Bild: Google.se ??


Jag ber om ursäkt ifall någon tar illa upp av vad jag skriver nu..
- Nu har jag sett väldigt många som skriver "Bild: Google.se" under bilder som de tagit från internet och lägger ut på sin blogg. Det tycker jag är samma sak som att ange google som källa i slutet av ett skolarbete, jisses. Google äger ju inte bilderna utan de samlar ju bara ihop en massa bilder från andras sidor. Då är det ju bättre att kolla vart bilden går och titta vem som äger den!

Om någon hade tagit en bild utan lov från mig och satt ut på sin blogg och sedan skrivit "Bild: google.se" så hade jag blivit mäkta besviken. Hade det istället stått Bild: Kaisa Stureson så hade jag iallafall blivit glad över att jag faktiskt stod med. Fast jag vill såklart inte att någon tar en bild utan att fråga om lov om det ska publiceras på internet.

Ledsen! Men jag stör mig lite på det bara. Menar absolut inget illa!

Kommentarer
Postat av: Helen

jag är en av dem som skriver så.

Jag brukar bara vilja lägga ut en bild i ett inlägg för att höja upp humöret men en fin semesterbild eller kanske en blomma. Ofta är många av dessa semesterbilder hänvisade till te.x fritidsresor eller apollo så då brukar jag aldrig skriva ned källan. Är väldigt sällsynt att jag tar någon privatpersons bilder, därav att jag aldrig anger källan mer än google.se

Så där står jag för mig iallfall!

Postat av: Fnyz/Hanna

helt rätt kajsa! det är ju väldigt lätt att bara gå in i bloggen till den som äger bilden å skriva å frgåa om lov! å varför kan man itne ta sina egna bilder istället för å sno andras!



de enda som ajg tar av andra är om jag köpt en kappa på lindex t.ex. då lägger jag ut reras bild på den å så länkar jag till dem för då borde de ju snarare bli glad för reklamen!



2008-11-24 @ 10:20:02
URL: http://fnyz.blogg.se/
Postat av: Linda

Ok tur att hostan försvann inge roligt med den där hostan. Allt bra med dej annars?Jo trivs det gör jag men det är lite tråkigt att det inte är lite närmare till bollnäs man blir så himla beroende av andra. och när johan jobbar så är det väldigt tråkigt och bara sitta inne och stirra in i tv:en men man får försöka och göra det bästa av situationen.

2008-11-24 @ 22:59:48
URL: http://lindadahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback