Stegräknare

Igår var jag sådär motiverad att börja ta tag i denna eländiga kropp och bestämde mig för att jag borde ha en stegräknare. Sagt och gjort, den dyker nog upp vilken dag som helst! Det trista var väl att Herr Ångest dök upp direkt efter att jag genomfört beställningen. Jag började fundera på att de kanske fanns någon bättre i samma prisklass. Tänk om den jag beställde är skitkass och det finns någon mycket bättre för samma pris? Den bara måste vara bra.. orka ångra sig?

Jag tänkte i varje fall att det kan vara lite roligare att promenera och göra av med valkar om jag har ett visst antal steg per dag att nå upp till. Och öka på eftersom. Tävla lite mot mig själv osv. Minst 10. 000 steg per dag iallafall, det är ju det man bör gå varje dag, minst, enligt Folkhälsoinstitutet. Direkt på morgonen åker stegräknaren på och får hänga med tills läggdags. För det är ju viktigt att ta vara på varje tillfälle till vardagsmotion, som t.ex ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet (jag har ju inget iofs, haha) eller stiga av några hållplatser för tidigt. Så om jag har en stegräknare och visst många steg att nå upp till varje dag så kanske jag skippar att ta hissen någonstans för att få in lite extra steg osv. Skitbra!

För att göra promenaderna roligare att traska så har jag lagt in lite musik på mobilen som kan vara skönt att lyssna på.
Jag la även in en ljudbok. Det kanske kan vara intressant att lyssna på en sån under tiden och tiden kanske går en aning fortare om tankarna är någon annanstans än just på gångvägen. Det blev mig äger ingen av Åsa Linderborg. Någon som har läst eller lyssnat på den?

Jag ska väga mig imorgon och låta måttbandet avslöja den hemska sanningen. Måste ju ha koll och se om det händer någonting. Jag tänker dock inte köra med någon speciell diet utan det blir att äta som vanligt men att göra av med mer än jag tar in.

Snälla låt motivationen stanna denna gång! Det går banne mig inte utan motivation och det är dags att jag tar tag i detta nu för i vinter lär jag knappast gå utanför dörren..brrrrrr!

Kommentarer
Postat av: Linda

Ja du, det där med motivationen är inte det lättaste. Hoppas att din stannar kvar nu!! Min kommer och går. Jag kan vara jätteduktig i ca en vecka sen så tappar jag all motivation... Och inte har man nån i närheten som kan dra ut en på promenad heller... Då kunde man ju peppa varandra... Kram!! Och lycka till :)

Postat av: Ida

En ljudbok att rekomendera är Männ som hatar kvinnor. Alla de 3 böckerna är jättespännande. Jag lyssnar på det på jobbet. Är inne på den 3:e nu :) Lycka till!

2008-07-22 @ 16:31:27
URL: http://idamureen.blogg.se/
Postat av: Tess

Hoppas verkligen att din motivation håller i sig! Jag tycker det låter superbra att du tänker sätta upp små mål och tävla mot dig själv :) Det ska ju vara kul att träna! Håller tummarna för dig! Kramis

2008-07-22 @ 16:49:28
URL: http://tengstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback