamt, pinsamt?  Vi hittade iallafall ett plagg som Elvis kan ha i sommar, det var jättefint. Och det var nog inte bara vi som köpte den, de andra i gruppen som har pojkar köpte också den. Men det var ju så fint!


Varför måste tiden gå så himla fort då David är hemma? Jag förstår inte! Snart har tre veckor borta och han åker iväg till Norge för att jobba igen. Men denna gång han är borta ska jag verkligen försöka att ta tag i mitt fett och gå ut och gå. Det är krig nu!!! Jag har varit i en svacka nu under tiden David varit hemma. Snabbmat på hög nivå och inte rört mig något alls. Men nu ni, det är jag som ska vinna kriget!

Problemet är att jag ogillar starkt att gå ut och gå när det är kallt och fullt med snö. Så jag hoppas innerligt på att våren ska dyka upp alldeles snart. För som jag sagt förut, jag visar mig inte i sommar om jag ser ut så här. 10 kilo kvar från graviditeten. Bristningar runt hela magen, riktigt stora också. Hela låren är full också. MEN, går jag ner i vikt och ser normal ut är bristningarna inte ett problem...


På tisdag, dagen innan David far iväg, ska vi till BVC för att mäta och väga Elvis och efter det ska vi till ett par i föräldragruppen för att fika. Det ska bli trevligt!


Åh, Posten damp just ned i brevinkastet och vad hittade jag där? JO det var bilderna!! Måste hämta dem på Matmagasinet, antagligen för att det var för stort? Igår när posten kom så ringde gubben på, jag hann dock inte öppna eftersom jag inte hade kläder på mig. Det var säkert bilderna, rackarns. Men jag får ju hämta ut dem idag så. Dags att köpa ett fotoalbum då =) Och sätta sig vid datorn och kolla datumet på alla bilder så man har koll på det.

Nej, nu ska jag försöka väcka David som ska till sjukhuset och ta PK-prov. Men han är ju omöjlig att väcka, så jag funderar starkt på att han får skylla sig själv. Han vaknar ju men ska kliva upp "snart" hela tiden.

Aja, ciao! =)