Nagellossning

Elvis hade ju vattkoppor när Ella var runt två veckor gammal (hon är 8 veckor nu, imorgon) och strax efter att det var över så fick han blåsor på fingrarna och tårna. Han tappade huden där och sedan flagnade han lite på handflatorna och hälarna. Förra söndagen fick Elvis feber och den varade enda tills natten till i lördags (6 dagar). Samtidigt som febern höll i gång så dök ögoninflammationen upp och sedan började några av hans naglar lossna, usch. Två av naglarna har lossnat och två är på väg. De släpper inifrån liksom, skumt. Vi började fundera på om nagellossningen hade något med blåsorna att göra och jag frågade min bvc-sköterska om hon visste vad det kunde vara. Hon hade dock ingen aning alls.

Så igår bestämde jag mig, trots att febern lagt sig, för att ringa till rådgivningen för att höra med dem. Kvinnan i luren trodde på scharlakansfeber för då brukar huden flagna och hon hade för sig att naglarna kunde lossna också. Jag ringde därför till hälsocentralen idag och fick en tid eftersom damen i luren inte heller hade någon aning om vad det kunde vara.

Läkaren på Hälsocentralen babblade på om scharlakansfeber han också, att huden kan flagna då och det där med naglarna. Elvis har dock inte haft några riktiga symptom på det så vi skulle avvakta och se om det hände något mer. När vi nämnde att det verkar som att han har ont i halsen eftersom det luktar lite i munnen på honom så bestämde han sig för att ta ett prov för att vara på den säkra sidan. Det tog en jäkla tid innan sköterskan fick ned den där "topsen" och lyckades ta ett prov, haha! Läkaren lyckades inte titta i Elvis hals.. han bara bet ihop när den där pinnen kom in i munnen.
Det visade sig att det inte är streptokocker så han har inte scharlakansfeber nu iallafall. Frågan är ju om det var vattkoppor eller scharlakansfeber Elvis hade förut? Vad det än var så var det lindrigt iallafall! Han kanske hade bådeoch?

Läkaren sa att man tydligen kan tappa naglar om man är förkyld och har feber. Det är dock inte normalt om en vuxen utan feber (osv) tappar naglar, haha.

Det konstiga är ju att det var så långt mellan allt. Alltså vattkopporna och blåsorna fick han ju när Ella var mellan två och fyra veckor, och febern dök ju upp när hon var nästan sju veckor. Nagellossningen också. Läkaren tittade inte något på honom annars heller, förutom halsförsöket. Jaja, vad det än är så löser det sig väl!

Vi glömde dock att säga att han svettas jättemycket, iallafall när han sover, haha. Fast det är ju väldigt varmt också. Tidigare ikväll när Elvis somnade i soffan så såg han ut så här när han vaknade (och det var en pöl i soffan):


Soffan är gjord av skinn-imitation eller vad man säger,
så det kanske inte var så konstigt att han svettades som aldrig förr.




Ja just ja.. Elvis har en blåtira. Han ramlade i vår (smides-)säng och slog i ögat mot en av "pinnarna" i gaveln. Så han är lite lila på ögonlocket idag, haha.



Det regnade ikväll:








Ella och jag..Tur att en av oss är söt iallafall ;)


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken skönhet hon är, Ella :)

Postat av: Sarah

Hej! Våran dotter har i sommar haft hand-fot-munsjukan (blåsor på händer och fötter & feber) Nu lossnar hennes naglar också och hon har även flagnat under fötterna, har läst om många barn som haft samma problem efter just den sjukdomen.

2010-08-12 @ 18:34:43
URL: http://mammasbebis.blogg.se/
Postat av: Maria

Min son har problem men sina naglar nu. Det har blivit vita strimmor på både fötter och händer och idag såg vi att en nagel fallit bort.

Fick ni något svar på vad det kunde varit?

2011-08-27 @ 13:14:06
URL: http://marai.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej våra tvillingar är 3 år och håller på att tappa flera naglar på varje hand. Nån som fått svar på vad det är?

2011-11-13 @ 10:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback