Efterlysa Elvis

Tjenamors!
Dagen har rusat förbi mig med raketfart och jag undrar om jag någonsin kommer att lyckas hålla farten den den där raketen? Jag pustar och flåsar långt efter.. jag hinner inte med!

Idag när jag stod och lagade mat (som jag alltid gör när David kommer hem från jobbet) så fick jag syn på David och visade Elvis att Pappa minsann var hemma nu. Jag sade åt honom att gå och knacka på ytterdörren eftersom David skulle gå in vilken sekund som helst. Jag hör dörren öppnas och antar att det var David som öppnade den. Det roliga var väl att David trodde att det var jag som öppnat dörren för ut gick Elvis och mötte David, haha!

Så han har lärt sig att öppna ytterdörren nu också. Farligt, farligt! Nu gäller det att hålla koll och alltid låsa dörren. Annars får vi nog efterlysa Elvis, vore ju lite trist!


Lite senare ikväll frågade vi Elvis om han kunde öppna dörren och det kunde han minsann!
image2679



Graviditetssnack

Full fart i magen som vanligt och häromnatten födde jag en flicka förtidigt. I drömmen hade jag tydligen inte varit på ultraljud än och trots att jag hade bäbisen i famnen så skulle vi iväg och titta vad det blev för kön, haha! Davids syster Moa påminnde oss om att det bara var att dra av blöjan och titta efter vad det var för kön.
- Ahaaaaaa.. just det ja!
Det var visst en flicka och såg ut exakt som Elvis. Jag skulle berätta för David vad det blev för kön också men innan jag sa något så sa han:
- Det spelar ingen roll vilket kön du säger att det är, jag kommer att gråta i vilket fall som helst!
hahaha....

Jag är i v.32 nu och på torsdag går jag in i v.33... tre veckor kvar tills vi får åka till Gävle för att prata med läkaren om snitt-datum. Spännande!


Vecka 32 -
Kroppen:
Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Vecka 33 -
Kroppen:
De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback