Två tänder och pink i pottan





Igår var det dags att slänga i Ella lite gröt för första gången. När man bara har ammat innan ska man börja försiktigt så magen vänjer sig men hon har ju ätit ersättning så det var visst bara att köra på. Inget börja smått utan det var bara att tuta och köra! Alltså fick hon äta så mycket hon ville med andra ord.

Elvis åt ju också ersättning men då visste inte vi att man kunde ge mycket på en gång så vi skulle börja smått men råkade ge fem skedar och trodde att vi råkade ge för mycket. Men tydligen så hade han ju fått äta mycket mer om han bara fått för oss, haha!

Bvc-sköterskan sa till oss att vi skulle vara glada om vi fick i henne två-tre skedar men vi antog att hon skulle vara lika matglad som sin bror och vad rätt vi hade - Hon svalde en jäkla massa skedar med gröt. Elvis hjälpte till också. Ella blev dock lite putt till slut och gav ifrån sig en tjut för att markera att hon inte gillade en sked långt ned i halsen!

Och idag upptäckte jag ju att hon fått två tänder (!!)? Jisses.. jag har inte ens tänkt på att hon skulle kunna få nu, hon är ju bara 4 månader. Elvis fick ju också tänder tidigt (5 månader) och vid åtta månader hade han åtta tänder, vid tolv månader så hade han tolv stycken. Nu har han nog 18 (eller var det 16?) om han inte fått de sista redan. Vanligtsvis eller "normalt" brukar framtänderna dyka upp först men på Ella verkar det ploppa upp kindtänder. Det såg ut som att det skulle spricka fram åtminstonde en till, om jag såg rätt. Det var rätt svårt att se eftersom hon försökta sluka hela min hand när jag var där och grävde, haha!

Tror ni förresten att det är ärftligt att få tänder tidigt? Jag fick också tänder runt 5 månader..


Och födelsedagsbarnet har bott på motorcykeln idag. Jag blev mäkta förvånad när vi lyckades få honom att somna utan att ta med sig den i sängen, haha! Vad han än har gjort idag så har han suttit på den. Den fungerade väldigt bra att vila på när han kikade på Mora träsk också. När han hade badat så sprang han rakt förbi mig och satte sig naken med sin blöta kropp på motorcykeln också. Snacka om lyckad present!

Han kissade på pottan idag också. Han skulle precis bada och jag upptäckte att han inte hade kissat något i blöjan så jag sa åt honom att han nog skulle kissa på pottan först så det inte blev sånt i vattnet. Och vad gjorde han då? Jo han satte sig på pottan och kissade! Han har kissat där en gång förr och till och med bajsat men då råkade han nog bara göra det och förstod säkert inte lika mycket som nu.


Kikade på Mora träsk



åker lite!

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilka fina bilder, som vanligt :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback